typer36
Użytkownik
wg mnie, to jeżeli Klich, Saidi i Suvorow zostaną, a drużyna wzmocni się nieco, to oni się będą lać o puchary, a nie o utrzymanie. W kilku, a nawet wielu meczach pokazali, że potencjał jest ogromny. Tylko na tych wyjazdach świrują, ale i to da się ułożyć.No fakt, tylko też nie ma sensu żądać tak wysokich kwot za, powiedzmy szczerze, przeciętnego zawodnika naszej ligi. Jeśli teraz na niego się nikt nie skusi, to później Cracovia będzie mogła uzyskać kwotę znacznie niższą za Klicha, niż gdyby teraz udało im się go sprzedać. Chyba na tym powinni się teraz najbardziej skupić, żeby trochę zarobić i stworzyć drużynę, która nie będzie znów walczyła do samego końca o pozostanie w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Apropo transferów, to uważam, że pucharowicze mogliby podkupić to co się da z tych którzy się do pucharów nie załapali. Taki Traore czy Rudnevs jeśli nigdzie nie przejdą, stracą rok. Wisła skoro na transfery ma ponoć 6 mln ojro to powinna zainwestować w któregoś z nich. Choć pomysł z Ilievem nie jest zły.
W Lechii jest ciekawy Nowak, chłop ma trochę lat, ale się stara, braku ambicji u kogo jak u kogo, u niego nie widzę nigdy. Któryś z pucharowiczów mógłby sobie go kupić
Saidi mimo nieregularności i psucia setek jest piłkarzem ponad tą ligę i ja widzę go w Wiśle albo w Legii. Szkoda, żeby marnował rok w Cracovii, nawet jeśli miałby coś wywalczyć z zespołem
Takich piłkarzy jest wielu w lidze. Moretto, Noll z Arki... Małkowski, Nowak, Da Silva z Bełchatowa... Banaś, Jeż, Sikorski z Górnika... Golański z Korony... Janoszka, Jankowski, Piech z Ruchu (choć tu mam wątpliwości)... Dudu, Panka, Sernas, Grzelczak, Dżalamidze z Widzewa... Mierzejewski, wspomniany Saidi, Visnakovs, Klich, Suvorov z Cracovii... Abwo, Traore, Plizga z Zagłębia
Wymieniłem tych których osobiście uważam za wzmocnienie dla zespołów grających w pucharach. Pomijam fakt, że nie chciałbym np wyprzedaży w Widzewie czy Górniku, bo te zespoły mają ogromny potencjał (zwłaszcza Widzew, bo kasa jest)
Mimo lat można myśleć także o Niedzielanie, Marcinie Żewłakowie, Edim (to jest prawdziwy rzemieślnik, najbardziej niedoceniony), Bieniuku i paru innych.
Skoro pucharowicze mają kasę (Wisła, Legia, Śląsk na pewno) to powinni nawet odrobinę przepłacić, ale wykupić tych najbardziej wartościowych. Nie ma sensu liczyć ciągle na oszczędności (pomijam takie skrajności jak 2 mln euro za Klicha, bo to poronione przecież, chłopak jest wart może 500 tys ale nie więcej) i kupować przydupasów z Bałkanów tylko wykupić ligę
No ale to ja sobię mogę mówić