BOKS - WALKA O PAS FEDERACJI WBA WAGA PÓŁŚREDNIA
San Antonio - 15.12.2013 r.; 4:00
VS.
Adrien Broner - Marcos Rene Maidana
TYP: WYGRANA MAIDANY PRZED CZASEM @ 8.00
BUKMACHER: BET365
Prawdziwym fanom boksu obu panów nie trzeba przedstawiać. Już dziś w nocy Broner i Maidana skrzyżują rękawice w San Antonio w walce o pas organizacji WBA w wadze półśredniej, który aktualnie należy do okrzykniętego mianem "Nowego Floyda Mayweather'a Jr" Adriena Bronera.
Nie jestem fanem Bronera, mimo tego, że uwielbiam Floyda, to Adrien do mnie nie trafia. Pomimo tego, że poza ringiem są praktycznie jak dwie krople wody, to Bronera od geniuszu bokserskiego Floyda dzielą lata świetlne. Wróćmy jednak do samej walki Amerykanina z Argentyńczykiem.
Jutrzejsza walka będzie drugą walką Bronera w tej kategorii, natomiast półśrednia to naturalna kategoria Maidany. Przeskok Bronera o dwie kategorie wagowe nie wyszedł mu za dobrze, bowiem w pierwszej walce nie pokazał się z najlepszej strony wygrywając decyzją sędziów 2:1 z Pauliem Malignaggim w Nowym Jorku.
30-letni
El Chino mimo, że nie jest stawiany przez bukmacherów w roli faworyta ma jeden atut nad Bronerem - strasznie silny cios poparty dobrą kondycją Maidany. Dzięki temu Broner traci swój atut, którym jest szybkość i szarżowanie po ringu. To sprawia, że Maidana nie powinien przegrać ze zmęczenia, czym najczęściej swoich przeciwników wykańczał Broner.
Argentyński pięściarz posiada imponujące statystyki - ani razu nie przegrał przez nokaut, a swoich przeciwników na 34 walki aż 31 razy nokautował! Wytrzymała szczęka
El Chino powinna pomóc mu w znokautowaniu Amerykanina.
PS. Mam nadzieję, że Broner dziś nie skrzywdzi moich oczu i nie wyjdzie do ringu w takim stroju jak podczas walki z Antonio DeMarco.
Na prawdę zabrakło niewiele! Jak w drugiej rundzie zaczął się chwiać, a sędzia go wyliczył do ośmiu to już się zastanawiałem, co zrobię ze 160 zł...