>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

CEV INDESIT CHAMPIONS LEAGUE mężczyzn 2008/2009

Status
Zamknięty.
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Domex Tytan AZS Częstochowa - Iraklis Saloniki handicap points (+6,5/-6,5)
Typ:2
2,02
Bwin
Analiza:
W dzisiejszym spotkaniu drugiej kolejki fazy grupowej ligi mistrzow spotkaja sie polska ekipa z czestochowy i iraklis saloniki . Ekipa Grecka pierwszy swoj pojedynek zdecydowanie wygrala , 3;0 pokonala moim zdaniem silniejsza od czestochowy druzyne cska sofia . Czestochowa ulegla w Turcji Fenerbache Stambul 0:3 . W tym sezonie druzyna Azs-u zostala powaznie odmlodzona , i nawet w lidze bedzie miec spore problemy , nie mowiac juz o euro pucharach . Iraklis w lidze spisuje sie znakomicie , nieprzegral jeszcze ani jednego spotkania , sadze ze ich passa zwyciestw bedzie trwac rowniez w lm , i nie zakonczy sie na dzisiejszym spotkaniu , ktore powinni wygrac zdecydowanie .

makuazs 44

makuazs

Użytkownik
-

Lube Banca Macerata - Knack Roeselare (+2.5) ✅ ✅ ✅ 3:1
2
1.95

Drugim moim typem jest spotkanie włoskiej drużyny Lube Banca Macerata, która zajęła 6 miejsce w ostatnich rogrywkach ligowych z wicemistrzem Belgii Knack Roeselare. Wszyscy spodziewają się zwycięstwa włoskiej drużyny, inny wynik byłby wielkim zaskoczeniem. Ja też uważam, że drużyna włoska wygra to spotkanie, ale licze na urwanie chociaż seta przez zespół włoski. Pierwszy mecz Macerata wygrała w Serbii z Crvena Zvezda 3:1 natomiast Roeselare z Mallorca 3:0. Jeśli zespoł serbski urwał seta włochom, to czemu ma tego nie zrobić zespół Knack, który jest o wiele lepszą drużyną. Włosi spisują sie znakomicie w rozgrywkach krajowych, zajmują obecnie 2 miejsce za Trentino i przegrywają tylko z nimi gorszym bilansem setów. Na swoim koncie mają 6 zwycięstw i jedną porażkę. Ich statystyki prezentują się dobrze: 0.12 asa na set, 2.37 bloku na set, przyjęcie na poziomie 46.4% a atak 55.3 %. W ich zespole możemy zauważyć takich siatkarzy jak: Valerio Vermiglio, Sebastian Świderski, Gianluca Saraceni, Rodrigo Santana, Marko Podrascanin, Igor Ormcen, Matteo Martino, Martin Lebl, Andrea Giovi, Mirko Corsano i Andrea Bartoletti. Jak widać zespół naszpikowany gwiazdami. Belgowie zajmują 2 miejsce w lidze za mistrzem Noliko Maseik. Mają na swoim koncie 12 oczek. Antonin Rouzier, Dragan Radovic, Raimo Pajusalu, Milos Nikic, Woter Verhelst, to najbardziej znani zawodnicy zespołu z Belgii. Nie wygląda on tak atrakcyjnie jak zespołu Maceraty ale mam nadzieje, że seta będa w stanie ugrać.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Zenit Kazan - Paris Volley ✅✅
typ: under 160,5
kurs: 1,65

Do obrońcy tytułu rosyjskiego Zenita przyjeżdża francuski Paris Volley. Rosjanie to siatkarski gigant, dysponuje silnym składem, m. in. Stanley, Ball, Kornieev. Natomiast wśród przyjezdnych nie ma wielkich gwiazd, których nazwiska mógłbym podać. Rosjanie, zwłaszcza u siebie, potrafią zmiżdżyć każdego przeciwnika, nawet znaczeni silniejszego do Paris. Według mnie można się spodziewać trzysetowego zwycięstwa gospodarzy, którzy po pierwszej kolejce nie stracili seta i dziś powinni także zachować czyste konto w tej statystyce.

piwnyboy 8

piwnyboy

Użytkownik
Na Expekcie przed paroma minutami zauwazyłem następujące zdarzenie Kazań (+1,5) - Paris po kursie 1,18 na Kazań ???? Pewnie to był ich błąd bo już poprawili na (-1,5) ale zdarzyłem to dorzucic na dwóch kuponów ;) Myslicie że mi to uznają ? bo chyba już nie maja prawa mi tego cofnąć :p

batoniq 64

batoniq

Użytkownik
ACH Volley Bled - Aon hotVolleys Vienna (handicap -2,5/+2,5)
Typ: 2 (+2,5)
kurs: 1,72 (unibet)
Może wielkim specjalistą nie jestem w tej dziedzinie akurat ???? i nie posiadam zbytnio dostępu do statystyk, więc jeśli ktoś &quot;z bardziej obeznanych ludzi&quot; mógłby napisać to chętnie przeczytam, jego opinie na temat tego meczu ???? Hmm ja wyczytałem na jednej ze stron taki oto tekst:
&quot;W kolejnym pojedynku także można wskazać faworyta. Z pewnością jest nim team austriacki, który regularnie występuje w Champions League. Ponadto Aon hotVolleys Wiedeń dysponuje wyrównanym składem, w którym nie brakuje ciekawych nazwisk, czego bynajmniej nie można powiedzieć o Ach Bled. Na zespół ten składają się głównie słoweńscy zawodnicy, którzy debiutują w tak poważnej międzynarodowej imprezie, jaką jest występ w elitarnej Lidze Mistrzów.&quot;
Hmm zastanawia mnie właśnie tylko czemu buki tak wysoki kurs dały na austriacką drużynę... No ale wg mnie jeżeli faworyzowaną drużyną jest Aon to powinni oni ugrać choćby jednego seta ???? pozdrawiam

marcen 6,8K

marcen

Użytkownik
ACH Volley Bled - Aon hotVolleys Vienna (handicap -2,5/+2,5)
Typ: 2 (+2,5)
kurs: 1,72 (unibet)

Może wielkim specjalistą nie jestem w tej dziedzinie akurat ???? i nie posiadam zbytnio dostępu do statystyk, więc jeśli ktoś &quot;z bardziej obeznanych ludzi&quot; mógłby napisać to chętnie przeczytam, jego opinie na temat tego meczu ???? Hmm ja wyczytałem na jednej ze stron taki oto tekst:

&quot;W kolejnym pojedynku także można wskazać faworyta. Z pewnością jest nim team austriacki, który regularnie występuje w Champions League. Ponadto Aon hotVolleys Wiedeń dysponuje wyrównanym składem, w którym nie brakuje ciekawych nazwisk, czego bynajmniej nie można powiedzieć o Ach Bled. Na zespół ten składają się głównie słoweńscy zawodnicy, którzy debiutują w tak poważnej międzynarodowej imprezie, jaką jest występ w elitarnej Lidze Mistrzów.&quot;

Hmm zastanawia mnie właśnie tylko czemu buki tak wysoki kurs dały na austriacką drużynę... No ale wg mnie jeżeli faworyzowaną drużyną jest Aon to powinni oni ugrać choćby jednego seta ???? pozdrawiam
moze dlatego:

31.10.2008 aon hotVolleys (AUT) ACH Volley (SLO) 0:3 (14:25, 21:25, 23:25)

2tygodnie temu grali ze soba w lidze.
W zespole Słowenskiej nie zagra ich glowny rozgrywajacy, ale w meczu z 31.10 tez nie gral.
Ja tam mysle, ze value na Aon i bede gral po kursi @4,75 w Ub.

Poza tym na dzis:

Olsztyn-Lokomotiv 2 @1,65

Promo w pucharze CEV! W pierwszym meczu 3:0 dla ruskich. Kurs piekny i trzeba wykorzystac. Azs wygral w Czestochowie w lidze ale ten argument nie wchodzi w ogole w gre, bo Czewa jest slaba i w tym roku o utrzymanie bedzie walczyc.
Loko zaś u siebie w lidze pokonali Zenit Kazan 3:2 co pokazuje, ze sa w gazie. Mysle, ze Chamuckich, Baranov, Tetyhukin, Kosarev i Barbosa poprowadza dzis gosci do spokojnego zwyciestwa.

Iraklis dw 3:0 @3,1 - rowniez bede probowal. Ale ten mecz juz opisali przedmowcy.

PS. Włączam sie czynie do forumowego zycia ;),
Pozdrawiam,

batoniq 64

batoniq

Użytkownik
hmm no to poniekąd wyjaśnia tak wysoki kurs na Aon, hmm i teraz pytanie czy dadzą radę ugrać choćby jednego seta, skoro nie tak dawno przegrali z nimi 3-0 i to jeszcze u siebie...ale to grali w lidze, a teraz grają w LM, tak więc motywacji powinna być większa wg mnie ????

akselek 552

akselek

Użytkownik

Spotkanie: Zenit Kazan - Paris Volley
Typ: Under 140.5 ⛔ ⛔ ⛔ 142 pkt.
Kurs: 2.00
Bukmacher:

Dzisiaj drugi dzień na rozegranie drugiej kolejki siatkarskiej Ligi Mistrzów. W jednym z dzisiejszych spotkań Zenit Kazań - ubiegłoroczny zwycięzca Ligi Mistrzów podejmie ekipę mistrza Francji - Paris Volley. Mecz zostanie rozegrany dość wcześnie bo już o 17:00. Zespół gospodarzy to jeden ze zdecydowanych faworytów do wygrania tegorocznej edycji Ligi Mistrzów. Zespół Kazania w ubiegłym roku w lidze zajął trzecie miejsce za drużynami Iskry Odintcovo, a także zespół za wicemistrzem kraju Dynamem Moskwa. W obecnym sezonie Kazań w lidze nie spisuje się może nadzwyczajnie - podobnie do poprzedniego sezonu. Póki co Zenit zajmuje czwarte miejsce w tabeli za drużynami Iskry Odintcovo, Dynama Moskwa i Fakel Novy Urengoy. Na swoim terenie polegli jedynie zespołowi Dynama Moskwa 0:3, po za tą wpadką o ile można to tak nazwać na Zenit przed swoją publicznością nie ma mocnych. W innych meczach nie stracili nawet seta. Odnosili wygrane z Lokomotivem Novosibirsk - 7 miejsce w lidze rosyjskiej, Yugra-Samotlor Nizhnevartovsk - 10 miejsce oraz Metalloinvest Staryi Oskol - 11 miejsce. Na wyjazdach siatkarze Kazania wygrali tylko jedno z trzech spotkań. Ulegli obecnemu mistrzowi Rosji - Iskrze Odintcovo 2:3 oraz Lokomotivowi Belgorod także 2:3. Wygrana tylko z najsłabszym zespołem w lidze NOVA Novokuibyshevsk. W Lidze Mistrzów w jak na razie jedynym spotkaniu Zenit pewnie pokonał na wyjeździe mistrza Holandii - Piet Zoomers D Apeldoorn 3:0. Głównie o sile Zenitu Kazań stanowią tacy gracze jak: Amerykanie Lloy Ball i Clayton Stanley - obaj panowie w dużym stopniu przyczynili się do wygrania przez reprezentacje USA najpierw Ligi Światowej, a później Igrzysk Olimpijskich. Mocnymi punktami Zenitu także są Artem Ermakov, Pavel Zaytsev, Alexander Korneev czy Maxim Shpilev oraz wielu innych. Tego powiedzieć nie można o gościach czyli - Paris Volley. Zespół ten nie ma w składzie żadnych znanych osobistości siatkówki. W lidze francuskiej obecny mistrz Francji nie zachwyca. Zajmuje po 6 seriach spotkań 3 miejsce w tabeli za drużynami TOURS Volley-Ball oraz Stade Poitevin VB POITIERS. Paris Volley przegrał tylko jedno spotkanie i to 2:3 z TOULOUSE TOAC-TUC Volley-Ball, mecz odbył się na wyjeździe. Oprócz tej porażki zespół z Paryża odnióśł zwycięstwa z RENNES Volley 35 3:1, ST-BRIEUC Côtes d&#39;Armor VB 3:1, F.L. SAINT-QUENTIN Volley-Ball 3:2, Stade Poitevin VB POITIERS 3:2, NARBONNE Volley 3:0. Tylko w jednym z sześciu spotkań Paris Volley nie straciło seta. Sądze więc, że drużyna rosyjska pokaże dzisiaj Francuzom jak gra się w siatkówkę dość szybko.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
:siata:AZS Tytan Domex Częstochowa-Iraklis Saloniki
Typ : Iraklis -1,5 seta
Kurs : 1,80 Unibet ⛔⛔WYNIK 2:3⛔⛔

Na Jasną Górę zawitają siatkarze Iraklisu Saloniki gdzie w ramach 2 kolejki CEV INDESIT Champions League rozegrany zostanie mecz pomiędzy tymi zespołami. Oba są po swoich pierwwszych meczach w tych rozgrywkach. I tak Częstochowa poległa 0:3 w Stambule z Fenerbahce, a Iraklis pokonał u siebie CSKA Sofia 3:0, a więc mistrza Bułgarii. Zespół akademików z Częstochowy w obecnym sezonie zbiera lanie w niemal każdym meczu. Jedynie udało im się pokonać u siebie takżę niedoświadczonego jeszcze beniaminka Trefl Gdańsk w meczu który był bardzo emocjonujący i wygrali go 3:2. Inne mecze to pojedynki bez historii jak ten ze Skrą przegrany w żenującym stylu 0:3 czy z Olsztynem w ostatniej kolejce także 0:3. Na temat gry AZSu pisałem już w tym sezonie wiele także aby się zbytnio nie powtarzać wspomne tylko że totalnie siedzi u nich przyjęcie. 31,82% w PLUS Lidze. Skład jest bardzo młody i przed nimi dopiero wielka siatkówka. Zespół ciągnie jedynie Zbigniew Bartman, swoimi akcjami ale to za mało aby jego zespół był w stanie nawiązać dzisaij walkę z rywalem. W dodatku co tu dużo mówić atakujący na marnym poziomie, mowa o Mlyakovie ze skutecznością w ataku 39% ! Jak na atakującego takie staty sa wręcz fatalne. Ogólnie obraz Częstochowskiego zespołu przed dzisiejszym meczem nie wygląda zbyt kolorowo ;)
Naprzeciw staną jak już mówiłem siatkarze Iraklisu Saloniki. W ich szeregach wystąpi znany polskim kibicom Plamen Konstantinow, który jest bezsprzecznie gwiazdą swojego teamu. Jego przedstawiac nikomu nie trzeba, jest na tyle znany;)
Jednak aby nie było tak że Iraklis będzie grał samym Konstantinowem to dodam że jego koledzy to m.in Kravarik, Tischer czy Nilsson. W lidze Iraklisowi idzie bardzo dobrze. W jak do tej pory rozegranych 5 meczach mają komplet zwycięstw na swoim koncie. W tym trzykrotnie wynik 3:0 i dwa razy 3:1.
Sądze że wynik tego meczu może być tylko jeden a więc zwycięstwo gości którzy są w stanie wygrać nawet 3:0 i kto wie czy czasem takiego wyniku nie będzie na tablicy po meczu, Częstochowa może przeciwstawić ambicje ale od samego poczatku obencego sezonu stara się przeciwstawiać ambijcom i za bardzo im nie wychodzi ;) Skład jest niedoświadczony nawet jak na warunki PLUS Ligi a teraz przyjdzie jeszcze zmierzyć się czołowym zespołem Greckim który prezentuje o wiele wyżsy poziom niż akademicy z Częstochowy. Góra może uda się jednego seta wyrwać gospodarzom w co i tak bardzo powątpiewam więc dla lubiących ryzyko można zagrać DW 0:3 lub -2,5 seta ;) Poczatek meczu o godzinie 20.30 a relacja w POlsacie SPort ????

Największa gwiazda zespołu z Grecji w akcji ;)

P 0

papi

Użytkownik
lol. dawno nie widzialem takiego bledu na bwinie. dwa razy udalo mi sie zlapac kurs 1,45 gdy kazan przegrywal dwoma punktami w pierwszym i drugim secie no i poszlo po na grubo, ale to ze na moment byl kurs 1,85 na kazan w trzecim secie przy tylko dwupunktowym prowadzeniu przyjezdnych ???? ciekawe ile osob sie tak dzis dorobilo jak ja. teraz czekamy co edzie sie dzialo w meczu azs-u, przewiduje latwo wygrana iraklisu. czekam na kolejne potkniecia bwinu ????

radek03 90

radek03

Forum VIP
Panathinaikos - PGE Skra Belchatow ✅✅
typ: 2 (+1,5seta)
kurs: 2,1
buk: unibet

Jutro Bełchatów będzie czekać trudne zadanie, w pewnym sensie mają pecha bo akurat w momencie kiedy zespół znajduje w dołku i do tego jeden z filarów drużyny-Antiga jest kontuzjowany rozgrywają się pierwsze mecze LM, które jeśli nie pójdą chociaż w pewnym procencie po myśli Skry to mogą już na starcie zniweczyć całe zaangażowanie aby odnieść sukces w czempionacie. Panathinakos w pierwszym meczu uległ 0-3 na wyjeździe rosyjskiej Iskrze, natomiast Skra przegrała na własnym parkiecie 0-3 z Freidrihshafen. Zarówno Grecy jak i Polacy wiedzą jakie znaczenie ma ten mecz i może się okazać ze w kontekscie awansu przesądzić o pozegnaniu któreś drużyny z LM. Bełchatowianie są na te spotkanie nastawieni bardzo bojowo, wyjątkowa mobilizacja jest widoczna także w sztabie trenerskim, który postanowił, że do Grecji pojadą wcześniej niż zwykle aby jak najlepiej zapoznać się z areną zmagań. W drużynie nie zagra na pewno Antiga, jednak po ligowej absencji Wlazłego teraz atakujący wraca do gry i miejmy nadzieję ze odpoczynek zaowocuje lepszą formą w tym mecz. Znów należy zwrócić uwagę na element przyjęcia, bo jak każdy zauważył Murek i Kurek w tym elemencie to nie brylują. Grecy dysponują świetnym serwisem, np. Agamez czy też znany wszystkim Gerić. W Skrze drzemie wielki potencjał, jednak zespół jeszcze nie pokazał tak na prawdę na co go stać. Mam nadzieje ze mobilizacja w zespole, pozwoli Polakom na znacznie lepszą grę niż w pierwszej kolejce z niemieckim zespołem i jutro pokażą, że jeszcze są w stanie odegrać jedną z głównych ról w tegorocznej LM.

L 237

lookash

Użytkownik
Panathinaikos Ateny vs Skra Bełchatów (+1,5) 1,65​
Druga kolejka spotkań siatkarskiej ligi mistrzów.Do Aten wybiera się drużyna mistrza Polski PGE Skra Bełchatów.Nastroje jak i forma Bełchatowian ostanio nienajepsze.Dotkliwa porażka przed tygodniem we własnej hali z niemieckim VfB Friedrichshafen 0-3 oraz niezbyt udany mecz na krajowych parkitach przeciwko Jastrzębskiem Węglowi.W obu spotkaniach nie grali jednak dwaj podstawowi gracze - Stephane Antiga którzy wróci do gry w jutrzejszym spotkaniu oraz Mariusz Wlazły którego występ stoi pod dużym znakiem zapytania.O znaczeniu watości tego zawodnika chyba nie trzeba dużo mówić.Jakub Jarosz który w ostatnim spotkaniu grał na pozycji atakującego mimo nie najgorszego meczu nie zdołał poprowadzić Bełchatowian do zwycięstwa.Do tego cały czas kontuzje leczy inny z szóstkowych graczy Fin - Janne Heikinenen...Wracając do spotkania z VfB Friedrichshafen gołym okiem widać było fatalną postawę w przyjeciu siatkarzy mistrza Polski.Jeżeli libero przyjuje zagrywkę na poziomie 21% z czego tylko 7% to perfekcyjne to mówi to samo za siebie.Nieco lepiej spisywali się przyjujący - Dawid Murek 39% (22% perf.) i Bartosz Kurek 40% (20% perf.).Jeżeli chodzi o atak to już lepeiej to wyglądało choć cały zespół atakował ze skutecznością 44%.Teoretycznie zakłada się że powrót Stephana Antigi ma poprawdzić i uspokić grę w przyjęciu jednak ja co do tego nie byłbym taki przekonany.Ostatni raz widzieliśmy go na parkiecie bodajrze około miesiąca temu.Od tamego czasu nie trenował intesywnie co może odbić się na jego pierwszych meczach.Wiedzą o tym zapewne Grecy i będą mieli ułatwione zadanie gdyż drugi z pary przyjmujących Dawid Murek ostatnio też ma olbrzymie kłopoty z tym elementem siatkarskiego rzemisoła...Co do drużyny Panathinaikosu to również ulegli w pierszej kolejce 0-3.Jednak było to wyjazdowe zwycięstwo z naszpikowaną gwiazadami Iskrą Oditsovo - jednym z głównych kandydatów do tytułu na starym kontynencie.Wynik do końca nie odzwierciedla postawy graczy z półwyspu bałkańskiego.Porażki w dwóch pierwszych setach na przewagi oraz walka w trzeciej partii ,potwierdzają zaciętość tego pojedynku mimo że skończył się w trzech setach.Ateńczycy nawiązali walkę przedewszytkim w ataku gdzie ze skutecznością 56% nieznacznie ustąpili rywalą (58%).Do tego cztery zagrywki dołożone za sprawą Libermana Agameza.I przy tam nawisku warto się na chwile zatrzymać.Wyśmienity atakujący reprezentacji Kolumbii stanowi o sile Panaty.Zapewne i jutro będzie niemiłosierne obstrzeliwał zagrywką Bełchatowian a do tego przy dobrej dyspozycji dnia o zatrzymanie tego zawodnika w ataku bardzo trudno.Atakuje dynamicznie i z dużą siłą wykorzystując swój nieprzeciętny zasięg(według różnych źródeł ok.3,7 m).W Oditsovie najlepszy gracz na boisku ,zdobywca 19 punktów...Głośno mówiło się że po odejściu przed sezonem gwiazd brazylijskiej siatkówki - Dantego i Marcelinho siła zespołu znacznie spadnie a narazie tak się nie dzieje.Warto wspomnieć że przed rokiem los połączył oba zespoły w fazie grupowej i dwukrotnie lepsi okazli się Grecy (3-0 u siebie i 3-2 w Polsce).Sądzę że jutro powetują se &quot;pechową&quot; bo tak można nazwać inauguracje siatkarskiej LM i przekonywująco wygrają te spotkanie.Mecz o 17 w Polscie Sport:spokodfhgfh:

makuazs 44

makuazs

Użytkownik
Podsumowując dzisiejsze 2 mecze, które obstawiłem to Roeselare bez niespodzianki... Na ugranie seta wierzyłem i liczyłem. Nigdy więcej natomiast nie postawie przeciwko klubowi, który mam w sercu, mowa o częstochowskim AZSie. Żałuje, że nie zachowali zimnej krwi w tie breaku bo była wielka szansa na wygranie meczu. No cóż. Zawalili na własnie życzenie... Mam nadzieje, że trener Panas w końcu przejrzy na oczy i posadzi na ławce Mylakova i Gunie a do pierwszej szóstki wskoczy Janeczek i Wrona. A Michalczyk powienien odejśc na emeryture. Konstatinov to nie ten sam co gral w Jastrzębiu. Wiele mu brakuje do tamtego Plamena. Jutro też jest dzień tylko analizy w moim wykonaniu pojawią się późnym popołudniem chyba że zdąże coś dzisiaj napisac to wrzuce.

makuazs 44

makuazs

Użytkownik
-

VfB Friedrichshafen - Iskra Odintsovo ⛔ ⛔ ⛔ 1:3
1
2.4

bwin​

Przeglądając własnie oferte na jutrzejsza LM siatkarzy wpadło mi w oko to spotkanie. Spodziewam się tutaj małej niespodzianki, w sumie czy mozna to nazwać nieszpodzianką ?? Kurs na zespół niemiecki bardzo atrakcyjny. Niemcy w pierszej kolejce pokonali jak wszyscy wiedzą w Bełchatowie zespół Skry w stosunku 3:0. Prowadzą obecnie w tabeli rozgrywek europejskich ale też zasiadają na fotelu lidera niemieckiej bundesligi. Wygrali 5 meczy natomiast w jednym zasmakowali gorycz porażki. W zespole nie ma wielkich tuzów światowej siatkówki. Trener Stelian Moculescu z nikomu nieznanych graczy zrobił bardzo fajny zespół, który gra siatkówke na wysokim poziomie. W pierwszej szóstce zepołu niemieckiego występują: Lukas TICHACEK, Sung-Min MOON, Joao Miguel SEQUEIRA JOSE, Thomas KRÖGER, Juliano BENDINI, György GROZER oraz Idner Faustino LIMA MARTINS. Zespołu Iskry nie trzeba nikomu chyba przedstawiać. Każdy pamięta mecz w ostatnim sezonie w pucharze CEV z częstochowskim AZSie, gdzie kopciuszek wygrał z gwiazdami. Ten mecz utkwi w pamięci wszytskim na bardzo długo. Zespół Iskry udanie rozpoczął przygodę z ligą mistrzów zwyciężając w swojej hali Panathinaikos Ateny 3-0. W rozgrywkach ligowych przewodzą tabeli po 7 kolejkach (6 zwycięstw i 1 porażka). O sile rażenia zespołu z przedmieść Moskwy decydują: Pavel ABRAMOV, Evgeniy ZLOBIN, Alexey VERBOV, Jochen SCHÖPS, Alexey KULESHOV, Andrey EGORCHEV oraz dobrze znany wszytskim kibicom Gilberto GODOY FILHO &quot;GIBA&quot;. Myśle, iż już w sumie dzisiaj zwycięstwo na swoim koncie dopisze zespół niemiecki i znów kopciuszek siatkarskiej Europy pokona wielkiego potentata.

Inne propozycje:
VfB Friedrichshafen +1.5

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jeżeli chodzi o dzisiejsze mecze to Skra już wygrywa 2-0 ! ???? wiec oby za chwile postawili kropke nad i ;)

Bardzo ciekawie będzie dzisiaj po 20.30 gdy zagrają VfB Friedrischaven z Iskrą Odincowo. Gospodarze jak wspomniał wyżej kolega nie mają w skladzie wielkich nazwisk ale mają dobry team. Bardzo ważnym w tym składzie elementem jest Koreańczyk Moon który w LŚ ciągnie jak tylko może grę reprezentacji Korei. Iskra wiadomo wielkie gwiazdy z Gibą, Verbowem i paru innych . W sumie trudno jest wskazać w tym meczu faworyta i raczej nie pokusze się o to, a najpewniejszym typem tutaj jest dla mnie over 160,5 pkt, czyli każde 4 sety dają win ;) Bo raczej nie wierze że mecz będzie jednostronny dlatego właśnie taki typ, szkoda że kurs mały ale 1,30 zawsze się przyda na dokładke do jakiegoś kuponu ;)

Pozdrawiam ????

radek03 90

radek03

Forum VIP
Portol Palma Mallorca (ESP) - Crvena Zvezda Belgrad⛔⛔
typ: 2 (+1,5seta)
kurs: 2,60
buk: pinnaclesports

Hiszpański klub z Mallorci podejmuje na wlasnym parkiecie serbską drużynę z Belgradu. Teoretycznie faworytem są Hiszpanie, jednak trzeba zwrócić uwagę na bardzo dobrą grę Serbów w pierwszej kolejce, gdzie na własnej hali podejmowali włoską Maceratę, co prawda przegrali 1-3 jednak potrafili przez większość spotkania grać jak równy z równy a czasami nawet przeważali. Zespół nie ma w składzie jakiś zawodników znanych na międzynarodowym polu, jednak jak wiadomo Serbia to prawdziwa kopalnia siatkarskich talentów i na moje oko to w tym zespole wlasnie takich talentów nie brakuje (oczywiście obejrzałem ich ostatnim mecz w LM), grają dobrze w ataku, nie tylko siłowo ale także technicznie, mają pewną zagrywkę i co najważniejsze tworzą zgrany zespół. A Hiszpanie po pierwszej kolejce mają porażkę na koncie i to znaczną bo 0-3 z Roeselare, w zespole jest kilku znanych zawodników jednak bez przesady, z zespołu odszedł m. in. Falasca ( do Skry) to nie jest już ta sama drużyna co kiedyś. Można się spodziewać dobrego meczu, a licząc na waleczność serbskiego klubu także zwycięstwa Serbów w co najmniej dwóch partiach.

//szkoda bo Serbowie prowadzili nawet w czwartym secie 3 pkt, ale najwyraźniej zabrakło im doświadczenia

midel 189

midel

Użytkownik
Według mnie to Iskra spokojnie wygra ten mecz, można nawet handi 1,5 ryzykować. W Bełchatowie to nie Niemcy wygrali mecz tylko Skra przegrała, dzisiaj oprócz przestoju w drugim secie zagrali swoje i efekt mamy jak najbardziej nas satysfakcjonujący ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Podsumowanie 2 kolejki CEV INDESIT Champions League ????
Grupa A

CSKA Sofia (Bułgaria) - Fenerbahce Stambuł (Turcja) 1:3 (22:25, 23:25, 25:23, 21:25)

Domex Tytan AZS Częstochowa (Polska) - Iraklis Thessaloniki (Grecja) 2:3 (21:25, 20:25, 25:23, 25:23, 11:15
)​

Grupa B

Noliko Maaseik (Belgia) - Dynamo Moskwa (Rosja) 2:3 (20:25, 21:25, 25:19, 25:20, 11:15)

Vitoria S.C. (Portugalia) - Jihostroj Czeskie Budejovice (Czechy) 3:2 (23:25, 25:19, 25:23, 20:25, 15:11)

Grupa C

Lube Banca Marche Macerata (Włochy) - Knack Randstad Roeselare (Belgia) 3:1 (25:15, 25:17, 20:25, 25:20)

Portol Palma Majorka (Hiszpania) - Crvena Zvezda Belgrad (Serbia) 3:1 (25:20, 20:25, 25:18, 25:19)

Grupa D

Copra Nord Meccanica Piacenza (Włochy) - Piet Zoomers/D Apeldoorn (Holandia) 3:1 (18:25, 25:17, 25:17, 25:16)

Zenit Kazań (Rosja) - Paris Volley (Francja) 3:0 (25:23, 25:23, 25:21)

Grupa E

Beauvais Oise (Francja) - Trentino Volley (Włochy) 0:3 (19:25, 16:25, 17:25)

Ach Bled (Słowenia) - Aon hotVolleys Wiedeń (Austria) 3:1 (25:18, 25:22, 18:25, 25:12)

Grupa F

Panathinaikos Ateny (Grecja) - PGE Skra Bełchatów (Polska) 0:3 (16:25, 27:29, 21:25)
VfB Friedrichshafen (Niemcy) - Iskra Odincowo (Rosja) 1:3 (23:25, 16:25, 25:19, 21:25)

Faworyci Ligi Mistrzów w 2. kolejce nie zawiedli. Swoje spotkania wygrały zespoły z Rosji i Włoch, a zaimponowali przede wszystkim obrońcy tytułu, którzy w z starciu z Paris Volley nie stracili nawet seta. Nie zawiodła również Skra, która w Atenach pewnie pokonała Panathinaikos. Przed meczem mało szans dawano Skrze gdyż ostatnie mecze nie napawały optymizmem a mam tutaj głównie na uwadze fatalne przyjęcie , lecz Bąkiewicz z Gackiem w Atenach przyjmowali na wysokim poziomie skuteczności i udało się wygrać na trudnym terenie a więc Skra w dalszym ciągu liczy się w walce o najlepsze lokaty ???? Drugi z polskich zespołów, AZS Częstochowa, dzielnie walczył z Iraklisem, ale ostatecznie musiał uznać wyższość greckiej ekipy. Jednak co by nie mówić podopiecznym Radka Panasa należą się ciepłe słowa bo potrafili się podnieść ze stanu 0-2 i 18-20 i doprowadzić do tie breaka. Z punktu kibicowskiego zabrakło niestety postawienia kropki nad i i wygranej w 5 secie które dodało by ogromnej wiary w zespół AZS. ZNowu słabo spisał się Mlyakov którego bardzo udanie zastąpił Janeczek.
Z Polaków wystepujących we włoskich zespołach czyli Maceracie i Trentino, zagrali Sebastian Świderski, który pojawił się na parkiecie wyłącznie na chwile gdy wchodził na zagrywke, a więc trener oszczędza go wyraźnie na ważniejsze mecze;)Także nie udało mu się zapisać na swoim koncie żadnego pkt i w tej rubryce widnieje u niego 0. Z &quot;naszych&quot; w Trentino zagrali jak i Michał WIniarski tak i Łukasz Żygadło, który zmienił w 2 secie Grbica i został na parkiecie do końca lecz nie zdobył żadnego pkt to i tak zagrał poprawny mecz. Winiarski natomiast zdobył 7 pkt ze skutecznością 78% w ataku i przyjęcie pozytywne na poziomie 92% !

P.S Dzięki za duże zainteresowanie meczami i zapraszam do odwiedzania działu siatkówka i pisania w nim swoich analiz na mecze siatkarskie ????

akselek 552

akselek

Użytkownik
Już jutro rozpocznie się trzecia kolejka Ligi Mistrzów. Oto mecze jakie nas czekają:
Grupa A
10.12.2008 19:30 Iraklis THESSALONIKI - Fenerbahce ISTANBUL
9.12.2008 17:30 CSKA SOFIA - Domex Tytan AZS CZESTOCHOWA
Grupa B
10.11.2008 18:00 Dinamo MOSCOW - Jihostroj CESKE BUDEJOVICE
12.11.2008 20:30 VITORIA SC - Noliko MAASEIK
Grupa C
10.12.2008 20:30 Knack Randstad ROESELARE - Crvena Zvezda BEOGRAD
11.12.2008 20:30 Portol Palma MALLORCA - Lube Banca Marche MACERATA
Grupa D
11.12.2008 20:00 PARIS Volley - Piet Zoomers/D APELDOORN
10.12.2008 20:30 Copra Nord Meccanica PIACENZA - Zenit KAZAN
Grupa E
10.12.2008 18:00 TRENTINO Volley - aon hotVolleys VIENNA
10.12.2008 20:15 ACH Volley BLED - BEAUVAIS Oise

Grupa F

10.12.2008 18:00 PGE Skra BELCHATOW - Iskra ODINTSOVO
11.12.2008 20:15 VfB FRIEDRICHSHAFEN - Panathinaikos ATHENS​

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
:siata:CSKA SOFIA - Domex Tytan AZS CZESTOCHOWA
Typ : Częstochowa +1,5seta
Kurs : 1,72 Unibet✅✅WYNIK 1:3✅✅

Dzisiaj przed akademikami najwazniejszy mecz w fazie grupowej Champions League. Od tego pojedynku będize zależało wiele i losy awansu będą się właśnie ważyły w tym meczu. RYwal z Bułgarii do bardzo wymagających nie należy, jednak nie wiadomo jak spiszą się siatkarze Panasa którzy jak dobrze wiemy sa jeszcze niedoświadczeni. Jednak CSKA Sofia jakimś wymagającym bardzo rywalem nie jest. Patrząc na ich skład to ciężko się doszukać światowych gwiazd siatkówki i tak uwage należy przede wszystkim zwrócic na takich graczy jak Salparow-libero reprezentacji Bugarii. POnadto ikona Hiszpańskiej siatkówki Rafael Pasqual. Bardzo doświadczony zawodnik bo aż 38letni, który w ostatnim czasie zmagał sie z urazem i jego występ stał pod znakiem zapytania jednak udało sie lekarzom doprowadzic jego do dyspozycji w dzisiejszym meczu, jednak możliwe że nie będzie on zbytnio eksploatowany w ataku, o ile oczywiście będzie ;) W składzie Mistrza Bułgarii warto zwrócic uwage na atakującego z Kenii który jest nieobliczalny, Phillip Malyo. W jednym z ostatnich meczów CSKA wygrało 3:1 z Pirin Razłog (28:30, 26:24, 25:18, 25:21).
AZS w ostatnim czasie złapał chyba wkońcu rytm gry. Podczas ostatniego weekendu odprawili z kwitkiem Delecte Bydgoszcz 3:0. Wcześniej ulegli niepokonanej do tej pory ZAKSie 1:3 i pokonali Resovie 3:2 co było wkońcu bardzo dobrym osiągnięciem i meczem który może zwiastowac nowe siły w zespole i ich lepsza gre. Nawet bułgarski atakujący Smilen Mlyakov(wychowywał sie właśnie w CSKA Sofia) dla którego ten mecz będzie szczególny zaczyna ostatnio grac nieco lepiej. Oczywiśćie siła AZSu zależy od Zbigniewa Bartmana i to na nim także dzisiaj pewnie bedzie sie opierać gra;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom