Buki szokuja jak i ludzie ktorzy odwiedzaja punkty
bukmacherskie.. jutro pojdzie masowka na Kowalczyk bo wygrala dzisiaj (niestety niektorzy nigdy nie naucza sie roznic miedzy sprintami a dystansami jak i miedzy stylem klasycznym a dowolnym). Podjaralem sie kursami wystawionymi przez pinnacle i gralem pary pare dni wczesniej no i tylko znaczaco spadla jedna a dwie nawet wzrosly co mnie niesamowicie dziwi.. tak wiec na jutro to co polecałem powyzej :
Kowalczyk-
Bjoergen 2,25 bet365(ja gralem za 2,14 i uwazalem to za value bo szanse sa na pewno 50/50 a nawet ze wskazaniem na Marit).
Skofetrud-Kalla 1,88 spadło na 1,33 w pinnacle a teraz nie widze w ofertach. 1,33 to jakas kpina i w zyciu bym tego nie zagral bo widac ze ze Skofterud cos nie tak jesli sie nawet nie zakwalifikowala do cwiercifnalow sprintu w ktorym jest mocna.
dobrze ze dalo sie to skontrowac jak wzrosl kurs na 3,90 na Kalle co polecałem...
Johaug-Saarinen
1,71 bet365 ( ja gralem za 1,57 i tez uwazalem to za value ) - nie wiem kiedy buki przestana tak doceniac AKS. To juz nie jest ta zawodniczka co kiedys i nigdy juz nie bedzie. Jak dla mnie to jej max 4 miejsce za TOP3 (Marit, Justin, Tereska).
To opisywalem wczesniej a dzis zagralem :
Bjoergen-Saarinen
1,25 unibet 8/10
Nie wiem kto wpadl na pomysl wystawienia takiej pary. Albo ja o czyms nie wiem albo osoba ktora ja wystawila w
unibecie. Dajac handicap +45sek zastanawialbym sie czy nie grac Marit a wiec bez tego typ wydaje sie pewniakiem bo nie pamietam zawodow gdzie Saarinen bylaby lepsza od Bjoergen (chyba ze biorac pod uwage czas na 10km C w TdS gdzie byly prawie rowne ale tam biegly z przewagami wiec inaczej rozkladano sily). Lokata tego bym nie nazwal bo az doszukuje sie na sile jakis chorob albo kontuzji Bjoergen widzac taka pare ale mozna nazwac to prawie pewniakiem.
Czekam na oferte betsafe bo oni zawsze dadza jakas perełke
edit :
Steira-Jacobsen
1,90 unibet stawka 3/10 ????
Steira to niech skonczy juz lepiej biegac a nie robi posmiewisko
Jacobsen po sprincie, Steira odpoczywa juz dlugo i nawet nie biegla podbiegu w Val di Fiemme wiec musi byc wypoczeta. Zauwazylem zaleznosc ze sa zawodniczki ktore nie umieja biec same i taka jest Jacobsen. Ze startu wspolnego na 10km C Astrid uzyskuje dobre wyniki natomiast jesli startuje sama to nie umie widac rozlozyc dobrze sil(45 w Kuusamo). Steira za to to specjalistka od dystansow gdzie startuja osobno. Bardzo dobre wyniki w tym roku 6.
Saarinen-Lahtenmaeki-Niskanen
1,50 betsafe 4/10
Mimo ze pisze wciaz ze Saarinen jest skonczona itp to w sensie o top3. W pojedynkach z reszta zawodniczek natomiast ma duza przewage i jest takim nr 4 gdzie daleko jej do top3 a ucieka sporo od nr 5 . Dlatego mimo wszystkp nie widze jej rodaczek takich jak Lahtenmaeki i Niskanen w pojedynku z AKS w klasyku.
EDIT : blamaz... czas zrobic sobie przerwe...