>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

CEV INDESIT CHAMPIONS LEAGUE mężczyzn 2008/2009

Status
Zamknięty.
pge 0

pge

Użytkownik
ACH Volley Bled : Zenit Kazań typ 2 2:3 ✅

Zenit w zeszłym roku wygrał LM, wówczas była to inna drużyna, zdecydowanie mocniejsza. Pomimo osłabień są silniejszi od rywali, gracze tacy jak Clayton Stanley, Lloy Ball, Aleksander Korniejew, Aleksander Bogomołow są znani fanom siatkówki. Zresztą inni zawodnicy, mniej znani również grają dobrze i są niebezpieczni dla każdego teamu, więc jak sądzę z pewnością wygrają z Bledem, tym bardziej, że Rosjanie chcą zajść daleko w LM, a mecz jest kluczowy. Ach Volley jest słabszy, dysponuje zawodników średniej klasy. Zresztą liga rosyjska jest na wysokim poziomie, a Zenit zajmuje dobrą pozycję.

Vitoria : Iraklis typ 2 0:3 ✅

Viktoria zagrała kilka dobrych meczy, zaskakują dobrą grą, ale Iraklis
nie doznał porażki w LM, każdy mecz wygrał pewnie oprócz walki
z Częstochową, gdy prowadzili 2 : 0 i nagle wyleciała z nich kontracja, a wszystko roztrzygnął 5 set. Iraklis może nie jest aż tak bardzo mocny jak pare lat temu, kiedy w zespole grał Ball i Clayton, mimo to są lepsi od
rywali, chcą zajść z pewnością daleko, a Viktoria nie jest trudnym rywalem, powinni spokojnie wygrać.

P 0

pavlinho

Gość
No tak Wlazły też nie zagrał żadnej relewacji, w pierwszych 3 setach brakowało jego dobrej gry w ataku, jednak wrócił do gry w 4 i 5 secie, zaczął zdobywać pkt. A dlaczego nie został zmieniony? Bo na kogo? W obwodzie został Jarosz i najwyżej Kurek, z całym szacunkiem dla nich ale oni to by się pozabijali na bloku, to jeszcze nie ten poziom, a Mariusz ma potencjał bardzo duży, niejednokrotnie grająć słaby mecz w decydujących momentach dawał przewagę Skrze. Nie ma co Wlazły zagrał słabo, ale Murek to gra już poniżej pewnego poziomu od początku sezonu i na prawdę dla mnie nie ma wytłumaczenia czemu w pierwszym składzie nie występuje będący w życiowej formie Bąkiewicz.
Jest najbardziej niedoceniany, to prawda. Powinien w każdym meczu wychodzić w pierwszym składzie Skry. Murek - to już nie te lata.
Bąkiewicz jest pewniakiem do kadry, niezrozumiałe dla mnie było nie zabranie go na IO do Pekinu. Jest to zawodnik który ciągle gra na równym, bardzo dobrym poziomie i nadal się rozwija.
Co do meczu, Skra powinna go wygrać. Rosjanie praktycznie nic nie zaprezentowali. Poltavsky który więcej razy atakował w aut niż w pole, słaba zagrywka, ogólnie nic wielkiego.
A co do Wlazłego nawet jak gra słaby mecz, zawsze jest w stanie się &quot;przebudzić&quot; i pomóc drużynie. Liczę, że Skra postara się o awans do dalszej rundy, bo mają bardzo duże szanse.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Według mnie przyczyną słabej postawy Murka w tym sezonie jest transfer do Skry. Charakter gry bełchatowian chyba mu najlepiej nie odpowiada i nie potrafi dopasować się do gry kolegów. W Jastrzębskim Węglu to on był głównym liderem zespołu, atakował bardzo dużo i to mu odpowiadało natomiast w Skrze atak jest już bardziej rozłożony i całkiem inaczej gra ta drużyna. Jeśli chodzi o Bąkiewicza to ciężko mi jest powiedzieć dlaczego wszyscy trenerzy upatrują w nim rezerwowego, coś jednak musi być narzeczy. Jednak tak jak Robson powiedział, w roli Jokera spisuje się znakomicie i nie mam nic przeciwko, aby tak w ważnych meczach ciągnął znakomicie grę Skry.
Sprawa awansu jest otwarta a przy takiej formie jaką prezentują gracze Dynama oraz atut własnej hali to Skra jest nawet lekkim faworytem.
Ostatni wątek dzisiaj poruszany to gra Mariusza Wlazłego. Przyczyną może być przemęczenie. Wlazły gra już od paru sezonów na najwyższym poziomie, w tym czasie był bardzo mocno eksploatowany, przez to również często kontuzjowany. Kiedyś musiała przyjść obniżka formy... również nie najlepsza gra w ataku może być spowodowana nie najlepszym zrozumieniem z Falascą. Widać, że często Mariusz nie dostaje takich piłek jakie najbardziej lubi i sposób rozgrywania hiszpańskiego siatkarza nie najlepiej mu odpowiada.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Przydało by się coś napisać.
▶Copra Piacenza - AZS Częstochowa Typ:Under 160.5 @ 1.50
Pojedynek Dawida z goliatem. Mecz wielkiego klubu z wielkimi osiągnięciami z klubem z niewielkiego miasta z Polski (mojego miasta ???? ) Ciezko tutaj dawać szanse na co kolowiek zawodnikom z pod Jasnej Góry bo nawet cięzko mi wierzyć że opatrzność im pomoże ;) . Siatkarze z Piacenzy przegrali ostatnie ligowe wyjazdowe spotkanie z Perugiom ale w tym meczu trener Angelo Lorenzetti w tamtym spotkaniu oszczedzał Marshala i Zlatanova którzy borykali się z urazami po meczu w Pucharze Włoch i byli oszczedzani na mecz dzisejszy. Z tego faktu można jeszcze wywnisokować że Zawodnicy z Copry nie traktują tego pojedynku ulgowo i nastawiają się na jak najlepszą swoją gre dlatego też o żadnym lekcjoważeniu z ich strony mowy być nie może. Podppieczni RAdka Panasa nie dośc że odbyli daleką podróż na półwysep Apeniski to w ostatnich dniach rozegrali 2 niezwykle wykanczajace pojedynki z Zaksa Kędzierzyn Kożle 10 cięzkich setów napewno daje sie we znaki fizyczne o ile mentalnie z tych meczy żle nie wyszli bo wygrali oba spotkania chodz prawde powiedzieawszy wicelider Polskiej ligi nie zagrał swojej dobrej siatkówki to i tak można pochwalić Częstochowe za te dwa mecze. Ale dzisaj kolejną zasadniczą różnicą jest fakt, że to jest mecz wyjazdowy w dodatku bardzo daleki a Częstochowianie na wyjazdach bez własnej publiki są inna druzyną można powiedzieć że tracą sporo na wartości. Co prawda można doszukiwac się szansa dla AZS na chociaz jednego seta w tym pojedynku bo Copra w fazie grupowej nie wygrała meczu na czysto zawsze w meczach u siebie tego jednego seta oddali. Ale dzisaj jest troche inaczej w 1 rudzie Play Off dużą wagę ma wynik setowy i im pewniejsza wygrana tym lepiej. Dlatego dzisaj Copra będzię się starała zagrać na pełnej koncentracji od samego początku. Czy drużyna młoda drużyna z Częstochowy wywiezie cokolwiek z Piacenzy ja bardzo w to wątpie dlatego liczę na szybkie 3-0 dla drużyny która ma nie bagatelnie większy bagaż doświadczen i ma w skłądzie tak wielkie gwazdy światowego formatu jak Guillermo Falasca, Michal Rak, Christian Pampel, Marco Meoni, Leonel Marshall, Hristo Zlatanov, Joao Paulo Bravo, Novica Bjelica. Copra ma bardzo duży atut w postaći zagrywki i znając falujące przyjęcie Częstochowian może być ogromny problem z nawiązaniem walki bo Marshall, Rak, Pampel, Zlatanov, Bravo, Bjelica. W polu zagrywki potrafią naprawdę postraszyć.

asus2008 0

asus2008

Użytkownik
mecz - Vitoria SC - Iraklis Thessaloniki
typ - 2
kurs - 1,55​

Iraklis ma o wiele silniejszy skład, poza tym awans Victori do 1/8 to już jest wielka niespodzianka i mało kto spodziewa się ich zwycięstwa, niby przeszli swoją grupe, ale meczów z mocniejszymi rywalami nie wygrywali.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dzisiaj tak patrze w ofertę i widze jeden typ , na zwycięsto Zenitu o czym pisałem już wczoraj TUTAJ.
Sądze że to najlepszy typ na dzisiaj choc kurs napewno wielu nie zadowoli.

Może cos o innych meczach które czekają nas dzisiaj tak więc w zespole Copry co udało się wyczytac na pewnym forum zagranicznym ma dzisiaj nie wystąpic Hristo Zlatanov i Joao Paolo Bravo . Ponadto pod znakiem zapytania stoi występ Marshalla. Hmm gdyby ten scenariusz miał sie zdarzyc to powiem że warto rozważyc typ na punktowe handi w strone AZS Częstochowy. Unibet w swojej ofercie wystawił linię +17,5 pkt @ 1,72 i sądze że może to byc dobre posunięcie inwestując w to swoje trzy grosze ;) Zatem każdy z setów Czewa mogła by przegrac góra do 20 ... hmm czy jest to wykonalne. Sądze że tak, zależy to w głównej mierze od przyjęcia ale jeżeli wyjdą do meczu na luzie bez niepotrzebnych nerwów to moga potwierdzic swoją dobrą dyspozycje w ostatnich tygodniach. Mlyakow co ważne wkońcu zaczyna grac lepiej niż na poczatku i jest mocnym punktem zespołu.

Zatem na dzisiaj bym próbował te dwa mecze :

:siata:ACH Volley Bled -Zenit Kazań Typ : 2 @ 1,42 Unibet ✅2:3
:siata:Copra Piacenza - AZS Częstochowa Typ : Cze-wa +17,5pkt @ 1,72 Unibet✅110-106​

Zapraszam Was do pisania analiz i prowadzenia dyskusji na temat dzisiejszych meczy;)

akselek 552

akselek

Użytkownik

Spotkanie: Copra Nordmeccanica Piacenza - AZS Domex Tytan Częstochowa
Typ: AZS Domex Częstochowa +17.5 Points 110-106 ✅ lub Over 133.5 210 ✅
Kurs: 1.72 / 1.60
Bukmacher: Unibet

O 20:30 w hali Palabanca w Piacenzie miejscowa Copra podejmie drużynę wicemistrza Polski - AZS Domex Tytan Częstochowa. Wszyscy nie wyobrażają sobie innego rozstrzygnięcia w tym spotkaniu niż zwycięstwo 3:0 gospodarzy, inny wynik niewątpliwie byłby uznany za pewnego rodzaju niespodziankę, lecz ja sądzę, że może i mecz zakończy się wynikiem 3:0, ale w każdym z setów podopieczni Radosława Panasa spróbują powalczyć podobnie jak w meczu wczorajszym Skra również z góry skazywana na porażkę. Copra Piacenza jeden z najlepszych zespołów ostatnich czasów we Włoszech. W poprzednim sezonie przegrali dwa finały - w lidze z Trentino Volley, a w Lidze Mistrzów z Zenitem Kazań. W fazie grupowej tegorocznej edycji Ligi Mistrzów wygrali 5 z 6 spotkań, ulegając jedynie Zenitowi na wyjeździe 2:3. Siatkarze Copry odnosili zwycięstwa dwukrotnie z Paris Volley 3:1, Piet Zoomers Apeldoorn 3:1 i 3:2 oraz z Zenitem Kazań 3:1. Tak więc widać, że mistrz Francji oraz Holandii podobnie jak &#39;Akademicy&#39; z góry zostali skreśleni, nie dając im najmniejszych szans, a mimo to ugrali choćby jednego seta. Oprócz tego, że atutem Copry jest własna hala, jest spore grono doskonałych zawodników, choćby takich jak: Na rozegraniu słynny Marco Meoni wspólnie z Dante Boninfante. Na środku Michal Rak i Novica Bjelica. Leonel Marshall i Hristo Zlatanov - jedni z najlepiej serwujących w lidze, niejednokrotnie pokazując, że sami mogą rozstrzygnąć mecz na swoją korzyść, a także Joao Paolo Bravo, Christian Pampel czy na przyjęciu Gianluca Durante. Czy także Guillermo Falasca. W ostatnim meczu ligowym trener Piacenzy - Angelo Lorenzetti oszczędzał czołowych graczy, lecz mogło się to okazać bezskuteczne, bo nie dość, że Piacenza przegrała w ważnym spotkaniu z Perugią 0:3 to dzisiaj mogą nie zagrać: Bravo, Zlatanov i Marshall. Najpewniej wygląda występ Brazylijczyka w dzisiejszym spotkaniu, ale nie jest to pewne na 100% podobnie jak Kubańczyka - Leonela Marshalla. Natomiast na pewno nie zobaczymy dzisiaj Hristo Zlatanova, który także nie grał w minioną niedzielę. W zespole AZS odpukać nie słychać o żadnych kontuzjach i brakach kadrowych. Dzisiaj o sile drużyny będzie decydować dyspozycja Zbigniewa Bartmana oraz Smliena Mlyakova, jeżeli zagrają jak w dwóch ostatnich pięciosetowych spotkaniach z ZAKSĄ o zdobywanie punktów dla AZS tej dwójki powinniśmy być spokojni. Tylko, żeby te dwa długie mecze nie przełożyły się na kondycję graczy w dzisiejszym spotkaniu, ale od tych meczy minął już blisko tydzień, więc raczej powinno wszystko być w porządku. Oprócz Bartmana i Mlyakova po ostatnim spotkaniu należy pochwalić Piotra Nowakowskiego, który nie jednokrotnie kończył ciężkie piłki, na przyjęciu także doskonale spisywał się Paweł Zatorski. Jeżeli AZS zagra choćby w 80-90 % tak jak z ZAKSĄ ugranie jednego seta przez &#39;Akademików&#39; powinno być rzeczą jak najbardziej do zrobienia, ale jeżeli ta sztuka się nie uda, to Częstochowianie zagrają chociaż na tyle &#39;dobrze&#39;, że chociaż po 20-ścia punktów w każdym secie zdołali ugrać. O wszystkim przekonamy się około godziny 22:00. Początek spotkania o 20:30 w Polsat Sport.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Gdyby mi ktoś powiedział przed meczem, że Częstochowa wygra to bym nie uwierzył (choć oczywiście to tylko sport), musze się przyznać ze stawiałem ich na staraconej pozycji, a tu taka sensacja i zwycięstwo. Oczywiście można mówić ze nie było Zlatanova, nie bylo tego nie bylo tamtego, ale trzeba umieć takie sytuacje wykorzystać i to zrobiła Częstochowa. Zawsze oczywiście można się na siłe doszukać jakiegoś niedosytu, było 2-0, szkoda ze ich nie przycisneli i nie wygrali 3-0 ale nie ma co przesadzać, teraz trzeba czekać na mecz na własnym parkiecie, mam nadzieje ze też z happy endem i będziemy mieć ich w 1/4. Ogólnie można zaliczyć pierwsze mecze LM polskich zespołów na duży plus, Muszynianka jedną nogą w kolejnej rundzie, Skra wywiozła jakże cenne dwa sety z Moskwy, teraz zwycięstwo AZS, zawiodła tylko Piła.

midel 189

midel

Użytkownik
Opłaca się czasami postawić &quot;dla emocji&quot; ???? Coś mnie przed meczem tknęło i dyszkę postawiłem, no ale do rzeczy. Moim zdaniem Fabian powinien być w tej chwili zmiennikiem Zagumnego w kadrze. W tie-breaku do stanu 13-9 prowadził gre kapitalnie, później za bardzo Mlejakovem kombinował, ale końcówka to majstersztyk. Można mówić, że go nie znali, ale przecież to są jedni z najlepszych zawodników na swoich pozycjach na świecie ! Zapowiada się kapitalny pojedynek w 1/4 Plus Ligi i w tym momencie obstawiałbym AZS. mam nadzieję, że przed własną publicznością dopełnią dzieła i awansują do ćwierćfinału LM.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Podsumowanie pierwszych meczy 1/8 finału ????
Wyniki :​

Portol Palma Majorka - Trentino Volley 0:3 (17:25, 20:25, 18:25)
Noliko Maaseik - Iskra Odincowo 1:3 (24:26, 25:19, 16:25, 23:25)
Dynamo Moskwa - PGE Skra Bełchatów 3:2 (25:21, 22:25, 25:23, 28:30,
15:13)
Lube Banca Marche Macerata - Fenerbahce Stambuł 3:0 (25:22, 25:23, 25:21)
Knack Randstad Roeselare - VfB Friedrichshafen 1:3 (27:25, 20:25, 15:25, 21:25)
ACH Volley Bled - Zenit Kazań 2:3 (28:30, 33:31, 25:19, 13:25, 10:15)
Copra Nord Meccanica Piacenza - Domex Tytan AZS Częstochowa 2:3 (23:25, 23:25, 25:23, 25:17, 14:16)
Vitoria SC - Iraklis Saloniki 0:3 (23:25, 23:25, 19:25)

No i za Nami pierwsze mecze fazy pycharowej które polskich kibiców moga tylko cieszyc. Co prawda Skra nie wygrała meczu, ale miała rywala niemal na widelcu, bo wyjątkowo Dynamo tego dnia nie prezentowało się zbyt dobrze. Szczególnie słaba postawa atakującego Semena Poltavskyiego, który był bardzo nieskuteczny i nie przypominał wcale gracza którego znamy z meczów Sbornej w LŚ czy innych imprez. Zaliczka dwóch wygranych setów może byc nieoceniona w rewanżu za tydzień i wszyscy liczymy na sukces Skry która może sprawic psikusa faworytowi, ale bardzo zasłużenie bo w tym meczu walczyli na całego a graczem który ciągnął zespół należy uznac Michała Bąkiewicza. Oby więcej takich meczy w wykonaniu Pana Michała ;) Statystyke z tego meczu można zobaczyc w poście TUTAJ

Drugi z naszych przedstawicieli tj Częstochowski AZS spisał się znakomicie i wykorzystał brak Zlatanova w kadrze Copry i wywiózł zwycięstwo z Włoch na co nie liczyli nawet najwięksi optymiści !! Przed akademikami otworzyła się wielka szansa na awans do dalszej fazy, a w zanadrzu przed nimi mecz na Jasnej Górze gdzie kibice dodatkowo będą ich wspierac. Najlepszymi graczami w zespole Panasa w tym meczu byli do czego nas przyzwyczaili przez cały sezon Bartman i Mlyakow. Dobrze także się spisał Fabian Drzyzga który udanie kierował grą zespołu i środkowy Nowakowski.
A oto mała statystyka z tego meczu :

AZS Częstochowa:​

Mlyakov Milen: 18 -17/41 z ataku 41% skuteczności, 1 blok
Nowakowski Piotr: 16 – 7/11 z ataku 64% skuteczności, 6 asów serwisowych oraz 3 bloki
Bartman Zbigniew: 21- 19/38 z ataku 50% skuteczności, 2 bloki

Przyjęcie: 54% pozytywnego 43% idealnego
Blok: 11
Asy: 6
Punkty po błędzie przeciwnika: 32

Copra Berni Piacenza-​

Pampel Chrystian: 21- 20/37 z ataku 54% skuteczności, 1 as serwisowy
Marshall Leonel: 14 -14/29 z ataku 48% skuteczności
Grassano Michale: 17 -13/23 z ataku 57% skuteczności, 3 asy, 1 blok

Przyjęcie
: 56% pozytywnego 46% idealnego
Blok: 12
Asy:
5
Punkty po błędzie przeciwnika: 31

Jeżeli chodzi o Polaków występujących w innych klubach to Macerata Seby Świderskiego wygrała 3:0 choc nie było miażdzącej przewagi w żadnym z setów. Świderski grał cały mecz zdobywając łącznie 14pkt (58% skuteczności w ataku). Także dobrze spisał się na przyjęciu 62% pozytywnego. Macerata nie powinna miec kłopotów z przejściem dalej i wyeliminowaniu słabych Turków.
Drugi z zagranicznych zespołów w którym grają Polacy tj Trentino wygrał pewnie 3:0 w Mallorce i podobnie jak Macerata może juz byc raczej pewny gry w kolejnej fazie. Michał Winiarski zdobył 12pkt w tym meczu( 50% skutecznosci w ataku) i 70 % pozytywnego przyjęcia. Łukasz Żygadło tym razem większośc meczu oglądał z wysokości kwadratu dla rezerwowych tylko raz dostając szanse od trenera i wchodząc na zagrywke.

Wczoraj więcej emocji niż się spodziewałem przyniósł mecz Zenitu Kazań który miał problemy aby wygrac na Słowenii. Szcególnie 3 pierwsze sety to dobra postawa gospodarzy, a dopiero potem do gry zabrali się Stanley i spółka. Napewno zwyciestwo cieszy Rosjan ale styl już mniej . DObrą forme z meczów fazy grupowej potwierdził grecki Iraklis który pokonał rewelacje z Portugalii bez najmniejszych problemów 3:0 i jedną noga jest już w kolejnej fazie.​

Rewanże w niektórych parach zapowiadają się niesamowicie jak chociażby pojedynek w Bełchatowie i Częstochowie. Emocje gwarantowane i już teraz zapraszam do pisania swoich przemyślen na temat tych jak i innych spotkań które odbędą się już w najbliższym środku tygodnia ;)

fabian11 0

fabian11

Użytkownik
VS

Domex Tytan AZS CZĘSTOCHOWA - Copra Nord Meccanica PIACENZA
3-0
⛔

Już jutro dojdzie do rewanżowego spotkania w ramach 1/8 finału Ligi Mistrzów. Pierwsze spotkanie niespodziewanie wygrali siatkarze spod Częstochowy 3-2, chociaż byli bliscy wygrania 3-0 i sprawienia ogromnej sensacji. W zespole z Włoch nie grał Zlatanow, jutro chyba raczej zagra ale nie we wszystkich setach. Natomiast kubański atakujący Marshall ma jutro w pełni sił wyjść na parkiet. Piacenza w tym spotkaniu wyjdzie bardzo zmotywowana i żądna rewanżu za porażkę u siebie, na pewno nie będzie już tyle własnych błędów w drużynie z Włoch. Odpuścili nawet ligowy mecz z Trentino by przygotować się to meczu z Częstochową. Uważam, że taki zespół jak Piacenza nie zostanie wyeliminowany przez Częstochowę, jak dla mnie jest to nie realne. Wdaje mi się że Częstochowa może ugrać góra jednego seta. Jednak stawiam na wygrana Piacenzy...

1.45
Expekt

makuazs 44

makuazs

Użytkownik
A myślisz, że Akademicy z Częstochowy nie wyjdą odpowiednio zmotywowani ?? Ja słyszałem, że Zlatanov nie zagra, a Marshall jak ma wyjść w pełni sił jeśli od pewnego czasu boryka sie z dorbnymi urazami ?? Gra Piacenzy opiero się na Raku i Pampelu tylko i wyłącznie. Ja jutro zagram napewno na Skre bo wydaje mi sie, że spokojnie ograją Dynamo u siebie no i oczywiście na AZS ale za o wiele mniejszą stawke bo mam przeczucie, że częstochowianie wygrają a jak mam przeczucie to znaczy, że może wejść przy odrobinie szczęscia.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Ja widzę też szanse Częstochowy w postawie drużyny z Piacenzy. Trener Włochów po mecz powiedział, że ich zespół i tak jest o wiele lepszy od Częstochowy i jak będzie chciał to ich rozwali 3-0, mam nadzieje, że z takim nastawieniem wyjdą do tego meczu, wtedy bez 100% koncentracji sensacja może się dopełnić i to AZS awansuje.

midel 189

midel

Użytkownik
Zauważcie, że w meczu w Piacenzie nie siedziała zagrywka Bartmanowi, Drzyzga grał tylko w tie-break&#39;u i końcówce drugiego seta. Moim zdaniem, AZS wcale nie jest na straconej pozycji. Piacenzę ostatnio ogrywają wszyscy, a w małej hali przy kapitalnym dopingu Częstochowa może nawet wygrać 3-0, czego im bardzo życzę, bo jest to najbardziej ambitna z polskich drużyn w tym sezonie ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

:siata:Fenerbahce Stambuł-Lube Banca Macerata
Typ : Macerata -1,5 seta
Kurs : 1,72
Unibet⛔3:2​

W pierwszym meczu ekipa Świderskiego pewnie wygrała 3:0 u siebie chociaz w poszczególnych setach nie było widac wielkiej przewagi, jednak wynik mówi sam za siebie. Teoretycznie Włochom do awansu wystarczy wygranie jednego seta. I zagadką jest jak podejdą do tego meczu jednak gospodarze napewno nie sa jakimś potentatem o czym przekonaliśmy się juz niejednokrotnie w tym sezonie. Mieliśmy okazje ich ogladac w meczu z Czewą i mają kilku ciekawych graczy jak Billings i Grbic, lecz naprzeciw bardzo wymagający rywal który znowu zaczął wygrywac mecze i gra na lepszym poziomie niz pod koniec starego roku. Podczas weekendu Macerata miala łatwego rywala w lidze- Padove z którą wygrali 3:0 (25:18; 25:14; 25:23). MVP tego spotkania został wybrany Igor Omrcen zdobywca 19pkt. Dobrze spisał się także Polak - Świderski zdobył 9pkt i dobrze przyjmował zagrywke rywali 75% pozytywnego przyjęcia. W tym meczu odpoczynek dostali Matteo Martino i Mirko Podraścanin którzy przyglądali się z boku swoim kolegom.
Myślę że jutro zagrają w meczu i pomogą przypieczętowac awans swoim kolegom z teamu.
Może i stawianie handi w takim wypadkui jest dosyć ryzykowne ale jakoś Turecka drużyna mnie nie przekonuje. Awans z grupy wywalczyli jako jedna z gorszych drużyn. Nie zaprezentowali nic specjalnego. Niby w lidze idzie im dobrze ale jaki poziom prezentuje ekstraklasa Turecka można się domyślec nikomu nic nie ujmując ;) W niedziele pokonali oni 3-0 (25:20; 25:19; 27:25)MEF Okulları występując w składzie : Coskovich, Grbic, Fatih, Arslan, Billings, Barış, Serkan(L), (Burak).
Typ tak jak powiedzialem może i ryzykowny ale warto chyba spróbowac zagrac tak jak wyzej , Włosi jeżeli nie popuszczą to są w stanie wygrac nawet 3-0 by jak najszybciej wrócic do domu. Fani nie powinni im zbytnio przeszkadzac bo nie spodziewam się żeby w tamtejszej hali była jakas niesamowita atmosfera.

Sądze że takie ataki które są skuteczne w lidze nie pomogą w LM.​

Zapraszam do dyskusji na temat meczy w LM i pisania analiz z typami;)

natmar21 100

natmar21

Użytkownik
Ja uważam jednak że Macerata wygra pewnie pierwszego seta , zapewni sobie awans i dokona zmian w składzie na następne sety. Przypominam sobie mecz grupowy z ROESELARE w którym w większości grali zawodnicy rezerwowi i Macerata przegrała 1:3. Myślę że trener da pograć rezerwie zachowując tym samym siły zawodników podstawowych na mecze ligowe.Wiadomo że liga włoska wkracza w decydującą fazę i walka o jak najlepsze miejsce przed play off ma pierwszeństwo.Co prawda najbliższy przeciwnik nie jest najmocniejszy ale 3 punkty Macerata &quot;musi&quot; zdobyć.Dlatego mój typ na ten mecz to :
Match Points Handicap +8,5 Fenerbache Istanbul. kurs-1,85
UNIBET

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

:siata:Skra Bełchatów-Dynamo Moskwa
Typ : 1
Kurs : 2,00
bwin✅3:1​

Wielkie święto siatkówki czeka Nas jutro od 18. Nie tak jak do tej pory w Łodzi lecz we własnej hali w Bełchatowie Skra będzie przed ogromną szansą na dokonanie rzeczy niemożliwej która wydawała się przed dwumeczem, jednak nie taki rywal straszny jak go malują;) Pierwszy mecz pokazał że nawet w jaskini lwa można pkusic się o wygranie i były ku temu szanse o czym doskonale wiemy. Semen Poltavskyi nie kończy wielu ataków trafiajac gdzieś po autach, jeszcze gorzej spisywał się jego zmiennik Kruglov. Środek nie był groźny poniewaz nie grali Ostapienko i Wołkow. Ten drugi przyjechał do Bełchatowa jednak jego gra w jutrzejszym meczu będize się zapewne wahała do ostatnich godzin , czy nawet minut. Jedynym który nie zawiódł w pierwszym meczu jest Dante Amaral i to jego będzie trzeba w jakiś sposób powstrzymac jutro aby marzyc o sukcesie. Jeden Canarinhos w tym sezonie został już powstrzymany przez Skre u siebie , mowa tutaj o graczu Iskry Odincowo Gibie. Bardzo chętnie chcielibyśmy powtórke z rozrywki.
Dynamo w lidze po meczu ze Skrą grała pojedynek na szczycie z Fakelem na własnym terenie i także nie spisała się najlepiej przegrywaja 1:3. Trener Bagnoli który dzisiaj został nowym selekcjonerem Sbornej, nie eksploatował jedynie Bierezhki który 1 meczu ze Skrą nie zaliczy do udanych. Najsilniejszym punktem zespołu ponownie był Dante, słabsza forma potwierdziła sie u Poltavskiego. Dynamo naprawde jest w chwili obecnej do ogrania.
Skra w lidze grała w Radomiu można powiedziec rezerwami. Skład w którym grali wyglądał następująco : Dobrowolski, Kurek, Antiga, Jarosz, Pliński, Heikkinen i Gacek. Widać więc że kilku bardzo kluczowych graczy brakowało , co było spowodowane zatruciem pokarmowym. Mowa tu o Bąkiewiczu, bohaterze z Moskwy , Wlazłym , Murku i Falasce. Wszyscy powinni byc zdolni do meczu jutrzejszego. Trenerzy nie zdecydowali się na podanie antybiotyków aby nie osłabiac zawodników. Myślę że każdy z nich da z siebie maxa. Skra w Radomiu oczywiscie wygrała 3:0. Ciekaw jestem czy Castellani da szanse od początku Michałowi Bąkiewiczowi. A może znowu okaże się jokerem w talii trenera. Chciałoby się wkońcu zobaczec także w wysokiej dyspozycji Mariusza Wlazłego. Ogólem mecz zapowiada się arcy ciekawie i nie ma takiej osoby (pasjonata siatki) który nie czekał by z niecierpliwością na ten mecz. Dynamo jest do ogrania i oby nasze marzenie stało sie faktem;) Początek meczu o 18 a obecnośc przed odbiornikami TV obowiązkowe- POLSAT SPORT.

Czy podobnie jak w Moskwie przełomowym momentem okaże się wejscie Bąkiewicza ?​

Zapraszam Was do pisania swoich analiz na mecze polskich zespołów i nie tylko ;)

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Domex Tytan AZS Częstochowa
-
Copra Nordmeccanica Piacenza
- 1,5 seta Piacenza - typ
2,0
Unibet
Analiza:
W jutrzjeszym spotkaNIU wloska piacenza zagra z naszym zespolem z czestochowy . nieczoekiwanie z wloch siatkarze panasa przywiezli zwyciestwo 3:2 , jednak w piacenzie nie zagrala gwiazda tego zespol Zlatanov . Jutro juz zagra i moze byc inaczej , spodziewam sie zdecydowanego zwyciestwa ekipy gosci .

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
A myślisz, że Akademicy z Częstochowy nie wyjdą odpowiednio zmotywowani ?? Ja słyszałem, że Zlatanov nie zagra, a Marshall jak ma wyjść w pełni sił jeśli od pewnego czasu boryka sie z dorbnymi urazami ?? Gra Piacenzy opiero się na Raku i Pampelu tylko i wyłącznie. Ja jutro zagram napewno na Skre bo wydaje mi sie, że spokojnie ograją Dynamo u siebie no i oczywiście na AZS ale za o wiele mniejszą stawke bo mam przeczucie, że częstochowianie wygrają a jak mam przeczucie to znaczy, że może wejść przy odrobinie szczęscia.
Dlaczego ludzie wprowadzają ludzi w błąd z skąd słyszałeś że Zlatanov nie zagra ??? Bo się ostro mylisz prawdopodobnie będzie grał bo jest już w Częstochowie. Marshal wraca do formy z Czestochowa wygladalo to zmienie ale w niedziele z Trentino juz dobrze 53% w ataku i 59%pozytywnego przyjecia i 39% perfekcynego. A więc już za bardzo nie boryka się z urazami tylko wraca do gry. A jak mówisz o Raku i Pampelu to dodaj jeszcze Bjelice, Meoniego i Grasano bo gdzie ci umkneło. A jak tak mówisz o siłach to gdzieś zapomniałes o tym że Częstochowa w ostatnich dniach rozegrała 20 setów.

Domex Tytan AZS Częstochowa
-
Copra Nordmeccanica Piacenza
- 1,5 seta Piacenza - typ
2,0
Unibet
Analiza:
W jutrzjeszym spotkaNIU wloska piacenza zagra z naszym zespolem z czestochowy . nieczoekiwanie z wloch siatkarze panasa przywiezli zwyciestwo 3:2 , jednak w piacenzie nie zagrala gwiazda tego zespol Zlatanov . Jutro juz zagra i moze byc inaczej , spodziewam sie zdecydowanego zwyciestwa ekipy gosci .
Trochę się namęczyłeś, napociłeś pisząc azz tak długą analizę.

Robson// pewnie miał dobre intencje ale rzeczywiście następnym razem móglby się postarac ;)

P 0

pejs007

Użytkownik
To prawda że Zlatanov jest w Częstochowie, ale ni9e jest powiedziane że zagra, bo mógł przyjechać tyko po to żeby straszyć nazwiskiem, a nawet jak zagra to nie wiadomo w jakiej będzie dyspozycji, ale można wnioskować że w takiej sobie albo i nawet gorszej, patrząc choćby na Marshalla, który po kontuzji gra tylko przeciętnie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom