>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Paradoksalnie jak Walterowi i spółce skończy się cierpliwość to można polemizować kto sięgnie po młodzież, właścicielem Wisły jest jej wierny sympatyk a nie jakiś gnój co puści klub z dymem dla zysku.
Co do Lameya to chyba przeszedł na bardzo korzystnych warunkach, chłop w Leicesterze wystąpił w 4 meczach a sami kibice tego klubu pisali na forach że nie nie nadawał by się to ścinania murawy, czy sprzątania w klubie :cool:

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Tak własnie to jest pewien kłopot. Gościu na poczatku zapowiadał sie na świetnego piłkarza potem juz gorzej ale był solidny , oprócz tego sezonu w Anglii. Dlatego śmiem wątpić , że to ma być podstawowy prawy obrońca , więc może jednak z Cikosem sprawa otwarta.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
a sami kibice tego klubu pisali na forach że nie nie nadawał by się to ścinania murawy, czy sprzątania w klubie
No to rzeczywiście mega transfer ^^.Tak na poważnie to pamiętam go z Bundesligi i nie zrobił na mnie świetnego wrażenia, co prawda grał bardzo aktywnie w defensywie, ale gorzej właśnie już z wykonaniem.Z tego co pamiętam spadł chyba z Duisburgiem.Wątpię aby obrońca na miarę ambicji Wisły, ale jak na ławkę to może być.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Z drugiej strony jakieś tam predyspozycje miał, także skoro tam nie wyszło może się odnajdzie u nas.Tak jak pisałem, roczny kontrakt na dobrych dla klubu warunkach z opcją przedłużenia na kolejne 12 miesięcy.Jeśli będzie tworzył jakąś konkurencje to się przyda, niech podstawowi nie schodzą poniżej pewnego pułapu.Na razie portale zapowiadają go jako drugiego Branco.

[klawiaturę mam na wykończeniu i często gubię literki, jak się komp nagrzeje muszę poprawiać wpisy ???? ]

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
ja osobiście średnio jestem zadowolony, z jednej strony wiekowi gracze czyli jakieś tam doświadczenie, a to ważne w boju o LM, z drugiej takie ruchy wskazują na jednorazowe wyskoki... Pograją coś tam w pucharach a potem znowu od nowa wszystko budować. Kontrakty krótkie - nie sprawdzi się out, tyle że jak się sprawdzą to potem nie zawsze przedłużą ten kontrakt, bo zawsze jest jakieś ale... Lamey gość zagadka dla mnie, ostatnio niby nic, ale już zdrowy, gdyby dobrze się przygotował fizycznie to kto wie? No i może grać zarówno na prawej jak i lewej obronie grać. Na lige pewnie styknie, puchary... yhm, yhm.
(TommyTSW: Czemu zawsze masz edycje posta?:p)

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Twoje życzenia maja wszyscy gdzieś , więc nie wiem po co to piszesz ????
Co do moich życzeń to jest podobnie jak z Tobą też Cię maja gdzieś.
Porównuję tylko Wisłę do ubiegłorocznego Lecha tez transfery mieli wojować słabszy sezon wyszedł i dzisiaj ostatnio czytam że Lech stawia na młodzież że nowa polityka itd.
Co będzie jak Wisła teraz przegra mistrza w Polsce i z Ligi Mistrzów i Ligi Europy będzie kicha??Czy ten aby wasz kochany fundator dalej będzie sadził pieniądz czy się otrząśnie????
Co do stawiania na młodzież to trochę ich więcej gra w Legii niż w Wiśle i jak się nie mylę to młody zespół wywalczył wicemistrzostwo.Sorry przegrał mistrza żeby nie było.Wcale się nie cieszę jak kolejni &quot;plażowicze&quot; przychodzili do Legii.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Żewłakow w Legii wow !!! Marek &quot; wycieczka &quot; jednak coś załatwił !! Chociaż z drugiej strony nie będzie miał stalego partnera w środku def na zmianę choto z astizem jak ten pierwszy dostanie kontuzji ???? 2-4 mecze w el.LE a potem Polska kartoflanka ale na starość przyda się taka ostoja w Legii ( chociaż z drugiej strony nie mają bramkarza )

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Do wzięcia za free jest Franck Essomba (Jagiellonia Białystok). W sumie to nie mam pojęcia czemu Probierz nie dał mu więcej szans w tej rundzie. Naprawdę ciekawy zawodnik. Taki typowy wolny elektron: dobry drybling, szybki, przebojowy.

horus 129

horus

Użytkownik
Taka ciekawa sprawa. Obchody stulecia na Legii - tak, ale już Jaga na Konwiktorskiej to nie. ????
Jaga na Konwiktorskiej? Polonia mówi &quot;nie&quot;
Jagiellonia Białystok może rozgrywać mecze w europejskich pucharach na warszawskim stadionie przy ul. Konwiktorskiej. Na takie rozwiązanie nie zgadza się Polonia Warszawa, która na co dzień użytkuje ten obiekt - pisze &quot;Przegląd Sportowy&quot;.
Białostoczanie mogą przenieść się do Warszawy, bo wielce prawdopodobne jest, że UEFA nie dopuści do rozgrywek przebudowywanego obiektu w stolicy Podlasia. Jagiellonia negocjuje więc z Warszawskim Ośrodkiem Sportu i Rekreacji, który jest właścicielem stadionu na Konwiktorskiej. Na razie w grę wchodzi rozegranie meczu I rundy eliminacji. Wszystko wskazuje na to, że strony się dogadają.
Takie rozwiązanie bardzo nie podoba się za to Polonii, która na co dzień korzysta z tego stadionu. - Od lat są problemy z murawą na tym stadionie, a ponadto chcielibyśmy się wreszcie poczuć jak gospodarz obiektu - mówi dla &quot;Przeglądu Sportowego&quot; wiceprezes klubu Piotr Ciszewski.
Czarne Koszule nic chyba jednak nie zdziałają, bo to nie one są właścicielem stadionu. Poza tym, dyrektor WOSiR Janusz Kopaniak wskazuje, że murawa już dawno nie była tak dobra, a mecz zostanie rozegrany w przerwie między rozgrywkami, więc nie może być mowy o jej zniszczeniu.
Gdyby Jagiellonia awansowała jednak do kolejnych rund, wówczas kwestia wypożyczenia stadionu będzie ponownie negocjowana.
Druga sprawa, że moim zdaniem na 1 rundę el. LE to Jaga dostanie pozwolenie na grę na własnym obiekcie. Rok temu na stadion w tym samym stanie wydano zgodę, a była to nie pierwsza runda eliminacyjna, a trzecia.
Jeżeli już jednak jakimś cudem trzeba będzie grać na cudzym obiekcie to szybciej to będzie stadion Korony, niż Polonii.

Się ku.rwa urwał z choinki :]
Do wzięcia za free jest Franck Essomba (Jagiellonia Białystok). W sumie to nie mam pojęcia czemu Probierz nie dał mu więcej szans w tej rundzie. Naprawdę ciekawy zawodnik. Taki typowy wolny elektron: dobry drybling, szybki, przebojowy.
Pewnie dlatego, że Michał nie lubi za bardzo zawodników, którzy nie wywiązują się z założonych wcześniej zadań taktycznych - a takim piłkarzem był Essomba. Choć główną przyczyną była na pewno jego dyspozycja wiosną. Nie wyróżniał się nawet gdy grał w meczach Młodej Ekstraklasy.
Ja osobiście go bardzo lubiłem, bardzo miły, przyjazny człowiek z Francka i żałuję, że odchodzi. Wszak w piłce nożnej nie ma miejsca na czułości, więc nie odpowiem czy decyzja o pozbyciu się tego piłkarza jest dobra czy zła.

dudusss 138

dudusss

Użytkownik
Według nieoficjalnych informacji Mateusz Klich trafi za 1,2 mln euro do bardzo znanego klubu 1. Bundesligi (wymienia się m.in. VfL Wolfsburg).
Widziałem Klicha w kilku spotkaniach. Zawsze robił na mnie wrażenie, szczególnie w spotkaniu z Polonią Warszawa gdzie na prawej stronie mieszał Warszawiaków z niesamowitą łatwością. Stąd, nie byłem zdziwiony powołaniem przez Smudę. Niech prędko odejdzie do Niemiec bo ma chłopak papiery na granie;] No i co by nie mówić młodziak jeszcze z niego.
Cena może być dla wielu szokiem ale myślę, że w Wolfsburgu wiedzą w kogo inwestują.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Porównuję tylko Wisłę do ubiegłorocznego Lecha tez transfery mieli wojować słabszy sezon wyszedł i dzisiaj ostatnio czytam że Lech stawia na młodzież że nowa polityka itd.
Iliev i Lamey przyszli z kartami w ręku więc o czym tu mowa? 1 Dobre wzmocnienie bez dodatkowych wydatków i jeden wolny zawodnik na roczną próbę.
Po to się podpisuję wieloletnie kontrakty z takim Chavezem, Meliksonem czy Genkovem żeby konkretny klub wywalił za nich konkretny hajs, a nie wzorem Stilica przemęczyć rundę do końca kontaktu, spakować manatki i pomachać.
Co będzie jak Wisła teraz przegra mistrza w Polsce i z Ligi Mistrzów i Ligi Europy będzie kicha??Czy ten aby wasz kochany fundator dalej będzie sadził pieniądz czy się otrząśnie????
Mylisz Cupiała z Walterem, więc weź się ogarnij i zajmij własnym podwórkiem, puchary nie kończą się na mistrzu.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Jesli ktos ma cos do transferu ilieva to ma niepokolei ???? Gościu zostal najlepszym strzelcem Ligi Serbskiej nie musze tlumaczyc kim jest Partizan w Europejskiej piłce. Praktycznie co roku ma 7-10 asyst na sezon i do tego tyle samo goli. Poza tym zostal wybrany jako najlepszy piłkarz ligi. I co jest zly bo po 30 stce? HE HE HE

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Korona będzie głównym kandydatem do spadku:
Moim zdaniem aż tak twierdzić nie można, ale zdecydowanie nie będą walczyć o utrzymanie aniżeli o wyższe cele.Moim zdaniem niestety śląskie kluby będą mieć ciężko się utrzymać, mam tutaj na myśli przede wszystkim Górnik z niepewną sytuacją finansową i powoli z uszczuplającą się kadrą a co za tym idzie spadkiem jakościowym bo na pewno za taki trzeba uznać odejście Jeża, Sikorskiego, Bonina [ nie wiem czy odszedł ], Stachowiaka czy nawet groźba odejścia Nawałki, który jest mocno ceniony przed kibiców ksg.Dalej, mogę martwić się o Ruch, co prawda tam nie słychać o takie wyprzedaży i nie ma na razie nerwowych ruchów, ale kto wie czy drużyna Fornalika znów zatrybi.Trenerowi kończy się kontrakt po sezonie i nie wiem jakie ma plany na swoją przyszłość.Na pewno Ruchowi nie życzę spadku, ich miejsce jest w OE i piłkarsko i kibicowsko.Dalej widziałbym właśnie Bielsko jako beniaminka [ choć kto wie, jak będą utrzymywać poziom z meczów z Wisłą czy Lechem ] oraz właśnie Koronę.
Jeśli Cracovia znów wyda pełno kasy i dalej ludzie będą zarabiać po 70 tys na miesiąc i znów będą walczyć o utrzymanie to będę im życzyć spadku bo tak marnotrawić potencjał i pieniądze jak Cracovia to nikt inny nie potrafi.

Z informacji Ekstraklasowych to Mirek Barcik miał propozycję gry w Górniku, ale odrzucił na rzecz Ziliny gdzie będzie zarabiać 4 tysiące €.

pokerface 69

pokerface

Użytkownik
Jak dowiedziała się nieoficjalnie redakcja Terazpasy.pl Krzysztof Nykiel , obrońca Ruchu Chorzów zostanie piłkarzem Cracovii. Piłkarz przebywa w Krakowie. Jeśli pomyślnie przejdzie testy medyczne podpisze kontrakt z Cracovią. 29-letni Krzysztof Nykiel (186 cm i 89 kg) jest wychowankiem ŁKS-u. W Ekstraklasie debiutował w 2005 roku w Polonii Warszawa. Od 2007 roku jest piłkarzem Ruchu Chorzów w którym najczęściej gra na prawej obronie. Nykiel rozegrał w Ekstraklasie 92 mecze w których zdobył jedną bramkę.

Jak dowiedziała się nieoficjalnie redakcja Terazpasy.pl Dawid Krieger , napastnik Energie Cottbus zostanie piłkarzem Cracovii. Piłkarz przebywa w Krakowie. Jeśli pomyślnie przejdzie testy medyczne podpisze kontrakt z Cracovią.
22-letni Dawid Krieger jest napastnikiem, ma 186 centymetrów wzrostu. Jest wychowankiem Jastrzębia Bielszowice z którego przeszedł do Górnika Zabrze. Od 2007 roku jest piłkarzem niemieckiego zespołu Energie Cottbus. Dawid Krieger przez 3 i pół roku nie przebił się jednak do pierwszego zespołu grającego w 2. Bundeslidze.
Krieger grał w rezerwowym zespole Cottbus występującym na co dzień w lidze regionalnej (czwarty poziom rozgrywek). W poprzednim sezonie wystąpił w 34 meczach w których strzelił 11 bramek i miał 4 asysty.
Młody napastnik był testowany w Cracovii na początku stycznia tego roku.
Mateusz Klich podpisał trzyletni kontrakt z niemieckim Wolfsburgiem. Cracovia zarobi na transferze 1,5 mln euro. We wtorek rozgrywający krakowskiego klubu przeszedł badania medyczne i ustalił ostatnie warunki indywidualnej umowy z 15. zespołem Bundesligi. - Jestem już zawodnikiem Wolfsburga, czuję się jak w bajce. Czuję się na siłach, by spróbować rywalizacji na wyższym poziomie - deklaruje Klich.

Mam nadzieje że kolejny fake sport.pl
Raczej info potwierdzone, właśnie słuchałem wywiad z menadżerem Klicha która dość klarownie powiedział że w następnym sezonie w barwach Pasów Klicha nie zobaczymy

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Magath do końca wyłysieje jak go na treningu zobaczy :razz:
Życzę mu powodzenia ale łatwo nie będzie. Jeśli chce kiedyś coś znaczyć w prawdziwej piłce to zrobił dobry ruch, może się sporo nauczyć nawet jak na razie nie będzie za wiele grał. I nawet jak wróci z podkulonym ogonem jak Matusiak to będzie dużo lepszym piłkarzem.

pokerface 69

pokerface

Użytkownik
Magath do końca wyłysieje jak go na treningu zobaczy :razz:
Życzę mu powodzenia ale łatwo nie będzie. Jeśli chce kiedyś coś znaczyć w prawdziwej piłce to zrobił dobry ruch, może się sporo nauczyć nawet jak na razie nie będzie za wiele grał. I nawet jak wróci z podkulonym ogonem jak Matusiak to będzie dużo lepszym piłkarzem.
Myślę podobnie. Wydaje mi się jednak że powinien poczekać jeszcze jeden sezon, miałby szanse na Euro.
Zobaczymy kto zostanie ściągnięty w miejsce Klicha, mam nadzieje że nie będzie tak jak było po odejściu Gizy do Legii, gdzie szukaliśmy rozgrywającego przez x lat.

e/

Krzysztofa Nykiela nie zobaczymy w nowym sezonie na boisku przy Cichej. Ruch Chorzów zaproponował obrońcy „Niebieskich” pozostanie w klubie już w listopadzie ubiegłego roku, ale zawodnik wycofał się z umowy, mimo, iż wcześniej zaakceptował warunki nowego kontraktu.

- Nie możemy nikogo uszczęśliwić na siłę i zmusić do gry w Ruchu Chorzów. Złożyliśmy Krzysztofowi konkretną propozycję na którą przystał. Kontrakt był już gotowy do podpisania, ale Krzysztof w ostatniej chwili się wycofał i wybrał inny klub. Pozostaje mi tylko życzyć mu powodzenia w nowej drużynie – mówi Mirosław Mosór, członek zarządu i dyrektor sportowy Ruchu Chorzów.

Krzysztof Nykiel grał w Ruchu przez 4,5 roku. Na Cichej pojawił się przed rundą wiosenną w sezonie 2006/2007. Obecny kontrakt obrońcy „Niebieskich” obowiązuje do końca czerwca 2011 roku. W nowym sezonie będzie reprezentował barwy Cracovii.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Zgodnie z planem Dawid Plizga przeniósł się z Zagłębia Lubin do Jagiellonii Białystok. Nie wiem, czy dobrze zrobił. Jednak rywalizacja w Pszczółkach jest o wiele większa, choć z tego co wiem to Jaga strasznie zabiegała o tego piłkarza. Nie jest zły, całkiem nieźle się prezentował w tym sezonie. W Białymstoku trochę lepsze perspektywy, bo walka o europejskie puchary.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom