>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Józef Wojciechowski pozbywa się Andreu

fot. Newspix/Aleksander Majdański

Andreu Mayoral już nie zagra w Polonii Warszawa. Na swojego piłkarza wściekł się prezes Józef Wojciechowski, który za całe zamieszanie z przedłużeniem kontraktu wini menedżerów Hiszpana - czytamy w &quot;Przeglądzie Sportowym&quot;.
- To ostateczna decyzja, on nie zostanie u nas - mówi wprost właściciel Czarnych Koszul.
Informacja może zaskakiwać, bo jeszcze w poprzednim tygodniu wszystko było przygotowane do podpisania nowego kontraktu. - Andreu sam jest sobie winien. Gdyby przyjechał do nas zaraz po zakończeniu sezonu, to byśmy podpisali z nim nowy kontrakt. Ale on pojechał na wakacje, a negocjacjami zajął się jego menedżer. Pojawiła się sprawa prowizji, wmieszał się w to pan Kołakowski, wkurzyliśmy się i zerwaliśmy rozmowy - dodał Wojciechowski.
Andreu jest mocno zaskoczony. - Nie wiem, co jest grane. Myślałem, że pozostało mi tylko złożenie podpisu. Mój menedżer z Hiszpanii powiedział, ze zrzekł się całej prowizji - powiedział Hiszpan.
Jarosław Kołakowski także zaprzecza, by prosił o jakieś pieniądze.
Wcześniej Józef Wojciechowski skłócił się z innym czołowym piłkarzem, Arturem Sobiechem.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Józef Wojciechowski pozbywa się Andreu
(...)
ach Józek Józek ... tu sprowadzasz gwiazdy do zespołu a na drugi dzień wyrzucasz piłkarzy . Nie wiem po co zawodnicy tam przychodzą do zespołu skoro skład tak może wystawić pan prezes ????

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
ach Józek Józek ... tu sprowadzasz gwiazdy do zespołu a na drugi dzień wyrzucasz piłkarzy . Nie wiem po co zawodnicy tam przychodzą do zespołu skoro skład tak może wystawić pan prezes ????
Z tego co mi się wydaje, to jednak Zieliński jest na tyle ogarnięty, że nie da sobie aż tak ingerować w zespół, by prezes ustalał mu skład. Co nie zmienia faktu, że Wojciechowski rozdaje karty i ma te swoje fanaberie. Co jak co, ale Andreu jakoś nie zaskakuje. Ojcem tego transferu był... Bakero i nie zdziwiłbym się, gdyby to Lech złożył mu teraz ofertę. Choć tam pomocników (szczególnie środkowych/defensywnych) jest w brud.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Z tego co mi się wydaje, to jednak Zieliński jest na tyle ogarnięty, że nie da sobie aż tak ingerować w zespół, by prezes ustalał mu skład. Co nie zmienia faktu, że Wojciechowski rozdaje karty i ma te swoje fanaberie. Co jak co, ale Andreu jakoś nie zaskakuje. Ojcem tego transferu był... Bakero i nie zdziwiłbym się, gdyby to Lech złożył mu teraz ofertę. Choć tam pomocników (szczególnie środkowych/defensywnych) jest w brud.
Mówimy o tym Zielińskim który jest ubabrany w korupcję ? Prezes &gt; trener a szczególnie w Polonii . Polonia ma dobrych piłkarzy tylko jak Ego każdego wyjdzie na światło dzienne to będą bronić się przed spadkiem ... teraz jeszcze Sobiech out bo jedyny mądry się sprzeciwił .

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Mówimy o tym Zielińskim który jest ubabrany w korupcję ? Prezes &gt; trener a szczególnie w Polonii . Polonia ma dobrych piłkarzy tylko jak Ego każdego wyjdzie na światło dzienne to będą bronić się przed spadkiem ... teraz jeszcze Sobiech out bo jedyny mądry się sprzeciwił .
O tym samym, ale że tak zapytam - A kto w Polsce nie jest umoczony?
Teraz po czasie można też wywnioskować, że właśnie dlatego w Lechu go szybciej zwolnili, żeby nie było dymu.

typer36 456

typer36

Użytkownik
Wg Józka O. sprawa nie jest jeszcze przesądzona, bo zarówno Andreu, jak i jego manago wszystkiemu zaprzeczają. Do pojutrza wyjaśni się, czy sprawa zostanie przekreślona teraz, czy po powrocie piłkarza

damian1948 32

damian1948

Użytkownik
Witam panowie.. ????
Pewnie się orientujecie. Kiedy mniej/więcej będzie znany terminarz na sezon 11/12? ????
Z góry dzięki za odpowiedz.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
O tym samym, ale że tak zapytam - A kto w Polsce nie jest umoczony?
Teraz po czasie można też wywnioskować, że właśnie dlatego w Lechu go szybciej zwolnili, żeby nie było dymu.
Kto jest czysty ? Dużo trenerów ... albo nie dali sie złapać poprostu .

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Serbski napastnik Danijel Ljuboja od nowego sezonu będzie reprezentował barwy Legii Warszawa. Nowy nabytek zespołu z Łazienkowskiej ma 32 lata i posiada bardzo bogate piłkarskie CV. Całą piłkarską karierę spedził w Ligue 1 oraz Bundeslidze, grając m.in w: PSG, Vfb Stugartt, HSV, Vfb Wolfsburg, a ostatnio w Nicei. W serbskiej drużynie narodowej rozegrał 19 meczów, tylko raz udało mu się w nich trafić do siatki.

Danijel Ljuboja rozpoczął swoja piłkarską przygodę w Cibalii Vinkovici, z której po jakimś czasie przeniósł się do NK Osijek, a potem do Crvenej zvezdy Belgrad. Wtedy to, obiecujący młody zawodnik, wpadł w oko działaczom francuskiego Sochaux, którzy też postanowili sciągnąć Serba do siebie. Ljuboja sprawdził się, w ciągu dwóch lat zdobył 20 goli, jednak to nie pomogło jego drużynie utrzymać się w Ligue 1. Piłkarz jednak został na najwyższym szczeblu rozgrykowym, bowiem kolejnym jego klubem stał się Strasbourg, a potem słynne PSG.
W 2005 roku przeniósł się on do VfB Stuttgart, gdzie miał okazje grać w ataku z Johnem Dahlem Tomassonem. Ze względu na zbyt wysokie wymagania finansowe, został dyscyplinarnie przesunięty do zespołu rezerw. Potem nastąpiła seria nieudanych tułaczek po Hamburgu, Wolfsburgu i ponownie Stuttgarcie. W rezultacie w 2009 roku Ljuboja stał się wolnym zawodnikiem.
Powrócił do Francji. Grał w Grenoble, gdzie strzelił 10 goli, a potem w Nicei, gdzie rozegrał 30 spotkań i strzelił 5 goli. Tym razem los przyprowadził go do Warszawy.

Coś sie zaczyna dziać

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Smolarek też będzie miał gorąco w Polonii?

Jeszcze niedawno Polonia Warszawa kolportowała wiadomości, że jedynym piłkarzem, który nie zgodził się na renegocjację warunków jest Artur Sobiech. Dzisiaj Eurosport podał, że nowej umowy nie podpisał także kapitan zespołu Adrian Mierzejewski i to na sto procent jest prawdą. W ogóle piłkarzy, którzy nie przeszli jeszcze na nowy system premiowania jest przynajmniej kilku. Najciekawiej wygląda sytuacja z Euzebiuszem Smolarkiem.

Z tego co wiemy, Ebi też nie pali się do tego, by renegocjować swój kontrakt, a powody do tego ma wyjątkowe: oto Józef Wojciechowski Smolarkowi zaproponował zamrożenie nie 20 procent, ale 40 procent gwarantowanego dotąd wynagrodzenia. 40 procent! Wiecie, co musi myśleć sobie w tej chwili Smolarek, prawda? Przyszedł zarabiać wielkie pieniądze, bo około 140 tysięcy złotych miesięcznie, a teraz zostałyby mu jakieś 84 tysiące. - Nie na tyle się umawialiśmy - to najłagodniejsze, co może w takiej sytuacji powiedzieć zawodnik.
Zapowiada się więc kolejne gorące okienko. Sobiech - wiadomo. Smolarek - jak wyżej. Andreu - odchodzi. Po Mierzejewskim spodziewamy się, że jeśli nie zostanie puszczony do Trabzonsporu, to jednak aneks do umowy podpisze.

Warto zauważyć, że Polonia może zostać bez napastników. Po spodziewanym karnym odsunięciu Sobiecha i Smolarka oraz wypożyczeniu Gołębiewskiego, w klubie zostanie tylko Sikorski. No, chyba że ktoś da się złamać - albo &quot;niepokorni&quot; piłkarze, albo Wojciechowski. Szanowny pan prezes tak chciał wzmocnić drużynę, że za chwilę może się okazać, iż ją znacząco osłabił.
w eszlo.com

snap8 12

snap8

Użytkownik
No to Legia pozamiatała.
Jeszcze nigdy nie było takiego zawodnika ( tak znanego) w naszej lidze.
I co z tego, że ma już prawie 33 lata skoro jeszcze w zeszłym sezonie kopał w Nicei.
Taki zawodnik w naszej ogórkowej lidze :O SZOK, teraz do każdego newsa typy RvN w Wiśle itp. będę podchodził mniej sceptycznie.
I nawet beret odział normalne ciuszki

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Legia podobno przepatruje rynek Francuzki.
Lista piłkarzy z Francji do wzięcia za darmo (stan na 14 czerwca)
Ireneusz Jeleń (Auxerre, 30 lat, napastnik)
Yohan Demont (Lens, 33 lata, pomocnik)
Sébastien Roudet (Lens, 29 lat, pomocnik)
Pierre-Alain Frau (Lille, 31 lat, napastnik)
Vitorino Hilton (Olympique Marsylia, 33 lata, obrońca)
Petter Hansson (Monaco, 33 lata, obrońca)
Djimi Traoré (Monaco, 31 lat, obrońca)
Mahamadou Diarra (Monaco, 30 lat, pomocnik) - należy do Realu Madryt
Chaouki Ben Saada (Nicea, 26 lat, pomocnik)
Ludovic Giuly (PSG, 34 lata, pomocnik)
Jacques Faty (Sochaux, 27 lat, obrońca)
Nicolas Maurice-Belay (Sochaux, 26 lat, obrońca)
Nicolas Penneteau (Valenciennes, 30 lat, bramkarz)
Sylvain Marveaux (Rennes, 25 lat, napastnik) - blisko Liverpoolu

Może za niedługo kolejny transfer który nas zaskoczy???
Mi by się widział Giuly ale to chyba zbyt wysokie wynagrodzenie jak na Legie

tbm 642

tbm

Forum VIP
Może za niedługo kolejny transfer który nas zaskoczy??? Mi by się widział Giuly ale to chyba zbyt wysokie wynagrodzenie jak na Legie
Z tej listy Giuly, Frau czy Hilton mają wyrobione marki we Francji. Jakby Legia, któregoś z nich faktycznie zakontraktowała... to byłbym mocno zaskoczony ???? Realnych celów na tej liście jednak nie widzę. Demont wiekowy dosyć, ale dobrze stałe fragmenty wykonuje - jednak raczej zbędny zawodnik w Legii. Hansson solidny obrońca, ale już jest Żewłakow z doświadczonych to więcej na tę pozycję raczej tego typu graczy nie trzeba. Chyba, że kogoś klasy Hiltona. Jednak tak jak mówię... wymieniona trójka - jakby ktoś z nich trafił do Legii to status gwiazdy powinien uzyskać z miejsca.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Napisałem tak bo podobno Ljuboja to jest transfer rodzaju &quot;GRAND&quot; a prawdziwa bomba ma dopiero być.....
Oby to była typowa 10 jak Deyna kiedyś albo bramkarz z prawdziwego zdarzenia....

horus 129

horus

Użytkownik
Mi by się widział Giuly ale to chyba zbyt wysokie wynagrodzenie jak na Legie
Chyba? ????
Co do tego nowego nabytku Legii, to wszyscy się nim tak podniecają, że głowa mała. Ja chciałbym go najpierw zobaczyć w akcji na naszym ligowym podwórku zanim bym piał z zachwytu nad nim.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Chyba? ????
Co do tego nowego nabytku Legii, to wszyscy się nim tak podniecają, że głowa mała. Ja chciałbym go najpierw zobaczyć w akcji na naszym ligowym podwórku zanim bym piał z zachwytu nad nim.
Tu chodzi o to że nie było jeszcze takie transferu w polskiej lidze ,przewyższa naszych napastników poziomem dał sobie radę w lepszych ligach to i powinien i tu.

horus 129

horus

Użytkownik
Raczej przewyższał, albo powinien przewyższać. Ostatnie lata w jego wykonaniu to nic szczególnego. Nie mówię, że jest zły, ale zanim czegoś nie pokaże nie ma co się zachwycać.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Raczej przewyższał, albo powinien przewyższać. Ostatnie lata w jego wykonaniu to nic szczególnego. Nie mówię, że jest zły, ale zanim czegoś nie pokaże nie ma co się zachwycać.
Wymień na tą chwilę lepszego napastnika w naszej lidze?
w jakim sensie przewyższał?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom