J
22K
joseph_lit_bet
Użytkownik
Komentator podczas meczu powiedział, że to rekord w meczach rozgrywanych do 2 wygranych setów, ale nie szukałem żadnego źródła informacji
Tatiana Maria aktualnie jest 70-ta.Najwyżej w karierze była 46,pytałem o naprawdę ścisły top.Berretini trochę się kręci już jakis czas w topie i temu pytam a podobna sytuacje.Wielu było takich,jak nie wszyscy,co przed „ATP” grało w challengerach,choć są również „ATP”.Tatiana Maria zaraz po Australian Open zagrała w tym roku chelengera w Indiach i wygrała go bez straty seta ale przeciwniczki wszystkie no names
A berettini kilka sezonuw grał w chelengerach zanim się przebił do ATP , z resztą do dziś jak go oglądam to mam wrażenie że ogladam chelengerowca:-)
Jeśli ktoś odpadł już z IW, to nie ma innego turnieju do gry. Chcąc utrzymać rytm zawodnicy grają w Arizonie.W oczy teraz rzucil mi sie fakt,ze 23ci na świecie Berrettini,będzie grać challengera w Phoenix.Wiadomo,pewnie potrenować i się odbudować,ale czy ktoś kojarzy podobna sytuacje kiedyś,żeby ktos z to 25-30 grał w challengerze?
Nie ma raczej takiego przypadku w tej nowej histrorii tenisa. To wynika z przepisow.W oczy teraz rzucil mi sie fakt,ze 23ci na świecie Berrettini,będzie grać challengera w Phoenix.Wiadomo,pewnie potrenować i się odbudować,ale czy ktoś kojarzy podobna sytuacje kiedyś,żeby ktos z to 25-30 grał w challengerze?
Oboje zdobyli tytuły w niższych kategoriach turniejowych (challengery), ale warto pamiętać, że każdy sukces sportowy jest warte docenienia. Co do wrażenia oglądania Berrettiniego, to z pewnością jest to kwestia subiektywna i zależy od indywidualnych preferencji i odczuć. Jednakże, patrząc na jego wyniki w ostatnich sezonach, wydaje się, że odniósł on spory sukces w grze na poziomie ATP.Tatiana Maria zaraz po Australian Open zagrała w tym roku chelengera w Indiach i wygrała go bez straty seta ale przeciwniczki wszystkie no names
A berettini kilka sezonuw grał w chelengerach zanim się przebił do ATP , z resztą do dziś jak go oglądam to mam wrażenie że ogladam chelengerowca:-)
![]()
Rosjanka potwornie prowokuje! Wyszła na kort w "zakazanej" koszulce
Kliknij i zobacz więcej.sport.interia.pl
Od razu jej zabrac pieniadze za turniej i sie skoncza głupie prowokacje. Nawet zawieszac nie trzeba.
Zamiast sie cieszyc, ze pozwala im grac w turniejach, jeszcze rzemiosla tenisowego nauczyli ja w Stanach. Mieszka na Florydzie, w Rosji to jest od swieta to probuje jeszcze cos manifestowac.
Tu bardziej o to chodzi, że zawodnicy z Rosji występują pod neutralną flagą i jest zakaz prowokacji związanych z wojną. Potapova wyszła na mecz w koszulce Spartaka. Ile widziałeś sytuacji by zawodnik wychodził na mecz w koszulce jakiegoś klubu sportowego? Ja kojarze tylko Kyrgiosa, zwłaszcza po śmierci Kobego wyszedł w jego koszulce. Potapova broni się, że od dawna kibicuje Spartakowi a nie zna nawet dwóch zawodników z tego klubu. Więc raczej w wiadomych celach to zrobiła.Nie rozumiem tej krytyki i tego toku rozumowania. W Stanach nie wolno sympatyzować/lubić czegokolwiek lub kogokolwiek kto/co wywodzi się z Rosji?
Może raz jeszcze wróc do tego artykuły. Jest w nim jeszcze wzmianka o sytuacji z turnieju w Cincinatti 2022, gdzie Potapovej przeszkaszło, że podczas jej meczu z Kalinskayą siedziała kobieta owinięta w ukraińską flagę i która musiała opuścić swoje miejsce po interwencji sędziego.Nie znam zasada i nie mam pojęcia co jest uznawane za prowokacje a co nie... i rozumiał bym gdyby na siłę wyszła owinięta flagą Rosji skoro jest zakazana albo białą koszulką gdzieś z "Z"etką czy innym symbolem itd wtedy myślę można jej coś zarzucać.
To dobrze, niech nosi swoją pieprzoną koszulkę na mecze piłkarskie. Jeśli nie rozumiesz, to wszystko to prowokacje, albo od agenta, albo jej własne. Jeśli jesteś neutralny i chcesz grać, graj według zasad. Jestem bardzo zły na ten czyn.Nie znam zasada i nie mam pojęcia co jest uznawane za prowokacje a co nie... i rozumiał bym gdyby na siłę wyszła owinięta flagą Rosji skoro jest zakazana albo białą koszulką gdzieś z "Z"etką czy innym symbolem itd wtedy myślę można jej coś zarzucać.. ale jeśli jest to jakieś sympatyzowanie z jakimś innym sportem, dyscypliną czy innym konkretnym sportowcem to tak powinniśmy na to patrzeć bo sport to sport a polityka to polityka i tak wydaje mi się powinniśmy na to patrzeć a nie na siłę doszukiwać się podtekstów.
Po prostu według mnie to się szanowny kolego zwyczajnie czepiasz. Dla mnie tego typu nagłówki, artykuły o spodziewanej przeze mnie narracji są śmieszne. I tak, wiem, z czego to wynika byś nie musiał mnie tu zaraz uświadamiać i zwracać uwagiMoże raz jeszcze wróc do tego artykuły. Jest w nim jeszcze wzmianka o sytuacji z turnieju w Cincinatti 2022, gdzie Potapovej przeszkaszło, że podczas jej meczu z Kalinskayą siedziała kobieta owinięta w ukraińską flagę i która musiała opuścić swoje miejsce po interwencji sędziego.
Czy teraz parafrazując to co napisałeś wyżej: "W Stanach nie wolno sympatyzować/lubić czegokolwiek lub kogokolwiek kto/co wywodzi się z Ukrainą?" W Stanach przecież nie jest nic zakazane co wiąze siez Ukrainą. Dlaczego zatem Potapovej to przeszkadzało i w efekcie kobieta z flagą Ukrainy opuściła ten kort, a nie robiła tam teoretycznie nic złego, ani zakazanego. Przypadek? Nie sądze.
Ludzie to nie sa bezmozgie yeti, oni dosknale wiedza co robią i naciskają granice do których mogą sie posunać.