b3a
Użytkownik
Tutaj się z Tobą zgodzę, że jest sporo walk bokserskich gdzie można przy niskim kursie z dużym prawdopodobieństwem wytypować zwycięzcę. Tylko jest różnica między typem, który podałeś a walką Włada. Sam przyznaj ile walka w całości Padraza widziałeś ?I jak ja mam z tobą dyskutować. Takich lokat jakie ty podajesz na miesiąc do przodu to jest w boksie po kilka co tydzień. Taki Jose Pedraza dzisiaj o 3:00 po 1.14 to nie jest lokata 14%?Nie napisałem, że stawiam przeciwko Władowi, tylko, że śmieszą mnie takie lokaty 11/10 po kursach 1.15.
Może takie "lokaty" i są śmieszne, ale przynoszą realny zysk, może 14% jest dla Ciebie śmieszne, ale moim zdaniem wszystko zależy od jakiej kwoty. Wiadomo, że ryzykuje się dużo, bo granie za 100 zł przy takim kursie mija się z celem, ale takie walki należy wybrać starannie, by zminimalizować ryzyko wtopy. Dlatego zupełnie nie popieram typów gdzie wyżej łączone są tzw. pewniaki po niskim kursie do grania za grube kwoty.
Każdy ma jednak prawo grać jak chce dlatego wracając do boksu... galę w Międzyzdrojach miałem odpuścić, ale wpadły mi w oko kursy na Szota w walce z Jackiewiczem, ponad 6,0. Nie porównując tutaj ani techniki, ani warunków, bo faworyt jest wiadomy. Jackiewicz od dawna mówi tylko o pieniądzach i zbliżającej się emeryturze, twierdząc, że sportowo jest już spełniony. Rekordu nie ma perfekcyjnego więc jedna porażka więcej też już niczego w jego życiu nie zmieni. W czasie wywiadu pytany o walkę Adamek-Szpilka znał kursy na obu, twierdził, że na remisie można by sporo zarobić, trudno jednak liczyć, że w swojej walce obstawił remis i liczy też na sędziów, ale myślę, że swoją porażkę mógł obstawić. Kombinatorstwo Jackiewicza jest powszechnie znane, kariery w MMA nie zrobi a nazwiska nie ma na tyle rozpoznawalnego wsród januszy by ciągnąć frekwencję na galach, a pieniądze na starość trzeba odłożyć. Wiadomo, że są to tylko przypuszczenia, może ktoś ma podobne, ewentualnie trenuje u Jackiewicza i widzi jakie ma podejście do tej walki ?
Atmosfera na ważeniu itd. wskazuje raczej na piknikowe podejście obu do walki.