>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open '12 - turniej główny kobiet

Status
Zamknięty.
S 11

seaars

Użytkownik
Azarenka-Radwańska 2@3,20 Pinnacle

Nikt nie poruszył jeszcze tematu tego spotkania,więc pozwolę sobie go napocząć. Oglądałem wszystkie mecze w AO obu pań.Obie są w życiowej formie. Azarenka popełnia bardzo mało własnych błędów,a to w sumie wcześniej przeszkadzało jej w wygrywaniu poważnych imprez. Nie przeszkadzają jej nawet wyśmiewający jej stękanie australijscy kibice. Radwańska utrzymuje formę z końca sezonu 2011. Jednak do swojego sprytu i techniki dołożyła według mnie jeszcze siłę uderzeń i mocniejszy serwis. Nie wiem skąd się to wzięło,bo przecież przez 1,5 miesiąca ciężko się tak wzmocnić siłowo. No ale widać dzięki temu większą pewność w grze Polki. Ostatnie mecze obu zawodniczek to 3-setowe,strasznie zacięte pojedynki:2-1 w marcu 2011 wygrała Viktoria(7-6 w 3.secie),2-1 wygrała Agnieszka w półfinale w Tokio w październiku no i ostatnio w Sydney w półfinale lepsza Aza też 2-1. Dla mnie to są równorzędne zawodniczki na chwilę obecną,więc taki kurs na Polkę jest dla mnie zaskoczeniem. Co ciekawe kurs od wczoraj urósł.Ja to gram i mam nadzieję na pierwszy Wielkoszlemowy półfinał polskiej tenisistki.
Polka jest ewidentnie w formie, lecz obawiam sie, iz moze nie byc w stanie pokonac swietnie dysponowanej Azarenki. Z pewnoscia bedzie to zaciete spotkanie, dlatego proponuje :
Agnieszka Radwanska + 3.5 @2.0

death89 84

death89

Użytkownik
Caroline Wozniacki - Kim Clijsters 2 2,20 (bet365) ✅✅✅
Może w ogóle nie mam racji, ale myślę, że warto spróbować. Caroline nie wygrała żadnego Szlema, co jest ewenementem, bo od pierwszej rakiety świata wymaga się tego. Konsekwentnie od kilku lat odpada najczęściej w 4. rundzie, albo najpóźniej w połfinale. Myślę, że własnie teraz przyszedł na to czas. Nie gra w AO nic najzwyczajnego, w turnieju poprzedzającym Szlem przegrała z Agą Radwańską, mimo że ta zwykle jej &quot;leżała&quot;. A Clijsters gra fenomenalnie (z Na Li świetny poczatek, niestety potem wychodziłem do pracy, ale ponoć miała problemy zdrowotne, jednak wygrała), do tego wygrała tu rok temu. Kurs dobry, czemu by nie spróbować?

ed: brawo Kim!!

Otrzymane punkty reputacji: +2
ffp 0

ffp

Użytkownik
Polka jest ewidentnie w formie, lecz obawiam sie, iz moze nie byc w stanie pokonac swietnie dysponowanej Azarenki. Z pewnoscia bedzie to zaciete spotkanie, dlatego proponuje :
Agnieszka Radwanska + 3.5 @2.0
Również stawiam na Agę. Dziś w STS-ie kurs na krakowiankę 2.4 więc myślę, że warto. Obie zawodniczki znają się doskonale i raczej o wyniku zadecyduje dyspozycja dnia. Faworytką jest oczywiście Wiktoria ale serce polskiego kibica podpowiada, że już czas by Aga ugrała coś więcej w Wielkim Szlemie. Powodzenia Aga.

C 748

crystiano07

Użytkownik
V.Azarenka vs A.Radwanska @ Over 2.5 @ 2.75
K.Clijsters vs C.Wozniacki @ 2 @ 1.77

Bardzo fajny dubel moim zdaniem. Liczę na to, że dwie przyjaciółki, czyli Radwańska i Wozniacki zmierzą się ze sobą w półfinale Australian Open. Moim zdaniem szansę są na to większe niż oceniają osoby ustalające kursy. Mam tu na myśli oczywiście pojedynek Radwańskiej z Azarenką, gdzie kurs na Agę jest bardzo wysoki, ale ja w tym meczu upatruję przede wszystkim trzysetowej walki, miejmy nadzieję zakończonej wygraną Polki. W H2H zawodniczka z Białorusi prowadzi 6:3, a 5 ich spotkań kończyło się w trzech setach. Ostatnie 3 spotkania to dwie wygrane Azarenki, ale każdy z tych meczów trwał trzy sety. W tym sezonie spotkały się już w półfinale Sydnej, a starcie zakończyło się zwycięstwem Azarenki (1:6 6:3 6:2). Obie zawodniczki są od początku sezonu w wysokiej formie, Azarenka po wygranej w Sydney przechodzi przez AO jak burza i nie straciła jeszcze seta. Agnieszka zaczęła od straty seta z Mattek-Sands, ale kolejne spotkania pewnie wygrała, a w 1/16 straciła tylko dwa gemy przeciwko Julii Goerges. Minimalną faworytką jest Azarenka, ale Isia moim zdaniem będzie dzielnie walczyła, zapowiada się bardzo ciekawe, pełne emocji starcie.
Drugi mecz to pojedynek aktualnie najlepszej tenisistki świata, Caroline Wozniacki z Kim Clijsters. Wozniacki nie straciła jeszcze seta w tym turnieju, ale jej jedyną trudniejszą rywalką była Jelena Jankovic. Clijsters rozprawiła się już z Hantuchową i Na Li i obrończyni tytułu jest blisko 1/2. Poprzedni sezon zaczęła od wygranej w Australii, ale potem grała bardzo rzadko z powodu kontuzji, w Brisbane poddała mecz w półfinale mimo wygrania w pierwszym secie i ciężko jej będzie zwyciężyć z Caroline. Kurs bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
WTA, Australian Open

A. Radwańska - B. Mattek-Sands - 2:0 (1,35) ⛔
T. Pironkova - S. Mirza - 1 (1,50) ✅
L. Safarova – Ch. McHale – 1 (1,50) ⛔
C. Wozniacka - A. Rodianowa - over 17,5 gemów (2.00) ⛔
D. Cebulkowa - M. Rybarikova - 2:0 (1,40) ✅
V Rozzano - M. Bartoli - 0:2 (1,35) ✅
V. Zvonareva - A. Dulgheru - over 19,5 gemów (1,83) ✅
J. Dokic - A. Chekvetadze - 2 (1,66) ⛔
T. Pironkova - G. Voskoboeva - 2 (1,53) ✅
M. Barthel - P. Cetkovkska - 1 (1,40) ✅
A. Parmetier - M. Niculescu - 2 (1,35) ✅
C. Mchale - M. Erakovic - 1 (1,40) ✅
V. Azarenka - zagra w finale (3.20) - 28.01.2012
S. Cristea - U. Radwańska - 1 (1,45) ✅
A. Pavlyuchenkova - V. King - +1,5 set V. King (1,50) ✅
S. Lisiecki - S. Peer - 2 (1,85) ⛔
J.Dokic - M. Bartoli - 0:2 (1,44) ✅
M. Barthel - V. Azarenka - 0:2 (1,45) ✅
A. Radawńska - G. Voskoboeva - 1 (1,18) ✅
I. Benesova - N. Bratchikova - 1 (1,55) ✅
C. Wozniacka - M. Niculescu - +1,5 seta M. Niculescu (2,90) ⛔
Jie Zheng - M. Bartoli - 2
(1,53) ⛔ A. Radwańska - J. Georges - 1 (1,20) ✅
C. Wozniacka - J. Jankovic - +1,5 seta J. Jankovic
(1,55) ⛔ Clijsters K. - Li N. - +1,5 seta Li N. (1,55) ✅
S. Errani - J. Zheng - 2 (1,43 ) ⛔
S. Lisiecki - M. Sharapova - 2 (1,30) ✅
E. Makarova - S. Williams - +7gemów E. Makarova (2,25) ✅
--------------------------------------------------------------------
A. Radwańska - V. Azarenka - +1,5seta A. Radwańska (1,80) ✅
bet-at-home

A więc nadszedł czas na spotkanie na które czekałem już dobre kilka dni temu. Nie żebym od początku wiedział na co postawie w tym meczu, ale spodziewałem się że obie zawodniczki się spotkają, ponieważ drabinka w jakiej znalazły się obie zawodniczki wskazywała z dużym prawdopodobieństwem na konfrontacje tych dwóch pań ze sobą. Nie będę tutaj ogłaszał patriotycznych kazań że Agnieszka wygra bo szanse ma niewielkie. Agnieszka gra bardzo dobry tenis w tej chwili ale Vicotria jednak w tej chwili lepszy. Nie ma sensu stawiać na zwycięstwo V. Azarenki w tym meczu ponieważ poziom obu pań jest bardzo zbliżony do siebie i można się naciąć tak jak kolega nieco wyżej który stwierdził że S. Williams wygra i puścił typ po kursie 1,05 lub lekko wyżej. Obie panie spotykały się już kilkakrotnie i przyzwyczaiły kibiców do pojedynków 3 setowych. Biorąc pod uwagę wagę spotkania i fakt że obie zawodniczki są w dobrej dyspozycji, obie zawodniczki nie grały ostatnio żadnego trzy setowca, z naciskiem tutaj bardziej na Victorie która musi w końcu coś stracić to stawiam na zwycięstwo przynajmniej seta dla Agnieszki Radwańskiej. Oczywiście po cichu liczę ze Polka ogra Białorusinkę chociaż na to atestu bym nie odważył się dać. Nie przy tej dyspozycji Białorusinki.

K. Clijsters - C. Wozniacki - +1,5 seta K. Clijsters
(1,30) ✅
bet-at-home

No Karolina czas najwyższy opuścić korty tenisowe w Australii a przynajmniej w turnieju Australian Open. Obstawiam cały czas uparcie na przeciw Carolinie i w tym pojedynku już obaw nie mam że Carolina się nieźle napoci przy tym spotkaniu. W sumie to może nawet przegrać ten mecz. C. Wozniacka dobrze pokazała się w spotkaniu z Monica Niculescu a także z J. Jankovic jednak L. Clijsters to jeszcze wyższa szkoła jazdy w dodatku dochodzi zmęczenie no i czas najwyższy aby Dunka zagrała coś na 3 sety. Carolina ostatnie swoje dwa ćwierćfinały rozegrała na 3 sety. To mniej więcej taki etap rozgrywek gdzie pojawia się już zmęczenie. Clijsters pokonała ostatnio Na Li więc pytań nie mam co do jej dyspozycji. Na pewno nie odpuści. Obie panie spotykały się już dwukrotnie dwa razy górą była L. Clijsters, oba spotkania na nawierzchni twardej.

Trzymajmy kciuki za Agnieszkę Radwańską nawet jeśli robimy to przeciw naszym typom, w końcu to nasza rodaczka.
by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +6
O 6

olszyn

Użytkownik
w ogole nie biezecie pod uwage, ze podczas ostatniego meczu clijster podkrecila kostke. srodki dorazne + przeplywajaca adrenalina spowodowaly, ze bol nie byl tak odczuwalny i zdolala wygrac mecz mimo 4 meczboli chinki. Po meczu byla bardzo szczesliwa, ale mowila, ze teraz czekaja ja zabiego, mrozenie nogi, dostala tez zalecenie aby trzymac stope na podwyzszeniu, co pomoze w lepszym przeplywie krwi. Zeby wygrac z Wozniacka, trzeba sie sporo nabiegac. Jest ona mistrzynia obrony, brakuje jej jednak popularnych winnersow. Kim Clijsters przyjechala tutaj, aby wygrac, ale mysle, ze mimo pomocy lekarzy, bedzie czula w jakims stopniu, ze stopa nie jest w 100 % zdrowa, a madra gra Wozniackiej rozrzuci ja dodatkowo po korcie, co spoteguje bol. Swojego typu nie opieram jednak tylko na przeslankach zdrowotnych, ale i na sportowych. Uwazam bowiem, ze powoli Wozniacka zacznie wiecej osiagac w wielkich szlemach, bo po prostu jest jedna z najlepszych tenisitek na swiecie. Nie podawajcie tutaj za przyklad meczu z Radwanska, gdzie przegrala w 3 setach, bo widac tam bylo, ze w 3cim sedzie nie grala na 100 %, a dodatkowo Agnieszka grala wtedy naprawde genialny tenis. Tak wiec ja w tym meczu stawiam na Wozniacka. A w meczu Isi zagralem na Polke, bo uwazam, ze wlasnie teraz w koncu przejdzie cwiercfinal wielkiego szlema;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Oczywiście kolega wyżej podaje sensowne nawet argumenty, ale pamiętajmy też o czymś innym.
A. Murray ostatnio borykał się z jakąś kontuzją ponoć w Brisban miał szybko odpaść już z G. Mullerem potem M. Baghdadis nawet nie zdoałał urwać seta Szkotowi, a skończyło się w końcu tak że Andy wygrał cały turniej.
A. Radwańska niedawno była wieszana na sznurku w meczu z A. Petkovic ponieważ była chora. Widziałem typy nawet 2:0 dla Niemki. Skończyło się tak że Agnieszka ograła Petkovic potem Wozniacka a pozniej w trzech setach dopiero przegrała A. Radwańską z V. Azarenką
Teraz słyszę o kostce Clijsters. Zgadza się uraz jest. Jednak nikt z nas nie wie na ile jest poważny, a jeżeli będzie poważny to zawodniczka nie wystąpi lub podczas meczu skreczuje i typ zostanie zwrócony. Jeżeli kogoś bukmacher nie rozlicza walkowera lub kreczu jak zwrot niech się nad typem zastanowi. Mnie osobiście uraz nie przekonuje.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Też się z tym zgodzę.
Rzadko się zdarza, że gracz będzie sprytniejszy od buka.
Belgijka ma kontuzje kostki, będzie pewnie większość meczu utykać i dlatego kursy to 1,80 - 2,10? No proszę Was.
Jeśli już warto grać Blondynę, to na bukach gdzie świeci zasadą: krecz - wygrana/przegrana.

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Kim Clijsters - Caroline Wozniacki

Od razu piszę, że nie należy sugerować się wynikiem z Jankovic, szczególnie z pierwszego seta. To, co robiła Jankovic to jest śmiech a nie gra w tenisa. Co ta kobieta psuła i wyrzucała... Pierwszy lepsze backhand czy forehand, wszystko jedno, bo i tak albo metrowy aut albo wpół siatki. Karolina grała solidnie, zgodzę się, ale nic poza tym. Ten jej forehand to skwituję - ???? Gorszego forehandu w czołówce WTA nie widziałem. Jest TOP 1 dzięki swej solidności, regularności i cierpliwości, chociaż miewa też banalne auty z prostych piłek. Liczę, że Kim zachęcą te forehandowe baloniki posyłane przez Dunkę i będzie ją dobrze &quot;karciła&quot;.
Kim jak to Kim. Nie gra pół sezonu, później sobie pogra, wygra Szlema albo dojdzie do finału. Widać więc jaki poziom prezentuje WTA. Przychodzi babka po urodzeniu dziecka a i tak ogrywa całą czołówkę, bo jest po prostu BARDZO DOBRA. Solidna, jak trzeba to przywali, DOŚWIADCZONA, potrafi wychodzić z opresji, chociażby we wczorajszym meczu z Chinką, w którym przy piłce meczowej dla Na Li popisała się mistrzowskim lobem. Było to zagranie, które tak jak w meczu Ferdka z Ivo zadecydowało o losach tego seta i później meczu.

W meczu z Jankovic widziałem nawet dobry serwis Wozniackiej, mocny, po prostej, ale też nie funkcjonował on prawie w ogóle w drugim secie, kiedy straciła 2 przełamania z cienką jak barszcz Serbką.

Moim zdaniem Dunka nie powinna być TOP 1, bo po prostu na to nie zasługuje. Jest wiele lepszych tenisistek od niej i Belgijka jutro to potwierdzi.

Moje typy:
Clisters win @2,10
Clisters 2-0 @3,25!

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA - Debel, Australian Open
Spotkanie: Kudryavtseva/Makarova - Errani/Vinci
Typ: Errani/Vinci wygrają 2:1
Kurs: 4.33
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Wybrałem ten pojedynek ponieważ obie pary zagrały ze sobą w 2011 roku na turnieju w Pekinie. Spotkanie to pewnie wygrał debel Errani/Vinci w stosunku 6:4,6:3.
Jutro zapowiada się jednak walka o awans do kolejnej fazy i coraz to większe pieniądze dlatego przewiduję tutaj 3 setowy pojedynek.
Rosjanki do tej pory zagrały 3 pojedynki, w pierwszej fazie męczyły się z parą B.Jovanovski/M.Krajicek. Spotkanie zakończyło się po 3 setach -&gt; 7:6,4:6,6:3. Druga faza turnieju to szczęśliwy awans poprzez krecz jednej z rywalek (przy stanie 3:2 dla Rosjanek rywalka doznała kontuzji) więc 22 stycznia czekała już para P.Hercog/J.Zheng. Spotkanie to obie Rosjanki wygrały pewnie 2:0 (7:5,6:4).
Jutro jednak nie są faworytkami ponieważ ich rywalki na kotrach Australian Open prezentują się całkiem nieźle;
18.01 wygrana z parą T.Paterson/S.Sanders 6:0,6:0
20.01 wygrana z parą An.Rodionova/Ar.Rodionova 4:6,6:4,6:3
23.01 wygrana z parą D.Hantuchova/A.Radwańska 6:4:6:2

Jak widzimy forma jest podobna, Errani/Vinci grały dzień wcześniej i to na pewno nie będzie ich atutem ale przypominam, że Makarova także walczy w singlu i moim zdaniem bardziej myślami będzie przy pojedynku z Marią Sharapovą.
Spodziewam się jednak tutaj walki podobnej do pojedynku z An.Rodionovą i Ar.Rodionovą. Stawiam na 2:1 dla debla z Włoch.

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Caroline Wozniacki - Kim Clijsters 1 1,76 (betgun) - 10/10j
Clijsters ma kontuzję stawku skokowego, do tego dochodzą bóle kręgów szyjnych. W takim stanie nie widzę żadnych szans na zwycięstwo, tym bardziej, że na przeciw niej stanie Wozniacki, która będzie przebijać wszystko co się da, tak aby wymiany trwały jak najdłużej.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis Australian Open 2:00 24.01.2012
Azarenka - Radwanska
typ: 0-2
5.50
unibet
Analiza
Dziś w nocy w spotkaniu cwiercfinalowym turnieju wielkoszlemowego australian open Bialorusinka Victoria Azarenka zagra z nasza rodaczka, Agnieszka Radwanska. Polka od kilku ostatnich miesiecy pozostaje w bardzo dobrej dyspozycji. Miala wspaniala koncowke sezonu, dzieki czemu zakfalifikowala sie do mastersa. Radwanska w tym roku zdazyla juz zaliczyc polfinal w Sydney, gdzie przegrala z dzisiejsza rywalka. Bedzie wiec okazja na rewanz. Radwanska poprawila zdecydowanie dyspozycje silowa, coraz lepiej serwuje. Te elementy sprawily, ze jest teraz w stanie wygrac z kazda zawodniczka touru. W przeciagu roku rozegrala z Azarenka trzy bardzo ciezkie, wyrownane spotkania. W Indian Wells gora po 3 setowym meczu byla Azarenka, w Tokio Agnieszka, natomiast dwa tygodnie temu w Sydney Azarenka, kazdy z meczow byl trzysetowy. Odnosze wrazenie, ze w tym turnieju Azarenke zatrzymac moze tylko Agnieszka, po odpadnieciu Sereny Williams. Agnieszka poza spotkaniem z Mattek Sands gra w tym turnieju bardzo dobrze, bez problemow wygrywala z Goerges, Voskoboevą i Ormarchęa. Sadze, ze w obecnej dyspozycji jest ona w stanie ograc Bialorusinke i awansowac do pierwszego polfinalu wielkoszlemowego w karierze. Jesli Aga dzis nie zatrzyma Victorii wygra ona ten turniej, natomiast ja widze ogromne value w tym kursie, gdyz obie prezentuja sie ostatnio znakomicie i graja na podobnym poziomie, zadecyduje dyspozycja dnia.

david295 80

david295

Użytkownik
Kim Cljisters - Carolina Wozniacki 1 2.15 3/10

Wozniacki zawodzi jak narazie w tym roku, jezeli odpadnie w tej rundzie a mysle, ze tak sie stanie prawdopodobnie straci numer 1 rankingu. Narazie w AO ograla przeciwniczki, ktore odstawaly od niej poziomem. Kim to obronczyni tytulu i radzi sobie swietnie, w ostatnim meczu pokonala glowna przeciwniczke Na Li a po odpadnienciu Sereny Williams juz tylko Azarenka lub Kvitowa moga jej zagrozic w obronie tytulu. Cljisters byla niewiadoma tego turnieju poddala mecz w Brisbane z Hantuchowa. Przygotawana jest jednak swietnie i kroczy do obrony tytulu a w dzisiejszym meczu Wozniacka jest faworytka tylko dla tego, ze jest rozstawiona z 1 co o niczym nie znaczy, bo nie ma formy. H2H obu pan wyglada 3-0 dla Belgijki, ostatni mecz w zeszlym sezonie wygrany 2-0. Dzisiaj mysle, ze bedzie podobnie.

lukasss 35

lukasss

Użytkownik
Pytanie w meczu Clijsters - Wozniacki jest tylko jedno. Czy Belgijka będzie w stanie normalnie grać i czy nie będzie odczuwać jakiś skutków tego co się stało w meczu z Na Li. Jeśli wszystko będzie w porządku to będziemy świadkami szybkiego 2:0. Kim jest lepsza w każdym elemencie gry od Dunki. W każdym!! Ktoś jest w stanie podać jakieś argumenty na korzyść Caroliny? Serwis? To chyba najbardziej wyrównany element, Belgijka posiada lepszy serwis i pewnie wygra nim więcej punktów, ale jest tu u niej też element najbardziej nieregularny i czasem za dużo Df się przytrafia, dlatego remis w tej kategorii. Reszta? To już kompletna deklasacja. Gra z głębi kortu? W ofensywie, Kim bije na głowę słabiutką Wozniacki, W defensywie też jest lepsza. Repertuar zagrań? Nieporównywalnie większy u Belgijki, jedna z najlepszych technicznie ułożonych zawodniczek. Gra przy siatce i znowu punkt dla Clijsters. H2H 2:0. Podsumowując Zdrowa Clijsters = łatwe 2:0.

Tych co zamierzają grać na Radwańską, prosiłbym, aby zamiast oddawać kasę bukowi oddali ją mi. Obiecuje, że wykorzystam ją w dobry sposób. Na prawdę nie róbcie sobie nadziei, bo na sukces Polki nie ma żadnych szans. Niby jest w formie, niby dobrze przygotowana, bla bla bla i tak skończy się jak zawsze. Nie wiem w ogóle skąd ta ocena, że Aga jest w dobrej formie? Miała jakiś dobry mecz w tym roku? Jakieś wymagające rywalki? Ostatnie 2 rudny, Voskobojeva i Goerges, to była katastrofa. To co zagrały jej rywalki to po prostu brak słów, co 2 piłka w out i to nie mały out tylko taki 2 metrowy. Myślę, że i jak wygrałbym mecz z tak grającymi przeciwniczkami. Wcześniej jakaś anonimowa Ormaechea i męczarnie ze śmieszna Mattek. Sorry ale ja tu formy nie widzę. Azarenka za to wręcz przeciwnie. Rozbija rywali bardzo pewnie, a to co zrobiła w ostatniej rundzie, z mega rewelacyjnie grającą Benesową to po prostu rewelacja. Wcześniej wygrany turniej w Sydney, gdzie w finale pokonała świetną Chinkę Na Li. H2H 7:3 też mówi samo za siebie. To 2 u Radwańskiej można by raczej zamienić na 1. Bo 1 zwycięstwo to 2006 rok, gdzie Azarenka nie była nawet w 50 rankingu. 2 zwycięstwo to po kreczu Azarenki. Wiec odejmując te 2 niewartościowe zwycięstwa, H2H wygląda jeszcze bardziej miażdżąco 7:1.

Także jeszcze raz proszę nie oddawajcie kasy bukom, tylko jak już na prawdę chcecie się jej pozbycie, to oddajcie ją mi.

Pozdrawiam

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Pytanie w meczu Clijsters - Wozniacki jest tylko jedno. Czy Belgijka będzie w stanie normalnie grać i czy nie będzie odczuwać jakiś skutków tego co się stało w meczu z Na Li. Jeśli wszystko będzie w porządku to będziemy świadkami szybkiego 2:0. Kim jest lepsza w każdym elemencie gry od Dunki. W każdym!! Ktoś jest w stanie podać jakieś argumenty na korzyść Caroliny? Serwis? To chyba najbardziej wyrównany element, Belgijka posiada lepszy serwis i pewnie wygra nim więcej punktów, ale jest tu u niej też element najbardziej nieregularny i czasem za dużo Df się przytrafia, dlatego remis w tej kategorii. Reszta? To już kompletna deklasacja. Gra z głębi kortu? W ofensywie, Kim bije na głowę słabiutką Wozniacki, W defensywie też jest lepsza. Repertuar zagrań? Nieporównywalnie większy u Belgijki, jedna z najlepszych technicznie ułożonych zawodniczek. Gra przy siatce i znowu punkt dla Clijsters. H2H 2:0. Podsumowując Zdrowa Clijsters = łatwe 2:0.
Tych co zamierzają grać na Radwańską, prosiłbym, aby zamiast oddawać kasę bukowi oddali ją mi. Obiecuje, że wykorzystam ją w dobry sposób. Na prawdę nie róbcie sobie nadziei, bo na sukces Polki nie ma żadnych szans. Niby jest w formie, niby dobrze przygotowana, bla bla bla i tak skończy się jak zawsze. Nie wiem w ogóle skąd ta ocena, że Aga jest w dobrej formie? Miała jakiś dobry mecz w tym roku? Jakieś wymagające rywalki? Ostatnie 2 rudny, Voskobojeva i Goerges, to była katastrofa. To co zagrały jej rywalki to po prostu brak słów, co 2 piłka w out i to nie mały out tylko taki 2 metrowy. Myślę, że i jak wygrałbym mecz z tak grającymi przeciwniczkami. Wcześniej jakaś anonimowa Ormaechea i męczarnie ze śmieszna Mattek. Sorry ale ja tu formy nie widzę. Azarenka za to wręcz przeciwnie. Rozbija rywali bardzo pewnie, a to co zrobiła w ostatniej rundzie, z mega rewelacyjnie grającą Benesową to po prostu rewelacja. Wcześniej wygrany turniej w Sydney, gdzie w finale pokonała świetną Chinkę Na Li. H2H 7:3 też mówi samo za siebie. To 2 u Radwańskiej można by raczej zamienić na 1. Bo 1 zwycięstwo to 2006 rok, gdzie Azarenka nie była nawet w 50 rankingu. 2 zwycięstwo to po kreczu Azarenki. Wiec odejmując te 2 niewartościowe zwycięstwa, H2H wygląda jeszcze bardziej miażdżąco 7:1.
Także jeszcze raz proszę nie oddawajcie kasy bukom, tylko jak już na prawdę chcecie się jej pozbycie, to oddajcie ją mi.
Pozdrawiam
Oceniając formę Azy i Agi zapominasz o jednym: ich styl gry jest diametralnie inny.Białorusinka narzuca swój agresywny,a Polka wykorzystuje błędy rywalek. Mówisz,że rywalki Radwańskiej grały słabo.To na jakiej podstawie twierdzisz,że rywalki Azarenki grały dobrze? Bo ja widziałem jej mecze od 1 rundy i żadna z rywalek nie zmusiła jej do czegokolwiek..(oczywiście ja mam na to inne spojrzenie,ale idę tu twoim tokiem myślenia)
ps.daruj sobie takie teksty od oddawaniu tobie kasy,bo jest to co najmniej niesmaczne,pozdro!

lukasss 35

lukasss

Użytkownik
Oceniając formę Azy i Agi zapominasz o jednym: ich styl gry jest diametralnie inny.Białorusinka narzuca swój agresywny,a Polka wykorzystuje błędy rywalek. Mówisz,że rywalki Radwańskiej grały słabo.To na jakiej podstawie twierdzisz,że rywalki Azarenki grały dobrze? Bo ja widziałem jej mecze od 1 rundy i żadna z rywalek nie zmusiła jej do czegokolwiek..(oczywiście ja mam na to inne spojrzenie,ale idę tu twoim tokiem myślenia)

ps.daruj sobie takie teksty od oddawaniu tobie kasy,bo jest to co najmniej niesmaczne,pozdro!
Nie, nie zapomniałem. To się kryje pod pojęciem H2H. Co nam mówi to 7:1? Właśnie to, że styl Azarenki niszczy styl Radwańskiej. Z Radwańskiej zostaje jedna wielka mokra plama.
Na jakiej podstawie? Na takiej, że grały dobrze. Barthel w 2 secie, gra przestała się już stresować i zagrała na większym luzie, zaprezentowała całkiem przyzwoity tenis. O Benesowej nie wspominają, bo to co ona pokazywała w tym turnieju to po prostu rewelacja i miała pecha, że trafiła na tak dobrze grają Białorusinkę.

Ps. Trochę dystansu

D 243

_danonek_

Użytkownik
Clijsters K. - Wozniacki C. typ 2 kurs 1,85
Mecz ten odbędzie się ok. godziny 14;00 czasu australijskiego w pełnym słońcu przy temperaturze przekraczającej 30 stopni. Myślę, że Kim po prostu nie wytrzyma tego fizycznie(tak samo jak wczoraj Tsonga czy też S.Williams), tym bardziej, że Caroline gra tenis typowo na przerzut co może być jej dużym atutem w takiej temperaturze. Poza tym Wozniacki jest dobrze dysponowana w tym turnieju, a Clijsters na pewno też odczuwa mecz z chinką Na Li.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Tsonga nie wytrzymał fizycznie? Przegrał sportowo. To o wiele bardziej Kei zdychał po meczu. Serena miała uraz o którym wspominał komentator.
ślepy? 6:3 na korzyszcz kwiczacej Azarenki
kwiczy to Kwiczowa, a Aza fajnie jęczy.

piotrex007 114,3K

piotrex007

Użytkownik
ślepy?6:3 na korzyszcz kwiczacej Azarenki
Nie 6:3, tylko 7:1, bo kolega odjął &quot;bezwartościowe&quot; zwycięstwa Agnieszki :jezora: Argumentacja, żeby nie grać na Agę trochę śmieszna. Tym bardziej, że ciężko powiedzieć, że Azarenka niszczy styl Radwańskiej - jak ktoś słusznie zauważył, mecze zawsze między nimi były trzysetowe. A poza tym należy pamiętać, że to WTA, a tutaj amazing happens :cool: Wystarczy spojrzeć na pary ćwierćfinałowe - zobaczyć możemy dwie tenisistki nierozstawione na tym etapie Wielkiego Szlema, co u panów takie coś byłoby raczej z cyklu &quot;Mission Impossible&quot; ;) Rozrzut kursów w tym meczu ogromny faktycznie, a tak jak mówię, różnica w rankingu niewielka, obie w formie, może być dobry mecz i chociaż wyczuwam lekkie value na Isię, to nic nie gram, wolę sobie spokojnie obejrzeć mecz przy piwku i liczyć na pierwszy SF Radwańskiej ;)

lukasss 35

lukasss

Użytkownik
Nie 6:3, tylko 7:1, bo kolega odjął &quot;bezwartościowe&quot; zwycięstwa Agnieszki :jezora: Argumentacja, żeby nie grać na Agę trochę śmieszna. Tym bardziej, że ciężko powiedzieć, że Azarenka niszczy styl Radwańskiej - jak ktoś słusznie zauważył, mecze zawsze między nimi były trzysetowe. A poza tym należy pamiętać, że to WTA, a tutaj amazing happens :cool: Wystarczy spojrzeć na pary ćwierćfinałowe - zobaczyć możemy dwie tenisistki nierozstawione na tym etapie Wielkiego Szlema, co u panów takie coś byłoby raczej z cyklu &quot;Mission Impossible&quot; ;) Rozrzut kursów w tym meczu ogromny faktycznie, a tak jak mówię, różnica w rankingu niewielka, obie w formie, może być dobry mecz i chociaż wyczuwam lekkie value na Isię, to nic nie gram, wolę sobie spokojnie obejrzeć mecz przy piwku i liczyć na pierwszy SF Radwańskiej ;)
EDIT:

Najpierw piszesz pierdoły o oddawaniu Tobie kasy do ludzi, co chcą grać na Radwańską, potem piszesz, że te słowa powinny być brać z dystansem, a teraz jak dziecko czepiasz się literówki? Zawiało hipokryzją...
Sorry, ale jakieś zwycięstwo gdy były jeszcze juniorkami i nie prezentowały nawet połowy tego co prezentują dzisiaj, albo jakieś zwycięstwo po kreczu uważam, za mało istotne, jeśli uważasz inaczej. Okey twoja sprawa. 7:3 cz 7:1 i tak pokazuj dużą różnicę pomiędzy tymi zawodniczkami.
Szczerze, to uważam, że Radwańska trafiła najgorzej jak mogła(no oprócz Clijsters, ale to już zupełnie inny poziom tenisa) Azarenka spisuje się najlepiej, najrówniej ze wszystkich ćwierćfinalistek i ma dużą szansę na wygranie pierwszego Szlema w karierze. Także wygrana Radwańskiej była by dla mnie hiper sensacją, a nawet ugranie seta będzie dużym sukcesem dla Polki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom