>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open 2009 - 19.01.2009 - 1.02.2009

Status
Zamknięty.
grabek-gliwice 1

grabek-gliwice

Użytkownik
a co myślicie o spotkaniu Del Potro J.M. - Cilic M.

Czy warto stawiać na to że będzie 4 lub więcej setów ? obydwaj w formie, ale wiadomo kto ma lepsze umiejętności, kurs jest dość fajny bo 1,45 w bet-at-home. Można spojrzeć na to że Cilic w ostatnim spotkaniu dość gładko pokonał Ferrera 3:0, a Muller zdołał ukraść seta Argentyńczykowi. Chociaż myślę że nie będzie aż taką sporą niespodzianką jak Cilic wygra.

T 0

tominho

Użytkownik
Wszyscy pamietam jak Muller gral fantastycznie ostatnio więc też postawiłem ze urwie seta Del Porto mysle ze w tym meczu bardziej oplaca sie postawic na over gemowy niz typowac zwyciezce

F 0

filweb

Forum VIP
jak dla mnie Del Potro 3-0. Argentyńczyk zagrał fantastyczny mecz z Gillesem Mullerem. Luksemburczyk to bardzo dobry zawodnik na tej nawierzchni i wielka szkoda, że musiał się pożegnać z turniejem. Szkoda, bo chyba nie starczyło mu sił na 4-tego seta, ale pamiętajmy, że wcześniej miał przeprawę generalnie 6 -cio setową z Lopezem i 4 sety z Tomicem. Mecz stał na bardzo wysokim poziomie, serwis Del Potro był wyśmienity, jeśli nic się w tej materii nie zmieni to jak dla mnie Juan Martin może spokojnie wygrać AO. W tym spotkaniu skuteczność trafiania first serve ok 65%-70% DP, 50% Cilic, ta jedna statystyka wystarcza mi, żeby postawić :
Del Potro - Cilic 1,529 10/10 ????
nie widzę innych, satysfakcjonujących kursów na jutro z ATP, czekam na linię hc Djoko - Baghdatis.

diego71 0

diego71

Użytkownik
Del Potro J.M. - Cilic M. 1 1,46

Mysle ze to najlepszy wybor na dzisiejsza noc Potro od poczatku roku gra na wysokich obrotach wygrana na poczatek roku w Auckland w Melberne rowniez spisuje sie bardzo dobrze po drodze do czwartej rundy stracil tylko seta w pojedynku z Mullerem choc trzeba odnotowac ze przelamac Mullera nie jest latwo poniewaz Gilies byl w trojce zawodnikow ktorzy zaserowali najwiecej asow,zreszta jego dzisiejszy rywal Cilic rowniez ma pokazny stan asow serwisowych i jego forma jest rowniez bardzo wysoko podobnie jak Martin przed AO wygral turniej w Chennai na kortach w Melberne rowniez pokazuje sie z bardzo dobrej strony rywali mial troszke bardziej wymagajacych niz Potro bo pokonal m.in Tipsarevica i Ferrera choc obdywaj wymienieni albo lepiej graja na maczcu lub sa w slabej formie.Obydwaj maja dobre warunki fizyczne znakomicie serwuja zapewne ktorys z setow zakonczy sie TB jednak w roli zwyciescy widze tutaj Argentynczyka ktory jest zawodnikiem bardziej doswiadczonym i mysle ze bedzie to widoczne w dzisiejszym spotkaniu.

Roddick A. - Robredo T.(-5,5) 1 1,77

Poczatek sezonu w wykonaniu Amerykanina znakomity final turnieju w Doha gdzie przegral z Murrayem,w AO kolejne rundy przechodzi bez problemow znakomicie serwuje w ilosci asow ustepuje tylko Deliciowi ale raczej go przescignie bo mozna sie spodziewac ze dzis Amerykanin spokojnie zaserwuje ponad 20 asow Robredo ktory nie jest stworzony by grac na hardzie seta owszem nie stracil ale tez jakich mial rywali same mizeroty jak Reynolds,Trocki czy Lu ktory po wygraniu z Nalba za duzo widocznie swietowal po z Tommy nie zagral kompletnie nic.Warto przypomniec historie spotkan miedzy obydwoma panami w ktorej kroluje Rodick ktore wygral wszystkie szesc spotkan tracac zaledwie jednego seta w dodatku na turnieju rozgrywanym na ziemi bo na twardszych nawierzchniach Hiszpan byl tylko tlem dla Andiego ktory dzis powinien odprawic Robredo w trzech setach.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Andy Roddick - Tommy Robredo DW 3:0 @ 2.20 3/10 ✅, -1.5 seta @ 1.40 9/10 ✅
Zazwyczaj szeroko omijam granie DW, ale w akurat tym spotkaniu ciężko sie przed tym powstrzymac. Roddick jak na moje oko gra w tym roku najlepiej od dawna. Serw mocny jak zwykle, ale doszedł jeden ważny aspekt. Robi niesamowicie mało UE. Spokojnie wdaje się w wymiany z głębi kortu, które potrafi wygrywac! Do zawsze niezłęgo fh doszedł solidny bh, może nie kończący, ale nie psujący. I potrafiący sprawic kłopoty przeciwnikowi. Roddick w tym sezonie właśnie dzięki temu ma szanse na jakieś ciekawe wyniki. Robredo gra za to to, co zwykle. Przebija i przebija, ma solidny fh, serw przeciętny...jak dla mnie nic specjalnego. Nie powiem, że nie nadaje się na hard, bo ostatnio zawodnicy typowo na cegłe robię niezłe wyniki i na szybszych nawierzchniach. Ale jednka Tommy preferuje clay. Przejdźmy do jak ważnego w tym pojedynku H2H. Andy roddick w dziwięciu spotkaniach pomiędzy tymi zawodnikami stracił do tej pory....1 seta! Tak, Tommy po prostu nie potrafi grac z Amerykaninem, dostaje powazny łomot w każdym spotkaniu. Nawet na swojej cegle. Na tegorocznym AO obaj prezentują się nieźle. Robredo nie stracił jeszcze seta, a w meczu z Lu poradził sobie zaskakująco łatwo. Również z Troickim poszło mu zaskakująco łatwo. Czyżby aż tak dobra forma? Myslę, że dzisiejszy rywal wszytsko zweryfikuje. Andy tez gra bardzo dobrze, pokonał solidnego Malisse, &quot;magicznego&quot; Santoro...dziś z Robredo spodziewam się kolejnego pewnego zwycięstwa.
PS. Jak dla mnie pewniejsze od gemowego handi jest 3:0. Bo jeden 7:6, 6:4, 6:4 to wynik bardzo praawdopodobny. A wtedy -5.5 gema już nie wchodzi.

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
Typek na jutro rano:

✅M. Baghdatis - N. Djokovic over 3,5 seta✅
Kurs 1.57
Unibet

Na jutro daje typ który według mnie ma dużą szansę powodzenia. Oto jak uzasadniam swój wybór:
Patrząc na formę obu zawodników możemy łatwo zauważyc że Djoko jest aktualnie w bardzo średniej dyspozycji. Swoje kłopoty uzasadnia zmianą rakiety, jednak ja hołduje w jego przypadku powiedzeniu: &quot;złej baletnicy...&quot; Serb nie ma aktualnie optymalnej formy. Widac to było w turniejach poprzedzających tegoroczny AO w których przegrał m.in w I rundzie turnieju Brisbane z E. Gulbisem w 2 setach i w półfinale turnieju w Sydney z J. Nieminenem. Djoko w swojej optymalnej formie zmiótł by obu przeciwników z kortu jednak stało się inaczej. Warto zauważyc że kursy jakie można było uzyskac za granie na jego przeciwników wynosiły wówczas odpowiednio na Łotysza 4.29 i na Fina 6.09. Myślę że te kursy w pełni odzwierciedlają jaką niespodzianką były obie przegrane. Co do Cypryjczyka myślę że można napisac odwrotnie. Jest nawet w dobrej formie, co zwłaszcza u tego zawodnika powinno cieszyc, gdyż jest to typ walczaka, któremu często wychodzą niesamowite zagrania, jednakże aby takowe wychodziły potrzebna jest Morkosowi dobra forma. I on ją właśnie pokazuje na AO, gdzie dodatkową mobilizacje stanowią dla niego szalejący kibice, dodający mu otuchy w każdym zagraniu. Mam wrażenie że to Marcosa niesamowicie nakręca. Warto zauważyc że Cypryjczyk gra ładnie dla oka i jego styl gry jest stylem zawodnika bawiącego się tym co robi. Odwrotnie jest z Serbem. Ten przeżywa męczarnie na korcie i widac że wciąż szuka optymalnej formy. Djoko to jednak zimny gracz, często prowokujący, nie dający się lubic i bardzo staranie ukrywający swoją formę. Może zaskoczyc jednak myślę że na pewno nie na tyle ażeby Marcos nie ugrał jednego seta. Bo jeżeli Djoko już stracił seta w tym turnieju z Amerem Delicem to dlaczego miałby go nie stracic z będącym w dobrej formie Cypryjczykiem.
Przegladajac H2H między oboma zawodnikami możemy zobaczyc że ostatni mecz jaki rozegrali między sobą miał miejsce 2 lata temu na kortach Wimbledonu, gdzie zawodnicy stoczyli między sobą 5 setowy pojedynek. Był to bardzo zacięty bój w którym były aż 3 tie breaki. To również daje jakieś spojrzenie na to jak może ułożyc się jutrzejszy mecz. Jedyne co może zaszkodzic temu typowi to to że Marcos sprawi niespodziankę (na co liczę) i wygra mecz w trzech setach, dlatego też bardziej ostrożnym polecam typ na Bagiete +2.5 seta po niewiele mniejszym kursie.
Eta wsio ????

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Bardzo ciekawy typ już na poniedziałek według mnie:

Tsonga-Blake 2

Widziałem Amerykanina już tutaj 2 razy i jego gra naprawdę mogła się podobać. Tsongi nie ukrywam, że nie lubię, a poza tym wydaję mi się, że powtórzenie wyniku sprzed roku może pozostać jedynie w sferze jego marzeń. Te męczarnie z grającym totalny piach Ljubicicem i 4 setówka z Selą fanów Francuza nie mogą nastrajać optymistycznie. Poza tym w meczu z Chorwatem często łapał się za plecy, więc ślady kontuzji jeszcze pozostały. Jaka jest Wasza opinia na temat tego spotkania?

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Dobrze. Poszło. Zrezygnowałem z gry na Azarenkę. Zamiast tego zagrałem 2 mecze, pierwszy macie u góry i słówko o drugim.

Simon - Monfils 2

Co ciekawe jak na wysoki ranking obu zawodników, to w turniejach ATP nie spotkali się jeszcze nigdy. Pasowałoby poszukać jak wyglądały ich pojedynki we Francji (mistrzostwa kraju itp.), ale nie miałem rano zbytnio czasu. Kiedyś, a właściwie to całkiem niedawno obiecałem sobie nigdy nie stawiać na Monfilsa, którego śmiało można nazwać - nie obrażając go przy tym - tenisowym pajacem, a dziś to postanowienie zostało złamane. Nie jestem oczywiście pewien tego typu, ale wydaje mi się, że jeśli tylko Monfils nie będzie pajacował, a zagra na maksimum swoich możliwości, to może ograć swego rodaka. Simon osiągnął już chyba tak wysoki ranking jak tylko mógł. Jego styl gry nie upoważnia go do wspinania się w hierarchii jeszcze wyżej. W przypadku Monfilsa jest moim zdaniem dokładnie na odwrót.

Innymi słowy mecze trudne, typy bardziej na wyczucie, ale próbujemy:

Tsonga - Blake 2 2.30
Simon - Monfils 2 1.9

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Simon 1.85 2/10 ✅

Simon moim zdaniem jest lepszym graczem. Obecnie to najbardziej regularny zawodnik w ATP, każdego potrafi zabiegac, do wszystkiego dochodzi. Nie wiem co więszkosc widzi w Monfilsie, gdyby nie Rashed to dalej by Gael nie istniał jak przez całą kariere. Dziwnie odpoczywa podczas meczów, łapie oddech to już norma od wielu miesięcy. Nie gra nic szczególnego, malo atakuje, często dostaje piłki w pół kortu a mimo to odbija lekko i wraca na końcową, mając takie warunki fizyczne to tenisowa zbrodnia. Zreszta minusów w jego grze jest cała masa, nie ma sensu się teraz zagłębiac w to. Simon lepszy taktycznie, Simon solidniejszy, Simon bardziej regularny, Simon lepszy kondycyjnie. Będzie to tez pojedynek szczególny ze wzgledu na to jak Gillesa traktuje federacja francuzka. Totalne olanie dobrego gracza na rzecz pseudogwiazd typu mathieu. Simon już nie raz udowodnił, że jest lepszy od takich graczy, mial najlepszy ranking ze wszystkim graczy z Francji. Jest faowrytem ale wiem, ze to bedzie cholernie ciezki mecz. Stawka miedzy minimalna a bardzo mala, naprawde nie rozumiem zachwytu nad murzynem, fantazja go ponosi, popisuje sie, kort tenisowy to nie dobre miejsce na takie zachowanie. Gdyby nie ten Rashed... ma szczescie, ze trenuje go obecnie najlepszy tenisowy coach chociaz nawet on nie potrafi zwalczyc tej glupoty taktycznej Gaela.

F 0

filweb

Forum VIP
ja zagrałem Simona odpowiednio wcześnie za 2.05 5/10. Czasami ciężko mi jest uzasadniać typy, bo co ja mam napisać, skoro Simon jest dla mnie graczem o klasę lepszym niż Gael. Obaj Francuzi zrobili w zeszłym sezonie ogromny postęp, ale to właśnie Gillesa postrzegam jako gracza równiejszego, rozsądniejszego, bardziej doświadczonego, silniejszego taktycznie i psychicznie.
Roxanne - zgadzam się w 100% ze stwierdzeniem &quot;co Wy wszyscy widzicie w Monfilsie&quot;. Sam się zastanawiam nad tym, jak jedna wygrana z Nadalem może zrobić z kogoś faworyta meczu z graczem, który obok Tsongi i Nalbandiana był najlepszym graczem okresu po US Open w roku 2008.
I jak możesz zapodaj jakieś linki do arytkułów na temat złego traktowania Simona. Coś mi się kiedyś obiło o uszy i chętnie poznałbym fakty

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nie no faktycznie przesadzilam z ta niska stawka chyba, przeciez na Simona jest jedna bron, mocny atak i winnery a Gael jest za głupi żeby tak grać, mimo, że pozwalają mu na to warunki fizyczne. Widać było w meczu z Almagro (3 set szczególnie) i z Koubkiem, że nie radzi sobie jak rywal gra dobrze i regularnie. Słabe odegrania, zero ataku, raz na jakis czas tylko. Mimo slabiutkiej gry Austriaka nie było aż takiej różnicy w grze. Z Almagro jeszcze gorzej to wyglądało a Hiszpan grał słabiutko pierwsze dwa sety. Kiedy ciut lepiej grał w trzecim to już Monfils miał klopoty. Smiało można nazwac Gaela jednego z najbardziej przereklamowanych graczy ATP Tour obecnie, chyba nawet jest zdecydowanie -1- w tej klasyfikacji. Nie zapomne długo turnieju w Wiedniu gdzie miał mase okazji na skończenie a grał jak baba i cofał się za linie końcową, toż to idiotyzm. Petzschner ograł go wtedy 6-4 6-4 tylko dlatego, że grał solidnie i regularnie. Monfils jest za slaby i za glupi (to nie obelga tylko fakt, on jest po prostu malo inteligenty ladniej brzmi? na 1 wychodzi...) ale wygrywać z takimi graczami jak Simon. A co on takiego w Doha pokazał? Uwalił z Roddickiem, to sukces? Żarty... 5/10 może być i jeśli Simon przegra 1 seta to ładuje na live mocno Gillesa.

Co do federacji, cóż wiadomo jaka jest Francja, kraj w którym prezydentem zostaje ktoś taki jak sarkozy, kraj w którym jest problem z podawaniem bezdomnym zupy zimą bo jest w niej mięso którego nie jedzą muzułmanie i już problem, kraj w którym pod płaszczykiem tolerancji bardziej cenią jakiś atrabów niż Francuzów. Tak było z Simonem. Nie rokował więc federacja wolała wspierać antytalent Mathieu (który z roku na rok tylko cofa się w rozwoju tenisowym mimo pomocy ze storny Wilandera) i różnych dziwnych graczy niekoniecznie francuzkiego pochodzenia. Simon zawsze sprawiał wrażenie gracza ktorego stać na sukcesy ale czegoś brakowało. Teraz Simon to symbol solidności i regularności a tego brakuje więszkości, tego się nie da nauczyć w ciągu kilku tygodni, potrzebne są lata pracy. Gilles to osiągnał mimo, że federacja rzucała mu kłody pod nogi, mam nadzieje, że dziś Francuzki Francuz ogra Kolorowego Przybysza.

PS. Dokladnie tak &quot;Wielki Szlem&quot; poprawność polityczna powoduje, że tak się dzieje i wygląda to coraz gorzej. Każdy kraj ma swoją kulture i tolerancja powinna być ale jest chyba jakaś granica. W tej chwili w Holandii muzułmanie mają coraz więcej wysokich stanowisk w polityce (np. w Roterdamie) zyja jak u siebie w domu i zaczynają pouczac Europe co jest dobre a co zle. To sie odbija na sporcie bardzo. Kanada, Holandia, Francja przestają mieć powoli swoich graczy ale to możnaby pisać i pisać nie ma sensu, to nie dobre miejsce ale warto pisać co sie myśli jeśli chodzi o to w polączeniu z tenisem.

tomekbdg 0

tomekbdg

Użytkownik
Tsonga J.-W. - Blake J. Typ:1
Wiem wiem, wiekszosc z Was daje na Blake, ale ja sie z Wami nie zgodze. Tsonga nie przyjechał na AO aby dojść do 4 rundy. Obaj nie mieli wcześniej cięzkich rywali. Blake pokonał Andrevaa tylko dlatego ponieważ Łotysz nie radzi sobie na tej nawierzchni. Podstawoym argumetem, który skonił mnie aby zagrać na Francuza jest wiek. Myśle, że do rozstrzygnięcia potrzebne beda 4,5 setów. Więc o 6 lat młodszy francuz bedzie miał większy zapasał sił. Warunki fizyczne mają podobne, Tsonga jest o 2 cm wyższy od Blake (187cm).
Mam nadzieje, że jutro obedzie się bez niespodzianki i francuz wygra 3:1.
Pozdrawiam, i życze wysokich wygranych.

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Moim zdaniem sporo ryzykujesz za taki kurs. Gra niewarta świeczki. Ale jak będzie zobaczymy. Ja często zaglądam na menstennisforums.com i tam absolutnie wszyscy stawiają na Simona i Tsongę, czyli dokładnie na odwrót moim typom.
Z Andrejewa taki średni Łotysz jest, ale niech będzie...

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Ball/Guccione - Kubot/Marach 1 @ 1.83 3/10 ⛔ ( 2:6, 4:6 )
Heh, to Łukaszek daleko zawędrował ze swoim kumplem z Austrii. Ostatnio sporo razem pogrywają, i co ciekawe, wygrali już chyba 10 czy 11 meczów z rzędu. Marach znany jest bardziej z debla ze Słowakiem Mertinakiem, ale obecnie postanowił połączyć swoje siły z U-bootem. No co tu dużo gadac. Ja im przyszłości w wielkich turniejach nie wróże. Challengerki - owszem. Jakieś mniejsze turnieje typu Orange Warsaw Open. Zobili mega sensację, pokonując Nestora i Zimonjicia, ale Nestory akurat czasem lubią przegrac będąc w roli mega-faworyta. Chyba lekceważą rywali. Ball/Guccione to para Kangurów. Obaj dysponują huge serwem, obaj nieźli przy siatce. Gucci może troszkę mniej sprawny fizycznie, ale w roli grającego pod siatką zawodnika spisuje się idealnie. Do tego obaj duży zasięg ramion, co przy deblu jest szczególnie pomocne. Uważam, że przy wsparciu miejscowej publiki Australiczycy szybko rozprawią się z parą Kubot/Marach, podobnie jak wczesniej z Lipskim/Martinem i Kasem/Wassenem, notabene solidnymi deblami.

Fernando Gonzalez - Rafa Nadal over 32 gemy @ 1.83
5/10 ⛔, Gonzo +2.5 seta @ 2.60 4/10 ⛔
Sporo osób gra tutaj na 3:0 Nadala, ale to na pewno nie będzie łatwy mecz dla światowego numeru 1. Już H2H pokazuje, że Gonzo jest w stanie wygrywac z Nadalem. 4:3 dla Hiszpana zwiastuje i dziś ogromną walkę. Gonzalez już 2-krotnie pokazał, że nie odpuszcza, że walczy do końca, do upadłego. Chilijczyk przy wielkim wsparciu dużej grupy rodaków czaruje na korcie swoim niesamowitym fh, chyba najlepszym w całym Tourze, nieźle serwuje, jako-taki bh...jak dla mnie czyms niesamowitym jest, że Gonzo nie jest w czołowej 5-tce tenisistów. O Nadalu rozpisywał się nie będę, bo chyba tyle razy widzieliście go na Eurosporcie, że nie ma co tu się rozwodzic. Każdy wie, na co stac Rafę. I każdy wie, że hard to mimo wszystko nie ejst nawierchnia, na której czuje sie Hiszpan najlepiej. W tym jest spora szansa dla Chilijczyka. Jako ciekawostke napiszę, że ostatni win Gonzaleza nad Nadalem miał miejsce 2 lata temu na AO, gdzie Rafa był całkowicie bezradny. Tym razem na pewno tak nie będzie, czuję tu minimum 4 sety i pewnie niestety zwycięstwo Nadala. Ale linia 32 gemów jest śmieszna. Bo wystarczy jeden TB i 6:4 6:4, żeby typ wszedł.
Na koniec powiem tylko Vamos Gonzo! Walcz do upadłego o wina i overka ????

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Trzymam kciuki za Gonziego. Zabrał mi całe sobotnie przedpołudnie, ale za to z jakim happy endem. Takie mecze jak jego z Gasquetem pamięta się długo.
Ja niestety wiem czemu Gonzo nie jest w pierwszej piątce. Odpowiedź jest prosta i mieści się w jednym słowie: Backhand. Jeśli Nadal będzie miał to słowo w głowie to przewiduje spore problemy dla Gonzaleza niestety...

F 0

filweb

Forum VIP
Simon wygrał, ale Monfils po dobrym drugim secie dalsze niepowodzenia może usprawiedliwić kontuzją. Mimo wszystko po obejrzeniu 3 setów powtórnie postawiłbym na Simona, ale chyba zwiększył stawkę.
Na jutro -
Del Potro - Federer 1 4,420 2/10
Fed ostatnio gra kompletnie bez motywacji. Kiepskie zagrania przeplata genialnymi, taka gra starczyła na Safina i ledwo na Berdycha, natomiast Del Potro ma dużo większe szanse na wygraną niż to miałoby wyglądać z kursu wystawionego w sieci. Argentyńczyk dość łatwo ograł Cilica, dalej bardzo dobra dyspozycja serwisowa po jego stronie. Tylko 2/10, bo jeśli Roger się przyłoży i maksymalnie skoncentruje, to powinień wygrać 3-0. Ale z tym ostatnio bardzo różnie.
Warto zastanowić się także nad kursem na Roddicka, Djokovic miewa problemy z dobrze serwującymi zawodnikami, przykładem Delic w drugiej rundzie ograny wcale nie tak pewnie. Amerykanin imponuje serwisem, popełnia mniej błędów, a przekonał się o tym Robredo, który nie miał nic do powiedzenia we wczorajszym pojedynku. Jeśli kurs dojdzie do 3 postawię 3/10 na Roddicka.

shatan 0

shatan

Użytkownik
Djokovic - Roddick 2 2.66

Kurs na Roddicka spory i to jest główny powód dla którego wybrałem ten mecz. Andy gra naprawdę dobry tenis, nie ma wielu niewymuszonych błędów. Widziałem co prawda tylko jego mecz z pierwszej rundy, ale wcześniej obserwowałem mecz z Monfilsem w Doha i byłem pod dużym wrażeniem. Amerykanin gra spokojnie, nie podpala się, wydaję się by pewny swoich umiejętności. Z drugiej strony Djokovic, obrońca tytułu w niezłej formie, który teoretycznie powinien łatwo rozprawić się z przeciwnikiem. Widziałem mecze Novaka z 2 i 3 i rundy i powiem krótko - nie zachwyca. Przegrał po secie z dobrymi zawodnikami, ale to jest zawsze godzina na korcie więcej, do tego mecz skończony koło 2 w nocy dziś. Na pewno pojedynek z Baghdatisem odbije się na dyspozycji w meczu z Roddickiem, który zaliczył szybkie 3-0 z Robredo. Mecz może być bardzo ciekawy, jednak jeśli Roddickowi będzie działał serwis i nie będzie się podpalał ma szanse na zwycięstwo

F 0

filweb

Forum VIP
No warto postawić niewiele na Roddicka, ale myślę,, że mógłbyś znaleźć lepszy kurs niz 2.66 ???? Polecam Pinnacle, ja tam wyczekałem 3.18. Ogólnie na QF:
Del Potro - Federer 1 4.420 2/10
Roddick - Djokovic 1 3.180 3/10
Nadal - Simon 2 8.750 1/10
Zdaje mi się, że taka kombinacja powinna przynieść czysty zysk z nadchodzącej rundy ???? W czwartym pojedynku jestem za Fernando, ale kurs nie pasował mi do układu, dodatkowo pięciosetówka z Murrayem to coś innego niż spacerek z Blake&#39;em.
Simon zawsze lubił wygrywać z najlepszymi i tym razem również może mieć duże szanse na niespodziankę. Nadal w dobrej dyspozycji, ale tegoroczne AO jest tak wyrównane, że wszystko może się zdarzyć.
O Del Potro i Roddicku pisałem już wcześniej.

shatan 0

shatan

Użytkownik
Bardzo szanuję Del Potro za jego postęp od zeszłego roku, szczególnie 4 turnieje z rzędu wygrane w lipcu i sierpniu. W Melbourne gra bardzo dobrze, ale moim zdaniem z Rogerem nie ma szans ;) Fedex na pewno miał lekkiego stracha w meczu z Berdychem i co mnie zdziwilo, nie zawiodla go glowa. Przetarł się i moim zdaniem ma tutaj szanse nawet na zwycięstwo w całym turnieju. Wydaje mi się - i taką mam nadzieję - że Roger udzieli JM cenną lekcję, z której pożytek będzie za kilka miesięcy;]

Co do meczu Verdasco - Tsonga, również jestem niemal pewny zwycięstwa Hiszpana. Tsonga gra dobrze, pewnie ale nie oszukujmy się - nie rewelacyjnie. Blisko sensacji z Ljubiciciem, oddal seta Seli. Dzisiaj to Blake przegral, a gdy tylko na chwilę FH opuścił Francuza było blisko straty całego seta. Verdasco zagrał 5 setów - ok, ale zajęło mu to niewiele ponad 3h. Mecz z Tsongą będzie do dzisiejszego podobny - JF będzie strzelał, Fernando ganiał po korcie i kontrował. Przez cały turniej pokazuje, że ma ciężką łapę i potrafi również skończyć. Kursy na Hiszpana mam nadzieję jeszcze podskocza, po gładkim zwycięstwie Tsongi, więc nie zawaham się zagrać na Verdasco:spokodfhgfh:

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Novak Djokovic 1.42 5/10

Nie widze szans dla Roddick w wymianach, zakładajac wygrana musiscie zalożyć aż 3 wygrane sety i pewnie w 4 lub 5 setówce. Unreal. Roddick duzo słabszy niż kiedyś, ciągle z BH niewiele wygrywa piłek, ciągle nie ma dobrego woleja i te braki wychodzą w meczu długim. Djoković zagra spokojnie, dla niego zwykłe wymiany to norma, Roddick będzie musiał podjać ryzyko i może seta urwie ale czym ma wygrać cały mecz? Troche się dajecie nabrać na zachowanie Djokovica, on często gra pierwsze rundy poniżej oczekiwań a potem zaczyna grać swoje, to się tyczy 1/8 do 1/2 najczęsciej, finały inna bajka. Nie widze szans dla Roddicka w tym meczu, nie lubie Djokovica ale dopóki ma średnich rywali to wie co robi, gubi się dopiero jak rywal z najwyższego szczebla ma dobry dzień. Wyszkolenie Novaka jest świetnie, wiele mu można zarzucić ale on ma najlepszy sztab szkoleniowy w ATP.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom