Jak dowiedziała się nieoficjalnie redakcja Terazpasy.pl
Krzysztof Nykiel , obrońca Ruchu Chorzów zostanie piłkarzem Cracovii. Piłkarz przebywa w Krakowie. Jeśli pomyślnie przejdzie testy medyczne podpisze kontrakt z Cracovią. 29-letni Krzysztof Nykiel (186 cm i 89 kg) jest wychowankiem ŁKS-u. W
Ekstraklasie debiutował w 2005 roku w Polonii Warszawa. Od 2007 roku jest piłkarzem Ruchu Chorzów w którym najczęściej gra na prawej obronie. Nykiel rozegrał w
Ekstraklasie 92 mecze w których zdobył jedną bramkę.
Jak dowiedziała się nieoficjalnie redakcja Terazpasy.pl
Dawid Krieger , napastnik Energie Cottbus zostanie piłkarzem Cracovii. Piłkarz przebywa w Krakowie. Jeśli pomyślnie przejdzie testy medyczne podpisze kontrakt z Cracovią.
22-letni Dawid Krieger jest napastnikiem, ma 186 centymetrów wzrostu. Jest wychowankiem Jastrzębia Bielszowice z którego przeszedł do Górnika Zabrze. Od 2007 roku jest piłkarzem niemieckiego zespołu Energie Cottbus. Dawid Krieger przez 3 i pół roku nie przebił się jednak do pierwszego zespołu grającego w 2. Bundeslidze.
Krieger grał w rezerwowym zespole Cottbus występującym na co dzień w lidze regionalnej (czwarty poziom rozgrywek). W poprzednim sezonie wystąpił w 34 meczach w których strzelił 11 bramek i miał 4 asysty.
Młody napastnik był testowany w Cracovii na początku stycznia tego roku.
Mateusz Klich podpisał trzyletni kontrakt z niemieckim Wolfsburgiem. Cracovia zarobi na transferze 1,5 mln euro. We wtorek rozgrywający krakowskiego klubu przeszedł badania medyczne i ustalił ostatnie warunki indywidualnej umowy z 15. zespołem Bundesligi. - Jestem już zawodnikiem Wolfsburga, czuję się jak w bajce. Czuję się na siłach, by spróbować rywalizacji na wyższym poziomie - deklaruje Klich.
Mam nadzieje że kolejny fake sport.pl
Raczej info potwierdzone, właśnie słuchałem wywiad z menadżerem Klicha która dość klarownie powiedział że w następnym sezonie w barwach Pasów Klicha nie zobaczymy