>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Biegi narciarskie

Status
Zamknięty.
olo 2,4K

olo

Użytkownik
@Olo_13

Doskonale wiem, że nie musi biec 4 biegów na maksa, ale może też zdarzyć się, że po pierwszym biegu trzeba będzie spakować narty. Niestety, nie takie niespodzianki Igrzyska widziały. Rozumiem osobiste sympatie i ja też życzę Jej jak najlepiej, ale nie chcę być optymistą w stylu Maćka Kurzajewskiego (i autorytetu sportowego Cezarego Żaka) - a nie dostrzegając innej opcji niż medal niebezpiecznie się do nich zbliżasz.

Na trasie zbliżają się upadki, przeciwniczki przeszkadzają na trasie - zwłaszcza te słabsze, które same większych szans na medal nie mają, więc ryzykują. Do tego WSZYSCY narzekają na trasy. Po kilku przejazdach ich stan na pewno nie będzie się poprawiał - tym bardziej, że temperatury mają być plusowe.

Ta dyskusja zaczęła się od pytania czy warto postawić na nią nawet sporawe pieniądze i ja napisałem swoje zdanie.

Teraz suchy fakt:
- miejsca Kowalczyk w sprintach w tym roku:
1. 3. 7. 19. 2.
- miejsca Majdić w sprintach tym roku:
11. 2. 7. 1.

I jak do tego faktu ma się Twoja teoria o sile Justyny, możliwościach jej i jej rywalek? W Pradze Kowalczyk wyprzedziły zawodniczki, które lubią zajmować miejsca w czwartej dziesiątce. Jest w tym sporo loteryjność czy nadal będziesz się upierał? Teoretycznie 2 największe faworytki, w blisko połowie startów nie łapały się na podium, W TYM ROKU!

I teraz. Czy w poprzednim starcie tak naprawdę medal byłby niespodzianką? To nieco dorabianie idei do ostatnich wydarzeń. A fakty? No chociażby taki, że kilkanaście razy łapała się na podium na tym dystansie i w tym stylu. Inny fakt? No to taki: ostatnia próba przedolimpijska - już w Kanadzie - ten sam styl, ten sam dystans i 2 miejsce. Do tego jakimś dziwnym trafem bukmacherzy ewentualnego jej miejsca na podium, nie traktowali w kategoriach niespodzianek (nie przypominam sobie wyjątkowo wysokich kursów). Miała szansę, powalczyła i nie udało się.

Dziwne też, że nie pamiętasz atmosfery jaka była przed pierwszym startem Justyny. Wszystkie media otwarcie mówiły o NADZIEJACH. Zresztą obaj wiemy, że do medalu nie zabrakło wiele i wiemy też jak wyglądała walka na trasie.

Fragmentu o &#39;multipewniaczce&#39; nawet nie będę komentował, bo aż boje się tego co mogą zrobić z Nią ludzie (traktujący ją jako &#39;multipewniaczke&#39;), jeśli tych medali w ilości hurtowej nie będzie.

A jeśli podium jest pewne to nic tylko brać kredyty i grać ;). Za postawiony dom można wygrać półtora domu :cool:...

@coolmen7 - podałem tylko sprinty z obecnego roku. Wszystkie razem z racji tego, że na Igrzyskach nie ma indywidualnego sprintu w stylu dowolnym - choć masz rację, fałszuję to obraz. Dobrze, że to uzupełniłeś. Dziękuję.
Już zostałeś widzę poprawiony co do stylu klasycznego. I chyba widać po statystykach nawet, że jak już biegnie tym stylem sprint to kozaczy. Co do tego, że stan trasy będzie się pogarszał, to będzie się pogarszał dla wszystkich. A tu nawet Justyna ma przewagę, bo ma bardzo dobrych smarowaczy z Estonii w tym sezonie, którzy naprawdę znają się na rzeczy i potrafią fantastycznie przygotować sprzęt na zawody.

W poprzednim starcie startowała stylem dowolnym, w którym jest słabsza. A jak mówisz, o tym, że w PŚ często bywała na pudle, to popatrz pierw sobie w ilu z tych zawodów była taka obsada jak dziś. W PŚ często zawodniczki rezygnują z poszczególnych startów, żeby lepiej przygotować się do innych. Tak mocnej obsady jak teraz jeszcze chyba w tym sezonie nie było ani razu. Doszło w porównaniu np z TdS kilka zawodniczek, które dowolnym wymiatają. Więc szanse na medal nie były za duże. A co do tego jak buki na to patrzą, to to, żaden argument dla mnie. Niby się znają na zimowych sportach, ale jak czasem widzę kursy, nawet z tych bardziej popularnych czyli biathlonu, biegów czy alpejskiego to to jest kosmos.

Więc podsumowując dziś nie ma innej opcji niż medal, tak samo jak przykładowo nie ma innej opcji i nie było niż taka, że Pluszczenko wygra złoto.

wincent 150

wincent

Użytkownik
Majdic chyba się dzisiaj nie będzie juz liczyła. Ale cyrk. Ciekawe co będzie na EURO 2012 jak Kanadyjczycy tak odwalają ???? ?

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Organizacyjnie te igrzyska mi się nie podobają. Trasy są słabo zabezpieczone, na takiej imprezie powinno to lepiej wyglądać. No ale jest jak jest. Upadki są wliczone w ten sport i to się może zdarzyć każdemu. Dziś zdarzyło to się Majdic i z pewnością to stwarza szansę dla Justyny na złoto. Petra będzie pewnie odczuwała podczas biegu ten upadek zarówno fizycznie jak i psychicznie, będzie się starała jechac bardziej ostrożnie.
Justyna Kowalczyk win

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
21:30 ćwierćfinały, półfinały zaplanowane na ok. 22:25 a finał na ok. 22:50-55

Majdić ma minimalne szanse na wygraną, podobno ma złamane żebra i pojechała w tej przerwie 2 godzinnej do szpitala i w ogóle nie wiadomo czy wystąpi dalej.

Kowalczyk w takim wypadku ubywa jedna rywalka, ale Bjoergen jest mocna, i Sarinnen pokazała się z niezłej strony, myślę że właśnie między nimi 3 rozstrzygnie się sprawa złotego jeżeli tylko nie będzie żadnych upadków.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
No Kowalczyk teraz nie zawiodła i SREBRO zdobyła.
Była duża szansa na złoto, ale chyba popełniła mały błąd podczas biegu i Bjoergen skorzystała ale oczywiście Srebro to coś fantastycznego. Norweżka od początku sprintu pokazała że jest piekielnie mocna i ciężko i tak z nią by było wygrać dlatego Ci co będą pisać że powinno być złoto to lepiej to oszczędzić sobie ????
Ale teraz już bez żadnego owijania w bawełne, następny bieg Justyna podium to 99% i złoty medal też murowana faworytka, jak zdobędzie inny to lekki niedosyt może być.
30km to nawet nie biorę pod uwagę innego medalu niż złoty.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
NO i oczywiście Justyna medal, jak mówiłem. Popełniła na ostatnim zjeździe drobny błąd wyjeżdżając za szeroko, ale i tak bardzo dobrze się prezentowała. Przegrała tylko z nafaszerowaną prochami &quot;astmatyczką&quot;.

unicaja 13,7K

unicaja

Użytkownik
Jak wiadomo jutro bieg łączony. Ja mam pytanie: czy podobnie jak ja widzicie tylko jeden bieg rozegrany do tej pory w obecnym Pucharze Świata? Bo jeśli się nie mylę to ciężko ocenić co, kto i jak bo podstaw bo tego brak. Ten jedyny bieg odbył się w Rybińsku a rozegrane tam zawody odbywały się w zdecydowanie okrojonej stawce. Rzecz jasna nasza Justyna jest faworytką do medali ale czy złotego...Komu dajecie szanse na nawiązanie walki z Polką i czy kurs w granicach 3.20 jest w tej sytuacji opłacalny?

kartonik 132

kartonik

Użytkownik
Dla mnie Kalla nie da rady zdobyć medalu , za dużo straci w stylu klasycznym bo jest w nim nie za mocna , tu oprócz uniwersalnych Bjoergen i Justyny szanse na medal ma również uniwersalna w obu stylach Sarinen .
Wielka szkoda dla Justyny , że nie kończą stylem klasycznym bo byłaby nasza Justyna pewniakiem do złota , a tak jutro myślę że ponownie będzie srebro za Bjoergen , a przed Sarinen.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
No dla mnie Kowalczyk number 1, złoty medal ona tego potrzebuje, da z siebie wszystko bo będzie miała 5 czy nawet 6 dni odpoczynku bo z tego co wiem w sprincie drużynowym nie biegnie.
Z resztą to jest jej dystans, złoto w nim pomogło by jej bardzo przed biegiem na 30km bo wtedy by wiedziała że już nie zawiodła zdobywając 2 medale w tym złoty bo nie ukrywajmy choć 1 każdy od niej oczekuje bo rewelacyjny sezon i na dodatek 2 konkurencje w których jest najlepsza tylko czy to potwierdzi, jak wróci bez złota będzie wielką niespodzianką i jak jutro nie zdobędzie to przed 30km może być nerwowo.
Ale ja wierzę w Kowalczyk i jutro zdeklasuje rywalki.
Kartonik tylko zauważ że Kowalczyk najwięcej straciła na 10km dowolnym na ostatnich 2,5 km, tu ma 7,5 km i do tego przed tym klasyk którym powinna wyrobić sobie znaczną przewagę.
Według mnie Bjoergen jutro nie będzie taka mocna, może zdobędzie medal ale na pewno nie złoty.

D 16

djorkaef

Użytkownik
W betsafe jest kurs 1,60 na Justyne w TOP 3 wydaje mi się że całkiem sensowny biorąc pod uwagę że jest główną faworytką.Podejrzewam że szybko spadnie.

F 24

fibak90

Użytkownik
Aino Kaisa Saarinen - Irina Khazova
Kto lepszy in Ladies&#39; 15 Km Pursuit - Vancouver 2010 Olimpiada Cross-Country 1.70 2.03 11111111111
Dla mnie te kursy to jakas pomylka Khazova nic nie osiagnela w biegu na 10km dowolnym to i tu nic nie osiagnie bo w klasyku tez jest slaba kursy wystawione przez expekt biore w ciemno

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Brązowa medalistka olimpijska w narciarskim sprincie Słowenka Petra Majdic wycofała się z igrzysk w Vancouver. Badania lekarskie wykazały złamanie czterech żeber i uszkodzenie opłucnej

galgan 2K

galgan

Użytkownik
Riikka Sarasoja - Sylwia Jaskowiec kurs 1.50 ✅
W klasyku Finka jest zdecydowanie lepsza, w łyżwie porównywalny poziom. W łączonym wychodzi na Rikka.

Marianna Longa - Arianna Follis kurs 1.65 ✅
Podobna sytuacja jak powyżej. Follis minimalnie lepsza w wolnym, ale traci sporo w klasyku. W zeszłym sezonie w łączonym biegi na korzyść Marianny.
Justyna Kowalczyk - Charlotte Kalla kurs. 1.75 ✅
Wachałem siępomiędzy TOP 3 dla Justyny, ale kurs właśnie spadł do 1.5 , takze wybrałem ten H2H. Kalla nie ma pary w klasyku, im dłuższe dystansy tym bardziej jej Justyna odjeżdża.

A 0

anaheim

Użytkownik
panowie ja proponuje
Kowalczyk - Sarinen 1
Kalla - Haag 1
Co do pierwszego typu to lepiej klasykiem biega Kowalczyk a dowolnym Justyna prezentuje sie znacznie lepiej co udowodnila chocby w biegu na 10 km.
Co do 2 typu to dowolnym nie ma co dyskutować a klasykiem z tego co przeglądałem Kalla tez lepsza.
raczej izzy

darekaqq 83

darekaqq

Użytkownik
Kowalczyk - Bjoergen
Shevschenko - Steira
Kalla - Smigun
Haag - Longa
Savialova - Medvedeva
Ropponen - Follis
Takie h2h wystawil bet365 - co o nich myslicie? Ciekawym h2h wydaje sie byc Haag - Longa na 1...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom