Dokładnie. Zaletą Handzicia jest to, że jest młody.Oczywiście nie każdy błyśnie tak szybko jak Lewandowski. Może potrzebuje więcej czasu na aklimatyzację? Coś w tym jest. Tak jak wspomniałeś: Juskowiak z którym miałem okazję wiele razy rozmawiac - podkreślił, że Mikołajczak lepiej radzi sobie niż wspomniany Handzic.Trudno się nie zgodzic z takimi opiniami. Kolejnym bardzo dobrym przykładem jest Stilic. Grał bardzo dobrze to działacze Lecha poszli dalej tym samym tropem i sprowadzili Harisa Handzicia. Zimną głowę do końca w tej sprawie miał tylko Franciszek Smuda i jak wiadomo przypłacił to posadą. A kupno tego zawodnika to jak na razie jedno wielkie nieporozumienie, co potwierdzają niedawne słowa Juskowiaka. Ale z drugiej strony ten piłkarz jest jeszcze młody więc jest szansa że się jeszcze rozwinie i wtedy będziemy mówic o strzale w 10 działaczy Lecha.
Cóż, wydaje się, że działacze polskich klubów chcą koniecznie isc na łatwizne trzymając się zasady, że jak jeden Peruwiańczyk bardzo dobrze się spisuje to inni jego rodacy również na pewno będą tak dobrzy. Jak widzimy jest to zły tok myślenia. Możemy tylko miec nadzieję, że taka polityka transferowa się w końcu zmieni.
1.Ty chyba zapomniałeś że Zagłębie spadło za korupcje, a nie przez wyniki sportowe. Oni sie będą bic o Mistrza bo mają na to ekipe, taki Micański czy Pawłowski to będą czołowi piłkarze w lidze. Nie ma tu mowy o bronieniu sie przed spadkiem, postawili ładny stadion i na pewno walka o puchary będzie.Dokładnie. Zaletą Handzicia jest to, że jest młody.Oczywiście nie każdy błyśnie tak szybko jak Lewandowski. Może potrzebuje więcej czasu na aklimatyzację? Coś w tym jest. Tak jak wspomniałeś: Juskowiak z którym miałem okazję wiele razy rozmawiac - podkreślił, że Mikołajczak lepiej radzi sobie niż wspomniany Handzic.
Bardzo interesujące są transfery Zagłębia Lubin o których nikt chyba nie napisał. Jasno widac, że tylko i wyłącznie utrzymanie się w lidze nie będzie ich priorytetem(1). Już sam fakt, że udało im się zatrzymac C. Nhamoinesu świadczy o profesjonalnym podejściu. Z kolei Sretenovic - to taki trochę drugi Materazzi. Kto wie czy nie dojdzie Tunani, który zbiera bardzo dobre recenzje. Dalej nie będę wymieniał, ale jest jeszcze kilka ciekawych nazwisk, które mogą dołączyc lub już dołączyli do Miedziowych. Co ciekawe juniorzy starsi Zagłębia zostali mistrzami Polski. Na pewno jakieś talenty za 2-3 lata zabłysną już w ekstraklasie.
Też zastanawia mnie po co Wisła podpisała kontrakt z Jopem(2). Na pewno zgarnie sporo pieniędzy, a przecież na środku obrony zapewnione miejsce mają Głowacki i Marcelo, którzy świetnie się rozumieją. Wątpię, żeby Jop był zainteresowany siedzeniem na ławce i czekaniem aż któryś z nich złapie kontuzje(2), lub załóżmy otrzyma czerwoną kartkę.
A mówią Ci coś nazwiska Golik, Handzic, Buric? ???? Widocznie nie wszyscy są tak świetni, idealni (mówię o graczach z Bałkanów) jak Stilic - że od razu wskoczą do składu. A tak naprawdę z Bałkanów sprawdził się tylko Stilic, który miał świetną rundę jesienną. Co było przyczyną spadku formy na wiosnę? Coś czuję, że kondycyjnie nie wytrzymał zgrupowania zimowego i potem odbiło się to na lidze.w ogole dziwi mnie ze lech nie sciaga w tym okienku zawodnikow z balkanow
wiedza ze polskie kluby ceny z kosmosu wymyslaja i tania nigdy nie kupi sie polskeigo zawodnika a lech wyraznie na naszych sie nastawil...
na balkanach duzo dobrych zawodnikow tanich i nie majacych duzych wymagan np bosniak w widzewie dziwi mnie polityka trasnferowa lecha tym bardziej ze rok temu sprawdzili sie gracze z balkanow b dobrze w lechu
A mówią Ci coś nazwiska Golik, Handzic, Buric? ???? Widocznie nie wszyscy są tak świetni, idealni (mówię o graczach z Bałkanów) jak Stilic - że od razu wskoczą do składu. A tak naprawdę z Bałkanów sprawdził się tylko Stilic, który miał świetną rundę jesienną. Co było przyczyną spadku formy na wiosnę? Coś czuję, że kondycyjnie nie wytrzymał zgrupowania zimowego i potem odbiło się to na lidze.
No z tym walczeniem o mistrza, to grubo przesadziłeś.Już w słabej 1 lidze zdarzały im się często wpadki, różnica pomiędzy 1 ligą, a ekstraklasą jest spora więc wg. mnie w pierwszym sezonie po awansie będą około 7-6 miejsca.1.Ty chyba zapomniałeś że Zagłębie spadło za korupcje, a nie przez wyniki sportowe. Oni sie będą bic o Mistrza bo mają na to ekipe, taki Micański czy Pawłowski to będą czołowi piłkarze w lidze. Nie ma tu mowy o bronieniu sie przed spadkiem, postawili ładny stadion i na pewno walka o puchary będzie.
2.Podpisali kontrakt z Jopem na rok, gościu ma juz 32 lata nie jest młody, ale bardzo ograny w Europejskich Pucharach, Głowacki jest kontuzjowany, Singlar tak samo, w środę mecz z Levadią i potrzebny był solidny doświadczony defensor. Po drugie Jop nie musi miec czasu na aklimatyzacje nie musi odbudowywac formy ponieważ przepracował z FK Moskwa cały okres przygotowawczy. On płynnie się wprowadzi w drużyne, zna wielu piłkarzy grał tam w latach `99-`04.
Nie zapominajcie że właśnie "beniaminki" pierwszy sezon mają zazwyczaj bardzo udany ! A takie Zagłębie nie jest "chłopcem do bicia" ! przypomnijcie sobie i jeśli mówie źle to mnie poprawcie ale Cracovia w swoim pierwszym sezonie po powrocie do Ekstraklasy zajeła chyba 3 miejsce, a to chyba o czymś świadczy że nawet takie nieobrażając patałachy mogą cos w naszej lidze ugrac !No z tym walczeniem o mistrza, to grubo przesadziłeś.Już w słabej 1 lidze zdarzały im się często wpadki, różnica pomiędzy 1 ligą, a ekstraklasą jest spora więc wg. mnie w pierwszym sezonie po awansie będą około 7-6 miejsca.
Pierwsze miało Zagłębie, drugie Bełchatów, trzecie Legia, a Cracovia 4 lub 5.Nie zapominajcie że właśnie "beniaminki" pierwszy sezon mają zazwyczaj bardzo udany ! A takie Zagłębie nie jest "chłopcem do bicia" ! przypomnijcie sobie i jeśli mówie źle to mnie poprawcie ale Cracovia w swoim pierwszym sezonie po powrocie do Ekstraklasy zajeła chyba 3 miejsce, a to chyba o czymś świadczy że nawet takie nieobrażając patałachy mogą cos w naszej lidze ugrac !
Kolejnośc drużyn zagmatwałeś ale Cracovia była na 5 miejscu, sprawdziłem to był sezon 2004/2005 :-DPierwsze miało Zagłębie, drugie Bełchatów, trzecie Legia, a Cracovia 4 lub 5.