>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open '13 - turniej główny mężczyzn

Status
Zamknięty.
bruce-lee 1

bruce-lee

Użytkownik
Tipsarevic - Almagro
Tipsarevic
@ 2,34 Marathonbet

Nie wiem dlaczego Almagro jest tu faworytem i dlaczego tak wielu widzi tu jego zwyciestwo . Hiszpan z pewnoscia jest swietnym zawodnikiem ale ..... on glownie punktuje na clayu i tam odnosi sukcesy . Na hardzie zdecydowanie jego defensywa z ktorej jest znany bedzie kulala w dzisiejszym spotkaniu .
H2H 2-0 ale .... na maczce Hiszpan czuje sie jak ryba w wodzie , czego o Tipsie powiedziec nie mozna , a spotkanie pokazowe .....
No wlasnie - mialem przyjemnosc ogladac owe spotkanie . Tipsa dzielil i rzadzil w I secie , by pozniej spuscic z tonu . Zwyciestwo Almagro , ale ja swoje widzialem - i jestem gleboko przekonany o wyzszysci Tipsarevica w dniu dzisiejszym .
Kolejny aspekt - to wieksza ilosc czasu spedzona na korcie przez Serba . Bez przesady ! - z pewnoscia goraco - duszno itp - ale to jest poczatek sezonu to raz , dwa to sledzac tenisowa karuzele mozna zobaczyc iz na wielkich Szlemach i turniejach , pojedynki sa przeciagane (Betfair) ...
Reasumujac : nawierzchnia po stronie Serba , nie widze tez jakiejs wielkiej formy Hiszpana , trzy to ten pokazowy pojedynek ktory obnazal walory Hiszpana na tej nawierzchni vs agresywnemu zawodnikowi , cztery to @ 2,34 - ktory dla mnie jest wielkim value - dla przypomnienia w pokazowym meczu @ na Tipse wynosil okolo 1,65
Jak dla mnie zdecydowanym faworytem tego spotkania jest Tipsarevic
Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +1
roy. 187

roy.

Forum VIP
Anderson vs Berdych typ under 38.5
kurs:2.02(Unibet)
stawka:5/10
Analiza
Rok temu panowie rozegrali to 33gemy(7-6(5) 7-6(1) 6-1). Po roku czasu spotykają się ponownie, tym razem rundę dalej. Anderson stał się zawodnikiem znacznie lepszym, jego dzisiejsza forma jest naprawdę imponująca. Obydwaj lubią grać na Hardzie.
Podobnie jak w meczu Almagro, tak i tutaj liczę, że bardziej wypoczęty Berdych nie odda Andersonowi seta, co pokryje undera. Na korzyść Thomasa również H2H(4-0), nie umniejszając Andersonowi który ostatnio dotarł do finału w Sydney, to jednak nie wydaje mi się aby miał więcej atutów od Berdycha. Osobiście najlepszy wydawał by mi się under 40.5, ale skoro takiego nie mam pod ręką więc najbliższy biorę.
Nie ma to jak konsekwencja w tym co się pisze. Jest cholernie ryzykowny bo Andersona tutaj stac na rowna walke z Berdychem (nie mowie ze tak bedzie bo nie ogladalem zadnego meczu Tomka). Piszesz, ze Anderson ma naprawde imponujaca forme i poprawil sie znacznie od tamtego roku(bo to prawda akurat) po czym piszesz, ze Anderson jednak nie da rade Berdychowi i przegra to 0-3? Mozesz to jakos logicznie wytlumaczyc? h2h? :? Oczywiscie Czech jest lepszym tenisista tylko, ze w tej twojej analizie jest zero logiki. To juz lepiej byloby podac suchy typ. Ja osobiscie zagralbym tu TB @1.50 ✅ i TB w 1 secie @3.40 ⛔ . Tutaj mozemy sie spodziewac walki gem za gem a tie breaki wiadomo rzadza sie swoimi prawami wiec Anderson spokojnie moze tu urwac minimum seta.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Nicolas Almagro – Janko Tipsarevic(+1,5 sets) 2 1,6 ( Sbobet )
Pojedynek o awans do ćwierćfinału. Według bukmacherów faworytem jest Almagro, co zresztą jest dla mnie mały zaskoczeniem. Tuż przed rozpoczęciem sezonu rozegrali mecz w pokazówce w Abu Dhabi. Ciężko było znaleźć kurs 1,5 na Tipsarevicia, a dziś dostajemy na handicap +1,5 seta nawet trochę więcej. Ostatecznie tamto spotkanie wygrał Almagro, ale wydaje mi się, że Tipsarevic po wygraniu pierwszego seta poczuł się zbyt pewnie. W końcu dzień przed pokonał Andy Murraya. Grali także w zeszłym sezonie w 4 rundzie Roland Garros. W 3 setach wygrał Hiszpan, ale na nawierzchni ziemnej ma więcej argumentów od Serba.
W tegorocznym AO statystycznie lepiej wygląda Almagro, ale zdecydowanie bardziej wymagających rywali miał Tipsarevic. Janko spędził na korcie więcej czasu i ma w nogach 3 ciężkie spotkania. Czy dużej mecz będzie trwał tym szanse Nicolasa będą rosły, dlatego zdecydowałem się na handicap +1,5 seta, bo uważam, że jeśli dojdzie do 5 seta to faworytem do wygrania stanie się Hiszpan.
Na nawierzchni twardej bardziej cenię tenis Tipsarevicia, który pomimo ciężkich spotkań powinien być tutaj lekkim faworytem. Dla Serba przede wszystkim ważny będzie początek, dlatego liczę na pełną koncentrację już od pierwszej piłki. Zapewne więcej „paliwa w baku” ma Almagro, ale niekoniecznie musi to być długie spotkanie. Tak, czy inaczej po takim kursie ten handicap to spory valuebet.

amagicw 120

amagicw

Użytkownik
rpg-&gt;
Cytat:
Napisał amagicw -&gt;

Ferrer vs Nishikori typ over minutowy
No Bet
Jak dla mnie mają podobne atuty, zbliżoną technikę grania. W meczu tym spodziewam się bardzo długiego grania, obydwoje lubią przebijać długo piłkę, więc jedyny co wydaje mi się tutaj warte grania to over minutowy. Osobiście widzę szanse tak 51%-49% dla Ferrer.

Szanse oceniasz prawie po równo i wobec @5 na Japońca piszesz, że jest to no bet. Ferrer jak zwykle w swoim stylu poprzebija, raz, drugi, trzeci, dziesiąty, aż do skutku i wygra. On tak ma, że tych &quot;za sobą&quot; zajedzie swoją regularnością, ale jeżeli już przyjdzie osiągnąć coś z kimś z top4 to się wtedy schody zaczynają. Nishikori zalicza się jednak to tej pierwszej grupy, ale Ferrer nie jest wart grania po 1.20

Dla mnie przy faworyzowaniu nie ma spoglądania jakoś znacząco na kursy, zarówno jeden jak i drugi potrafi długo przebijać, dlatego tutaj upatrywałem over minutowy. Nie widziałem ich ostatnich meczów, dlatego lekko h2h się sugerowałem, że różnie może być.
roy -&gt;
Cytat:
Napisał amagicw -&gt;

Anderson vs Berdych typ under 38.5
kurs:2.02(Unibet)
stawka:5/10
+5.1
Analiza
Rok temu panowie rozegrali to 33gemy(7-6(5) 7-6(1) 6-1). Po roku czasu spotykają się ponownie, tym razem rundę dalej. Anderson stał się zawodnikiem znacznie lepszym, jego dzisiejsza forma jest naprawdę imponująca. Obydwaj lubią grać na Hardzie.
Podobnie jak w meczu Almagro, tak i tutaj liczę, że bardziej wypoczęty Berdych nie odda Andersonowi seta, co pokryje undera. Na korzyść Thomasa również H2H(4-0), nie umniejszając Andersonowi który ostatnio dotarł do finału w Sydney, to jednak nie wydaje mi się aby miał więcej atutów od Berdycha. Osobiście najlepszy wydawał by mi się under 40.5, ale skoro takiego nie mam pod ręką więc najbliższy biorę.
Nie ma to jak konsekwencja w tym co się pisze. Jest cholernie ryzykowny bo Andersona tutaj stac na rowna walke z Berdychem (nie mowie ze tak bedzie bo nie ogladalem zadnego meczu Tomka). Piszesz, ze Anderson ma naprawde imponujaca forme i poprawil sie znacznie od tamtego roku(bo to prawda akurat) po czym piszesz, ze Anderson jednak nie da rade Berdychowi i przegra to 0-3? Mozesz to jakos logicznie wytlumaczyc? h2h? Oczywiscie Czech jest lepszym tenisista tylko, ze w tej twojej analizie jest zero logiki. To juz lepiej byloby podac suchy typ. Ja osobiscie zagralbym tu TB @1.50 i TB w 1 secie @3.40. Tutaj mozemy sie spodziewac walki gem za gem a tie breaki wiadomo rzadza sie swoimi prawami wiec Anderson spokojnie moze tu urwac minimum seta.
Lekkie ryzyko jest ale, dlatego też podkreśliłem, że najlepszy dla mnie byłby under 40.5, bo gdyby Anderson 3 seta wygrał to w czwartym liczyłbym na max 6:4 Berdych(tak tylko mogłem na 6:2). A co do konsekwencji w pisaniu: Za przykład mogę wziąć mecz Tomic vs Federer. Tomic ogromny postęp zrobił, większy nawet moim zdaniem niż Anderson, przed meczem również upatrywałem tutaj coś w jego kierunku, jednak klasa ferdka to inna bajka, wobec czego gładkie 3:0. Podobnie tutaj, mimo dobrej formy Andersona, klasa Thomasa to next level.

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
Almagro - Tipsarevic 1 1,61
Kurs uważam za przyzwoity by zagrać. Sądzę, że to dość równi zawodnicy, ale lepiej w turniej stopniowo wchodzi Hiszpan. W poprzednim sezonie spotkali się dwukrotnie i górą był Hiszpan, to doświadczenie powinno się dziś przydać.
5/10 zwrot (krecz Tipsarevic)

Anderson - Berdych 2 (ah-5,5) 1,72
Zwyciestwo Czecha to chyba formalność. Potykali się ze sobą rok temu na kortach w Melbourne, wygrał Berdych 3:0 (a H2H w roku 2012 to 4:0). Na swojej drodze Berdych dotychczas miał niewymagających przeciwników, ale nie dał im nawet cienia szans. Zawodnik z RPA jest po pięciosetowym meczu z Verdasco. Ten mecz zakonczy się najprawdopodbniej w 3 setach, ale 4 rozdania też są możliwe.
5/10 ✅ (ośmioma, na nic ten serwic afrykańca)

Bryan/Bryan - Kubot/Chardy 2:0 1,40

To już koniec dla pary polsko-francuskiej, w 3 rundzie trafili na faworytów każdego turnieju, braci Bryan z USA. Przypuszczam, ze Bryan już złapali odpowiedni rytm i to będzie w ich wykonaniu najlepszy dotychczas mecz, po prostu.
5/10 ⛔ (jak miło o Polaku, wygrali tajbreka i ostatecznie 2:1)
bet365
Raonic - Federer over3,5
Nie znam jeszcze kursu, ale szykuje sie na dobry, ich trzy ostatnie pojedynki to zawsze wygrana Szwajcara 2:1, zatem może być rózno, poza tym przez turniej idą bez straty seta, od początku każdy bedzie chciał utrzymać tą tendencję, ale wygrany w trakcie meczu straci nieco inicjatywę, to juz normalne na tym etapie rozgrywek i przy takim dobrym poziomie zawodników, Federer to w końcu zawodnik do pokonania, nie ten sam co kilka sezonów temu- niezniszczalny, zatem kurs na jego zwycięstwo 1,07 jest śmieszny.
7/10
Dotychczas:
Almagro - Tipsarevic 1 1,61 zwrot
Anderson - Berdych 2 (ah-5,5) 1,72 ✅
Bryan/Bryan - Kubot/Chardy 2:0 1,40 ⛔
Tsonga - Kavcic under28,5 1,80 ✅
Dodig - Gasquet 2 (ah-7,5) 1,72 ✅
Simon - Monfils 1 1,57 ✅
Groth/Reid - Kubot/Chardy 2 1,33 ✅
Almagro - Janowicz 1 1,44 ✅

edyp 186

edyp

Użytkownik
Kapitalny mecz Djokovica z Wawrinką. Mimo, że kibicowałem Serbowi, to strasznie mi żal było pokonanego Szwajcara. Chyba miał łzy w oczach schodząc z kortu. Przegrał, ale po pięknej walce. Teraz tylko pytanie jak organizm Nole odpowie na ten 5 godzinny bój w meczu z Berdychem, który wygrał swój mecz 3-0 w 2 i pół godziny. Nie dość, że Berdych grał 2 razy krócej, to jeszcze będzie miał jakieś 6 godzin więcej na regeneracje. Niby nie tak dużo więcej, ale jeśli popatrzyć dokładnie, to Djokovic 33 godziny przerwy między meczami, a Berdych 39. Może mieć to znaczenie. Z niecierpliwością czekam na kursy na to spotkanie. Bo zamierzam szukać jakiegoś overu gemowego.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Milos Raonic - Roger Federer Tie Break Tak 1.61 Bet365 8/10

Podobnie jak wczoraj idziemy w tie-breaka. Raonicie niezwykle ciężko przełamać, jak wielu się już przekonało, z drugiej strony nie widzę jego przełamującego Federera. Panowie spotkali się już 3 razy, za każdym razem w meczu był co najmniej jeden tie-break. Polecam.

Jo Wilfried Tsonga - Richard Gasquet 2 2.70 Marathon 3/10

Gram, bo value. Richie w dobrej formie, naprawdę dobrej. Wygrana w Doha, teraz łądne zawody w AO... Tsonga też gra nieźle, ale dlaczego faworyzować tu Francuza i to tak znacznie? Mecz szczerze mówiąc jak dla mnie 50/50, wszystko będzie zależało od dyspozycji dnia. Panowie dotychczas spotkali się 7 razy, 4:3 prowadzi Richie.

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Tsonga-Gasquet over 40,5 gema @1.72 bet365
Bukmacherzy faworyzuja Tsonge jak widac, a czy tak slusznie. W porzadku, Tsonga osiaga generalnie lepsze wyniki, posiada duzo wieksza moc i atletycznie bije wlasciwie kazdego rywala, ale jak tak naprawde jest z forma to trudno wyczuc. Tsonga narazie mial z gorki i rywali slabych, mowiac szczerze, bo Llodra w takiej formie, Soeda czy Kavcic zagrozic mu nie mogli. Tsonga jest troche wyzej klasyfikowany niz rywal i ma to cos, ze w 90 procentach ogrywa rywali, ktorzy na papierze sa slabsi. Problem jednak w tym, ze Tsonga jeszcze w tourze w tym seoznie - oprocz pokazowek - nie gral, a jak dotad z tymi rywalami, ktorych spotkal w Melbourne przegrac nie mogl i jak dotad nie musial nawet pokazac tego lepszego tenisa, ktory trzeba wyciagnac gdy rywal dorownuje poziomem. No i AO dobrze sie Tsondze kojarzy, bo tutaj byl jego jedyny final szlemowy. Gasquet jest technicznie bardzo dobry, ma bardzo dobre okresy, ale brakuje w jego wynikach regularnej gry na najwyzszym poziomie. Jednak Gasquet pokazal juz w tym roku dobra forme. Tutaj w Melbourne ogral pewnie Falle, ktory poczatek sezonu mial niezly, a z mocnie serwujacym Dodigiem musial troche sie natrudzic, ale to moze mu wyjsc na dobre i takie przetarcie przed Tsonga wrecz jest wskazane. Poza tym h2h to 4:3 na korzysc Gasqueta, a wiec Richard wie jak ograc rywala. Stad zatem taki typ. Tsonga jest faworytem, ale forma Gasqueta wydaje sie niezla, co zademonstrowal w Dausze i pierwszych meczach w Australii, wiec sklaniam sie ku hipotezie, ze ten mecz potrwa dluzej niz 3 sety, a to juz daje mozliwosc pokrycia takiego overa.

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Tsonga J. W. - Gasquet R. @ 2.70
Miałem nie ruszać tego spotkania, ale po takich kursach to się nie da. Nie rozumiem, tak wyraźnego faworyzowania Tsongi. H2H 4:3 na korzyść Gasqueta, choć co prawda mecz rozgrywane dość dawno. Forma na początku sezonu u Gasqueta na pewno nie gorsza niż u Tsongi. Richard rozegrał świetny turnieju w Doha, który wygrał, od początku do końca prezentował, równą, efektowną i co najważniejsze skuteczną grę. Na Asutralian Open tylko potrawiedza kapitalna dyspozycję. Do Tsongi nigdy zaufania nie miałem. Bez wątpienia potrafi on grać w tenisa, ale zbyt często widzimy z jego strony jakieś pajacowania i często potrafi przez to przegrać mecz. Jak mu przestaje siadać serwis to potrafi się męczyć. Gasquet posiada wszelkie atuty, aby się przeciwstawić bombardowaniu Tsongi i po takim kursie, warto spróbować.
Murray A. - Simon G. 3:0 @ 1.33
Może niewielka, ale jest jakaś szansa, że Simon dogra to spotkanie do końca, szans na to, że ugra seta nie ma żadnych, a 1.33 piechotą nie chodzi.
Federer R. - Raonic M. over 32,5 @ 1.42
Kurs nie za wysoki, ale Nordicbet wystawił, taką fajną linię i żal by było nie skorzystać. Obaj panowie spotkali się w sumie 3 razy, wszystkie mecze w ubiegłym sezonie, każdy na innej nawierzchni, 3 razy wygrywał Federer, ale za każdym było to zwycięstwo 2:1, a w meczu był co najmniej 1 tiebreak. Jak widać Federerowi z Raonicem nie gra się łatwo i dzisiaj też powinien być to zacięty pojedynek. Rogera szczerze mówiąc w tym sezonie jeszcze nie widziałem, ale nie jest to zawodnik niszczący przeciwników, szczególnie z takimi serwismenami czeka spokojnie na 1 okazję do brejka, którą będzie mógł wykorzystać. Raonic, przed AO grał na pokazówce w Kooyoog, którą olał i dlatego takie wyniki a nie inne, jednak na AO gra już swój normalny tenis, co udowodnił, łatwym pokonaniem Kohlschreibera i teraz też powinien mocno postawić się Federerowie, a taka linia jaką oferuje na buk, powinna spokojnie paść.

Otrzymane punkty reputacji: +5
miasekk 106

miasekk

Użytkownik
Federer(-6.5)-Raonic M. 2 1.65 Fortuna
Myślę, że jest to jeden z ciekawszych typów na jutrzejsze mecze. Pewnie wyda wam się to dziwne, że ktoś kto stawiał na zwycięstwo Kohlschreibera w pojedynku z Raonicem teraz gra coś w kierunku Kanadyjczyka, ale myślę, że linia jest wysoka. Federer gra fantastycznie w tegorocznym AO, wygrał wszystkie mecze 3:0, m.in. z finalistą z Doha oraz z będącym w świetnej formie Tomicem. Patrząc na gemy, Federer wygrał z następującym bilansem poprzednie spotkania: 18:7 z Paire, 18:11 z Davydenko i 19:11 z Tomicem. Żaden z tych zawodników nie ma tak potężnego serwisu jak Raonic. Kanadyjczyk ma najwięcej asów w całym turnieju, w poprzednim meczu z Kohlschreiberem zaserwował 23 asy w 3 setach! Wynik z pewnością imponujący. Poza tym ważną informacją jest to, że tenisiści w ubiegłym roku spotkali się 3x i 3x na różnych nawierzchniach, ale w każdym z tych meczy był Tie Break i w każdym meczu Raonic urwał 1 seta Szwajcarowi. Na trawie w Halle Federer wygrał 19:17(w gemach), na mączce w Madrycie 18:17 dla federera i na hardzie w
Indian Wells 18:13, również zwyciężył Szwajcar.
Murray A.
-Simon G. DW: 3:0 dla Murraya 1.42 @ fortuna
W sumie nie ma za bardzo co się rozpisywać o tym meczu. Murray idzie jak burza, na razie bez starty seta, dobrze funkcjonuję serwis, chociaż nie miał na razie jakichś dobrych rywali. Gram ten typ tylko i wyłącznie dlatego, że Simon w meczu z Monfilsem miał olbrzymie problemy zdrowotne. Najpierw z kolanem, później jakieś problemy z przedramieniem, ma w tym turnieju już 14 setów za sobą, więc nie wydaję mi się, żeby miał jakiekolwiek szanse w meczu z Murrayem. Bardzo prawdopodobny jest krecz w tym meczu.
Ehhh, nie chcę mi się wierzyć, 1 gem zabrakło, a najbardziej boli to, że Raonic mógłby wygrać jeszcze minimum 2-3, tylko ten 2 set go złamał, no cóż, trzeba próbować dalej.

amagicw 120

amagicw

Użytkownik

jasmin_Bogow -&gt;

Jo Wilfried Tsonga - Richard Gasquet 2 2.70 Marathon 3/10
Gram, bo value. Richie w dobrej formie, naprawdę dobrej. Wygrana w Doha, teraz łądne zawody w AO... Tsonga też gra nieźle, ale dlaczego faworyzować tu Francuza i to tak znacznie? Mecz szczerze mówiąc jak dla mnie 50/50, wszystko będzie zależało od dyspozycji dnia. Panowie dotychczas spotkali się 7 razy, 4:3 prowadzi Richie.
Dla mnie jak i dla wielu pewnie też, obydwoje są francuzami ;&gt;. Akurat na tym etapie AO mamy ich do bólu ... Tsonga, Gasquet, Simon, Chardy.
A teraz do typów
Gilles Simon vs Andy Murray
typ: under 28.5 kurs: 1.62 stawka: 10/10
typ: Murray -9.5 kurs: 1.87 stawka: 7/10 (Unibet)
typ: under 23.5 kurs: 4.55 stawka: 1/10

+25.16
+6.2
+6.09

-1

Analiza
W meczu tym nie daję żadnych szans Simonowi, według mnie jest tenisistą którego gry strasznie nie lubię, porównał bym go do Isi, z tym że to jest męski tenis!, nawet w ramach ciekawostek dodam że 1 serwis w ostatnim meczu z Monfilsem miał na poziomie średniej serwisu Agi (Gilles z Monfilsem - 145 KPH Aga z Watson 147 KPH ). Tutaj dodam jeszcze, że drugi serwis francuza w ostatnim meczu posiada większą średnią od pierwszego, przy podobnej skuteczności. Co przy 175 KPH Andyego z Berankisem robi ogromną różnicę. H2H pomiędzy nimi 1:9 na korzyść Murraya. Po ostatnim meczu z Gaelem, Simon podejdzie do tego spotkania bardzo zmęczony, prawdopodobnie z lekkimi urazami na które brał medicale w ostatnim meczu (ręka, chyba nadciągnięcie lub też skurcze, oraz kolano). Inaczej sprawa ma się u Murraya, wszystkie pojedynki w AO skończył wygrywając 3:0, przeciwników nie miał z nawyższej półki dlatego też typ -9.5 wpadł by w 2 z 3 spotkań (tutaj również daję mu duże szanse wpadnięcia). Co do pierwszego typu, wydaję mi się idealny na dorzucenie do kuponu aku (taki pewniaczek). Na koniec typ dla kogoś kto szuka dużego kursu, w którym to Simon ugra tylko 5 gemów.
Raonic vs Federer
typ over 3.5 seta kurs:1.95(unibet) stawka: 8/10
typ Raonic win 1 set kurs 3.95 stawka: 3/10
+36.45
-8
-3
Po ostatniej profesce Rogera z Tomicem, szwajcar jest dla mnie gł pretendetem do tytułu. Tutaj jednak nie postawię na niego bezpośrednio, z racji niskich kursów. Jestem przekonany iż w meczu tym będą co najmniej 4 sety. Dodatkowo zauważyłem pewną korelację pomiędzy ich pojedynkami, otóż w każdym z pojedynek pomiędzy nimi Roger wygrywał 2:1, z czego zawsze tracił pierwszego seta.
24/2012 ATP Halle (GER) Grass Roger Federer Milos Raonic 6-7(4) 6-4 7-6(3)
19/2012 ATP Madrid (ESP) Clay Roger Federer Milos Raonic 4-6 7-5 7-6(4)
10/2012 ATP Indian Wells (USA) Hard Roger Federer Milos Raonic 6-7(4) 6-2 6-4

Otrzymane punkty reputacji: +12
harvey 967

harvey

Użytkownik
Tsonga J-W. - Gasquet R.
typ: over 3.5 seta ✅✅✅ 6:4 3:6 6:3 6:2
kurs: 1.42 # Unibet

Kolejne francuskie spotkanie będziemy mogli zobaczyć na kortach w Melbourne. Los chciał, że mamy do czynienia z sytuacją jaka była już w Australii w roku 2008 i o ćwierćfinał powalczą Tsgona z Gasquetem. Pięć lat temu pewnie wygrał 3:1 późniejszy finalista turnieju, czyli Jo. Dziś z pewnością mecz zapowiada się bardzo ciekawie. Jeden i drugi w super formie i nie doznali jeszcze porażki w tym roku. J-W zagrał w pucharze Hopmana i wygrał wszystkie swoje trzy spotkania z Andersonem, Inserem oraz Verdasco. Co więcej ten zawodnik jeszcze w tym sezonie nie stracił seta. W Melbourne wygrywał już z Llodrą, Soedą oraz Kavicem. Oczywiście nie są to nazwiska w tej chwili z wysokim rankingiem, ale sam styl wygranych był dość dobry. Tsogna w Australii czuje się zawsze dobrze i lubi tu grać i właśnie tutaj ma swój jedyny finał wielkiego szlema. W tegorocznym turnieju gra dobrze i bardzo solidnie, serwis funkcjonuje oraz z głębi kortu też nie ma się do czego przyczepić. Co do Gasqueta to pokonał on już tutaj Montanesa, Falle oraz Dodiga podobnie jak u kolegi z reprezentacji w każdym meczu raczej nie miał problemów z odnoszeniem zwycięstwa. Od początku sezonu pokazuje, że ma dobrą formę, a wygrany turniej w Doha tylko to potwierdza. Jak dla mnie w tym meczu widzi się tylko jeden typ, a mianowicie żaden z nich nie wygra w trzech setach. Obydwaj grają dobrze, solidnie, jednak miewają przestoje w grze. Znają się bardzo dobrze, dawno ze sobą nie grali, dlatego dziś powinni nadrobić stracony czas i zagrać tutaj nawet pięć setów. Zarówno jeden jak i drugi ma po swojej stronie atuty, którymi może wygrać tą batalię o ćwierćfinał. Dlatego w mojej ocenie najlepiej zagrać taki over, kurs może nie powala, ale wydaje się najlepszą opcją. Najlepszy scenariusz dla mnie - Tsonga wygrywa piątego seta ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
C 2

czita

Użytkownik
A. Seppi v J. Chardy
Seppi to pipa, podobnie jak i zabojad, tylko ze wlasnie ma lepszy serwis. dlatego nie rozumie ruchow kursow na ten mecz. wyjsciowo delikatnie faworyzowaly Chardy&#39;ego a teraz spadly do jakos 60/40 dla wlocha. kontuzja?
dla jednego i drugiego dojscie do czwartej rundy (1/8 finalu) to spory sukces. wygrany bedzie mial zaszczyt dostac po dupie od Panicza.
mecz bedzie rozgrywany napewno w ciezkich warunkach (high noon) dlatego mysle ze 1 set ustawi cale spotkanie... typuje:
0:3 @8.08 - pinn 1/10
1:3 @6.00 - bet365 1/10 (nie wiem czy to najwyzszy dostepny kurs)

Otrzymane punkty reputacji: +2
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Jo Wilfried Tsonga – Richard Gasquet(+1,5 sets) 2 1,8 (Betathome)
To może być jeden z lepszych pojedynków tegorocznego Australian Open. W bezpośrednich pojedynkach minimalnie lepszy Gasquet, bilans 4-3. Pamiętny pojedynek grali w 2008 roku właśnie w Australii. Wtedy wygrał 3-1 Tsonga, ale był to jego turniej życia. W końcu przebijał się przez kwalifikacje, a potem w turnieju głównym dotarł do finału, gdzie dopiero poległ z Djokoviciem.
Obaj świetnie zaczęli sezon. Gasquet wygrał turniej w Doha, natomiast Tsonga zwyciężył we wszystkich singlowych spotkaniach w Hopman Cup. Wym turnieju grają także bardzo dobrze. Richard stracił tylko jednego seta (1 set z Dodigiem), natomiast Taonga w tej statystyce ma jeszcze czyste konto. Zresztą nie tylko w tym turnieju, ale w cały sezonie.
Minimalnym faworytem wydaje się być starszy z Francuzów. Na pewno po jego stronie stoi więcej argumentów ofensywnych i siłowych. Zaś Rysiek jest bardziej regularny i ma „lepszą rękę”. W dodatku jest sprytnym tenisistą, który potrafi znaleźć równowagę między atakiem a obroną.
Handicap +1,5 seta w stronę Gasqueta jest dość bezpieczną opcją w tym spotkaniu. Spodziewam się zaciętego meczu, w którym mogą zadecydować detale, dyspozycja dnia.

szef10 216

szef10

Użytkownik
To może nie bedą jakieś wyszukane typy, ale dubelek z wielkim prawdopodobieństwem, że siądzie ????
D. Ferrer - N. Almagro 1,17
A. Murray - G. Simon (DW 3:0) 1,30
AKO 1,52
Ferrer i Almagro znają się świetnie grali ze sobą oficjalnie 12 razy, zawsze i wszędzie wygrywał starszy z Hiszpanów, Ferrer podtrzymuje świetną forme z ubiegłego roku, DW nie stawiam tutaj, bo Almagro może urwać seta, ale to wszystko - stawiam na Wojownika.
Znikome szanse Simona nawet na seta ze Szkotem zostały opisane przez innych forumowiczów.
&lt;Peace&gt;

lothar 251

lothar

Użytkownik
A. Seppi v J. Chardy

Seppi to pipa, podobnie jak i zabojad, tylko ze wlasnie ma lepszy serwis. dlatego nie rozumie ruchow kursow na ten mecz. wyjsciowo delikatnie faworyzowaly Chardy&#39;ego a teraz spadly do jakos 60/40 dla wlocha. kontuzja?
dla jednego i drugiego dojscie do czwartej rundy (1/8 finalu) to spory sukces. wygrany bedzie mial zaszczyt dostac po dupie od Panicza.
mecz bedzie rozgrywany napewno w ciezkich warunkach (high noon) dlatego mysle ze 1 set ustawi cale spotkanie... typuje:
0:3 @8.08 - pinn 1/10
1:3 @6.00 - bet365 1/10 (nie wiem czy to najwyzszy dostepny kurs)
Muszę przyznać kolego, że masz niezłe &quot;argumenty&quot; żeby stawiać na dokładny wynik w tym meczu... Po prostu, żal czytać takie brednie jakie wypisujesz, że jeden i drugi to pipa dlatego będzie 3:0 lub 3:1 dla Chardego... Nie przyczepił bym się do twojej &quot;analizy&quot; gdyby był tu chociaż jeden konkretny argument. Żeby nie było offtopa, Seppi pokazał w tym turnieju, że nie jest &quot;pipą&quot; jak wcześniej go nazwałeś, wychodząc w dwóch ostatnich meczach ze stanu 1:2 w setach doprowadził do piątego seta i obydwa wygrał. W meczu z Istominem dobrze funkcjonował serwis(13 asów,6df), w meczu z Cilicem było trochę gorzej (6 asów,5df) ale najważniejsze jest to że Seppi w obydwu tych meczach utrzymał około 75% punktów wygranych po pierwszym serwisie.
Jego przeciwnik &quot;żabojad&quot;(jak napisałeś wcześniej) Jeremy Chardy w 3 rundzie po pięciosetowym pojedynku sprawił nie lada niespodziankę eliminując z turnieju kandydata do minimum półfinału(moim zdaniem) Argentyńczyka Del Potro. Francuz zaserwował 20 asów,7df i miał 78% punktów wygranych po trafionym 1 podaniu.
Włoch lepiej wyszkolony technicznie będzie ciężko wypracowywał swoje wymiany starając się zmusić przeciwnika do błędu. Francuz będzie starał się kończyć wymiany szybko (zazwyczaj forehandem). Biorąc pod uwagę statystyki serwisowe obydwu Panów ciężko wskazać faworyta, ja spodziewam się 4-5 setów dlatego proponuję:
over 39,5 gema, 1,72 bet365⛔

edit: jednak badziewna &quot;analiza&quot; kluczem do sukcesu :;/:

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
Chardy - Seppi 1 2,50
Ponieważ kolega lothar i czita &quot;uzupełnili&quot; moją skromną wiedzę o tych zawodnikach, jestem zasugerowany postawic na Francuza. Moją głęboką analizę podpieram atrakcyjnym kursem, bo 2,50 za taki trzeba uznać, tym bardziej jesli eliminowało się po drodze jednego z faworytów.
5/10
bet365

christopher48 // Jakieś konkretne argumenty? Bo w zasadzie nic nie napisałeś.

G 277

geryx

Użytkownik
Seppi all in w buku co krecz rozlicza jako lose
Fachowcy za 10. Jakby fachowcy oglądali debel Kubot-Chardy z Brajanami to by wiedzieli że Chardy dziś na jednej nodze pogra pewno. Bez tego faktu dawałbym 55/45% na Włocha no ale jw.

christopher48 // Możesz napisać coś więcej na temat tej sytuacji? Zapewne się to przyda typującym
do AKA- no to przecież napisałem i się nie wymadrzam tylko są tu tacy pewni swoich sądów przy malusiej wiedzy że nawet nie śmiem polemizować
chris- dla Ciebie, piszę z głowy- ponad 2,5 h pojedynek, medical Chardy chyba pod koniec II seta, coś z kolanem, masowany nad kolanem, na koniec bandaż pod kolano, Francuz z miejsca grał dalej, Kubot biegał do większości

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Na celownik wziąłem ostatnie spotkanie zaplanowane na dzień dzisiejszy czyli spotkanie Milosa Raonicia z Rogerem Federerem. A chodzi mi konkretnie o typy na to kto wygra pierwszego seta. Zauważyłem, że w meczach gdzie faworyt gra z zawodnikiem który bardzo dobrze serwuje (i ma też oczywiście kilka innych atutów) pierwszy set dosyć często pada łupem tego drugiego zawodnika. Wiem, że nie jest to aż tak mocny argument jednak czuję, że zakład ten ma szansę powodzenia jednak wcześniej chciałem to skonsultować z osobami bardziej ogarniętymi w tenisie. Ostatnio w meczu Gasquet - Dodig postawilem symboliczną dyszkę na to, że Ivan wygra pierwszego pierwszego seta po kursie 4,80 no i trafiłem. Z kolei wszystkie trzy mecze, które Milos i Roger rozegrali w roku 2012 kończyły się zwycięstwami Szwajcara 2:1 jednak w każdym z tych spotkań pierwszy set padał łupem rosłego Kanadyjczyka. Nie wiem jakie są szanse powodzenia tego typu jednak kursy wg mnie są kuszące dlatego ja chyba spróbuje delikatnie uderzyć w poniższe typy :

Milos Raonic wygra pierwszego seta @ 5,00 ⛔
Milos Raonic wygra pierwszego seta i przegra mecz @ 6,00 ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom