>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bieżące wydarzenia, newsy, komentarze

xavy 386

xavy

Użytkownik
@Adamo

Jak skomentujesz fakt, że wpływy do budżetu z tytułu podatków CIT i VAT wzrosły rok do roku o 15mld złotych bez podniesienia żadnego z tych podatków?

Napisałeś wcześniej, że przerzucasz się na Nowoczesną: oni w końcu mają jakiś program czy ciągle nic ????
Aha, no i fajnie, że popierasz partię, która nie umie sobie poradzić ze swoimi własnymi finansami :razz:

Na wiele spraw w Polsce i na Świecie wyrabiam sobie własne zdanie i śmiem twierdzić, że to po stronie ludzi opozycji jest znacznie więcej ludzi myślących niż po stronie elektoratu PiS. Dowodzą zresztą tego liczne badania socjologiczne dotyczące mediany wykształcenia i poziomu życia obu grup.
Stary, skąd ty bierzesz te dane? Tutaj masz wyniki ostatnich wyborów z podziałem na wykształcenie:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,140716,title,Wybory-parlamentarne-2015-tak-glosowali-Polacy-wg-wyksztalcenia,wid,17933492,wiadomosc.html

Jesteś sztandarowym dowodem mojej tezy, że fanatykom antyPiSowskim rzeczywistość nie przeszkadza w tworzeniu &quot;najswojszej prawdy&quot; :cool:

Są podatni na manipulacje i wierzą w różne teorie spiskowe wyczytane na fejscie lub gdzieś indziej w necie.
A zaraz po tym napisałeś:

Trump wygrał dzięki rosyjskim służbom, które manipulowały FACEBOOKiem i zalewały net nieprawdziwymi teoriami spiskowymi dotyczącym Clinton.
Samozaoranie - level master :grin:

T 133

thorngal

Użytkownik
Stary, skąd ty bierzesz te dane? Tutaj masz wyniki ostatnich wyborów z podziałem na wykształcenie: http://wiadomosci.wp.pl/kat,140716,t...wiadomosc.html
OMG.. Wrzucasz link do danych, które wypisz wymaluj pokazują dokładnie to, co kolega Adamo napisał (wiedząc mniej więcej ile jest osób z jakim wykształceniem łatwo sobie porównać, jak zazwyczaj wykształcony jest wyborca PiSu, a jak pod tym względem wyglądają wyborcy opozycji - wyborcy takiej Nowoczesnej na przykład to w przytłaczającej większości osoby z wyższym wykształceniem.. co gołym okiem widać przecież ???? ).. i jedziesz po człowieku jak po łysej kobyle? ???? To o czym to świadczy? O tym, że Ty tych danych po prostu.. nie rozumiesz.. i nie potrafisz zinterpretować..

Z litości oszczędzę sobie uszczypliwości pod adresem całej formacji inteligencji wyklętej, ale o.. ???? samozaoraniu.. to Ty już może lepiej.. nic nie pisz więcej;) ????

pablo_89 1,4K

pablo_89

Użytkownik
Młodzi i wykształceni ( w tym ja, mój brat, kuzyni, koledzy i ogólnie większość w przedziale 18-29) nie głosują na PO ani na Nowośmieszna. Bo nie są idiotami i swoje poglądy wyrobili sobie z różnych źródeł dostępnych w sieci i nie mają mózgów przeżartych tym gównem które od lat serwują media głównego nurtu. Sprawdz wyniki w grupie 18-29, kolejność Pis, Kukiz, Korwin, PO, Nowośmiezna. Przecież nie raz w sieci zostało obnażone to jak pompowana była partia Petru, kamery w TV tak pokazywały z bliskich ujęć co sprawiało wrażenie tłumów, natomiast ktoś temu robił zdjęcia z góry i widzieliśmy te tłumy w postaci 20 osób. Młodzi nie łykają takich manipulacji. Kiedyś też myślałem że Wałęsa, Mazowiecki, Geremek, Balcerowicz itp. itd. to wspaniali ludzie, wielce zasłużeni dla narodu, itd. Bo to wmawiali mi w telewizji. Odkąd pojawił się Internet mogłem zweryfikować to ich &quot;bohaterstwo&quot;. Widziałem na youtubie choćby film o Wałęsie jako współpracowniku SB wyprodukowanym przez TVN, który nigdy nie został wyemitowany na antenie. A wiesz dlaczego? Bo runąłby mit o Wałęsie bohaterze, którym od lat TVN karmi swoich widzów. Widziałem film &quot;Nocna zmiana&quot; też na Youtube bo w telewizji tego nie mogłem zobaczyć, a wiesz dlaczego? Bo również pokazywał jakimi kanaliami byli i są Wałęsa, Tusk i reszta tych łżeelit 3 RP. Dużo bym tu musiał jeszcze podawać innych przykładów.

