>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open '13 - turniej główny kobiet

Status
Zamknięty.
M 0

mr_speed

Użytkownik
Kilka mysli odnoscnie meczu panny Wozniaki i Lisiki co tu duzo gadac mecz byl ewidentnie ustawiony nie wierze w takie cuda poprostu nie wierze! ,widzialem wiele ale 3 set w wykonaniu niemki (nie chce slyszec ze ta osoba ma cos wspolnego z naszym krajem) to byly jakies gwiezdne wojny.Jak mozna pozwalac sobie na tak glupie bledy w momencie gdy ma sie mecz juz wygrany?no jak i dlaczego?! bledy naprawde glupie przez caly mecz Sabine grala calkiem rowno a w ciagu minuty zapomniala jak sie gra w tenisa ??1 bez jaj :grin:
Trzeba naprawde z calych sil chciec przegrac mecz aby doprowadzic do takiego stanu,zrozumialbym gdyby Dunka(POLSKIEGO POCHODZENIA) wymuszala bledy zmieniala rytm gry i wtedy NIEMKA (!!!!!!) moglaby by sie pogubic ale ona grala od poczatku do konca ewidentnie to samo przebijactwo i jeszcze serwis carolie wolal o pomste do nieba nie wiem czy predkosc z raz przekroczyla 130 km/h
Cuda na kiju ...Cuda na kiju
Co w takim razie powiesz o Tsurenko, która prowadząc 5-1 w trzecim secie daje się dogonić Pavluchenkovej, nie mając ani jednego MP po drodze...przy 5-5 i swoim podaniu przegrywa już 0-30 i nagle to Anastazja staje w miejscu. To jest właśnie kobiecy tenis, w pewnym momencie gdy wydaje się że można już świetować, głowa pracuje nie tak jak trzeba, ręce i nogi robią się gumowe i koniec, ktoś kto chociaż amatorsko gra w tenisa coś na ten temat wie...Gdyby Lesya przegrała też pewnie powiedziałbyś że to była ustawka...

Na dzisiaj nie widzę jakichś super pewnych typów, oprócz M. Keys ze słabo ostatnio grającą T. Paszek. Kurs może niezbyt wysoki - 1,42 - osobiście zagrałam w kombo z Janowiczem i Querreyem

roy. 187

roy.

Forum VIP
Kilka mysli odnoscnie meczu panny Wozniaki i Lisiki co tu duzo gadac mecz byl ewidentnie ustawiony nie wierze w takie cuda poprostu nie wierze! ,widzialem wiele ale 3 set w wykonaniu niemki (nie chce slyszec ze ta osoba ma cos wspolnego z naszym krajem) to byly jakies gwiezdne wojny.Jak mozna pozwalac sobie na tak glupie bledy w momencie gdy ma sie mecz juz wygrany?no jak i dlaczego?! bledy naprawde glupie przez caly mecz Sabine grala calkiem rowno a w ciagu minuty zapomniala jak sie gra w tenisa ??1 bez jaj :grin:
Trzeba naprawde z calych sil chciec przegrac mecz aby doprowadzic do takiego stanu,zrozumialbym gdyby Dunka(POLSKIEGO POCHODZENIA) wymuszala bledy zmieniala rytm gry i wtedy NIEMKA (!!!!!!) moglaby by sie pogubic ale ona grala od poczatku do konca ewidentnie to samo przebijactwo i jeszcze serwis carolie wolal o pomste do nieba nie wiem czy predkosc z raz przekroczyla 130 km/h
Cuda na kiju ...Cuda na kiju

christopher48 // Dunka miała w tym meczu: Fastest Serve 171 KPH.
pierwszy raz ogladales mecz wta? Jak dla mnie w meczach wta jest kilka faz, kilka odslon i nigdy nie mozemy spodziewac sie jak sie zakonczy mecz. Zreszta swiadczy o tym to, ze nie raz zawodniczki wyciagaly sety ze stanu 0-5. W WTA dzieja sie cuda, a ja juz mam dosc sluchania o ustawkach. Niemce po prostu padla psycha i tyle. Miala 3*-1 i po breaku Karoliny juz wiedziala, ze nie podola. Bledy byly rzeczywiscie kuriozalne i nie wypada takiej zawodniczce na takie gafy no ale coz, wta to cos wiecej niz tenis :grin: Poza tym, tak jak piszesz Karo grala non stop to samo i to wlasnie dobija zawodniczki najbardziej - wieczne przebijanie. Sam bys sie zdenerwowal gdyby po twoich dobrych zagraniach pilka non stop wracala z powrotem, wtedy zawodniczka ma jeszcze wieksza presje, jeszcze bardziej chce skonczyc akcje i tak tworza sie bledy. Lisicki w pewnym momencie jak chwycila za rakiete i na nia spojrzala to myslalem, ze ją rozwali na kawałki ale sie maskowala ze niby wszystko jest ok a w szatni pewnie ryczala jak dziecko ;). Jeszcz jedno - pomysl troche logicznie. Po jaka cholere zawodniczce z czolowki ustawianie meczow? Myslisz, ze ona ma malo pieniedzy? Myslisz, ze w tenisie nie ma specjalnych&quot;komorek&quot; do wykrywania takich rzeczy jak ustawki? Myslisz, ze taka Lisicki zaryzykowala by swoja kariere a nawet WOLNOSC by sprzedac mecz i to z faworytka? Kpiny i to na wielkim szlemie? Myslmy, myslmy.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Samantha Stosur – Jie Zheng(+4,5 gems) 2 1,74 (Pinnacle) ✅

Będą miały okazje zagrać drugi raz w tym sezonie przeciw sobie. Tydzień temu grały w Sydney i niespodziewanie Zheng wygrała po zaciętym, 3-setowym pojedynku. Zresztą oprócz spotkania w Miami (2011r.) ich pojedynki zawsze były wyrównane.
W 1 rundzie Australian Open obie zagrały mocno przeciętnie. Zheng 2-1 wygrała z Zhang, a Stosur bez straty seta z Chang. Jutro zagrają na głównej arenie, Australijka będzie chciała za wszelką cenę zrewanżować się za porażkę w Sydney. Jeśli wygra nikt nie będzie pamiętał porażki z zeszłego tygodnia. Tyle, że Samantha nie lubi grać pod presją, szczególnie przed własną publicznością, gdzie oczekiwania są ogromne. Myślę, że może to spotkanie wygrać, ale nie przyjdzie jej to łatwo. Zheng potrafi grać wielkie pojedynki. Stosur ma szczęście, że Chinka także nie jest w optymalnej dyspozycji. W końcu Zheng w 3 ostatnich występach w Melbourne dochodziła przynajmniej do 4 rundy, a w 2010 roku była w półfinale.
Spotkanie zapowiada się ciekawie, aczkolwiek nie liczyłby na wielki tenis. Będzie to bardziej mecz walki. Zawodniczka, która popełni mniej błędów i w kluczowych momentach zachował więcej „zimnej krwi” wygra ten mecz.
Zdecydowałem się na bezpieczną opcję (+4,5 gems Zheng), bo nawet jeśli Australijka wygra w 2 setach to jest spora szansa, że zakład będzie trafiony.

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Heather Watson - Ksenia Pervak
Kazaszka wyrasta na rewelację ostatnich dni. W 1. rundzie wyeliminowanie Barthel to spory wyczyn. Wcześniej jeszcze Wozniacki. Pervak na pewno jest zmotywowana tymi zwycięstwami.
Po drugiej stronie stanie młoda Brytyjka Watson. U niej trochę na odwrót, bo ostatnie dni raczej średnie, bez fajerwerków. Na początek w AO pokonała, po trzech setach Rumunkę Cadantu, lubującą się w kortach ziemnych. Na pewno Brytyjka nie zaliczyła tego meczu do tych udanych, mimo tego, że od połowy 2. seta to tylko ona istniała na korcie.
Wszystko wskazywałoby na Watson, ale jest jeden szczegół. Szczegół, który dla mnie jest najważniejszy ze wszystkich.
Pervak gra ofensywnie i w związku z tym popełnia sporo niewymuszonych błędów.
Warto spojrzeć, jaki styl proponowały zawodniczki, z którymi ostatnio wygrywała Pervak.
Barthel - typowo ofensywna, solidna z głębi, ale popełniająca za dużo błędów
Ula - także ofensywnie usposobiona, ze słabą łepetynką
Wozniacki - jedyna zawodniczka defensywna, z którą wygrała Pervak. Jednak samą defensywą nie można wygrać. Potrzebne jest urozmaicenie, a tego Dunce brak.
Ponadto zwycięstwa z King, Sirotkiną i Glatch. King gra niezbyt ofensywnie, Sirotkina, żeby nie skłamać nie wiem, ale jest Rosjanką i jest wysoka, więc zapewne ofensywa i Glatch także skupia się dużo bardziej na ofensywie.
I tutaj jest wielki plus dla Watson, a katastrofa dla Pervak.
Brytyjka gra defensywnie i lubi takie rywalki, które po 1. secie się wystrzelają, a do takich należy Pervak. Atutem 20-latki jest także dobre przejście z defensywy do ataku. Jak trzeba to potrafi przebijać do bólu, znakomite poruszanie się po korcie. A to na pewno sprawi, że Kazaszka będzie tłuc z całych sił. Oczywiście, kilka razy wejdzie, jednak w dłuższym okresie czasu zaczną mnożyć się błędy, Ksenia będzie zirytowana i zdenerwowana stylem gry Watson i w konsekwencji masa punktów oddawanych przez UE.
Możemy zobaczyć na przykładzie pojedynków Watson - Sharapova, że Brytyjka umie grać z hitterkami. W dwóch meczach tych pań zobaczyliśmy po trzy sety. Fakt faktem, że to Rosjanka wychodziła z nich zwycięsko, ale nie porównujmy klasy Pervak do Maszy - niebo a ziemia.
Kogoś może rozśmieszyć, że próbuję, niczym Romek Kołtoń, rozpisać jak będzie wyglądał mecz, ale naprawdę bardzo liczę na taki przebieg spotkania i w moim odczuciu ww. jest bardzo prawdopodobnym scenariuszem jutrzejszego spotkania.
Kończąc. Ktoś może zapytać dlaczego Brytyjka zagrała tak słabo półtora seta z Cadantu. Odpowiedź moja jest taka, że spotkały się dwie defensywne zawodniczki. Cadantu, mimo, że jest lepsza na kortach ziemnych jest niewygodnym rywalem dla Watson, ponieważ gra podobnie stylowo do niej. Najprawdopodobniej ciemnoskóra Brytyjka chciała kończyć winnerami i to udawało się częściowo i w efekcie przegrała seta. Jednak w jutrzejszym spotkaniu w rolę zawodniczki zdecydowanie częściej psującej wcieli się Pervak i to ona, moim zdaniem zejdzie z kortu jako przegrana.
Watson @2.33 Unibet
WYNIK: 4-6 7-6(7) 6-2

E: Co do stylu to przyznaję, że przekoloryzowałem. Nie oglądałem dużej części spotkania, ale na oficjalnej stronie AO, w statach mam liczbę 57 przy niewymuszonych u Pervak, więc nie można jej nazwać też bardzo regularną(z drugiej strony jeszcze o kilka więcej miała ich Watson). Ogólnie z tego co widzę po przebiegu to dziwny mecz. 3 meczowe Pervak przy **6-3 w TB dla Pervak.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Pervak gra ofensywnie i w związku z tym popełnia sporo niewymuszonych błędów.
Po tym zdaniu przestałem czytać analizę. Pervak nie jest zawodniczką ofensywną a bazuje na regularności i DEFENSYWIE. Zresztą jakie ona ma warunki do tej ofensywnej gry? Jak można być zawodniczką ofensywną z takim serwisem i tak małą siłą uderzeń?
Tak z czystej ciekawości, widziałeś ją chociaż raz w akcji?

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Po tym zdaniu przestałem czytać analizę. Pervak nie jest zawodniczką ofensywną a bazuje na regularności i DEFENSYWIE. Zresztą jakie ona ma warunki do tej ofensywnej gry? Jak można być zawodniczką ofensywną z takim serwisem i tak małą siłą uderzeń?

Tak z czystej ciekawości, widziałeś ją chociaż raz w akcji?
Mała siła uderzeń? Przestań. Pervak uderza z dużą siłą i zdania nie zmienię. I tak, widziałem ją w akcji. W większość uderzeń wkłada bardzo dużo mocy i nie powiesz mi, że tak nie jest. Wiadomo, że to nie Kvitova i tyle nie psuje, ale jest zawodniczką ofensywną.

I nie rozumiem zdania. &quot;Jak można być zawodniczką ofensywną z takim serwisem...&quot; Pierwszy przykład z brzegu. Jie Zheng.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
V. Azarenke też kiedyś coś bardzo bolało w meczu z Agnieszką, i była wzywana pomoc medyczna,(chyba turniej w Doha ale nie jestem pewien) nie przeszkodziło to jej aby wygrać turniej. Jeżeli Williams coś naprawdę dolega to pełen szacun że wygrała 6:0, 6:0. Według mnie nie ma się czym martwić i takie szukanie dziury w całym to za wcześnie według mnie.

K. Pervak - H. Watson - 1 (1,53)⛔
bet365
Oczywiście że K. Pervak popełnia bardzo dużą ilość błędów i nie jest sobą jeżeli nie zrobi ich przynajmniej 5 ale mowa tutaj o błędach podwójnych wynikających z serwisu. Co do ogólnego typu to skłaniam się raczej do gry własnie na Ksenie która ostatnio gra na niezłym poziomie. Odprawia niezłe rywalki nawet jeżeli nie są w formie. Mowa tutaj głównie o U. Radwańskiej i C. Wozniackiej. O samej H. Watson ciężko coś powiedzieć w tym roku. Wymęczyła się A. Cadentu która gra piach od dłuższego czasu. Dziewczyna ma 10 porażek z rzędu i to nie z Azarenką. Skłaniam się raczej na K. Pervak która jest wytrzymała i potrafi pograć nawet kilka spotkań na wysokich obciążeniach co pokazał chociażby ostatni jej turniej.

A. Kerber - L. Hradecka - 2:0 (1,40)✅
Expekt
Czeszka nie zachwyca formą. Z pewnością nie jest to forma z ubiegłego roku chociażby z Quebecku. Jak wiadomo to był wtedy turniej halowy. Lucie nigdy jakoś specjalnie nie grała na nawierzchniach twardych dobrze. W ubiegłym roku rozegrała zaledwie 7 spotkań na hardzie wygrywają tylko 4 z drugim lub trzecim garniturem. W Melborune przeszła pierwszą rundę bez straty seta jednak ten drugi był wymęczony w tibreaku. Rywalka nie radziła sobie z mocnymi uderzeniami Lucie w dodatku drugie podanie Kiki Bartens nie istniało. Pierwszy serwis holenderki był nawet skuteczniejszy od . Hradeckiej. Obie zawodniczki popełniały masę jednak błędów podwójnych. Czeszka zgromadziła ich aż 5. nie klei jej się i taka jest prawda. Lucie wolałby zapewne rozgrywać szlema na hali albo na mączce. A. Kerber tez nie porywa obecnie ale siłą uderzeń nie będzie już ustępować. Serwis Niemki w meczu z E. Svitoliną działał dobrze, co mnie zdziwiło najbardziej to tylko jeden błąd podwójny A. Kerber. Niemka jak wiadomo nie zachwyca regularnością podań i często zdarzają jej się błędy podwójne. Np. w meczu z M. Puing w Brisbane miała aż 10 błędów podwójnych. W Sydney i w w tym turnieju narazie wygląda to obiecująco. Kursy na Niemkę lecą w dół mimo że już i tak są prawie na dnie. Rywalki nigdy nie grały ze sobą na hardzie ale nie widzę tutaj większych szans dla Czeszki
by scotratez​

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Co myślicie o tym żeby grać teraz przeciwko Serenie Williams.Nie za dobrze wyglądała ta jej kostka , może jakiś krecz się jej przytrafić.Generalnie Ci co grali po kursie 2,10 jej wygraną w AO chyba lekko narobili w gacie ????
Co najwyżej lekko się zaniepokoili, ale robienie w gacie?

Tako rzecze Serena:
&quot;I mean, unless something fatal happens to me, there&#39;s no way I&#39;m not going to be competing. I&#39;m alive. My heart&#39;s beating. I&#39;ll be fine.&quot;
O ile to nie jest jakaś mega poważna kontuzja (póki co wszystko wskazuje że nie jest) to niewiele zmieni. Williams była już na łożu śmierci, z tym też sobie poradzi.

lothar 251

lothar

Użytkownik
Flipkens-Zakopalova 2 @1.65

Zakopalova jest niewatpliwie tenisistka o wiekszych umiejetnosciach technicznych niz Flipkens, ale o duzo slaaszym podaniu. Flipkens z kolei prezentuje bardzo agresywny tenis. Na pewno seris jest rowniez duzo wikeszym atutem Belgijki. Wyniki tym roku narazie obydwie tenisistki maja pozytywne. Zakopalova byla w finale w Shenzen, gdzie grala bardzo ladnie i przegrala zaciety final z Na Li. Flipkens udalo sie zrobic polfinal w Hobart. W moim odczuciu jednak Zakoplaova gra lepiej i z pewnoscia wyzej znajduje sie w moim osobistym rankingu. Zreszta wyniki 1 rundy to tez bie jest przypadek. Flipkens ograla dosc drewniana Bratchikova, mimo ze Bratchikova rok temu byla az w 3 rundzie Aussie Open. Zakolapalova zdemolowala Scheepers, oddajac w meczu tylko 3 gemy, a uwazam ze Afrykanka to naprawde niezla tenisistka, ktora nieraz jzu zaskoczyla in plus. Suma sumarum, zwyzkujaca forma Zakopalovej to dobry prognostyk, a ze jestesmy na szlemie to tym bardziej cenic nalezy zawodniczki o wiekszym rzemiosle tenisowym.
Boże co to za brednie, Zakopalova gra techniczny tenis ?! o_O Kolego jej tenis polega na bombardowaniu ile fabryka dała po liniach. Także albo pomyliłeś zawodniczki albo nie odrobiłeś pracy domowej. Jeżeli nie masz o czymś pojęcia to nie wypisuj takich głupot bo jeszcze ktoś zasugeruje się twoją &quot;analizą&quot; i jakąś kasę postawi.

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
podzielam zdanie użytkowników, którzy już wcześniej pisali o meczu...
Stosur - Zheng 2 3.40 ✅
Pojedynek drugiej rundy Australian Open pomiędzy reprezentantką gospodarzy Samanthą Stosur a Chinką Jie Zheng. Oczywiście ranking przemawia za Australijką, która jest 9, Chinka dopiero 40. Pierwsza runda w wykonaniu obu nie była specjalnie udana, jak wiadomo awansowały ale nie bez kłopotów, Stosur wygrała 7:6 6:3 z Tajwanką Chang, natomiast Zheng 6:1 3:6 6:4 ze swoją młodą rodaczką Zhang. Czas jednak przejść do argumentów, które przemawiają za Chinką, pierwszy to taki że Australijka w swoim turnieju, we własnym kraju gra bardzo przeciętnie, mnóstwo występów i najlepszy wynik zaledwie czwarta runda. Natomiast Zheng była tu nawet w półfinale, a ogólnie w trzech ostatnich występach w Australian Open najgorszy wynik to czwarta runda. Kolejnym argumentem w stronę Chinki jest fakt że spotkały się już w tym roku w Australii i wygrała Zheng 6:3 6:7 6:4, no i oczywiście kurs, można znaleźć nawet 3.40 na Chinkę, warto spróbować. Ewentualnie dla mniej odważnych jakieś handi w stronę Chinki, choć uważam że warto zaryzykować wygraną, kursy na to są bardzo atrakcyjne.

szef10 216

szef10

Użytkownik
Madison Keys - Tamira Paszek 1.36✅

Irina-Camelia Begu - Agnieszka Radwanska 1.15✅
Handicap na sety ( 1.5 : 0 )

Jie Zheng - Samantha Stosur 1.89✅
Handicap na sety ( 1.5 : 0 )

AKO 2.95✅

Dzisiaj troche spóźniłem się z typami, sporo było pisane na temat tych spotkań więc nie ma sensu powtarzać. Tylko tak w skrócie...
1. Paszek bez formy, słynie z tego ze jest z niej ogromny walczak, biega na maka do ostatniej piłki, ale przy takiej ilości błędów jakie robi i słabym serwisie Keys nie powinna mieć problemów
2. Na początku myślałem żeby zagrać hc gemowy w strone Begu, ale tam może być a styk zbyt duże ryzyko, powinno być szybko dla Agi
3. Presja, spora ilośc niewymuszonych błędów nieregularność Stosur powinna pozwolić Chince spokojnie wygrać przynajmniej seta, tydzień temu wygrała, często grały 3 setówki, to bedzie &quot;brzydki&quot; mecz nie do jednej bramki ????

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Caroline Wozniacki - Donna Vekic
Typ: 2
Kurs: 5,23 (Pinnacle)
Vekic to jeden z największych talencików w tourze. Powoli wdrapuje się do WTA i skutek może się okazać piorunujący. Jej bilans na hardzie w całej karierze to 58/12, a tylko w zeszłym roku 40/9. 1996 rocznik, a na koncie więcej ITF-ow niż niejedna seniorka. W Taszkencie była w finale. Uległa Begu, która miała wtedy życiową dyspozycję (nigdy nie widziałem tak dobrej gry Rumunki jak w tamtym meczu). Jest jeszcze sporo do poprawy, ale ma czas. Na pewno imponuje jej pazur na korcie. Styl gry zupełnie inny od jej jutrzejszej rywalki, a jak wiemy, Wozniacki niekoniecznie radzi sobie z takimi rywalkami - chyba, że te same się wyniszczają siatkami i outami. Uważam, że ten kursik to spore value i kto nie zagra, ten trąba. Caroline nie powala formą od dawna, miewa wzloty, ale ogólnie jest marnie. Podobno zagrała słabiutko z Lisicki i jej błędom może dziękować za awans do drugiej rundy. W Brisbane przegrała z Pervak w pierwszej rundzie, a w Sydney z Kuznetsovą w drugiej. Donna zaczęła rok od robiącego wrazenie 6-1 6-2 z Hlavackovą. Będzie ciężki mecz, a na pewno nie wierzę w spacer dla Dunki. Do boju Vekic! Oddsy od wczoraj ładnie poleciały w dół.

wilku141 190

wilku141

Użytkownik
co myslicie o Overku 21 gema w meczu Kvitova-Robson? Laura może powalczyć a Kvitova jak wiadomo bez formy ale tak łatwo nie odda.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Maria Sharapova - Venus Williams 1 1.32 Marathon

Brac poki jest, a spadnie szybko. kurs nieporozumienie jak dla mnie. Sharapova w swietnej formie, Venus - no coz,w szyscy wiedza jak to z nia teraz jest. Juz dzis wcale nie miala tak latwo z Cornet, ktora ja zdolala przelamac chyba ze 2-3 razy. Sharapova w gazie, takiego kursu nigdy bym sie nie spodziewal. Brac i korzystac, jak dla mnie 32% lokata.

Otrzymane punkty reputacji: +4
prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Julia Putintseva - Carla Suarez Navarro 1 @ 2,86 Maratończyk ⛔ 6:1, 6:7(5), 2:6

To będzie zupełnie inne spotkanie niż z Sarą Errani. Wtedy Carla grała z zawodniczką o bardzo podobnej charakterystyce do swojej, czyli dość delikatnie, cierpliwie, piłki na dość wysokim pułapie. Hiszpanka wygrała w dużej mierze dzięki dobrze funkcjonującemu bh, już dawno nie widziałem żeby tak trafiała tym uderzeniem. Dziś spotka się z zupełnie inną zawodniczką. Gorzej poruszającą się po korcie od Sary Errani, ale za to grającej o wiele mocniej, potrafiącą zabić lekki serw lub zbyt krótkie uderzenie jednym, mocnym fh lub bh. Nie ma tu miejsca na zbyt długa przebijankę. Kazaszka to na prawdę duży talent, na twardej nawierzchni czuje się świetnie, powinna wygrać z Carlą Suarez Navarro. Dodatkowo polecam obejrzeć ten mecz ze względu na dosłownie wybuchowy temperament Putintsevej. Jest na co popatrzeć ????
Dobrze wyglądają po za tym : Kuznietsova, Wickmayer, Vinci i mimo fatalnego bilansu w ostatnim czasie Shahar Peer. Kurs ogromny.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Serena Williams - wygra turniej (1,95) trwa
Agnieszka Radwańska wygra swoją kwartę (2,75) trwa
Agnieszka Radwańska - Bojana Bobusic - 1 set over 7,5 gemów (1,66)✅
T. Pironkova - R. Oprandi - 1 (1,50)⛔
M. Barthel - K. Pervak - 2 (2,75)✅
C. Dellacqua - M. Keys - poniżej 20,5 gemów (1,72)⛔
Yung-Jan-Chan - Daniela Hantuchova - +3,5 gemów Yung Jan-Chan (1,80)✅
A. Ivanovic - M. Czink - under 18,5 gemów (1,53)✅
C. Wozniacki - S. Lisicki - 1 (1,50)✅
S. Williams - E. Gallovits-Hall - under 15,5 gemów (1,72)✅
U. Radwańska - J. Hampton - 2 (1,54) ✅
Madison Keys - Tamira Paszek 2:0 (2,10)✅
K. Pervak - H. Watson - 1 (1,53)⛔
A. Kerber - L. Hradecka - 2:0 (1,40)✅
----------------------------------------------------------------

Dzisiejszej nocy przyznam, że uśmiałem się jak nigdy z meczu S. Stousur i J. Zheng.. Gratuluje oczywiście kolegom za typ przeciwko Stosur. Początkowo podchodziłem do tego z lekkim dystansem - w końcu jej rywalka grą nie powala ostatnio no i tak też było, ale Australijka to już totalnie. n/c. Byłem pewien że większej nieporadności Stosur niż w Stambule czy podczas finału ubiegłorocznego w Moskwie z C. Wozniacki nie ujrzę a jednak. Takiego anty-tenisa to ja już dawno nie oglądałem w TV. I muszę niestety zrzucić z mojego prywatnego rankingu klaunów tenisowych Melbourne Sabine Lisicki z tronu. S. Stosur pobiła wszelkie rekordy. Początkowo te jej rozrzuty serwisowe trafiające we wszystko co jest przed nią łącznie z chłopcami od po podawania piłek było nawet zabawne. Raz się nawet oblałem herbatą jak Stosur któryś z rzędu wybiła piłkę mniej więcej w stronę słońca. S. Stosur jednak prawdziwą rewelacje zrobiła w secie ostatnim gdzie mając na tacy swoją rywalkę przegrała mecz w stylu S. Lisicki dokładając do tego fantastyczną umiejętność nie trafiania piłki w kort. Australijka tremowała się w pierwszym secie, jak przegrała go, nerwy puściły i wygrała pewnie bez seta numer dwa. W secie trzecim budując przewagę nerwy zjadły ją znowu a ak już jej rywalka wyrównała stan bodajże z 5:2 wiadomo było już co się stanie. Zastanawiam się tylko jaki buk miał jaja ustalać wtedy kurs na live 7.00 na Chinkę przy wyrównaniu gemowym w trzecim secie. Australijka nie dość że ma wielkie problemy z regularnością i swoim serwisem to w dodatku nie potrafi grać przy swojej publiczności. Jeżeli chodzi o Chinkę to jej gra również nadawała się do cyrku. Obie dziewczyny powinny iść na naukę serwowania piłki, a Chinkę dodatkowo na naukę gry przy siatce.. bo dzisiaj to wyglądało jakby siatka grała z nią. Ogólnie poziom meczu dno totalne, cyrk jakich mało w tym turnieju. Cały mecz to był dobry kabaret, aż wstyd że taki poziom oglądamy na poziomie 2 rundy wielkiego szlema i to z takimi doświadczonymi zawodniczkami które osiągały w swojej karierze świetne rezultaty.

Su-Wei-Hiseh - S. Kuzentsova - 0:2 (1,90)✅
Bet365

Tutaj odkrywczy specjalnie nie będę. Rosjanka chwyciła niezłą dyspozycję w Sydney i wszystko wskazuje że ją podtrzyma. Nowa rywalka bardziej wymagająca niż poprzednia. Su-Wei-Hiseh miała bardzo udany ubiegły sezon. Jednak najlepsze wyniki notowała tylko na kortach w Azji. Tutaj odprawiła z problemami w pierwszym secie Hiszpankę która nic szczególnego nie gra. Tajwanka jest bardzo aktywna na korcie dużo pracuje, jej return jest nawet niezły pytanie tylko jak się sprawdzi przy sile zagrań Rosjanki. Drugi serwis wygląda słabo, Rosjanka będzie miała go na tacy. Co do serwisu S. Kuznetsovy to wygląda w tej chwili bardzo fajnie. 0 błędów podwójnych w pierwszym meczu a skuteczność zdobytych punktów z pierwszego serwisu to 70% natomiast z drugiego 85%. Wysoka do tego skuteczność punktów zdobytych przez return 54%. Należy jednak zwrócić uwagę że ostatnia rywalka Rosjanki zagrała fatalnie i nic jej nie wychodziło. Nie będzie to raczej mecz jednostronny ale jeżeli S. Kuznetsova podtrzyma swoją dyspozycję to powinna zamknąć spotkanie w dwóch setach.
L. Robson - P. Kvitova - 1 (2,20)✅
bet365
W tym przypadku nie mam wiele do dodania. Jak gra Petra wiedzą wszyscy którzy oglądają tenis nawet od czasu do czasu. Czeszka jest nieregularna, popełnia przerażającą ilość błędów własnych, jej gra jest zależna od humorów, jest nieobliczalna, gra często jest ryzykancka. Posiada potężny return ale co z tego skoro nie trafia. Nie wytrzymuje długich wymian Czeszka, szybko się śpieszy. L. Robson formy jeszcze nie ma wyregulowanej w tym sezonie. Chociaż ostatni mecz już wyglądał interesująco. Warto podkreślić że w ubiegłym sezonie na hardzie sprawiała bardzo dużo niespodzianek podczas US Open. Ten Szlem zaczęła również bez kompleksów. W pierwszym meczu miała aż 11 asów serwisowych. Punkty zdobyte po pierwszym podaniu to 74%. Zdarza jej się jednak sporo błędów podwójnych przy podaniu, chociaż przy Kvitovej to i tak wygląda dobrze. Czeszka w ostatnim spotkaniu miała ich 7. L. Robson umie prowadzić długie wymiany i w tym upatruje spore szanse dla Brytyjki. Petra będzie chciała zapewne szybko kończyć i podejrzewam że będzie często kończyć w siatce lub na autach przy tej dyspozycji.

by scotratez​

Otrzymane punkty reputacji: +9
dx2 280,5K

dx2

Użytkownik
Date Krumm-Peer 2:0 w setach @1.8
Oczywiscie jest ryuzykownie, ale zbyt maly kurs na Japonke, zeby grac indywidualnie jej wygrana. O Kimiko mozna pisac dlugo i sporo. W koncu to zawodniczka, ktora pamieta dobrze lata 90-te w tenisie w poprzednim wieku. Date byla z pewnoscia klasowa zawodniczka, a kiedys nawet zawodniczka TOP 5, chcoiaz malo osob pewnie to pamieta. Wyniki tez byly niezle bo Kimiko w przeszlosci ma prawie wszystkie polfinaly szlemowe ( oprocz USO). Date jzu raz konczyla kariere, ale wrocila do tenisa i mimo 42 lat na pocztaku tego roku prezentuej sie bardzo dobrze. Zreszta wczoraj zostala najstarsza zawodniczka , ktora wygral mecz szlemowy. O Shahar Peer tez mozna wiele pisac, bo to tez byla (jest) ciekawa zawodniczka, ale Izraelka sie gdzies zagubila i narazie nie wyglada to zbyt ciekawie. Zreszta skoro nie byla nawet faworytka w meczu z Panova to mowi to jzu samo za siebie, a o wygrana w meczu z Rosjanka nie bylo latwo. Date zakoczyla w 1 rundzie Petrova i forma jest. Poza tym w Sydney smignela kwalifiakcje z klasa i bezproblemowo. Wygrany pewnie mecz z Dellacqua i porazka z Agnieszka Radwanska 4-6 3-6, lae to zadna ujma. Poza tym zwrocilbym tutaj na jedna rzecz w meczu z Polka. Agnieszka w tym meczu miala skutecznosc 1-ego podania na poziomie roche ponad 50 procent i to chyab najslabszy wynik pod tym wzgledem Agnieszki od poczatku sezonu, jezeli dobrze pamietam, wiec juz to pokazuje jak niewygodna rywalka potrafi byc Japonka. Agnieszka ogranela ten mecz przy drugim podaniue Date, ale tez daje to do myslenia. Tenis Date jest troche inny i naprawde widac to ogladajc Kimiko, ze troche nie przypomina to obecnego tenisa, ale jest to tez tenis urozmaicony, bo Japonka nie boi sie zaatkowac siatki, co takie popularne w kobiecym tenisie nie jest. 42- lata to tez nie powinien byc problem, bo Date niczego nie brakuje, a czynnik wiekowy wydaje sie miec jakby mniejsze znaczenie niz u mezcyzn, dlatego jestem w stanie podjac tutaj nawet zwyciestwo w dwoch setach weteranki.
Suarez Navarro-Putintseva 1 @1.5
Nie mialem jakos okazji zobaczyc Putintsevy na zywo, ale oczywiscie wyniki znam. Wydaje mi sie, ze jednak Hiszpanka bedzie gora. Suarez technicznie jest naprawde niezla, ale brakuje sily. Niemniej jednak ta tenisistak potrafi zawalczyc z duzo lepszymi zawodniczkami. Taki turniej przed Aussie Open jak w Hobart w wykonaniui Suarez brac powaznie raczje nie mozna, bo na przyklad porazka z Govortsova, gdzie Suarez ugrala w meczu 2 czy 3 gemy na pewno nie byla meczem na powaznie. Wygrana z Errani juz na pewno tak i mimo, ze byla to niespodzianka to jednak potrafie zrozumiec wygrana Suarez. Zreszta przypomne, ze Suarez raz na Aussie Open sprawila sensacje ogrywajac kilka lat wstecz Venus Williams, a Venus nie byla wtedy jeszcze taka slaba i czolowka sie z nia liczyla. zatem wspomnienia Carlka ma na pewno dobre. Nie jestem w tsanie przeniesc tego na gre Putintsevej, ale Rosjanka narazie nie ma az takich osiagniec w tourze, wiec spodziewam sie wygranej malej Hiszpanki.

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Annika Beck - Ayumi Morita

Udany początek sezonu dla obu zawodniczej. Morita zaczęła sezon od katastrofy z Peng 1-6 1-6, później bardzo dobry start w Sydney, a na koniec ugrany jeden gem z Na Li. Gra dosyć chimerycznie. Bardzo dobry mecz przeplata słabym kolejnym. Warto zwrócić uwagę na tą zawodniczkę. Jest nieduża, ale cechują ją mocne uderzenia(podobnie jak Jie Zheng). Serwisem nie straszy i nie postraszy zapewne nigdy. Posiada oburęczny backhand jak i forehand, co dzisiaj jest rzadkością.
Naprzeciwko niej stanie niespełna 19-letnia Niemka Beck. Jak wspomniałem wcześniej także udany początek sezonu. Grała tylko jeden turniej, w Shenzhe, gdzie przegrała mecz, który winna wygrać. Miała już przy swoim serwisie piłkę meczową z Peng. Czyli obie zawodniczki przegrały z Chinką, ale lepsze wrażenie pozostawia postawa Anniki. Uważam, że Niemka jest w swojej optymalnej dyspozycji. Poprzedni rok znakomity i przesunięcie się z 3. setki na 71. miejsce w rankingu, gdzie na 72. znajduje się... Morita ;)
Pojedynek sąsiadek z rankingu.
Beck posiada lepszy serwis aniżeli Morita, z głębi kortu regularniejsza. Morita jest zdecydowanie bardziej ofensywna. Po udanym serwisie często zagrywa stroną forehandową z całych sił. Jednak czy taka taktyka przyniesie owoce przy regularności Niemki? Wątpię.
Podam dwa bety, jeden jak dla mnie pewny, drugi ryzykowny, ale przeczucie ????
Mimo, że Beck lubi zagrać jednego słabszego seta, którego nieznacznie przegrywa to:
Beck @1.55
oraz
Beck -1,5s @2.47
Comeon​

papa-smerf 107

papa-smerf

Użytkownik
Spotkanie:putintseva Yulia-Suarez-Navarro Carla
Typ:putintseva Yulia(+1,5 seta)
Kurs:1.71

Analiza;
Wczoraj ładnie udało się trafic Flipkens,dlatego dziś też zagram WTA do pojedynku wybrałem dosc ciekawe spotkanie miedzy 122 rakieta i 33 rakieta swiata,mowa oczywiście o Yulii Putintsevei i Carli Suarez-Navarro.
Fawortka oczywiscie jest o 7 lat starsza hiszpanka która zajmuje 33 miejsce w rankikingu WTA i która pokonała sensacyjnie włoszke Errani 6-4,6-4 w pierwszej rundzie,11 nrakiete swiata.Jak wiadomo hard i włoszka to nie jestnajlepiej,zdecydowanie lubi Clay.
A wiec zajmimy sie na poczatek faworytka,czyli hiszpanka Suarez-Navarro,tak jak wspomniałem mecz z 1 rundy był jedynym wygranym w tym roku,w tym meczu Carla dała sie aż 6 razy połamac na 10 serwowanych gemów,czyli nie było za dobrze,wczesniej odpadała w pierwszej rundzie w Hobart i Brisbane po bolesnych porażkach z Govortsovą 6-2,6-1 w tym meczu przegrała 6 na 7 gemów przez siebie serwisowanych!!!Z Petrą Kvitovą porażka 6-3,6-4 i 5 na 10 przegranych gemów przy swoim serwisie.Jak dla mnie Suarez gra słabo przy swoim podaniu co może wykorzystac młodziutka 18 latka z kazachstanu gdzie w 1 rundzie,pokonała 35 rakiete swiata McHale 2-1;6-1,6-7,6-2 gdzie przy 14 swoich serwisach dała się tylko raz przełąmac rywalce.
Duży plus jak dla mnie w strone młodej Yulii po pierwszej rundzie,Yuli bilans w tym roku to 2 wygrane i 1 porazka,wygrana w AO i start w kwalifikacjach w Hobart
gdzie wygrała z Rajjic 6-4,7-5 i poległa z Arruabarreną-Vecindo 6-4,2-6,7-6 .Biorac dotychczasowe pojedynki obu zawodniczki na hardzie to Yulia 27 wygranych i 12 porazek,Karla zaś 93 wygrane 70 porazek czyli plusik maly dla zawodniczki z kazachstanu.Yulia ta dziewczyna nie wysokczyła nie wiadomo skad w tamtym roku już pokonywała dosc solidne zawodniczki min.Jovanovski Bojana,Svitolina,Soler-Espinosa,czy też urwanie seta Date K.
Dlatego ten typ na ten mecz dosc dobry i urwanie seta hiszpance,a kto wie i może i całego meczu.Powodzenia .Yulia po seta!!!

Spotkanie.
Wozniacki-Vekic
Vekic+6gema 1,70
Analiza krótko;
Drugi typ to przeciw Karolinie .Jak dla mnie to nie zachwyca jak za dawnych czasów,jej mecze są tak nazwe wymęczone po trudach,w tym roku tylko z nasza Ulką wygrała gładko 6-1,6-2
która mozna to głośno powiedziec jest bez formy i juz jej nie ma na AO.Wozniacki w pierwszej rundzie wygrała ,prawie przegrany mecz z Lisicki 2-6,6-3,6-3 wcześniej porażki z Kuznetsova 7-6,1-6,6-2
i Pervak 2-6,6-3,7-6 trzy setowe pojedynki szału nie robią,dziś rywalka jest młodziutka chorwatka która w pierwszej rundzie pokonała gładko czeszke Hlaveckova 6-1,6-2 i to był jedyny mecz Vekic
w tym roku,Vekic na Hardzie do tej pory bilans 58 wygranych przy 12 porazkach.Myśle że warto pograc w strone chorwatki hondicap dodatni,do tego zmęczenie dunki.+6 gema po kursie 1,72 wydaje sie dobrą opcja.

Dobry typ kasztaneiro ,w 100% popieram

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
4 kwartę wygra - Maria Sharapova (1,57)
bet365
Jasmin Bogow ma rację, chociaż to dopiero będzie wiadomo pojutrze po wyniku spotkania ale tak naprawdę Maria Sharapova gra w tej chwili bardzo skutecznie i powinna poradzić sobie z V. Williams. Rosjanka praktycznie wszystko trafia. Ja rozumiem że ostatnie rywalki to kelnerki, sam się biłem z underem gemowym na ostatnie spotkanie ale pomyślałem sobie, no dobra pierwsza rywalka nie miała dnia a Maszy wyszedł mecz. Tutaj mamy kolejny rowerek w wykonaniu M. Sharapovej i kompletnie bezradną rywalkę. Zgadza się oczywiście - rywalka to był tzn pionek na szachownicy który należało zbić. Przecież serwis M. Doi praktycznie nie istniał. Punkty zdobyte z pierwszego podania to 29% skuteczności, natomiast z drugiego 22%. Jednak tak efektowne zwycięstwa pokazują że Rosjanka jest skoncentrowana w całym spotkaniu, walczy o każdy gem, każdy punkt i jest do tego przerażająco skuteczna. Punkty z pierwszego podania Marii w Japonką to 89% skuteczności.Oczywiście mogą jej się zdarzyć i pewnie zdarzą słabsze okresy w grze ponieważ rywalki będą co raz bardziej wymagające tudzież V. Williams jednak na chwilę obecną to Maria zachwyca w Melbourne. Obok niej tylko S. Williams sieje pogrom. Oglądam właśnie kandydatki do wygrania kwarty numer 4 i nie widzę innego nazwiska jak Maria Sharapova. Jutro tak jak napisał Jasmin Bogow Rosjanka ogra Amerykankę i kurs spadnie już zupełnie. Ostatnią linią obrony tak naprawdę zostanie A. Kerber. Madison Keys pomimo fantastycznego serwisu podczas wymian sporo piłek wyrzuca na aut. Nie jest tak regularna jak Maria która będzie każdym uderzeniem chciała skończyć. Nie sądzę aby Masza sobie z nią nie poradziła. Reszty nawet nie będę opisywał ponieważ szkoda serwera. Wymienię tylko inne potencjalne kandydatki do wygrania kwarty;(Marion Bartoli, K. Flipkens, E. Makarova).
by scotratez​

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom