>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Biegi narciarskie sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
10 km C Mass Start - sobota
Zeller-Boehler ZWROT niestety bo Zeller pobiegla swietnie
1,83
bet365
stawka 5/10
Pojedynek dwoch Niemek ktorych na pierwszy rzut oka rywalizacja wydaje sie wyrownana o czym swiadcza kursy. Ale wchodzac glebiej w ten typ jedna z nich wyrasta nam na faworytke. W Oberhofie dziewczny biegly na 10km klasykiem i lepsza byla Zeller o 2 sekundy ale tutaj nie bylo startu wspolnego. Taki byl w Rogla na 10km C i Zeller miala przewage nad swoja rodaczke w okolicy minuty ! Wczesniej w Kuusamo na 10km C to Boehler lepsza o 40 sekund od rodaczki ale ta trasa wybitnie nie podpasowala Katrin w przeciwienstwie do sobotniej trasy w Val di Fiemme gdzie Zeller zajela swietne 8 miejsce tracac tylko 15 sek do Saarinen ktora wtedy byla w formie co obrazuje w dosyc dobry sposob poziom Katrin. W porpzednim sezonie w najwazniejszych zawodach w Oslo przy starcie wspolnym po 7,5 km klasykiem o 18 sekund lepsza Zeller a w Drammen o 40 sek na 10km C.
Tak wiec w znaczacych zawodach Boehler na porownywalnych dystansach byla tylko raz lepsza. Najwazniejsze dla nas jest chyba porownanie ich wystepow w Rogla gdzie byla start wspolny z ktorego mozna wywnioskowac ze Bohler nie lubi biegac w grupie.
Ze Steira dzisiaj sie nie udalo mimo ze byla wyrazna faworytka z Roponen ale u niej zawiodla kondycja. U Zeller problemow nie widac a nawet mozna stwierdzic ze dzisiaj byla swiezsza i lepiej przygotowana od Boehler.

Otrzymane punkty reputacji: +5
ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Wasze dywagacje mnie przerażają. Oczywiście, że wygra Bjergen a to, że nie odskoczyła oznacza, że wygra różnicą 10 sekund a nie 2 minut ale zwycięstwo nie podlega dyskusji. Kurs 1,5 jest dla mnie wspaniałą informacją bo spodziewałem się podobnego jak podczas ostatnich zawodów czyli 1,2 -1,25. Jeśli tak bardzo nakręciliście się na Justysię to życzę szczęścia ????

C 11

cysiek7

Użytkownik
Wasze dywagacje mnie przerażają. Oczywiście, że wygra Bjergen a to, że nie odskoczyła oznacza, że wygra różnicą 10 sekund a nie 2 minut ale zwycięstwo nie podlega dyskusji. Kurs 1,5 jest dla mnie wspaniałą informacją bo spodziewałem się podobnego jak podczas ostatnich zawodów czyli 1,2 -1,25. Jeśli tak bardzo nakręciliście się na Justysię to życzę szczęścia ????
A jakieś argumenty za. I naucz się znaczenia słów, które używasz.
Dywagacje - odbieganie od tematu
Także we wcześniejszych postach nie widzę, żadnych dywagacji.
A co do samego finału TdS, to mam nadzieje, że Justyna pokaże na co ją stać i w finałowym podbiegu będzie walczyć z Marit do samego końca. Mam nadzieje, że będziemy świadkami wspaniałej walki dwóch najlepszych biegaczek ostatnich lat. A finał TdS w końcu będzie emocjonujący, a nie jak przez ostatnie lata, kiedy to wszystko było rozstrzygnięte przed ostatnim etapem.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Jak ktos jest zainteresowany typem na Zeller ktory podalem to w pinnacle jest za 1,95.. niestety balem sie ze pojdzie masowka na ten znakomity bet i gralem po nizszym kursie. Ale dobre i to.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Ja tam trzymam kciuki za Justynę, nie zdziwię się jak jutro niektórych zaskoczy ;]

Ishida - Ivanova 1 2.10 ⛔ betsafe, trochę mnie zaskoczył ten kurs. O Japonce sporo już zostało napisane, jest w dobrej formie, nawet w dowolnym spisuje się nieźle. Dla niej to chyba najważniejszy etap na tegorocznym TdS, wreszcie klasyk bez różnic czasowych, myślę, że potwierdzi swoją klasę. Wielkich różnic między nimi nie było w ostatnich występach, ale jednak faworyzowania Rosjanki nie rozumiem.

Zeller - Boehler 1 1.95 betsafe zwrot, o typie pisał Soltysiao. Patrząc na wyniki TdS, to Katrin na końcowych etapach notuje lepsze wyniki.

odwrócili kursy :|

u panów, warto zagrać przeciw Bauerowi w parze z Petterem/Cologną do wyboru. Ta 2 powinna zajać 2 pierwsze miejsca na mecie. Lukas bez większych szans na finiszu, a urwać mu się nie dadzą, bo na trasie premie z bonifikatami.

Kalla - Haag 2 3.5⛔ po takim kursie można spróbować. Kalla zawaliła ostatni bieg, skończyło się na tym, że ją kolejne zawodniczki doganiały i jedynie udało jej się trzymać z nimi. Ania z kolei, uzyskała lepszy czas od Kalli na tym dystansie. Ania w tym sezonie niestety pod formą, ale jedyny jej wystrzał miał miejsce właśnie w klasyku.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Ishida - Ivanova 1 2.10 Betsafe, trochę mnie zaskoczył ten kurs. O Japonce sporo już zostało napisane, jest w dobrej formie, nawet w dowolnym spisuje się nieźle. Dla niej to chyba najważniejszy etap na tegorocznym TdS, wreszcie klasyk bez różnic czasowych, myślę, że potwierdzi swoją klasę. Wielkich różnic między nimi nie było w ostatnich występach, ale jednak faworyzowania Rosjanki nie rozumiem.
na Ishide jest 1,65 a na Ivanova 2,10. Odwrocili kursy czy ty sie pomyliles.. ?

berciq89 473

berciq89

Użytkownik
Pytanie do znawców czy Johaug jest wstanie wygrać jakiś etap czy raczej nie ma na to szans w biegu na 15 km gdzie miała odrabiać stratę do dwóch prowadzących zawodniczek strasznie spuchła i jeszcze straciła. Pytam bo w parze h2h Kowalczyk - Johaug na jutrzejsze zawody Betsafe oferuje 1.30

C 11

cysiek7

Użytkownik
Jednak na 15 kilometrów biegła całą trasę sama, a Marit i Justyna się zmieniały. Czy ma szansę wygrać etap? Nie wiem, raczej będzie jako pierwsza pod górę, ale to będzie trzeba szukać specjalnych zakładów. Natomiast jutro w parze z Justyną po takim kursie nie opłaca się grać na Justynę czy na Marit. Jasne, że ma szanse to wejść, ale moim zdaniem Therese się nie zgubi na trasie i wszystko decydować będzie się na mecie, dlatego też po 1.3 szkoda nerwów.

psm 921

psm

Użytkownik
Ja tez bym odpuscil ten w/w zaklad mimo ze jest to konkurencja koronna Kowalczyk,ale ona walczy o inne cele,nie bedzie sie zajezdzac przed Alpe Cermis,prawdopodobnie Bjoergen tez bedzie tylko pilnowac Justyny,chyba ze sie swietnie czuje i sprobuje uciec,ale tak czy siak to Johaug musi odrabiac i roznie moze byc z czasami.

berciq89 473

berciq89

Użytkownik
Dzięki panowie za info bo chciałem to zagrać grubiej a tak to trzeba poszukać czegoś innego a jutro emocjonować się biegiem przed tv.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Jacobsen-Zeller 2@1,85 Unibet-----&gt;już jest @2,00 więc tym bardziej polecam!20-6✅✅

O Zeller trochę napisano wcześniej.Na 10 km klasykiem w Oberhofie Niemka była lepsza o 73 sekundy.W klasycznej części biegu łączonego w Oberstdorfie Zeller lepsza o 18 sekund.We wcześniejszych biegach na 10 klasykiem czyli w Rogia i Kuusamo lepsza Norweżka dość wyraźnie.Jednak to było prawie miesiąc temu.Zeller starsza o 8 lat,na pewno bardziej wytrzymały organizm co w TDS jest kluczowe w ostatnich etapach.
Jeszcze wspomnę na koniec że przed rokiem na tym odcinku lepsza była Zeller o 14 sekund.
Typ wydaje się dość ciekawy,oczywiście za rozsądną stawkę.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Saarinen-Lahtemaeki 1,85 tobet ✅
6/10
Widac leca masowki na Lahtemaeki i Kristoffersen a tak naprawde dla nich jutrzejszy dystans to meczarnie. Liczylem na taka pare po tym jak wystawiono Finke z Ishida po kursie 1,80 (juz spadl na 1,50 czego kompletnie nie rozumiem bo to Ishida jest mocniejsza na tym dystansie i nie odwazylbym sie tego zagrac, niedzielniaki widac graja po nazwisku..). W klasyku na 10km C od dawna jest powtarzalnosc wynikow. TOP 3 czyli Marit, Justyna i Tereska , za nimi o jakies 20 sek Saarinen i za Saarinen o kolejne 20 sek cala reszta wiec gdzie tutaj miejsce dla Lahtemaeki ? Przejdzmy do konkretow :
Obersdorf laczony po 5km C (duzo nam to nie daje ale zawsze cos) - Saarinen lepsza o ponad 20 sek na tak krotkim dystansie !
Oberhof 10 km C - Saarinen lepsza o 30 sekund !
Rogla 10 km C Mass start - Saarinen lepsza o 25 sekund !
Kuusamo 10 km C - Saarinen lepsza o 30 sekund !
Val di Fiemme 10 km Mass start TDS 2011 - Saarinen lepsza o MINUTE !
Wyniki mowia same za siebie i tutaj typ wydaje sie idealny ale musze zaznaczyc ze sa aspekty niekorzystne dla nas. To Lahtemaeki walczy o utrzymanie 4 miejsca i jest zmotywowana. Saarinen jest 11 i juz chyba wszystko jedno ktore miejsce zajmie bo i tak to dla niej ponizej oczekiwan. Jesli chodzi o wiek to widac ze Saarinen odczuwa trudy tak napietego kalendarza tds. Lahtemaeki za to jest mloda i dla jej organizmu taki wysilek to duzo. Klasyk to specyficzny styl i niektore zawodniczki sie w nim poprostu mecza i do takich nalezy Lahtemaeki. Saarinen za to uwielbia go i mam nadzieje ze jutro to udowodni i podejdzie zmotywowana do walki juz nie o klasyfikacje TDS a cenne punkty do PŚ.
Steira-Ishida 2,10 tobet 2/10 ✅
Tak jak pisalem, bylem sklonny zagrac na Japonke nawet w parze z Lahtemaeki ale tobet wystawil ja ze Steira co wydaje sie pewniejsze. Steira slabiutki wystep wczoraj, zawiodla mnie po calosci bo poczatek miala dobry a wiec widac zmeczenie. Wiekowo prawie rowiesniczki ale to Ishida wydaje sie swiezsza. W Obersdorfie Japonka lepsza o 22 sek od Norwezki na 10km C , w Kuusamo to Norwezka lepsza o tyle samo ale jak pisalem Steira im dluzej trwa tour tym ma slabsze wyniki. W Rogla Steira nie biegla wiec nie ma porownania ale Ishida dobre 8 miejsce. Dla Ishidi po 10 km C w Obersdorfie jutrzejszy dystans to glowne atrakcje w tourze wiec musiala zostawic sobie na to sily. Kursy powinny byc wyrownane a wiec 2,10 traktuje jako delikatne value i pobieram.

Medvedeva-Smutna 1,72 betsafe 2/10 ✅
Jeszcze naszla mnie wena na jeden typ przed spaniem. Wydaje sie ze to wyrownana para. Ale zadziwil mnie wyczyn Rosjanki i jej znakomite 8 miejsce w Rogla na 10km C start wspolny. Smutna byla o ponad minute slabsza i wglebiajac sie dalej w jej wyczyny w konkurencjach ze startow wspolnych mozna zauwazyc ze sobie kompletnie nie radzi. Moze nie umie sie przepchac i wyprzedzac. Medvedveda w przeciwienstwie wlasnie lepiej czuje sie na 10km C kiedy start jest wspolny niz pojedynczy. Delikatnie wchodze w ten typ gdyz taka zaleznosc moze sie potwierdzi i jutro a zawsze warto miec taka pare dla emocji juz jak wszystko w czolowce sie rozstrzygnie a my bedziemy czekac na pozostale zawodniczki.

Jutro napisze jeszcze 1 typ, niestety pogralbym go juz teraz ale mam zamrozone srodki na jednym z bukow i musze poczekac z podaniem go bo nie chce zeby spadly kursy... Dostaje wiele priva czy Bjoergen czy Kowalczyk i czy Johaug moze zagrozic. Bjoergen powinna uciec jesli chce miec spokoj przed gora. Ale czy jest w stanie ? Klasyk wspolny to styl Justyny i to ona czesto byla gora. Dla mnie no bet ze wskazaniem na Marit. Johaug moze namieszac wiec nie tykam po kursach 1,30 jej w parach z ta dwojka.

Otrzymane punkty reputacji: +13
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Ostberg-Kyllonen ⛔
1,60
stawka 7,5/10
betsafe
Co tu duzo mowic zdziwila mnie taka para w betsafe. W Oberhofie co prawda tylko 2 sek lepsza Norwezka ale tam bieg roznie mogl sie ukladac, niestety w tv nie pokazuja dalszych zawodniczek na trasie wiec trzeba sie domyslac a wyszukac nie ma jak. W Rogla ze startu wspolnego az o 54 sekund lepsza Ostberg ! W Kuusamo o 18 sekund lepsza Norwezka. Ale patrzac na rezultaty rok temu z tej trasy doszukujemy sie ogromnej straty Kyllonen ktora wynosila az minute i 20 sekund. Roznica miedzy nimi w stylu dowolnym nie jest az taka duza a 2 dni temu Osberg byla lepsza w granicach 3 minut od Finki wiec forma zdecydowanie po stronie Norwezki. Dziwna para i obok Saarinen-Lahtemaeki jest to moja nadzieja na zrobienie w koncu jakiejs wiekszej gorki a nie zarabianie groszy przez pechowe biegi Kalli czy Matveevej...

Johaug win ⛔
7,00
betclic
stawka 0,5/10
Marit z Justyna beda biegly razem nie patrzac na Tereske bo po co ? A Johaug nie ma nic do stracenia wiec moze zaczac uciekac i uciec tak ze juz jej nie dogonia. Kurs zawyzony bo w Obersdorfie jak to Johaug musiala gonic a 2 krolowe sie nawzajem badaly to Tereska byla lepsza i to sporo (okolo 15 sek ).

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Betclick placi na zwyciestwo johaug @ 11.00
11 to jest na generalke...
Roponen-Sarasoja ZWROT
1,72
Betsafe
stawka 2,5/10
Roponen w klasyku lepsza przewaznie i kilka-kilkanascie sekund od swojej kolezanki z reprezentacji. Wyrownana para ze wskazaniem na Roponen. W tym sezonie zawsze lepsza od Sarasoji w klasykach na 10km, rok temu w Val di Fiemmie rowniez lepsza i to o 20sek. Sarasoja jest lepsza od Roponen w jodełce a ostatnio to Roponen miala o sekunde lepszy czas wiec widac ze to ona lepiej wytrzymuje trudy tego touru. Ja probuje.

Z 7

zkrecina

Użytkownik
BETSSON
Val di Fiemme - 10 km Mass Start Women (C) Head2Head: Justyna Kowalczyk
(-Marit Bjørgen) 2.30 ✅
Długo myslałem nad tą parą,pewnie jak wszyscy i tu zagrałem po prostu pierwszą myślą...a wcześniej kminiłem,że kiedy jak nie teraz,na jej koronnej konkurencji Kowalczyk wygra z Marit.Wiem,wiem norweżki będą przeciwko naszej zawodniczce,kursy spadają na Marit bleble...Sami norwegowie przyznają,iż w wyższej formie jest Justyna,poza tym nie wiadomo jak norweżka zniesie trudy touru,gdyż dawno na nim nie startowała,poza tym mam nadzieje,iż dziś trochę odpuści wiedząc,że jutro na 9km łyżwą będzie faworytką w tej konkurencji.Klasyk 10km mam nadzieje bedzie Justyny.

Val di Fiemme - 10 km Mass Start Women (C) Head2Head: Aino Kaisa Saarinen (-Krista Lähteenmäki) 1.70 ✅
Wcześniej koledzy opisali tą parę...Saarinen łyżwą to totalna padaczka,jednak klasykiem to jedna z najlepszych zawodniczek w stawce i myśle ze na 15km łyżwą odpuściła troche bieg w przeciwieństwie do jej rodaczki,która pobiegła na maksa i dziś może to odczuć...Niewątpliwie Lähteenmäki to duży talent fińskich biegów jednak ta konkurencja będzie należeć do jej starszej koleżanki.

Val di Fiemme - 10 km Mass Start Women (C) Head2Head: Masako Ishida (-Julia Ivanova) 1.60 ???? masakra,mało brakło...⛔
Ostatnia para,również opisana przez poprzedników.Moim zdaniem będą bardzo blisko siebie,zarówno japonka jak i rosjanka to specjalistki od klasyku,jednak ostatnia forma wskazuje na &quot;samurajke&quot; pozatym jest to jej ulubiona konkurencja...
Powodzenia,ja zagrałem za 400zł,będą nerwy...

Otrzymane punkty reputacji: +5
inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
Dla mnie dzis dwie niespodzianki:
Kalla - po ostatnim wystepie kiedy to zawiodla mnie na calej lini z Randal nie liczylem ze w klasyku bedzie w stanie zlapac sie do pierwszej 5 - tak kolo 10-12 miejsca jej dawalem
Johaug - tutaj niespodzinaka in minus bo raczej myslalem ze moze cos tam namieszac w czolowce a to taka niespodzianka i bardzo slaby wystep

A 220

andrzej78

Użytkownik
Gang olsena miał lepsze plany niż norweżki na Justynę ;) Ważne zwycięstwo bardziej z psychologicznego punktu widzenia niż jutrzejszej przewagi na starcie. Bo te 11s to w sumie nic i justyna da sie podgonic na prostym i podejście pod górke zaczną razem, a tam mam nadzieję że poraz kolejny pokaże swoją moc. Ciekawy jestem jak będą wyglądać kursy, przed dzisiejszym etapem były ok 1,5B-2,6K na końcowe zwycięstwo.

Troche się odwróciły 1,6K-2,2B

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Jutro trzeba będzie poczekać na live, aż będą biegły razem i wtedy zagrać na Kowalczyk, teraz po 1.5 się nie opłaca, a na 99% się zjadą.
Jutro fala od 9:00 straty, więc trochę utrudni to śledzenie dalszych zawodniczek. U panów od 7:00.
Liczę, że Marthe wydrze 4 miejsce.
U panów Kershaw z Hellnerem powalczą o miejsce na podium, etap pewnie wygra jak zwykle Bauer.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Liczę, że Marthe wydrze 4 miejsce.
Zdecydowanie popieram a wiec :
Kristoffersen-Kalla ✅
1,66
bet365
stawka 4,5/10
Kalla dzisiaj swietnie ale jutro to odczuje i to bardzo. Marthe w klasyku slaba wiec mysle biegla na tyle ile musiala. Jutro jodełka a wiec styl dla obu zawodniczek swietny ale roznica jest podstawowa.. Kristoffersen lubi taki wysilek a Kalla juz nie. Kristoffersen dobrze czuje sie na tym odcinku co udowodnila rok temu zajmujac swietne 3 miejsce z przewaga prawie minuty nad Kalla. Trudno porownywac jutrzejszy etap pod jakies inne zawody ale np w Toblach na 10km F Marthe lepsza o 38sek. Kalla przed soba bedzie miala Johaug ktora zobaczy dopiero na mecie a za soba Lahtemaeki i wlasnie Kristoffersen ktora traci 33 sek ktora oczywiste rzuci sie w poscig.
edit : musialem troche podretuszowac analize bo wkradly mi sie tutaj niezle banialuki...

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 22

junior1317

Użytkownik
Cześć. Ja mam takie pytanie apropo zakładów w STS. Chodzi mi o zdarzenie Bjoergen - Kowalczyk? Mianowicie dałem nr zdarzenia 4055 na Bjoergen - zdarzenie Tour de Ski 2011 2012 kto lepszy po kursie 1,6. Inne zdarzenie było nazwane Val di Fiemme i na Bjoergen był kurs 1,7 że wygra z Kowalczyk. Czy zatem moje zdarzenie to jest na cały cykl tour de... ??

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom