Gdyby to zamiast Wałęsy na czele Solidarności stali Gwiazdowie i Walentynowicz w Polsce była by wojna domowa i ktoś z naszych bliskich mógł by być już pochowany na cmentarzu !!! Nie wiem czy masz kogoś z dalszej lub bliższej rodziny kto był w PZPR, ale społeczeństwo było pomieszane. To jest właśnie cały czas kontynuacja tej linii walki i podziału narodu którą kontynuuje PiS więc i mają takich bohaterów !
Obecne pokolenie NIE MA POJĘCIA o latach 80tych, wojskach radzieckich w Polsce, SB, milicji - o niczym. Ludzie by się pozabijali. Dzięki Wałęsie odbyło się to pokojowo. Ja wiem, że my Polacy kochamy powstania, przelaną krew, żołnierzy wyklętych/przeklętych (nie wiem w końcu jak ich się nazywa). Uwielbiamy ciągle dostawać po d.
Nic dziwnego, że kilkaset lat byliśmy pod rozbiorami. Potem krótka przerwa gdzie też naród był ostro podzielony na piłsudczyków i narodowców, a wykorzystali to wrogowie zewnętrzni i znowu 45 lat okupacji !!!
A teraz szykuje się powtórka z rozrywki. Wielkie kraje jak:
USA,
Francja,
Niemcy się cieszą z sukcesów, a nie porażek jak my z powstania warszawskiego, styczniowego, listopadowego !
Najlepiej Niemcy - kraj który przegrał wojnę światową jest liderem Europy i światową potęgą gospodarczą, a my pracujemy u nich na zmywaku z pieśnią na ustach jacy to jesteśmy wspaniali ! Ludzie tacy jak Wałęsa, Mazowiecki, Geremek, Tusk o tym wiedzieli i dzięki temu mieliśmy 25 lat dobrobytu, a teraz wszystko jest niszczone !
A tu państwo PiS:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Prokuratura-karambol-z-udzialem-Macierewicza-to-kolizja,wid,18691547,wiadomosc.html?ticaid=1188db&_ticrsn=5
Kolizja gdzie ludzie w szpitalu wylądowali !