>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Australian Open 2009 - 19.01.2009 - 1.02.2009

Status
Zamknięty.
andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Odwracanie typów, czyli stawianie przeciw faworytom na tegorocznym AO wychodzi mi średnio, dlatego dzisiaj sobie odpuszczam.
Polecam jednak rozwadze wszystkich, że na najbliższe 3 dni w Australii zapowiadane są rekordowe temperatury ( w cieniu ponad 40 stopni, a więc w niecce kortu dużo więcej) i wszelkie analizy mogą być nieprzydatne. Nigdy niewiadomo jak organizm zachowa się w takiej aurze. Np. Frytka i Matka gra dzisiaj z Kubotem i Marachem o 13:00. Już teraz składam wyrazy współczucia. Sam kiedyś próbowałem grać o 14:00 w lipcu przy 32 stopniach i po 10 minut zeszliśmy z kolegą z kortu. Nie wyobrażam sobie grania w temperaturze jeszcze ponad 10 stopni wyższej.
Życzę mimo wszystko powodzenia w typach.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
F.Verdasco - J.W.Tsonga 2.70 3/10

Troche przesadza ten kurs na Hiszpana, czy obecnie Fena jest słabszy od Tsongi?! Mam sporo wątpliwości. Oglądałam mecz Francuza z Ljubicicem i nie grał najlepiej. Chorwat, który ma najlepsza lata za sobą sprawił duże trudności Tsondze. Potem mecz z Selą, nie widziałam go, stracony set 1:6 z tak marnym rywalem. Z Blakiem 3:0 to dla mnie zaskoczenie, tego meczu również nie widziałam więc stawka nie za duża. Verdasco bardzo dobry tenis gra od początku sezonu, ładnie pokonał Stepanka i mojego faworyta Andy Murraya. Świetna kondycja, dobre rotacje, trudny rywal bardzo do gry. Trzeba się niezle namęczyć zeby okonić Verdasco po korcie, jeśli dojdzie do 5 seta to faworytem będzie zdecydowanie Hiszpan, przy 4 długich setach raczej też. Verdasco ma bardzo wysoki % pierwszego podania, to ma znaczenie bardzo duże bo po drugim wygrywa stosunkowo mało piłek ale trudniej się gra wymiane z Murrayem niż z Tsongą. Francuz nie lubi długich wymian i doskonale zdaje sobie sprawe, ze jeśli będzie przeciągac mecz to zapewne przegra dlatego myśle, że zaatakuje. Dla mnie faworytem jest Hiszpan, trudny mecz na pewno ale taki kurs to duże zaskoczenie.

F 0

filweb

Forum VIP
ale Fernando trochę pograł z Murrayem a i dziś czeka go mecz deblowy w parze z Feliciano Lopezem. Bardzo lubię Hiszpana i chciałbym, że pokonał Tsonge, ale kurs mnie nie przekonuje. Francuz z Blake&#39;em zagrał pewnie, stracił tylko jednego gema serwisowego i przez większość spotkania dobrze operował FH.
Murray chyba za bardzo skupił się na śrubowaniu swojego H2H z Federerem i myślami był już chyba w finale turnieju. Od początku AO jego gra nie wyglądała tak jak, jak na Qatar Open czy w końcówce 2008. Niektórzy tłumaczą to chorobą, ja mam nadzieję, że taka forma Brytyjczyka się utrzyma, bo nie ukrywam, że nie lubię tak zarozumiałych i pewnych siebie zawodników.

shatan 0

shatan

Użytkownik
Ja się jak najbardziej zgadzam z typem Roxanne. Verdasco owszem, zagrał ciężki mecz z Tsongą, ale mimo 5 setów zajęło im to ok 3 godzin. Co do kondycji, to jest chyba zawodnik, który jeśli już jest do turnieju dobrze przygotowany, to co do formy fizycznej nie może być zastrzeżeń. Tutaj nasuwa mi się niestety porównanie z Gonzalesem, który ma taką samą opinię ale z Nadalem widać było wpływ 5 setówek z Hewittem i Gasquetem. Mam nadzieję, że Fernando ma jeszcze zapas sił na przynajmniej ten jeden mecz, bo on się szybko nie skończy. Obaj mają porządny serwis i świetną kondycję. Tsonga wygrywa, ale jak już podkreślałem parokrotnie, nie gra rewelacyjnie;) Dodatkowo są ciągle ślady kontuzji, po kilku dłuższych wymianach łapie się za lędźwie. Moim zdaniem losy tego meczu zależą od dyspozycji dnia Verdasco. Jeśli nie popełni Blake&#39;a i nie da Tsondze wsiąść na siebie od pierwszej piłki to na pewno ma duże szanse. Musi uważać, bo JF już pokazał, że jeden break mu starczy do wygrania seta;)

dindek 41

dindek

Użytkownik
Nie chce łapac za slowko ale mecz zagral z Andym;) a dla mnie mecz do gry live chociaz Verdasco wedlug mnie w swoim ostatnim meczu pokazal wiecej plusow, Tsondze zdarzaly sie slabsze momenty,po chwili cudowne zagrania, a Verdasco ladny stabilny serwis+lewa reka...

K 0

krol25

Użytkownik
Jo-Wilfried Tsonga-Verdasco 1 1,62

Dla mnie to jest już koniec turnieju dla Fernando może i pokonał Murraya ale po 5 setowym pojedynku i więcej siły stracił niz Tsonga który gładko ograł Blakea , i nie ma co się patrzeć na inne mecze obu zawodnikow to że Tsonga grał 5 setów z Ljubiciciem i stracił seta do 1 z Selą nie świadczy o tym że Tsonga dziś przegra , po meczu z Blakem widać ze Tsonga juz wrócił do dobrej gry.Dla mnie jest to faworyt do końcowego zwycięstwa a więc ADIOS FERNANDO

K 0

krol25

Użytkownik
chyba nie widziałeś spotkania Federer - Del Potro. Obejrzyj i daj znać, kto jest Twoim końcowym faworytem.

Filweb każdy ma swojego faworyta i chyba nie wszyscy muszą mieć Federera

No wiesz na Feda nizszy kurs to wiadomo ze faworyt wiekszosci hehe ;) - rox

K 0

klio

Użytkownik
Po pierwsze to Federer miał jak dla siebie łatwego przeciwnika Tsonga jest dużo lepszy;]Del Potro dzisiaj spał i prowadził wolną wymianę która pasowała Federerowi Tsonga takiej nie prowadzi;]Tez stawiam na Tsonge z Verdasco grał stabilnie z Murrayem ale stracił sety bardzo prosto wcale nie grał znakomicie raczej murray słabo;]

A 0

a-rod

Użytkownik
Jo-Wilfried Tsonga-Verdasco 1 1,62
Dla mnie to jest już koniec turnieju dla Fernando może i pokonał Murraya ale po 5 setowym pojedynku i więcej siły stracił niz Tsonga który gładko ograł Blakea , i nie ma co się patrzeć na inne mecze obu zawodnikow to że Tsonga grał 5 setów z Ljubiciciem i stracił seta do 1 z Selą nie świadczy o tym że Tsonga dziś przegra , po meczu z Blakem widać ze Tsonga juz wrócił do dobrej gry.Dla mnie jest to faworyt do końcowego zwycięstwa a więc ADIOS FERNANDO
jeżeli myślisz, że Hiszpan jest zmęczony to........ mnie zadziwiasz naprawdę. :jezora:
mecze wygrywał łatwo i BARDZO szybko:
60,62,62
61,61,62
64,60,60
no i pięciosetówka ze Szkotem także opiewała w dwa sety do jednego oraz jeden do dwóch. więc wystarczy powiedzieć, że Tsonga zagrał taką samą ilość setów z tym,że on raz wygrał do 1, czy do zera a resztę grał dłużej np cztery tie-breaki.
do tego jeżeli liczysz jeszcze raz na taką formę dnia jaką Jo-Wilfred zaprezentował z Blake&#39;iem to powodzenia. :spokodfhgfh: ja uważam, że juz tak dobrze nie zagra w AO2009. no i jestem pewien ze Verdasco zdążył odpocząc.

K 0

klio

Użytkownik
Obaj mają dobrą forme więc zobacyzmy;]ale tsonga mial juz slbszy set z ljubicicem a verdasco nie wiec czeka go to z Tsonga niestety Tsonga jest lepszy;&#39;]

K 0

krol25

Użytkownik
jeżeli myślisz, że Hiszpan jest zmęczony to........ mnie zadziwiasz naprawdę. :jezora:

mecze wygrywał łatwo i BARDZO szybko:

60,62,62
61,61,62
64,60,60

no i pięciosetówka ze Szkotem także opiewała w dwa sety do jednego oraz jeden do dwóch. więc wystarczy powiedzieć, że Tsonga zagrał taką samą ilość setów z tym,że on raz wygrał do 1, czy do zera a resztę grał dłużej np cztery tie-breaki.

do tego jeżeli liczysz jeszcze raz na taką formę dnia jaką Jo-Wilfred zaprezentował z Blake&#39;iem to powodzenia. :spokodfhgfh: ja uważam, że juz tak dobrze nie zagra w AO2009. no i jestem pewien ze Verdasco zdążył odpocząc.
pożyjemy zobaczymy , jak widać ta forma wystarczyła na Blake który stracił przed tym meczem jednego seta

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
Myślę że nie można się kierowac słabszym albo lepszym jednym setem. Warto zwrócic uwagę na całośc i na przeciwników jakich dotychczas mieli. Mimo wszystko Fernando miał o wiele lepszych graczy: A. Murray tego to chyba nie trzeba reklamowac, a ponadto zwycięstwo nad faworytem do wygranej w całym turnieju, daje naprawdę niezłego kopa (nie w przypadku kobiet oczywiście), ale u facetów jak najbardziej. Drugi R. Stepanek w jakiej niesamowitej formie jak na siebie, a jednak wynik 6:4 6:0 6:0 oznacza że Verdasco pojechał z nim jak z dzieckiem. Widzę też że Verdasco ma życiową formę i to chyba jego ostatnia taka okazja na awans do półfinału Wielkiego Szlema na kortach w Australii, bo nie wierzę żeby kiedykolwiek później miał jeszcze taką szansę. Co do Tsongi to przeciwnicy raczej słabsi, dla mnie Blake nigdy nie był wielkim graczem a teraz to już w ogóle cień samego siebie. Tie breaki i strata seta z Ljubą, który kompletnie nie gra nic i to od długiego czasu, strata seta z Dudim też jakoś mnie do Tsongi nie przekonuje. No i ten kurs zupełnie nieadekwatny do formy i klasy obu zawodników, zachęca do gry na Hiszpana.

tomekbdg 0

tomekbdg

Użytkownik
Tsonga czy Verdasco? Tsonga czy Verdasco? Hmm.. długo by sie tak zastanawiać. Według mnie granie tego meczu to jak loteria. Polecam zagrac, że bedzie 4 sety albo więcej mimo, że kurs nie za duży 1,35 ( bah ) to jest godny polecnia. Mimo wszystko mój typ to 2:3 dla Hiszpana. Na dzisiejszą noc widze jeszcze jedno fajne zdarzenie. Mianowicie Nadal - Simon 3:0 ! To jest typ dnia ! Simon moim zdaniem nie ma szans, myśle ze urwie maksymalnie 5-6 gemów i tyle ???? Z żeńskiego hmm.. Williams S. - Kuznetsova S. (Grane sety) 3 sety 2,35 ? Zobaczymy jutro :)
Powodzenia.

D 0

darkog

Użytkownik
Pierwdzy półfinał:
Andy Roddick(USA)[7] vs. Roger Federer(SUI)[2]

Dotychczasowe mecze:
Roddick 2:15 Federer
Ostatnie 5 wyników:
2008 Sony Ericsson Open, Miami, USA 76 46 63
2007 Tennis Masters Cup Red Group, Shanghai, China 46 26
2007 US Open, New York, USA 67 67 26
2007 Australian Open, Melbourne, Australia 46 06 26
2007 AAMI Classic Kooyong, Melbourne, Australia 62 36 63

Filmik:
MP4(Quick time) Federer v. Roddick Australian Open 07&#39; Półfinał: Download (24.98 MB)

cinekzs 1K

cinekzs

Użytkownik
Piekne zwyciestwo Verdasco:] widac ze jest dobrze przygotowany do tego turnieju i jego mecz z Nadalem (o ile nie bedzie niespodzianki w meczu z Simonem) bedzie naprawde interesujacy poniewaz stana naprzeciwko siebie dwaj leworeczni hiszpanie o podobnym stylu gry i niekoniecznie musi sie to zakonczyc latwym zwyciestwem Nadala. A co do panow ktorzy wierzyli w Tsonge i uzasadniali to faktem 5 setow Verdasco z Murray&#39;em albo brakiem slabego seta to radze ogladnac ze skupieniem pare spotkan i lepiej przestancie marnowac kase na obstawianiu tenisa bo brakuje wam jeszcze troche wiedzy na temat tego pieknego sportu ???? a co do mojego typu na mecz Nadal - Simon to widze tutaj under 31.5 gema bo Nadal w swojej fenomenalnej dyspozycji raczej nie dopusci na wiecej gemow rozegranych i gladko pojedzie francuza 3:0

shatan 0

shatan

Użytkownik
Andy Roddick - Roger Federer poniżej 37.5 gema

Mecz zapowiada się na niezwykle ciekawy, staną naprzeciw siebie zawodnicy rywalizujący ze sobą od 6 lat, do historii przeszły ich pojedynki na trawach Wimbledonu. Spotykali się 16 razy, bilans jest bardzo korzystny dla Szwajcara, który zwycięsko schodził z kortu aż 13 razy. W meczach wielkoszlemowych spotykali się 6 razy, zawsze zwyciężał Roger. Tylko raz liczba gemów przekroczyła linię wyznaczoną przez buka, miało to miejsce podczas Wimbledonu 2004, siły serwisu na tej nawierzchni nikomu nie trzeba przybliżać;) Nie ukrywam tego, że jestem fanem Federera i życzę mu zwycięstwa. Andy gra świetny turniej, ale jeśli dyspozycja dnia Fedexa będzie na normalnym poziomie, to Amerykanin nie ma najmniejszych szans. Od 3 rund Federer gra z zawdonikami u których serwis jest jedną z głównych broni i wychodzi z nich zwycięsko. Oczywiście nie widzę tu innego wyniku niż 3:0 dla Szwajcara. Aby linia została spełniona, Federer może pozwolić sobie nawet na 2 TB i jeden set do 4. Moim zdaniem w spotkaniu będzie góra jeden TB, Roger wie że Andy jest mistrzem tej rozgrywki i będzie za wszelką cenę polował na przełamanie już podczas seta. Zakładając korzystny układ serwisowy, przy jednym przełamaniu wynik może być 6-3, co daje dodatkowo jeden gem zapasu.

Safin wychodząc na kort przeciw Federerowi powiedział, że nie chce zostać ośmieszony. Andy wie, że historia jego spotkań z rywalem dopuszcza takie osmieszenie, więc na 100% będzie spięty. Lekkie zdenerwowanie przełoży się na skuteczność pierwszego podania, co z pewnością wykorzysta Federer. Liczę na szybkie zwycięstwo Rogera i niedzielny rewanż na Nadalu:spokodfhgfh:

michau 84

michau

Forum VIP
Piekne zwyciestwo Verdasco:] widac ze jest dobrze przygotowany do tego turnieju i jego mecz z Nadalem (o ile nie bedzie niespodzianki w meczu z Simonem) bedzie naprawde interesujacy poniewaz stana naprzeciwko siebie dwaj leworeczni hiszpanie o podobnym stylu gry i niekoniecznie musi sie to zakonczyc latwym zwyciestwem Nadala. A co do panow ktorzy wierzyli w Tsonge i uzasadniali to faktem 5 setow Verdasco z Murray&#39;em albo brakiem slabego seta to radze ogladnac ze skupieniem pare spotkan i lepiej przestancie marnowac kase na obstawianiu tenisa bo brakuje wam jeszcze troche wiedzy na temat tego pieknego sportu ???? a co do mojego typu na mecz Nadal - Simon to widze tutaj under 31.5 gema bo Nadal w swojej fenomenalnej dyspozycji raczej nie dopusci na wiecej gemow rozegranych i gladko pojedzie francuza 3:0
Dobra, dobra. Tak jak napisał amatorszczyzna - nie cwaniakuj jaki to byłeś mądry i przed meczem wiedziałeś jak się potoczy to spotkanie. Tsonga przegrał 3 i 4 set, a nie Verdasco wygrał... Drugi set Hiszpan nie miał nic do powiedzenia, pierwszy Tsonga powinien wygrać, ale zawiódł serwis w TB, a później to już tylko błędy Tsongi, które skrzętnie Hiszpan wykorzystał. Cieszymy się że Twoja wiedza nt tenisa jest obszerniejsza od wszystkich ludzi z forum razem wziętych i tym samym czekamy na kolejne tak prorocze posty, z tą różnicą, że przed meczem.

pozdrawiam

D 0

darkog

Użytkownik
Półfinały:

Andy Roddick(USA)[7] vs. Roger Federer(SUI)[2]

Head to Head:
Roddick 2:15 Federer
Ostatnich 5 meczy:
2008 Sony Ericsson Open 7-6 4-6 6-3
2007 Tennis Masters Cup Red Group 4-6 2-6
2007 US Open 6-7 6-7 2-6
2007 Australian Open 4-6 0-6 2-6
2007 AAMI Classic Kooyong 6-2 3-6 6-3

Video Clips:
MP4(Quick time) from Federer v. Roddick Australian

Open 07&#39; Semi Finals: Download (24.98 MB)

Rafael Nadal(ESP)[1] vs Fernando Verdasco(ESP)[14]

Head to Head:
Nadal 6:0 Verdasco
Ostatnich 5 meczy:
2008 Roland Garros 6-1 6-0 6-2
2007 ATP Masters Series Indian Wells 6-4 6-4
2006 London / Queen&#39;s Club 2-6 7-6(3) 7-6(3)
2005 Stuttgart 6-3 6-2
2005 ATP Masters Series Miami 6-2 6-

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom