>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Biegi narciarskie sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
O tym samym pomyślałem Grając tam wygraną Teresy i w Betsafe typ który przewijał się na forumku można było sporo kasy zarobić
tylko wtedy woleli by rozliczyc wygrana Kowalczyk hehe. Niestety w srodku boli ze zapomnialo sie wejsc do tego beznadziejnego buka i sprawdzic oferte bo wyraznie pisze ze to tylko 9km Climb...

psm 921

psm

Użytkownik
Dla mnie to jawny wał,przeciez na tym zakladzie wyraznie jest napisane w nawiasie &quot;handicap start&quot;,a tak oznaczane sa poprostu biegi na dochodzenie,i ten takim biegiem wlasnie byl,a ze decydowal o wygranej w calym cyklu to nie ma nic wspolnego z zakladem. Trzeba by ich sprawdzic czy w innych konkurencjach,czy w biathlonie w biegach na dochodzenie,czy tez oznaczaja tak zaklady i kogo potem podaja jako zwyciezce,tego ktory dobiegnie pierwszy czy tego kto ma najlepszy czas.

C 0

chilavert

Użytkownik
Niestety odmieniło im się i przyznali zwycięstwo Kowalczyk (ciekaw jestem na jakiej podstawie, gdyż wszystkie oficjalne wyniki od strony FIS-u po Wikipedię za zwyciężczynię uznają Johaug). A kurs faktycznie był świetny, bo na każdą spoza wielkiej dwójki wynosił 100. Niestety stwierdzili, że to za duży wydatek i odwrócili kota ogonem, mimo że w mejlach potwierdzają zasady zakładu, które premiują Johaug. Nie podają wyników, na których opierają swoje rezultaty. Doszło do paranoi, że dwa razy zmieniali zwycięzcę tego biegu. Jeśli ktoś został w podobny sposób oszukany, bo inaczej nazwać nie można, albo ma jakieś doświadczenie w kontaktach z LGA, to proszę o kontakt.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Po emocjach zwiazanych z tds biegi wracaja i przed nami sprint stylem dowolnym w Mediolanie na trasie podobnej do tej w Dusseldorfie. Oferty powoli sie pojawiaja i w oko wpadla mi ciekawa para ktora jest dla mnie kompletnie niezrozumiala..
Matveeva-Falk 1,50 7/10 unibet ZWROT niestety perełka nie wyszla bo Falk nie ma na liscie startowej...
Rosjanka w Dusseldorfie swietny wystep i 2 miejsce w kwalach i 2 w finale wiec taki rodzaj trasy specjalistce od sprintow jodełką odpowiada. W Davos rowniez 2 kwale i 2 w finale toz za Randall. W Rogla juz troche gorzej i 7kwale i 14 ogolnie. W Toblach w TdS 14 w kwalach i dopiero 23 miejsce w zawodach glownych ale kto gral moje typy pamieta ze sie potknela przed meta a mimo to czas miala lepszy od zawodniczek z innych cwierfinalow ktore awansowaly do polfinalow. Falk forma tragiczna dlatego nieporozumieniem jest dla mnie wystawianie jej w parze z Rosjanka ktora powinna walczyc z Randall i Falla o koncowe zwyciestwo. Falk w Dusseldorfie 29 kwale i 29 w ogolnym co osiagnieciem nie jest ale przechodzac dalej moze jednak to maksimum tej zawodniczki bo.. w Davos byla 49 !! w Rogla 44 !! wiec nie dostala sie nawet do cwierfinalu. Jako ze jest to sprint stawka nie moze wynosic 10/10, dodajac tego ze Matveeva biegla w wyczerpujacym tds to 7/10 jak najbardziej do grania bo dziwne rzeczy musialby sie jutro dziac zeby ten typ nie wszedl.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
van der Graff-Fabjan 1,72 ⛔ zlamany kijek vd Graff...
Crawford-Brun Lie ✅
2/10
ako 2,84
unibet
Brun Lie jeszcze w tym sezonie nie startowala w sprincie dowolnym wiec ciezko jej bedzie napewno wejsc dobrze w rywalizacje z zawodniczkami juz obytymi z rywalizacja a tym bardziej ze swietnie biegajaca Kanadyjka Crawford (4,9 i 2 w tym sezonie w sprintach F ). Jako iz jej wystep stoi pod znakiem zapytania to lacze to dubla z van der Graff zeby nie zamrazac za duzej kwoty bo Matveeva juz wycofana wiec moze Falk nawet nie wystartuje.
Van der Graff objawienie sprintow jodełką, rewelacyjne wyniki 3 w Dusseldorfie gdzie trasa przypominac ma ta z Mediolanu, 5 i Davos i 8 w Rogla gdzie skreslano ja twierdzac ze jest ona zawodniczka tylko na takie szybkie trasy jak Dusseldorf czy Mediolan. Fabjan w Niemczech sobie nie poradzila zajmujac dopiero 20 miejsce , w Davos 11 , w Rogla 7 i w Toblach 5 wiec w czolowce jest ale na trudniejszych trasach wiec gram tutaj na Szwajcarke liczac ze powtorzy ona wynik z Dusseldrofu.

Randall win 2,50 unibet 2/10 ⛔ 0,2 sekundy...
Taki kurs na mistrzynie sprintow dowolnym zacheca i to bardzo. Tobet oferuje nam tylko 1,80. Wiadomo ze spriny to rowniez loteria i upadki o czym przkeonalismy sie w Rogla gdzie Amerykanka sie wywrocila w finale mimo swietnych czasow wszystkich swoich wczesniejszych biegow i byla murowana faworytka. Myslalem nad graniem jej w parach z Falla ( 1,55 ) i z Matveeva (1,50) ale czy to ma sens ? Tak naprawde patrzac na stawke to tylko te zawodniczki powinny jej zagrozic, bo vd Graff jest chyba jeszcze za mloda na zwyciestwa a Crawford za stara. 2,50 to zdecydowanie zawyzony kurs biorac pod uwage ze podobny byl na tds gdzie w stawce byla Marit. Stawka oczywiscie nie za duzo bo to sprint i dochodzi niewiadoma jak Kikkan zregenrowala sie bo ogromnym wysilku w TdS.
Fabjan-Korosteleva 1,72 ✅
Gjeitnes-Gronvoll 1,60 ZWROT
ako 2,75
stawka 2/10
betsafe
O Fabjan pisalem wyzej ze z vd Graff powinna przegrac ale z takimi zawodniczkami jak Korosteleva to musi wygrywac. Rosjanka 24 w Dusseldorfie, potem 18, 5 i 14 wiec zdecydowanie slabsze wyniki od Slowenki wiec kurs fajny. Druga para do dubla to pojedynek dwoch troche anonimowych Norwezek z ktorych jedna zdecydowanie jest bardziej znana i ma lepsze wyniki. W Pucharze swiata biegly tylko w Dusseldorfie - Gjeitnes byla 20 kwale i 19 w ogolnej a Gronvoll 25 kwale i 25 ogolnie. W zeszlym sezonie Gjeitnes w zawodach FIS Race zawsze lepsza od rodaczki wiec jutro powinno byc podobnie.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Sarasoja-Weng ✅
1,75
Expekt
stawka 2/10
Trasa w Mediolanie podobna do tej z Dusseldorfu a wiec cos dla Finki ktora byla 1 w kwalach i bylaby na podium gdyby nie upadek w finale. Weng kiepsciutki wynik w Niemczech bo 21 kwale i odpadla juz w cwierfinalach. Potem Norwezka swietny wystep w Davos ale byla 30 w kwalach wiec cudem awansowala zeby potem zajac ostatnie miejsce w finale co jest zyciowym wynikiem, ale trasa kompletnie inna wiec nie biore tego pod uwage. W Tobet i Betsafe ta para po 1,55 wiec warto korzystac z opoznionego expektu.
edit : fatalnie pechowy dzien w biegach ale to skutek tego ze sa to zawody po tds i na nowej trasie a wiec powinno sie odpuscic a nie na sile grac... minus spory i jutrzejsze sztafety odpuszczam zdecydowanie

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Marit jest napakowana jak kabanos, ale Szarlotka też niczego sobie, ale nie idź tą drogą :| Czekamy na zdjęcie Kowalczyk, aż jej dadzą jakąś statuetkę ;)

http://www.vg.no/sport/ski/langrenn/artikkel.php?artid=10075712

W weekend zawody w estońskim Otepaa. Impreza docelowa za nami, teraz pozostała walka o PŚ. Jak wiadomo Kowalczyk lubi te trasy, tu osiągała najlepsze wyniki, pierwsze podia i wygrane. Jednak skłaniałbym się do grania na Bjoergen. Po 2 tygodniach przerwy świeższa Marit powinna sobie poradzić z Justyną. Przed rokiem zdemolowała w biegu na 10 C, jednak wtedy nie miała w nogach TdS. Zarówno na 10, jak i w sprincie faworytką dla mnie jest Bjoergen, w h2h można łapać kursy 1.71 i 1.83 w bet365.

Poza tym 2 całkiem nieźle wyglądające typy na 10 km.

Johaug - Saarinen 1 1.50 AKS jak dla mnie melodia przeszłości, ciężko jej walczyć o podium nawet w klasyku. Johaug rozczarowała w końcówce TdS, tu będzie miała okazję do rewanżu, trasa jej również pasuje, przed rokiem była tu 3.

Skofterud - Kalla 1 1.66 Kalla wiadomo, w klasyku bardzo chimeryczna, jak się uda to będzie w czubie, jak nie to minuta w plecki. Vibeke jak dla mnie bardziej wyrównana, do tego dycha klasykiem to jej dobra konkurencja. Na korzyść może też działać fakt, że nie startowała w TdS. Liczę, że Norweżka zaprezentuje się w formie z początku sezonu i nadrobi trochę straconych punktów PŚ.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
daveywatt juz sie udziela mimo ze do 10 klasykiem jeszcze sporo czasu no wiec nie ma co czekac bo kursy pospadaja.. cieszy ze ktos ma identyczne spostrzezenia co do typow a wiec mozna smialo grac.. jedyna moja obawa przez ktora chcialem jeszcze czekac to fakt iz 10 C jest dopiero w 2 dzien zawodow po sprincie ktory na pewno jest wyczerpujacy no ale kursy zachecaja.
Bjoergen-Kowalczyk 2,14 pinnacle 7,5/10
Kurs szokuje, przed TdS wzielibysmy go w ciemno a zapewne teraz mamy obawy.. ale tak na prawde przed czym ? Marit zle rozplanowala sobie TdS, nie miala doswiadczenia na trasach tego touru co Justyna wykorzystala. Mysle ze Norwezka jest podrazniona i bedzie chciala pokazac kto jest mimo wszystko lepszy no i w koncu wygrac klasyfikacje generalna Pucharu Swiata bo to juz przesada zeby Bjoergen od tak dawna nie mogla zdobyc tego trofeum ( zdobywala w 2005 i 2006 roku). Dziewczyny mialy 2 tyg przerwy a wiec przygotowanie fizyczne bedzie raczej na podobnym poziomie a wiec przewaga Norwezki. Rok temu o prawie 30 sek lepsza Marit. Kurs zacheca i od razu go pobieram.
Skofterud-Kalla 1,88 pinnacle 4/10
Vibeke rewelacyjny poczatek sezonu gdzie nie schodzila z podium. Potem choroba i opuszczenie TdS i wiekszosc juz zapewne o niej zapomniala. Teraz wraca, wypoczeta i na pewno po intensywnym treningu. Kalla jak wiemy niecierpi klasyka wiec dziwie sie ze ktos wystawil ja w parze ze Skofetrud. W Kuusamo na 10 C o 40 sek szybszaa byla Norwezka, potem bylo jeszcze 10km ze wspolnego w Rogla i tutaj o prawie minute lepsza Vibeke. Jesli Skofterud jest przygotowana dobrze do zawodow w co wierze jesli zdecyduje sie na start to nie powinna miec klopotow z wyprzedzeniem Szarlotki dla ktorej to beda znowu meczarnie na 10km bo w przeciwienstwie do innych zawodniczek z czolowki ona powinna miec jeszcze problemy z regenracja sil po TdS.
Johaug-Saarinen 1,57 pinnacle 4,5/10
Forma obu zawodniczek kompletnie inna. Tutaj nawet nie ma co porownywac. Niby klasyk to domena AKS ale Johaug tez potrafi biegac tym stylem co udowadniala w tym sezonie. W Oberhofie o 22 sek lepsza Tereska, w Kuusamo prawie minuta i ze startow wspolnym rowniez lepsza. Rok temu o 4 sekundy tylko lepsza od Saarinen ale wtedy jeszcze nie wystrzelila i nie byla taka mocna jak teraz.

Otrzymane punkty reputacji: +5
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
SPRINT sobota
Ostberg-Visnar 2,00 tobet 3/10 ⛔
Visnar swietna sprinterka ktora jest w sredniej formie ale z takimi zawodniczkami jak Ostberg powinna sobie spokojnie dawac rade.. Słowenka w Obersdorfie (TdS) 13 w kwalach i 15 ogolnie. Ostberg pobiegla tam znakomicie ale jak juz sie okazalo w wielu przypadkach ten tour mial swoje prawa wiec wynikow nie bralbym az tak do siebie - 10 kwale i 7 ogolnie. W Kuusamo Visnar 2 w kwalach i 9 ogolnie a Norwezka nie przeszla kwalifikacji i zajela 36 miejsce. Rok temu na tej samej trasie Katja swietne 3 miejsce w kwalach i 6 ogolnie czyli biegla w finale. Ostberg dopiero 26 w kwalach ze strata do Slowenki ponad 7 sekund co na takim dystansie jest spora roznica. Ostatecznie zajela 24 miejsce. Podsumowujac dziwna para wystawiona przez tobet. Visnar specjalizuje sie w sprintach a Ostberg to zawodniczka przecietna we wszystkich konkurencjach ktora czasami wypali i zajmie wysokie miejsce. Tak bylo w Obersdorfie jednorazowo i nie sadze ze poprawi taki rezultat a wiec Visnar od niej bedzie lepsza.
Randall-Brodin 1,80 bwin stawka 2,5/10 ✅
Dlugo sie zastanawialem nad innymi parami niz ta z Visnar ( juz z 2,00 spadlo na 1,68 ). Pojedynki bardzo wyrownane i sprint klasykiem charakteryzuje sie tym ze wyniki sa bardzo rozne i nie ma takich rozbieznosci jak przy dowolnym. Randall znakomita sprinterka łyżwą ale w klasyku rowniez daje rade. W Kuusamo 4 miejsce a w Obersdorfie 9. Oczywiscie nie jest tak mocna jak w dowolnym ale w czolowce zawsze jest. Brodin to zawodniczka ktora przypomina pulpeta i jest dla mnie od dawna zagadka. Potrafi wystrzelic jak rakieta i zawalic tak ze nie kwalifikuje sie do cwierfinalow. W Kuusamo byla 10 a w Obersdorfie 38 i nie przeszla kwali. Oczywiscie moze to byc spowodowane tym ze po wyczerpujacych biegach spuchła jak to ona ale bez przesady. Rok temu 16 w kwalach a potem rewelacyjne 2 miejsce ale co nas obchodzi tak naprawde co bylo rok temu ? Forma, wytrzymalosc, wyniki tegoroczne stawiaja Amerykanke w roli faworytki w tej parze. Oczywiscie ze to sprint to ze stawka nie szalejemy.
EDIT : LUDZIE ! czytajcie analizy bo potem dostaje privy gdzie znalazlem takie pary na sprint. Wiadomosci poprzednia tyczy sie zawodow jutrzejszych a nie dzisiejszego sprintu !

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Buki szokuja jak i ludzie ktorzy odwiedzaja punkty bukmacherskie.. jutro pojdzie masowka na Kowalczyk bo wygrala dzisiaj (niestety niektorzy nigdy nie naucza sie roznic miedzy sprintami a dystansami jak i miedzy stylem klasycznym a dowolnym). Podjaralem sie kursami wystawionymi przez pinnacle i gralem pary pare dni wczesniej no i tylko znaczaco spadla jedna a dwie nawet wzrosly co mnie niesamowicie dziwi.. tak wiec na jutro to co polecałem powyzej :
Kowalczyk-Bjoergen 2,25 bet365(ja gralem za 2,14 i uwazalem to za value bo szanse sa na pewno 50/50 a nawet ze wskazaniem na Marit). ⛔
Skofetrud-Kalla 1,88 spadło na 1,33 w pinnacle a teraz nie widze w ofertach. 1,33 to jakas kpina i w zyciu bym tego nie zagral bo widac ze ze Skofterud cos nie tak jesli sie nawet nie zakwalifikowala do cwiercifnalow sprintu w ktorym jest mocna. ⛔ dobrze ze dalo sie to skontrowac jak wzrosl kurs na 3,90 na Kalle co polecałem...
Johaug-Saarinen 1,71 bet365 ( ja gralem za 1,57 i tez uwazalem to za value ) - nie wiem kiedy buki przestana tak doceniac AKS. To juz nie jest ta zawodniczka co kiedys i nigdy juz nie bedzie. Jak dla mnie to jej max 4 miejsce za TOP3 (Marit, Justin, Tereska). ✅
To opisywalem wczesniej a dzis zagralem :
Bjoergen-Saarinen 1,25 unibet 8/10 ✅
Nie wiem kto wpadl na pomysl wystawienia takiej pary. Albo ja o czyms nie wiem albo osoba ktora ja wystawila w unibecie. Dajac handicap +45sek zastanawialbym sie czy nie grac Marit a wiec bez tego typ wydaje sie pewniakiem bo nie pamietam zawodow gdzie Saarinen bylaby lepsza od Bjoergen (chyba ze biorac pod uwage czas na 10km C w TdS gdzie byly prawie rowne ale tam biegly z przewagami wiec inaczej rozkladano sily). Lokata tego bym nie nazwal bo az doszukuje sie na sile jakis chorob albo kontuzji Bjoergen widzac taka pare ale mozna nazwac to prawie pewniakiem.
Czekam na oferte betsafe bo oni zawsze dadza jakas perełke ;)
edit :
Steira-Jacobsen 1,90 unibet stawka 3/10 ???? Steira to niech skonczy juz lepiej biegac a nie robi posmiewisko
Jacobsen po sprincie, Steira odpoczywa juz dlugo i nawet nie biegla podbiegu w Val di Fiemme wiec musi byc wypoczeta. Zauwazylem zaleznosc ze sa zawodniczki ktore nie umieja biec same i taka jest Jacobsen. Ze startu wspolnego na 10km C Astrid uzyskuje dobre wyniki natomiast jesli startuje sama to nie umie widac rozlozyc dobrze sil(45 w Kuusamo). Steira za to to specjalistka od dystansow gdzie startuja osobno. Bardzo dobre wyniki w tym roku 6.
Saarinen-Lahtenmaeki-Niskanen 1,50 betsafe 4/10 ✅
Mimo ze pisze wciaz ze Saarinen jest skonczona itp to w sensie o top3. W pojedynkach z reszta zawodniczek natomiast ma duza przewage i jest takim nr 4 gdzie daleko jej do top3 a ucieka sporo od nr 5 . Dlatego mimo wszystkp nie widze jej rodaczek takich jak Lahtenmaeki i Niskanen w pojedynku z AKS w klasyku.
EDIT : blamaz... czas zrobic sobie przerwe...

Otrzymane punkty reputacji: +5
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Mistrzostwa Norwegii, Voss 10km F
Johaug
-Skofterud 1,45 ✅
Kristoffersen-Jacobsen 1,60 ⛔
ako 2,32
stawka 5/10
Betsafe
Skofterud tragiczna forma po przerwie, nie ma najmniejszych szans z Johaug.. Kristoffersen zdecydowanie lepsza jodełką niz Jacobsen dlatego tutaj tez musi byc lepsza od Astrid..
Po 1 zawodach odpuszczam te mistrzostwa bo cuda sie dzieja..

Otrzymane punkty reputacji: +3
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Sprint C, Norwegian Championship, Voss
Mialem nie grac tych mistrzostw ale ze nie ma kompletnie czym innym sie zainteresowac i obstawiac na dana chwile to podchodze po raz drugi...

Kristoffersen-Johaug ZWROT
1,60
betsafe
stawka 2,5/10
Obie zawodniczki sprinterkami nie sa ale Tereska zdecydowanie poprawila sie na krotkich dystansach i bez problemu sie kwalifikuje do zawodow a nawet w klasyku zajmuje dobre miejsca. Dla Marthe klasyk to udręka dlatego nie powinna jutro zagrozic Johaug.

Jacobsen-Falla ✅
2,00
betsafe
stawka 2/10
Falla to sprinterka, odpsucila dzisiejsze zawody ktore sensacyjnie wygrala Jacobsen. Astrid w rewelacyjnej formie po fatalnym poczatku sezonu ale dzisiaj na pewno byl to wyczerpujacy dystans i jutro to odczuje. Falla swieza, mysle ze bedzie chciala wygrac jutrzejsze zawody. Jacobsen klasyk lubi i na pewno bedzie zagrozeniem ale organizm na pewno odczuje dzisiejszy wysilek.Stawki male bo to co dzisiaj widzielismy woła o pomste do nieba..
Skofterud-Ostberg ✅
1,72
betsafe
stawka 2,5/10
Skofterud po przerwie beznadziejna forma o czym pisalem wczoraj. Ostberg ostatni swietne 7 miejsce w sprincie klasykiem w Otepae gdzie Vibeke nawet sie nie zakwalifikowala. W Obersdorfie Ostberg rowniez 7 a w stawce bylo wiele znakomitych zawodniczek. Jesli wszystkie zawodniczki podejda powaznie do tych zawodow to powinno byc ok.
Brun Lie-Gjeitnes ⛔
1,72
betsafe
stawka 1,5/10
Brun Lie malo biega w w tym sezonie ale o sprincie pojecie ma. Gjeitnes to zawodniczka przecietna, ostatnio brala udzial w zawodach w Scandinavian Cup gdzie zajela 9 miejsce w sprincie klasykiem, w stawce byly same anonimowe zawodniczki a dla przykladu 2 miejsce zajela Ahervo ktora zdecydowanie wyprzedzala tam Gjeitnes. Ahervo ani razu sie nie kwalifikowala nawet do cwierfinalow zawodow Pucharu Swiata a wiec widzimy jaki poziom prezentuje Gjeitnes. Licze ze doswiadczona Brun Lie nie upokorzy sie i pokona tak malo znaczaca zawodniczke.

Otrzymane punkty reputacji: +8
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Johaug-Kristoffersen 1,30 ✅
Skofterud-Hagen 1,53 ⛔ ...........
ako 1,99
betsafe
Kristoffersen miala dzisiaj przerwe ale mimo to nie sadze zeby miala szanse z Johaug. Po wycofaniu sie Bjoergen to Tereska ma szanse wygrac jutrzejsze zawody i na pewno postara sie o to. Marthe w klasyku powinna duzo stracic a i w dowolnym jest slabsza wiec odpowiedz jest prosta o ile znowu nie bedzie dziwnych wynikow jak ostatnio..
Skofterud mimo ze forma kiepska to dawanie jej w parze z Hagen ktora nalezy do sredniakow to juz przesada i to jeszcze po takim kursie.. Fakt ze Hagen zajela rewelacyjne 3 miejsce na 10km F ale Vibeke wyprzedzila tylko o 6 sek. W Otepae dla porownaniu na 10km C byal slabsza od Skofterud o 44 sekund wiec nie przesadzajmy.. oby tylko Skofterud powaznie podeszla do zawodow bo na papierze jest miedzy nimi roznica klas.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Randall-Ingemarsdotter ✅
1,66
Bet365
stawka 4,5/10

Amerykanka to bezkonkurencyjna mistrzyni sprintu jodełką. Po TdS byla troche pod forma ale teraz wierze ze odpoczela i znowu bedzie startowala jak petarda i nie da szans przeciwniczka. Kurs zacheca w innych bukach mamy po 1,50 a wiec korzystam. Inga sprawila niespodzianke w Mediolanie gdzie pokonala Randall o 0,2 sekundy. Patrzac na ten bieg widac ze gdyby trasa miala jeszcze 10-20metrow to wygralaby Amerykanka. W Moskwie trasa dluga jak na sprint bo ma 1,5 km a wiec tutaj duza role odegra wytrzymalosc a ta po stronie Kikkan. Szwedka w weekend biegala ciezkie zawody w mistrzostwach Szwecji a wiec nie miala kiedy odpoczywac.

Matveeva-Falla ✅
1,87
Pinnacle
stawka 3,5/10

Bardzo wyrownany pojedynek ale pod kazdym wzgledem deliaktna przewage ma Rosjanka. Urodzona w Moskwie bedzie podwojnie zmotywowana do dobrego wystepu w rodzinnym miescie. W Mediolanie Norwezka 3 a Rosjanka 4. W Dusseldorfiie Matveeva biegala swietnie na tak plaskiej trasie jaka bedzie w Moskwie i zajela 2 miejsce za Randall. Falla w niedziele biegla wyczerpujacy bieg na 15 km laczonym w mistrzostwach Norwegii co rowniez moze sie odbic na formie. Matveeva od dawna w Rosji przygotowuje sie do zawodow. Falla w Dusseldorfie dopiero 13. Widze tutaj delikatna przewage Matveeva.

Otrzymane punkty reputacji: +6
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Widział ktoś profil sprintu? Bo na stronie zawodów nie mogę znaleźć. Jest jakiś podbieg? Przy obecnej formie Kowalczyk nawet mały hopek może ją zanieść do finału. Jeśli w ogóle biegi się odbędą, bo w Rosji ostry mróz.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom