>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Borysiuk blisko Udinese

Pomocnik Legii Warszawa Ariel Borysiuk jest bliski przejścia do Udinese Calcio - informują włoskie media. Transfer, którego kwota ma opiewać na 2,5 miliona euro, ma zostać sfinalizowany w najbliższych dniach.
Według włoskich mediów, Borysiuk podpisze z Udinese pięcioletni kontrakt.
19-letni Borysiuk w zespole Legii debiutował 23 lutego 2008 roku w meczu z Dyskobolią Grodzisk Wlkp. Od tamtej pory rozegrał w zespole z Łazienkowskiej 75 spotkań w Ekstraklasie, w których zdobył trzy gole.

19polonista11 2

19polonista11

Użytkownik
Kolejny klasowy zawodnik po Iwańskim, którego Legia sprzedaje. Moim zdaniem powinni poczekać jeszcze rok i po Euro sprzedać, ale prawdą jest, że Borysiuk to bardzo dobry grajek.
+
Marcin Baszczyński negocjuje z Polonią Warszawa.
źródło: Weszło.com

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kolejny klasowy zawodnik po Iwańskim, którego Legia sprzedaje. Moim zdaniem powinni poczekać jeszcze rok i po Euro sprzedać, ale prawdą jest, że Borysiuk to bardzo dobry grajek.
Z ciężkim sercem to mówię, ale muszę się z Tobą zgodzić. Co prawda Vrdoljak również jest mocną obsadą na tą pozycję, ale pozbywać się Borysiuka w takim momencie będzie dużą stratą. Mówi się również coraz głośniej o sprzedaży Macieja Rybusa, jednak ten w odróżnieniu od wcześniejszego gracza, nie prezentuje się już najlepiej, nie angażuje się w mecze na 100%, więc to może być jedyne dobre posunięcie.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Za Borysiuka kupimy dwóch Vrdoljaków i będzie git majonez ???? Co do tego co pisałem o obchodach to nie żadna prowokacja tylko czysta prawda.Co tam jest nakłamane??

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Tak, tylko żeby &quot;Beret&quot; nie sprowadził znowu jakichś wspaniałych młodych i utalentowanych wynalazków, jakim w tym sezonie był Felix Ogbuke ????.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Jak on ma iść za taką kasiorę, to go już sprzedajcie!
Tak myślę, bo potem już takich pieniędzy Legia za niego nie dostanie.

brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik

Marcin Baszczyński uzgodnił warunki kontraktu z Polonią Warszawa. W piątek piłkarz ma przejść badania lekarskie, a potem z Czarnymi Koszulami podpisać dwuletnią umowę - informuje ksppolonia.pl.

Marcin Baszczyński, który 38 razy wystąpił w reprezentacji Polski, jest bardzo blisko gry w Polonii Warszawa. Po tym jak zawodnik przejdzie badania lekarskie, ma podpisać dwuletni kontrakt.
Baszczyński ostatnio występował w Atromitosie Ateny. Wcześniej występował między innymi w Ruchu Chorzów i Wiśle Kraków. Z Białą Gwiazdą sześciokrotnie zdobył mistrzostwo Polski. Baszczyński ma na swoim koncie także inne trofea.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Nie jestem taki pewien.
Borysiuk to gracz u którego zawsze było widać potencjał ale nie potrafił tego udowadniać dłużej niz... jeden mecz z rzędu.
Żeby mieć z niego pożytek Udine będzie musiało się nagimnastykować z treningiem ;)
Jak on ma iść za taką kasiorę, to go już sprzedajcie!
Tak myślę, bo potem już takich pieniędzy Legia za niego nie dostanie.
????
Jego wartość za chwilę będzie spadać.
Jakby się miał w Legii rozwinąć to w ciągu ostatnich dwóch lat byłoby widać jakikolwiek postęp. Ja go nie zauważyłem a sam zaowdnik już młodszy nie będzie więc i cena zacznie spadać.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Bakero przedłużył kontrakt z Lechem. Mimo wszystko uważam to za dobre posunięcie, liczę na kilka wzmocnień pierwszego składu - przede wszystkim szybki czarnoskóry skrzydłowy typu XXXXXX &lt;--- (tu miało się pojawić nazwisko gościa z Cracovii) i dobry środkowy obrońca. Licze na dobre czasy jakoże Pogorzelczyk i Mowlik odeszli.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Bakero przedłużył kontrakt z Lechem. Mimo wszystko uważam to za dobre posunięcie, liczę na kilka wzmocnień pierwszego składu - przede wszystkim szybki czarnoskóry skrzydłowy typu XXXXXX &lt;--- (tu miało się pojawić nazwisko gościa z Cracovii) i dobry środkowy obrońca. Licze na dobre czasy jakoże Pogorzelczyk i Mowlik odeszli.
No to się kolego przeliczysz. Bakero trenerem jest do dupy. Nikt nie marnuje potencjału piłkarzy jak on. Nie zna się na taktyce, na prowadzeniu zespołu. Lech miał naprawdę mocną kadrę w tym sezonie, a Bakero nawet do pucharów się nie zakwalifikował. Dlatego nadchodzi wielka posucha. Na dodatek największy Żyd jakiego znam, właściciel Rutkowski - nie dołoży grosza na transfery.

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
No to się kolego przeliczysz. Bakero trenerem jest do dupy. Nikt nie marnuje potencjału piłkarzy jak on. Nie zna się na taktyce, na prowadzeniu zespołu. Lech miał naprawdę mocną kadrę w tym sezonie, a Bakero nawet do pucharów się nie zakwalifikował. Dlatego nadchodzi wielka posucha. Na dodatek największy Żyd jakiego znam, właściciel Rutkowski - nie dołoży grosza na transfery.
Tez tak myslem,Bakero nie jest dobri treiner,bylo bardzo lepszej Zielinski,ale dla mnie nailepsej polksi treiner jest Nawalka

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Pewna strona, pisząca o Ekstraklasie ciekawie opisała sytuację z trenerami.
Legia się nieco ośmieszyła bo nie miała opcji awaryjnej na wypadek braku porozumienia z Weissem. Negocjacje z innym trenerem a potem zmiana zdania? Bo co? Bo nagle Skorża się nadaje? Pan Maciej też hmm... może i chce udowodnić wszystkim, że podoła ale na pewno jakaś tam łątka zostanie. Z uznanego w Polsce szkoleniowca w opinii wielu zmienia się w zapchajdziurę.
To czy Lech miał już przygotowany kontrakt dla trenera stołecznego klubu pewne nie jest... moim zdaniem jednak takie przenosiny są tylko kwestią czasu.
Czy Bakero zostałby w Lechu gdyby wolny był Skorża?
Raczej nie.
Czy Skorża zostałby bez pracy gdyby nie trzeba było za niego &quot;płacić&quot;?
Na pewno nie.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Ze Skorżą sprawa wygląda zupełnie inaczej. Do ostatniej kolejki ligowej nawet on był nastawiony na to, że zostanie zwolniony z klubu i tak też się nastawił. Zdobycie Pucharu Polski i ostatnie dobre wyniki spowodowały, że zarząd klubu jeszcze się zastanawiał nad ewentualną zmianą. Coraz głośniej było o przejściu Weissa i nieoczekiwanie do akcji wkroczył Leszek Miklas. To właśnie on zażądał, aby obecny trener został na swoim stanowisku, nawet przeprowadził z nim ponad 3godzinną rozmowę. Skorża sam do końca nie był przekonany, czy chce nadal prowadzić tą drużynę, jednak teraz już widać, że decyzja przez niego została podjęta. Czy zdoła coś z nią zrobić? Właśnie teraz się okaże, czy ten trener nadaje się jeszcze do warszawskiej drużyny. Coraz częściej było słychać o tym, że nawet sam Miklas wraz z koncernem ITI zdecyduje się nie finansować dłużej stołecznej drużyny, jednak zaledwie dzień później okazało się, że są to (prawdopodobnie) wiadomości wyssane z palca. Także znów w Legii nie będzie zbyt dobrze, dopóki sir Leszek Miklas nie zrezygnuje ze swojego stanowiska. Mafię trzeba zwalczać, a do tej pory końca nie widać.
A tak z innej półki, to jeszcze nie wiadomo, czy Radović zostanie w Legii do końca sezonu. Dzisiaj wyraził chęć powrotu do Partizana, gdyby taka oferta się pojawiła.

Radović latem do Partizana ?

W połowie maja pojawiły się informacje, że Miroslav Radović może wrócić do Partizana Belgrad. &quot;Słyszałem o tych pogłoskach. Na dziś nie ma jednak żadnych konkretów. Nie ukrywam jednak, że Partizan był i nadal jest dla mnie opcją numer jeden. Z Legią mam ważny kontrakt przez rok. Wszystko jest więc możliwe i to nawet w najbliższym okienku transferowym&quot; - mówi Serb w rozmowie z serwisem zurnal.rs.
Radović trafił do Legii w 2006 r. W barwach &quot;wojskowych&quot; zdobył dwa Pucharu Polski i Superpuchar Polski. W sezonie 2010/2011 był najskuteczniejszym z legionistów.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Coraz częściej było słychać o tym, że nawet sam Miklas wraz z koncernem ITI zdecyduje się nie finansować dłużej stołecznej drużyny, jednak zaledwie dzień później okazało się, że są to (prawdopodobnie) wiadomości wyssane z palca.
Od lata ja przejmuję Legie czekam tylko na jeszcze jeden zakład bez ryzyka i ich kupuję ????
W moim zespole nie będzie chamów (Małecki) nie będzie płaczków (Arboleda) nie będzie symulantów (połowa ligi) Niemców.
Zamierzam :
- zamiast napoi chłodzących wprowadzić wódkę z redbullem(dla piłkarzy)
- wprowadzić do swojego sztabu kolegę o nicku &quot;Legia&quot; lub gwiazda ( spory orzech do zgryzienia)
- Starucha (jako że ma zakaz stadionowy) zrobić szefem ochrony
- Kononowicza mianować osobą odpowiedzialna za doping
- Ryska Peje zrobić człowiekiem odpowiedzialnym za pirotechnikę
-Mariusza Pudzianowskiego zrobić kimś kto będzie odpowiedzialny o przygotowanie kondycyjne mojego zespołu
- Marcina Najmana mianować na szefa w sprawie mediów i promowania klubu w świecie
- piłkarzy dobierać starannie (żadnego zaczynającego się na R T S )
Zamierzam również nie karać piłkarzy finansowo(za złe wyniki)
Przewidziałem inne kary takie jak :
- gra na stadionie Polonii Warszawa przy pełnych trybunach
- prace odróbkowe pod stadionem miejskim w Poznaniu
- prace przy arenach Euro 2012
Co do listy i celów transferowych mojego klubu wkrótce.....

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Nie jestem taki pewien. Borysiuk to gracz u którego zawsze było widać potencjał ale nie potrafił tego udowadniać dłużej niz... jeden mecz z rzędu. Żeby mieć z niego pożytek Udine będzie musiało się nagimnastykować z treningiem
Może po prostu w polskiej lidze nie mógł się już rozwijać. Za wielu lepszych na jego pozycji to u nas nie ma. Młody jest, Włosi mogą go sporo nauczyć. Udine ma najlepszy skauting we Włoszech.
????
Jego wartość za chwilę będzie spadać.
Jakby się miał w Legii rozwinąć to w ciągu ostatnich dwóch lat byłoby widać jakikolwiek postęp. Ja go nie zauważyłem a sam zaowdnik już młodszy nie będzie więc i cena zacznie spadać.
Jeśli chce być dobrym piłkarzem to musi teraz spróbować, u nas w lidze będzie stagnacja lub regres jego umiejętności. On już osiągnął ligową &#39;przyzwoitość&#39; i to mu może wystarczać. Jak dojdzie ten transfer do skutku to będzie dla niego test. Albo spasuje mu siedzenie na ławie/trybunach i trzepanie kasy albo zainwestuje sporo pracy w siebie. IMO potencjał jest.
@down
????

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Może po prostu w polskiej lidze nie mógł się już rozwijać. Za wielu lepszych na jego pozycji to u nas nie ma. Młody jest, Włosi mogą go sporo nauczyć. Udine ma najlepszy skauting we Włoszech.

Jeśli chce być dobrym piłkarzem to musi teraz spróbować, u nas w lidze będzie stagnacja lub regres jego umiejętności. On już osiągnął ligową &#39;przyzwoitość&#39; i to mu może wystarczać. Jak dojdzie ten transfer do skutku to będzie dla niego test. Albo spasuje mu siedzenie na ławie/trybunach i trzepanie kasy albo zainwestuje sporo pracy w siebie. IMO potencjał jest.
Czyli ogólnie się zgadzamy - to był (jest? - oby to szybko sfinalizowali) ostatni moment dla chłopaka.
U nas dalej funkcjonuje złe podejście do wieku piłkarza. 18 lat? Za młody żeby go wystawić. 20? Niech pogra w rezerwach. 22? Ma jeszcze czas.. spokojnie. Potem się okazuje, że 24-latek już nie jest pożądany za granicą i zostaje w Polsce.
Przykładów można mnożyć całe mnóstwo. Mila mógł być dużo lepszym graczem, Kaźmierczak też, zostając przy drugiej drużynie Ekstraklasy. Brożek? Dla mnie zaprzepaścił swój potencjał. Kiedyś kłóciłem się w podobnym temacie o to, że talenty w Polsce się marnują. Może teraz jest trochę lepiej... może poziom szkolenia idzie w górę ale nadal tak daleko nam do Europy, że dla dobra naszej piłki (+Reprezentacji) lepiej żeby wyjeżdżali.
Niech jadą, uczą się i wyrabiają nazwisko/przecierają szlaki.
Może za 20 lat będą trenować Polską młodzież, która przekona siędo piłki po ich sukcesach.
Może...

Otrzymane punkty reputacji: +3
bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Taaa z tym podejściem do wieku i ogólnie do talentów do mamy żenujące myslenie.
Po pierwsze , w klubach z czuba niewielu jest wychowanków, mało dostają szanse młodzi gracze chocby w końcówkach.
Usprawiedliwieniem dla działaczy na pewno jest idiotyczny rynek w Polsce. Jeśli u nas gracz kosztuje dajmy na to 700 tysiecy a tak na prawdę wiele sukcesów nie ma to klub woli sprowadzic czasem za połowe tej kwoty gracza o podobnych jeśli o nie lepszych umiejętnościach.

Druga sprawa to podejście głównie mediów , które przeciez odgrywają też istotna role we wspolczesnym futbolu. Pomijając , że u nas król strzelców strzela 12-14 goli w sezonie co jest wynikiem kiepskim , w naszej lidze łatwo kreuje sie &#39; nowych bohaterów&#39;.
Czasami wystarczy zagrac dobrze 4-5 kolejnych spotkań i ktoś już jest odkryciem albo nadzieją na lepsze jutro.
Oczywiście tu ważna rola samego chwalonego czesto na wyrost pilkarza, oczywiscie kazdy bedzie mowil ze do sodówki daleko a potem wszystko weryfikuje boisko.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Portal &quot;Sport Śląski&quot; donosi, że biznesmen Marek Profus chciałby odkupić udziały w Legii Warszawa. W czwartek &quot;Fakt&quot; pisał, że za akcje &quot;Wojskowych&quot; trzeba zapłacić około 200 mln złotych. Właściciel tygodnika &quot;Piłka Nożna&quot; negocjował już z Koroną Kielce oraz dostał ofertę kupna ŁKS-u Łódź i Pogoni Szczecin. Teraz jednak jego priorytetem jest stołeczna drużyna.
Za 200 mln nabyłby karty zawodnicze piłkarzy oraz zapłacił za wartość marki Legii i wyposażenie nowego stadionu przy Łazienkowskiej. Taka kwota zwróciłaby ITI zainwestowane w klub pieniądze. Majątek Profusa szacowany jest na 1,5 mld złotych. Jeżeli nie uda mu się przejąć stołecznego zespołu to wróci do rozmów z Koroną.

Zła to wiadomość czy dobra????
Sam nie wiem.......

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Portal &quot;Sport Śląski&quot; donosi, że biznesmen Marek Profus chciałby odkupić udziały w Legii Warszawa. W czwartek &quot;Fakt&quot; pisał, że za akcje &quot;Wojskowych&quot; trzeba zapłacić około 200 mln złotych. Właściciel tygodnika &quot;Piłka Nożna&quot; negocjował już z Koroną Kielce oraz dostał ofertę kupna ŁKS-u Łódź i Pogoni Szczecin. Teraz jednak jego priorytetem jest stołeczna drużyna.
Za 200 mln nabyłby karty zawodnicze piłkarzy oraz zapłacił za wartość marki Legii i wyposażenie nowego stadionu przy Łazienkowskiej. Taka kwota zwróciłaby ITI zainwestowane w klub pieniądze. Majątek Profusa szacowany jest na 1,5 mld złotych. Jeżeli nie uda mu się przejąć stołecznego zespołu to wróci do rozmów z Koroną.

Zła to wiadomość czy dobra????
Sam nie wiem.......
Wiadomo że to dobra wiadomość... chyba że chcesz żeby Legia przez najbliższe 10lat dalej nie miała majstra oraz miała zawodników pokroju ogbuke czy knezevica ... teraz kolejny sezon w plecy i juz jeden zespół na starcie odpada . Zostawili nieudacznika skorże , Miklasa który trwoni miliony dalej siedzi w zarządzie no i Józwiak obieżyświat dalej szuka szrotu do klubu

19polonista11 2

19polonista11

Użytkownik
Pavel Sultes z Sigmy Olomuniec w Polonii Warszawa, oraz Robert Jez i Daniel Sikorski na dniach podpiszą kontrakty z klubem z Konwiktorskiej. ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom