>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Biegi narciarskie sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
mucios88 197

mucios88

Użytkownik
Cześć. Ja mam takie pytanie apropo zakładów w STS. Chodzi mi o zdarzenie Bjoergen - Kowalczyk? Mianowicie dałem nr zdarzenia 4055 na Bjoergen - zdarzenie Tour de Ski 2011 2012 kto lepszy po kursie 1,6. Inne zdarzenie było nazwane Val di Fiemme i na Bjoergen był kurs 1,7 że wygra z Kowalczyk. Czy zatem moje zdarzenie to jest na cały cykl tour de... ??
Tak, dałeś na zwycięstwo Marit Bjoergen nad Justyną Kowalczyk w całym cyklu TDS, więc wynik uzyskasz po jutrzejszym biegu ????

C 11

cysiek7

Użytkownik
Zdecydowanie popieram a wiec :
Kristoffersen-Kalla
1,66
bet365
stawka 4,5/10
Kalla dzisiaj swietnie ale jutro to odczuje i to bardzo. Marthe w klasyku slaba wiec mysle biegla na tyle ile musiala. Jutro nie dosc ze jodełka to jeszcze ta wyczerpujaca góra wiec dla Szarlotki katorga ktorej nie wydaje mi sie ze stawi czoła. Kristoffersen dobrze czuje sie na tym odcinku co udowodnila rok temu zajmujac swietne 3 miejsce z przewaga prawie minuty nad Kalla. Trudno porownywac jutrzejszy etap pod jakies inne zawody ale np w Toblach na 10km F Marthe lepsza o 38sek wiec widac ktorej lezy łyżwa a dla ktorej sa to meczarnie. Kalla przed soba bedzie miala Johaug ktora zobaczy dopiero na mecie a za soba Lahtemaeki i wlasnie Kristoffersen ktora traci 33 sek ktora oczywiste rzuci sie w poscig a wiemy z doswiadczenia jak to jest uciekac meczac sie a jak gonic w stylu ktory sie lubi (dowolnym).
Czy Ty sugerujesz, że Kalla nie umie jeździć łyżwą??? Bo jak dla mnie jest to najlepsza zawodniczka w tym stylu. Oczywiście jak jest w formie.
Ale co do typu to zgadzam się z Tobą, Marthe powinna podciągnąć pod górkę i ukończyć tour na 4 miejscu bo wyżej nie da rady. A dla Kalli to chyba za duża górka.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Czy Ty sugerujesz, że Kalla nie umie jeździć łyżwą??? Bo jak dla mnie jest to najlepsza zawodniczka w tym stylu. Oczywiście jak jest w formie.
Cos pokrecilem... dzieki za zwrocenie uwagi bo piszac to mialem w myslach Saarinen nie wiem czemu. Mimo wszystko to nie zmienia tego ze gorka to meczarnie dla Kalli.

J 22

junior1317

Użytkownik
Dziękuję Kolego serdecznie za odpowiedź ????
Zatem Marit do boju! ???? Niby Justyna jest Polką, a więc Jej powinienem kibicować, jednak w bukmacherce nie ma sentymentów!
Zatem Marit wygraj to ????

C 11

cysiek7

Użytkownik
Justynka powinna to jutro wygrać, choć trudno powiedzieć jak Marit będzie się wspinać pod tą górkę. Ale kurs stał się już śmieszny, na Justynę a do jutra pewnie jeszcze spadnie. U mężczyzn też już raczej pozamiatane, Cologna spokojnie powinien pierwszy dobiec do mety, Northug też raczej utrzyma drugą pozycję. Trzeba poczekać na jakieś ciekawe parki, bo na bank będzie się dało coś wygrzebać na jutro.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
W sumie ja widzę jakąś szansę, że Petter może spuchnąć. Hellner z Kershawem współpracując na płaskim mogą zniwelować sporo czasu, a pod górę to wszystko jest możliwe. Jak będzie zachęcający kurs to spróbuję coś w tym kierunku ;]
Buki też chyba zbyt nie widzą jak się za to wystawianie zabrać, bo z ofertą nędznie :|

Jacobsen - Saarinen 1 1.72 ⛔ bsafe kurs promocyjny. Po raz enty powtórzę, AKS traci sporo w dowolnym. 15 sekund jedynie przewagi na starcie, więc powinny się szybko zjechać, a pod ostatnie podejście Finka będzie cierpieć.

Otrzymane punkty reputacji: +4
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
W sumie ja widzę jakąś szansę, że Petter może spuchnąć. Hellner z Kershawem współpracując na płaskim mogą zniwelować sporo czasu, a pod górę to wszystko jest możliwe. Jak będzie zachęcający kurs to spróbuję coś w tym kierunku ;]
Buki też chyba zbyt nie widzą jak się za to wystawianie zabrać, bo z ofertą nędznie :|

Jacobsen - Saarinen 1 1.72 bsafe kurs promocyjny. Po raz enty powtórzę, AKS traci sporo w dowolnym. 15 sekund jedynie przewagi na starcie, więc powinny się szybko zjechać, a pod ostatnie podejście Finka będzie cierpieć.
Popieram ten typ na Jacobsen,choć Norweżka nie zachwyca to AKS będzie się pod górkę łyżwą tak męczyć że straci kilka minut..Pytanie ile straci Jacobsen.
Co do typu Kalla-Kristofersen 2 tu mam większe wątpliwości.Kalla pod górkę też powinna puchnąć,ale czy młoda Norweżka wytrzyma to? Dziś co prawda klasyk,ale nie wytrzymała tempa Ishidy nawet..
Sam zagram:
Saarinen-Jacobsen 2@1,90 Unibet(pozycja końcowa TDS) edit:już tylko 1,65..✅✅ finka chciała oszukać,ale się nie udało;)
Norweżka ma 15 sekund do odrobienia,czyli na górkę zaczną się wspinać praktycznie razem.Będzie pewnie blisko,trzeba liczyć na kryzys AKS,ale ostatnio miewa ich sporo.Jacobsen nie ma wybitnych wyników,ale trzyma równy poziom.Oby jutro w równym,solidnym tempie weszła na metę prze Finką.

Otrzymane punkty reputacji: +1
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
tds - Climb 9km
Saarinen-Jacobsen ✅
1,72
betsafe
stawka 5/10
Roznica miedzy nimi na tyle mala ze w pewnym momencie poprostu zaczna biec razem a jak wiemy dla Saarinen nie dosc ze gora to jeszcze jodęłką a wiec utrapienie. Nic tylko brac bez glebszej analizy bo koledzy to zrobili i jest zbedna.

Johaug-reszta ⛔
4,75
stawka 1/10
betsafe
Johaug zdecydowana faworytka ale cos pod forma i jakby jej sie nie chcialo. Sa takie zawodniczki jak Steira ktora juz wygrywala ten podbieg w przeszlosci, Kristoffersen ktora bedzie gonic Kalle a wiec moze wysrubowac ładny czas no i Bjoergen z Kowalczyk ktore beda biegly na 120%. A Johaug ? Jej celem bedzie utrzymac przewage nad Kalla co trudne nie bedzie a wiec nie musi biec na 100%.
Dziś co prawda klasyk,ale nie wytrzymała tempa Ishidy nawet..
Bo Ishida to mistrzyni klasyka a Kristoffersen zdecydowanie nie lubi tego stylu...

Otrzymane punkty reputacji: +6
psm 921

psm

Użytkownik
Queen of Alpe Cermis (Best stage time stage 9)
Johaug-Rest of the field
typ-2
kurs 4,00
tobet

Wydaje mi sie ze Tereska stracila szanse na wygranie Alpe Cermis juz w Toblach na 15 lyzwa,tam startowala sama i samotnie musiala gonic przez cala trase Justyne i Marit,probowala ale wspolpraca liderek okazala sie bezwzgledna dla walecznej Johaug i stracila 3,16.9. Dzis jej bezsilnosc byla juz namalowana czarno na bialym,jeden zryw na poczatku i jeden pod gorke w polowie trasy na ktorym zwatpila juz chyba sama w siebie.Przybiegla 11 50 sekund po liderkach,przegrywajac nawet ze sprinterka,swoja rodaczka,Kristoffersen. I teraz pytanie; O co walczy jutro Johaug? Bo moim zdaniem na pewno nie o to aby miec najlepszy czas.Startuje 5 minut po Kowalczyk i Bjoergen,majac przewagi 1,12 nad Kalla,znow startuje sama i sama bedzie sie musiala uporac z ta gora. Moim zdaniem jej celem jest teraz obrona 3 miejsca w TDS i utrzymanie bezpiecznej przewagi nad Szwedka,ktora moze mocno ruszyc,aby zgubic potwornie juz wycienczona Finke Lahteenmaki,ktorej tentno ostatni co wyscig dochodzi do 96-98%.Z przodu zas rozegra sie walka o zwyciestwo,przez dlugi czas pewnie bedzie wspolpraca,a nawet jesli ktoras sprobuje uciekac to ten czas tylko beda srubowaly. Ciekawy typ moim zdaniem,jakbym wczesniej go zobaczyl dalbym na typ dnia.

Otrzymane punkty reputacji: +10
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Teresa Johaug - Rest of the field 2 @ 4,75 Betsafe ⛔ Tereska jest niemożliwa :cool:

Typ wypatrzyłem już wcześniej jednak czekałem jakie zdanie będą mieli inni użytkownicy (Soltysiao i psm) i tylko utwierdziłem się w swoim przekonaniu. Gram jeden typ a mianowicie to że piękna Teresa nie będzie miała w jutrzejszym biegu najlepszego czasu. Moim zdaniem ona już całkowicie zrezygnowała z możliwości odrobienia strat to Bjergen i Kowalczyk, jutro wyruszy aż 5 minut po tej dwójce. Nie sądzę że będzie szarżowała z tempem, pobiegnie spokojnie by utrzymać swoją przewagę nad czwartą Kallą nad którą ma 1 minutę i 12 sekund przewagi. Kowalczyk z Bjergen narzucą pewnie mordercze tempo i mam nadzieję że Astma tego nie wytrzyma. Ze stawką nie szarżuję ale zdecydowanie jest value na ten typ, także nawet jeśli się nie uda nie będę żałował.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Steira-Ivanova 1,31 ZWROT
Roponen-Ishida 1,40 ✅
ako 1,83
stawka 2/10

Steira w przeszlosci wygrywala juz te odcinki a Ivanova albo nie dotrzymala do nich albo jak biegla to byla ostatnia. Przewaga mala i zawodniczki powinny sie zjechac a potem juz tylko formalnosc zeby doswiadczona Norwezka przegonila Rosjanke.
Roponen 2 lata 2 , moze forma zdecydowanie inna ale zaprawiona w bojach i ma doswiadczenie z teto podbiegu. Ishida rok temu zrezygnowala wiec wytrzymalosciowo musi miec klopot. Roznica rowniez taka ze powinni sie szybko zjechac i Finka z wyprzedzeniem nie powinna miec klopotu. Stawka mala bo nie dosc ze dubel to jeszcze koniec tds i niewiadomo wlasnie jak z wytrzymaloscia.

A 350

aslan

Użytkownik
AKO z Betsafe:
Kowalczyk - Bjorgen 1,55
Zasadniczo zgadzam się z jednym z kolegów powyżej, że jeżeli czegoś należy szukać w tej parze, to w ten sposób, aby przed biegiem odpuścić, poczekać aż na pierwszym, płaskim fragmencie Bjorgen dogoni Kowalczyk, co powinno się stać dość szybko i wtedy przyatakować na Justynę po mniej więcej równych kursach. Potrzebowałem jednak czegoś do AKO, a mam takie przeczucie, że jak byśmy nie próbowali doceniać Bjorgen, to Justyna jest tak zmobilizowana i na tyle mocna, że na podbiegu zostawi Norweżkę i po prostu wygra...
Zeller - Randall 1,25
Na starcie tylko sekunda różnicy, ale wszyscy wiemy, że ta drobna różnica jest pochodną dobrych występów szalonej Amerykanki przede wszystkim w sprintach. W dzisiejszej wspinaczce liczyć się nie powinna. Wyniki z zeszłego roku to potwierdzają - ponad 90 sekund przewagi Niemki.
Saarinen - Jacobsen 1,60
Wszystko zostało napisane - zgadzam się z tym co powyżej. Saarinen będzie się tu męczyć niemiłosiernie, Jacobsen nie jest w takiej formie jak rok temu, ale to co zaprezentuje powinno wystarczyć na Finkę.
Roponen - Ishida 1,32
Lubię Japonkę, ale nie wróżę Jej dziś specjalnych sukcesów. Roponen musi pokazać szaloną mobilizację, bo traci status postaci nr 2 w fińskich biegach na rzecz Lahteenmaki, a atakują też inne (Niskaanen, Kyllonen). W zeszłym roku czas przyzwoity, myślę, że Finka w pewnym momencie oderwie się od Japonki i tak już zostanie.
Łącznie AKO na poziomie ponad 4,0 i nie bardzo widzę tutaj pozycję, która miałaby nie wejść...

Dodatkowo dla ryzykantów ciekawa alternatywa z Tobet.
Pisaliście dużo o różnicy pomiędzy Saarinen i Jacobsen, stawiając na tę ostatnią po kursie 1,60 (podzielam zresztą ten pogląd).
Dlaczego by jednak w takim razie nie zagrać Jacobsen w parze z Randall po kursie 2,40 (chwilę temu było jeszcze dużo bardziej atrakcyjne 2,70, ale chyba ktoś jeszcze pomyślał podobnie do mnie - chyba, że to ja zmieniłem kurs).
Zwróćmy uwagę, że Amerykanka była w zeszłym roku jeszcze wolniejsza od Saarinen, a do Jacobsen straciła minutę i 11 sekund. Norweżka nie w takiej formie jak rok temu, różnica na starcie też spora (47 sekund), ale ciągle spokojnie możliwa do odrobienia. Zresztą wcale nie jestem pewien czy jak Randall poczuje, że nie daje rady, to nie odpuści sobie tego wyścigu.
Nie zachęcam może wybitnie, ale typ wart rozważenia. Ja spróbowałem.

Otrzymane punkty reputacji: +5
A 0

andrzej26u

Użytkownik
Saarinen miala wystartowac przed Jacobsen 15,1 s a ruszyła na trase duzo wczesniej co potwierdzaja powtorki startu jak i czas na pierwszym pomiarze .Ciekawe czy zrobia korekte czy tez tak to pozostawia?

A 0

andrzej26u

Użytkownik
Saarinen miala wystartowac przed Jacobsen 15,1 s a ruszyła na trase duzo wczesniej co potwierdzaja powtorki startu jak i czas na pierwszym pomiarze .Ciekawe czy zrobia korekte czy tez tak to pozostawia?
Dobrze widzialem,ze cos nie tak bylo ze startem Saarinen.Juz zostala zrobiona korekta i Jacobsen jest przed Saarinen.

malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
no i udało się, betsafe rozliczył już na plus bet Jacobsen - Saarinen ????
TdS bardzo udany dla nas, brawa dla Justyny i wszystkich którzy w tym temacie wykonali kawał dobrej roboty na czele z Soltysiao i DaveyWatt! brawo Panowie ????

S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Brawo Justyna. Ja tylko napomknę trochę na temat transmisji. Była skandaliczna, praktycznie od jazdy pod górę mogliśmy obserwować walkę Kowalczyk z bjoergen. Do tego czasu obserwowaliśmy lasy, śnieg, migawki ze smarowania nart czy n-te zawodniczki. Nie wiem czy Włosi zrobili to specjalnie ale gorszej transmisji niż dzisiejsza nie widziałem. Smutne i żałosne. WSTYD

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom