>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Australian Open '13 - turniej główny mężczyzn

Status
Zamknięty.
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Benneteau v Tipsarevic over 37,5 @1,74 / Pinnacle
Francuz od początku sezonu niezła forma. Bilans 5/2. W dwóch pierwszych rundach dobre spotkania, najpierw zaskakująco łatwo ograny Dimitrov 3/0 a następnie Roger-Vasselin 3/1. W ostatnim meczu Julien zagrał naprawdę bardzo dobre spotkanie, stosunek winnersów do UE - 62/43. Tipsar niezły mecz z Kangurem i męczarnie z Laczkiem. W 1r. 47/38 , w 2r. 48/44 także szału nie ma. Generalnie Beneto powinien mocno dziś powalczyć, bardzo dobrze returnuje, dość precyzyjny z głębi kortu. Serb miewa spore przestoje. Linia do przekroczenia luźno w 4 setach.
Querrey v Wawrinka over 3,5 seta @1,44 / Bet365
Generalnie rzadko gram takie zakłady ale tutaj zrobię wyjątek, ten mecz nie może skończyć się w 3 setach. Domniemam, że będzie to słabe spotkanie, oboje mieli trochę szczęścia w 2 rundzie(zwłaszcza Sam). Szkoda mi strasznie Bakera, kontrolował spotkanie, był lepszy w 1 secie ale niestety mega pech, kontuzja kolana i smutny widok gdy odjeżdżał na wózku inwalidzkim. Staszek w 2 secie z Kamke też przeszedł samego siebie (16/33 - Winn/UE). Szwajcar jest w słabej formie, nie ma co ukrywać. H2H to 2 ciężkie spotkania wygrane przez Wawrinke 2/1 Indian Wells i 3/2 USO. Spodziewam się tutaj zaciętego boju, ciężko mi stwierdzić kto może zwyciężyć. Kursy ustawione idealnie.
Co do Janowicza, wydaje mi się że będzie miał dziś bardzo ciężko. Wszyscy doskonale wiedzą jak Jurek zagrał z Dev Varmanem, pytanie więc czy zobaczymy dziś Polaka z dwóch pierwszych setów czy z reszty spotkania? Ja odpuszczam zupełnie ten mecz, Cygan także jak na razie tutaj nie zachwyca ale mimo wszystko jest faworytem.

Otrzymane punkty reputacji: +13
J 1,3K

jasper

Użytkownik
Nie rozumiem tego waszego stawiania w stronę Almagro. Tak, Janowicz miał problemy z pęcherzami na dłoni, tak zagrał dwa słabe sety z Devvarmanem, ale trzeba pamiętać o kilku rzeczach. Po pierwsze to nie jest nawierzchnia Almagro, a nawet jakby grał na clayu (zależy jakim) nie faworyzowałbym go kursami. To jest czysty mecz 50/50. Jurek od stanu 2-0, a szczególnie w dwóch kolejnych setach zagrał koncertowo, grał piłki bardzo mocno, serwis na dobrym poziomie, Somdev na prawdę nie mógł czysto odgrywać tych piłek. Dostawiał rakietę, żeby jakoś przedłużyć wymiany i liczyć na błędy Janowicza. Somdev w tym dniu byłby ciężkim przeciwnikiem dla każdego ofensywnego gracza, chłopak na prawdę dobiegał do wszystkiego, nieważne co Jurek zagrał lądowało po drugiej stronie, a w większości były to piłki niewygodne. Do tego problemy z regularnością i serwisem po stronie naszego zawodnika. Do tego ta nieszczęsna decyzja liniowego, która zabrała mu wygranego seta. Dziwi mnie to ciągłe wspominanie o niewymuszonych błędach nie wspominając już o winnersach jego stronie, przecież i tak wyszedł na plus. Do tego pisanie o dobrej grze ze strony Almagro, ale przeciwko komu? Gimeno-Traverowi, który w tym sezonie gra fatalnie, a w pierwszej rundzie pokonał Kubota, któremu niestety jak zwykle zagotowało się w głowie w najważniejszym momencie. Spójrzmy chwilę na statystyki spotkania hiszpańskiego Almagro 26 winnersów i 25 UE, pierwszy serwis na poziomie 64%, a po drugim serwisie wygrane tylko 50% piłek. To dzisiaj nie wystarczy na Jurka w dobrej dyspozycji returnującej. Teraz statystyki z meczu Polaka, pierw w oczy rzuca się statystyka serwisowa, 15 asów i 12 podwójnych, co przełożyło się na tylko 45% wygranych piłek po 2 serwisie. No i wspominana wcześniej statystyka winnersów do niewymuszonych błędów (91W/88UE). Do tego trzeba pamiętać, że Almagro ma problemy z &quot;głową&quot;, jeśli Janowiczowi gra będzie wychodziła, to Hiszpan może zacząć na korcie pajacować. Jeszcze raz to podkreślę, Jurek w swojej normalnej pozycji jest w stanie tutaj wygrać, serwis Hiszpana może być dobrą okazją do ataku przy returnie, a przy serwisie Janowicza może mieć spore trudności, na pewno Almagro nie jest takim faworytem jakim przedstawiają go kursy, które według mnie powinny być ustawione 50/50. Typ na przegraną Jurka w pierwszym secie i wygranie spotkania kieruję tym, że Polak ma często problemy z wejściem w spotkanie.

Jerzy Janowicz to win 3.00
Nicolas Almagro WYGRA 1 set i PRZEGRA mecz 8.00
Bet365

amagicw 120

amagicw

Użytkownik
Melzer vs Berdych typ under 32.5
kurs: 1.9 (Unibet) 1.99(pinnacle under 32)
stawka: 8/10
+4.34
+7.2
Melzer - Berdych
2 @ 1.10 Bet365
Byłem sceptycznie nastawiony do formy Berdycha w tym turnieju, ale Melzera pyknie bardzo szybko.
Lutek -&gt;
Na deser dokładam zwycięstwo Berdycha. Cenie sobie Melzera, to na prawdę solidny tenisista , ale jego przygoda w singlu dobiegła końca.
Faworyt w tym meczu jest jeden. Wydaje się, że padnie gładkie 3:0. Przy założenie nie tak gładkiego ale w 3 setach zwycięstwa -&gt; 6:4 6:4 7:5 = 32 gemy. Stawiając 3:0 dla Berdycha możemy liczyć tylko na kurs 1.67(w unibet) 1.83(Pinnacle), wobec czego polecam tutaj undera. W tym meczu nie ma co patrzeć na H2H, bo na uwagę zasługuje tylko ostatni mecz 7:5 7:5 win Berdych, poprzednie to inna epoka. Dodatkowo za Berdychem przemawiają dwa gładkie win w AO
G. Rufin 6-2 6-2 6-4
M. Russell 6-3 7-5 6-3

więc dziś będzie wypoczęty, co przy wynikach Melzera :
R. Bautista-Agut 6-7(4) 6-3 6-7(3) 6-3 6-2
M. Kukushkin 6-1 6-1 6-2

wręcz przeciwnie. Ostatnia 5 setówka dziś może się odbić czkawką.
Querrey(+2.5 g) vs Wawrinka(-2.5 g) typ 2
kurs: 2.08
stawka:8/10
+11.54
+8.64
Oglądałem 2 lub 3 spotkania w tym roku Querreya i nie jest to to samo co w Paryżu jeszcze w tamtym roku. Serwis jest jego wielkim atutem, ale brakuje więcej z gry. Naprawdę żałuje, że Baker odpadł, choć i on nie miałby szans z Wawrinką. W krótkim meczu Amerykańskim meczu to Baker pozostawił lepsze wrażeni, ale niestety krecz po dość dziwnej wyglądającej kontuzji(tak jakby mu się odnowiła jakaś). Dziś obydwoje będą wypoczęci(również w meczu Szwajcara był krecz). Jak dla mnie Wawrinka tutaj powinien wygrać 3:0, jedynym problemem z jakim się musi zmierzyć jest jego psychika, która jak pisałem wcześniej w ważnych momentach kuleje. Co do Wawrinki, obecnie jest lepszy chyba w każdym elemencie ... szybszy, lepszy technicznie z porównywalnym serwisem (w ostatnim kreczu 11 asów). A co psychiki 4 podwójne błędy serwisowe. Typ na -2.5g Wawrinka wydaje się bardzo ciekawy przy akceptowalnym ryzyku. Może nie jestem obiektywny co do Querreya, ale po jego grze nie zauważam atutów do zwycięstwa.
Benneteau vs Tipsarevic typ under 38.5⛔
kurs:1.9
NO BET
W meczu tym myślałem nad tym typem. Why? Otóż dlatego, że Tipsa ma za sobą 2 cieżkie mecze, w których stracił sporo siły. Mecz z Hewittem, Australijczykiem, oraz Słowakiem Lacko, który naprawdę mnie zaskoczył swoją grą. Stabilny, w trudnych momentach zachowywał zimną krew, naprawdę Tipsie stawiał zacięty opór. Francuz również po 5 setówce. Wydaje mi się, iż dzisiaj tylko jeden z nich zdąży zregenerować siły na ten mecz, i to on rozstrzela drugiego. Kierował bym się bliżej ku serbowi, który z racji wieku, &quot;rankingu&quot;, powinien być bardziej wytrzymały. Na dodatkowy atut nad underem i Tipsą:

22/2012 ATP French Open (FRA) Clay Janko Tipsarevic Julien Benneteau 6-3 7-5 6-4

Mimo wszytko, czytając wasze posty o tym meczu, nie znajduję w nim murowanego faworyta (a sam nie wiem w jakiej formie jest francuz). Długo zastanawiałem się czy grać czy nie. Dlatego szkoda się tak spinać i no bet.

Otrzymane punkty reputacji: +6
ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Jurgen Melzer - Tomas Berdych 1(+2.5sets) @ 2.38
Pinnacle
Trzecia runda Australian Open - Jurgen Melzer z Austrii, zajmujący 29 miejsce w rankingu ATP zmierzy się z Czechem Tomasem Berdychem - ATP6. Austriak to wg mnie dość nieprzewidywalny tenisista o sporych umiejętnościach, dlatego wcale się nie zdziwię, jeśli wygra seta i napsuje nerwów rywalowi. W pierwszej rundzie szybko i pewnie pokonał Kukushkina(105) a w drugiej po 5 setowej walce, wygrał z Bautistą(56) - zawodnikiem, który pokonał już w tym roku Berdycha. Sądzę, że te wyniki pokazują, że forma leworęcznego Melzera jest na dobrym poziomie. Jeśli chodzi o Tomasa to dość gładko przeszedł pierwsze rundy AO, natomiast wcześniej przegrał ze wspomnianym Bautistą i Hewittem, dlatego mam pewne wątpliwości co do wysokiej formy. Psychika Berdycha jest dość chwiejna, dlatego tym bardziej uważam, że pojedynek nie skończy się w trzech setach. Bezpośrednie mecze to 2 zwycięstwa Melzera i 3 Berdycha, co doskonale potwierdza sytuację, że gra Jurgena &quot;nie siedzi&quot; Czechowi.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Trzeba śmiało przyznać , że Kohlschreiber od początku sezonu przechodzi pewien progress swojej formy i póki co wygląda to świetnie. Dotychczas obie rundy osiągnął bez problemu i jutro przeciwnik choć najtrudniejszy, tak z pewnością do ogrania. Raonic od kilku miesięcy nie zachwyca, niby ten serwis sieje spustoszenie po korcie ale jego regularność ,poruszanie się czy umiejętności zachowawcze w kluczowych momentach pozostawiają wiele do życzenia i niesądze, by przedstawiać go tutaj śmiało w roli faworyta, tym bardziej że bilans Philippa z &quot;big serverami&quot; wygląda całkiem nieźle.
Skill i urozmaicenie w grze z pewnościa po stronie Niemca, ponadto doświadczenie i sprawne podejście do wielkich szlemów, gdzie w samym 2012 roku osiągnął dwukrotnie 4 rundę i ćwierćfinał na Wimbledonie. Tego doświadczenia brakuje jeszcze młodemu Kanadyjczykowi a przekonaliśmy się o tym w tamym roku na USO czy własnie na AO i jestem zdania , że Kohl jest na dobrej drodze by obronić punkty i podobnie jak przed rokiem zdobyć tutaj 4 rundę.

Milos Raonic - Philipp Kohlschreiber @ 2,31 PinnacleSports ⛔ (7-6, 6-4, 6-3)

miasekk 106

miasekk

Użytkownik
W 100% popieram typ Lutka.
Kohlschreiber w dobrej formie od początku sezonu, wygrał m.in. z Querreyem, którego gra również opiera się na dobrym serwisie. Raonic natomiast przegrał 3 z 6 meczów, wygrywając ze znacznie słabszymi graczami niż Kohlschreiber. W pierwszej rundzie wygrał po 4 setach z clayowcem Hajkiem. Raonica ma tylko lepszy serwis od rywala, chociaż Niemiec też ma bardzo dobry serwis. Poza tym po korcie porusza się znacznie lepiej Kohlschreiber. Zdecydowanie serwis to za mało na nieźle dysponowanego Niemca. Muszę przyznać, że nigdy nie byłem fanem talentu Milosa, strasznie sztywno gra, mało spektakularnych zagrań i do tego ciężko mu zachować &quot;zimną krew&quot; w kluczowych momentach.
Milos Raonic - Philipp Kohlschreiber 2 2,31

Poza tym polecam:
Tie-break w meczu? Tak 1.40

greeey 1,5K

greeey

Użytkownik
T.Bednarek / J.Janowicz - D.Marrero / F.Verdasco
Co sądzicie o typie na męskiego debla aby zagrać przeciwko polskiej parze? Jerzy Janowicz po dzisiejszym meczu nabawił się kontuzji dłoni na której rozciął skórę wszystko spowodowane jest odciskami i mocnym trzymaniem rakiety przez polaka. Jak można przypuszczać nie gra się z tym dobrze, nie jest to miłe a udowodnił to 3 set który oddał bez walki. A tu trzeba znowu grać i serwować, wiadomo rana nie zagoi się szybko a co gorsze może przysporzyć jeszcze więcej problemów bo nim wyjdą ponownie na kort rozcięcie lekko się zastrupi a gdy ponownie Janowicz zacznie serwowac i mocno trzymać może być znacznie gorzej. Co sadzicie o tym?

funt 2,9K

funt

Użytkownik
Z braku czasu Funt osmieli sie walnac &quot;suchara&quot; na dzis..

G.Simon vs G.Monfils ???? Simon, Gilles (-2.5) @ 1.90 ⛔
Kto uwaznie sledzi AO pewnie ogladal ostatnie gemy w ostatnim secie u tego bardziej opalonego Francuza..cyrk na kolkach..Lu przelamal sie sam..Monfils mu tylko podawal pilki na srodek kortu..a w ostatnim gemie..ehh..jak dlugo Funt zyje takiego cudu nie widzial.. W jednym gemie bylo 11 punktow (albo 10) przy ktorych Lu nawet nie dotknal pilki..nierealne?.. A jednak AS/DF/As/DF/As...
Monfils nie byl juz w stanie sie ruszac i gral z miejsca..albo wejdzie albo nie..
Co przeszlo z Lu z Simonem nie najmniejszej szansy powodzenia..
Znaja sie i spotykaja czesciej niz Funt z wlasna zona, no i do tego sie lubia..
Potykali sie chyba 5 razy, z czego tylko raz ten ciemniejszy dal rade..
Trzy lata temu ich drogi zyciowe zeszly sie tu w Australii w 1/8 turnieju..
Simon juz wygrywal w meczu 2:1, gdy Monfils pozbieral zabawki i polecial do domu..
Wtedy tez byl niedysponowany (Funt niecierpi tego slowa - slyszy je co weekend :;/: )..
Szanse Monfilsa na chocby dwa sety sa mizerne..
Funtowi polskie litery szwankuja w telefonie..wiec wyrozumialosci odrobine przy czytaniu..
Pzdr..

Otrzymane punkty reputacji: +3
incubus7 115

incubus7

Użytkownik
Almagro - Janowicz 1 1,44
Hiszpan powinien wygrać, ponieważ jest po prostu lepszym zawodnikiem, bardziej doświadczonym, od trzeciego seta pierwszej rundy ewidentnie złapał dobra formę. Janowicz miał przeboje z Hindusem, trybuny (jeśli nie bedzie polonii) nie będą po jego stronie, dodatkowo trzy setu w meczu deblowym w nogach. &quot;10&quot; turnieju wygra to w czterech setach.
7/10 ✅ (luzik)
Groth/Reid - Kubot/Chardy 2 1,33
Pewnie gdyby nie to, że przeciwnikami pary polsko-francuskiej są gospodarze kurs byłby zgoła odmienny. Kubot radzi sobie z deblem, ma fajnego partnera, dobrze się rozumieją, wygrywając pewnie 64 62 w pierwszym meczu, zaś po trudnej pierwszej rundzie trzysetowej są australijczycy. Myśle, że odprawią ich z maksymalną stratą pięciu gemów.
7/10 ✅ (trzysetówka, ale nasz dalej)
bet365
Simon - Monfils 1 1,57
Jeśli Simon przystępuje z niewyregulowana forną do turnieju, tto już na pewno o żadnej formie nie można mówić u Monfilsa. Pojedynak żabojabów wygra ten starszy po długim (możliwe że nawet pięciosetowym) antytenisie.
5/10
Dodig - Gasquet 2 (ah-7,5) 1,72
Proszę, Dodig musiał pomęczyć dwa mecze z jakimiś półamatorami jak na warunki AO, zaś Gasquet miażdzy rywali w szybkich meczach, jeśli pokonuje ostatnio Fallę 11 gemami to teraz 4:6 3:6 3:6 jest realne na lajcie. Ok, Dodig zagra na 100% by wygrac seta fuksem to potem dostanie bęcki i typ nadal spokojnie na siebie pracuje.
5/10
Tsonga - Kavcic under28,5 1,80
Nie ma mowy o czterosetówce. Kim jest Kavić w światowym tenisie? I kim byli jego przeciwnicy? Jego udział w 3 rundzie to i tak sukces poprawiający jego ranking. Tsonga dostał prezent, po Llordzie i Soedzie dopiero dostał jeszcze lżejszą przekąskę.
5/10

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dodig - Gasquet 2 (ah-7,5) 1,72
Proszę, Dodig musiał pomęczyć dwa mecze z jakimiś półamatorami jak na warunki AO, zaś Gasquet miażdzy rywali w szybkich meczach, jeśli pokonuje ostatnio Fallę 11 gemami to teraz 4:6 3:6 3:6 jest realne na lajcie. Ok, Dodig zagra na 100% by wygrac seta fuksem to potem dostanie bęcki i typ nadal spokojnie na siebie pracuje.
5/10

Dodig to jeden z największych twardzieli w tourze. Samym serwisem potrafi wpunktować najlepszych - a to już o czymś świadczy. Poza tym twoje porównywanie Nieminena do &quot;półamatora&quot; świadczy o typowym ignoranckim podejściu do sprawy...

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Australian Open
Gasquet R. - Dodig I. 3:1 ✅
Typ: Gasquet R.
Federer R. - Tomic B. 3:0 ✅
Typ: Federer R.
Berdych T. - Anderson K. 3:0 ✅
Typ: Berdych T.
Ferrer D. - Nishikori K. 3:0 ✅
Typ: Ferrer D.
Kurs: 1,66 Bet-at-home
Gasquet naprawdę w tym roku porządnie wygląda. Odniósł już 7 zwycięstw i wygrał między innymi turniej w Doha. Ten zawodnik poniżej pewnego poziomu nie schodzi, Dodig fajnie, że zaszedł tak daleko, ale w porównaniu z Francuzem to brak mu argumentów do wygrania tego meczu. Ogranie Fina w 5 setach i jakiegoś Wu nie robi na mnie wrażenia.
Mecz Federera to powtórka z rozrywki z ubiegłego roku, gdzie Roger spokojnie ograł w 3 setach Tomica. H2H 3:0 na korzyść Szwajcara. Federer prezentuje się tutaj bardzo solidnie, może i Tomic z roku na rok będzie grał coraz lepiej to w tej chwili brak mu argumentów na pokonanie Federera który ten wygląda jak na razie bardzo solidnie.
Berdych w 2012 roku pokonał 4 razy Andersona. Może i nie były to łatwe zwycięstwa, ale jednak na korzyść Czecha. Tutaj Tomas wygląda solidnie, często atakuje, serwis na wysokim poziomie. Dla Andersona pokonanie w 5 setach Verdasco to jest na tym turnieju jednak jego maksimum możliwości. Berdych jest o klasę lepszy.
Do H2H nie przywiązuje większej uwagi w meczu Ferrera z Japończykiem. Hiszpan od jakiegoś czasu jest w bardzo dobrej formie, stał się numerem jeden Hiszpanii, rok temu wygrał swój pierwszy &quot;1000&quot;. Do tego jego marzeniem jest zagranie w finale Wielkiego Szlema. Japończyk solidnie wygląda, ale jego rywale też nie byli najwyższych lotów. Ferrer powinien to spokojnie wygrać, obaj są podobnego wzrostu.
Taśma #1 ✅ 1,75
Taśma #2 ✅ 1,56
Taśma #3 ✅ 1,87

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Raonic-Kohlschreiber over 40.5 gema @1.61 bet 365

Mysle, ze na pewno realne. Kohlschreiber gra dobrze i czuje sie niezle jak wszystko wskazuje. Mysle, ze nawet wygrana Niemca jest w zasiegu. Mimimum 4 sety jednak tutaj przewiduje. Raonic to widaomo... serwis za serwisem, ale to tez nie wszystko. Mysle, ze tutaj mozemy ujrzec nawet wiecej niz jeden tie-break. Kohlschreiber nir odbiera tak dobrze jak najlpesi na swiecie, ale ma sporo plusow wraz ze swoim backhandem. Tutaj za wzor moga posluzyc mecze Niemca z Johnem Isnerem, ktore zawsze przegrywal, bo nie potrafil sobie poradzic z serwisem Amerykaninal, mimo niezlej gry. W koncu nawet Niemcowi sie udalo i pokonal Isnera na US Open. Raonic mnie wcale nie zachwyca w tym sezonie, wiec czemu nie. Gemowo sety powinny byc blisko, a jezlei beda conajmniej cztery to taka linia gemowa powinna wejsc.

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Simon G. - Monfils G. @ 1.63
Sorki, że tak późno podaję, ale wcześniej nie mogłem. Kursy trochę już pospadały, ale ciągle to jest mega promocja, bo nie widzę tutaj innej możliwości jak zwycięstwo Simona. H2H 4:1 na korzyść Simona, ale nie to tutaj jest najważniejsze. Ważniejsze jest to co prezentuje swoją gra Monfils. A prezentuje, żenada. Ja to tylko czekam kiedy zobaczymy Monfilsa w meczu na wózkach. Przecież to jest chodzący wrak. Połowę poprzedniego sezonu pauzował z powodu kontuzji kolana. W tym roku nie wygląda to wcale lepiej. Już tydzień temu w 1/2 w Aukland narzekał na jakieś problemy zdrowotne i na odczepnego dograł mecz do końca, bo kreczować to on nie lubi. W Australian Open jego gra jest tragiczna. 1 runda i problemy z Dolgopolovem, Dolgopolovem nie grającym słabo, tylko grającym żenująco i tragicznie. Wystarczyło, że Francuz przerzucał piłkę na druga stronę siatki, a resztę roboty robił Ukrainiec. Kolejna runda i przekomiczny mecz z Lu. 5 setówka zakończona wynikiem 8:6, po drodze z wynikami 6:0 1:6. 23 DF Monfilsa w meczu, paranoja. W kolejnej rundzie Monflis trafia na zupełnie innego gracza niż miał w poprzednich rundach i nie ma szans, aby dostawał tyle prezentów co w 2 pierwszych rundach. Simon jest zbyt solidny, zbyt konsekwentny, zbyt dokładny i tutaj Monfils nie ma żadnych szans, ze swoją tragiczną grą. Forma Simona na początku sezonu dobra, choć raczej nie najwyższa. Na AO ma jakieś problemy z dobrym wejściem w mecz, bo razy zaczynał mecz od przegrania seta 6:2, ale za każdym razem wygrywał 3 kolejne sety i nie pozostawił rywalom żadnych złudzeń. Na mecz z rodakiem powinien wyjść skoncentrowany od samego początku i jak dla mnie jest tutaj duża szansa na wynik 3:0. A zwycięstwo Simona jest tutaj dla mnie prawie pewne.

gaara-90708 34

gaara-90708

Użytkownik
Litosci...blagam.

Serwis Jerzego nie funkcjonuje? Serwis Jerzego nie funkcjonuje? ???? Przepraszam, nie wiem jak to odpowiednio zaakcentowac slowem pisanym. Przy serwisie argumenty obu sie wyrownuja?

Mercy! Mercy, I beg you! Nie zartuj sobie tak z ludzi, bo ktos Ci uwierzy ????

Jerzy ma jeden z najlepszych serwisow teraz na swiecie, przynajmniej jesli chodzi o sile/szybkosc. Almagro jasne, ma nawet niezly serwis ale no ale...to tak jakby powiedziec ze Sharapova serwuje tak samo jak Serena
Nie będę nic do tego pisał, oprócz tego, że użytkownik Hank podał statystyki serwisu. W dodatku wyszło na moje Almagro wygrał. Wcale z serwisu nie był gorszy, baa nawet lepszy.

Ivan Dodig - Richard Gasquet over 30.5 1.72 bet365
Jak tylko zobaczyłem, że grają ze sobą pierwsza myśl jaka mnie naszła to, że wygra to Gasquet. Popatrzyłęm na kursy i granie na jego zwycięstwo jest nieopłacalne. Druga jaka myśl mnie naszła to zobaczyć na linie gemową. Jak to zobaczyłem, od razu sie ucieszyłem. Ta linia powinna zostać pokryta bez problemu. Francuz w bardzo dobrej formie. Wygrał w tym roku wszystko. Natomiast Dodig w tym roku bilans 2/3. Dwa spotkania to wygrane na AO. Widać, że się w nich męczył. Jednak widać, że z jednego meczu na drugi coraz lepiej serwuje. W pierwszym 14 asów w drugim 33. Myśle, że w meczu zobaczymy chociaż jeden tie break. A jak wiadomo Chorwat ze swoim serwisem w tie braku nie jest na straconej pozycji. Nawet jak nie zdobędzie seta to przy jego serwisie over 30.5 jest jak najbardziej realny. Poza tym Gasquet to człowiek, jemu też może się przytrafić chwila słabszej gry.

Milos Raonic - Philip Kohlschreiber 2.30 bet365
Ten kurs na Niemca to prezent. To będzie ich pierwsza potyczka między sobą. Obaj lubią grać na tej nawierzchni. Raonic w tym roku w takiej se formie - 3/3. Wygrał z Dodig, Rosół, Hajek, natomiast przegrał z Dimitrov, Hewitt, Fognini. Jak widać formą nie grzeszy. W przeciwieństwie Niemiec do niego jest w formie wybornej. Wygrał 6 na 8 meczy. Przegrał tylko z Monfilsem i Ferrerem, ale mało kto jest w stanie wygrać z Hiszpanem. Oglądałem go tutaj oraz w meczu z Hiszpanem. Z Hiszpanem grał na naprawdę wysokim poziomie. Serwis funkcjonuje bardzo dobrze, wymiany to samo. Niemiec wcale nie serwuje tutaj gorzej od Kanadyńczyka, a w wymianach jest na pewno lepszy. Nie daje Kanadyjczykowi dużych szans w tym meczu.

Double @ 3.97

Skorzystałeś kliknij dzięki!!!

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Naprawde nie chce zajmowac tutaj miejsca zbednymi tekstami, ale chcialby msie odniesc do wypowiedzi niejakiego demoltomka, ktory skrytykowal moja wypowiedz, a mianowicie odnisol sie do czynnika zmeczenia. Poza tym musze stwoerdzic, ze spora czesc osob daje tutaj upust swoim frustracjom co najwyzej. Masz odmienne zdanie? W porzadku, ale okaz minimum szacunku dla tego co powiedzial druga osoba, bo nikt nie ma wylacznosci na racje. W swojej analizie napisalem, o potencjalnym zmeczeniu Andersona po turnieju w Sydney, gdzie z pewnoscia duzo kosztowal ten final obydwu finalistow i zaznaczalem, ze zdarza sie, ze zawodnicy, ktorzy bezposrednio zrobili dobry wynik w turnieju bezposrednio przed szlemem niejednokrotnie zaskakuja in minus, a nawet przegrywaja na dzien dobry. Tutaj odnioslem sie do ubieglorocznego meczu Nieminena z AO, ktory rok temu wygral w Sydney, a pozniej przegral od razu w 1 rundzie z Nalbandianem. Chlopie....ja podalem jeden konkretny przykklad! TO NIE JEST ZASADA !!! ALe takie przypadki sa przeciez na porzadku dziennym i zdarzaj sie co szlem prawie. Ja podalem tylko jeden przyklad, moge wyciagnac 10 nastepnych takich w ciagu 5 minut, wrecz standardowych takich przypadkow na przestrzeni kilku sezonow, nawet na poziomie szlemow(Kuznetsova, Stakhovsky, Nieminen ... czy nawet finalista z Sydney Cibulkova w tym roku, ktora z problemami ogarnela pierwsza runde z zawodniczka prawie anonimowa, a w drugiej pozegnala sie z kwalifikantka), jak i pozaszlemowych. Mozna mnozyc i mnozyc. Mam wymieniac dalej ? &quot;Przyklad&quot; chlopie, a nie &quot;zasada&quot; , kapujesz ?
Ale spoko, w tym sezonie również widzimy że zawodnicy wygrywający turnieje poprzedzające AO padają jak muchy. Przecież Tomica, Ferrera, Tipsarevica czy Radwańskiej i Vesniny dawno już nie ma w turniejach. Rysio, Murek, Serena czy Lina również na próżno sukać w drbince.
Lubie ironie, ale jak juz przy niej jestesmy to dodam od siebie krotko: A Dimitrov, Pavlyuchenkva czy wspomnian Cibulkova wypadli za to swietnie, tak ? A Wozniacki na USO, gdzie w turnieju poprzedzajacym w New Haven byla w pofininale i mowiono, ze wraca do formy jak przegrala od razu w 1 rundzie z Begu to nie przyklad ? Mozna wynieniac garsciami...
Nie no chłopie, Anderson na przestrzeni ostatnich 20 dni rozegrał 10 spotkań, uważasz że po ponad miesięcznej przerwie będzie zajechany taką liczbą spotkań?
Jest początek sezonu i przestańcie już pisać jakie to nie są upały w Melbourne, ile kto już spotkań nie rozgerał, ile kto nie ma setów na końcie. To się nie sprawdza. Udowadnia Wam to nawet 42letnia Data Krumm która za przeproszeniem w pizdz...ma upały.
A ty myslisz, ze tenisisici czy tenisitki nic przez ponad miesiac nie robia i z marszu przystepuja do gry ? To rzeczywiscie mamy zupelnie inny poglad na tenis, bo zdziwibys sie ile pracy i wysilku kosztuja przygotowania.
Piszesz o Kimiko Date... Suoer tylko, ze tutaj pomyliles czynnik zmeczenia z czynnikiem wieku, wiec powiazanie raczej zadne. Odsylam z kolei do mojej wypowiedzi w dziale z damskim tenisem, gdzie typowalem dokladny wynik 2:0 dla Kimiko Date w meczu z Peer ...
Ludzie... Jezeli dla niektorych jedynym wkladem ma byc zlosliwosc i agresja to dajcie sobie spokoj. Powtorze ... Masz odmienne zdanie, wyraz to normalnie. I vice versa. P.S. I ograniczcie ta nadinterpretacje, bo dodajcecie rzeczy, ktorych czase mnie ma w analizach, a podobno czytanie ze zrozumieniem to problem glownie najmlodszych. Dziekuje.
Z gory przepraszam za zbedne zajmowanie miejsca.

D 54

domeltomek

Użytkownik
czy nawet finalista z Sydney Cibulkova w tym roku, ktora z problemami ogarnela pierwsza runde z zawodniczka prawie anonimowa, a w drugiej pozegnala sie z kwalifikantka)
Wiele osób pisze swoje analizy naciągając je &quot;pod swój typ&quot;.

Początek sezonu pokazuje że póki co zwycięzcy turnieju/finaliści nie padają ak muchy, jeszcze nie ten poziom zmęczenia sezonem.

I jeszcze napisze odnośnie Cibulkovej, czy się męczyła? Pierwszy set wpadka a później gładkie 6-1 6-0, a skoro Barty jest dla Ciebie anonimową zawodniczką to moja dyskusja w normalny sposób jest zbędna

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Runda III: Gilles Simon - Gael Monfils 2 @ 2,54 (Pinnacle) ⛔

Żil to oczywiście gracz turniejowy i oczywisty faworyt tego meczu przyjaźni, ale trafił na kumpla. Do tego kumpla, który potrzebuje punktów do rankingu. Tenisowy akrobata z Paryża co prawda niezbyt miło wspomina pojedynki H2H (1:3), ale starszy kolega ze swoim mdłym stylem jest akurat niezłym materiałem na przeciwnika w 1/32 AO. Rok temu w półfinale turnieju w Montpellier Gael przykładnie wyeliminował Simona, co wedle prawdopodobieństwa więcej niż czterdziestoprocentowego zostanie powtórzone jutrzejszej nocy.

super_pit3r 16

super_pit3r

Użytkownik
Simon - Monfils 1 1,57
Jeśli Simon przystępuje z niewyregulowana forną do turnieju, tto już na pewno o żadnej formie nie można mówić u Monfilsa. Pojedynak żabojabów wygra ten starszy po długim (możliwe że nawet pięciosetowym) antytenisie.
5/10
widze ze podczas AO kazdy moze sobie nabijac posty, zajebista anazlia ziombel !!
zeby nie bylo OT, od siebie daj bezpieczny typ a mianowicie powyzej 3,5 setow @1,6 z unibetu w w.w. meczu. Swoj typ argumentuje tym, ze nie wyobrazam sobie zeby ktorys z tenisistow przejal kontrole nad meczem..simon znany jest z tego ze nawet jesli ma ogromna przewage nad przeciwnikiem potrafi latwo przegrywac wiele pilek z rzedu a gael to jezdziec bez glowy ktory na pewno bedzie chcial cos udowodnic ludziom z ktorymi sie rozstal i tanio skory nie sprzeda..

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Wiele osób pisze swoje analizy naciągając je &quot;pod swój typ&quot;.

Początek sezonu pokazuje że póki co zwycięzcy turnieju/finaliści nie padają ak muchy, jeszcze nie ten poziom zmęczenia sezonem.

I jeszcze napisze odnośnie Cibulkovej, czy się męczyła? Pierwszy set wpadka a później gładkie 6-1 6-0, a skoro Barty jest dla Ciebie anonimową zawodniczką to moja dyskusja w normalny sposób jest zbędna
A ty dalej swoje ... Powtorze do znudzenia, praktycznie co szlem sa przypadki, ze zawodnik/zawdoniczka, ktora grala swietny turniej bezposrednio przed szlemem odpada na poczatku. I znajde ci takie sytuacje prawie przed kazdym szlemem. Nie jest to zasada, ale wsrod dajmy 10-12 zawodnikow/zawodniczek... znajdzie sie wlasnie ten przypadek ... Niewazne czy to 1 czy 2 na 10, moge wziac i wymieniac garsciami... Ty za to piszesz &quot; o muchach&quot;. (Nadintepretacja!) Zastanawiam sie tylko po co przekrecasz moje slowa ? Ja o przypadku, a ty o padaniu muchami.
Tak... Ashley Barty jest zawodniczka prawie ze anonimowa dla nawet sredniej klasy osoby interseujacej sie tenisem, nawet jesli ma sukcesy w juniorskim tenisie (a ma), ale w porzadku ... Niech ci bedzie, ze jest juz wirtuzoem tenisa. Przeciez Ty bez sprawdzenia jestes w stanie powiedziec jak ona wyglada, czy jest praworeczna czy leworeczna itd. Co tam, ze jeszcze nigdy w zyciu nie widziales jej na korcie ... Co tam, ze ta zawodniczka jeszcze w karierze nie zagrala nawet raz w 2 rundzie turnieju glownego cyklu WTA !. W koncu to juz weteran kortow bo ma ... 16 lat. Wybacz, ale nie wiedzialem, ze mam do czynienia az z takim specem ... Skoro Ty od podszewki znasz tenisistki, ktore maja 16 lat i ktorych pewnie jeszcze meczu nawet w zyciu nie pokazali do tego AO to jestem zbyt &quot;maly&quot; na polemike z Toba. Od siebie gratuluje natomiast tak rozleglej wiedzy o tenisie, ktora podejrzewam konczy sie gdzies na doskonalej znajomosci zawodnikow czy zawodniczek, majacych okolo 10-11 lat.

harvey 967

harvey

Użytkownik
Simon G. - Monfils G.
typ: Simon G. ✅✅✅ 6:4 6:4 4:6 1:6 8:6
kurs 1.60 # Pinnacle
Simon nie jest w super extra formie, ale to co prezentuje spokojnie wystarczy na jego rodaka. O Monfilsie zostało już tyle napisane, że może i za dużo. Każdy wie jak się potoczył mecz z Lu. Dla mnie osobiście koleś ma nie równo pod sufitem, jeżeli w najważniejszym gemie meczu popełnia chyba osiem albo i więcej podwójnych błędów - to wiedz, że coś się dzieje. Nawet pomijając jego ostatni gem, jego gra wyglądała po prostu słabo i Lu może mieć pretensje tylko do siebie, bo szanse na wygraną z pewnością miał. Gael wrócił po kontuzji i to widać, że brakuje mu ogrania i rytmu meczowego. Fakt nie wrócił wczoraj, ale na odbudowę formy, zarówno w przebijaniu i kończeniu jak czysto kondycyjnej, jeszcze musi poświęcić trochę czasu. Monfils, który w poprzednich sezonach był dla mnie człowiekiem niesamowicie przygotowanym kondycyjnie, dziś po wymianie z ok 20 przebić podpiera się rakietą i wygląda, jakby przebiegł maraton. W meczu Simonem chyba co wymianę tak będzie bo wiadomo Simon to przebijanie i regularność. Gilles może nie grał nigdy czegoś wybitnego i jego styl nie każdemu się podoba, ale robi to co umie. W tegorocznym Australian Open wywali po czterech setach Volandriego i Levine. Dziś wychodzi na kort w roli faworyta i wszystko zależy od niego. Jeżeli zagra na odpowiednim poziomie to pakowanie walizek Monfilsa jest tylko kwestią czasu. Nie odbieram my całkowicie szans, bo może powalczyć zwłaszcza w pierwszy secie, jednak im dalej w las tym Monfils bliżej powrotu do Szwajcarii, czyli tam gdzie mieszka. Simon przegrał swoje pierwsze sety we wcześniejszych meczach, jak dziś będzie taki obrót sprawy, to trzeba łapać kursy na niego po przegranej pierwszej partii. Mam nadzieję, że Simon nie zaprzepaści szansy jaka przed nim stoi i zagra dziś najlepiej jak potrafi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom