>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open '13 - turniej główny mężczyzn

Status
Zamknięty.
gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Djokovic-Berdych 2 (3.82)
Fajnie by bylo jakbys napisal jakos analize do swojego typu. Kurs fajny ale w mojej ocenie nie warty ryzyka, no chyba zeby rekreacyjnie do zabawy lub emocji. Ja bym bardziej poszukal jakis overow . Ilosc gemow zagranych w meczu over 37.5 po kursie 1.85. Za tym kursem przemawia napewno duza eksploatacja Diokovica w meczu z Wawrinka, dobry serw Berdycha,krorego nie bedzie latwo przelamac. Wszystko wskazuje na to ze sety beda dosc wyrownane i zaciete,a to zwieksza mozliwosc ze setow bedzie przynajmniej 4.. Przy zalo:) eniu ze sety beda w miare zaciete to over powinien byc spokojnie pokryty. Dlatego ten typ jest lepszy od slepego stawiania na Berdycha tylko dlatego ze kurs fajny i Diokowic zekomo zmeczony.. zaznaczam ze specem od tenisa nie jestem ale jakies wyobrazenie mam. Jak jakis spec od tenis by sie odniosl to bedzie milo:grin:

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Australian Open
Ferrer D. - Almagro N. 3:2 ✅
Typ: Ferrer D.
Djokovic N. - Berdych T. 3:1 ✅
Typ: Djokovic N.
Murray A. - Chardy J. 3:0 ✅
Typ: Murray A.

Kurs: 1,41 Bet-at-home

Niestety jest to już ostatnia taśma z AO 2013, powinno być jak i wcześniej bez problemów.
H2H Ferrera z Almagro 12:0 i tutaj zanosi się na 13:0. Ferrer od jakiegoś czasu w kapitalnej formie, z Almagro potrafi trać. Jego marzeniem jest zagranie w finale wielkiego szlema, co będzie piekielnie trudne. Bo w półfinale prawdopodobnie będzie czekał Djokovic. Każdy zna Ferrera i będzie w tym meczu wypruwał sobie flaki by wygrać ten mecz. Pamiętam jak bodajże w 2011 roku z Djokovicem grał 3 sety ponad 3 godziny.
Djokovic jeden gorszy mecz już miał za sobą, teraz powinno być tylko lepiej. Berdych nie gra tutaj źle, ale jego problemem w porównaniu z Novakiem jest głowa. Co z tego, że będzie grał dobrze, jak w jednym czy dwóch gemach popełni parę ważnych błędów, zagotuje się i da się przełamać. H2H 11:1 mówi samo za siebie. Efektu zmęczenia Novaka nie biorę pod uwagę. Rok temu w półfinale z Murrayem grał 5 setów bardzo długo. W finale grał z Nadalem chyba z 6 godzin i jakoś dał radę.
Murray idzie tutaj jak burza, z roku na rok gra coraz lepiej, niezwykle zmobilizowany, miał tutaj niezwykle łatwo. Andy w tym sezonie coraz częściej atakuje. Nie daję szans Francuzowi.

Taśma #1 ✅ 1,75
Taśma #2 ✅ 1,56
Taśma #3 ✅ 1,87
Taśma #4 ✅ 1,66

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Nicolas Almagro(+2,5 sets) – David Ferrer 1 1,8 (Expekt)

Bilans ich dotychczasowych pojedynków wynosi 12-1 dla Ferrera. Jednak w wielu spotkaniach Almagro potrafił wygrywać chociaż 1 seta. Myślę, że w jutrzejszym pojedynku, jeśli będzie grał na podobnym poziomie co w poprzednich rundach, to nie stoi na straconej pozycji, nawet co do końcowego triumfu. Na pewno Nicolas musi starać się skracać wymiany, bo czym dłuższa wymiana to szanse Davida będą rosły. Za to lepszy serwis ma Almagro, który imponuje skutecznością – ponad 80% wygranych piłek po pierwszym podaniu i ponad 60% po drugim robi wrażenie.
Almagro jest wypoczęty, ponieważ ostatnie spotkanie z Tipsareviciem można uznać za lekki trening. Stanie przed szansą zagrania w pierwszym półfinale turnieju wielkoszlemowego, dlatego myślę, że da z siebie 110%. Ferrer to jest bardzo solidny zawodnik, ciężko się z nim gra, ale Almagro przynajmniej 1 seta powinien zdobyć. Kurs przyzwoity, a szanse w granicach 60%.
Novak Djokovic(-2,5 sets) – Tomas Berdych 1 2,22 (Pinnacle)
Jestem mega zaskoczony kursami na Djokovicia w tym spotkaniu. Spodziewałem się podobnej sytuacji co w meczu z Wawrinką, czyli na 3-0 kursy w granicach 1,3-1,4. Wawrinka zagrał jedno z lepszych spotkań w karierze i mimo tego przegrał. Wątpię, aby Berdych był w stanie zbliżyć się choć w mały stopniu do poziomu gry Wawrinki.
Zmęczenie Djokovica nie jest dla mnie żadnym argumentem, bo każdy doskonale wie jak on jest przygotowany fizycznie i kondycyjnie. Zapewne będzie chciał wygrać to spotkanie w 3 setach, bo jeśli graliby dłużej to w perspektywie finału jest to niekorzystne dla niego. W końcu teoretycznie on ma przed sobą jeszcze długie spotkania.
Berdych gra w tegorocznym AO przyzwoicie, ale na wygranie seta daje mu maksymalnie 30%, także taki kurs na 3-0 jest super okazją.

Otrzymane punkty reputacji: +2
G 40

gunslinger

Użytkownik
Nicolas Almagro(+2,5 sets) – David Ferrer 1 1,8 (Expekt)

Novak Djokovic(-2,5 sets) – Tomas Berdych 1 2,22 (Pinnacle)

Jestem mega zaskoczony kursami na Djokovicia w tym spotkaniu. Spodziewałem się podobnej sytuacji co w meczu z Wawrinką, czyli na 3-0 kursy w granicach 1,3-1,4. Wawrinka zagrał jedno z lepszych spotkań w karierze i mimo tego przegrał. Wątpię, aby Berdych był w stanie zbliżyć się choć w mały stopniu do poziomu gry Wawrinki.
Ten mecz był tak zacięty nie dlatego że Wawrinka grał tak dobrze tylko dlatego że Djokovic grał tak słabo.Novak z meczu z Wawrinką w niczym nie przypominał Novaka z poprzednich meczów,masa UE serwisu praktycznie nie było,liczne baloniki na drugą strone po 130-150 km/h a pomimo tego Wawrinka nie umiał tego wykorzystać.Prawda jest taka że Djokovica w tym turnieju juz powinno nie byc,ale nawet serb w tak żałosnej formie potrafił pokonac gracza z TOP 20 to tylko pokazuje jaka jest przepasc pomiedzy ta scisla czolowka a kolejnymi zawodnikami.Czy Djokovic zagra kolejny tak słaby mecz ? Szczerze wątpie,ale jesli by sie tak stało to jestem pewny ze Berdych w przeciwienstwie do Wawrinki bedzie w stanie to wykorzystac.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Ten mecz był tak zacięty nie dlatego że Wawrinka grał tak dobrze tylko dlatego że Djokovic grał tak słabo.Novak z meczu z Wawrinką w niczym nie przypominał Novaka z poprzednich meczów,masa UE serwisu praktycznie nie było,liczne baloniki na drugą strone po 130-150 km/h a pomimo tego Wawrinka nie umiał tego wykorzystać.Prawda jest taka że Djokovica w tym turnieju juz powinno nie byc,ale nawet serb w tak żałosnej formie potrafił pokonac gracza z TOP 20 to tylko pokazuje jaka jest przepasc pomiedzy ta scisla czolowka a kolejnymi zawodnikami.Czy Djokovic zagra kolejny tak słaby mecz ? Szczerze wątpie,ale jesli by sie tak stało to jestem pewny ze Berdych w przeciwienstwie do Wawrinki bedzie w stanie to wykorzystac.
Ktoś, kto w krytycznych momentach wyciąga z siebie maximum popełniając przy tym niezwykłe ryzyko - mało tego, z pozytywnym tego skutkiem, na pewno nie powinien zostać wepchnięty w schemat słabego jakościowo meczu czy żałosnej formy. Djokovic może sobie pozwolić na przysłowiową siekę z Harrisonem czy Mathieu z ograniczoną do minimum ilością błędów ,ale z rozgrywającym mecz kariery - Wawrinką na takim poziomie błędy pojawiać się będą czy przestoje w grze, to nieuniknione i jak najbardziej ludzkie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
miasekk 106

miasekk

Użytkownik
No bez przesady, Wawrinka rozegrał po prostu fantastyczny mecz. Serwis funkcjonował bardzo dobrze i do tego świetny Backhand. Zagrał parę naprawdę imponujących uderzeń, aż sam się zdziwiłem tym co wyprawiał w niektórych momentach, plus te świetne backhandy po linii.

kasztanowy 2,7K

kasztanowy

Użytkownik
N. Djokovic - T. Berdych (+6,5 gema) @1.66 Bet365 ⛔ Seta ugrał, ale co z tego jak przegrał 2 x 6:1
Już jutro w meczu ćwierćfinałowym obrońca tytułu z zeszłego roku - Novak Djokovic - zmierzy się z bardzo solidnym, utrzymującym równy, wysoki poziom Czechem Thomasem Berdychem. Tomek idzie przez tegoroczny turniej AO jak burza. Przez 4 rundy przeszedł bez straty seta. Wprawdzie rywale w I i II rundzie to nie byli jacyś wirtuozi, jednak gładziutka wygrana z bądź co bądź niezłym Melzerem robi wrażenie. Do tego bezstresowe zwycięstwo z Andersonem, w meczu w którym tylko w III secie reprezentant RPA był w stanie nawiązać równorzędną walkę. Bardzo dobrze funkcjonuje u Tomka serwis, czyli jego główna broń. Mocny, wyrzucający często otwiera mu kort i klasycznie w swoim stylu bardzo często zdobywa punkty schematem SERWIS + FOREHAND. Wiadomo, że Novak to nie jest ten poziom co Melzer czy Anderson, do tego przy returnie Serba może to aż tak dobrze nie funkcjonować jak w poprzednich meczach. Jednak trzeba wziąć pod uwagę to, że Djoko grał aż 5 godzin w niedzielę z Wawrinką. Warto dodać, że był o krok od wypadnięcia z turnieju. Szwajcar naprawdę pokazał kawał dobrego tenisa, wychodziły mu naprawdę trudne warianty, a już szczególnie dobrze funkcjonował ten słynny atrybut - jednoręczny bh. Myślę, że Tomek jest w stanie ugrać seta, a nawet w przypadku porażki w 3 setach swoje gemy serwisowe wygrywane przez Czecha powinny pokryć handicap.

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Według mnie Berdych nie ma argumentów, żeby wygrać z Novakiem, który fizycznie na pewno nie wymięknie. Owszem serwis Czecha jest bardzo dobry, ale na przestrzeni takiego meczu zawsze zdarza się słabszy moment w tym elemencie.
Do wygrania z Serbem potrzebny jest ktoś, kto zbliży się do tego, co pokazał Wawrinka.. Tym kimś w moim odczuciu jest Roger.
Do pokonania Novaka potrzeba na prawdę solidnego tenisa, a Czech na taki poziom nie wskoczy.

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
Raonic - Federer over3,5
Nie znam jeszcze kursu, ale szykuje sie na dobry, ich trzy ostatnie pojedynki to zawsze wygrana Szwajcara 2:1, zatem może być rózno, poza tym przez turniej idą bez straty seta, od początku każdy bedzie chciał utrzymać tą tendencję, ale wygrany w trakcie meczu straci nieco inicjatywę, to juz normalne na tym etapie rozgrywek i przy takim dobrym poziomie zawodników, Federer to w końcu zawodnik do pokonania, nie ten sam co kilka sezonów temu- niezniszczalny, zatem kurs na jego zwycięstwo 1,07 jest śmieszny.
7/10 ⛔ (kołek z tego Raonicia)
Chardy - Seppi 1 2,50
Ponieważ kolega lothar i czita &quot;uzupełnili&quot; moją skromną wiedzę o tych zawodnikach, jestem zasugerowany postawic na Francuza. Moją głęboką analizę podpieram atrakcyjnym kursem, bo 2,50 za taki trzeba uznać, tym bardziej jesli eliminowało się po drodze jednego z faworytów.
5/10 ✅ (gładko)
Bet365
Djokovic - Berdych over3,5 1,72
Wejdzie lekutko. Djokovic zmęczył awans z Warwinką i przestał być faworytem AO, zaś Berdych mimo fatalnego H2H z Serbem, gra turniej na swoim wysokim poziomie. Wszelkie handi na Czecha też powinno okazać się atrakcyjne i warte wyłożenia sporej sumki.
8/10
Ferrer - Almagro 1 (AH-6,5) 1,83
David radzi sobie ze swoim rodakiem jak z mało którym. Obydwaj idą przez turniej pewnie, Nicolas przeszedł poprzednia rundę po poddaniu meczu przez Tipsareiva w II secie, ale Ferrer też nie odczuwa zmęczenia ty turniejem, widać jednak większą jakość u tego pierwszego. Wygra lepszy, a handi wydaje sie skrome, więc warte by zagrać.
5/10
bet365
Dotychczas:
Raonic - Federer over3,5 ⛔
Chardy - Seppi 1 2,50 ✅
Almagro - Tipsarevic 1 1,61 zwrot
Anderson - Berdych 2 (ah-5,5) 1,72 ✅
Bryan/Bryan - Kubot/Chardy 2:0 1,40 ⛔
Tsonga - Kavcic under28,5 1,80 ✅
Dodig - Gasquet 2 (ah-7,5) 1,72 ✅
Simon - Monfils 1 1,57 ✅
Groth/Reid - Kubot/Chardy 2 1,33 ✅
Almagro - Janowicz 1 1,44 ✅

miasekk 106

miasekk

Użytkownik
Ferrer D.(-7.5)-Almagro 2 @ 1.55 Fortuna
Bardzo ciekawie zapowiada się ten hiszpański pojedynek. Ferrer w świetnej formie, Utwierdzić w tym zdaniu może ostatni mecz, bardzo łatwo wygrany 3:0 z Nishikorim. Ferrer przegrał do tej pory tylko jeden set. W 2 rundzie Smyczek zdołał wygrać seta z Davidem. H2H 12:0 dla Ferrera, widać, że Almagro nie lubi grać ze swoim rodakiem( 8 porażek na clayu). Ferrer w tym sezonie przegrał tylko z Denko w Doha. Almago również prezentuje wysoką formę w tym turnieju, wygrał 3:0 z Janowiczem, prowadził 1:0 w setach i w drugim secie wygrał z Tipsą 5:1, gdy ten skreczował. Fantastycznie Nico trzyma serwis. Bardzo ciężko go przełamać i właśnie w tym elemencie gry upatruję głównie szansę na wejście tego kuponu. Linia jest naprawdę bardzo duża, jak na graczy o takich umiejętnościach i uważam, że warto spróbować. I tu już niemal stały element mojej analizy, czyli wygrane pod względem gemów: 18:9 z Rochusem, 23:14 ze Smyczkiem, 19:9 z Baghdatisem , 18:7 z Nishikorim. Patrząc na te mecze wydaję się właśnie, że trzeba zagrać w drugą stronę typ, ale
żaden z tych graczy nie posiada takiego serwisu jak Almagro.

rvn19 331

rvn19

Użytkownik
Moim zdaniem dzis nie bedzie zadnych niespodzianek. Nie rozumiem ludzi którzy jako głowny powod grania na Berdycha wskazują zmeczenie Djokovicia, przeciez on nie raz udowadnial ze jest praktycznie niezniszczalny. Jestem pewien, że drugi raz z rzędu nie zagra tak słabo jak z Wawrinka, co za tym idzie Berdych nie bedzie mogl dzis liczyc na darmowe punkty. Czech jak zwykle na wielkich szlemach gra solidnie i to wytarcza, ale tylko na cwiercfinal. Dlatego dzis proponuje 2 zakłady na ten mecz :
Djokovic -1,5 seta - Berdych typ 1 Unibet 1.42
liczba gemow w 1 secie over 9,5 Unibet 1.72

Berdych na początku meczu powinien utrzymywac swoj serwis.

G 32

gosc83

Użytkownik
Djokovic-Berdych
Typ:2
Kurs:4.75
Bukmacher:Expekt
Zdaję sobie sprawę z tego ile ma na koncie wygranych Serb, jakim jest tenisistą, oglądałem wiele meczy z jego udziałem, Federerowi niestety nigdy nie dorówna, przykładem mogą być słabsze mecze jak np. z Wawrinką, przecież ten mecz to była wręcz loteria- gdyby Wawrinka nie odczuwał takiego zmęczenia pod koniec(Djoko był silniejszy kondycyjnie)stąd parę piłek psutych na prostych nogach, niestety odmawiały mu posłuszeństwa i niech nikt nie filozofuje że Serb miał to pod kontrolą bo niestety ten mecz był jak równy z równym, ba nawet w większości Szwajcar miał ładniejsze zagrywki niż aktualna rakieta nr.1, jeśli ktoś oglądał to z pewnością przyzna mi rację, dlatego uważam że Czech jest w stanie pokonać Novaka i nie szukam tu żadnej niespodzianki niech tylko zachowa zimna krew co w jego przypadku czasami się nie sprawdzało bo umiejętności ma, jeśli będzie grał tak jak z Andersonem, nie myślał o tym kto jest naprzeciwko siatki i o co to naprawdę ma duże szansę na wygraną, jeśli natomiast przegra to tylko czekam na mecz Serba z Federerem bo to co prezentował w ostatnim meczu nie było nic szczególnym było wręcz dużo fatalnych zagrań, Federer to wykorzysta jeśli tylko się spotkają i to bezlitośnie, jeśli chodzi o opisywany mecz to naprawdę widzę value(zauważyliście pod koniec jak Novak zaczął się trzymać za krzyż, może jednak takie rzeczy wpłyną na przegraną, w każdym bądź razie ten serwis &quot;panienki&quot; Berdych napewno wykorzysta, warto ,polecam.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
oglądałem wiele meczy z jego udziałem, Federerowi niestety nigdy nie dorówna, przykładem mogą być słabsze mecze jak np. z Wawrinką, przecież ten mecz to była wręcz loteria- gdyby Wawrinka nie odczuwał takiego zmęczenia pod koniec(Djoko był silniejszy kondycyjnie)stąd parę piłek psutych na prostych nogach, niestety odmawiały mu posłuszeństwa i niech nikt nie filozofuje że Serb miał to pod kontrolą bo niestety ten mecz był jak równy z równym
Ale Djokovic już taki jest, że im dalej w las tym bardziej się rozkręca. Kiedyś z Seppim przegrywał 2:0 w setach i wygrał 2:3. Na US Open z Murrayem ze stanu 2:0 w setach dla &quot;Anglika&quot; wyciągnął na 3:2 (tu porażka niestety). O Londynie w 2012 już nie wspomnę. Wtedy w meczu z Del Potro przegrał 1 set i w drugim był już przełamany. Wygrał mecz. Z Berdychem w grupie w tie breku przegrywał już 3:6 i wyciągnął mecz na 2:0 w setach. Z Federerem na mastersie przegrywał w 1 secie już 3:0 i wyciągnął set. W drugim był przełamany na 5:3 i również odrobił straty. Na French Open z Tsongą Djokovic obronił 6 mecz boli.
A to, że nie pękł z Wawrinką i był lepszy kondycyjnie to tylko argumenty przemawiające za Novakiem, jeden mecz gorszy na szlemie może się przydarzyć, nie warto brać go bardzo pod uwagę.

harvey 967

harvey

Użytkownik
Ferrer D. - Almagro N.
typ: Almagro N. (+6.5 gema) ✅✅✅ 6:4 6:4 5:7 6:7 2:6
kurs: 1.83 # Bet365
Hiszpański ćwierćfinał, który chyba najrówniej wygląda ze wszystkich czterech. Faworyt ? Wg bukmacherów Ferrer, no ale co się dziwić, jeżeli Almagro ma cudowny bilans z Ferrerem. Spotykali się dwunastokrotnie i zawsze wygrywał David. Czyli można wprost napisać, że Nico ma kompleks starszego kolegi. No ale wszystko się kiedyś kończy i dziś z pewnością ma szansę by powalczyć, z pewnością będzie ciężko, ale Magro pokazuje tutaj, że dyspozycja jest na dobrym poziomie.
Ferrer w tegorocznym Australian Open pokonał już Rochusa, Smyczka, Bagietę oraz Nishikoriego. Jednak mnie osobiście styl zwycięstw jakoś nie powalił. Co do Belga oraz Smyczka nie ma co pisać, bo to w porównaniu do Hiszpana nie ta liga. Z Baghdatisem grał co tu dużo mówić, średnio, jednak Marcos nie miał w tym roku formy do walki z najlepszymi, a mimo wszystko trochę emocji było i wynik jaki padł 6:4 6:2 6:3, w całości nie oddaje tego co działo się na korcie. Co do spotkania z Japończykiem, to Kei, który potrafi grać, przegrał z kontuzją, bo było widać, że jego dyspozycja tego dnia jest na bardzo niskim poziomie. Dlatego Ferrer tak naprawdę nie miał tutaj prawdziwego rywala z którym mógł toczyć bój i walczyć o każdy punkt. David tutaj w ubiegłym roku przegrał właśnie w ćwierćfinale z Novakiem w trzech setach.
Almagro już tutaj osiągnął sukces bo nigdy wcześniej nie grał w ćwierćfinale w Australian Open, dlatego nie ma nic do stracenia. Prezentuje dobrą formę i można się spodziewać, że dziś będzie podobnie. W Melbourne w tym roku wygrał już: Johnsonem, Gimeno, Janowiczem oraz Tipsą. Widać, że dobrze się tutaj czuje, serwis bardzo ładnie funkcjonuje, a w wymianach, też nie można mu nic zarzucić. Jak wiadomo Almagro ma charakterek i nie raz można to zobaczyć na korcie. Jednak mam nadzieję, że dziś ta sportowa złość da o sobie znać, ale w pozytywnym znaczeniu.
Jak dla mnie mecz zapowiada się bardzo ciekawie. Więcej argumentów po stronie Ferrera, jednak wierzę, że Almagro powalczy i nadal utrzyma dobrą formę serwisową. Handicap nie jest mały i można wierzyć, że nawet w przypadku wygranej Ferrera w trzech setach, typ może być na plus. Liczę, że Almagro będzie walczył bo jest o co. Jeżeli podejdzie do meczu skoncentrowany i nie zacznie odwalać nic na korcie to jakoś jestem spokojny o ten typ.

zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
Djokovic - Berdych
typ -5,5 Djokovic kurs 1.68
Liczę na większą przewagę D., ale zagram mniejszy hc, bo dużo zależy od rzutu monetą. ????

@RvN19
Zgadzam się w 100 procentach z tobą. Djokovic jest najlepszym tenisistą pod względem przygotowania kondycyjnego (fizycznego). Nie raz to udowadniał. Dlatego nie może sobie pozwolić na kolejny długi mecz.

Barbara Schett przeprowadziła wywiad z Berdychem przed jego pierwszym meczem w AO. Na pytanie na co liczy w tegorocznym AO odpowiedział, że liczy na QF, nie mam szans na więcej. Różnica między Djoko, Federerem, Murray&#39;em a innymi tenisistami jest tak gigantyczna, że na razie nie mogę liczyć na finał.

Szczera prawda z ust Tomasza... choć Wawrinka pokazał, że można ugrać &quot;kilka gemów&quot; z mistrzami.

Na temat umiejętności nie będę się rozpisywał, bo chyba wszystko jasne.

Ja zgram jeszcze na zwycięstwo Djoko + Isii + Maszy AKO 1.87. I to chyba zagram gruuuubo. :grin:

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
jak dla mnie wszyscy co robią taśmę na Djokovica mogą się rozczarować. Czech da mu takie serwisy, ze jajca spuchną. Wygrana Berdycha jest znacznie większa niż proponowany kurs, dlatego warto spróbować. Długi mecz z Warwinką da o sobie znać!
Djokovic - Berdych 2 5,00
3/10
bet365

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Zgadzam się. Osobiście odpuszczam już typowanie w tegorocznym Australian, ale szanse Berdycha na zwycięstwo są większe niż kiedykolwiek wcześniej. Djokovic w swojej karierze już wiele razy grał pięciosetowe spotkania i nie tylko w finałach. Jednak mecz z Wawrinką to była prawdziwa wojna, napracował się niesamowicie i zostawił bardzo dużo zdrowia na korcie. To musi się dać we znaki, ten mecz to coś w stylu spotkania z Nadalem w finale sprzed roku, zresztą reakcja Djoko po zwycięstwie (rozdarcie koszulki, jak by wygrał finał) świadczy o tym jak ciężko na to zapracował. Tego nikt mu nie odbierze, jest wielki i udowodnił to kolejny raz, tylko prawa tego sportu są nieubłagane. Ciężko się zregenerować po 5 godzinach gry na NAJWYŻSZYCH obrotach, niemożliwe by był tak świeży jak w poprzednim meczu. 5 setów można rozegrać w nieco ponad 3 godziny, grając z kimś pokroju Jurka Janowicza, z którym zbyt dużo gry nie ma, strzał za strzałem i każda wymiana kończona po kilku uderzeniach. 5 setówka z Wawrinką to mecz, w którym każda wymiana była toczona w niesamowitym tempie i na niesamowitym poziomie. Moim zdaniem Czech ma ogromne szanse na awans do półfinału, w którym już czeka David Ferrer.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Roger Federer wygra Australian Open 2013 @ 4.55 Pinnacle
Wielka okazja! Roger mimo teoretycznie najgroźniejszych rywali od początku turnieju (już w pierwszej rundzie młody, bardzo groźny Paire, druga to powracający do wielkiej formy Davydenko, trzecia to niesamowity Tomic i w czwartej zawsze groźny, wieżowiec Raonic) nie stracił jeszcze seta. Forma Rogera jest imponująca, serwisu funkcjonuje idealnie, taktyka też znakomita, Szwajcar jest regularny, nie ma przestojów w grze. Roger nie stracił jeszcze ani razu podania w turnieju a trzeba przyznać, że rywale, których pokonywał to nie są przypadkowi gracze. Niemal pewne jest, że turniej wygra ktoś z czwórki najwyżej rozstawionych, Ferrer odstaje i nie jest tajemnicą fakt, że nie ma większych szans na końcowy triumf. Murray jeszcze nie pokazał najlepszego tenisa, ale jak do tej pory można mieć sporo zastrzeżeń do jego gry a przede wszystkim długich przestojów. Djokovic jeśli nawet dojdzie do finału to może mu po prostu zabraknąć pary... Dla mnie Roger to naturalny kandydat do końcowego triumfu w tym roku. Polecam już teraz, bo jeśli Djokovic dziś przegra to kurs niesamowicie poleci w dół.

emilszczak 31

emilszczak

Użytkownik
Roger Federer to klasa światowa jednak ja bardzo wątpię by wygrał ten turniej. Na chwilę obecną zarówno Djoković jak i Murray lepiej się prezentują. Jeśli Murray pokona Chardego a wiele na to wskazuje to będzie prawdziwy test dla Rogera. Andy gra bardzo dobrze i nawet jeśli po mega walce Roger wygra ze Szkotem to z Djokoviciem będzie bardzo ciężko tym bardziej , że Serb ze wszystkich Szlemów najlepiej gra w Australian Open co udowodnił w poprzednich latach.
Kwestia zmęczenia na tym etapie rozgrywek i jeśli mówimy o absolutnej czołówce jest bez znaczenia.Rozumiem gdyby Djoković grał tak dlugo jak Isner z Mahutem to wtedy kolejny pojedynek mógłby być mega zagadką. Dzisiaj wyglądało to tak jakby Berdych wogóle nie miał pomysłu na grę , strasznie pasywnie. Novak ma bardzo szeroki wachlarz zagrać, Roger również jednak mocniejszy psychicznie jest Serb i to zdecyduje według mnie o jego końcowym triumfie.
Według mnie Australian Open mogą wygrać dwaj zawodnicy: Novak Djoković lub Andy Murray. Taki też przewiduje finał w tym turnieju.

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Przed turniejem typowałem identycznie, jednak widząc formę Rogera zmieniłem zdanie. Dla Murraya nie widzę większych szans w półfinale ze Szwajcarem (o ile obaj wygrają swoje ćwierćfinały, bo Tsonga to kolejny arcy trudny rywal mistrza). Może przesadziłem ze zmęczeniem Djokovica, ale to może dać się we znaki. Nie ma znaczenia to, że to początek roku, bo mimo że tenisiści mieli przerwę to przez te dwa tygodnie muszą grać co dwa dni i organizmów nie oszukają, sił nie można zaoszczędzić odpoczywając przed turniejem. Oczywiście niekoniecznie musi to dać o sobie znać w tym turnieju, ale jeśli w finale doszło by do pięciu setów, jak przed rokiem, to w końcówce takie małe detale mogą mieć kolosalne znaczenie. Dzisiaj Novak pewnie ograł Berdycha, ale nie zagrał jakiegoś super meczu. Znów zadziwiająco dużo błędów (choć już dużo mniej niż poprzednio), wiele zaciętych gemów serwisowych. Gdyby jego rywalem był ktoś z głową to nie sądzę by skończyło się tak łatwo. Ten mecz bardziej Berdych przegrał niż Nole go wygrał. Moim zdaniem Roger zasługuje na miano faworyta turnieju na tym etapie, po tym co pokazał w pierwszych czterech meczach.

green_hornet 36

green_hornet

Użytkownik
J. Chardy + 8,5 g - A. Murray 1 1,85 bwin

Co tu dużo pisać faworyt jest znany jednak liczę na dobry serwis francuza i pomoc Murraya który już nie raz udowodnił że gemy rozdawać potrafi np z Simonem gdzie dał się przełamywać nawet przy 2:6, 3:6 ,6:7 typ wchodzi więc liczę że francuz coś powalczy jeśli będą jakieś problemy zdrowotne z jego strony ( coś z kolanem w poprzednich spotkaniach ) pewnie skreczuje co da zwrot

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom