>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje na temat tenisa, turniejów itd.

J 22K

joseph_lit_bet

Użytkownik
Komentator podczas meczu powiedział, że to rekord w meczach rozgrywanych do 2 wygranych setów, ale nie szukałem żadnego źródła informacji

Pablito91 1,9M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Do dwóch wygranych setów to może i tak. Ja znalazłem info, że Marc Rosset podczas jednego meczu popełnił 30 podwójnych i to chyba jest rekord. Bo wątpię by były statystyki podzielone do 2 czy do 3 wygranych setów tylko ogólnie podczas jednego spotkania.

W 51,8K

Wieczorek85

Użytkownik
Co warte również odnotowania - mimo 25 podwójnych stracił podanie tylko raz

15 gemów serwisowych i 122 piłki rozegrane przy jego serwisie (ok, sześć odchodzi na tb). Ciekawe kto i jak bardzo wzbogacił się na overach w jego gemach serwisowych ;)

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
W oczy teraz rzucil mi sie fakt,ze 23ci na świecie Berrettini,będzie grać challengera w Phoenix.Wiadomo,pewnie potrenować i się odbudować,ale czy ktoś kojarzy podobna sytuacje kiedyś,żeby ktos z to 25-30 grał w challengerze?

louisarmstrong 2,1M

louisarmstrong

Użytkownik
Tatiana Maria zaraz po Australian Open zagrała w tym roku chelengera w Indiach i wygrała go bez straty seta ale przeciwniczki wszystkie no names
A berettini kilka sezonuw grał w chelengerach zanim się przebił do ATP , z resztą do dziś jak go oglądam to mam wrażenie że ogladam chelengerowca:-:))

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Tatiana Maria zaraz po Australian Open zagrała w tym roku chelengera w Indiach i wygrała go bez straty seta ale przeciwniczki wszystkie no names
A berettini kilka sezonuw grał w chelengerach zanim się przebił do ATP , z resztą do dziś jak go oglądam to mam wrażenie że ogladam chelengerowca:-:))
Tatiana Maria aktualnie jest 70-ta.Najwyżej w karierze była 46,pytałem o naprawdę ścisły top.Berretini trochę się kręci już jakis czas w topie i temu pytam a podobna sytuacje.Wielu było takich,jak nie wszyscy,co przed „ATP” grało w challengerach,choć są również „ATP”.

J 22K

joseph_lit_bet

Użytkownik
W oczy teraz rzucil mi sie fakt,ze 23ci na świecie Berrettini,będzie grać challengera w Phoenix.Wiadomo,pewnie potrenować i się odbudować,ale czy ktoś kojarzy podobna sytuacje kiedyś,żeby ktos z to 25-30 grał w challengerze?
Jeśli ktoś odpadł już z IW, to nie ma innego turnieju do gry. Chcąc utrzymać rytm zawodnicy grają w Arizonie.

Berrettini, Ivashka, Krajinovic, Gasquet, Ruusuvuori, Lehecka, Kokkinakis, Bublik, Schwartzman to wszystko zawodnicy których nie zobaczysz w Challengerach, a w tym tygodniu jednak grają w Phoenix

dx2 312,6K

dx2

Użytkownik
Nie ma raczej takiego przypadku w tej nowej histrorii tenisa. To wynika z przepisow.
Zawodnicy TOP10 nie moga grac w challangerach. Zawodnicy TOP 11-TOP 50 moga grac jedynie z dzika karta, wiec Berrettini taka tam ma.
Moze byly takie przypadki, ale to prawdopodobnie musialo byc lata wstecz zanim takie zapisy wprowadzono.

Kojarzy mi sie fakt, ze Gasquet bedac 30-ktorys gral w polskim challangerze, bodajze w Sopocie.

Jak tez kolega wyzej wspomnial, wynika to tez z faktu, ze turnieje glowne Indian Wells i Miami rozpoczynaja sie w srodku tygodnia, a nie w poniedzialek jak standardowe turnieje, stad kilka mocncyh nazwisk w tym challangerze, ale to chyba kazdy wymyslil.

Ostatnia edycja:
W 0

Witheirate

Użytkownik
Oboje zdobyli tytuły w niższych kategoriach turniejowych (challengery), ale warto pamiętać, że każdy sukces sportowy jest warte docenienia. Co do wrażenia oglądania Berrettiniego, to z pewnością jest to kwestia subiektywna i zależy od indywidualnych preferencji i odczuć. Jednakże, patrząc na jego wyniki w ostatnich sezonach, wydaje się, że odniósł on spory sukces w grze na poziomie ATP.

louisarmstrong 2,1M

louisarmstrong

Użytkownik
Hm finał Wimbledonu to sukces więcej niż spory powiedziałbym nawet wielki.
A mówiąc że jak oglądam Mateo to mam wrażenie że oglądam Chelengera to miałem na myśli jego styl gry , który doprowadził do perfekcji , niczego mu nie ujmuję nawet jestem dużym fanem.

dx2 312,6K

dx2

Użytkownik
Po wczorajszym meczu sie zastanawiałem co do za kilkuzdaniowa wymiana zdan byla pomiedzy Wawrinka i Rune ... No i sie wyjasnilo, a siegnac trzeba bylo do turnieju Paris Bercy.

Otrzymane punkty reputacji: +228
Bergkamp10 28,2K

Bergkamp10

Użytkownik

Od razu jej zabrac pieniadze za turniej i sie skoncza głupie prowokacje. Nawet zawieszac nie trzeba.
Zamiast sie cieszyc, ze pozwala im grac w turniejach, jeszcze rzemiosla tenisowego nauczyli ja w Stanach. Mieszka na Florydzie, w Rosji to jest od swieta to probuje jeszcze cos manifestowac.

Nie rozumiem tej krytyki i tego toku rozumowania. W Stanach nie wolno sympatyzować/lubić czegokolwiek lub kogokolwiek kto/co wywodzi się z Rosji?

adik1992 684,7K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Nie rozumiem tej krytyki i tego toku rozumowania. W Stanach nie wolno sympatyzować/lubić czegokolwiek lub kogokolwiek kto/co wywodzi się z Rosji?
Tu bardziej o to chodzi, że zawodnicy z Rosji występują pod neutralną flagą i jest zakaz prowokacji związanych z wojną. Potapova wyszła na mecz w koszulce Spartaka. Ile widziałeś sytuacji by zawodnik wychodził na mecz w koszulce jakiegoś klubu sportowego? Ja kojarze tylko Kyrgiosa, zwłaszcza po śmierci Kobego wyszedł w jego koszulce. Potapova broni się, że od dawna kibicuje Spartakowi a nie zna nawet dwóch zawodników z tego klubu. Więc raczej w wiadomych celach to zrobiła.

Bergkamp10 28,2K

Bergkamp10

Użytkownik
Nie znam zasada i nie mam pojęcia co jest uznawane za prowokacje a co nie... i rozumiał bym gdyby na siłę wyszła owinięta flagą Rosji skoro jest zakazana albo białą koszulką gdzieś z "Z"etką czy innym symbolem itd wtedy myślę można jej coś zarzucać.. ale jeśli jest to jakieś sympatyzowanie z jakimś innym sportem, dyscypliną czy innym konkretnym sportowcem to tak powinniśmy na to patrzeć bo sport to sport a polityka to polityka i tak wydaje mi się powinniśmy na to patrzeć a nie na siłę doszukiwać się podtekstów.

dx2 312,6K

dx2

Użytkownik
Nie znam zasada i nie mam pojęcia co jest uznawane za prowokacje a co nie... i rozumiał bym gdyby na siłę wyszła owinięta flagą Rosji skoro jest zakazana albo białą koszulką gdzieś z "Z"etką czy innym symbolem itd wtedy myślę można jej coś zarzucać.
Może raz jeszcze wróc do tego artykuły. Jest w nim jeszcze wzmianka o sytuacji z turnieju w Cincinatti 2022, gdzie Potapovej przeszkaszło, że podczas jej meczu z Kalinskayą siedziała kobieta owinięta w ukraińską flagę i która musiała opuścić swoje miejsce po interwencji sędziego.

Czy teraz parafrazując to co napisałeś wyżej: "W Stanach nie wolno sympatyzować/lubić czegokolwiek lub kogokolwiek kto/co wywodzi się z Ukrainą?" W Stanach przecież nie jest nic zakazane co wiąze siez Ukrainą. Dlaczego zatem Potapovej to przeszkadzało i w efekcie kobieta z flagą Ukrainy opuściła ten kort, a nie robiła tam teoretycznie nic złego, ani zakazanego. Przypadek? Nie sądze.

Ludzie to nie sa bezmozgie yeti, oni dosknale wiedza co robią i naciskają granice do których mogą sie posunać.

louisarmstrong 2,1M

louisarmstrong

Użytkownik
Oj spotkałem Yeti będąc w Himalajach jest bardzo inteligętny do dziś zdarza nam się grać w brydża online na kurniku i wymieniać opinie o tenisie.

W 0

Witheirate

Użytkownik
Nie znam zasada i nie mam pojęcia co jest uznawane za prowokacje a co nie... i rozumiał bym gdyby na siłę wyszła owinięta flagą Rosji skoro jest zakazana albo białą koszulką gdzieś z "Z"etką czy innym symbolem itd wtedy myślę można jej coś zarzucać.. ale jeśli jest to jakieś sympatyzowanie z jakimś innym sportem, dyscypliną czy innym konkretnym sportowcem to tak powinniśmy na to patrzeć bo sport to sport a polityka to polityka i tak wydaje mi się powinniśmy na to patrzeć a nie na siłę doszukiwać się podtekstów.
To dobrze, niech nosi swoją pieprzoną koszulkę na mecze piłkarskie. Jeśli nie rozumiesz, to wszystko to prowokacje, albo od agenta, albo jej własne. Jeśli jesteś neutralny i chcesz grać, graj według zasad. Jestem bardzo zły na ten czyn.

Bergkamp10 28,2K

Bergkamp10

Użytkownik
Może raz jeszcze wróc do tego artykuły. Jest w nim jeszcze wzmianka o sytuacji z turnieju w Cincinatti 2022, gdzie Potapovej przeszkaszło, że podczas jej meczu z Kalinskayą siedziała kobieta owinięta w ukraińską flagę i która musiała opuścić swoje miejsce po interwencji sędziego.

Czy teraz parafrazując to co napisałeś wyżej: "W Stanach nie wolno sympatyzować/lubić czegokolwiek lub kogokolwiek kto/co wywodzi się z Ukrainą?" W Stanach przecież nie jest nic zakazane co wiąze siez Ukrainą. Dlaczego zatem Potapovej to przeszkadzało i w efekcie kobieta z flagą Ukrainy opuściła ten kort, a nie robiła tam teoretycznie nic złego, ani zakazanego. Przypadek? Nie sądze.

Ludzie to nie sa bezmozgie yeti, oni dosknale wiedza co robią i naciskają granice do których mogą sie posunać.
Po prostu według mnie to się szanowny kolego zwyczajnie czepiasz. Dla mnie tego typu nagłówki, artykuły o spodziewanej przeze mnie narracji są śmieszne. I tak, wiem, z czego to wynika byś nie musiał mnie tu zaraz uświadamiać i zwracać uwagi ;)
Jeśli chodzi o tę sytuację to jak już napisałem nie wiem co jest w tej chwili uznane faktycznie za zakazane, prowokacyjne, nie znam zasad itd ale nie będę udawał, że wiem co kto miał na celu, co manifestował jak to ująłeś itd bądź nawet o tym gdybał. Nie będę nad interpretował sytuacji by pasowała ona do tego co akurat o danym temacie się myśli i chciał kogoś karać bo coś się tam nie podoba bądź uważa się że coś nie wypada. Poza tym myślisz, że można? Że to to samo? Że właśnie wypada porównywać jakaś koszulkę piłkarską do czyjejś flagi narodowej? Koszulka piłkarska na korcie to nie codzienność? A codziennością obecni są kibice ukraińscy na meczach akurat dwóch rosjanek? Wtedy nikt nic nie manifestował? Jesteś pewien? Teoretycznie nic złego? Okrzyków, haseł i przeszkadzania w grze rozumiem nie było?
Nieważne, dla mnie koszulka piłkarska to koszulka piłkarska, flaga to flaga, sport to sport a polityka to polityka i nie dorabiam sobie żadnych kontekstów. A i taka Potapova dała by sobie szybko spokój gdyby wobec takiej sytuacji nikt nawet by nie wspomniał i przeszła ona bez echa.

Otrzymane punkty reputacji: +233
Do góry Bottom