lutek
Użytkownik
Tipsy po raz kolejny nie zawiódł mnie po 5-setówce z Bennym, choć cały mecz nie przebiegał po myśli i było to coś na wzór "up & down". Dopiero w IV secie Serb wziął sprawy w swoje ręce i Benneteau był już bezradny, choć walczył przez całe spotkanie jak lew zachowując piekielną regularność. Janko był po prostu lepszy w kluczowych momentach, mocniejszy mentalnie i dziś jedynie zagadką będzie jego dyspozycja fizyczna wobec której tak czy owak jestem dobrej myśli, bo nie takie maratony ma za sobą. Almagro rozgrywa dobry turniej i choć nie jest to jego ulubiona nawierzchnia, tak jego gra bardzo dobrze tutaj funkcjonuje. Janko na hardzie czuje się najlepiej; jest regularny, lubi wdawać się w długie - extremalne wymiany, które będą tutaj miały spore znaczenie szczególnie dla Almagro, lubiącego szybko kończyć, a często wiąże się to z siatką lub autem. Ponadto nieźle funkcjonujący bh Tipsarevica, który już w meczu z Hewittem zdawał egzamin w krytycznych momentach i wspominany przezemnie niejednokrotnie atut w postaci siły mentalnej. Nie wiem jak to się ma aktualnie w przypadku Hiszpana, ale on pod tym względem już wiele razy mnie zawiódł. Tutaj właściwie większość atutów po stronie Serba, jedynie poza potencjalnym zmęczeniem ,ale i oto jestem dobrej myśli , ponieważ jest odpowiednio przygotowany do tego turnieju. Stawiam na Tipsiego.
Nicolas Almagro - Janko Tipsarevic @ 2,13 PinnacleSports
Nicolas Almagro - Janko Tipsarevic @ 2,13 PinnacleSports