No to ja także się włącze do dyskusji o tym "g...." w Polskiej "skopanej" Lidze(bagnie?)
Dla mnie jeśli dzisiaj nie dostali to już nie dostaną. Decyzja musiała być szybko podjęta poneiważ chodzi również o to kto zagra w barażach czy Arka czy Cracovia na dzień dzisiejszy Cracovia i według mnie tak już ta sprawa się zakończy. ŁKS skończył sezon na miejscu 7 najlepszy od momentu zdobycia mistrza Polski a żegna się z Ekstraklasą przy stoliku szkoda bo piłkarsko walczyli, gryźli trawę, do klubu wszedl nowy właściciel już było lepiej a teraz taki cios dla klubu...
Dzisiaj oglądałem magazyn CAFE FUTBOL na Polsat Sport i naprawde dużo "ciekawego" mówili o tej całej sprawie. Tak na dobrą sprawe wiemy, że nic nie wiemy jeszcze, kto zagra w barżach. Wspomnieli tam coś o sprawie Widzewa, że 10 czerwca czeka ich jakis wyrok Sądu Najwyższego i okazac się może że Widzew pozostanie w I lidze czego wykluczyc nie można. Nie wiem jak dokladnie jest z tą sprawą, ale może Sutek Ty coś wiesz na ten temat to się podizel jak będizesz mial chwile. Jestem ciekaw jak to wygląda i czy okaże sie że dalej nie będziemy wiedzieli kto spada , a kto gra w barażach .... ???? <- nawet śmiac się z tego nie chce bo to wypada zapasc się pod siebie z tego względu że jesteśmy Polakami i mamy takie posrane PZPN !!!
A ja odstawiam stronę kibicowską na bok i patrzę w przyszłość. Jeśli chcemy oczyścić rodzimą piłkę z tych wszystkich brudów to nie możemy moim zdaniem patrzeć, że aaa rok temu Bytom dostal licencje to teraz ŁKS też za którymś razem może dostać.
Moim zdaniem słuszna decyzja. Nie przedstawili dokumentów na czas - degradujemy.
W Anglii tak samo robiono chociazby z Leeds swego czasu a w poprzednim sezonie z Luton.
Ta tylko spójrz w inną strone także. Ruch ogromne dlugi, Odra to samo i co ? Oni dostają licencje a ŁKS nie , czy to oznacza że sa równi i rowniejsi ? Paradoksem jest to że Jaga z całym szacunkiem ale miała postawione zarzuty korupcyjne i dostała "tylko" -10pkt i jakąś tam kare finansową! Kpina, ŁKS utrzymał się sportowo, zajał 7 msc wyprzedził tych co kaleczyli naszą Ekstraklase, chociaż sam ją kaleczył nie raz, bo tak naprawde w tej lidze grała dobrze Wisla, dośc często Lech, chociaż nieskutecznie ale naprawde dobrze i Śląsk. Reszta ? No comment. Poziom w naszej lidze beznadzieja
Dla mnie ŁKS powinien zostac i zapewne jeszcze niedługo uslyszymy że dostanie licencje mimo że komisja odwoławcza już to oznajmila to jako prawomocny wyrok. Ale to samo było z Bytomem, tam odwoływano się kilka razy, a przecież w statucie PZPN ( jeżeli takowy istnieje ????) jest napisane że od tej decyzji nie można się odwolac to jakimś cudem ta sama komisja przyznała Polonii licencje, Absurd? skądże znowu to cala
polska "piłka" ..
To jest chore, co się dzieje w tej polskiej piłce ???? Skoro ŁKS nie spełnia wymogów potrzebnych do gry w
ekstraklasie, to w niej nie powinien grać, a nie teraz wszystko na siłę robić... Jeszcze nie zdziwię się, jak się okaże, że Górnik Zabrze utrzyma się w
Ekstraklasie i może jeszcze Kasperczaka przyjmą ponownie na miejsce trenera ????
Jak to powiedział Tomaszewski to nawet nie jest chore, bo to jest już coś więcej. Dodal także że PZPN nie ma co porównywac do mafii i burdelu bo to obraza tych dwóch "instytucji" ???? pzpn to poprostu pzpn i trzeba ich tak nazywac hahahahahhahahahaha. Ja go popieram to to są jaja co oni wyprawiają. Prawdziwym kibicom odechciewa się wsyzstkiego!
Jest wiele spraw którymi się kompromitują i czuje( nos typerski
) że jeszcze za pare tygodni o nich usłyszymy w kolejnej glośnej historii bo nie będize wiadomo kto ma grac w
Ekstraklasie. Tak będize napewno, jestem o tym przekonany. Bo tak jest co roku ...
Fakt, że ŁKS nie powinien grać w
Ekstraklasie, tu sie zgadzam, niestety klub zawalił i tyle, co tu dużo mówić. Jednak jestem podobnego zdania co Cygeiro, że powinni zostać na tym 7 miejscu, a wejść powinna drużyna z 1 ligi. Chłopaki z ŁKS-u całą wiosnę mieli naprawdę kozacką, zasłużyli sobie na miejsce, grali na maxa bo byli święcie przekonani, że w następnym sezonie będą w
Ekstraklasie i powinni dostać tą kasę za 7 miejsce, a nie żeby przesuwać następne drużyny i one miały zgarnąć hajs. To raz, a 2, że to, że Cracovia ma jeszcze szansę na pozostanie w lidze, a Arka zostaje to jakiś żart chyba. No z Arką niby fajnie bo derby będą
P
Ale mimo wszystko skoro piłkarze nie są w stanie utrzymać się w
ekstraklasie to niech w niej nie grają i tyle, chyba że ich ktoś stamtąd wykupi.
Derby będą fajne ? Na wiosne tych derbów nie dało się oglądac ! Owszem kibice kibicami, mowie tutaj o tych prawdziwych a nie o idiotach co ida na mecz tylko by stłuc komus morde i coś zniszczyc. Kiedy pzpn się zajmie tymi chamami ? Od tylu lat coś z tym mają zrobic i co ? G.... ! dalej jest to samo. W takiej sytuacji na Euro 2012 będzie KOMPROMITACJA przez idiotów co śmią się jeszcze nazywac kibicami !
A wracając do ŁKS to będzie jeszcze kabaret ( z całym szacunkiem nie obrażając kabaretów bo są kozackie
)i się może okazac że wojewódzki sąd arbitrażowy uzna ich za zdolnych do gry w
ekstraklasie i co wtedy ?? Kto za to beknie ? Odp jest prosta NIKT ! Tak było jest i będize w tym kraju. Wiemy że nic nie wiemy.
W innych ligach wakacje , kibice czytają o spekulacjach transferowych , planach przygotowawczych swoich klubów a u nas nikt nic nie wie !
Na koniec jeszcze kolejne absurdy z tego sezonu. Jak jest możliwe żeby w naszych klubach grali pilkarze którzy mają bezpośrednio dzień przed meczem stawiane zarzuty korupcyjne a dzien później grają ??????!!!!!!
Trochę powagi by się niektorym przydało.
Ruch w sprawie Adamskiego się tłumaczył że nie dostał oficjalnego pisma hahahahah
To samo Moskal z Odry.
Dla mnie to wygląda tak że oni akceptują to i są sami zamieszani ????
W następnym sezonie nie mam zamiaru przyglądac się temu cyrkowi całemu. Będe śledzil tylko mecze z udzialem klubów które coś soba reprezentują i mają normalne wladze i chcą coś osiągnąc. Mam tutaj na myśli Lecha, WIsłe i Śląsk. Reszte mam gdzieś. Bo tam dzieją się rzeczy nie pojęte! Już podejrzewam że lepiej zorganizowane są ligi w Afryce ????
a cała watacha pzpn wygrzewa sie w RPA ????
Kiedy oni wkońcu zmądrzeją a nie tylko licza kase frajerzy w garniakach. Oni niszczą
polska piłke i to oni pierwsi w kolejnosci powinni do Wroclawia do prokuratury spowiadac się ze swoich grzechów!
P.S wybaczcie ale musiałem to z siebie wyrzucic, co myśle o tym wszystkim