>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Australian Open 2009 - 19.01.2009 - 1.02.2009

Status
Zamknięty.
haggard 0

haggard

Użytkownik

Hanescu @ 1,94

To spotkanie od razu rzuciło mi się w oczy przeglądając ofertę. Hanescu przed AO bardzo dobry turniej w Doha, wygrana z Troickim i Youzhnym. W 1 rundzie niespodziewanie baaaardzo męczył się z Hernych, wygrywając w 5 setach. Sela z kolei ograł 3-1 Schuettlera. Stawiam na Rumuna. Styl serve &amp; volley mnie przekonuje. Mocne podanie, daję radę. Sela dla mnie jest słabiutkim grajkiem. Serwis przeciętny, nie ma warunków fizycznych i jakoś mnie zupełnie nie przekonuje. Taki kurs biorę z pocałowaniem dłoni.

Butorac/Murray @ 1,49

Panowie znają się bardzo dobrze. Wygrywali razem turnieje, i ich współpraca układała się naprawdę pomyślnie. Ostatnimi czasy nie grywali ze sobą(Butorac z Ramem, Fisherem, natomiast Murray - starszy brat Andiego - z Mirnyi&#39;em, Vemic&#39;iem). W sumie powrócili do siebie po 1,5 rocznej przerwie ;-) Z tego co się orientuje obaj chcą ze sobą grywać w większych turniejach. W każdym bądź razie, są naprawdę dobrymi deblistami i dziś powinni spokojnie ograć Lapenttiego oraz Robredo. Nico i Tommy w deblu nigdy nie błyszczeli, w dodatku na hardzie. Kamąą Eric &amp; Jamie :!:

Gulbis @ 1,55

Jedna z lepszych propozycji na dzisiejszą noc. Gulbis ma spory talent. Świetne warunki fizyczne. Łotysz poczynił bardzo duże postępy na przestrzeni 2 lat. Mocne podanie, świetny kończący forehand. Potrafi też zwolnić grę, zagrać drop-shota. W tym roku pokonał już obrońcę tytułu sprzed roku - Djokovicia. W 1 rundzie w AO łatwy mecz z Montanesem. Andreev z kolei bez formy. Na hardzie nigdy nie błyszczał. W 1 rundzie ogromne męczarnie ze słabym Polanskym. Przed Australią porażki z Youzhnym, Chardym. Cóż, nie widzę tutaj inne opcji aniżeli spokojne zwycięstwo Ernestsa.

Ljubicic vs Tsonga Over 36,5 games @ 1,85

Wydaje mi się, że Ljuba urwie co najmniej seta Tsondze. W 1 rundzie męczarnie z Kunitsynem, ale podobno Chorwat momentami pokazywał dobrą grę. Francuz łatwa wygrana z Monaco, ale Juan prezentuje zupełnie inny styl aniżeli Ivan. Myślę, że jeśli Ljuba będzie trzymał podanie to zwycięży w TB przynajmniej w 1 secie i Over zostanie zaklepany ;-)

F 0

filweb

Forum VIP
ponad 11 gemowe sety to mogą być już tylko te z TB, czyli 13-sto gemowe. Poza tym nie wiem jak chcesz ustalać taką poprzeczkę, skoro nie ma możliwości zakończenia sea po gemie 11-tym. Chyba, że krecz.
Ljubicic jest w mega kiepskiej formie i powienien urwać seta Francuzowi , najważniejsze jest chyba to, żeby Tsonga nie wygrywał 6-1,6-2 tylko jednym przełamaniem. A Jo wg mnie wcale nie jest w najlepszej formie ponadto ja nigdy nie stawiam na graczy z potencjalną lub przybytą nawet drobną kontuzją pleców. Wiadomo, jak ważne są przy serwisie. I jaki serwis jest ważny też nie muszę tłumaczyć.

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Cilic - Tips 1,4 ✅
Na dziś proponuję:
Melzer - Beck 1,38
Melzer odprawił z kwitkiem Nishikoriego, który miał ostatnio jakiś uraz (z tego co pamiętam - przedramienia). Jurgen jest leworęczny, a z mańkutami zawsze gra się &#39;inaczej&#39;. Wyrzucające serwu, dobra siatka. Beck natomiast to głównie serwis i nie widzę innych atutów dla niego w tym spotkaniu.

Prasa : Beck tez mańkut:| ale Melzer i tak peFFka;]

Gulbis - Andreev 1,53
Łotysz jest nową &#39;gwiazdką&#39; w ATP. Szybki, świetnie poruszający sie po korcie, ma także duży wachlarz uderzeń z linii końcowej, podejmuje dobre decyzje. Z Andreevem wielu graczy nie umie grać, ponieważ nadaje on piłce niespotykaną rotację - tak wynika z wypowiedzi jego rywali. Gulbis będzie potrzebował trochę czasu aby go rozgryźc, ale jak już to uczyni - dokona dzieła zniszczenia.

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
Widzę że dziś wszyscy napalają się na win Hanescu, ja jednak nie popieram tego typu. Proste i szybkie argumenty przeciwko Rumunowi? proszę: ostanie spotkanie obu panów, nawierzchnia hard (hala), Moskwa 2008 (całkiem niedawno) i wygrana Dudiego w trzech setach 6:3 3:6 6:2. Kwalifikacje, otóż Dudi je przeszedł i jest to zawsze według mnie dośc spory handicap na zawodnika w pierwszych rundach turnieju. Dudi jest już zapoznany z nawierzchnią rozegrał kilka meczy i czuje grę, nie jest natomiast na tyle zmęczony żeby odczuwac tego skutki. Co do Hanescu, to formę to on miał raz, dawno dawno temu, kiedy doszedł do półfinału (chyba półfinału, jak ktoś pamięta niech mnie poprawi) na kortach Roland Garros. Wszyscy się chyba sugerują jego występem z początku sezonu gdzie w turnieju w Doha ograł Youzhnego i Troickiego, jednak tak naprawdę to ci zawodnicy prezentują aktualnie mierna formę, zwłaszcza Youzhny jak na swoje możliwości. Zobaczmy jednak że kompletnie zawiódł w następnym turnieju w Auckland, gdzie przegrał z bardzo średnim, żeby nie powiedziec kiepskim J. Monaco (który notabene odpadł w następnej rundzie z ogranym przez Rumuna w turnieju w Doha Troickim - czyli co spadek formy?) Dla mnie ten mecz to NO BET, a jeżeli by mnie żywcem torturowali to bym wskazał jako zwycięzce tego meczu zawodnika z Izraela (Od rana kursy na Sele bardzo spadły, teraz za Rumuna można już dostac 2.08 - coś tu smierdzi:jezora ????

daniel_g-ce 0

daniel_g-ce

Użytkownik
Safin Marat - Federer Roger
A co powiecie na taki typ:

Safin Marat - Federer Roger: over 33.5 games
KURS: 1.85

Forma Rogera jest daleka od ideału, od ideału jakim kiedyś bez wątpienia była. Myśle że w tegorocznym AO nie zajdzie za daleko, a Marat z dobrym serwisem może mu napsuć trochę krwi ;)

diego71 0

diego71

Użytkownik
Roddick A.-Santoro F over 31,5 1,95

Unibet przesadzil z tak nisko ustawiona linia nawet w przypadku trzech setow over moze wejsc,a tutaj widze conajmniej czterosetowe spotkanie i nie koniecznie na korzysc Rodicka ktory przez dwie pierwsze rudny przeszedl bez wiekszych probemow ale rywale do najwyzszej polki nie nalezeli bo nie mozna tego powiedziec o Rehnquist ktory przegral 3-0 czy tez o Malisse ktory postawil wiejszy opor przegrywajac w czterech setach,Santoro natomiast gra jak natchniony w pierwszej rundzie odprawil Ferrero co jeszcze dziwic nie powinno ale wygrac juz z dobrze dysponowanym Kohlschreiberem to juz jest wyczyn a mysle ze Francuz na tym nie poprzestanie,umiejetnosci podobnie jak w przypadku Rodicka posiada dobry serwis,znakomita gra przy siatce mysle ze meczu bedzie mnostwo akcji serw&amp;volley i to z obydwoch stron do tego Santoro jest zawodnikiem grajacym bardzo technicznie mysle ze moze sprawic nawet niepodzianke pokonujac Rodicka ale najlepszym typeem wydaje sie byc over ktory powinien wejsc bez wiekszych problemow.

Cilic M. - Ferrer D. 1 1,7

Cilic widac ze solidnie przygotowal sie na AO jego glownym atutem jest znakomity serwis i sporo liczba konczacych pilek,Ferrer to zawodnik ktory bardziej pasuje na korty ziemne kto widzial jego pierwszy mecz z Gremelmayrem ten wie o czym mowie,David przez dlugi czas potrafi utrzymac pilke w korcie ale jego bolaczka jest to ze nie ma konczacego uderzenia,do tego robi sporo bledow owszem sa to bledy wrecz minimalne ale sa a z grajacym agresywnie Ciliciem Ferrer latwo miec nie bedzie serwis jaki prezentuje David rowniez pozostawia sporo do zyczenia dlatego Cilic powinien wyjsc zwyciesko z tego pojedynku.

Ponadto Bagietka(1,5) Cypryjczyk wrocil po kontuzji jest dobrze przygotowany,pokonal Soderlinga w sposob dosc latwy,Rybak nie mial jeszcze rywala tej klasy i juz raczej miec nie bedzie w tegorocznym AO.Dorzucam jeszcze Berdycha(1,65) ktory nie stracil seta owszem rywale slabi dopiero dzis zobaczymy na co tak naprawde stac Tomcia,styl gry Wawrinki mnie jakos nie przekonuje i mysle ze Szwajcar dzis polegnie,H2H 3-2 dla Berdycha.

michau 84

michau

Forum VIP
Roddick A.-Santoro F over 31,5 1,95

Unibet przesadzil z tak nisko ustawiona linia nawet w przypadku trzech setow over moze wejsc,a tutaj widze conajmniej czterosetowe spotkanie i nie koniecznie na korzysc Rodicka ktory przez dwie pierwsze rudny przeszedl bez wiekszych probemow ale rywale do najwyzszej polki nie nalezeli bo nie mozna tego powiedziec o Rehnquist ktory przegral 3-0 czy tez o Malisse ktory postawil wiejszy opor przegrywajac w czterech setach,Santoro natomiast gra jak natchniony w pierwszej rundzie odprawil Ferrero co jeszcze dziwic nie powinno ale wygrac juz z dobrze dysponowanym Kohlschreiberem to juz jest wyczyn a mysle ze Francuz na tym nie poprzestanie,umiejetnosci podobnie jak w przypadku Rodicka posiada dobry serwis,znakomita gra przy siatce mysle ze meczu bedzie mnostwo akcji serw&amp;volley i to z obydwoch stron do tego Santoro jest zawodnikiem grajacym bardzo technicznie mysle ze moze sprawic nawet niepodzianke pokonujac Rodicka ale najlepszym typeem wydaje sie byc over ktory powinien wejsc bez wiekszych problemow.
Zdecydowanie popieram ten typ :| Tak jak napisał Diego nawet przy 3 setach handi jest do pokrycia, a skoro Roddick oddaje seta takiemu zawodnikowi jakim jest Malisse, to Santoro w obecnej dyspozycji powinien wygrać conajmniej dwa... O wygraną francuza będzie raczej ciężko, ale scenariusz z pojedynku Ljuba - Tsonga (może nie aż 3 TB w 3 setach) bardzo mi pasuje. I kursy w granicach ~2 u niektórych buków aż same zachęcają do grania.

T 1,7K

tomex11

Użytkownik
Zdecydowanie popieram ten typ :| Tak jak napisał Diego nawet przy 3 setach handi jest do pokrycia, a skoro Roddick oddaje seta takiemu zawodnikowi jakim jest Malisse, to Santoro w obecnej dyspozycji powinien wygrać conajmniej dwa... O wygraną francuza będzie raczej ciężko, ale scenariusz z pojedynku Ljuba - Tsonga (może nie aż 3 TB w 3 setach) bardzo mi pasuje. I kursy w granicach ~2 u niektórych buków aż same zachęcają do grania.

powiem tak oglądałem mecz Santoro z ołówkiem i jestem pod wrażeniem gry francuza, to co robił na korcie to po prostu magia, juz wiem dlaczego ma ma ksywke &quot;magik&quot;

jak dla mnie to był jak do tej pory najlepszy mecz na AO 2009, wiadomo dobre mecze dopiero sie zaczna w następnych rundach bo poziom bedzie bardziej wyrównany

36 letni Santoro ( najstarszy w turnieju ) dał rade młodemu niemcowi, który w tym meczu grał równiez bardzo dobrze, jednak nie mógł sobie poradzić z techniczną, wspaniałą grą santoro, który mimo swojego wieku potrafił go pokonać po pięcio setowym boju

mecz rodicka z malisse tez oglądałem , jak zwykle rodick nic wielkiego nie pokazał

gdyby ten mecz był na innej nawierzchni o wynik korzystny meczu dla santoro z rodickiem był bym, spokojny, jednak nawierzchnia i serwy rodicka pewnie niestety zrobią swoje, do tego francuz przy piłce meczowej z niemcem nabawił sie kontuzji uda, dobrze, że ją wygrał bo pewnie w innym przypadku przegrał by z niemcem , bo nie mógł juz chodzić i zejść z kortu o własnych siłach, nie wiadomo czy to tylko silny skurcz mięśni uda czy też jakieś poważne naciągnięcie, nastepna sprawa wiek Santoro czy wytrzyma te mordercze 35 stopniowe upały w Melbernue i ciężkie paro setowe pojedynki... zobaczymy..., a może zaczaruje andiego swoją magią gry...

kibicuje santoro, ale chyba jednak nie da rady nic ugrać w tym meczu, chociaż ostanio forma i patrząc po wynikach jakie ostanio osiągał i stylu w jakim grał daje nadzieje, jednak zmęczenie , nawierzchnia, byc może kontuzja przemawia jednak za gładkim zwycięstwem rodicka

michau 84

michau

Forum VIP
Fragment wywiadu z Santoro po meczu z niemcem:

Q. How badly were you hurting at the end? You looked as though you were happy that the match finished.

FABRICE SANTORO: Yeah, the last point I was happy. Just before the point I remember I feel very bad pain on my left leg. It started cramping badly. I was very worry about playing the last point. Just happy to finish this match.

(...)
Q. He said (Kohli) you have no chance in the next round. He would have easily won if you had played best‑of‑three sets. What are your comments?

FABRICE SANTORO: I can&#39;t say I have no chance at all for the next round. It&#39;s going to be tough for sure. I will see Friday morning when I wake up how good is my body, how bad is my body.

Then we&#39;ll see. But once again, even if I&#39;m tired Friday, even if I can&#39;t play my best tennis, I will give everything on the court.
Więcej nie mogłem znaleźć na temat tego co jest dokładnie z tą jego kontuzją. Jednak jeżeli nie pojawi się jakaś obszerniejsza informacja, to moje argumenty na ten typ raczej tracą sens i sobie odpuszcze ten bet. Ale i tak będę trzymać kciuki za Frenchmana ;)

T 1,7K

tomex11

Użytkownik
A co do meczu Bagiety to on nie wygrał gładko z Soderlingiem, tylko wygrał dzieki kontuzji Sody, gdyby nie kontuzja szweda przegrał by gładko w 3 setach, jednka niestety szwed nie mógł stawać na prawiej stopie całym ciężarem ciała, w ogóle to powinien dać krecza

Dziś to w ogóle są ciekawe, cięzkie mecze, ale bardziej do ogladania niż do gry

tomekbdg 0

tomekbdg

Użytkownik
Moje typy
Dziś to w ogóle są ciekawe, cięzkie mecze, ale bardziej do ogladania niż do gry
Szperając oferte długi czas znalezłem kilka wydaje sie pewnych meczy, ponieżej je przedstawie:

Baghdatis M. - Fish M. (Grane sety) 4 lub więcej setów 1,35

Uważam, że mecz mimo wszystko wygra Bagieta; ale na pewno nie bedzie to czysty wynik. Fish wiadomo dobry zawodnik, dobra forma.

Del Potro J.M. - Muller G. (Typ) 1 1,10

Tutaj nie wymaga kometarza. Moj typ pewne 3:0 ewentualnie 3:1 .

Moj kupon wyglada następująco:
Bartoli M. - Safarova L. (Typ) 1 1,45 23-01-09 03:00
Baghdatis M. - Fish M. (Grane sety) 4 lub więcej setów 1,35 23-01-09 10:45
Del Potro J.M. - Muller G. (Typ) 1 1,10 23-01-09 00:05

Kurs ogólny: 2,15

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Robredo vs Lu 1, 1.30 GB 6/10

Kurs jest dość niski, ale na jakimś kombosie zawsze można zagrać.
Lu zagrał dobrze przeciwko Nalbandianowi, ale nie ma co się oszukiwać Nalbandian zagrał słaby mecz. Słaby serwis, sporo błędów i to musiało się tak skończyć. Lu wykorzystał słabą dyspozycje rywala i dlatego gra nadal w AO.
Robredo natomiast zagrał świetnie w ubiegłej rundzie, niemal wszystko mu wychodziło. Jego serwis jest ponad przeciętny i z takim rywalem jak Lu powinien dać sobie radę.
Może nie jestem jakimś ekspertem, ale ten typ warto zagrać na dublu czy też triplu.

Innym spotkaniem, które mnie zainteresowało jest Cillic vs Ferrer. Kurs na tego drugiego może być perełką. Cillic to oczywiści powoli wznosząca się gwiazda tenisa, ale Ferrer to jednak doświadczenie. Z Hrbatym to był pojedynek jednostronny. Co o tym sądzicie :?: Kurs 2.40+ kusi.

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
No to może ja się udzielę i zaproponuje swój typ na noc:

✅A. Roddick (USA) - F. Santoro (FRA) 3:0 w setach dla Roddicka✅
Kurs: 1.48
Unibet

Krótko: Widziałem mecz Santoro z Niemcem i powiem że nikt mnie nie zaskoczył w tym meczu. Niemiec jak to on, świetny potencjał na świetnego gracza, pokazał to co tylko on potrafi robic tzn. nie robic nic kiedy się przegrywa. Pisałem to już wczesniej przy okazji jakiegoś turnieju w tym roku, gdzie opisywałem Kohliego i jego pewna specyficzna cechę, która powoduje że chłopak nigdy nie był i nie będzie wielkim graczem mimo potencjału. Ta wada to wrodzony brak chęci do walki w trudnych momentach. Facet jest trochę dla mnie taki jak Żurawski tzn. po przegranym meczu nic się nie stało, jedziemy dalej, kompletny brak wyciągnięcia wniosków, aby na przyszlośc nie popełniac tego samego błędu. Co do Santoro to ja nie wiem, jak gościa który ma niemalże drgawki na korcie, który nie może chodzic, jest cały blady nie dobic w takich momentach jakie miał Niemiec. Przecież w ostatnim secie Francuz już tylko człapał do siatki lub stał na środku kortu. Najbardziej utkwił mi w pamięci jego widok (Francuza), kiedy schodził z kortu, myślałem że odwiozą go do szpitala. Powiem tak: Jak Francuz w ogóle wyjdzie do tego meczu, to nie daje mu żadnych szans. Roddick nie jest graczem np. na miarę Nadala, ale swoim serwisem zniszczy Francuza, który zrobił w tym turnieju już wszystko co mógł i jest raczej szczęśliwy że dotarł tak daleko. Roddick jest nawet w dobrej formie jak na Roddicka z poprzedniego sezonu (nie mówię o jego najlepszych latach), a Francuz myślę że jest już zniszczony fizycznie na tyle że nie pogra sobie długo. No i ostatni pojedynek obu panów z niedawnego turnieju w U.S Open, bo chyba nie wszyscy pamiętają:
A. Roddick - F. Santoro 6:2 6:2 6:2
Dziś w nocy myślę że będzie podobnie.
Pozdrawiam

F 0

filweb

Forum VIP
Del Potro - Muller (-7,5/+7,5) 2 1,800
Gilles Muller to zawodnik szczególnie mobilizujący się na GS. Zagrał bardzo dobre US Open, szkoda że w Melbourne już w 3 rundzie trafił na faworyta z Argentyny. Według mnie Luksemburczyk wcale nie jest na przegranej pozycji. W meczu z Tomicem jego serwis prezentował się wręcz fantastycznie i i gra w odbiorze była całkiem przyzwoita. Niektórzy napiszą, że to był tylko Tomic, ale jak dla mnie młody Australijczyk jest wielkim talentem i już teraz jest w stanie zagrozić niejednemu rywalowi.
Del Potro wygrywa ostatnio mecz za meczem i prawdopodobnie i dziś zejdzie z kortu jako zwycięzca. Handicap na 7,5 gema jest bardzo atrakcyjny, Muller nawet, jakby miał przegrać w 3 setach, to wątpię, żeby kończyły się one więcej niż 1 breakiem na korzyść Argentyńczyka.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
#1 Cilic M. - Ferrer D. 2 (2,50) ⛔ (3-0)

Krótko i na temat. Dlaczego Ferrer? Ponieważ w tegorocznym AO zaimponował mi swoim ostatnim meczem z Hrbatym. Wygrał gładko 6-2, 6-2, 6-1 wygrywał większość wymian, a Czech nie potrafił nawiązać z nim wyrównanej walki. W tamtym meczu lekko przychylałem się graniu na Czecha jednak już po 1 secie było widać, że to będzie bardzo jednostronny pojedynek. Ferrer obecnie 12 w rankingu ATP, dodam jeszcze, że w 1 rundzie pokonał Gremelmayra 3-2. Cilic 20 rakieta świata, AO zaczął od pokonania 3-1 Andersona. W drugiej rundzie los skrzyżował go z Janko Tipsareviciem. Serb jednak przegrał dość gładko z Chorwatem 3-1. Mimo wszystko będę stawiał na Hiszpana, gdyż przede wszystkim ostatnim meczem zyskał wiele, a i czas pojedynku był znacznie krótszy niż Serba i Chorwata. Na koniec dodam jeszcze, że obaj tenisiści spotkają się ze sobą po raz 1 w karierze.

Kurs z: Bet365

malin157 78,8K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Karlovic/Scherrer - Pavel/Tencau
Typ: 2
Kurs: 2.67
Buk: betgun
Turniej wielkoszlemowy Australian Open - spotkanie 2 rundy gry podwójnej mężczyzn. Do grania na Rumunów zachęcił mnie bardzo wysoki kurs. Chorwat Karlovic występuje w deblu coraz rzadziej (sklasyfikowany jest dopiero na 376 miejscu), w zeszłym sezonie wystąpił w 10 turniejach z różnymi partnerami osiągając bilans 2-10. Jego partnerem w tym turnieju jest 30-letni Szwajcar Scherrer, który już praktycznie odpuścił karierę singlową, skupiając się na deblu, wychodzi mu to ze średnim skutkiem (zajmuje 91 miejsce w rankingu), jego najlepsze osiągnięcia z zeszłego sezonu to 3 przegrane finały challengerów. Zawodnicy ci przed tym turniejem nie rozegrali razem w deblu żadnego spotkania. Ich przeciwnicy to para rumuńska Pavel/Tencau. Pierwszy z nich to doświadczony tenisista, który we wtorek skończy już 35 lat, w rankingu deblistów zajmuje dopiero 581 miejsce, ale jest to spowodowane tylko i wyłącznie tym, że nie rozegrał w zeszłym sezonie żadnego spotkania. Natomiast Tencau, który w poniedziałek skończył 24 lata poczynił w zeszłym sezonie ogromny postęp w grze deblowej , kończąc rok na 88 miejscu w rankingu. W zeszłym sezonie był aż w 9 finałach challengerów, z czego 6 wygrał (w parze ze swoim rodakiem Mergeą bądź Szwajcarem Allegro). Do postawienia na parę rumuńską przekonuje mnie również klasa rywali jakich pokonały te pary w pierwszej rundzie. Karlovic/Scherrer miała wielkie problemy z Argentyńczykami Prieto/Vassallo Arguello (którzy również ze sobą nie grają na co dzień), których pokonali 1:6 6:1 7:6, a Rumuni poradzili sobie ze świetnym deblem Aspelin/Vizner, rozstawionym tu z 10, pokonali ich 6:1 7:6. Uważam, że po tak wysokim kursie typ na Rumunów jest jak najbardziej godny zaryzykowania.

malin157 78,8K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Berdych - Wawrinka
Typ: Berdych -2.5gema
Kurs: 1.85
Buk: Expekt
Spotkanie 3 rundy Australian Open - singiel mężczyzn. Tomas Berdych rozstawiony z numerem 20 do tej pory gra w tym turnieju wyśmienicie, najpierw ten 23-letni Czech pokonał groźnego na tej nawierzchni Amerykanina Ginepriego 6:4 6:4 6:3, wygrał ponad 80% piłek po 1 serwisie i prawie 60% po drugim, zaserwował 9 asów i zaledwie raz dał się przełamać przeciwnikowi. W drugiej rundzie pokonał natomiast niespodziewanego pogromce Petzschnera Argentyńczyka Dabula 6:1 6:1 6:3, serwując w tym że spotkaniu 12 asów i przegrywając zaledwie 18 piłek przy swoim serwisie, nie dając się przełamać przeciwnikowi. Rówieśnik Berdycha Szwajcar Wawrinka, rozstawiony tu wyżej - z numerem 15, ma za sobą bardzo ciężkie spotkanie z Czechem Minarem 6:1 2:6 7:5 7:6(9), w którym to dał aż 14 szans przeciwnikowi na przełamanie swojego serwisu, z których 6 zostało przez Minara wykorzystanych. Natomiast w drugiej rundzie zmierzył się z mało znanym Australijczykiem Kleinem i pokonał go 6:3 6:3 6:4 uzyskując po jednym przełamaniu w każdym z setów. Wydaje się, że to wysoki prawie 2-metrowy Czech jest w lepszej formie w tym turnieju i powinien awansować do kolejnej rundy. Berdych potrafi grać w Australian Open, w ostatnich dwóch sezonach osiągał 2-krotnie 1/8 finału, natomiast największy sukces Wawrinki to 1/16 finału w 2007 roku. Tenisiści ci spotkali się do tej pory 5-krotnie, 3:2 prowadzi Berdych, ostatni ich pojedynek odbył się zupełnie nie dawno - pod koniec października w Paryżu i wygrał Czech 6:3 7:5.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
W tej fazie turnieju mamy coraz więcej stykowych par. Pojedynek Verdasco - Stepanek, bez dwóch zdań zawiera się w tej charakterystyce. Obydwaj w znakomitej formie, obydwaj niszczą rywali. Są jednak drobne niuanse, w których widzę delikatną przewagę Feny.
- Nawierzchnia, na której są rozgrywane mecze turnieju, jest bardziej stworzona pod zawodników z topspinowym uderzeniem - piłka odbija się od podłoża ze sporym kickiem. Wyniki Nadala ( ;) ), Andreeva i Verdasco, zdają się to potwierdzać.
- Nierozerwalnie ze stylem gry Stepanka związana jest spora ilość slajsowanych uderzeń - właściwości nawierzchni delikatnie ich skuteczność zmniejszają.
- H2h 3:0 dla Sexy. Świetnie. Zawsze powtarzam, że im dłuższa seria wygranych zawodnika w wyrównanej parze, tym większe szanse jego rywala na jej przerwanie.
- Mam wrażenie, że Verdasco wyjątkowo dobrze przepracował okres przygotowawczy. Najlepsza inauguracja sezonu w karierze (8:2 ). Do tego serwis jakby bardziej stabilniejszy (w 15 setach, z dwóch tegorocznych turniejów punktowanych, popełnił tylko 13 df - wcześniej był w stanie dokonać tego nawet i w 4).
Kto jest nałogowcem i dzisiejszej nocy musi ulokować gdzieś pieniądze, z lepszych kursów może spróbować zagrać ten ;)
Fernando Verdasco - Radek Stepanek 1 1,70

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
W 100% musze się zgodzić i gdyby nie ta ciągła nieprzewidyalnośc tenisa to ten mecz nadawałby się do gry. Verdasco jest przygotowany do sezonu, jest również przygotowany kondycyjnie. Stepanek nie gra najlepiej Szlemów, często 5 setówki ze słabszymi rywalami, 3:0 H2H niewiele znaczy a jeśli już to tym bardziej powoduje, że warto grać na Hiszpana. Mecze zawsze były zacięte i pora na przełamanie, tym bardziej, że obecnie Nando wydaje się troche lepszy. Psychika nie jest mocną stroną ani Hiszpana ani Czecha, tu się wyrównuje, podobnie nawierzchnia. Verdasco lubi hard i cegłe, Stepanek wszędzie gra niezle ale najlepsze wyniki robi na twardych. Więcej argumentów przemawia za graniem na Fernando ale wiadomo jaki jest tenis więc nie warto szaleć ze stawką.

diego71 0

diego71

Użytkownik
Verdasco F. - Stepanek R. 1 1,6

Verdasco jak narazie gromi swoich rywali najpierw Mannarino ktory ugral cztery gemy a pozniej Clemet ktory urwal rowniez cztery gemy mozna mowic rywale slabi bo owszem tak jest ale godne zauwaznenia jest to ze Hiszpan byl caly czas skoncentrowany co jest bolaczka sporu zawodnikow jesli graja ze slabszymi rywalami.Ogolnie mowiac Fernando ma znakomity poczatek sezonu w Brisbane doszedl do finalu gdzie przegral wlasnie ze Stepankiem w trzech setach,statystyki na AO ma znakomite ale tak naprawde dzis czeka go prawdziwy test w pojedynku ze Stepankiem ktory po drodze do trzeciej rundy dwa sety juz stracil najpierw z Lapentim pozniej z Berrerem,serwis obydwaj maja na podobnym poziomie,przy siatce lepszy jest napewno Radek ktory lubi akcje serw&amp;volley Verdasco bardziej przepada za maczka choc na hardziej juz grac tez potrafi udowodnil to nieraz,zreszta nawierzchnia w AO pasuje Hiszpanskim tenisistom,H2H 3-0 dla Stepana ale mysle ze Fernando przerwie ta serie,w koncu kazda seria sie kiedys konczy a bedacy w tak dobrej dyspozycji Hiszpan powinien pokonac Czeskiego tenisiste.

Blake J. - Andreev I. 1 1,4

Blake to zawodnik ze scislej swiatowej czolowki ktory zawsze zawodzi w Wielkich Szlemach jego problemem jest glowa jesli wychodzi na mecz z takim zawodnikiem jak Federer juz w szatni rodza sie watpliwosci czy wygram,dlaczego o tym mowie?otoz w bezposrednich pojedynack z Igorem Blake prowadzi 5-0!!! jak widac akurat gra z Andrevem bardzo sluzy Jamesowi ktory swoich rywali odprawia bez wiekszych problemow najpierw Fogini ktory tez ma problem ktory polega na nieumiejetnosci grania z Amerykanskimi tenistami a pozniej pokonal jeszcze slabszego De Chaunaca,Igor natomiast pokazal charakterek w pierwszej rundzie gdzie przegrywal juz 2-0 w setach z Polanskim jednak mimo to potrafil odwrocic losy spotkania,w drugiej rundzie kolejny horror Andrev kontroluje mecz prowadzi juz 2-0 po czym nastepuje zalamanie spora liczba bledow na mecz wyniosla 70!sporo niewykorzystanych BP jednak podobnie jak w meczu z Polanskim udalo sie wygrac ale po pieciu setach co powinno sie odbic na kondycji Igora.Blake potrafi grac z Igorem i mysle ze dzis rowniez odprawi z kwitkiem Andreva ktorego juz tu byc nie powinno.

Ponadto Gasquet(1,85) bardzo ciezki mecz jednak stawiam na Ryska ktory niezle prezentowal sie przed AO m.in polfinal w Brisbane,Gonzo pokonal Hewita po pieciosetowym meczu,pozniej latwo pokonal Canasa,serwis obydwaj maja solidny serwis co zwiastuje dlugi mecz z ktorego zwyciesko powinien wyjsc Francuz.Na podbicie Monfils(1,25) zawodnik ten juz dawno zawital do czolowki jednak to napewno nie ta na co liczy a tymbardziej na co go stac,jego problemem jest to ze czesto pajacuje na korcie przez co przegrywa wygrane mecze,jednak posiada wszelkie atrybuty by wygrywac,znakomite warunki fizyczne,swietny serwis,BH,FH do tego znakomicie porusza sie po korcie a jego rywal Almagro na ziemi owszem grac bardzo dobry ale na hard juz nie to ze jest w trzeciej rundzie zawdziecza glownie drabince bo ani pokonanien Massu czy tez Fogininiego niczym wielkim nie jest dlatego dzis go pozegnamy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom