>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
No niestety trudno się nie złamać. Brak treningów z pierwszą drużyną i brak gry w rundzie jesiennej może okazać się w skutkach zdecydowanie gorszy niż strata 20% pensji.
Wiadomo, przyroda.
Tak więc owszem, szkoda Sobiecha jako zawodnika, wg mnie powinien poszukać innego klubu, gdzie nie będą kazali mu manifestować ambicji. W Polonii raczej już nie ma czego szukać
To by było najlepsze wyjście. Jednak istnieje obawa że Wojciechowski potraktuje to ambicjonalnie i będzie chciał pokazać że z nim się nie zaczyna. A właśnie on jest jedyną osobą w Polsce która może sobie pozwolić trzymać zawodnika za milion euro w Klubie Kokosa.

Z innej beczki:
W Poznaniu nie zanosi się na wielkie transfery:
- Sukces można zbudować na dwa sposoby. Pierwszym jest kupno zawodników, natomiast drugim wychowanie młodych piłkarzy. Ta druga opcja jest trudniejsza, ale na nią chcemy się zdecydować - mówi Andrzej Dawidziuk, nowy dyrektor sportowy Lecha Poznań.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/nowy-sposob-lecha-na-budowanie-potegi,1,4413597,wiadomosc.html
Widać że brak pucharów dla Kolejorza to chyba spory cios.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
- Sukces można zbudować na dwa sposoby. Pierwszym jest kupno zawodników, natomiast drugim wychowanie młodych piłkarzy. Ta druga opcja jest trudniejsza, ale na nią chcemy się zdecydować - mówi Andrzej Dawidziuk, nowy dyrektor sportowy Lecha Poznań.
No proszę, Pan Dawidziuk potrafi pięknie opisać &quot;Nie mamy kasy, bo właściciel jest biznesowym Żydem&quot; w innych słowach. Gratulacje przede wszystkim dla Rutkowskiego. Pokazał się z naprawdę świetnej strony. Minimalizacja nakładu, maksimum zysków. Już mogę stwierdzić, że nowy sezon to będzie jeszcze większa żenada.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Jeżeli te słowa Józka o Sobiechu (zepsuty chłopak) rzeczywiście zostały wypowiedziane, to aż brak słów, by to skomentować... Dziwne, że najpierw proponuje zajebistą kasę, a potem nagle próbuje robić w konia. Piłkarz nie jest głupi, a tym bardziej Artur (na boisku jak dla mnie jeden z najbardziej inteligentnych zawodników, poza nim chyba też). Szkoda mi go, bo EURO mu ucieknie... A jeszcze gorzej, że ta runda mogła być dla niego przełomowa.
Józek to Józek. Z roku na roku głupieje :|
Ten człowiek to buc. Myśli, że wie wszystko i może wszystko... strach z kimś takim prowadzić jakiekolwiek interesy a co dopiero grać w jego klubie.
Szkoda Artura
Niestety podejrzewam że Artur się złamie i znów wyjdzie na to że bogatemu można więcej. Oczywiście menago mógłby się postawić (napisać do PZPNu, a przecież jest osobna organizacja walcząca o przestrzeganie praw piłkarzy w Polsce) ale po co skoro za pół roku może mieć piłkarza za którego Józek da dwa razy więcej niż inni potencjalni nabywcy.
PZPN to wypina się na te wszystkie sprawy piłkarzy. Wystarczy przypomnieć przekręt z Cracovią i nie przyznanie odszkodowania za zerwanie kontraktu (Drumlaka?).
Artur ma teraz bardzo trudną sytuację bo nikt nie będzie w stanie go kupić (cena zaporowa) a w Ekstraklasie nie pogra. Brawo dla JW.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Wystarczy przypomnieć przekręt z Cracovią i nie przyznanie odszkodowania za zerwanie kontraktu (Drumlaka?).
Tak z Drumlakiem była afera. Nawet ktoś jego podpis podrobił i Filipiaka wtedy zatrzymano do wyjaśnienia. Swoją drogą to właśnie Drumlak działa w tym stowarzyszeniu ( Stowarzyszenie Profesjonalnych Piłkarzy i Amatorów) o którym pisałem.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Tak Sobiech odejdzie już to widze ... Mówił Józek że jak chce odejść to ktoś musi wystawić te 1mln ojro a wątpie aby ktoś tyle wystawił za niego ... a tak klub kokosa ???? Co do całej sprawy to głupota ze strony piłkarzy że się zgodzili ... przychodzi ktoś do zespołu a po sezonie zgadza się na obniżenie pensji ? Dobre posunięcie Artura ... chociaż w tym wieku i akurat w nadchodzącym sezonie powinien grać częściej niż tylko w ME ( chociaż Dyzma i nie takie perełki powołuje )

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Serbski napastnik Ivica Iliev został nowym zawodnikiem Białej Gwiazdy. Piłkarz podpisał z klubem 2-letnią umowę.

Ivica Iliev urodził się 27 października 1979 roku w Belgradzie. Jest wychowankiem Partizana Belgrad, z którym w 1997 roku podpisał pierwszy profesjonalny kontrakt. W klubie tym grał do 2004 roku, zdobywając trzy razy mistrzostwo kraju oraz puchar ówczesnej Jugosławii. W 2004 roku przeszedł do włoskiej Messiny, skąd po dwóch latach został wypożyczony do klubu Genoa FC. Następnie grał w PAOK-u Saloniki, Energie Cottbus i Maccabi Tel Awiw. W 2010 roku wrócił do Partizana, który po raz czwarty z rzędu zdobył mistrzostwo Serbii, a do tytułu dołożył triumf w Pucharze Serbii. Iliev z 13 zdobytymi bramkami został najskuteczniejszym strzelcem swojej drużyny w sezonie 2010/2011 oraz w Super Lidze serbskiej, ex aequo z Andriją Kaludjeroviciem z Crvenej Zvezdy.

Ivica Iliev ma za sobą również dwa występy w reprezentacji Serbii. W 2003 roku napastnik zagrał w meczu towarzyskim z Polską w Płocku, wygranym przez gospodarzy 4:3. Nowy zawodnik Białej Gwiazdy zdobył wtedy jedną z bramek.

W Wiśle piłkarz będzie grał z numerem 77.

Oficjalna prezentacja Ivicy Iliewa odbędzie się w sobotę podczas specjalnej konferencji prasowej.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA

N 1

neli

Użytkownik
Co do tego piłkarza to ok, był do wzięcia za darmo, ale wydaje mi się, że Wisła bardziej potrzebuje kogoś do rywalizacji dla Genkowa. Sam piłkarz przyznał, że jego nominalną pozycją w formacji jaką preferuje Wisła jest lewa strona na 65%, a prawa na 35%. Mam nadzieje że to nie ostatni nabytek jeżeli chodzi o ofensywę.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Wg mnie dobry transfer , moze gracz na różnych pozycjach , oczywiście Robert sam oceni na której go postawi. Jeśli zdecyduje sie na lewa pomoc to Wisla ma dwoch naprawde dobrych graczy , kto nie zagra bedzie dobry poziom (Kirm,Iliev). Gościu jest charakterny i trzyma bardzo , krótko piłke przy nodze, jak szybko sie wkomponuje to bedzie wkręcał w ziemie ????

Poza tym &#39; podobno&#39; w obrębie tygodnia do Wisły przyjdzie 2-3 piłkarzy , którzy z miejsca mogą grać w podstawowej 11 stce Wisły pomagając w awansie do LM. Może wreszcie jest pomysł na Polska drużyne, duża zasługa Stana przy tym, który zostal w Wiśle mimo kuszenia przez Ateńczyków ????

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Wisła Kraków - etap wyeliminowania z Ligi Mistrzów 2011/2012

Faza kwalifikacyjne 1,61
Runda Play-Off 2,50
Faza grupowa 11,00
Faza 16 drużyn 67,00
Ćwierćfinał 101,00
Półfinał 151,00
Drugie miejsce 301,00
Zwycięzcy 1001,00

Legia Warszawa - etap wyeliminowania z Ligi Europy 2011/2012

Faza kwalifikacyjna 1,83
Runda Play-Off 2,75
Faza grupowa 8,00
Faza 32 drużyn 13,00
Faza 16 drużyn 34,00
Ćwierćfinał 51,00
Półfinał 81,00
Drugie miejsce 101,00
Zwycięzcy 251,00

Śląsk Wrocław - etap wyeliminowania z Ligi Europy 2011/2012

Faza kwalifikacyjna 1,36
Runda Play-Off 3,75
Faza grupowa 11,00
Faza 32 drużyn 17,00
Faza 16 drużyn 34,00
Ćwierćfinał 51,00
Półfinał 101,00
Drugie miejsce 151,00
Zwycięzcy 301,00
Takie oto zakłady oferuje William Hill
Ostatnio oglądałem Nocny Hydepark w Orange Sport Info gdzie ku mojemu zdziwieniu do studia zaprosili .....wróżkę.Program ogólnie beka...
O pytanie czy Wisła Kraków wejdzie do ligi mistrzów odpowiedziała że nie wejdzie to jakiś koleś z Krakowa dzwonił i się z nią kłócił że nie ma racji bo Wisła wejdzie do ligi mistrzów ???? Może ma rację a kurs że odpadnie w fazie grupowej 11,00.
O zapytanie czy Legia Warszawa wejdzie do ligi Europy odpowiedziała że wejdzie lecz w grupie będzie katastrofa ????
Nie wiem co ona brała bo ja uważam że katastrofa będzie w obu przypadkach już w rundach eliminacyjnych ????

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Wisła porozumiała się z Chavezem

Osman Chavez najprawdopodobniej zostanie w Wiśle Kraków. Obrońca reprezentacji Hondurasu porozumiał się z klubem sprawie nowej umowy.

„Mogę powiedzieć, że na 99% dogadaliśmy się z Platense i z samym zawodnikiem. Uzgodniliśmy szczegóły pięcioletniego kontraktu” – poinformował dyrektor sportowy Wisły, Stan Valckx.
Chavez do krakowskiego klubu trafił rok temu z Platense Puerto Cortés. W drużynie Białej Gwiazdy zagrał łącznie w 23 meczach. Obecnie stoper przebywa w Stanach Zjednoczonych, gdzie reprezentacja Hondurasu bierze udział w turnieju o Złoty Puchar CONCACAF.
Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
Cóż mogę powiedzieć: Zrobiliście najlepszy transfer w tym okienku.

N 1

neli

Użytkownik
Osobiście jeżeli chodzi o Chaveza to dobry zakup, choć na początku miałem obawy. Był mało zwrotny i wolny, ale z meczu na mecz coraz lepiej. Nie zmienia to faktu, że Wisła żeby o czym kolwiek mysleć musi dokupić bocznych obrońców w miare możliwości finansowych jak najlepszych oraz dobrej klasy środkowego napastnika, bo Iliev jest raczej alternatywą dla Kirma i Małeckiego.

N 1

neli

Użytkownik
MacieqLeo ma racje. Już niejednokrotnie dałem sie nabrać na &quot;uzgodnione&quot; transfery. Trzeba poczekać na oficjalną informacje z samego klubu.

m0nki 187

m0nki

Użytkownik
hmm czy ktoś tu w ogóle wierzy w to, że Wisła awansuje do tej LM? ;&gt;
ja w tym roku mam obawy czy my w ogóle będziemy mieli drużynę w 4 rundzie eliminacji LE ;)

horus 129

horus

Użytkownik
Ja w tym roku mam przeczucie, że się uda dostać do fazy grupowej LM. Chory optymista? ????
Plusem dla mnie jest to, że w Wiśle większość graczy to nowi piłkarze, a więc nie będzie wyprzedaży tak jak to miało do tej pory, gdy po zwycięskim sezonie przed batalią o LM odchodziły największe gwiazdy, które wypromowały się w ostatnich latach.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Jeśli drużyna będzie odpowiednio przygotowana to szansa jest realna.Uprzedzając wpisy o Levadiach itd przypomnę że jest to całkowicie nowy zespół nie skażony pasmem niepowodzeń, usilnie stylowo budowany na wzór początków ery Cupiała, jak to było do tej pory.
Oczywiście trzeba jeszcze poczekać jak się wkomponują i co będą prezentować nowe twarze, ważny element to poważne traktowanie rywali w początkowych rundach, rywale wcale nie są tacy wielcy, choć wiadomo że równie bardzo chcą się dostać do tej Lidze Mistrzów.Jeśli się nie uda to trudno, LE też jest dla nas atrakcyjna.
Co do Chaveza podpisał 5-letni kontrakt z Wisłą

Potencjalni rywale Wisły*:

II runda:

Dacia Kiszyniów (Mołdawia)
Pjunik Erewań (Armenia)
Borac Banja Luka (Bośnia i Hercegowina)
FK Mogren (Czarnogóra)
Skonto Ryga (Łotwa)
Videoton Fehervar (Węgry)
Bangor City (Walia)
Torshavn (Wyspy Owcze)
Linfield (Irlandia Północna)
Toboł Kostanaj (Kazachstan)
Dudelange (Luksemburg)
Flora Tallinn (Estonia)
Breidablik (Islandia)
Valletta (Malta)
Nefczi Baku (Azerbejdżan)
Skendija Tetovo (Macedonia)
Skenderbeu Korce (Albania)

III runda:

Liteks Łowecz (Bułgaria)
Racing Genk (Belgia)
Slovan Bratysława (Słowacja)
Viktoria Pilzno (Czechy)
NK Maribor (Słowenia)
HJK Helsinki (Finlandia)
Erkanas Poniewieże (Litwa
Zestafoni (Gruzja)
Malmoe (Szwecja)
Shamrock Rovers (Irlandia)

IV runda:

Glasgow Rangers (Szkocja)
FC Kopenhaga (Dania)
BATE Borysów (Białoruś)
Maccabi Hajfa (Izrael)
Dinamo Zagrzeb (Chorwacja)
* przy założeniu, że drużyny rozstawione awansują do kolejnej rundy. Zespoły nierozstawione w przypadku awansu, przejmują współczynnik drużyny rozstawionej.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Plusem dla mnie jest to, że w Wiśle większość graczy to nowi piłkarze, a więc nie będzie wyprzedaży tak jak to miało do tej pory, gdy po zwycięskim sezonie przed batalią o LM odchodziły największe gwiazdy, które wypromowały się w ostatnich latach.
Wiadomo dopiero transferowa karuzela się rozkręca jednak prawdopodobnie będzie jak napisałeś. To na Polskie warunki byłaby sprawa bez precedensu ???? W ostatnich latach wiele sie mówilo o chęci podbicia Europy( czyli na nasze standardy awans do fazy grupowej), jednak każdy się osłabiał.
Lech sprzedawał Peszke i Lewandowskiego , co prawda za tego drugiego kupiono Rudnevsa jednak o wiele za późno jeśli patrzeć przez pryzmat El.LM. Wcześniej owe błędy powialała Wisła.
A gdy tego błędu nie zrobiła i miała jak na tamte czasy niemal reprezentacje Polski w składzie plus zagranicznych dobrych grajków to trafiła na ... Real Madryt ????

Teraz może być inaczej. Wisła w początkowych rundach będzie rozstawiona a w decydującej IV na pewno nie trafi na nikogo pokroju Realu czy Manchesteru.
Co do transferów bardzo dobrze , że został Chavez dla mnie to z miejsca czołowe &#39; wzmocnienie&#39; przed eliminacjami. Środek jest bardzo ważnym ogniwem a Chavez mimo średniego początku wyrasta na najlepszego stopera ligi - grającego ostro i zdecydowanie.
Cikos raczej wykupiony nie zostanie , istnieje opcja a raczej życzenie Wisły na ponowne jego wypożyczenie , więc tutaj najwiecej zależy od Slovana. Potrzeba jeszcze napastnika i bocznego obrońce plus i będzei całkiem nieźle.

A z tego co wiem tak własnie w obrębie tygodnia będzie i 2-3 zawodników dobrej klasy zostanie zatrudnionych w owej trójce z tego co wiem nie będzie żadnego Polaka ????

typer36 456

typer36

Użytkownik
będzie jak w Cluj, 4 Rumunów na całą kadrę i międzynarodówka... ale pomijając to, to:

jeśli są to wszyscy potencjalni rywale (wypadłem z obiegu co i jak) to uważam, że II runda jest jak najbardziej do przejścia, niewygodnym rywalem mogą być tylko te dalekowschodnie ekipy i obecnie najmocniejsza kadrowo i finansowo w Estonii Flora. Nie mniej jednak nie powinno być po raz kolejny wtopy.

W rundzie następnej Finowie, Litwini, Szwedzi, Gruzini i Irlandczycy są spokojnie do przejścia, zwłaszcza Ci ostatni. Ale już ze Słoweńcami, Czechami, Słowakami, Belgami i Bułgarami może być ciężko. Porównywalne zespoły, o ile nie lepsze.

Z rundy IV z całym szacunem dla Wisły, nie są w stanie nikomu nawet zagrozić. Ewentualnie Żydom, ale Maccabi to trochę wyższa półka niż nie tak dawno Beitar

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Nie, jak dla mnie znowu nie ma szans na fazę grupową. To jest jednak inna półka. Nie mam nic do holenderskiej myśli w Wiśle Kraków (nawet podoba mi się ich spojrzenie na futbol), ale oni jeszcze z dobry rok muszą popracować, żeby osiągnąć coś na arenie międzynarodowej. Nie ma co ukrywać, że to jest najsłabszy mistrz Polski od kilku sezonów. Zdobyli strasznie mało punktów i w mojej opinii nie zagrali ani jednego meczu, o którym można by powiedzieć: klasa europejska. Owszem, są momenty ciekawej piłki, ale tylko momenty.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom