>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open 2009 - 19.01.2009 - 1.02.2009

Status
Zamknięty.
dindek 41

dindek

Użytkownik
Dobra, dobra. Tak jak napisał amatorszczyzna - nie cwaniakuj jaki to byłeś mądry i przed meczem wiedziałeś jak się potoczy to spotkanie. Tsonga przegrał 3 i 4 set, a nie Verdasco wygrał... Drugi set Hiszpan nie miał nic do powiedzenia, pierwszy Tsonga powinien wygrać, ale zawiódł serwis w TB, a później to już tylko błędy Tsongi, które skrzętnie Hiszpan wykorzystał. Cieszymy się że Twoja wiedza nt tenisa jest obszerniejsza od wszystkich ludzi z forum razem wziętych i tym samym czekamy na kolejne tak prorocze posty, z tą różnicą, że przed meczem.
pozdrawiam
a ja sie nie zgodze a Michau , nie ma co sie klocic, ale bylo widac ze Verdasco w tym turnieju sie lepiej prezentuje i tyle w temacie, Tsonga robil wieksza furore na korcie a nizeli by gral, z Blakiem na prawde miewal slabe momenty, Verdasco ma zyciowke , piekny start w 09 i jak sie nie myle juz bilans 10win 1 lose;)wygral zasluzenie, szkoda ze kobiety mi zawalily ale Verdi izi:jezora: Zapowiada sie ciekawy mecz ???? a co do Roddicka to licze na niego ???? z Djoko nie zawiodl, zobaczymy mysle handi gemowe na Andiego izi;p

unique- 32

unique-

Użytkownik
a ja sie nie zgodze a Michau , nie ma co sie klocic, ale bylo widac ze Verdasco w tym turnieju sie lepiej prezentuje i tyle w temacie, Tsonga robil wieksza furore na korcie a nizeli by gral, z Blakiem na prawde miewal slabe momenty, Verdasco ma zyciowke , piekny start w 09 i jak sie nie myle juz bilans 10win 1 lose;)wygral zasluzenie, szkoda ze kobiety mi zawalily ale Verdi izi:jezora: Zapowiada sie ciekawy mecz ???? a co do Roddicka to licze na niego ???? z Djoko nie zawiodl, zobaczymy mysle handi gemowe na Andiego izi;p
jak dla mnie handi + 2,5 seta po kursie 1,95 i śpisz spokojnie . Ferdek poprostu tego nie wytrzyma i seta NA PEWNO odda . Zresztą na chwilę obecną szanse są 50/50 . kurs na win Roddicka to prezent , a dla ryzykantów istna perełka . będzie się działo :spokodfhgfh:

F 0

filweb

Forum VIP
to wszystko będzie zależało od serwisu Szwajcara. Jeśli będzie na takim poziomie jak z Del Potro to Andy szczęścia może szukać co najwyżej w TB. Nadal powinien ograć Verdasco i będzie ciekawy finał z zapewne 1,70 na Federera z czego chętnie skorzystam ????

midel 189

midel

Użytkownik
Jeżeli ktoś liczy na wyrównaną walkę to według mnie się rozczaruje. Federer pogoni Roddicka wzdłuż linii niczym Djoko w pierwszym secie, a coś czuję, ze serwis nie będzie siedział Roddickowi i szybkie 3 sety

shatan 0

shatan

Użytkownik
Nadal - Verdasco (+2.5 seta) 2

Tutaj nie ma czego zbytnio analizować. Nadal gra te swoje zawijasy, mecze wygrywa niby pewnie, ale ma przestoje i momenty słabości. Verdasco to solidny serwis, dobry volley i przede wszystkim niesamowita psychika. Co do rezultatu niestety nie mam złudzeń, ale Verdasco jak najbardziej ma szanse na ugranie co najmniej 1 seta:spokodfhgfh:

K 0

klio

Użytkownik
Bez brawury...serwis solidny?z Tsonga gra bardzo slabo serwis ;]tak samo volley niby ma dobry i tez grał słabo nadal go pojedzie i tyle neistety nadal jest jak narazie najlepszym tenisista i verdasco mu nic nie zrobi nie ma szans z tsonga wygral tylko dlatego, ze tsonga zwalil wazne momenty bez potrzeby nadal taknie robi gra swoje i tyle;]

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
mecz godny finalu. przynajmniej juz wiadomo, federer rozniesie nadala na strzepy ????
Mam podobne zdanie.Co do dzisiejszego meczu to uważam, że Verdasco grał lepiej, a głupio oddawane punkty przez błędy własne pozwalały Nadalowi przełamywać rywala w decydujących momentach.Ja znawcą tenisa to nie jestem, ale jak powiedział komentator Eurosportu &quot;dla zwykłych zjadaczy chleba jest to uczta dla oka&quot;.Największe wrażenie robiły na mnie te piłki podkręcane [ nie wiem jak się nazywają slice (?) ], najlepszy mecz jaki
w życiu widziałem.Szkoda mi Fernando bo mu kibicowałem.
W finale nie spodziewam się innego wyniku jak 3:0 lub maksymalnie 3:1 dla Federera.Mecz godny finału.Podziękowania dla oby dwu Hiszpanów za wspaniały spektakl !

T 1,7K

tomex11

Użytkownik
mecz naprawde piękny,dawno takiego nie oglądałem, szkoda verdasco

przy 40-15 oddał drugiego seta nie potrzebnie kto wie jakby taj break był jakby się ten mecz potoczył

a co do federera to nie był bym taki pewien, dwa dni odpoczynku przed finałem

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
mecz naprawde piękny,dawno takiego nie oglądałem, szkoda verdasco

przy 40-15 oddał drugiego seta nie potrzebnie kto wie jakby taj break był jakby się ten mecz potoczył

a co do federera to nie był bym taki pewien, dwa dni odpoczynku przed finałem
dwa dni odpoczyneku, chyba nie nie jest źle, tym bardziej, że Nadal grał 5setów, ponad 5h????
nawet dla niego jest to spora dawka

Federer już chyba jest sobą, przerpawa z Berdychem mu pomogła
myślę, że pozbędzie się kompleksu Nadala

mecz podobny do finału Wimbledonu z zeszłego roku, over możliwy, chociaż Nadal polegnie, nieprzepadam za nim i kibicuje Rogerowi, chociaż miałem z bukmacherskie przejścia :jezora:

F 0

filweb

Forum VIP
Nadal dziś jest cieniem zawodnika, który zdobywał kolejno RG, Wimbledon i Olimpiadę w Pekinie. Federer natomiast z meczu na mecz gra coraz lepiej, zdaje się wracać do swojej optymalnej formy. Kiedyś pisałem na tym forum, że Fed może zdobyć w tym roku nawet 4 GS i wcale tego nie wykluczam. Jeśli będzie grał tak, jak kiedyś, a do tego niedaleko, to nie widzę godnych rywali dla Szwajcara. I z pewnością nie będzie takim rywalem Murray, który przed Wimbledonem będzie poza top 10.
Rafa zmęczony, według mnie wcale nie zasłużył dziś na wygraną. W 4 gemie 1 seta przy serwisie Nadala Verdasco miał 40-30 i zmarnował smecz. W całym spotkaniu było kilka takich arcyważnych sytuacji, które prawie zawsze rozstrzygały się na korzyść Rafy. Wygrało doświadczenie paradoksalnie młodszego Nadala, który w 1/2 GS był piąty raz z rzędu, Fernando jak wiadomo, takiej przyjemności doświadczył po raz pierwszy.
Federer - Nadal 1 1,667 10/10
kiedy to pisałem, kurs już spadł, więc radzę się pospieszyć ????

pablo_aimar 38

pablo_aimar

Użytkownik
Ogolnie jestem zawiedziony kursami jakie dały buki ... nie ukrywam że chcialem skromnie dać na Rafe, nie wiem czemu mowicie ze jest cieniem samego siebie, bo Haas mu zabrał aż 8 gemów , Gonzo 9 , a Simon 12 ? Dla mnie Nadal miał 3x trudniejszą droge do finału i wywiązał się znakomicie a dzisiejszy mecz z Verdasco pokazał że jest swietnie przygotowany fizycznie i nie narzeka nic na kolana. Wymienilem wczesniej jego przeciwnikow bo to naprawde czolowka swiatowa grajaca urozmaicony tenis, nie to co Del Potro co sie prawie w meczu z Rogerem rozpłakal na korcie albo Roddick ktory i tak zaszedł za daleko. Do tego ten mecz z Berdychem ... totalna katastrofa, oglądałem wczesniej mecz Berdycha z Wawrinką i nie wiem jak Federer mogl z nim stracic aż 2 sety!!?? A Verdasco który dziś stworzył super widowisko wygrał w AO z Murrayem który ostatnio 3 razy przegonił Rogera jak mu sie tylko podobało. To nie pierwszy turniej w którym w meczu finałowym wielu wskazuje na koniec triumfu Rafy, tak było w RG , na Wimbledonie i tak jest teraz, zostaje tylko żałować ze kurs na Rafe to tylko 2.3 , mimo ze jego osoby nie darze zbytnią sympatią to chyba jednak zagram ;p

midel 189

midel

Użytkownik
2,3x0 to dalej wychodzi zero i jaki kurs by nie był, to na Nadalu nie zarobicie. Niby mecze wygrywał pewnie, ale Gonzalez umierał na korcie po meczu z Gasquetem, Haas&#39;owi szybko przeszła ochota do gry, a Simon i Verdasco przegrali na własne życzenie. Del Potro jest dużo lepszym tenisistą od pierwszych dwóch. Murray niby wygrywał z Federerem, ale wtedy Szwajcar nic nie grał. a od meczu z Berdychem, a raczej po meczu z Berdychem jakby się odrodził i gra kapitalny tenis. Nadal max. seta ugra, takie jest moje zdanie na temat tego finału

F 0

filweb

Forum VIP
Pablo Aimar - to poczekaj sobie jeszcze trochę, będziesz miał z 2,50 na Rafe.
Midel - chciałem coś napisać w ripoście dla PA, ale, uwierz mi, stwierdziłem, że najpierw przeczytam Twojego posta i nic dodać, nic ująć ????

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Napewno w finale widoczne będzie też zmęczenie maratonem jaki dziś miał miejsce , przecież mecz trwał ponad 5 H , już w jego trakcie widać było , że Nadal do niektórych piłek nie ma po prostu siły biec . Jeśli chodzi o Federera to małym błędem jest branie pod uwagę meczu z Berdychem , Szwajcar od jakiegoś czasu już miewa problemy z mobilizacją ale w dwóch nastepnych meczach było widać u niego dużą poprawe . Mam takie pytanko , posiada ktoś może linki gdzie mógłbym zobaczyć mecze Rogera z Del Porto i Roddickiem ? Bo tego pierwszego nie widziałem wcale a z drugiego tylko ostatni set ... z góry dzięki ????

K 0

klio

Użytkownik
Jakei zmeczenie;]5h bylo ogolnie spotkania a nie gry....na niektorych turniejach wyliczaja ile faktycznie zawodnik biega i wyszlo im ze na godzine spotkania zawodnicy biegaja 11 minut to rzeczywiscie duzy wysilek pff;]przeciez maja sztab szkoleniowy i od przygotowania ludzi wiec napewno zmeczony nie ebdzie;]to raz a dwa nadal dobrze gra z federerem i moze wygrac jak zawsze

diego71 0

diego71

Użytkownik
Widze ze kolega nigdy nie gral w tenisa i nie wie co mowi.W ciagu godziny 11min?wez nie badz smieszny widziales dzisiejszy mecz Nadala z Verdasco?raczej watpie wiec nie opowiadaj bzdor w Melbeurne sa ponad 40 stopniowe upaly od samego bycia na korcie robi sie goraco a co dopiero grac co wiecej Nadal nawet po paru godzinach gry ciagle dobiegal do praktycznie kazdej pilki wiec o jego zdrowie bym sie zbytnio nie martwil ale jednak zwyciezca AO powinien zostac Federer ktory mial latwiejsza drabinke niz Nadal ale jednak watpie by Rafa byl w stanie pokonac Freda,co ciekawe obydwaj panowie nigdy nie grali z soba w finale AO.

K 0

klio

Użytkownik
Grałem nie raz;]ale to nie ważne to jest młody zawodnik nei óbmy z niego kaleki jakiejs;]mowie Ci ze keidys na polsacie sport powiedzieli ze na godzine spotkania zawodnicy 11 min biegaja a wiecej jest tego ustawiania sie do pilki wycierania itd;]i to jest faktycznie prawda mierzcie czas ile biegaja faktycznie;]dzisiaj akurat grali w sesji wieczornej wiec nie bylo 40 stopni owszem grali 5 godziny tzn byli na korcie ale to i tak nei rpzeszkodzi nadalowi nie raz tyle gral i wygrywal to nie chlopak z pierwszej lapanki ogrywal juz nei raz federera po rpostu ma na niego sposob tak jak wydaje mis ie murray na nadala;]mial nadal farta ze verdasco wczesniej ogral murraya

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom