I powiem ci, że wpuszczając kilkaset uchodźców za dobre relacje z UE to byłby dobre deal.
Ty naprawdę wierzysz w to, że na kilkuset by się skończyło? Już nie mówiąc o tym, że razem z ich rodzinkami moglibyśmy tę ilość pomnożyć x4 albo x5. PO zgodziłoby się na tysiące, a nie setki, i te tysiące mielibyśmy do utrzymania za nasze pieniądze. Bo chyba nikt nie robiłby sobie nadziei na to, że PO postawi się Merkelowej albo Brukseli w kwestii kwoty tych uchodźców.
Ciekawi mnie też inna kwestia, parę razy w tym wątku pisałeś o Twoich obawach przed gwałtem rosyjskich żołnierzy na polskich kobietach. Nie bałbyś się o polskie kobiety i dziewczyny gdybyśmy zasiedlili nasz kraj takimi ludźmi?
http://www.prawdaobiektywna.pl/swiat/islam-slub-z-9-letnimi-dziewczynkami-1141.html
(chciałem wkleić link do samego filmu, ale robił się burdel w pozostałej części tego posta więc wrzucam odnośnik do serwisu z nim)
I to w odróżnieniu od rosyjskich gwałcicieli, tych byśmy sobie sami sprowadzili, sami, przez nasz rząd, poprzez jedną zgodę, a nie poprzez ich obce wtargnięcie do naszego kraju.
Nie twierdzę także, że ci wszyscy uchodźcy to gwałciciele, ale patrząc na to co się dzieje w Europie, a ostatnio w Malmoe na przykład ja bym jednak wolał zaryzykować pogorszenie relacji z UE na rzecz świętego, społecznego spokoju w tej kwestii. Warto docenić to, że nasz kraj jako jeden z nielicznych w Europie jest jednolity etnicznie, a na imprezach masowych nie ma histerii spowodowanej tym, że zaraz jakich zwyrodnialec wjedzie ciężarówką w tłum ludzi.
I powtórzę to jeszcze raz, dziwi mnie Twoja troska i obawa w kontekście powyższego cytatu.
Ja np. poprzednio nie głosowałem na PO tylko KORWINa czego bardzo żałuję bo głos się zmarnował. Obecnie zagłosuję nawet na każdego kto NIE BĘDZIE PiSem choćby to miał być niedźwiedź brunatny
Skończ pieprzyć takie głupoty. Znowu wiele razy w tym temacie zatroskiwałeś się o naszą demokrację a teraz piszesz coś, co sam nie wiem jak mam rozumieć. NIE ZMARNOWAŁEŚ SWOJEGO GŁOSU. Zmarnowali ci, co zagłosowali byle jak bo nie mieli pojęcia co się wokół nich dzieje. I nie ważne w takim przypadku kogo chcieli wybrać. Swoim drugim zdaniem idealnie pokazałeś jak świetnie się wpisujesz w narrację PO-PiS. Z tego te partie żyją, ze skłócania społeczeństwa i nastawiania ludzi przeciwko sobie, żeby jak już dojdzie co do czego to żeby ludzie głosowali przeciwko tym złym, a nie za tymi kogo chcieliby wybrać. To jest chore i nie wiem czemu sam świadomie w to brniesz, skoro uważasz się za wykształconego, doświadczonego i samodzielnie myślącego. Ja sam bym osobiście chciał, żeby te wszystkie PiSy, Platformy i Nowoczesne w wyborach kompletnie się nie liczyły, ale to są marzenia ściętej głowy.
I gwoli ścisłości, nigdy nie głosowałem na PiS, nie podoba mi się to co wyprawiają, więc jakby ktoś chciał wyzywać mnie od PiSowca i pytać się mnie o Kaczora to jest to kiepski pomysł.