znamienne, ze FAZ dzisiaj napisal ze Tusk jest kolejnym Polakiem ktory gra w reprezentacji Niemiec
PiS to zawsze musi zajmować się jakimiś pierdolami wzamian tym co ważne , sorry jak ktoś będzie chciał uczcić te objawienia to sobie uczci i nie potrzebuje do tego PiS u . Oczywiście temat jest zwykła pożywką żeby pionki miały o czym gadać i żeby kółka różańcowe wreszcie stworzyły modlitwę do kaczora .
A konkretnie co robi Merkel i jej "wesoła kompania" na korzyść Rosji ?Wy macie czelnosc mowic ze PiS realizuje plany Putina? Przeciez to co wyprawia merkel i jej wesola kompania to wlasnie mokre sny tego komunisty
A słyszałeś o takiej pewnej rurze, która leży sobie na dnie Bałtyku? Chłopie słyszałeś o czymś takim jak Nordstream I i Nordstream II?A konkretnie co robi Merkel i jej "wesoła kompania" na korzyść Rosji ?
Zgadzam się z całością wypowiedzi. Jednak projekt Nordstream I został zainicjowany na długo przed tym jak Rosja zaanektowała Krym. Rzeczywiście Prezydent Lech Kaczyński ostrzegał już w czasie Gruzji o niebezpieczeństwie ze strony Rosji, ale pisowskie służby dyplomatyczne jak wtedy w 2005-07 były nieskuteczne tak i są dzisiaj i nikt wtedy nie posłuchał Kaczyńskiego. Stojąca wtedy na czele MSZ min. Fotyga co wydaje się niemożliwe, ale była jeszcze gorsza od min. Waszczykowskiego. Tak czy inaczej mimo Gruzji było wtedy ciężko przewidzieć, że Rosja będzie chciała powrotu ZSRR. Było wtedy oblicze Rosji bardzo zbratanej z USA i UE. Wiele partnerskich projektów, częste wizyty do USA itd. Jest też wiele oczywiście powiązań biznesowych w Niemczech z Rosją głównie zaplecza socjalistów, ale jednak polityka państwa polegająca na optowaniu przy sankcjach nałożonych na UE jest faktem. A te sankcje dotyczą m in. blokad rachunków bankowych. Tak czy UE i NATO są 2 najważniejszymi filarami obronności Polski i zachwianie lub zniszczenie jednego z tych filarów może być sygnałem do zniszczenia 2. Na całe szczęście po za garstką narodowców (ja ich nazywam zakompleksionymi dziećmi, które nigdy nie dostały po d., a jak pójdą sobie pokrzyczeć na meczu albo ulicy bo często tacy "narodowcy" są jednocześnie kibolami albo wręcz chuliganami to się dowartościowują) 84% Polaków popiera UE więc z naszej strony nie grozi wyjście. Co innego w obliczu obecnej polityki zagranicznej rządu PiS dotyczy samej UE, która może nas już nie chcieć albo zrobić co zamierza UE 2 prędkości i ta słabsza może po woli w ogóle za jakiś czas opuścić UE. Pomysły UE 2 prędkości były zawsze obecne, ale PO - prawdziwy polski rząd narodowy SKUTECZNIE się temu przeciwstawił. A teraz mamy tych nieudaczników u władzy i "politykę wstawania z kolan" i Polska została wyizolowana. Nawet wielki przyjaciel Kaczyńskiego - Pan Orban zrobił go w ch.A słyszałeś o takiej pewnej rurze, która leży sobie na dnie Bałtyku? Chłopie słyszałeś o czymś takim jak Nordstream I i Nordstream II?
No to masz tu korzyści dla Rosji. To że Niemcy są za sankcjami dla Rosji nie zmienia faktu, że wiele niemieckich firm robi interesy w Rosji, wielu polityków europejskich jak były kanclerz, rozczachrany Belg czy inni mają powiązania w biznesach z Rosją.
Doprawdy zachodzę w głowę jakim cudem głosowałeś na Korwina w ostatnich wyborach. Wchwalasz PO pod niebiosa, kiedyś pisałeś tu o "fachowcach z PO" to po prostu nie wiem jak mogłeś zagłosować na partię której wartości są o 180° inne niż PO.ale PO - prawdziwy polski rząd narodowy.
Odpowiedź jest bardzo prosta ! Nie chciałem głosować na PO i zadałem sobie pytanie kto rzeczywiście chce realizować moje interesy. Ponieważ jestem przedsiębiorcą i nie mam nic wspólnego z budżetówką.To ja płacę kasę na nich, a nie oni na mnie w kraju rządzonym przez partię Wolność miałbym raj. Jeden niski podatek, żadnego ZUSu. Oczywiście jednocześnie zdawałem sobie sprawę, że to głos bardziej z przekonań niż pragmatyzmu bo w najlepszym wypadku co może kiedykolwiek spotkać Korwina to jakiś udział w koalicji i to na bardzo złych zasadach, a w najgorszym kolejna przegrana. Realnie w następnych wyborach może Korwin coś zdziałać bo będzie szeroka opozycja przeciw PiS i możliwy będzie rząd złożony ze wszystkich z wyjątkiem PiSuDoprawdy zachodzę w głowę jakim cudem głosowałeś na Korwina w ostatnich wyborach. Wchwalasz PO pod niebiosa, kiedyś pisałeś tu o "fachowcach z PO" to po prostu nie wiem jak mogłeś zagłosować na partię której wartości są o 180° inne niż PO.
Nie znam tych informacji. Jeśli tak jest jak piszesz potwierdza się moja teza, że gospodarka jest zarządzana właściwie. I jeśli faktycznie za rządów PO/PSL te spółki SP nie przynosiły zysków, a teraz przynoszą to rzeczywiście bardzo źle dla PO. Ale trzeba by te informacje dokładnie sprawdzić bo PiS jest mistrzem manipulacji na każdym poziomie. O LOCie słyszałem, że były problemy, ale w przypadku takiej spółki jak Orlen to nie wyobrażam sobie, żeby mogła kiedykolwiek przynosić straty.Ponadto jak to się dzieje, że jak spółkami skarbu państwa takimi jak Orlen, Lotos, PKP, LOt czy innymi zarządzali ci "fachowcy z PO" to one przynosiły ogromne straty, a jak teraz nimi zarządzają ci pisiewicze, misiewicze, nieudacznicy to nagle spółki te są na plusie, a co niektóre na ogromnym plusie.
Jak to się dzieje że jak Orlenem zarządzali ci wspaniali menagerowie, fachowcy z PO to przynosił straty, a jak zarządza nimi ten pisiewicz i komuch Jasiński to Orlen ma ogromny zysk i do tego największą sprzedaż paliw w historii?
Kilka dni temu w tym niemieckim szmatlawcu "Fakt" napisali że Jasiński zarabia więcej niż jego poprzednik za rządów PO mimo że obowiązuje ustawa kominowa. I to bardzo dobra ustawa, zarobki szefów zostały obniżone o połowę, a jeśli spółki przynoszą dochody to ludzie za to odpowiadający nagradzani są wysokimi premiami. I tak powinno być. Nawet ten niemiecki szmatlawiec zaznaczył że Jasiński dobrze rządzi i zysk netto Orlenu wniósł 5,7 mld zł. Tylko na pierwszej stronie napisali "najbogatszy emeryt w Polsce", leming zaraz łyknie że pozajmowali te pisiewicze stanowiska i obrabiają państwo, to że facet zarabia dla państwa już do nich nie dotrze.
I właśnie dlatego zagłosowałeś na Po czyli partię, która masowo w czasie swojej kadencji podnosiła podatki i daniny publiczne. Logiczne :grin:Odpowiedź jest bardzo prosta ! Nie chciałem głosować na PO i zadałem sobie pytanie kto rzeczywiście chce realizować moje interesy. Ponieważ jestem przedsiębiorcą i nie mam nic wspólnego z budżetówką.To ja płacę kasę na nich, a nie oni na mnie w kraju rządzonym przez partię Wolność miałbym raj.
No przecież pisałem, że nie głosowałem na PO. Albo ja czegoś nie rozumiem albo nie przeczytałeś co pisałem. Głosowałem na partię (wtedy) KORWIN dziś - WOLNOŚĆ.I właśnie dlatego zagłosowałeś na Po czyli partię, która masowo w czasie swojej kadencji podnosiła podatki i daniny publiczne. Logiczne :grin:
Pisałeś też gdzieś wcześniej, że jesteś teraz skłonny głosować na PO albo Nowoczesną, już nie pamiętam, ale dla mnie to jeden czort. CHoć Nowoczesna puchnie i jestem przekonany, że do kolejnej kadencji Sejmu się nie załapią.No przecież pisałem, że nie głosowałem na PO. Albo ja czegoś nie rozumiem albo nie przeczytałeś co pisałem. Głosowałem na partię (wtedy) KORWIN dziś - WOLNOŚĆ.
I PO jedyne co podniosła to VAT o 1%, a co do ukrytych podatków - zobaczmy jak podskoczyły ceny w marketach, ale i wszędzie po podatku marketowym. I do tego PO przyszło rządzić w czasach kryzysu. Natomiast tak jak pisałem wcześniej, jak na razie PiS na całe szczęście nie psuje tak gospodarki jak całą resztę. Ale od 1 marca obowiązują nowe przepisy dotyczące kontroli skarbowej i zobaczymy czy uderzą oni w przestępców czy zaczną gnębić uczciwych przedsiębiorców.
Jak długo jeszcze będziecie się słuchać tego straszenia gazetowyborczego, tvnowskiego itp. itd...?
jestem patriotą
sygnatura usera xavy:I dalej nie będę nic pisał z tobą. Nie warto, przynajmniej w kwestii polityki. Zresztą wystarczy spojrzeć na sygnaturę.
moj komentarz odnosnie osobnika adamo80Cześć i chwała Bohaterom!!!
MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI:
Co do tych tekstów tvn i GW to można się tak przerzucać TVPiS, Do Rzeczy itd. Jak już pisałem wiele razy ja śledzę i pasjonuję się polityką od czasów stanu wojennego, byłem członkiem UPR (znałem Korwina). Mój tata był blisko związany z Prawicą RP i samym PiSem, nosiłem ulotki, brałem udział w demonstracjach za komuny, a mój tata był represjonowany przez PRL więc mi tu nie pier...l, że jestem jakimś wytworem propagandy.