Dopóki nie kradną tyle co się kradło za rządów PO, dopóty wypadają dużo korzystniej niż ich poprzednicy.Dla mnie to kwintesencja porównania rządów PO do PiS. Bardzo mądre słowa Kukiza.
???????????? już ich raczej przebiliDopóki nie kradną tyle co się kradło za rządów PO
To jak w takim razie wytłumaczysz fakt, że deficyt budżetowy za rok 2016 wyniósł około 30 mld złotych? Za czasów 8-letnich rządów PO deficyt tylko 3 razy był mniejszy pomimo tego, że nie zrealizowali oni tak potężnych projektów jak 500+ czy darmowych leków dla seniorów.już ich raczej przebili
Skąd Ty te dane wziąłeś? W 2016 była rekordowa,bo prawie 55 mld dziura budżetowa, także zły przykład kolego. A pozatym co ma nieumiejętność rządzenia państwem przez PIS do tego jak sie zawłaszcza stanowiska i państwowa kasę? PO robiło walki jak cholera, ale PISu raczej nikt w nowożytnej historii Polski nie przebije.To jak w takim razie wytłumaczysz fakt, że deficyt budżetowy za rok 2016 wyniósł około 30 mld złotych? Za czasów 8-letnich rządów PO deficyt tylko 3 razy był mniejszy pomimo tego, że nie zrealizowali oni tak potężnych projektów jak 500+ czy darmowych leków dla seniorów.
Darmowe leki to raptem kilkaset milionów, w porównaniu do 500 + grosze.To jak w takim razie wytłumaczysz fakt, że deficyt budżetowy za rok 2016 wyniósł około 30 mld złotych? Za czasów 8-letnich rządów PO deficyt tylko 3 razy był mniejszy pomimo tego, że nie zrealizowali oni tak potężnych projektów jak 500+ czy darmowych leków dla seniorów.
Jak PO (rozumiem, że masz na myśli czynnych lub byłych polityków PO lub ludzi z nimi powiązanych) by choć 1zł ukradli to PiS mając obecnie WSZYSTKIE możliwe służby i PEŁNĄ inwigilację (jedna z pierwszych ustaw, która z oczywistych względów nie była jeszcze rozpatrzona przez TK, a teraz wiadomo jak będzie) internetu, korespondencji itd; wywlokła by wszystko na wierzch. Albo tego nie robi bo nic nie ma, albo czeka do kolejnej kampanii wyborczej, ale myślę, że to pierwsze bo za 3 lata swoich rządów to mogą już niczym nie przykryć. Więc mam do Ciebie pytanie - czy masz jakąś wiedzę z rodziny lub znajomych, że ktoś z PO coś ukradł ? Jak tak to jutro pędem do prokuratury, a Pan Ziobro na pewno Ci bardzo podziękuję..., a jak nie masz takiej wiedzy tylko powtarzasz slogany z kampanii na której PiS wygrał wśród nie wykształconych niedojd z małych miast, które nie potrafią założyć własnego biznesu, nic nie potrafią... tylko wyciągać rękę do innych ludzi po 500zł na SWOJE i tylko SWOJE dzieci (bo te 500+ nie rozdaje PiS ze swoich składek partyjnych np zamiast 9 ochroniarzy Prezesa, 1 może by starczył ? ) tylko m. in. z moich podatków, na które jako przedsiębiorca haruję po 12 godzin dziennie bez weekendów, świąt, niczego (!). Nawet w Boże Narodzenie i Nowy Rok pracowałem (!); to wracając do myśli - NIE PISZ, ŻE KTOŚ KRADNIE BEZ DOWODÓW.Dopóki nie kradną tyle co się kradło za rządów PO, dopóty wypadają dużo korzystniej niż ich poprzednicy.
Mistrzu, odłóż Wyborczą chociaż raz na jakiś czas. 55 mld złotych to był zakładany deficyt budżetowy, a na koniec roku realnie wyniósł on około 30 mld zł.Skąd Ty te dane wziąłeś? W 2016 była rekordowa,bo prawie 55 mld dziura budżetowa, także zły przykład kolego. A pozatym co ma nieumiejętność rządzenia państwem przez PIS do tego jak sie zawłaszcza stanowiska i państwowa kasę? PO robiło walki jak cholera, ale PISu raczej nikt w nowożytnej historii Polski nie przebije.
Przykłady pierwsze z brzegu: Caracale, które miały nas kosztować 260 mln złotych za sztukę. Za takie same Caracale Kuwejt wynegocjował cenę 160 mln zł za sztukę. Skąd wynika różnica, jak myślisz?Więc mam do Ciebie pytanie - czy masz jakąś wiedzę z rodziny lub znajomych, że ktoś z PO coś ukradł ?
Lepiej dostać te leki po 75 roku życia czy nie dostać ich wcale?Postulat obniżenia wieku emerytalnego z 67 do 65 i 60 wg PiSu oparty był na tym, że ludzie nie mogą pracować aż do śmierci. Postulat słuszny, jak najbardziej. Tylko dlaczego darmowe leki przysługują dopiero po ukończeniu 75 roku życia?
Nie wiem skąd wynika różnica. Nie sądzę, żebyś przeczytał dokładnie całą umowę z Kuwejtem, która ma 10 tyś stron. Może była kwestia mniejszego ofsetu dla Kuwejtu ? Nawet jeśli by Kuwejt miał lepszych negocjatorów to by tylko świadczyło, że rząd źle negocjował, ale do postawienia zarzutu o korupcję i kradzież to DALEKA droga. Jeśli masz jednak taką wiedzę zapraszam na najbliższą jednostkę policji lub do prokuratury. Nawet jako praworządny obywatel powinieneś tak zrobić !@Adamo
Przykłady pierwsze z brzegu: Caracale, które miały nas kosztować 260 mln złotych za sztukę. Za takie same Caracale Kuwejt wynegocjował cenę 160 mln zł za sztukę. Skąd wynika różnica, jak myślisz?
Tamta Pani była członkiem PO ? Nie pamiętam żeby była. W urzędach miasta zatrudnia się dziesiątki tyś zł, a przestępstwa lub balansowanie na granicy prawa w celu osiągnięcia korzyści majątkowej robią setki bez względu na barwy polityczne. To są ludzie nieetyczni, a często przestępcy. Trudno, żeby każdy prezydent odpowiadał za każdą sprawę. A a tej sprawie nieprawidłowości były także jak komisarzem Warszawy było PiS.Przykład drugi: reprywatyzacja w Warszawie, gdzie urzędniczka pani Waltzowej "przypadkowo" odzyskała od miasta stołecznego nieruchomość wartą kilkadziesiąt milionów złotych.
Cit nie dotyczy najmniejszych. Najmniejszy to jestem ja. Cit dotyczy sp z o.o., które obracają setkami tysięcy i milionami. Są to średnie przedsiębiorstwa. Żeby z tego skorzystać trzeba by założyć sp z o.o. co jest kosztowne i są różne inne wymogi. Fajnie, że PiS to zrobił bo KAŻDA pomoc dla przedsiębiorców jest ważna, ale już jest inflacja, już jest podniesiona z tego powodu stopa referencyjna NBP i w tym momencie obsługa wszystkich moich kredytów wzrosła, a będzie jeszcze gorzej. Do tego słaba złotówka dla mnie jako importera będzie oznaczała olbrzymie problemy, ale powiedzmy, że kwestia odejścia od deflacji to jest sprawa ekonomiczna i nie mam o to pretensji do PiS bo w skali makro może i tak by zrobiła PO także.PPiszesz, że jesteś przedsiebiorcą - to dziwne, że bronisz ludzi z PO, którzy za czasów swoich rządów podnieśli 20 podatków i danin publicznych.
Tymczasem te złe PiSiory obniżyły już w pierwszym roku CiT dla najmniejszych przedsiębiorstw z 19% do 15% oraz podniosły kwotę wolną od podatku dla najuboższych do 6 tys. PLN. Dodatm tylko, że za czasów wspaniałych rządów PO kwota ta przez 8 lat wzrosła o całe... uwaga uwaga uwaga... 2 złote.
Kukiz to jest taka sama marionetka jak reszta tego bydła z sejmu. Szkoda nawet słów na naszą scenę polityczną...Adamo80 tylko popatrz na tą scenę polityczną w Polsce i powiedz na kogo tutaj głosować? W ostatnich wyborach nie brałem udziału niewierze już żadnym polityką za mojego życia były już chyba wszystkie, możliwe opcje i żadna nic dobrego dla tego państwa nie zrobiła. Jeśli miał bym głosować to chyba dał bym szanse Kukizowi bo jeszcze nie miał swoich 5 minut.