robson-united
Użytkownik
:siata:Knack Randstad Roeselare-Lube Banca Marche Macerata
Typ : 1
Kurs : 1,50 Bwin3:1
Z punktu widzenia obiektywnego kibica siatkówki mecz ten zapowiada się bardzo wyrównanie. Zmierzą się ze sobą wkońcu lider i wicelider grupy C, tak więc emocji zabraknąc nie powinno. Faworyta jednoznacznego trudno wskazac. Buki wyraźnie faworyzują Belgów i maja ku temu podstawy bo przeciez Macerata w ostatnich meczach ligowych gra fatalnie. Dwie porażki w 3 ostatnich meczach nie przystoi zespołowi na takim poziomie z takimi zawodnikami. Jeżeli chcą walczyc o wysokie cele należy wygrywac częsciej. W niedziele doznali porażki z Perugią 2:3 kiedy wydawało się że mają mecz na wyciągniecie ręki prowadząc 2-0 w setach sprawdziło sie siatkarskie porzekadło... W tamtym meczu parkiet z kontuzja kolana opuścil Sebastian Świderski i nie wiadomo na ile bedzie w stanie pomóc kolegom w dniu jutrzejszym. Jednak gdyby nie udało sie mu wystąpic to zapewne w jego miejsce zagra Holender Jan Willem Snippe. Zespół Maceraty jest doświadczonym teamem, przeciez w szóstce występują Rodrigao czy Vermiglio, a to siatkarze bardzo doświadczeni którzy grywali na niejednej wielkiej imprezie. Niby wszystko mają. Skład jest , pieniądze są ale jakby brakowało w ostatnim czasie wyników dobrych bo porażki w lidze z Martiną Francą czy Perugią psują obraz klasowej drużyny za jaką sie uważa Macerate. Podczas weekendu czeka ich ligowy szlagier z Trentino.
Belgowie zajmują w lidze pozycje wicelidera tuż za Noliko Masseik . W ostatnim meczu wygrali 3:0 z Par-Ky Menen. Na dobrą sprawe w ich składzie jest dużo rodzimych zawodników wzmocnionych Nikicem i Rouzierem. Pierwszy mecz pomiędzy tymi zespołami Macerata wygrała 3:1. Czy teraz pora na rewanż ? Wydaje się że tak
Ostatnio takie scenki raczej nie dominowały w meczu Maceraty, jutro znowu może byc o to ciężko
EDIT: Jednak zmieniam typ na wygraną Roeselare, Znalazłem info na temat absencji najlepszych graczy Macaeraty którzy zostaną we Włoszech i będą się przygotowywac na mecz z Trento. Są to : Valerio Vermiglio, Igor Omrcen, Rodrigo Santana, Sebastian Świderski i Mirko Corsano. Trzon zespoły a wręcz podstawowa 6 nie licząc Podrascanina zostanie w domu, a w ostatniej słabej dyspozycji tego zespołu nie ma co liczyc na dobry rezultat. Niby w pierwszej chwili liczyłem na ich przełamanie ale biorąc pod uwage fakt że zagrają gracze młodzi 19-20 letni to Belgowie powinni sobie poradzic z Włochami Troche namieszałem w analizie za co przepraszam bo mogłem wcześniej znalesca tak nie postąpiłem . Wybaczcie