>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
K 1,2K

kukla

Forum VIP
Nieco bardziej oficjalne potwierdzenie ;) :
Adrian Mierzejewski sprzedany do Trabzonsporu

Adrian Mierzejewski został sprzedany do Trabzonsporu. Informację o transferze potwierdził menedżer piłkarza Bartłomiej Bolek.

Według nieoficjalnych informacji Turcy zapłacą za pomocnika Polonii Warszawa rekordowe 5,3 mln euro (21 mln złotych).

24-letni pomocnik przez ostatnie dwa i pół roku występował w Polonii Warszawa. Wcześniej grał m.in. w Stomilu Olsztyn, Wiśle Płock oraz Zagłębiu Sosnowiec. W polskiej ekstraklasie wystąpił w 106 meczach, w których zdobył trzynaście bramek. Mierzejewski ma na swoim koncie także 12 meczów w reprezentacji Polski i jedną strzeloną bramkę.
za 90minut.pl

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Bolek (menedżer) potwierdził jak dzwoniłem i zostało ustalenie indywidualnego kontraktu.
Dobrze, że odchodzi. Tutaj już wszystko osiągnął. Źle oczywiście dla ligi, bo Mierzejewski podnosił poziom.

19polonista11 2

19polonista11

Użytkownik
Dzięki Admin za usunięcie zbędnych postów, nie jesteśmy tu po to żeby toczyć zbędne konwersacje, które do niczego nie dążą.

Bolek (menedżer) potwierdził jak dzwoniłem i zostało ustalenie indywidualnego kontraktu.
Dobrze, że odchodzi. Tutaj już wszystko osiągnął. Źle oczywiście dla ligi, bo Mierzejewski podnosił poziom.
Dokładnie. Dla takich zawodników chce się przychodzić na mecze. Z pewnością każdy kibic ma swojego ulubieńca np. Wiślak - Maor&#39;a Melikson&#39;a, czy Lechita Rudnevs&#39;a. Nie ukrywam, że Adrian był moim ulubieńcem i patrzenie na Jego grę było przyjemnością. Mam nadzieję, że JW ściągnie za ten transfer(zresztą gruuuuuubo przepłacony) dwóch klasowych zawodników i nie będzie wcale tak źle z &quot;jakością&quot; ligi. ????

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Co Mierzejewski niby osiągnął? 11 bramek w Ekstraklasie? 4, 13 i 7 miejsce? Dla mnie koleś jest naprawdę dobrym piłkarzem, ale na pewno nie najlepszym w Ekstraklasie, bo takim był Małecki. Nie był też na tyle dobry, by wyciągnąć Polonię z kryzysu jaki był za Bosa, czy w czasie słabego okresu w połowie kadencji Zielińskiego. W tym sezonie miał 4 asysty, to naprawdę wszystko?

I jeszcze co do spinek co poniektórych. Dajcie sobie na wstrzymanie... A dla reszty: http://forum.bukmacherskie.com/profile.php?do=ignorelist.
Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +2
typer36 456

typer36

Użytkownik
Józkowi się nie znudzi bo jego akcje cały czas rosną, a klub piłkarski daje mu świetną reklamę. W obecnej chwili najkorzystniejsze byłoby gdyby po aferze z Andreu ściągnął jakiegoś znanego Hiszpana i na zmianę mieszał go z błotem i wychwalał pod niebiosa. Wtedy głośne wejście do Murcii, Albacete i Turuel planowane chyba na następny rok miałby zapewnione. W Hiszpanii i tak już jest o nim głośno

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
to samo Wisła ponad 10 lat temu.
Akurat tu się nie zgodzę. Cupiał wchodził do Wisły w innych czasach, mógł sobie od razu pozwolić na kupno najlepszych polskich graczy i natychmiastowo zaczęło przynosić to wyniki. Oczywiście dziś taka sytuacja jest niemożliwa bo mamy więcej klubów z poważnym sponsorem co wyklucza taki monopol.
Dla mnie koleś jest naprawdę dobrym piłkarzem, ale na pewno nie najlepszym w Ekstraklasie, bo takim był Małecki.
Dla mnie na obecną chwilę Mierzejewski jest trochę lepszy od Małeckiego tylko czasami odnosiłem wrażenie że jemu już za bardzo się nie chciało w Polonii. Zwróć uwagę że jak Turcy przyjechali go zobaczyć na mecz z Francją to był najlepszy na boisku jeśli chodzi o Polaków. Przeskok poziom wyżej tak jak i Klichowi może mu tylko pomóc. Teraz trzymajmy kciuki żeby Trabzon wszedł do LM. Mieć dwa &quot;polskie&quot; kluby (skoro Borussia jest polska to i Turcy mogą być ????) to już by było coś (Smuda już by się nie mógł tłumaczyć że nie ma z kogo wybierać ????).
p. s.
Najdroższy transfer z naszej ligi?
@Jacek
On po prostu się wyróżniał na słabym tle ale przecież sam doskonale zdawał sobie sprawę że w takim klubie (ja nie pije do jakości kibiców, wykupowanie licencji itp. tylko do stylu zarządzanie klubem przez prezesa, ciągłej zmiany trenerów) niczego wielkiego nie wywalczy.

Otrzymane punkty reputacji: +4
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Łapcie wypowiedzi Jurka Engela i Romana Koseckiego :jezora:
http://www.naszaliga.pl/news/engel,i,kosecki,o,transferze,mierzejewskiego,.html?

Dla mnie na obecną chwilę Mierzejewski jest trochę lepszy od Małeckiego tylko czasami odnosiłem wrażenie że jemu już za bardzo się nie chciało w Polonii. Zwróć uwagę że jak Turcy przyjechali go zobaczyć na mecz z Francją to był najlepszy na boisku jeśli chodzi o Polaków. Przeskok poziom wyżej tak jak i Klichowi może mu tylko pomóc.
I tu się nie zgodzę. Sporo meczów oglądałem w tym sezonie Polonii i mam wrażenie, że właśnie jedynemu Mierzejewskiemu chciało się ciągnąć ten wózek do przodu. Fajnie, że przechodzi do takiego klubu zwłaszcza, że niedługo EURO. Trochę się zaaklimatyzuje z grą na wyższym poziomie. Po prostu dotknie to codziennie.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Panowie!
Bardzo proszę o zaprzestanie prowokacji i napinek.
Tu dyskutujemy o kontuzjach i transferach. Kolejne kontrowersyjne zachowania będą karane kartkami!

Dla mnie na obecną chwilę Mierzejewski jest trochę lepszy od Małeckiego tylko czasami odnosiłem wrażenie że jemu już za bardzo się nie chciało w Polonii. Zwróć uwagę że jak Turcy przyjechali go zobaczyć na mecz z Francją to był najlepszy na boisku jeśli chodzi o Polaków. Przeskok poziom wyżej tak jak i Klichowi może mu tylko pomóc. Teraz trzymajmy kciuki żeby Trabzon wszedł do LM. Mieć dwa &quot;polskie&quot; kluby (skoro Borussia jest polska to i Turcy mogą być ) to już by było coś (Smuda już by się nie mógł tłumaczyć że nie ma z kogo wybierać ).
Odnoszę podobne wrażenie.
Józek starał się zrobić wszystko żeby go zatrzymać... woził na mecze, dbał o to żeby niczego mu nie brakowało.
Zabierając kasę zaprzepaścił jednak ostatecznie szanse na zaangażowanie Mierzejewskiego.
Moim zdaniem w Turcji jego kariera nabierze rozpędu.
Coś w stylu Grosickiego (myślę, że co chwilę będziemy słyszeli o kolejnych asystach)
p. s. Najdroższy transfer z naszej ligi?
Tak. Zdecydowanie

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
To mamy chyba małą niespodziankę, bo raczej mało kto się spodziewał, że można sprzedać Mierzejewskiego za tak duże pieniądze. Moim zdaniem dobry ruch z jego strony. Jak wygląda sytuacja w Polonii dobrze wiemy. Nieobliczalny pan Wojciechowski sprawia, że nikt nie może być pewny jutra. Gra w silniejszej lidze powinna mu wyjść na dobre tym bardziej, że ma ku temu potencjał. Ten transfer powinien także ucieszyć Franciszka Smudę oraz kibiców reprezentacji.
Co do szans Polonii na walkę o mistrza to na razie jestem sceptyczny. Nerwowe ruchu właściciela, niepewność zawodników oraz trenera, ingerencja w ustalanie składu taktyki, a także nie do końca przemyślane transfery. Zobaczymy teraz kogo pan Wojciechowski zatrudni na miejsce Mierzejewskiego. Jeśli poważnie myśli o walce o (realistycznie) o puchary to powinien być to zawodnik przynajmniej na podobnym poziomie.
A jeśli chodzi o Ljuboje - to polecam poczekać aż ten zawodnik wybiegnie na boisko w meczu Ekstraklasy. Nazwisko oraz ciekawe CV to nie wszystko. Liczy się jeszcze zaangażowanie podczas treningów i meczów a chyba jeszcze nie możemy wiedzieć czy przyszedł on do Legii dorobić troszkę do emerytury robiąc przy okazji za gwiazdę czy jeszcze powalczyć z zespołem w europejskich pucharach i o tytuł w kraju. Poczekamy zobaczymy. A na razie nie ma co się nad nim na zapas zachwycać lub od razu go skreślać.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Już wkrótce kontrakt z &quot;Kolejorzem&quot; podpisze Marcin Radzewicz, któremu właśnie wygasa umowa z Polonią Bytom. - W swojej drużynie widziałby mnie trener Jose Bakero - mówi na łamach Super Expressu.

Szefowie Lecha próbowali namówić do gry w Wielkopolsce Tomasza Kupisza z Jagiellonii oraz Macieja Małkowskiego z Bełchatowa, jednak odstraszyły ich zaporowe ceny dyktowane przez oba kluby.

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104429,9795904,Marcin_Radzewicz_wzmocni_Lecha_Poznan.html

---------------------------------------------------
Jagiellonia Białystok sprowadziła kolejnego piłkarza. Zawodnikiem klubu ze stolicy Podlasia został Vladimir Kukol, który trafił do Jagi na zasadzie wolnego transferu z I-ligowej Sandecji Nowy Sącz.
http://www.futbol.pl/artykul/104140.html
@Kukla
Z trzech opcji był najtańszy (koniec kontraktu więc jedynie tylko pokrycie jego zarobków). Była wcześniej mowa o tym że Kolejorz zaciska pasa w tym okienku. Nieoficjalnie mówi się że po za Tonevem nikt konkretny nie przyjdzie a szukają kupca na Stilica.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Czyżby druga wersja Polonii W.?
Kupujesz graczy Górnika - będziesz grał jak Górnik
Kupujesz graczy Polonii B. - będziesz grał jak Polonia B.
Nie żebym miał coś do Radzewicza - wyróżniał się w Polonii. Potrafił pociągnąć zespół.
To jednak zdecydowanie za mało nawet jak na ławkę Lecha.
Jokerem nie będzie... a przecież w podstawowym też nie powinien grać.
Brawo Lech :|

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Czyżby druga wersja Polonii W.?
Kupujesz graczy Górnika - będziesz grał jak Górnik
Kupujesz graczy Polonii B. - będziesz grał jak Polonia B.
Nie żebym miał coś do Radzewicza - wyróżniał się w Polonii. Potrafił pociągnąć zespół.
To jednak zdecydowanie za mało nawet jak na ławkę Lecha.
Jokerem nie będzie... a przecież w podstawowym też nie powinien grać.
Brawo Lech :|
Nie przesadzaj... Czy Lech kupuje czterech zawodników Polonii B., tak jak Polonia W. - Górnika? Porównanie co najmniej niestosowne. Wiadomo, że Radzewicz to nie jest szczyt marzeń dla Lecha. Ale co zrobić jak miłościwie panujący Rutkowski jest biznesowym skąpcem i kasy na transfery nie da?

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Nie przesadzaj... Czy Lech kupuje czterech zawodników Polonii B., tak jak Polonia W. - Górnika? Porównanie co najmniej niestosowne. Wiadomo, że Radzewicz to nie jest szczyt marzeń dla Lecha. Ale co zrobić jak miłościwie panujący Rutkowski jest biznesowym skąpcem i kasy na transfery nie da?
Wiadomo, że porównanie nieco na wyrost... ale całkiem umyślnie.
Wolę gdy poziom ligi jest regularnie podwyższany i wszystkie czołowe zespoły się wzmacniają. Lech nie potrafi wzmocnić kadry.
Niech już szukają kogoś za granicą... niech jeżdżą po boiskach 2 i 3 ligi szukając młodych, perspektywicznych graczy.
Radzewicz jest dla nich zapchajdziurą. Wyobrażasz sobie Radzewicza w LE? Ma postraszyć Juventus czy City?
Może ma pomóc w budowaniu szerokiej kadry? Też nie... bo nie jest wartościowym zmiennikiem.
Moim zdaniem taka polityka transferowa to strzał w kolano

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Moim zdaniem taka polityka transferowa to strzał w kolano
Bardziej zapinanie budżetu który trzeba nagle bilansować bo nie udało się awansować do pucharów a początkowy plan to zakładał. Z resztą i Rutkowski i Dawidziuk, mniej lub bardziej otwarcie, o tym mówią. W Wiśle też parę razy to przerabialiśmy.
Swoją drogą to zabawnie teraz brzmią słowa Rutkowskiego że mieli oferte na Rudnevsa na 6milonów ojro ale go nie sprzedadzą ;-)
@up
Nie ma jeszcze dokładnego terminarza, na razie wiadomo kiedy będą rozgrywane kolejki mniej więcej
http://www.90minut.pl/liga/0/liga5617.html

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Może i rzeczywiście dobrze się stało, że Mierzejewski odchodzi z naszej ligi. Może nie osiągnął tutaj zbyt wiele ( w sensie jakieś trofea itp.) ale mimo to pokazał, że nawet z naszej rodzimej Ekstraklasy można się wypromować. &quot;Wiernie służył&quot; Polonii i pokazał, że zasługuje na miejsce w podstawowej &quot;11&quot; naszej kadry, zwłaszcza po ostatnim meczu, kiedy walczył nawet z teoretycznie silniejszymi od siebie rywalami. Tylko pozostaje pytanie czy kierunek Turcja okaże się dobrym rozwiązaniem? Trabzonspor od dawna interesował się naszym zawodnikiem i składał coraz to nowsze oferty, które przez pewien czas były jednak odrzucane. Tak więc dzisiejsza informacja o sfinalizowaniu transferu z pewnością wzbudziła wiele zdziwienia, bo nie mówiło się o tym zbyt wiele, a tu nagle taka informacja. W Polonii raczej już więcej by nie osiągnął, mimo, iż Wojciechowski coraz częściej wypowiada się, że to właśnie &quot;Czarne Koszule&quot; w tym sezonie będą walczyły o mistrzostwo Polski. No cóż, słowa słowami, ale osobiście nie sądzę, aby właśnie Polonia była w stanie walczyć z najlepszymi. Co do Sobiecha, to jego odejście (jeśli takowe będzie) nie będzie jakąś wielką stratą, bo spore pieniądze, które zostały na niego wydane, okazały się pieniędzmi po części wyrzuconymi w błoto. Wydaje się, że Mierzejewski będzie miał pewne miejsce w składzie tureckiej drużyny, skoro zdecydowali się wydać aż tyle pieniędzy za niego i ciągle składali coraz to wyższą kwotę transferu za tego zawodnika. Pozostaje mu tylko życzyć wszystkiego najlepszego i tego, żeby pokazał w Turcji na co tak naprawdę go stać, bo rzeczywiście potrafi wiele.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Co do Sobiecha, to jego odejście (jeśli takowe będzie) nie będzie jakąś wielką stratą, bo spore pieniądze, które zostały na niego wydane, okazały się pieniędzmi po części wyrzuconymi w błoto.
Jakieś argumenty masz na poparcie tej tezy?
Wydaje się, że Mierzejewski będzie miał pewne miejsce w składzie tureckiej drużyny, skoro zdecydowali się wydać aż tyle pieniędzy za niego i ciągle składali coraz to wyższą kwotę transferu za tego zawodnika.
Akurat dla Turków a tym bardziej dla Trabzonu nie są to aż tak duże pieniądze. Nie robią takiego wrażenia jak w naszej lidze.

mateuszcwks 246

mateuszcwks

Użytkownik
Sobiech jest słabym zawodnikiem, skoro strzelił 9 bramek. Takie pieniądze wydane za tego zawodnika i tylko tyle goli ? Na napastnika w 30 kolejkach zdobycie 9 goli to nie robi takiego wrazenia a z pewnoscia nie za taka kase.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Sobiech jest słabym zawodnikiem, skoro strzelił 9 bramek. Takie pieniądze wydane za tego zawodnika i tylko tyle goli ? Na napastnika w 30 kolejkach zdobycie 9 goli to nie robi takiego wrazenia a z pewnoscia nie za taka kase.
Strzelił 9 w lidze w której król strzelców miał 14. Do tego dołożył parę asyst. Jeśli o kimś w Polonii można powiedzieć że nie zawiedli to Sobiech i Mierzejewski. Do tego dochodzi jego młody wiek. Myślę że spokojnie znajdzie się kupiec na niego na poziomie 1 milona euro więc o żadnym wyrzucaniu kasy w błoto nie ma.
A to że to słaby zawodnik to tylko i wyłącznie Twoja opinia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom