>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
aptrade 24

aptrade

Użytkownik
&quot;Bandrowski zawodnikiem Jagiellonii

Były reprezentant Polski Tomasz Bandrowski został w czwartek zawodnikiem Jagiellonii Białystok. 27-letni zawodnik podpisał z Jagiellonią umowę do 30 czerwca 2012 roku. W kontrakcie zawarto opcję jego przedłużenia nawet do czerwca 2014 roku.
W ostatnim czasie Bandrowski był zawodnikiem Lecha Poznań. Przez ponad rok nie mógł jednak grać z powodu poważnej kontuzji biodra.
Bandrowski, który siedem razy wystąpił w reprezentacji Polski, ma na swoim koncie 70 spotkań w Ekstraklasie, w których zdobył dwie bramki. &quot;
Źródło:goal.pl

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Wydaje mi się, że Niedzielan zrobił dobrze wracając do Ruchu. Niby nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, ale akurat tutaj jest wyjątek. Sam Wtorek powtarzał, że klimat chorzowski mu sprzyja i wierzy w odbudowanie formy pod okiem Fornalika (a pan Waldek przecież już raz go &quot;przywrócił&quot; do piłkarskiego życia). Ponoć ciasno się zrobiło dla Maćka Jankowskiego. I tu pojawia się pewien łańcuch, bo Legia przejawia zainteresowaniem tym piłkarzem.
Nie bardzo rozumiem po co Lechia ściągnęła Kubę Wilka. I co ciekawe za półroczne wypożyczenie zapłaciła (!) 50 tysięcy euro. Jest to opcja z pierwokupem, więc za ewentualny transfer będzie trzeba dopłacić jeszcze 150 tysięcy (też euro). Ale po co Wilk? Na lewym skrzydle jest mnóstwo alternatyw: Traore, Lukjanovs, Hairapetian, Wiśniewski. Poza tym nie sądzę, żeby Wilk wniósł jakość do gry. Wybiegany, niezłe dośrodkowanie, ale w gruncie rzeczy on nie jest w stanie w pojedynkę wygrać meczu.
Blisko Lechii jest Piotr Grzelczak, ewentualnie Nildo i ponoć powróciła opcja zakontraktowania Ensara Jaagera.

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Wydaje mi się, że Niedzielan zrobił dobrze wracając do Ruchu. Niby nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, ale akurat tutaj jest wyjątek. Sam Wtorek powtarzał, że klimat chorzowski mu sprzyja i wierzy w odbudowanie formy pod okiem Fornalika (a pan Waldek przecież już raz go &quot;przywrócił&quot; do piłkarskiego życia). Ponoć ciasno się zrobiło dla Maćka Jankowskiego. I tu pojawia się pewien łańcuch, bo Legia przejawia zainteresowaniem tym piłkarzem.
Nie bardzo rozumiem po co Lechia ściągnęła Kubę Wilka. I co ciekawe za półroczne wypożyczenie zapłaciła (!) 50 tysięcy euro. Jest to opcja z pierwokupem, więc za ewentualny transfer będzie trzeba dopłacić jeszcze 150 tysięcy (też euro). Ale po co Wilk? Na lewym skrzydle jest mnóstwo alternatyw: Traore, Lukjanovs, Hairapetian, Wiśniewski. Poza tym nie sądzę, żeby Wilk wniósł jakość do gry. Wybiegany, niezłe dośrodkowanie, ale w gruncie rzeczy on nie jest w stanie w pojedynkę wygrać meczu.
Blisko Lechii jest Piotr Grzelczak, ewentualnie Nildo i ponoć powróciła opcja zakontraktowania Ensara Jaagera.
Legia przejawiała zainteresowanie tym piłkarzem, ale Ruch postawił zaporową cenę( w tej chwili nie chce mi się szukać ile) ale pamiętam że jak na polskie warunki była to duża kwota co odstraszyło właścicieli Legii. Ale w końcu sprzedali Borysiuka, to kaska jakaś tam wpadła, ale myślę że mimo wszystko Jankowski odpada, bo Legia atuty w ofensywie posiada, przyszedł w końcu Albert Bruce, jeszcze jednego piłkarza ofensywego ale skutecznego który będzie strzelał dużo goli Legia szuka, a Jankowski raczej dużo goli nie gwarantuje. Ale zobaczymy.

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Ariel Borysiuk nie pojechał na testy medyczne do Kaiserslautern i najpewniej nie będzie transferu do niemieckiego klubu - podaje Przegląd Sportowy.
O Borysiuka stara się Club Brugge i to Belgowie są bliżsi pozyskania pomocnika.

K 33

kovalem

Użytkownik
Po półtora rocznej przygodzie w GKS Bełchatów, z zespołem żegna się macedoński obrońca Zlatko Tanevski. Kontrakt zawodnika obowiązywał wprawdzie do czerwca 2012 roku, ale obie strony postanowiły rozwiązać go o pół roku wcześniej.

Tanevski w rundzie zimowej był podstawowym zawodnikiem Brunatnych, ale po obozie w Wągrowcu sztab szkoleniowy uznał, że Macedończyk nie pasuje do koncepcji i nie poleci na obóz przygotowawczy do Turcji. My życzymy Zlatko powodzenia w dalszej części kariery i dziękujemy za grę dla Biało - zielono - czarnych.

Może było, może nie :razz:

Nie wiem czy już już patrzyliście na kursy na drużyny spadające z ligi. Na GKS jest 3,80 w Tobecie ( bynajmniej tyle było, jak patrzyłem ). A to jest moim zdaniem, 2 po ŁKS pewniak do spadku.
Transfery nie zachwycają. Bliźniacy Makowie, Wacławczyk i Wilusz. Sama jak na polską ligę &quot;młodzież&quot;.
Stary trzon został, ale w poprzedniej rundzie zespół ciągnął tylko Kosowski i Buzała. Nowak bez formy, Zewłakow to samo. Obrońcy popełniali pełno błędów.

Patrząc na wzmocnienia Cracovii i Lubina ( czyli 2 kolejnych zespołów, które mogą spaść ) wzmocnienia GKS nie powalają.

K 33

kovalem

Użytkownik
Tylko że PGE się wycofuje niedługo i łoży co raz mniej kasy.
Kibiców też nie wiele, więc mogą &quot;chcieć spuścić&quot; taki klub niżej.
Lubin nie spadnie, ta drużyna kiedyś ruszy, a Cracovia znowu będzie miała szczęście.

:cool:

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Kontynuuje wątek licencji, dziś odcinek pt. Świerczewski o chodzeniu do szkoły:
W tym roku skończy Pan 40 lat, a ciągle chodzi do szkoły...
Szkoły trenerów. Można powiedzieć: nie chcę, ale muszę. Chodzę tam, prawie kończę, ale nie mam wrażenia, że mógłbym się czegoś nauczyć. Nie nauczę się w pięć czy sześć lekcji anatomii, biofizyki, biomechaniki. A takie tam są przedmioty. Sądzę, że jak mi jakiś zawodnik zachoruje, to go po prostu wyślę do lekarza. Nie jest łatwo nawet liznąć tej tematyki, w tak krótkim czasie. Lekarze przecież uczą się przez lata. A ja chcę być tylko trenerem.
A nie uczą jak być trenerem?
Niby coś tam uczą. Wie pan, ja nie chcę być za bardzo krytyczny, bo jeszcze coś chlapnę i mnie wywalą.
&quot;Polska The Times&quot;
Pozdrawiam.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Piotr Grzelczak w Lechii Gdańsk
23-letni napastnik zostanie zawodnikiem &quot;Biało-zielonych&quot;, do którego przejdzie na zasadzie transferu definitywnego, na mocy kontraktu zawartego między obiema stronami, który będzie miał początek 1 lipca bieżącego roku, a będzie wany przez następne trzy lata.
Piotr Grzelczak wystąpił w 66 spotkaniach w rozgrywkach Ekstraklasy, w których strzelił 10 goli, co jak na napastnika nie jest jednak bilansem powalającym na kolana.
Młodzieżowy reprezentant Polski jest wyceniany obecnie na około 400 tysięcy euro, a kwota transferu na pewno nie przekroczy tej wartości.

transfery.info

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Piotr Grzelczak w Lechii Gdańsk
23-letni napastnik zostanie zawodnikiem &quot;Biało-zielonych&quot;, do którego przejdzie na zasadzie transferu definitywnego, na mocy kontraktu zawartego między obiema stronami, który będzie miał początek 1 lipca bieżącego roku, a będzie wany przez następne trzy lata.
Piotr Grzelczak wystąpił w 66 spotkaniach w rozgrywkach Ekstraklasy, w których strzelił 10 goli, co jak na napastnika nie jest jednak bilansem powalającym na kolana.
Młodzieżowy reprezentant Polski jest wyceniany obecnie na około 400 tysięcy euro, a kwota transferu na pewno nie przekroczy tej wartości.

transfery.info
Hahah, panie &quot;ForumVIP&quot;, nie wrzucaj pan suchego newsa, tylko opatrz go jakimś komentarzem. Już poruszaliśmy to na poprzednich stronach, ale jak widać są jakieś &quot;święte krowy&quot;. Za takie nabijanie postów powinny iść karteczki.
Poza tym rozwalił mnie ten fragment, wielkich ekspertów z transfery.info:
???? Po pierwsze, to Grzelczak nie idzie na zasadzie transferu, tylko dołączy po sezonie, gdy kontrakt z Widzewem już mu wygaśnie. Po drugie: Nawet jeśli chcieliby już teraz go ściągnąć to nie ściągnęliby za 400 tysięcy euro. A po trzecie: on nie jest tyle wart ???? Tyle głupot w tak krótkiej informacji.

pawros 61,9K

pawros

Użytkownik
Ariel Borysiuk nie pojechał na testy medyczne do Kaiserslautern i najpewniej nie będzie transferu do niemieckiego klubu - podaje Przegląd Sportowy.
O Borysiuka stara się Club Brugge i to Belgowie są bliżsi pozyskania pomocnika.
wczoraj 22.20 Nie Brugia, a jednak Kaiserslautern. Ariel Borysiuk zagra w niemieckim klubie - informuje *********** i cytuje agenta piłkarza, który potwierdza, że Borysiuk zagra w Niemczech, jak w latynowskim serialu! - i tak już od kilku dni, zwroty, powroty i.t.p. Dlaczego Legia przed ważnymi meczami LE pozbywa się tak istotnego zawodnika?, przecież Skorża mówił że od niego zaczyna ustalanie składu!. A Borysiuk przed Euro wyjeżdza za kromką chleba nie mając żadnej pewności że będzie grał!, włodarze klubu mogli postąpić jak Wojciechowski z Jodłowcem (transfer po sezonie). No cóż ja tego nie rozumiem.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Ja tam chłopakowi się nie dziwię z czterech względów:
- bardzo go chcieli. A skoro tak, to na pewno będzie grać, zresztą sami mu to obiecali. A Niemcy to Niemcy. Jak coś obiecują, to potrafią dotrzymać słowa (patrz: Świerczok)
- zagra sobie co tydzień przeciwko takim piłkarzom jak Ribery, Kagawa, czy inny Reus, a nie że w Legii ma tylko okazję w Lidze Europejskiej. I nie powiesz mi, że to nie jest plus całego transferu
- więcej zarobi
- W Polsce już się więcej nie nauczy. Jak wywalczy miejsce w Lautern, to Smuda kto wie, czy nie postawi na niego na EURO.
A Legia? Tak na dobrą sprawę potrzebowała takiej kasiorki. To nie jest tak, że w klubie mają sporo kasy, przecież taki Ljuboja przyszedł z wolnego transferu (z drugiej jednak strony co miesiąc pobiera ładną sumę). Finansowo to aż tak różowo nie jest, a pewnie za rok Legia mogłaby za niego mniej zarobić. Wszystkie strony powinny być zadowolone. Skorża teraz będzie stawiać na dwójkę: Vrdoljak - Gol.

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dla mnie to poważna strata. Coś czuję że czeka go tam ławka rezerwowych obym się mylił. Jak by grał w podstawowym składzie to droga do Euro otwarta. Napewno Bundesliga lepsza jest niż nasza rodzima Ekstraklasa. Jest jeszcze młody i wiele przed nim.

aptrade 24

aptrade

Użytkownik
&quot;Tarasiewicz odchodzi z ŁKS-u&quot;
&quot;Ryszard Tarasiewicz zrezygnował z funkcji trenera Łódzkiego KS - poinformował sportmarketing.pl. 49-letni szkoleniowiec zdecydował się na odejście z klubu, ze względu na jego fatalną sytuację organizacyjno-finansową.
Tarasiewicz jesienią prowadził ŁKS w czterech ligowych spotkaniach, w których zdobył zaledwie jeden punkt.
Na razie nie wiadomo, kto poprowadzi drużynę w rundzie wiosennej. Tarasiewicz był już piątym trenerem, który prowadził zespół w obecnym sezonie.&quot;
Źródło: goal.pl

Sytuacja przy al. Unii jest już naprawdę beznadziejna.Pieniędzy nie ma, piłkarze uciekają a teraz trener. Jak nie znajdzie się sponsor, w co wątpię, to ŁKS chyba nie wystartuje w rundzie wiosennej. Szkoda klubu z takim tradycjami...

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
A ja coś czuję, że wróci Probierz, który zresztą polecił Bonina do ŁKS-u.
Niezłe jaja, Zahorski w Duisburgu. Niemcy mają klapki na oczach? ????

aptrade 24

aptrade

Użytkownik
A według mnie Probierz nie wróci do Łks-y, ponieważ to by była kompromitacja z jego strony. Uciekł z Łodzi po 3 miesiącach, w Salonikach był niecałe 2 miechy, przez kibiców na pewno nie będzie mile widziany. Poza tym Probierz chyba ma trochę w głowie i widzi jaka jest sytuacja w klubie, że wszyscy odchodzą. Jak wcześniej wspominałem, jeśli zagrają na wiosnę to będzie cud albo podobne blamaże jak w pierwszych kolejkach. Co do Zahorskiego to najwyraźniej ma dobrego menago ???? choc 2. Bundesliga z kolei nie aż taka mocna..na pewno za lepszą kaskę przeszedł

fioletowy1 0

fioletowy1

Użytkownik
&quot;Dziś Tarasiewicz normalnie prowadził trening i żartował z piłkarzami-nie sądze żeby tuż po treningu miało się coś zmienić szczególnie że jak sam mówi nie miał okazji rozmawiać z właścicielami...&quot;

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Przypominam, że mówimy o 13 (TRZYNASTEJ) drużynie 2 (DRUGIEJ) ligi, mającej 7 (SIEDEM) punktów przewagi nad miejscem spadkowym. AWANS OPÓR.
No ale co to ma do rzeczy? Przecież to słaby, bardzo słaby zawodnik, który nawet w drugiej niemieckiej sobie nie poradzi. Na miejscu działaczy Duisburga wolałbym ściągnąć jakiegoś knapka i zaoszczędzić te kilka euro, niż ściągać taki szrot. Założę się, że tam nie wypali ????

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Nie wiem jaki to zawodnik, bo oglądanie meczów Górnika to nie jest moje ulubione hobby, ale regularna gra w Górniku + powołania od Benhakera, każą mi sądzić, ze nie jest poniżej średniej ligowej, a w tym przypadku klub prawie trzeciej JAKIEJKOLWIEK ligi to dla mnie porażka. Rozumiem, ze Górnik wisiał mu hajsy, lecz ja bym wolał zostać w PL grając w jakimś Bełchatowie, ALE CO KTO LUBI, c&#39;nie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom