Na PW wyśle.Jakiś stream?
a ja jestem własnie w stanie pójść w strone 1-4 rundPatrząc po kursach, moim zdaniem nie opłaca się obstawiać walki wieczoru. Wygrana Golovkina w rundach 1-6 po kursie 1.65, to lepiej sobie odpuścić, jak ktoś znajdzie coś ciekawego to obstawienia w tej walce, to z przyjemnością poczytam analize.
Przepatrzyłem byłych przeciwników Szeremety i raczej wszyscy mają dosyć biedny współczynnik knockoutów, co się wiąże z tym, że GGG będzie pierwszym testem dla jego szczęki, jednocześnie będąc prawdopodobnie najmocniej bijącym bokserem w dywizji? Nie spodziewam się po Szeremecie przetrwania do późnych rund, ani niespodzianki, a przy takim kursie szkoda pieniędzy. Chyba że ktoś chce toto-lotka puszczać i ustrzelić konkretną rundę.
Zgadzam się z tym- w intencji Szeremety jest przewalczyć jak najdłużej, dla niego każda runda to będzie sukces. Natomiast GGG też potrzebuje ringowego obycia bo nie walczy za często ostatnio. Koniec końców jeśli miałbym cokolwiek stawiać to że GGG wygra w rundach 3-4.Patrząc po kursach, moim zdaniem nie opłaca się obstawiać walki wieczoru. Wygrana Golovkina w rundach 1-6 po kursie 1.65, to lepiej sobie odpuścić, jak ktoś znajdzie coś ciekawego to obstawienia w tej walce, to z przyjemnością poczytam analize.
Przepatrzyłem byłych przeciwników Szeremety i raczej wszyscy mają dosyć biedny współczynnik knockoutów, co się wiąże z tym, że GGG będzie pierwszym testem dla jego szczęki, jednocześnie będąc prawdopodobnie najmocniej bijącym bokserem w dywizji? Nie spodziewam się po Szeremecie przetrwania do późnych rund, ani niespodzianki, a przy takim kursie szkoda pieniędzy. Chyba że ktoś chce toto-lotka puszczać i ustrzelić konkretną rundę.
Ja w zasadzie sprawdzałem tylko na stsie, a tam było 1-6 albo 7-12.a ja jestem własnie w stanie pójść w strone 1-4 rund
Chyba wielu nas zaskoczył, że poległ dopiero w 7 rundzie. Uwazam ze to wielki sukces, aczkolwiek widać, że Gołovkin to juz nie ten sam bokser co kilka lat temu, wiek robi swoje...Zgadzam się z tym- w intencji Szeremety jest przewalczyć jak najdłużej, dla niego każda runda to będzie sukces. Natomiast GGG też potrzebuje ringowego obycia bo nie walczy za często ostatnio. Koniec końców jeśli miałbym cokolwiek stawiać to że GGG wygra w rundach 3-4.
Nie brzmi to ani trochę optymistycznie. Tutaj Ewelina dostała walkę wieczoru bo jest to co ciekawe walka o pas EBU, a to też jest istotne pod tym względem że bardzo często w walkach kobiet mamy wałki a tutaj raczej wyklucza to stronnicze gospodarskie sędziowanie. O rywalce pochodzącej z Finlandii nie wiemy zbyt wiele ale można wysnuć tezę ze nie jest to kelnerka. Lotta Loikkanen ma bilans 6 wygranych i 1 porażkę ale całe życie jest związana ze sportami walki, wywodzi się z K1 a takie zawodniczki zazwyczaj huraganowo atakują i bardzo często w boksie radzą sobie też dobrze. Ta jedna porażka finki stanowi jej weryfikację bo przegrała wyjazdową walkę na gali w Niemczech przeciwko lokalnej prospektce Sarah Borman ale była to naprawde dobra walka która tak naprawde mogła pójść w dwie strony a koniec końców Niemka wygrała nieznacznie na punkty. Bazując na social mediach Lotty (instagram) raczej nie ma wątpliwośći że przygotowuje się w pełni profesionalnie. Według mnie jest faworytką tej walki i jej styl będzie niewygodny (a jest też wyższa i ma większy zasięg) dla Pękalskiej i przy uczciwym sędziowaniu powinna rywalkę wypunktować.'Miałam kontuzję barku, dwie operacje i musiałam dobrze wyleczyć rękę. Potrzebowałam więcej czasu na rehabilitację i regenerację.'
' Jestem w stanie przeboksować 10 rund i jestem bardzo dobrze przygotowana. Muszę jednak przyznać, że jest bardzo ciężko, jeśli chodzi o treningi w sytuacji pandemii. Skaczę po salach, gdzieś tam trenuję po piwnicach, a na sali udostępnionej przez kolegę do ćwiczeń bywało czasami i zero stopni. Do tego wszystkiego jako zawodowy sportowiec miałam kontrolę policyjną… '
' Musiałam udokumentować w postaci kontraktu i licencji, że przygotowuję się do walki mistrzowskiej. Także trochę stresu było, bo zamiast skupić się na walce trzeba było myśleć, gdzie tu zrobić trening, żeby nikt nie zauważył. Nie sądziłam, że moje przygotowania do walki o mistrzostwo Europy będą tak wyglądały. '
I wiadomo coś czy walka się odbyła i jaki rezultat?Oferta na boks ostatnimi czasy uboga, wiele gal odwoływanych/ przekładanych- nie ma co się dziwić, wszyscy liczą że już lada moment wrócą kibice. Patrząc na ofertę jestem bardzo zaskoczony że w ofercie STS (jako chyba jedynego bukmachera na świecie) na dzisiejszą noc jest dostępny do obstawienia pojedynek Alexandara Ustinova. Jeszcze bardziej jestem zaskoczony że on w ogóle walczy a w ogóle najdziwniejsze to że kurs na jego wygraną to 1.01 a taki kurs nie ma prawa bytu z kimkolwiek by nie walczył. Po pierwsze to Ustinov w tym roku skończy już 45 lat i tak naprawdę już od dłuższego czasu nie powinien być wpuszczany do ringu. Oczywiście kiedyś to był świetny zawodnik, doskonały kickboxer, w boksie też rosyjski gigant mieszkający na stałe w Mińsku miał dobre momenty. Ale to przeszło 20 lat ringowych wojen więc nie rozumiem jaki jest sens jego występu na małej gali w Miami gdzie nawet nie będzie transmisji TV. W każdym razie o tej walce wiadomo mało, ale figuruje na boxrec i są dostępne dane z ważenia więc można się spodziewać że walka dojdzie do skutku, gdzie kolejny hit to że zakontraktowana na aż 8 rund co biorąc pod uwagę wiek Ustinova i niemal 125 kg... Dla bukmacherów może być mylący fakt że Ustinov walczył w lipcu zeszłego roku gdzie wygrał w 3 rundzie więc potencjalnie bardzo łatwo ale nic z tych rzeczy. Jego rywalem był wówczas Tornike Puritchamiashvili- bokser który w tym momencie ma rekord 9 wygranych / 16 porażek i ważył w ostatnich walkach po 155 kg.. i w tamtej walce grubasek przez 2 rundy zapędzał Ustinova do narożnika i mogę śmiało powiedzieć że dominował w tych rundach (można tą walkę zobaczyć TUTAJ). Niestety Tornike do 3 rundy nie wyszedł z powodu kontuzji. Jeżeli tam Ustinov miał spore problemy z nieznanym grubaskiem to dobrych parę miesięcy później wcale się nie zdziwię jak dzisiejszy rywal- Terrell Jamal Woods go znokautuje. To akurat bardzo ciekawy journeyman bo w wieku 31 lat ma rekord 24 wygrane, 47 porażek i aż 8 remisów. Zawodnik który praktycznie nie przegrywa nigdy przed czasem i zazwyczaj daje dobre walki, w zeszłym roku wyszedł do ringu 3 razy i oglądając urywki z jego walk wydaje mi się że jego styl (nisko wchodzi głową i zadaje ciosy) może sprawić Ustinovowi sporo problemów, a też kilkunastu rywali jednak nokautował (warunki fizyczne dobre- 191 cm i 118 kg) to żadne rozstrzygnięcie w tej walce mnie nie zdziwi ale jak dla mnie to kurs z kosmosu zwłaszcza że Terrell wie że Ustinov to znane nazwisko i dobra postawa da mu szanse na lepiej płatne walki.
Terrell Jamal Woods @12,50 STS
Woods przed czasem @25,00 STS