>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dwaliszwili oficjalnie w Polonii!
Władimir Dwaliszwili został w środę oficjalnie zawodnikiem Polonii Warszawa. Gruziński napastnik, który ostatnio występował w Maccabi Hajfa, podpisał z Czarnymi Koszulami umowę do końca czerwca 2014 roku. Przed podpisaniem umowy, 25-letni zawodnik pomyślnie przeszedł badania medyczne.
Dwaliszwili przed przejściem do izraelskiego Maccabi Hajfa, reprezentował barwy takich klubów jak Dinamo Tbilisi, Dinamo Batumi, Olimpi Rustavi i Skonto Ryga. W Maccabi rozegrał 76 spotkań i zdobył 35 bramek. Na swoim koncie ma także 19 spotkań i cztery gole w reprezentacji Gruzji.
Do drużyny prowadzonej przez Jacka Zielińskiego, Gruzin dołączy w najbliższy poniedziałek.
http://transfery.goal.pl/213376-dwaliszwili-oficjalnie-w-polonii.html
Ciekawy jestem czy ten Gruzin będzie tak bramkostrzelny w polskiej Ekstraklasie. Strzelił 103 bramki w gruzińskiej, łotewskiej i izraelskiej lidze. I do tego reprezentacja. Oby tylko pod okiem Zielińskiego nie stracił tej mocy strzeleckiej. Mimo że jestem kibicem Legii w Ekstraklasie życzę mu jak najwięcej bramek.

B 71

bartus

Użytkownik
27-letni napastnik Korony Kielce Michał Zieliński przejdzie do Górnika Zabrze - poinformowało &quot;Radio Kielce&quot;.
- Dostałem drogą mailową potwierdzenie wypożyczenia do końca sezonu - mówi dyrektor ds. sportowych Korony Kielce Jarosław Niebudek.
- Czekamy teraz na podpisane dokumenty - dodaje.
Zieliński jesienią rozegrał 16 meczów w Ekstraklasie, w których strzelił cztery gole.
Dalibor Stenanovic podpisał dziś kontrakt ze Śląskiem Wrocław, który będzie obowiązywał do czerwca 2014 roku.
27-letni pomocnik ostatnio był piłkarzem Wołynia Łuck, w którym jesienią wystąpił w siedmiu meczach. W przeszłości Dalibor Stevanovič grał także m.in. w Realu Sociedad, CD Alavés, Maccabi Petach Tikwa oraz SBV Vitesse.
Zawodnik jest reprezentantem Słowenii. Do tej pory wystąpił w kadrze w szesnastu meczach, w których zdobył jedną bramkę.
Łukasz Bocian rozwiązał dzisiaj za porozumieniem stron kontrakt z GKS-em Bełchatów. W bełchatowskim klubie spędził pięć i pół roku.
23-letni pomocnik jesienią wystąpił w dwóch meczach - jednym ligowym oraz jednym pucharowym. Ponadto pojawił się pięciokrotnie na boisku w meczach Młodej Ekstraklasy.

tbm 642

tbm

Forum VIP
W ostatnich dniach pojawiła się istotna kwestia dotycząca tego tematu:

Dyskusje o Ekstraklasie
- kontuzje, ciekawostki, transfery.
Patrol, Bartuś, Pawełek i inni... proszę, kiedy już wklejacie informacje o transferach to:
1) nie wklejajcie posta pod postem ! Następnym razem będę to karał ostrzeżeniami. Używajcie opcji edytuj ;)
2) Jesli już wklejacie takie informacje podajcie źródło i skomentujcie co ten transfer waszym zdaniem oznacza, co wniesie do drużyny - jaka strata dla drużyny. Główny temat do Dyskusje, a nie wklejanie newsów także tego się trzymajmy ;)
Trzeba zadbać w końcu o porządek w dziale ;)

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Ja staram się komentować. Sorki ale pisząc posta to zapewne w tym samym momencie kolega Bartuś puścił swego i tym sposobem zrobiły się dwie wiadomości.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
I tak jak pierwszy transfer Śląska budzi(ł) moje wielkie wątpliwości, tak drugi już nie. Powiem więcej, ściągnięcie (za free) kogoś takiego jak Dalibor Stevanović może być jednym z najlepszych posunięć zimowych spośród wszystkich drużyn ligowych. Na pewno wzmocni drugą linię. Facet z niezłym piłkarskim CV, bo przecież dotknął profesjonalnego futbolu w Hiszpanii i Holandii. Na dodatek występy w reprezentacji. Ograny, doświadczony, przyzwoity pod względem technicznym, no i na pewno &quot;ułożony&quot; taktycznie.

groven 2,2K

groven

Forum VIP

źródło: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-francuska/as-monaco-chce-miroslava-radovicia,1,4996981,wiadomosc.html
Jako kibic Legii uważam, że Legia nie powinna pozbywać się jednego ze swoich najlepszych piłkarzy, tym bardziej, że Radović jest głównym motorem napędowym tego zespołu oraz kluczową postacią w walce o mistrzostwo Polski, oraz o Ligę Europejską. Warto do tego dodać fakt iż jego żona niedługo urodzi dziecko i dlatego przenosiny rodziny Radoviców do Monaco wydają się mało prawdopodobne moim zdaniem. Puki co oficjalnej informacji nie ma. Oby &quot;rado&quot; pozostał u nas w kraju. A wy jak myślicie?

piotrex007 119,2K

piotrex007

Użytkownik
Mimo, że jestem kibicem Wisły, to obiektywnie rzecz ujmując Rado daje dużo Legii. Z Ljuboją tworzą zgrany duet. Legia pozbywając się go nie zrobiłaby dobrego ruchu z jej punktu widzenia. Legia dla Niego to nie tylko klub, tylko jak to określił pytany o transfer do Monaco - kocha Legię. A takich przypadków zagranicznych piłkarzy, którzy są oddani swemu klubowi u nas w Polsce jest jak na lekarstwo.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Serb Svitlica też być może kochał Legię a znalazł się w Wiśle.
Miłość ;) w tym zawodzie ulega innym uczuciom.
Jeśli Legia sprzeda Radovica będzie to świadczyć o jaj słabości. Oczywiście, że nie ma takiego piłkarza, który nie jest na sprzedaż. Jednak, będąc kibicem Wisły wiem również co oznacza osłabienie zespołu w obliczu walk o postawione, wysokie cele. Otrzymując info co jakiś czas o tym, co się w Legii &quot;dzieje&quot;, intuicyjnie wyczuwam, że potrzebuje ona pieniędzy.
Nie ukrywam, że się ucieszę z potencjalnego osłabienia Legii. To oczywiste.
Mam nadzieję, że będziecie w rundzie wiosennej osłabieni w takim stopniu jak my przez 3/4 rundy zakończonej. Braku, od pięciu do sześciu podstawowych zawodników w składzie Legii poproszę ???? .
Z drugiej strony, trochę marne to pocieszenie zwycięstwa nad leżącym. Tak więc moje życzenie proszę odnieść jedynie do możliwych transferów (&quot;wychodzących&quot;). Zdrowia życzę absolutnie wszystkim zawodnikom Legii.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Nie wiem jaka jest sytuacja finansowa Legii ale różne tezy na ten temat można było wyczytać.Jeśli Legia otrzyma konkretne pieniądze to nie ma co pisać o jakiś słabościach bo to jest naturalna kolej rzeczy a za frajer to się go na pewno nie pozbędą.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]Jeśli Legia otrzyma konkretne pieniądze to nie ma co pisać o jakiś słabościach bo to jest naturalna kolej rzeczy [...]
Raczej myślałem o słabości, jako pokusie sprzedaży, której trudno (ale czasem można jednak) nie ulec.
Były czasy, gdy Wisła zamiast wzmocnić skład, osłabiała go ;)
Sytuacja jest przynajmniej w tym przypadku taka, że zawodnik na tę chwilę deklaruje, że chciałby zostać w Legii.

Pieniądze to nie wszystko a wrzucenie do składu w miejsce brakującego, bardzo istotnego elementu inny element (a po drodze otrzymanie fury pieniędzy) może nie odnieść zamierzonego przez ten klub skutku.
Ludzie w pewnych &quot;konfiguracjach ludzkich&quot; się sprawdzają a w innych nie. (Oczywiście to bardziej złożony temat). Przykład chociażby naszego &quot;Franka&quot; po odejściu z Wisły poza granice Polski.
Nie ma ludzi niezastąpionych ale zastąpić ich trudno gdy decydujące starcia zbliżają się z prędkością światła.
I Radovica zastąpić będzie trudno.
Chyba już więcej pisał nie będę bo to jednak jest problem Legii ...

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dwa miliony Euro to niezła sumka. Ja myślę że stołeczny klub nie pozbędzie się swej gwiazdy przed końcem sezonu. Ich cel to Mistrzostwo Polski i ta strata była by nie do zastąpienia. Mało kto zna tak drużynę jak on gra tam już od kilku lat dokładnie od sezonu 2006./2007. Dodatkowo w ostatnim okresie błyszczy formą zatem ja bym się nie pozbywał takiego zawodnika. Nie jest też powiedziane że w Monaco Radovic był by w takiej dyspozycji jak tu w Warszawie. Zmiana cyklu treningowego otoczenia nie zawsze ma pozytywny wpływ na zawodnika.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Głównie odpowiadacie na pytanie, czy Legia sprzeda Radovicia, ale pytanie brzmi, czy sam zainteresowany chce odejść? Z tego co wiem to po pierwsze nie chce na razie ruszać się z Legii, a po drugie - tym bardziej nie do klubu, który broni się przed spadkiem w... Ligue2. Po sezonie (o ile podtrzyma formę) na pewno otrzyma znacznie bardziej atrakcyjne oferty.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Dwa miliony Euro to niezła sumka. Ja myślę że stołeczny klub nie pozbędzie się swej gwiazdy przed końcem sezonu. Ich cel to Mistrzostwo Polski i ta strata była by nie do zastąpienia. Mało kto zna tak drużynę jak on gra tam już od kilku lat dokładnie od sezonu 2006./2007. Dodatkowo w ostatnim okresie błyszczy formą zatem ja bym się nie pozbywał takiego zawodnika. Nie jest też powiedziane że w Monaco Radovic był by w takiej dyspozycji jak tu w Warszawie. Zmiana cyklu treningowego otoczenia nie zawsze ma pozytywny wpływ na zawodnika.
O warszawski Ci chodzi zapewne, bo przez chwilę z mojej perspektywy myślałem, że piszesz o Wiśle ;).
O zmianie otoczenia już napisałem. Myślę, że Radovic stanowi jakby &quot;zwornik&quot; Legii w tym momencie. Chociaż nie jest rozgrywającym. Nagle bez niego - uważam - Legia nie będzie wiedziała co zrobić dalej (czyli tuż przed bramką) z piłką. Oczywiście, czas goi rany ???? .

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Marcin Kaczmarek jest już piłkarzem Widzewa Łódź!
To potwierdzona informacja! Zaraz po rozwiązaniu za porozumieniem stron umowy z ŁKS, 32-letni pomocnik podpisał dwuletni kontrakt z Widzewem. To spore zaskoczenie, bo wydawało się, że trafi do Jagiellonii Białystok lub Cracovii.
Nowy nabytek Widzewa to lewy pomocnik. Jest wychowankiem Piasta Błaszki i... od dziecka kibicował widzewskiemu klubowi. Występował jednak w innych klubach, kolejno w KKS Kalisz, Włókniarzu Konstantynów, Ceramice Opoczno, KSZO Ostrowiec, Koronie Kielce i Lechii Gdańsk. Ostatni rok spędził w ŁKS, z którym awansował do Ekstraklasy.
Na swoim koncie Kaczmarek ma łącznie 145 meczów w Ekstraklasie i 8 bramek.
W poniedziałek zaprezentowany zostanie Sebastian Szałachowski?! Zobaczymy jutro ????

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
Dla mnie Radović ma sezon konia, tak jak Marek Zieńczuk w pierwszym sezonie za Maćka Skorży. Wcześniej niby grał, ale bez zachwytu, podobnie teraz Radović, zobaczymy co pokaże w kolejnym sezonie jeżeli zostanie i czy moja teoria się sprawdzi. ;)

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Łukasz Mazur, były prezes Górnika Zabrze w rozmowie z weszło:
Na ten temat też się pan wypowiedział na swoim fanpage&#39;u. Wydaje mi się, że w wielu sprawach prezentuje pan podobny tok myślenia jak Weszło.
Wiem, o czym pan mówi. Wy, jako dziennikarze, też macie tendencje do rozdmuchiwania pewnych spraw. Ale gdyby mi kazano w domu zatrudnić licencjonowaną sprzątaczkę, bo gdyby nie była licencjonowana, to by sobie mogła miotłą wybić zęby, to bym się wściekł. Jak sobie zęby wybije: mój problem, trudno. Tomek Hajto to dla mnie kandydat na świetnego trenera. A asystenta ma jeszcze lepszego. Charakterni obaj. Założyłem się żartobliwie niedawno z Konradem Gołosiem, kiedy Tomek pobije się z Darkiem Dźwigałą na jednym meczu, bo jeden powie, że taka zmiana, a drugi, że inna. Czekam na wiadomość: „Asystent pobił trenera na meczu”. Zmierzam do tego, że decyzja pracodawcy powinna być suwerenna. A nie jakieś idiotyzmy, że ja chcę tego chłopaka, ale Żmuda czy inny 98-letni trener będzie jego koordynatorem. Po co to? Robienie fikcji, głupoty i utrudnianie pewnych rzeczy. Socjalizm. Czy ja was popieram? Czasami tak, czasami nie. Ale w tej kwestii chyba się zgadzamy.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
No i Śląsk Wrocław po sezonie traci Jarka Fojuta. Za pół roku wygasa jego kontrakt, więc już teraz mógł rozpocząć rozmowy z innym pracodawcą. Zgłosił się Celtic Glasgow i to właśnie Szkoci będą mieli Fojuta w swoich szeregach od przyszłego sezonu.
Nie wiem, czy działaczom i trenerowi Śląska nie zależało na tym, by zatrzymać tego defensora. Ale wiem, że strata będzie i to spora. Fojut jak na polskie warunki jeden z lepszych obrońców. Twardy, nieustępliwy, przyzwoicie czyta grę, w powietrzu również niezły. W sumie to wraca na Wyspy, bo przedtem miał już przygodę m.in. w Boltonie.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Traci Fojuta to fakt. Czy się sprawdzi w Celticu...? Chyba ciężko powiedzieć na ten czas, jednak zapewne zdecydowanie więcej jest osób, które uważają, że jednak się nie sprawdzi (łącznie ze mną), jednak jak napisałem, jest chyba za wcześnie.
Poza tym pojawiła się kolejna ciekawa informacja, że już niebawem być może do Śląska trafi Klich. Oczywiście chodzi o wypożyczenie. Taka opcja wydaje się prawdopodobna, bo jak każdy wie nasz zawodnik niezbyt radzi sobie w Wolfsburgu, zresztą niewiele miał okazji do pokazania się.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Lech mianowicie przegrał walkę o Micanskiego. To znaczy przegrał w taki sposób, że Ilijan woli kopać w 2 Bundeslidze niż w naszej Ekstraklasie. Szkoda. Nie to nie. Mógłby być fajny kwartet ofensywny: Tonev, Micanski, Stilić, Rudnev...

pr0napek 31

pr0napek

Użytkownik
Lech mianowicie przegrał walkę o Micanskiego. To znaczy przegrał w taki sposób, że Ilijan woli kopać w 2 Bundeslidze niż w naszej Ekstraklasie. Szkoda. Nie to nie. Mógłby być fajny kwartet ofensywny: Tonev, Micanski, Stilić, Rudnev...
Wątpie, żeby obydwaj na raz grali w 1 składzie. Chodzi o Rudniewa i Micanskiego. Miał być on raczej kupowany w celu zastąpienia Rudniewa w przypadku gdyby odszedł.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom