bukmachertsw
Użytkownik
Nikt nawet nie napisał o walce Kliczko-Briggs >>> ????
Bo na forum jest małe zainteresowanie boksem niestety :|Nikt nawet nie napisał o walce Kliczko-Briggs >>> ????
To można samemu napisać skoro nikt nie napisał :]Nikt nawet nie napisał o walce Kliczko-Briggs >>> ????
Źródło:media2Boks zawodowy powraca do Telewizji Polskiej. Już w najbliższą sobotę (16 października) w TVP SPort i TVp1 będzie można oglądać galę "Boxing Night" z udziałem m.in. Damiana Jonaka i Krzysztofa Szota.
Damian Jonak został niedawno wyróżniony przez prestiżową federację WBC jako zawodnik, którego karierę trzeba obserwować ze szczególną uwagą. W sobotę nie pokonany w ringu Polak stanie przed najważniejszym wyzwaniem w karierze zawodowej - jeśli wygra z Jose Luisem Cruzem, zdobędzie pas WBC Baltic wagi junior średniej. Zadanie nie jest proste, bo Meksykanin to bardzo doświadczony bokser, który mierzył się w swojej karierze z takimi gwiazdami jak Shane Mosley, Joshua Clottey czy Carlos Baldomir.
Wcześniej w ringu, w mogącej pomieścić 3,5 tysiąca kibiców "Arenie Legionowo" zaprezentują się inni Polacy: Krzysztof Szot, Krzysztof Zimnoch i Daniel Urbański. W sumie podczas "Boxing Night" odbędzie się sześć walk.
Galę skomentuje Sebastian Szczęsny, któremu będzie towarzyszyć Albert "Dragon" Sosnowski. Studio poprowadzi Przemysław Babiarz, a jego gośćmi będą między innymi: medalista olimpijski z Moskwy Krzysztof Kosedowski oraz były mistrz świata zawodowców Dariusz "Tygrys" Michalczewski.
Boxing Night na żywo w TVP Sport oraz sport.tvp.pl w sobotę (16 września 2010 roku) od godziny 21.00, walka wieczoru i inne wybrane walki na antenie TVP1 od godziny 22.55.
o 22.50 bodajże RTL wchodzi z tą walką na antenę czyli około 23 będzie walka.Wie może ktoś o której mniej więcej ta walka będzie ?
Sporo racji. Ja tam ekspertem nie jestem ale też się interesuje. Boks to przede wszystkim waga ciężka. Dla szerszej publiczności tylko ona się liczy. W każdym bądź razie jest najbardziej medialna. A jak ma być ciekawa skoro najlepsi pięściarze w tej kategorii ze sobą nie walczą ? Bracia Klitschko z sobą walczyć nie będą (a szkoda ) a nie mają rywali. D.Haye dużo gada ale specjalnie nie pali się podjąć rękawic. Dodatkowo nie jestem przekonany, że to jest odpowiedni poziom. Wałujew też się "boi" a ponadto on nie jest "entertainment". Amerykanów zbytnio nie ma a nie oszukujmy się to anglojęzyczni czarnoskórzy bokserzy najbardziej przyciągają. Amerykanów walki białych bokserów ze wschodniej Europy mniej interesują a wiadomo że to USA jest mekką boksu. Dlatego zbawieniem dla tej kategorii może być wspomniany Solis (do ostatniej walki chyba nawet nieco schudł) ale również Adamek. Myślę, że jeszcze jedna-dwie walki i Tomek zmierzy się z Kliczkami, Hayem lub Wałujewem i wprowadzi trochę świeżej krwi na topie wagi ciężkiej. Choć czy będzie w stanie wygrać to inna sprawa. Innym ciekawym pretendentem jest Powietkin. No ale musi w końcu podjąć rękawice, bo już raz zrezygnował z walki o pas. Jest jeszcze Czagajew. Gdzieś tam w tle są dopiero wybijający się Derek Chisora czy Deontay Wilder. Ogólnie niespodziewam się by ktoś z nich przerwał dominację Kliczków ale walki z nimi powinny być przynajmniej ciekawsze niż to co ostatnio oglądamy. Także jakieś tam nadzieje na ciekawsza rywalizację jest.konrad140 tutaj nie chodzi wyłącznie o zainteresowanie boksem na forum. Ja interesuje się boksem od dawna. Ale jak dla mnie to dyscyplina gdzieś numer 7-9. Mimo to czytam, śledzę co się dzieje w boksie.
Coraz gorzej jest w boksie. Zmniejsza się zainteresowanie. Kogo ludzie mają oglądać?Ciągle te same osoby są w boksie... Brak jest też nowych postaci. Takich co byłyby w stanie zagrozić dzisiejszym mistrzom