Bez urazy, ale z czego ty wywnioskowałeś, że Lu jest w niesamowitej formie???
Najlepiej poprzeć to argumentem jakimś. Później ktoś zagra na Lu, okazawszy się, że jest w formie słabej. Obrazują to jego mecze w tym roku. Status 2/2 przed meczem z Francuzem. Wygrał z Ramirez - Hidalgo oraz Paire. Przegrał z Ferrerem oraz Bachingerem. Porażka z Ferrerem nie dziwi. Wygrana z Hidalgo też nie, bo ten zawodnik jest słaby. Wygrał z Paire, ale znów przegrał ze słabym Bachingerem. Ja patrząc na jego mecze w tym roku wywnioskowałem na odwrót. Natomiast można napisać ze Francuz po powrocie jest w formie. Przegrał z Ferrerem oraz Brandsem. Wygrał natomiast z Kohlschreiber, Haas, Dolgopolov. Chyba widać różnice??
Almagro Nicolas - Jerzy Janowicz
1.44 bet365
Parę osób już napisało analizę, teraz moja kolej. Jak widać po turnieju, obaj zawodnicy nie są w jakiejś wyśmienitej formie. Nigdy ze sobą nie grali. Wprawdzie dzieli ich w rankingu kilkanaście miejsc. Lecz Hiszpan to zawodnik na dzień dzisiejszy o klasę lepszy. Wiadomo, dlaczego Jerzy jest tak wysoko rankingu( przegrany finał w Paryżu - gdzie większość zawodników odpuściła przed
Masters). Hiszpan preferuje korty ziemne, ale na hardzie też potrafi grać. Polak jest o 5 lat młodszy, jednak on mało grał w karierze na hardzie, bardziej preferuje mączkę i hale. Serwis byłby po stronie Jerzego, gdyby należycie funkcjonował, niestety nie funkcjonuje. Więc przy serwisie argumenty się wyrównują. W wymianach natomiast lepszy na pewno jest Hiszpan. Jerzy ma ponad dwa metry wzrostu. Po za tym przytoczę ciekawą statystykę. Pojedynki Nicolasa z zawodnikami, którzy mają ponad 190 cm wzrostu(mogłem kogoś przeoczyć):
Almagro - Isner 2-0
Almagro - Querrey 4-2
Almagro - Karlovic 3-0
Almagro - Monfils 2-2
Almagro - Cilic 1-3
Almagro - Raonic 1-2
Almagro - Anderson 1-0
Jak widać Hiszpan dobrze sobie radzi z zawodnikami wysokimi. To tylko utwierdza mnie w tym typie.
Kevin Anderson - Fernando Verdasco
1.66 Bet365
Hiszpan już od około dwóch lat nie gra na swoim poziomie. Dopadł go jakiś dołek i nie może z niego wyjść. W przeciwieństwie jego rywal jest w coraz to lepszej formie. Wprawdzie Hiszpan pokonał Andersona 2 razy, ale to było na jego nawierzchni(mączka). Dużym atutem w tym spotkaniu będzie serwis Andersona, przez co będzie go piekielnie trudno złamać. Nie wiem jak tam dokładnie z wymianami, kto jest lepszy, ponieważ w tym roku nie widziałem Verdasco. Verdasco w tym roku raczej w słabej formie 3/4 - pokonał: Kokkinakis, Goffin(tutaj się meczył), Malisse. Przegrał natomiast z Istomin, Djokovic, Tsonga , Anderson wszystko 2-0. Anderson status 7/2 - wygrał z: Verdasco, Isner, Bedene, Lopez, Istomin, Bennetaeu, Lorenzi, Kuznetsov. Przegrał z: Tsonga 2-0( dwa razy w tie breaku) oraz z Tomicem 2-1. Forma ewidentnie jest na korzyść Kevina. Wnioski nasuwają się same, grać na Kevina.
Double @ 2.4
Skorzystałeś kliknij
dzięki!!!