>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open '12 - turniej główny kobiet

Status
Zamknięty.
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
WTA, Australian Open

A. Radwańska - B. Mattek-Sands - 2:0 (1,35) ⛔
T. Pironkova - S. Mirza - 1 (1,50) ✅
L. Safarova – Ch. McHale – 1 (1,50) ⛔
C. Wozniacka - A. Rodianowa - over 17,5 gemów (2.00) ⛔
D. Cibulkowa - M. Rybarikova - 2:0 (1,40) ✅
V Rozzano - M. Bartoli - 0:2 (1,35) ✅
V. Zvonareva - A. Dulgheru - over 19,5 gemów (1,83) ✅
J. Dokic - A. Chekvetadze - 2 (1,66) ⛔
T. Pironkova - G. Voskoboeva - 2 (1,53) ✅
M. Barthel - P. Cetkovkska - 1 (1,40) ✅
A. Parmetier - M. Niculescu - 2 (1,35) ✅
C. Mchale - M. Erakovic - 1 (1,40) ✅
V. Azarenka - zagra w finale (3.20) - ✅ !
S. Cristea - U. Radwańska - 1 (1,45) ✅
A. Pavlyuchenkova - V. King - +1,5 set V. King (1,50) ✅
S. Lisiecki - S. Peer - 2 (1,85) ⛔
J.Dokic - M. Bartoli - 0:2 (1,44) ✅
M. Barthel - V. Azarenka - 0:2 (1,45) ✅
A. Radwańska - G. Voskoboeva - 1 (1,18) ✅
I. Benesova - N. Bratchikova - 1 (1,55) ✅
C. Wozniacka - M. Niculescu - +1,5 seta M. Niculescu (2,90) ⛔
Jie Zheng - M. Bartoli - 2 (1,53) ⛔
A. Radwańska - J. Georges - 1 (1,20) ✅
C. Wozniacka - J. Jankovic - +1,5 seta J. Jankovic (1,55) ⛔ Clijsters K. - Li N. - +1,5 seta Li N. (1,55) ✅
S. Errani - J. Zheng - 2 (1,43 ) ⛔
S. Lisiecki - M. Sharapova - 2 (1,30) ✅
E. Makarova - S. Williams - +7gemów E. Makarova (2,25) ✅
A. Radwańska - V. Azarenka - +1,5seta A. Radwańska (1,80) ✅
K. Clijsters - C. Wozniacki - +1,5 seta K. Clijsters (1,30) ✅
E. Makarova - M. Sharapova - +4,5 gemów E. Makarova (2,10) ⛔
V. Azarenka - K. Clijsters - 1 (1,90) ✅
P. Kvitova - M. Sharapova - 1 (1,70)⛔
----------------------------------------------------------------------------------------------------

A ja jestem bardzo zadowolony ponieważ wyszło na moje i V. Azarenka znalazła się ostatecznie w finale co prognozowałem już spory czas temu na podstawie turnieju w Sydney i po pierwszych spotkaniach Australian Open. Dodatkowo weszło tym samym zwycięstwo Viki z K. Clijsters która spostrzegana tutaj była za faworytkę spotkania z Białorusinką.. Może i tenis kobiecy jest nieobliczalny ale kolejny już turniej wiem że zanotuje na plusie (ten troszkę na mniejszym niż może Stambuł, czy Sydney ale przy tej ilości typów i tak jest dobrze) i ciesze się tym samym że oglądanie spotkań wychodzi na dobre.

V. Azarenka - M. Sharapova - 1 (1,80) ✅
bet365

A więc nadszedł finał dwóch najabrdziej wyjących kobiet w tenisie. Tutaj konsekwentnie stawiam na tenis Białorsinki która w porównaniu do Marii w ostatnich fazach miała bardziej wymagających rywali w moim odczuciu. Nie ujmując Marii oczywiście mecz z Petrą był wyzwaniem. Petra jednak znowu się przejadła własnymi ambicjami a raczej presją. Zaślepiona numer jeden w rankingu WTA gra gdzie się popadnie nie licząc się chyba z przemęczeniem. Trzeba przyznać że specyfincze warunki pogodowe w Melbourne odprawiły już kilka zawodniczek. Petra oczywiście nie przegrała przez pogodę, ale ile można ciągnąć passe zwycięstw na tak wysokim poziomie bez przerwy? (wyjatkiem porażka z Na Li) M. Sharapova to już nie był kolejny worek do bicia. Rosjanka miała więcej sił do turnieju w którym przystąpiła z większym magazynem sił ponieważ weszła od razu do Australian Open w przeciwieństwie do Petry która bez większych przerw gra gdzie sie da. Myślałem jednak że Petra spali się dopiero w finale i uda jej się doczołgać. Zdzwiłbym się gdyby Victoria nie wygrała finału przy tej dyspozycji. Białorusinka oczywiście popełnia błedy jednak suma sumarum tenis Viki mnie bardziej przkekonuje niż Sharapovej. W końcówce miała bardzo dwie silne rywalki z którymi stoczyła trzy setowy bój. Radwańska i Clijsters. Marii dosyć łatwo przyszło zwycięstwo z Makarova która jakby przegrała ten mecz zanim weszła na kort. Wcześniej mecz z bezbarwną S. Lisiecką która potrafiła momentami sama siebie pokonać. Według mnie prawdziwy finał się rozegrał dzisiaj między K. Clijsters a V. Azarenką.

by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +2
W 18

wlodas60

Użytkownik
V. Azarenka - M. Sharapowa. - Typ -1 - 1.80. - bet365

Nie widzę sensu rozpisywania się jak ten mecz zostanie rozegrany przez tenisistki. Na tym forum są znawcy, ktorzy przewidywali w jaki sposob Clijsters rozprowadzi Azarenkę. [ prawdopodobnie podpowiedział im Mats Willander ktory jak przypuszczam nie obejrzał wszystkich meczy Kim i Victori ]. Nie wzieli pod uwagę, ze aby rozprowadzic tej klasy tenisistkę co Victoria trzeba byc w wysokiej formie. Kim napewno nie jest w takiej formie, co tylko laik mogł nie zauwazyc .
Analiza na finał jest prosta, Victoria obecnie jest pod kazdym względem lepsza od Sharapovej. Moze pojawic się problem mentalny. Dla Sharapovej taki finał to chleb powszedni. Natomiast mozliwosc zdobycia pierwszego tytułu usztywni Victorię na pewno. Pytanie tylko w jakim stopniu? Mam nadzieję, ze nie na tyle aby przegrała.

PS. scotratez - Przepraszam ze nie odpisałem wiadomosc odczytałem rano.

Najlepsza analiza ma się nijak do trafiwlnosci.
.

Otrzymane punkty reputacji: +8
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Vinci/Errani v Kuznetsova/Zvonareva over 22,5 @1,85 ✅✅
Oba deble bardzo solidne, które w 100% zasłużyły na ten finał. W trzech pierwszych zawodniczkach podoba mi się to, że grają twardo i wręcz &quot;po męsku&quot;, dlatego będzie to ciężki dla obu par mecz. Wymieniłem trzy, bo wiemy jaka jest czasami Vera. Ale po tym odpadnięciu z Makarovą ucierpiała chyba jej duma, bo ciśnie z Kuzą jak trzeba.
typ z Bwin, nie wiem czy ktoś jeszcze go ma.

Otrzymane punkty reputacji: +3
yaro8 21

yaro8

Użytkownik
Odnosnie krytyki mojej ostatniej analizy:
Podam dwa przykłady.
Ktos stawia na Clijsters argument w analizie- Kim lepsza mentalnie bo obroniła meczbole z NaLi. Chłopie, to NaLi była beznadziejna mentalnie.

Dzisiaj mecz Clijsters - Azarenka 2-set wszyscy rewelacyjna gra Kim. Dla mnie Victoria to olała szerokim łukiem.

Roznica między moją analizą a Waszymi jest taka, ze ja o takim secie wiedziałem 2-dni wczesniej, a do Was nie dociera to nawet po fakcie. Tak ja widzę mecze , a jak ktos inaczej- jego sprawa. Uwazam, ze ma problem.

Przez 40 lat zajmowałem się tenisem w roznym charakterze i dla mnie Mats Willander, czy komentatorzy polskiego Eurusportu to zadni znawcy kobiecego tenisa. Jezeli dla Was są to znawcy to macie drugi problem.

Pozdrawiam prawdziwych znawcow tenisa.

christopher48 // Mogłeś się jednak powstrzymać z obrażaniem innych użytkowników. Usunąłem to zdanie.
No i jak można z Tobą kolego poważnie dyskutować. Tutaj powinniśmy dyskutować, czy Kim zagrała dobry set, czy też Azarence nie szło. A z twojej wypowiedzi rozumiem, że uważasz, że 22 letnia zawodniczka, której największym osiągnięciem do tej pory jest półfinał Wimbledonu poprostu olała sobie 2 seta w półfinale Wielkiego Szlema????

lukasss 35

lukasss

Użytkownik
Azarenka Viktoria - Sharapova Maria

Przed turniejem pomyślałem sobie, że fajnie by było zobaczyć finał Clijsters - Williams, bo być może to jedna z ostatnich takich szans, bo nie wiadomo jak długo obie jeszcze pograją. W trakcie turnieju okazało się, że prawdziwy finał mieliśmy w półfinale. Mecz Azarenka - Clijsters mistrzostwo świata. Ale patrząc na skład finału myślę, że możemy się spodziewać nie tylko głośnego, ale kapitalnego pod względem sportowym meczu. Azarenka tak jak pisałem m.in przed meczem z Radwańską jest w kapitalnej formie. Kapitalnej. Już w końcówce poprzedniego sezonu pokazała klasę, a teraz gra jeszcze lepiej. Jest to dopiero jej pierwszy finał Wielkoszlemowy, umiejętności miała zawsze, ale zawsze przeszkadzało zdrowie, jakieś problemy z wytrzymałością i tylko przez dopiero teraz notuje swój pierwszy finał. Teraz przez cały turniej nie pokazała żadnych większych momentów słabości i nic nie wskazuje aby miał przyjść jakiś nagły kryzys. Mecz z Clijsters mistrzostwo świata. Do tej pory uważałem, że Clijsters jak jest zdrowa i jest zdrowa to jest absolutnym numerem 1. Teraz była zdrowa, była w formie, a jednak została pokonana. Jak czytam komentarze takiego wlodasa60, co pisze, że Clijsters była bez formy to słabo mi się robi. Jak on to określił, tylko laik, choć ja bym tu użył mocniejszego słowa, mógł nie zauważyć, że Clijsters była w dobrej formie. Ale okazało się, że nawet wtedy można ją pokonać. Azarenka zrobiła to w wielkim stylu. Ma wszelkie predyspozycje, aby zdobyć Wielkoszlemowy tytuł. Co do Sharapovej, to tak ładna, wysoka, najlepiej zarabiająca, największa gwiazda, ale mam wrażenie, że sportowo, przez znaczną część skreślona i niedoceniania. I szczerze, za bardzo tego nie rozumiem, bo spójrzmy na wyniki w ostatnim sezonie, finał i półfinał Wielkiego Szlema, zwycięstwa i finały ciekawych turniejów, teraz zaczyna sezon od finału Wielkoszlemowego i ma szansę na powrót na 1 miejsce w rankingu. Jak dla mnie całkiem niezłe dokonania ???? W jutrzejszym finale, na pewno doświadczenie będzie po jej stronie, bo to będzie dla niej już kolejny taki finał, już przecież tutaj wygrywała. Ale mimo wszystko faworytką jest dla mnie Białorusinka. Krótko mówiąc jest po prostu lepsza ;) Siłą nie ustępuje Rosjance, ale lepiej potrafi zmienić rotację, kąty. Potrafi wygrywać piłki w mniej ryzykownym sposób i jest regularniejsza. Także, mimo, że jest to finał i są to kobiety to polecam typ na Azarenke. + mam nadzieję, że będziemy świadkami bardzo dobrego widowiska.

Azarenka Viktoria @ 1.75

9 0

911

Użytkownik
V. Azarenka - M. Sharapowa - Typ 2 - 2.20. - bet365
Bilans bezpośredni w spotkaniach 3-3. Na chwilę obecną może i rzeczywiście lepszy poziom prezentuje Azarenka, ale jestem zdania , że nie wytrzyma psychicznie i nerwowo tego spotkania. Myślę, że nie zdoła urwać Marii ani jednego seta. To będzie wielki powrót Szarapowej

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Białorusinka zaczęła niemrawo, było już *0-2 0-30 i kurs 4,50 na live na pierwszy set dla Azy (pograne!), po czym 4 gładkie piłki i już set under control. Jak to powiedział brytyjski komentator - zaczęła &quot;so slowly&quot; i skończyła &quot;so powerful&quot; (to było w kontekście pierwszego seta, ale spokojnie można to podpiąć pod cały mecz). Vicky grała bardzo porządnie w każdym aspekcie, nie mam się do czego przyczepić, wysoka forma, a Sharapova jak zwykle - &quot;mimo tylu starań błąd za błędem&quot;, jak siedzą winnersy to jest efektownie, a jak nie to jest nieefektywna. Miała swoje momenty, ale na dłuższą metę nie miała najmniejszych szans by namieszać w tym spotkaniu. Zagrała nieco lepiej niż z Kvitovą - mniej DF, mniej UE, ale żeby pokonać nową nr 1 rankingu trzeba było dużo, duuuuuuużo więcej. Dodam, że te podwójne błędy przy serwisie u Rosjanki mają większe znaczenie in minus niż u Vicky, ponieważ potwierdzają jej ogólnie niepewny serwis, a u Azy się to rzadko zdarza i jak wyrzuci to parę centymetrów, a nie metr.
Azarenka bardzo zasłużone zwycięstwo, zarówno ten finał - czysta formalność, cały turniej bez większych problemów, jak i generalnie za całokształt. Brawa, brawa i jeszcze raz brawa. Doskonały początek roku, oby tak dalej.
Do największej niespodzianki tego AO zaliczam oczywiście porażkę Sereny z Makarovą. Poza tym bardzo udany szlem dla mnie i mojej kieszeni.

9 0

911

Użytkownik
Chylę czoła Azarenkowej. Nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy, Szarapowa praktycznie nie istniała. Już od dawien dawna nie pomyliłem się tak bardzo jeśli chodzi o kobiecy tenis ;)

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Żałośnie się na to wszystko patrzyło. Niby finał wielkiego szlema, liczyłem na coś więcej ze strony Rosjanki, a tu nic. Pomimo tych 2 pierwszych gemów w których Azarenka nie weszła w mecz, to całe spotkanie było pod jej dyktando. Dla mnie jest to nie fer, że kobiety mają takie same nagrody jak mężczyźni, to jedno wielkie nieporozumienie.
Brawa dla Białorusinki, w pełni zasłużone zwycięstwo w AO, najbardziej równa i przede wszystkim z formą.

michal_ldz 11

michal_ldz

Użytkownik
Azarianka pokazała klase gry, tak jak napisał Shakal cała gra toczyła sie pod jej dyktando . Sharapova na poczatku spotkania grała stanowczo i przez to wygrała 2 pierwsze gemy, azarianka okazała sie przede wszystkim lepsza technicznie,wygrywając 6:3. Co do drugiego seta sie nie wypowiadam. (masakra)

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
WTA, Australian Open

A. Radwańska - B. Mattek-Sands - 2:0 (1,35) ⛔
T. Pironkova - S. Mirza - 1 (1,50) ✅
L. Safarova – Ch. McHale – 1 (1,50) ⛔
C. Wozniacka - A. Rodianowa - over 17,5 gemów (2.00) ⛔
D. Cibulkowa - M. Rybarikova - 2:0 (1,40) ✅
V Rozzano - M. Bartoli - 0:2 (1,35) ✅
V. Zvonareva - A. Dulgheru - over 19,5 gemów (1,83) ✅
J. Dokic - A. Chekvetadze - 2 (1,66) ⛔
T. Pironkova - G. Voskoboeva - 2 (1,53) ✅
M. Barthel - P. Cetkovkska - 1 (1,40) ✅
A. Parmetier - M. Niculescu - 2 (1,35) ✅
C. Mchale - M. Erakovic - 1 (1,40) ✅
V. Azarenka - zagra w finale (3.20) - ✅ !
S. Cristea - U. Radwańska - 1 (1,45) ✅
A. Pavlyuchenkova - V. King - +1,5 set V. King (1,50) ✅
S. Lisiecki - S. Peer - 2 (1,85) ⛔
J.Dokic - M. Bartoli - 0:2 (1,44) ✅
M. Barthel - V. Azarenka - 0:2 (1,45) ✅
A. Radwańska - G. Voskoboeva - 1 (1,18) ✅
I. Benesova - N. Bratchikova - 1 (1,55) ✅
C. Wozniacka - M. Niculescu - +1,5 seta M. Niculescu (2,90) ⛔
Jie Zheng - M. Bartoli - 2 (1,53) ⛔
A. Radwańska - J. Georges - 1 (1,20) ✅
C. Wozniacka - J. Jankovic - +1,5 seta J. Jankovic (1,55) ⛔ Clijsters K. - Li N. - +1,5 seta Li N. (1,55) ✅
S. Errani - J. Zheng - 2 (1,43 ) ⛔
S. Lisiecki - M. Sharapova - 2 (1,30) ✅ 9,58
E. Makarova - S. Williams - +7gemów E. Makarova (2,25) ✅
A. Radwańska - V. Azarenka - +1,5seta A. Radwańska (1,80) ✅
K. Clijsters - C. Wozniacki - +1,5 seta K. Clijsters (1,30) ✅
E. Makarova - M. Sharapova - +4,5 gemów E. Makarova (2,10) ⛔
V. Azarenka - K. Clijsters - 1 (1,90) ✅
P. Kvitova - M. Sharapova - 1 (1,70)⛔
V. Azarenka - M. Sharapova - 1 (1,80) ✅
Yield: ✅2,63 Skuteczność: 67,64%
---------------------------------------------------------------------------------------
Tak jak napisałem wcześniej, prawdziwy finał rozegrał się w półfinale pomiędzy V. Azarenką a K. Clijsters. Dzisiejszy finał był zwykłym laniem które było do przewidzenia. Kurs był ładny więc kto chciał ten zarobił.
Chciałbym ponownie niezmiernie podziękować wszystkim udzielającym się w tym wątku i pogratulować wygranych. Wierzę że zyski odnieśliśmy wszyscy mniejsze lub większe.
Kolejny turniej WTA notuje na plusie i jestem tym samym zadowolony, że udało mi się pomóc innym. Dziękuje także innym typerom za cenne informacje w tym wątku które pomagały także mi w doborze spotkań, ponieważ każda konstruktywna analiza jest cenna nawet jeśli pochodzi od osoby która pierwszy raz się na forum wypowiada. Dziękuje wszystkim i wysokich wygranych!
by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom