adamo80
Użytkownik
Warto głosować na każdego z wyjątkiem PiSu. Nawet chyba przełknął bym RAZEM choć zrujnowali by połowę firm w Polsce, ale wszyscy inni oprócz PiSu grają zgodnie z regułami gry czyli Konstytucją i prawem. To co PiS wyprawia w sprawie TK czy mediów to było jawne łamanie prawa. Zresztą uchwalenie budżetu też jest problematyczne. Do tego prezes dzieli naród na naszych i zdrajców. Wg niego każdy kto popiera PO, N. Kukiz, KORWINa, RAZEM, SLD jest zdrajcą, zaprzańcem itd. To się nie mieści w głowie !Adamo80 tylko popatrz na tą scenę polityczną w Polsce i powiedz na kogo tutaj głosować? W ostatnich wyborach nie brałem udziału niewierze już żadnym polityką za mojego życia były już chyba wszystkie, możliwe opcje i żadna nic dobrego dla tego państwa nie zrobiła. Jeśli miał bym głosować to chyba dał bym szanse Kukizowi bo jeszcze nie miał swoich 5 minut.
Jeśli by wybuchła wojna domowa dotknęła by wszystkich bez względu na to czy obecnie się interesują polityką czy nie. Bez względu na to jakie mają poglądy i czy chodzą w ogóle na wybory. Jak by nie było prądu, ciepłej wody i puste sklepy np tak jak dzisiaj i w zeszłym tygodniu gdzie było po -10 stopni to byś zobaczył jakie ma to skutki. Nie mówiąc o ofiarach w każdej rodzinie.jaka wojna domowa? ja mam daleko gdzies jedna i druga strone sporu - a skoro znajdzie sie troche ludzi 'gotowych walczyc na smierc i zycie za swoja partie' to prosze bardzo, selekcja naturalna najglupszych marionetek :grin:
juz sie niektorzy budza z mitycznego kodu walczacego o niepodleglosc, niedlugo obudza sie ci nowoczesni - tak tepych ludzi 'liderow', ktorzy sami sie wystawiaja wladzy to juz dawno nie bylo.
A w sprawie obecnego konfliktu w TVN eksperci w kółko powtarzają, że wygrała PO. Dla mnie totalna bzdura ! To N. wygrała i od dzisiaj jestem byłym wyborcą PO i przechodzę do N. bo Petru chciał się dogadać z PiS. Była propozycja aby poprawki wrzucił Senat i była by dyskusja w Sejmie, a nawet Kaczyński powiedział, że przyjmą część poprawek opozycji. Więc ja się pytam - o co ci chodziło Panie Schetyna ? O to, żeby mieć ciągłe paliwo wyborcze czy żeby znaleźć jakiś kompromis ? Wiadomo jest, że PiS ma większość i robią co się im żywnie podoba nawet łamiąc prawo i Konstytucję, ale to nie oznacza, że i opozycja ma łamać prawo, a okupacja mównicy i fotela marszałka to było złamanie prawa. Ja wiem, że wynikało to z bezsilności, ale można i trzeba było się cofnąć. Dla mnie Petru, która rozmawiał z PiS i chciał osiągnąć porozumienie jest wygranym.