haggard
Użytkownik
Hanescu @ 1,94
To spotkanie od razu rzuciło mi się w oczy przeglądając ofertę. Hanescu przed AO bardzo dobry turniej w Doha, wygrana z Troickim i Youzhnym. W 1 rundzie niespodziewanie baaaardzo męczył się z Hernych, wygrywając w 5 setach. Sela z kolei ograł 3-1 Schuettlera. Stawiam na Rumuna. Styl serve & volley mnie przekonuje. Mocne podanie, daję radę. Sela dla mnie jest słabiutkim grajkiem. Serwis przeciętny, nie ma warunków fizycznych i jakoś mnie zupełnie nie przekonuje. Taki kurs biorę z pocałowaniem dłoni.
Butorac/Murray @ 1,49
Panowie znają się bardzo dobrze. Wygrywali razem turnieje, i ich współpraca układała się naprawdę pomyślnie. Ostatnimi czasy nie grywali ze sobą(Butorac z Ramem, Fisherem, natomiast Murray - starszy brat Andiego - z Mirnyi'em, Vemic'iem). W sumie powrócili do siebie po 1,5 rocznej przerwie ;-) Z tego co się orientuje obaj chcą ze sobą grywać w większych turniejach. W każdym bądź razie, są naprawdę dobrymi deblistami i dziś powinni spokojnie ograć Lapenttiego oraz Robredo. Nico i Tommy w deblu nigdy nie błyszczeli, w dodatku na hardzie. Kamąą Eric & Jamie :!:
Gulbis @ 1,55
Jedna z lepszych propozycji na dzisiejszą noc. Gulbis ma spory talent. Świetne warunki fizyczne. Łotysz poczynił bardzo duże postępy na przestrzeni 2 lat. Mocne podanie, świetny kończący forehand. Potrafi też zwolnić grę, zagrać drop-shota. W tym roku pokonał już obrońcę tytułu sprzed roku - Djokovicia. W 1 rundzie w AO łatwy mecz z Montanesem. Andreev z kolei bez formy. Na hardzie nigdy nie błyszczał. W 1 rundzie ogromne męczarnie ze słabym Polanskym. Przed Australią porażki z Youzhnym, Chardym. Cóż, nie widzę tutaj inne opcji aniżeli spokojne zwycięstwo Ernestsa.
Ljubicic vs Tsonga Over 36,5 games @ 1,85
Wydaje mi się, że Ljuba urwie co najmniej seta Tsondze. W 1 rundzie męczarnie z Kunitsynem, ale podobno Chorwat momentami pokazywał dobrą grę. Francuz łatwa wygrana z Monaco, ale Juan prezentuje zupełnie inny styl aniżeli Ivan. Myślę, że jeśli Ljuba będzie trzymał podanie to zwycięży w TB przynajmniej w 1 secie i Over zostanie zaklepany ;-)