>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Boks - typy z analizami

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Nikt nawet nie napisał o walce Kliczko-Briggs &gt;&gt;&gt; ????
Bo na forum jest małe zainteresowanie boksem niestety :|
Jest kilka osób które widać ogarniają temat ale również się nie udzielają :|
Co do samej walki. Walka sama w sobie chyba słabo wypromowana. Niby Briggs robi dużo szumu wokół tej walki ale wiadomo , że robi to celowo aby przyciągnąć kibiców. W USA walka ta pewnie będzie nie małym wydarzeniem bo znowu mają szansę na pas. Mi się wydaje , że Briggs sam za bardzo nie wierzy , że zdziała coś w tej walce. Obecnie na braci + jeszcze w Niemczech nie ma chyba zawodnika aby ich pokonać. Walka będzie ciekawa ale i zapewne bardzo podobna do np walki Vitka z Albertem. Czyli stukanie rywala przez 10 rund a później nokaut z niczego. Dlatego kurs w unibet na to że walka potrwa ponad 9.5 rundy całkiem fajny a wynosi 2.55 ewentualnie można spróbować Kliczko na punkty po kursie 5.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Nikt nawet nie napisał o walce Kliczko-Briggs &gt;&gt;&gt; ????
To można samemu napisać skoro nikt nie napisał :]
Jak miałbym z pamięci wymienić osoby, które znają się na boksie i udzielają(ły) się na forum to zacząłbym od Ciebie. Doskonale pamiętam, że &quot;ujawniłeś&quot; się na forum jako znawca boksu w temacie o walce Gołota - Adamek.
----
konrad140 tutaj nie chodzi wyłącznie o zainteresowanie boksem na forum. Ja interesuje się boksem od dawna. Ale jak dla mnie to dyscyplina gdzieś numer 7-9. Mimo to czytam, śledzę co się dzieje w boksie.
Coraz gorzej jest w boksie. Zmniejsza się zainteresowanie. Kogo ludzie mają oglądać?Ciągle te same osoby są w boksie... Brak jest też nowych postaci. Takich co byłyby w stanie zagrozić dzisiejszym mistrzom. Ktoś chwilę poboksuje, niewiele osiągnie i ucieka choćby do MMA. Idzie tam gdzie jest kasa. W Polsce już mało które walki są dochodowe. Też tutaj w dziale był podejmowany temat. Mieszane sztuki walki wypierają boks.
Dlatego jest coraz mniej ludzi, którzy interesują się boksem.
Ale to co dzieje się na forum w dużej mierze zależy od was. Jeśli Wy podejmiecie dyskusję to pojawią się inni &quot;dyskutanci&quot;.
Co do walki Kliczko - Briggs.
Nie wiem gdzie czytałem, ale sam Kliczko powiedział, że jest inny niż kiedyś. Kiedyś dążył do szybkiego rozstrzygnięcia walki za wszelką cenę. Dziś już tak nie ryzykuje. Walczy spokojniej. Stara się realizować założenia taktyczne.
Generalnie bukmachersko tutaj warto zagrać overy rund. Bwin ma dość sporą ofertę.
8 lub więcej @1.65
9 lub więcej @1.90
10 lub więcej @2.40
Coś można z tego wybrać. Szanse moim zdaniem spore. Dodatkowo do tego co napisałem wyżej. Dziś w wadze ciężkiej nie ma już tyle walk które trwają 2-3 rundy. Ludzie przychodzą na gale, płacą kasę, a mają oglądać 10 min walkę? Trochę to marketingowo jest lipa. Takich &quot;narwańców&quot; jak Tyson już nie ma. Ten wchodził na ring z zamiarem &quot;zabicia&quot; rywala w czasie do 3 no max. 5 rundy.
Pozdrawiam

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Vader uznam to za komplement i dziekuje :&gt;

No ja żałuje , że wiecej dzieje sie u Witalija niż Władimira bo według mnie tego drugiego miałoby szanse pokonać wiecej bokserów.
Witalij to jest specyficzny zawodnik bardzo spokojny, opanowany w ringu, bije mocno i celnie powiedizałbym nawet, że oszczędnie. Jeśli juz wyprowadza cios to z reguły on cos dziala na przeciwnika.
Czy &quot;The Cannon&quot; ma szanse? To stara śpiewka ale to waga ciężka i ma na pewno. Na pewno atutem Shannona jest siła on bardzo dużo pracuje nad masą i siłą, wystarczy wspomnieć , że kiedyś ważył blisko 150 kg i widac jak teraz wygląda. Chociaz 119kg to i tak moim zdaniem troche za duzo. Przypomne Witalij 114kg.
Nie daje praktycznie żadnych szans Briggsowi , że wygra na punkty ale jeśli uda mu sie trafić ( w co naiwnie licze), to wtedy jakaś szansa jest bo siłe to posiada jak mało kto obecnie w HW. Kolejny minus Amerykanina to fakt, że często wychodził do walk fatalnie przygootowany fizycznie , pamietam walki kiedy walczył z ewidentnie słabszymi od siebie ale lepiej przygotowanymi i ledwo &#39; dożył&#39; do 10 czy 12 rundy. Dlatego fakt nie ma już wielu narwańców ale jeśli tak przygotowany będzie Briggs to będzie szybko i gładko.

Ciekawostka jest fakt , że nawet Steward &#39; podobno&#39; wypowiadał sie ( czytałem nie widizalem tego cy tak było ) , że to bedzie najcieższy pojedynek dla Witalija od pojedynku z Lewisem. Może to naciągane ale może tak być przy tak slabej ciezkiej. Ja licze na pierwsze rundy i aby kilka ciosow dotarlo na Kliczke i moze byc ciekawie.

Kto nie pamieta albo nie wie przypomne dodatkową ciekawostke. Pare lat temu nie wiem 4-5 walczyl z Białorusinem - Lachowiczem. Juz przed walka mowil ze nie lubi ciezko trenowac i inne tego typu wypowiedzi normalne dla Shannona. Przegrywal po 11 rundach i prawdopodobnie 12 takze by przegral. Az w 12 rundzie jego mocne i szybkie rece dopadly Lachowicza doliczono go do 7- czy 8. Wstal i &quot; the Cannon&#39; tak go uderzyl , ze ten wyladowal poza ringiem na stoliku sedziow. Oficjalnie walka zakonczyla sie w 2.59 12 rundy. Przypominam to po to , ze mimo wychodzenia do walk czesto slabo kondycyjnie przygotowanym sile posiadal i na to moze dzis liczyc. Oby!

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Przypominam że dzisiaj Boxing Night w TVP Sport i TVP1

Boks zawodowy powraca do Telewizji Polskiej. Już w najbliższą sobotę (16 października) w TVP SPort i TVp1 będzie można oglądać galę &quot;Boxing Night&quot; z udziałem m.in. Damiana Jonaka i Krzysztofa Szota.
Damian Jonak został niedawno wyróżniony przez prestiżową federację WBC jako zawodnik, którego karierę trzeba obserwować ze szczególną uwagą. W sobotę nie pokonany w ringu Polak stanie przed najważniejszym wyzwaniem w karierze zawodowej - jeśli wygra z Jose Luisem Cruzem, zdobędzie pas WBC Baltic wagi junior średniej. Zadanie nie jest proste, bo Meksykanin to bardzo doświadczony bokser, który mierzył się w swojej karierze z takimi gwiazdami jak Shane Mosley, Joshua Clottey czy Carlos Baldomir.
Wcześniej w ringu, w mogącej pomieścić 3,5 tysiąca kibiców &quot;Arenie Legionowo&quot; zaprezentują się inni Polacy: Krzysztof Szot, Krzysztof Zimnoch i Daniel Urbański. W sumie podczas &quot;Boxing Night&quot; odbędzie się sześć walk.
Galę skomentuje Sebastian Szczęsny, któremu będzie towarzyszyć Albert &quot;Dragon&quot; Sosnowski. Studio poprowadzi Przemysław Babiarz, a jego gośćmi będą między innymi: medalista olimpijski z Moskwy Krzysztof Kosedowski oraz były mistrz świata zawodowców Dariusz &quot;Tygrys&quot; Michalczewski.
Boxing Night na żywo w TVP Sport oraz sport.tvp.pl w sobotę (16 września 2010 roku) od godziny 21.00, walka wieczoru i inne wybrane walki na antenie TVP1 od godziny 22.55.
Źródło:media2

Zapowiada się ciekawie, już dawno boksu nie widziałem na antenie TVP i ciesze się że po tym jak stracili prawa do Europejskich pucharów zainteresowali się innymi sportami i sport nie zniknie z publicznych kanałów.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
To że boks idzie w odstawkę to nie ulega wątpliwości. Ostatnio po gali Włodarczyka co bronił pasa WBC Wasilewski mówił , że dołożył do interesu. Wiadomo , że idzie się za kasą. MMA to sport który ciągle się szybko rozwija i jak tak dalej pójdzie to nie długo zobaczymy Kliczków , Adamków , Briggsów czy Hejów w MMA bo tam jest kasa. Szkoda , że nie za bardzo pamiętam czasów Tysona , Lewisa , Holyfielda , Bowe , Brewstera , Gołoty itp. Wtedy to się działo a oglądać walki na YT to mała przyjemność. To że HW powoli upada to niestety trzeba się zgodzić , brak jakichkolwiek rokowań na przyszłość. No chyba że bracia pokończą kariery bo ktoś jak jest dobrym bokserem to boi się wychylić. Nie mówię tu o wszystkich ( przykład Chisora czy Kubrat Pulev). Boks to jest dochodowy sport ale w innych kategoriach. Tam gdzie są Manny , Floyd , Alxander , Bradley czy Kahn. Może kiedyś te tłuste czasy do HW powrócą ale raczej nie za ery Kliczków.
AKA SHAKAL co do Twojego pytania do nie ma chyba jednoznacznej odpowiedzi. Dla nie których ta walka to wielkie wydarzenia , Briggs jak by nie było chłop z nazwiskiem , były mistrz świata więc samo to dowodzi , że walka nie jest byle jaka. Z drugiej strony Briggs jest już chyba trochę wystukany. Coś jak Ruiz jak walczył z Hayem. Dostał propozycję walki to nie odmówił. Nie ma już nic do stracenia a może tylko zyskać a że chłop ma nazwisko jeszcze głośne to Kliczko stwierdził , że obrona może być łatwa a gala całkiem udana. Ale taka jest tylko moja opinia i prawa autorskie do niej są zabronione ???? ????

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
O walce Briggsa nie ma co wiele pisać bo to dla mnie kolejna żenua gdyż koleś który ostatnie walki toczył z jakimiś leszczami i wygrywał je w 1 rundzie a wcześnie grał w filmach itp dostaje szanse walki o pas ???? Z Kliczkami nikt nie chce walczyć, Powietkinowi nawet ostatnio zabrano tytuł pretendenta gdyż odmówił walki i mamy co mamy ????
Briggsa większość pamięta z tego jak wygrał przegraną walkę w ostatniej sekundzie o pas z Lachowiczem kiedy posłał rywala na stoli sędziowski. Teraz robi show przed walką ale jak wiadomo krowa która dużo ryczy, mało mleka daje ???? Fizycznie wygląda solidnie i myślę że stać go na sprawienie niespodzianki sam Kliczko to nawet przyznaje ale myślę że tylko w kilku pierwszych rundach. Briggs to podobno astmatyk więc jeśli nic nie zdziała na początku to potem szanse Ukraińca rosną ogromnie gdyż Amerykanin po prostu nie podoła kondycyjnie zresztą ostatnie cztery walki kończył w pierwszych rundach.
W której rundzie walka zostanie wygrana? Rundy 7-9 @3,60 bwin

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
To niby od tego sie zaczeło. Bo w jakiś tam niby sposób Witalij obraził/uraził Briggsa opiniami swoimi o astmatykach. Shannon co prawda wypowiada sie , że jest praktycznei zdrowy ale wiadomo jak to wygląda.

Co do formy fiz to nie jest to rewelacja chociaz tak jak pisałem z wagi 150 kg keidys nie ma już sladu jest niezla masa miesniowa i 119 szkoda bo zapowiadano cos okolo 110-114 a to byłoby cudo ????
Atutem Amerykanina może być jego nieobliczalnośc szczególnie , że miał solidną przerwe w boksowaniu i Kliczko tak naprawdę nie wie na co go stać. Briggs na pewno bije mocno ale zastanawiam sie nad jego pracą nóg niestety w to, że to będzie jego atut nie wierze a to może być kluczowe.
Jak już gdzieś sie wypowiadałem, mimo iż na papierze to wygląda łatwo prosto i przyjemnie tak być nie musi , troche szkoda , że nie walczy z Władimirem miałby wieksze szanse. Po pierwszych 2 rundach będzie wiadomo ...

P.S
Sprostowania nie trzeba bylo bo zdaje sobie z tego sprawe ale nawet nie ma co takich liczyc, bo to trudno ich kelnerami nawet nazwac ????

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
No Briggs niby walczył ostatnio bodajże 3 razy w tym roku i o ile dobrze pamiętam był to walki w dość krótkim odstępie czasowym i z mało wymagającymi rywalami.To takie małe sprostowanie do kolegi wyżej. Ale trzeba się zgodzić , że nie wiadomo na co Cannona stać bo ostatnią trudną walkę stoczył z Ibragimovem 3 lata temu gdzie stracił pas WBO. Tak więc sporo czasu minęło i nie wiadomo co pokaże Briggs.
Co do tej krowy to różnie bywa. Tyson czy Ali też dużo ryczeli a mleka dawali , że nie jedna mleczarnia by nie przerobiła by tego na ser ???? Nie ma co się sugerować tym ryczeniem bo to tylko chwyt medialny.
Walka będzie wyglądać walka z Sosnowskim czyli obijanie od początku do 10 rundy a później jakiś nokaut albo jak walka Władimira z Peterem. 3 rundy to furiackie ataki Briggsa. Wystrzela się i Vitek będzie go sobie szykował do egzekucji. Czy go znokautuje to ciężko powiedzieć , bo jak Briggs będzie gotowy na 12 rund to nokautu nie będzie , chyba , że nastawił się w tej walce tylko na nokaut na Vitaliju to się na nim zemści i sam dostanie KO bo bez sił nic nie wytrzyma do końca.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Haha, boks to chyba jeden z najlepszych sportów do obstawiania ???? . To co teraz się dzieje to masakra. Kliczko jakby chciał mógłby walkę skończyć już grubo ponad 2-3 rundy temu. Ale mamy 10 rundę. A mi kursy na overy rundowe powchodziły wszystkie. ???? Na live ugrałem poważne pieniądze. Teraz czekam na taki sam teatr w grudniu w wykonaniu Adamka.
Kliczko był o trzy klasy lepszy. Nie ma co tu dużo opisywać pojedynku, kto oglądał ten wie.

mietek_rzul 3

mietek_rzul

Użytkownik
Ja powiem tak, Kliczko mógł skończyć walkę w każdej rundzie od 4 w górę, od 4 jak mocno trafił Briggsa ten słaniał się na nogach do końca walki, taka pokazówka, że głowa mała. Ważne że kurs na zwycięstwo Kliczki na punkty 5.50 wszedł

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Jak Adamek ma szczękę z granitu to ja się pytam z czego szczękę zbudowaną ma Briggs ?
Ja nie zgodzę się ze stwierdzeniem , że Kliczko mógł skończyć walkę kiedy chciał. Dawno nie widziałem tak agresywnego Witalija który od pierwszej rundy szedł do przodu i widać było , że nie chce czekać do końca walki , wiedział że jak by popełnił mały błąd to Briggs mógłby go posadził na dechy. Witek nie chciał ryzykować i tym samym pokazał wyższy próg swoich umiejętności. Po za tym kilkanaście było takich ciosów które Briggs przyjął na czysto i stał. W jednej z rund uratował go gong bo było by koniec. Szkoda mi trochę Briggsa że przegrał tak sromotnie no ale cóż. Po walce już powiedział , że Vitalij jest najwspanialszy itp. Choć walka była jednostronna to bardzo mi się podobała. I dręczy mnie trochę jedno pytanie. czy to Briggs był tak słaby czy Kliczko genialny bo jeśli to drugie to nie widzę absolutnie żadnego boksera który może zagrozić braciom. Na koniec statystyka ciosów.
Ciosy triafione/wyprowadzone:
Kliczko: 302/ 727 (42% skuteczności)
Briggs: 73/ 316 (23%)
Ciosy proste triafione/wyprowadzone:
Kliczko: 131/ 407(32%)
Briggs: 34/ 179 (19%)
Mocne ciosy triafione/wyprowadzone:
Kliczko: 171/ 320 (53%)
Briggs: 39/ 137 (28 %)

Warto też wspomnieć o kapitalnej walce Damiana Jonaka z wczorajszej gali w Legionowie. Rywal był bardzo wymagający ale Damian spisał się znakomicie. Walka również mogła się podobać , wiele ostrych wymian , sporo bijatyk w ringu. Walka od pierwszej do 10 rundy kapitalna w wykonaniu Jonaka i dobra ze strony Cruza. Walka ta nie była zbyt prestiżowa z punktu widzenia zdobycia jakiegoś pasa czy coś bo pas WBC Baltic nie jest zbyt pożądanym pasem , ale otwiera Damianowi drzwi do większych walk i zrobienia dużej kariery. Oby mu się udało.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
To takie buńczuczne gadanie , że mogł skończyc kiedy chcial. O ile w okresie gdy nie miał przeciwników chetnych wziął Sosnowskiego , którego mógł dowalić w pierwszych rundach to tu było inaczej. Widać moze nie niechęć ale po tych wypowiedziach Shannona , widać , że Kliczko chciał szybkiego i efektownego nokautu.

Niestety sama walka mnie rozczarowała. Nie spodziewałem sie cudów ale liczyłem na opór jakiego dawno nie miał Kliczko. JEdnak Briggs był bardzo wolny i wyprowadzał absolutnie za mało ciosow. Widac też było różnice w zasięgu . Na papierze obaj mają podobny ale tak jak mówili eksperci w praktyce jest inaczej. Nietypowa technika walki i wysunięta lewa noga , która Kliczko niemal wprowadza pod przeciwnika daje mu dużą przewagę.

To była jedna z lepszych walk Witka jednak to Briggs był słaby tego wieczoru . Kto może zagrozić? Zalezy o czym myślimy, o realnym rywalu czyli detronizacji czy rywalu przy którym chociaż Witek sie zmęczy.

Nie jestem fanem ani antyfanem Adamka ale przy nim sądze , że Kliczko mógłby się chociaż zmęczyc. Adamek jest inteligentny w ringu ale z drugiej strony na pewno Kliczko potraktuje go poważnie a nie jak Sosnowskiego. Kiedyś powiedziałbym , że godnym rywalem będzie Solis teraz tyje w ekspresowym tempie wiec raczej nie.

Haye to taki Brytyjski Najman pod względem autopromocji. Dziwie mu sie bo jak na obecną wage ciężką jego walka byłaby jedną z ciekawszych o mistrza i nie pozostawiałaby go bez szans. Ale coz tak jak juz mowilem wiele razy, wieksze szanse widze na detronizacje Władimira i to moze nawet z nim powinien zawalczyc którys ze wspomnianych przeze mnie.

Jeszcze odniose się co do niby mocnej szczeki Adamka. Z kim on walczyl i ile tych walk mial aby tak mowic? Od Granta dostal 2-3 bomby i jest ogolne podniecenie podczas gdy Briggs dostal takich cios wczoraj kilkanascie. Polak ma serce do walki i mysli w ringu na reszte poczekajmy...

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
U Adamka stwierdzenie o szczęce wzięło się jeszcze z półciężkiej i junior ciężkiej. Po walkach z Arreolą i Grantem trochę się umocniło to stwierdzenie bo kilka soczystych bomb Tomek dostał i aby po jednej od Granta się ugiął. Tomek by nie przyjął tyle strzałów od Vitalija , to nei ulega wątpliwości , ale i Vitalij tyle razy by Tomka nie trafił tak jak Briggsa który był wolny jak przysłowiowy keczap ???? ( dla kumatych , pozdrawiam Kostyrę ;) )

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Szczerze to wolałbym obejrzeć walkę Haya z Adamkiem, niż Adamka z Kliczkiem.
A co do walki Kliczko Haye to wiadomo, jednią mówią tak, drudzy mówią inaczej. Po prostu Haye chce walczyć u siebie na wyspach, a Kliczko i promotorzy chcą raczej w stanach. Więc jak sami widzicie, teraz chodzi w boksie przede wszystkim o pieniądze.
A boks upadł wszystko przez to że Amerykanie wolą trenować koszykówkę, hokej, football bo tam są większe pieniądze, większa kariera. A jak wszyscy dobrze wiedzą, to właśnie Ameryka była głównym motorem napędowym boksu.
http://www.youtube.com/watch?v=Qe-Z7QN_t6M
http://www.youtube.com/watch?v=pAUb_sn-WGQ&amp;amp;feature=related

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Każdy wolał by obejrzeć walkę Adamka z Hayem bo Tomek miałby większe szanse. Moim zdaniem bracia zgodzili by się na walkę z Hayem nawet na wyspach. Oni tak są pewnie siebie , i mają ku temu argumenty żeby być pewnym siebie że Haye nie był by dla nich zagrożeniem. Zobaczymy jak David wywiąże się z obietnicy. Moim zdaniem jak dojdzie od walk między nim a braćmi to tylko za oceanem. Większa kasa itp.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
konrad140 tutaj nie chodzi wyłącznie o zainteresowanie boksem na forum. Ja interesuje się boksem od dawna. Ale jak dla mnie to dyscyplina gdzieś numer 7-9. Mimo to czytam, śledzę co się dzieje w boksie.
Coraz gorzej jest w boksie. Zmniejsza się zainteresowanie. Kogo ludzie mają oglądać?Ciągle te same osoby są w boksie... Brak jest też nowych postaci. Takich co byłyby w stanie zagrozić dzisiejszym mistrzom
Sporo racji. Ja tam ekspertem nie jestem ale też się interesuje. Boks to przede wszystkim waga ciężka. Dla szerszej publiczności tylko ona się liczy. W każdym bądź razie jest najbardziej medialna. A jak ma być ciekawa skoro najlepsi pięściarze w tej kategorii ze sobą nie walczą ? Bracia Klitschko z sobą walczyć nie będą (a szkoda :p) a nie mają rywali. D.Haye dużo gada ale specjalnie nie pali się podjąć rękawic. Dodatkowo nie jestem przekonany, że to jest odpowiedni poziom. Wałujew też się &quot;boi&quot; a ponadto on nie jest &quot;entertainment&quot;. Amerykanów zbytnio nie ma a nie oszukujmy się to anglojęzyczni czarnoskórzy bokserzy najbardziej przyciągają. Amerykanów walki białych bokserów ze wschodniej Europy mniej interesują a wiadomo że to USA jest mekką boksu. Dlatego zbawieniem dla tej kategorii może być wspomniany Solis (do ostatniej walki chyba nawet nieco schudł:p) ale również Adamek. Myślę, że jeszcze jedna-dwie walki i Tomek zmierzy się z Kliczkami, Hayem lub Wałujewem i wprowadzi trochę świeżej krwi na topie wagi ciężkiej. Choć czy będzie w stanie wygrać to inna sprawa. Innym ciekawym pretendentem jest Powietkin. No ale musi w końcu podjąć rękawice, bo już raz zrezygnował z walki o pas. Jest jeszcze Czagajew. Gdzieś tam w tle są dopiero wybijający się Derek Chisora czy Deontay Wilder. Ogólnie niespodziewam się by ktoś z nich przerwał dominację Kliczków ale walki z nimi powinny być przynajmniej ciekawsze niż to co ostatnio oglądamy. Także jakieś tam nadzieje na ciekawsza rywalizację jest.
Bo do tej pory najciekawsza jest według mnie waga półśrednia, choć tam też jest więcej gry o kasę niż czystego sportu. Jestem strasznie rozczarowany brakiem porozumienia między Floydem a Pacqmanem.
Ogólnie ciężko jest typować lub dyskutować skoro nie ma ciekawych walk i najlepsi bokserzy wybierają sobie łatwych rywali. Jak będą bardziej emocjonujące walki to i w temacie przybędzie osób do dyskusji. Wspomniana walka Gołota-Adamek była tego najlepszym przykładem xD

Do góry Bottom