Informacja, którą zamieściłem pochodzi z relacji niemieckiego dziennikarza. Znalazłem ja na twitterze. Przetłumaczyłem tylko fragmenty. On (ten dziennikarz) z kolei zaznaczył, ze to info jest od kogoś z "rodziny UEFA"Nie wierzcie we wszystko co ktoś pisze.
Niech ta osoba się ujawni bo równie dobrze ja czy każdy inny użytkownik tego forum może takie coś napisać.
Znając życie wymyślił to ktoś z GW i będą dalej siać i pisać głupoty.
Nie ma żadnych widełek. Jest walkower albo nie ma kary.Skoro w przepisach (jak piszecie bo sam nie czytałem) są widełki albo walkower, albo mniej krzywdząca kara finansowa to nie widzę powodu dlaczego ten trybunał w Lozannie miałby zagrać na korzyść Celtów.
Też o tym pisałem, ale mi usunęli post. Niewykorzystane sytuacje... nawet w taki sposób.a wystarczyło strzelić choć jednego karnego... ????
Tylko, że przepisy nie zostały napisane przeciwko jakiemukolwiek polskiemu zespołowi.[...] Jakkolwiek by nie wygladaly te regulaminy. Ukaranie polskiego zespolu nie jest w mysl zasady fair play, jezeli druzyna deklasuje rywala 6-1 w dwumeczu. [...]
wystarczyło być kompetentnym i nie byłoby całej tej dyskusji.a wystarczyło strzelić choć jednego karnego... ????
Ale od kogo ma piłkarz wiedzieć na ile meczów jest zawieszony i jaki jest regulamin kary,czy wyście na głowy poupadali,od tego jest klub a nie zawodnik,znależli sobie kozła ofiarnego,wstyd,tym bardziej ,że to piłkarze się postarali o awans????wystarczyło być kompetentnym i nie byłoby całej tej dyskusji.
"O tym, że Bartosz Bereszyński nie może grać powinien wiedzieć i on, i trenerzy, i kapitan a nie tylko kierownik drużyny.
Profesjonalny piłkarz musi wiedzieć na ile meczów jest zawieszony. Tyle, że polscy zawodowi piłkarze, w większości, uważają, że nie mają żadnych obowiązków. Oni tylko biorą na mecz buty i żel."
to jest jego zawód, więc powinien być zainteresowany tym co się dzieje wokół niego. Później dziwota, że mają łatkę jaką mają. Totalna wyebka i status gwiazdy i zwolnienie z jakiegokolwiek myślenia i beztroskie życie. Nikt nie robi z niego kozła ofiarnego, bo w głównej mierze winne są osoby bezpośrednio odpowiedzialne za sprawy regulaminowe, ale odrobina dobrej woli i zainteresowania by nie zaszkodziła. Do kibla też chodzi z kierownikiem drużyny, żeby męskiej z damską nie pomylił?Ale od kogo ma piłkarz wiedzieć na ile meczów jest zawieszony i jaki jest regulamin kary,czy wyście na głowy poupadali,od tego jest klub a nie zawodnik,znależli sobie kozła ofiarnego,wstyd,tym bardziej ,że to piłkarze się postarali o awans????
Ale czemu mieszasz w to piłkarza ?"O tym, że Bartosz Bereszyński nie może grać powinien wiedzieć i on, i trenerzy, i kapitan a nie tylko kierownik drużyny.
Profesjonalny piłkarz musi wiedzieć na ile meczów jest zawieszony. Tyle, że polscy zawodowi piłkarze, w większości, uważają, że nie mają żadnych obowiązków. Oni tylko biorą na mecz buty i żel."
No bardzo ciekawa teoria... To znaczy grać każdy mecz w LE na Legię... ZobaczymyPanowie dotarlem do Ciekawego argumentu mowiacego ze to wszytko bylo ustawione wczesniej:
Mecz finalowy Ligi Europy zostanie rozegrany w Warszawie. Uefie zalezalo na tym aby druzyna Legi grala w LE. Dzieki temu bedzie wiesze zainteresowanie tymi rozgrywkami w Polsce. Cala sytuacja mogla byc z gory ustawiona z dzialaczami juz wczesniej. Wpuszczenie Brzyskiego moglo byc celowe. Zauwazcie ze dzisiaj dostalismy najslabszego rywala w losowaniu.
Oczywiscie ze tak! Pomysl co sie stanie jak Ruch odpadnie z Ukraincami a Legia awansowala by do Ligi Mistrzow. W tym momencie jesli Legia nie zajmie 3 miejsca w tabeli LM to nie bedzie zadnej druzyny grajacej w tych rozgrywkach z Polski. Zainteresowanie calym turniejem bedzie znikome w naszym kraju co moze odbic sie na organizowanym finale Ligi Europy. Uefa na pewno chce aby organizator finalowego meczu mial druzyne w turnieju ktora moze cos osiagnac.Napisał ChIcK3n ->
[...] Uefie zalezalo na tym aby druzyna Legi grala w LE. Dzieki temu bedzie wiesze zainteresowanie tymi rozgrywkami w Polsce. [...]
Jeszcze większe zainteresowanie niż jest teraz?
Polskie drużyny właśnie grają TYLKO w Lidze Europejskiej.