xavy 386

xavy

Użytkownik
@Thorngal
Pokazane przeze mnie dane przedstawiły jasno: najwięcej osób z wykształceniem wyższym oddało swój głos na PiS.
Swoją drogą ciekawe jakie to wykształcenie mają ludzie, którzy głosują na partię bez programu czyli Nowoczesną.
Jak mi wyjaśnisz jak można głosować na taką partię to zawnioskuję o przyznanie ci Nobla :cool:
Poza tym wyższe wyższemu nierówne: ja osobiście ludzi po jakichś pierdologiach stosowanych, po których uzyskuje się licencjat, nie traktuję jako wykształcenia wyższego.

X 49

xxxx1234

Użytkownik
Xavy, a w jaki sposób Ty jako zwykły &quot;Kowalski&quot; skorzystałeś z tych dodatkowych 15mld złotych z CIT i VAT? Wszystko idzie na tworzenie sztucznych etatów dla &quot;pisowskich spadochroniarzy&quot; i dla mafii w czarnych sukienkach, a społeczeństwu pis rzucił ochłap 500+(i to nie wszystkim), a banda baranów się cieszy myśli, że złapała pana boga za nogi.
Pomimo, że mieszkam za granicą to i tak rządy pis dla mnie to same ⛔
1) podwyżka cen prądu
2)podwyżka cen gazu
3)podwyżka OC mam w Polsce starego golfa3, którym się przemieszczam podczas wizyty w Polsce w 2016 zapłaciłem 25% za OC więcej, a z tego co wiem to nie koniec podwyżek
4)Chciałem kupić kawałek ziemi na którym bardzo mi zależało ze względu na jego piękne położenie jak już po dwóch latach udało mi się namówić rolnika, żeby mi sprzedał ten kawałek łąki to pis wprowadził swój chory przepis o zakazie handlu ziemią oczywiście mafia w sukienkach, może kupować ziemie ile chce
5) Przyjeżdża tępe Szydło-straszydło do Anglii gdzie aktualnie mieszkam i mówi do Teresy May, że Anglicy powinni wprowadzić język polski jako obowiązkowy przedmiot w szkołach, a ja później za tą kretynkę muszę &quot;świecić oczami&quot; bo wszyscy moim współpracownicy o to wypytywali.

Oto krótka lista dokonań pis nawet emigranta dopadła &quot;dobra zmiana&quot;.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
@Adamo
Jak skomentujesz fakt, że wpływy do budżetu z tytułu podatków CIT i VAT wzrosły rok do roku o 15mld złotych bez podniesienia żadnego z tych podatków?
Tak i to jest jedyna dobra, rewelacyjna rzecz jaką zrobił PiS czyli uszczelnienie VATu. Ja te pomysły już bardzo chwaliłem, jeszcze podczas kampanii 2015 r. Chwała im za to, że choć jedno coś im wyszło. I jak widzisz nie jestem fanatykiem antypisowskim. Nie słyszałem ani na tym forum, ani z ust jakiegokolwiek polityka czy zwolennika PiS żeby za coś pochwalił rządy PO, a jest za co i fanatycy to byli i są po stronie PiSu
Napisałeś wcześniej, że przerzucasz się na Nowoczesną: oni w końcu mają jakiś program czy ciągle nic ????
Aha, no i fajnie, że popierasz partię, która nie umie sobie poradzić ze swoimi własnymi finansami :razz:
No wiesz oni może i nie mają programu, za to program ma Morawiecki i już upłynęło prawie 1,5 roku ich rządów i wciąż program jest schowany. Jakoś nie widać tej wielkiej zmiany o której mówił i realizacji tego programu.

Stary, skąd ty bierzesz te dane? Tutaj masz wyniki ostatnich wyborów z podziałem na wykształcenie:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,140716,title,Wybory-parlamentarne-2015-tak-glosowali-Polacy-wg-wyksztalcenia,wid,17933492,wiadomosc.html
No przecież widać kto z wykształceniem zasadniczym i podstawowym głosował na PiS (ponad 50% !!! ). Osoby z wyższym w większości głosowały na PO i N, a nie PiS. To co podałeś idealnie pokazuje, że im kto głupszy tym częściej głosował na PiS. Taka osoba nawet uwierzy w to, że PO i N okupowały sejm bo chciały zabrać 500zł dzieciom co powiedział Prezes na konferencji ???? Zresztą film Pucz, a szczególnie te białe napisy to też adresowane do takich głąbów.

Jesteś sztandarowym dowodem mojej tezy, że fanatykom antyPiSowskim rzeczywistość nie przeszkadza w tworzeniu &quot;najswojszej prawdy&quot; :cool:
A zaraz po tym napisałeś:
Samozaoranie - level master :grin:
To, że służby rosyjskie sfałszowały fejsa to jedno, ale drugie, że te dzieci 18-28 to wszystko łyknęły bez zastanowienia. Jakie samozaoranie ? Chodziło mi właśnie o to, że osoby bez wykształcenia są bardzo podatne na wszystkich populistów. Wierzą bez zastanowienia w różne teorie spiskowe. Trump wygrał dzięki służbom z Rosji i być może, pewno tak o wszystkim wiedział.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Młodzi i wykształceni ( w tym ja, mój brat, kuzyni, koledzy i ogólnie większość w przedziale 18-29) nie głosują na PO ani na Nowośmieszna. Bo nie są idiotami i swoje poglądy wyrobili sobie z różnych źródeł dostępnych w sieci i nie mają mózgów przeżartych tym gównem które od lat serwują media głównego nurtu. Sprawdz wyniki w grupie 18-29, kolejność Pis, Kukiz, Korwin, PO, Nowośmiezna. Przecież nie raz w sieci zostało obnażone to jak pompowana była partia Petru, kamery w TV tak pokazywały z bliskich ujęć co sprawiało wrażenie tłumów, natomiast ktoś temu robił zdjęcia z góry i widzieliśmy te tłumy w postaci 20 osób. Młodzi nie łykają takich manipulacji. Kiedyś też myślałem że Wałęsa, Mazowiecki, Geremek, Balcerowicz itp. itd. to wspaniali ludzie, wielce zasłużeni dla narodu, itd. Bo to wmawiali mi w telewizji. Odkąd pojawił się Internet mogłem zweryfikować to ich &quot;bohaterstwo&quot;. Widziałem na youtubie choćby film o Wałęsie jako współpracowniku SB wyprodukowanym przez TVN, który nigdy nie został wyemitowany na antenie. A wiesz dlaczego? Bo runąłby mit o Wałęsie bohaterze, którym od lat TVN karmi swoich widzów. Widziałem film &quot;Nocna zmiana&quot; też na Youtube bo w telewizji tego nie mogłem zobaczyć, a wiesz dlaczego? Bo również pokazywał jakimi kanaliami byli i są Wałęsa, Tusk i reszta tych łżeelit 3 RP. Dużo bym tu musiał jeszcze podawać innych przykładów.
Widzisz - cały twój wpis to jest podręcznikowy przykład na to co pisałem tu od 2015 r i za co zostałem zbanowany. Macie po 19-29 lat, ale jeszcze nie przeżyliście wiele doświadczeń osób dorosłych i dlatego właśnie jesteście podatni na manipulacje. Zakładasz z góry, że to co mówiono w main streamie było kłamstwem, a oczy ci się otworzyły po znalazłeś w necie różne rewelacje. Nie zakładasz jednak, że i za tymi rewelacjami mogą stać obce służby wywiadowcze, które chcą odsunięcia Polski od UE czy po prostu mali ludzie, którzy też byli w Solidarności i chcieli zamiast pokojowego okrągłego stołu wojnę domową lub wtedy raczej z Rosjanami, którzy tu stacjonowali. To właśnie dzięki takim osobom, tak manipulowanym wygrał PiS bo do ich tradycyjnego mocherowego elektoratu ok 25% dołączyli młodzi. Film Nocna Zmiana był emitowany setki razy w TVP od tego słynnego &quot;zamachu stanu&quot;. To jedna wielka bzdura. Ja wtedy to oglądałem na żywo. Rząd Olszewskiego chciał ujawnić listę agentów SB co by zdestabilizowało bezpieczeństwo państwa i do tego był problem, że może byśmy przez to nie weszli do NATO. Tylko idealiści i idioci mogą wierzyć, że prawdę zawsze trzeba ujawniać. A rząd po prostu odwołała większości. Wszystko było zgodnie z prawem. Wałęsa ? Nawet jeśli w latach 70tych współpracował co z tego ??? Od czasu 1980 r i Solidarności wiadomo i tego nikt nie kwestionuje, że był czysty. Zresztą sam Wałęsa mówi, że grał ze służbami i to on ich przechytrzył, a nie oni jego. Mówi też, że 20% w SB to byli patrioci i wierzę mu, a wierzyć powinien również lud pisowski bo ma takiego swojego Piotrowicza (prokuratora PRL).
Prawda to nigdy nie jest 100% białe lub 100% czarne. To właśnie dzieci czy osoby młode czy bez wykształcenia tak patrzą zerojedynkowo i dlatego tak łatwo nimi manipulować. Doświadczenie życiowe lub/i wykształcenie pozwalają dotrzeć do prawdy, która często jest bardzo trudna do zrozumienia.

tommy83 298

tommy83

Użytkownik
mylisz pojecia, to nie jest tak ze wyksztalcenie = inteligencja.
teraz studia konczy wiekszosc mlodych ludzi, a to nie znaczy ze sa madrzy ;)

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
mylisz pojecia, to nie jest tak ze wyksztalcenie = inteligencja.
teraz studia konczy wiekszosc mlodych ludzi, a to nie znaczy ze sa madrzy ;)
Tak tak ja wiem o tym. Jeśli chodzi o zaradność życiową, bycie dobrym i uczciwym człowiekiem, status majątkowy nie trzeba kończyć szkół. Zgadzam się też, że inteligencja to coś innego i do tego także nie trzeba kończyć szkół. Dlatego pisałem wyraźnie, że problem jest jak ktoś ma 18-28 lat i mało co przeżył, a do tego nie ma wykształcenia. Bo wraz z wiekiem nawet taka osoba po 30stce nabędzie sporo doświadczeń życiowych, inteligencji i to pozwoli jej prawidłowo dokonać wyboru przedstawiciela w sejmie.
Przed wojną też była demokracja, ale liczył się cenzus wykształcenia, majątku bądź wieku w zależności od tego czy dotyczyło to czynnego czy biernego prawa wyborczego. Na tle tego co się dzieje w Polsce i na Świecie czyli głosowania przez dzieci facebooka na populistów to wydaje się całkiem rozsądne. Ja generalnie myślę, że to jest pewna zmiana pokoleniowa. Niestety internet, telewizja zabrały wielu ludziom chęć czytania czy w ogóle uczenia się i efekty są porażające (Polecam film &quot;Idiokracja&quot;) Wystarczy krzyknąć, że odbierzemy władzę elitom aby barany masowo głosowały. Przecież walkę z elitami rozpoczynali tacy ludobójcy jak Stalin, Mao, Hitler, ci z Korei Płn, Fidel Castro. Wszysycy wiemy do czego to doprowadziło (Polecam film &quot;Pola śmierci&quot; o Kambodży). Obecnie w swojej retoryce również posługiwał się tym PiS, a w znacznie ostrzejszym zakresie posługuje się obecny Prezydent USA co jest po prostu przerażające.
Najbardziej śmieszy mnie postawa polskich ruchów nacjonalistycznych. Nie wiem czy to wynika z niewiedzy czy może działania obcych służb, ale de facto ich postulaty zmierzają do osłabienia Polski. Chcą wystąpić z UE, chwalą Trumpa, a przecież te dwa czynniki to otwarta droga Rosji do wojny z Polską ! Jeśli Trump osłabi NATO poprzez zmniejszenie udziału USA w tych strukturach to dla nas koniec. Ilość wojsk USA w NATO to 8 razy więcej niż kolejnego państwa w sojuszu. Bez USA praktycznie NATO jest tak słabe, że nie obroni nas przed Rosją, oczywiście sami też nie mamy żadnych szans. Nawet jednak bez NATO będąc w UE jest jakaś ochrona, nie wiem czy formalna, ale na pewno faktyczna. Jednak i bez NATO lub ze słabym NATO i bez UE... tragedia. Do tego mamy rząd tez popierany przez nacjonalistów, który pokłócił się z Francją i Niemcami czyli filarami UE. Orban - przyjaciel Putina czy Czesi lub Słowacy nam w razie czego pomogą ? Bo takie sojusze zawiera obecny rząd.
Cała sytuacja w Polsce, Wlk. Brytanii i USA to jest scenariusz idealny dla Rosji. Zresztą takie, a nie inne wybory: w Polsce po aferze podsłuchowej zorganizowanej przez służby rosyjskie, w USA gdzie mają na Trumpa pełno haków i brali udział w dezinformacji i w Wlk. Brytanii gdzie płacili mediom brexitowym oznacza iż sami prawdopodobnie ułożyli taki scenariusz, a dzieci facebooka wierzą w rozgonienie elit... Oby tylko zamiast tego nie przyszło im słuchać rosyjskich karabinów.

pablo_89 1,4K

pablo_89

Użytkownik
Tak tak ja wiem o tym. Jeśli chodzi o zaradność życiową, bycie dobrym i uczciwym człowiekiem, status majątkowy nie trzeba kończyć szkół. Zgadzam się też, że inteligencja to coś innego i do tego także nie trzeba kończyć szkół. Dlatego pisałem wyraźnie, że problem jest jak ktoś ma 18-28 lat i mało co przeżył, a do tego nie ma wykształcenia. Bo wraz z wiekiem nawet taka osoba po 30stce nabędzie sporo doświadczeń życiowych, inteligencji i to pozwoli jej prawidłowo dokonać wyboru przedstawiciela w sejmie.
Przed wojną też była demokracja, ale liczył się cenzus wykształcenia, majątku bądź wieku w zależności od tego czy dotyczyło to czynnego czy biernego prawa wyborczego. Na tle tego co się dzieje w Polsce i na Świecie czyli głosowania przez dzieci facebooka na populistów to wydaje się całkiem rozsądne. Ja generalnie myślę, że to jest pewna zmiana pokoleniowa. Niestety internet, telewizja zabrały wielu ludziom chęć czytania czy w ogóle uczenia się i efekty są porażające (Polecam film &quot;Idiokracja&quot;) Wystarczy krzyknąć, że odbierzemy władzę elitom aby barany masowo głosowały. Przecież walkę z elitami rozpoczynali tacy ludobójcy jak Stalin, Mao, Hitler, ci z Korei Płn, Fidel Castro. Wszysycy wiemy do czego to doprowadziło (Polecam film &quot;Pola śmierci&quot; o Kambodży). Obecnie w swojej retoryce również posługiwał się tym PiS, a w znacznie ostrzejszym zakresie posługuje się obecny Prezydent USA co jest po prostu przerażające.
Najbardziej śmieszy mnie postawa polskich ruchów nacjonalistycznych. Nie wiem czy to wynika z niewiedzy czy może działania obcych służb, ale de facto ich postulaty zmierzają do osłabienia Polski. Chcą wystąpić z UE, chwalą Trumpa, a przecież te dwa czynniki to otwarta droga Rosji do wojny z Polską ! Jeśli Trump osłabi NATO poprzez zmniejszenie udziału USA w tych strukturach to dla nas koniec. Ilość wojsk USA w NATO to 8 razy więcej niż kolejnego państwa w sojuszu. Bez USA praktycznie NATO jest tak słabe, że nie obroni nas przed Rosją, oczywiście sami też nie mamy żadnych szans. Nawet jednak bez NATO będąc w UE jest jakaś ochrona, nie wiem czy formalna, ale na pewno faktyczna. Jednak i bez NATO lub ze słabym NATO i bez UE... tragedia. Do tego mamy rząd tez popierany przez nacjonalistów, który pokłócił się z Francją i Niemcami czyli filarami UE. Orban - przyjaciel Putina czy Czesi lub Słowacy nam w razie czego pomogą ? Bo takie sojusze zawiera obecny rząd.
Cała sytuacja w Polsce, Wlk. Brytanii i USA to jest scenariusz idealny dla Rosji. Zresztą takie, a nie inne wybory: w Polsce po aferze podsłuchowej zorganizowanej przez służby rosyjskie, w USA gdzie mają na Trumpa pełno haków i brali udział w dezinformacji i w Wlk. Brytanii gdzie płacili mediom brexitowym oznacza iż sami prawdopodobnie ułożyli taki scenariusz, a dzieci facebooka wierzą w rozgonienie elit... Oby tylko zamiast tego nie przyszło im słuchać rosyjskich karabinów.
Putin, Putin, Putin,.... blebleble
No proszę dostrzegliście że Putin to zagrożenie dla świata. Tylko jak Lech Kaczyński lata temu mówił &quot;dziś Gruzja, jutro Ukraina, później państwa bałtyckie i Polska&quot; to żeście wyśmiewali prezydenta LK. Media oraz Tusk, Sikorski przepuścili niesamowity hejt na LK za te słowa.
Pamiętasz kto powiedział o Putinie &quot;nasz człowiek w Moskwie&quot;? Ano nasz wspaniały król Europy Donald &quot;Ma Tole&quot; Tusk.
Jak słyszę dziś ludzi z obozu PO którzy mówią że Kaczyński=Putin to wiem że nie mają za grosz honoru.

xavy 386

xavy

Użytkownik
No proszę dostrzegliście że Putin to zagrożenie dla świata. Tylko jak Lech Kaczyński lata temu mówił &quot;dziś Gruzja, jutro Ukraina, później państwa bałtyckie i Polska&quot; to żeście wyśmiewali prezydenta LK. Media oraz Tusk, Sikorski przepuścili niesamowity hejt na LK za te słowa.

Pamiętasz kto powiedział o Putinie &quot;nasz człowiek w Moskwie&quot;? Ano nasz wspaniały król Europy Donald &quot;Ma Tole&quot; Tusk.
A dodatkowo nasz wspaniały, były już (na szczęście) prezydent Bronek Komorowski 2 lata przed agresją Rosji na Ukrainę stwierdził, że ze strony Rosji absolutnie nic nam nie grozi i w ogóle nie ma się czego obawiać z jej strony.

Po prostu mistrzowie przewidywań.

Jeśłi ktoś kiedyś będzie w Gruzji to polecam o zapytanie się o prezydenta Lecha Kaczyńskiego. To jak mówią tam o nim ludzie to się nazywa Szacunek.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
A dodatkowo nasz wspaniały, były już (na szczęście) prezydent Bronek Komorowski 2 lata przed agresją Rosji na Ukrainę stwierdził, że ze strony Rosji absolutnie nic nam nie grozi i w ogóle nie ma się czego obawiać z jej strony.
Po prostu mistrzowie przewidywań.
Jeśłi ktoś kiedyś będzie w Gruzji to polecam o zapytanie się o prezydenta Lecha Kaczyńskiego. To jak mówią tam o nim ludzie to się nazywa Szacunek.
Putin, Putin, Putin,.... blebleble
Jak słyszę dziś ludzi z obozu PO którzy mówią że Kaczyński=Putin to wiem że nie mają za grosz honoru.
Szczerze mówiąc przed zaanektowaniem Krymu to ciężko było to przewidzieć, choć oczywiście państwo dysponujące całym aparatem wywiadowczym i analitykami powinno to przewidzieć. Więc nawet jak naukowcy tego nie przewidywali rząd powinien i Lech Kaczyński co pokazuje historia miał rację. Nie patrzmy jednak w przeszłość kto co przewidział, a kto nie bo to może nie powstrzymać agresji rosyjskiej. Jak zapuka do twoich drzwi banda ruskich żołnierzy, którzy będą chcieli zgwałcić ci matkę, córkę, siostrę albo koleżankę nie będzie miało to specjalnego znaczenia kto co przewidział, a kto nie. Liczy się teraźniejszość, a obecny rząd który nie dogaduje się z UE wobec oświadczenia Trumpa i podejrzeń co do jego związków z Rosją z totalnym ministrem MON to naprawdę problem i jeśli przetrwamy te kolejne 3 lata bez wojny warto o tym pamiętać przy następnych wyborach.
Myślę też, że Rosja nie będzie dążyła do jawnej wojny w Polsce co może oznaczać jednak, że nikt nikogo nie będzie gwałcił ???? Myślę, że mają taki scenariusz aby doprowadzić w Polsce do jakiejś wielkiej rozróby coś jak wojna domowa i wtedy jak przed rozbiorami podzielą sobie Rosjanie z kimś jeszcze nasz kraj aby &quot;uspokoić sytuację, zaprowadzić porządek itd&quot;. Mogła by być ta sama retoryka co w trakcie rozbiorów, że Polacy sami z sobą nie umieją się dogadać. Kiedy w GW pojawiła się informacja, że za aferą podsłuchową stoją ruskie służby, dosłownie 2 dni później Falenta ogłosił, że miał zlecenie na aferę od Prezydenta (wtedy oczywiście jeszcze nie) Dudy. To oczywista chęć skłócenia jeszcze bardziej nas jako narodu. Możliwe też, że w samym KODzie mogą być jacyś prowokatorzy z rosyjskich służb specjalnych. I dlatego właśnie za wszelką cenę tak politycy z PO czy N. i PiSu jak i my zwykli obywatele powinniśmy się dogadać w ramach demokracji. I wierzę w nasz rozsądek, że nie doprowadzimy znowu do rozbiorów Polski.
A co do porównań Kaczyńskiego do Putina to ja osobiście naprawdę bym tego nie chciał i pewno do tego jeszcze daleka droga bo w Polsce jednak &quot;nieznani sprawcy&quot; nie zabijają niewygodnych dla rządu dziennikarzy, a w procesach politycznych nie zsyła się wrogów politycznych na Syberię, ale jednak przejęcie TK, proponowana reforma sądownictwa i mediów idą ostro na putinowskim kursie. Brak niezawisłego TK, sądów i niezależnych mediów to już brak jakichkolwiek bezpieczników demokracji. Można wtedy tylko wierzyć, że rząd nie pójdzie taką drogą, ale żadnej ochrony nie będzie i jedyne co pozostanie to wyjście na ulice.

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Przezywacie tę papkę podawaną w mediach głównego nurtu jak mrówka okres. I jeszcze Adamo napisze, że pokolenie -30 jest podatne na manipulacje, a potem wszystkie swoje wywody opiera na tym co przeczyta czy zobaczy w ogólnokrajowych mediach. No ale życie w złudnym świecie na swój sposób jest wygodniejsze.
Straszą tym Putinem, wcześniej go wychwalali. Nie dostrzegacie mechanizmu? Tworzą z masy zwanej narodem ciasto takie jakie chcą by im wyrosło. A narzędziem jest władza, wybrana demokratycznie, dając obywatelowi iluzje wpływu na państwo. A my jako kraj nie mamy i mieć nie będziemy polskiego rządu chyba szybko. Za każdą partią stoją interesy innych mocarstw. Po i nowoczesne pieski unijno-niemieckie, pis to amerykańskie kundle.
Myślicie, że ci żołnierze amerykańscy przyjechali pomagać bronić dumnego narodu polskiego? Phi, przybyli tu trzymać psa za mordę i dopilnować swoich interesów. Siła przebicia zawsze większe, gdy ma się swoje wojsko na miejscu. A głównym interesem USA w tej chwili, zwłaszcza za rządów Trumpa, to gra na osłabienie Chin bo to na razie jedyny realny rywal Ameryki. Ruscy w swej słabości ***** są w stanie zrobić w tej chwili na świecie. Natomiast ich położenie, zasoby i gospodarcze zależności są tym co przechyla szale dominacji w rywalizacji USA-Chiny. Dlatego Trump mądrze chce trzymać z ruskimi sztamę, co uderzy w Chiny. Zobaczymy jak zachowa się Putin. W związku z tym zapomnijcie o nowym jedwabnym szlaku, czymś co jest wielką szansą dla Polski. Już nasz serdeczny przyjaciel zza oceanu postara się o to, by jego pieski zatrzymały ten projekt.
Wracając do Putina. On nie jest idiotą, żadna wojna na szerszą skalę mu się nie opłaca. Nie ten etap, nie ta sytuacja geopolityczna. Nie twierdze, że to nasz przyjaciel ale na pewno nie główny wróg, na jakiego go się kreuje i w co wierzy pewnie 90% Polaków. Prawdziwych wrogów mamy wśród &quot;przyjaciół&quot;.
Krym i sprawa Ukraińska to ogólnie tylko reakcja na maczanie przez USA palców w nie swoją strefę wpływów. Ukraińcy wierzą, że walczą za lepsze czasy. Bzdura, i gdybym miał jakikolwiek szacunek do tego narodu jako całość to może nawet bym im współczuł.
Adamo pisze, że u nas nie ma tego co jest w Rosji z likwidowaniem ludzi. Proszę cię, to że robi się to w sposób mniej ewidentny nie oznacza, źe tego nie ma. Leppery i inni seryjni samobójcy to najlepsze przykłady jak to w Polsce szanuje się jednostkę. Polecam obejrzeć serial służby specjalne. Ktoś powie, że przerysowany, ale skąd my to tak na prawdę możemy wiedzieć. Na pewno daje do myślenia ile dzieje się za naszymi plecami.
To o czym pisałem to tylko przelotne spojrzenie na sytuacje. O każdym zagadnieniu można by pisać książkę. A nawet nie wspomniałem o kolejnym levelu, jakim są ludzie z cienia, rządzący światem. Nie znamy ich a zapewne z nimi musi liczyć się każda głowa państwa. Taki Kennedy myślał, że da im radę to zrobili szybką pokazówkę jak kończą buntownicy. Tak tak, zaraz ktoś mnie wyśmieje, bo jestem kolejnym siewcą spiskowych teorii dziejów...
Także pierwsze co, to polecam zaakceptować to, że ***** wiemy. Każdy z nas, tak ja jak i wy. Moje dywagacje można porównać do ziarnka piasku na plaży biorąc pod uwagę ogrom tematu, a przede wszystkim jego niedostępność dla szarego człowieka. W związku z tym przestańmy podniecać się telewizyjnymi czy innymi tego typu informacjami. To tylko teatrzyk dla lalek. Mając mniejszy lub większy wpływ na nasze codziennie życie, ale głównej sceny nigdy nie zobaczymy.

xavy 386

xavy

Użytkownik
dosłownie 2 dni później Falenta ogłosił, że miał zlecenie na aferę od Prezydenta (wtedy oczywiście jeszcze nie) Dudy.
A to ciekawe... Poproszę o źródło tej informacji.

bo w Polsce jednak &quot;nieznani sprawcy&quot; nie zabijają niewygodnych dla rządu dziennikarzy, a w procesach politycznych nie zsyła się wrogów politycznych na Syberię,
No tak, u nas póki co tylko antyPiSowscy fanatycy (Ryszard Cyba) zabijają działaczy PiSu (śp. Marek Rosiak).

Brak niezawisłego TK, sądów i niezależnych mediów to już brak jakichkolwiek bezpieczników demokracji.
Jak większość w TK stanowili sędziowie wybrani przez PO to rozumiem, że wtedy był niezawisły?
Jak sędzia Milewski stawał na baczność przed człowiekiem podającym się za człowieka z kancelarii Tuska to wtedy było ok?
Jak w 2007 roku PO wypieprzała prawicowych dziennikarzy z TV to wtedy było ok?

Hipokryzja, hipokryzja, hipokryzja...

T 133

thorngal

Użytkownik
Jak w 2007 roku PO wypieprzała prawicowych dziennikarzy z TV to wtedy było ok?
A jakich to dziennikarzy &quot;wypieprzono&quot; z TVP w 2007 roku? Jakieś nazwiska? To za prezesa Wildsteina jeszcze.. czy za prezesa Urbańskiego może? ????
Taki Jacek Karnowski szefem Wiadomości TVP1 został w roku 2009 i pełnił tę funkcję do 2010, Anita Gargas wiceszefową publicystyki TVP1 była do 2010 roku, a pan Pospieszalski mało że swoim &quot;Warto Rozmawiać&quot; raczył widzów jedynki do 2011, to potem w latach 2011-2016 nieprzerwanie prowadził program &quot;Jan Pospieszalski: Bliżej&quot; na antenie TVP Info.
Ot prawicowa niepokorność wobec faktów;) ????

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
A jakich to dziennikarzy &quot;wypieprzono&quot; z TVP w 2007 roku? Jakieś nazwiska? To za prezesa Wildsteina jeszcze.. czy za prezesa Urbańskiego może?
Ot prawicowa niepokorność wobec faktów:wink::smile:
Więc przytoczmy fakty ????
PO przejęło KRRiT dopiero w 2010, w momencie, kiedy p.o. prezydenta został Komorowski. Dzięki temu mogli zająć miejsca nominowanych przez prezydenta. Wcześniej Lech Kaczyński ich mógł blokować. Co się stało potem? Możesz poczytać tu chociażby, jeśli pamięć zawodzi:
http://www.newsweek.pl/polska/czyszczenie-telewizji,68208,1,1.html
Został tylko Pospieszalski zrzucony ze swoim programem do TVP Info w czwartki na godzinę, jeśli dobrze pamiętam, 22:30. I to jeszcze kiedy kogoś ciekawego zaprosił, to mu po prostu w danym tygodniu zdejmowali z anteny program ????

F 49

flex666

Użytkownik
To co odwaliła policja z publikacją tych zdjęć z tej manifestacji/blokady/whatever to się w głowie nie mieści. Jak dla kogoś to nie jest sprawa do zajęcia się w trybie pilnym, kiedy pogwałcono podstawowe prawa jak np. zasadę domniemania niewinności i odwołania nie tylko szefów policji, ale i ministra spraw wewnętrznych to ja się boję jak ten kraj będzie wyglądał za rok, dwa, jeśli będzie w społeczeństwie takie ślepe przyzwolenie na takie coś. Na pozbawianie grupki ludzi ich praw obywatelskich, bo ocenia się ich przez pryzmat ich poglądów i że &#39;szopkę robią oderwańcy od żloba&#39;, teraz oni, za chwilę inna większa zbiorowość obywateli.

Do góry Bottom