xavi90
Znawca - Boks
Malikov- Gadzhialiev
Gala w Floyd Mayweather Boxing Academy w Zhukovka i wydaje mi się że jedna kursy troche tutaj nie doceniaja Gadzhialieva. To nie jest pierwszy lepszy zawodnik- ma opinie interesującego boksera, głównie ze względu na to że miał naprawdę bogatą karierę amatorską (a to zawsze rzutuje na boks zawodowy). Wprawdzie rekord ma już skażony- przegrał jednogłośnie z Georgi Chelokhsaev ale minimalnie, głównie z tego powodu że był liczony w 1 rundzie a ostatnio zremisował z bardzo solidnym Denisem Shafikovem. Za Gadzhialievem stoi bardzo prężny menadżer- Vadym Kornilov który w swojej "stajni" ma m.in Bivola,Kuzmina czy Lebedeva. Tutaj wydaje mi się że walka ma na celu wywindować w rankingach Gadzhialev'a- rywal Pavel Malikov jest solidny z rekordem 14:1 ale całkiem niedawno przegrał przez mocne KO (połamane żebra) a wcześniej tez mu się zdarzało leżec na deskach. Ogólnie to bokser który w wieku 33 lat stoczy ledwo 17 walkę zawodowa to ciężko tu zakładać że jest przyszłościowy. To niska kategoria wagowa i 10 rund więc wydaje mi się że decyzja pójdzie tutaj w kierunku Gaybatulla Gadzhialiev'a.
Gadzhialiev wygra na punkty @3,10 STS
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
David Allen-Lucas Browne
Początkowe kursy były wręcz 50-50 a teraz dostaniemy ledwo 1,30 na Davida Allena. Pewnie to dlatego że w międzyczasie Lucas Browne miał walkę z Kamilem Sokołowskim która według wielu .. przegrał. Leżał tam na deskach- fakt że momentalnie wstał i nie był zamroczony ale jednak to zdecydowało. Na tą walkę obaj przygotowali idealną formę fizyczną- Allen 111 kg, Browne 113 kg czyli sporo mniej w porównaniu do poprzednich walk. Allen w ostatniej walce z nieznanym Argentyńczykiem też sie nie popisał. Wydaje mi się że obaj są już po przejściach i tutaj będziemy mieli ospały początek walki. To jednak walka zakontraktowana na 12 rund- Allen tylko raz przewalczył tyle, a Browne ostatni raz w 2014. Wydaje mi się że po 6-7 rundzie Allen będzie zdecydowanie przejmował inicjatywę i może skończyć Browne.
David Allen w rundach 7-12 @3,25 STS
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dereck Chisora- Senad Gashi
Zawodnik rodem z Kosova jest o tyle ciekawy że ma 17 wygranych i wszystkie przed czasem i prawie wszystkie w ..1 rundzie. O rywalach nie ma co wspominać, ale to było na tyle ciekawe że dostał dwie ciekawe walki: z Schwartzem gdzie został zdyskwalifikowany w 6 rundzie i ostatnio z Takamem gdzie przegrał przez ciężki nokaut w 7 rundzie.Tutaj Chisora wychodzi po szybszą robotę- wniósł na wagę az 117,5 kg- dużo więcej niż chociazby ostatnio z Whyte, czyli raczej nie planuje drugiej fazy walki. I nie ma tu nic dziwnego, to blisko 18 kilogramów więcej niż Gashi. Nie wiem jak słaby musiałby być Dereck żeby nie skończyć tego bardzo szybko.
Chisora w rundach 1-6 @2,10 STS
Chisora w 1 rundzie @23 Etoto
Chisora w rundach 1-3 @6,75 Etoto