>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Australian Open '12 - turniej główny kobiet

Status
Zamknięty.
D 243

_danonek_

Użytkownik
Tsonga nie wytrzymał fizycznie? Przegrał sportowo. To o wiele bardziej Kei zdychał po meczu. Serena miała uraz o którym wspominał komentator.

kwiczy to Kwiczowa, a Aza fajnie jęczy.
Gdybyś oglądał cały mecz to byś widział, że Tsonga nie porusza się tak jak zazwyczaj, a Kei pomimo tego, że wyglądał na straconego to zapierdzielał do każdej piłki równo.

O 6

olszyn

Użytkownik
jezeli waszym jedynym argumentem za zagraniem na caroline jest kontuzja kim, to odpuscie to od razu. pod koniec zeszlego sezonu murray mial oddac krecza z tipsarevicem, z tego samego powodu, a ogral go jak milo;) od tego czasu nie stawiam na zawodnika, czy zawodniczke, jesli jedynym argumentem jaki za nim przemawia jest kontuzja. Pisalem jednak o podkreconej kostce, bo jest to jednak jedna z wielu przeslanek, przez ktore zadecydowalem zagrac na wozniacka. po prostu uwazam, ze clijsters nie jest juz ta sama zawodniczka co kiedys. Obie wyjda na ten mecz szalenie zdeterminowane, ale ja po prostu uwazam, ze to gem-set-match-wozniacki wygra dzisiejsze spotkanie;)

piotrex007 114,3K

piotrex007

Użytkownik
Wiesz, nie chcę, żeby wyszło, że neguję Twój typ i w ogóle, ale zadziwia mnie ta pewność siebie u Ciebie, że Azarenka to wygra. Bo tak jak pisałem wcześniej, to jest WTA i już nie takie cuda się działy, choć dla mnie wygranie seta przez Agę nie będzie niespodzianką. Zagrałbym z tego meczu najchętniej na 3 sety, ale obawiam się, że każda seria ma swój koniec i ta może mieć w dziesiątym meczu między tymi zawodniczkami i wreszcie może paść wynik 2:0, a nie 2:1.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Gdybyś oglądał cały mecz to byś widział, że Tsonga nie porusza się tak jak zazwyczaj, a Kei pomimo tego, że wyglądał na straconego to zapierdzielał do każdej piłki równo.
nie, oglądałem pół. Patrzyłem od pierwszej do ostatniej piłki.
a Kei pomimo tego, że wyglądał na straconego to zapierdzielał do każdej piłki równo
a no tak, bo to Tsonga miał się cały mecz bronić przed piorunującymi atakami Japońca ???? Przecież wiedzieliśmy jak ten mecz będzie wyglądał i jakim zawodnikiem jest Kei.
Tsonga nie grał jak zawsze bo to nie był jego mecz. Nie trafił z formą i dyspozycją dnia bo przez cały mecz mało co mu wychodziło.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Wiem,że już jest po meczu i mój wpis w sumie nie wniesie zbyt wiele jeśli idzie o kwestię bukmacherską,ale chciałbym kilka słów napisać o meczu Azarenka-Radwańska.
Na początek kilka liczb,które wiele powiedzą o poziomie tego &quot;widowiska&quot;:
1.Niewymuszone błędy: 38-31 dla Azarenki
2.Kończące uderzenia:39-16 dla Azarenki
3.Podwójne błędy serwisowe:6-5 dla Azarenki
4.Przełamania: Azarenka 10 z 17 szans wykorzystane,Radwańska 5 z 11 szans wykorzystane

Jak na 1/4 finału Wielkiego Szlema,mimo że to WTA,według mnie żenujący poziom gry. W pierwszych secie żenujący z obu stron,choć tak na prawdę to błędy własne Azarenki sprawiły że doszło do TB przegranego przez nią. W 2. i 3.secie zmiana gry Azy-zamiast wywalać bomby w auty,zaczęła grać delikatniej.I to wystarczyło na Polkę.Miałem obawy o jej grę,gdy zobaczyłem bandaż na nodze w momencie wejścia na kort.Wejście w mecz niczym nasi szczypiorniści-od razu stracone własne podanie i 0-2.Mimo tego udało się wygrać 1.set(8 przełamań w 12 gemach). I tu zaczęły się schody,według mnie,jak zawsze w przypadku Isi-na poziomie psychiki. Już w główce zawitała myśl: jest 1-0,jestem jeden set od półfinału. Tyle że to co powinno ją zmotywować do poprawy gry,sprawiło że nie istniała na korcie.Serwis Azarenki nie był jakiś wyjątkowy,ale podanie Radwańskiej to była tragedia:wygrała 3 z 13 gemów serwisowych!
Przed meczem stawiałem na wyrównany mecz i niespodziankę w postaci wygranej Polki. Była spora szansa na to. Jednak jak to zwykle bywa(wyjątkiem były zeszłoroczne turnieje w Azji,ale coś mi się zdaje że to była gra w &quot;uniesieniu&quot; spowodowanym &quot;trenerem&quot;). W AO wszystko wróciło do normy,czyli zaprzepaszczenie wielkiej szansy na sukces.
Nie widziałem żadnego meczu Clijsters,ale nie wydaje mi się żeby wygrała z Białorusinką. Azarenko nie zagra 2 tak słabych meczów pod rząd.Zresztą dziś pokazała że umie wyciągać wnioski po 1 secie i myśleć na korcie.A spodziewałem się przewagi w tym aspekcie ze strony Polki,a nie Azarenki..

Otrzymane punkty reputacji: +1
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Hlavackova/Hradecka-Vinci/Errani
2,00
Bwin
Od razu zdziwil mnie kurs na to spotkanie i chetnie go pobieram. Kilka arguemntow ponizej.
Czeszki to specjalistyki od debla (14 i 15 miejsce). Zajmuja czolowe miejsca w rankingu deblowym. Forma swietna, wygrany turniej w Auckland gdzie rozgromily PEschke/Srebotnik 6-4 6-0 i w finale wygraly z Pennetta/Goerges. W AO tez bez problemow przeszly do polfinalu tracaca tylko 1 seta a pokonujac King/Shvedova 2-0. Rozegraly ze soba prawie 100 meczy wiec znaja siebie znakomicie.
Wloszki to przede wszystkim singielki ktore zadowalajaco radza sobie w grze podwojnej. Errani zajmuje 40 miejsce w rankingu deblowym co pokazuje ze nie jest to jej domena. Graja ze soba od dosyc dawna wiec rowniez znaja sie dobrze, najlepsze wyniki osiagaja jednak na kortach ziemnych. W Auckland przegraly w 1 rundzie z Lisicki/Peng co nie napawalo optymizmem przed AO. W AO juz o wiele lepiej i na rozkladzie maja debel Radwanska/Hantuchova.
Patrzac na oba deble poziom wyrownany chociaz ja widze lekka przewage Czeszek. Ale teraz glowny argument ktory powoduje ze typ staje sie zupelnie inny ! Dla Errani bedzie to piąty mecz w ciągu 3 dni !!! Ma 25 lat ale ilez mozna grac ? Jej mecze nie sa niby dlugie ale kazdy wymaga na pewno sporego wysilku wiec nie wierze ze Wloszka to wytrzyma. Przewiduje ze bedzie to Czeska masakra dla Wloszki i w singlu jak i w deblu w ktorym moze nawet skreczowac dlatego polecam buki ktore rozliczaja wynik przed przerwaniu.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
WTA, Australian Open

A. Radwańska - B. Mattek-Sands - 2:0 (1,35) ⛔
T. Pironkova - S. Mirza - 1 (1,50) ✅
L. Safarova – Ch. McHale – 1 (1,50) ⛔
C. Wozniacka - A. Rodianowa - over 17,5 gemów (2.00) ⛔
D. Cebulkowa - M. Rybarikova - 2:0 (1,40) ✅
V Rozzano - M. Bartoli - 0:2 (1,35) ✅
V. Zvonareva - A. Dulgheru - over 19,5 gemów (1,83) ✅
J. Dokic - A. Chekvetadze - 2 (1,66) ⛔
T. Pironkova - G. Voskoboeva - 2 (1,53) ✅
M. Barthel - P. Cetkovkska - 1 (1,40) ✅
A. Parmetier - M. Niculescu - 2 (1,35) ✅
C. Mchale - M. Erakovic - 1 (1,40) ✅
V. Azarenka - zagra w finale (3.20) - 28.01.2012
S. Cristea - U. Radwańska - 1 (1,45) ✅
A. Pavlyuchenkova - V. King - +1,5 set V. King (1,50) ✅
S. Lisiecki - S. Peer - 2 (1,85) ⛔
J.Dokic - M. Bartoli - 0:2 (1,44) ✅
M. Barthel - V. Azarenka - 0:2 (1,45) ✅
A. Radawńska - G. Voskoboeva - 1 (1,18) ✅
I. Benesova - N. Bratchikova - 1 (1,55) ✅
C. Wozniacka - M. Niculescu - +1,5 seta M. Niculescu (2,90) ⛔
Jie Zheng - M. Bartoli - 2 (1,53) ⛔
A. Radwańska - J. Georges - 1 (1,20) ✅
C. Wozniacka - J. Jankovic - +1,5 seta J. Jankovic (1,55) ⛔ Clijsters K. - Li N. - +1,5 seta Li N. (1,55) ✅
S. Errani - J. Zheng - 2 (1,43 ) ⛔
S. Lisiecki - M. Sharapova - 2 (1,30) ✅
E. Makarova - S. Williams - +7gemów E. Makarova (2,25) ✅
A. Radwańska - V. Azarenka - +1,5seta A. Radwańska (1,80) ✅
K. Clijsters - C. Wozniacki - +1,5 seta K. Clijsters (1,30) ✅
-----------------------------------------------------------------------------------------------
E. Makarova - M. Sharapova - +4,5 gemów E. Makarova (2,10) ⛔
Bet365

Rosjanka to największa rewelacja Australian Open jak do tej pory. Kurs na jej zwycięstwo sukcesywnie rośnie, bukmacherzy nie dają szans wyraźnie Rosjance w siostrzanej walce z Maria Sharapova. Czyżby Ekaterina miałby sobie odpuścić to spotkanie? Wątpię. Szczerze nie zdziwi mnie zwycięstwo Ekateriny nad M. Sharapova która w nie zachwyca i jak dla mnie i tak daleko już zaszła chociaż rywalek wymagających Maria nie miała. Sharapova strasznie się męczyła z Sabina którą powinna połknąć przy tak nierównej dyspozycji Niemki. Jeśli spojrzeć na rywalki E. Makarovej a nie ranking to można się zastanawiać dlaczego jest na jej zwycięstwo tak wysoki kurs. E. Makarova pokonała przecież V. Zvonareve, K. Kanepi, S. Williams. Zgadza się, Vera Zvonareva jest pod formą, S. Williams także nie gra swojego jednak mimo wszystko nie powinna była przegrać z Rosjanką w dwóch setach. To oznacza że E. Makarova rzeczywiście dobrze gra w Autralian Open a jej wyniki nie są jedynie szczęśliwym trafem. Już raz to pisałem i napiszę jeszcze raz. Rosjanka pokonała K. Kanepi która naprawdę dobrze się prezentowała do momentu meczu z E. Makarova. M. Sharapova jak dotąd miała kelnerki jeśli chodzi o poziom gry. Dulko prezentuje totalne dno. A. Kerber nierówna nawet nie nawiązała walki z M. Sharapova, S. Lisiecki to już w ogóle pozostawię bez komentarza, jej gra jest nieobliczalna szczególnie przy własnym podaniu aż się dziwie że Maria nie pokonała Niemki w dwóch setach. Jutro M. Sharapova czeka prawdziwy mecz, i podejrzewam że nie udźwignie go w dwóch setach zwłaszcza że nie potrafiła rozprawić się szybko z Sabiną. Jeżeli takie asy jak Serena Vera czy Kaia nie sprostały młodej Rosjance to nie sądzę aby wątpliwa forma Marii zniszczyła E. Makarova która gra bez kompleksów. Handicup na 5 gemów ma spore szanse wejścia nawet jeśli jednak Sharapova wygra w dwóch setach to wątpię aby dokonała tego demolując młodszą koleżankę.
by scotratez

R 16

rskull

Użytkownik
Ekaterina Makarova kurs 4 bet365 tylko ślepy może przejść koło kursu obok.

Dobry serwis, niezła obrona i gra wzdłuż lini oraz zasięg. Przeciwniczki jakie odprawiła, robi ogromne wrażenie mimo ich dyspozycji. Kanepi, Vera, Wiliams.
Jedyne co może spowodować przegrana Ekateriny to presja ćwierć finału bądź (tu teoria spiskowa) pomoc rodaczce w dojściu jak najdalej.

yaro8 21

yaro8

Użytkownik
Bet365 płaci 4,5 pln za każdą złotówkę postawioną na zwycięstwo Kim Clijsters w AO. Wczoraj Belgijka zagrała naprawdę dobry tenis i nie sądzę aby ktoś mógłby ją grać przy takiej dyspozycji. Azarenka awansowała dzięki przeciętnej grze &#39;Isi&#39; i sądzę że do finału dostanie się po 2 setach z Białorusinką. Z kolei w finale czeka ją zapewne ktoś z dwójki Sharapova/Kvitova [zapewne Kvitova]. Czeszka gra co prawda mocno, ale jej technika jednak pozostawia trochę do życzenia. Sądzę że Belgijka po pierwszym tegorocznym Wielkim Szlemie obejmie prowadzenie w rankingu WTA. Po takim kursie myślę że szkoda nie spróbować za mniejszą stawkę ;)

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Kurs na Makarovą w tym meczu to czysty value i to w każdej postaci. Nie oglądałem jej ostatniego meczu z Williams, ale wynik mówi sam za siebie, pokonanie jej 6-2;6-3 jest pogromem w tym przypadku. Z drugiej strony oglądałem mecz Sharapovej i Maria to Maria, bardzo nieregularna, popełniająca dużo podwójnych. Leworęczna Makarova będzie musiała pójść na wymianę ciosów i wykorzystać wszystkie przestoje Sharapovej, a przy awansie mecz z Kvitovą również będzie bardzo ciekawy. Ja osobiście próbuję w nocy różne kombinacje na Makarovą, czyli Dw2-0, +4,5gema, +1,5seta i WIN w różnych kuponach i kombinacjach (wiadomo że nie zagram wszystkiego ale wybiorę tą najciekawszą opcję i zagram).

M 0

miqq

Użytkownik
-----------------------------------------------------------------------------------------------
E. Makarova - M. Sharapova - +4,5 gemów E. Makarova (2,10)
Bet365

Rosjanka to największa rewelacja Australian Open jak do tej pory. Kurs na jej zwycięstwo sukcesywnie rośnie, bukmacherzy nie dają szans wyraźnie Rosjance w siostrzanej walce z Maria Sharapova.
Napisz mi które buki odnotowały spadki na Sharapovą? Od dnia wczorajszego - gdy pojawiły się kursy na rynku, kurs wynosił @1.22-1.20, obecnie mamy już nawet [email protected] (pinnek) .
Tak więc wywnioskować nie ciężko, że ludzie próbują value w tym spotkaniu.
Ja szczerze wątpię, żeby Ekatarina zagrała po raz drugi mecz życia, zresztą przeciwko Serenie to nie musiał być mecz życia, bo to Amerykanka grała jak ...

L 58

lgaw

Użytkownik
Errani +6,5g - Kvitova 1.85 betsafe

Krótko i na temat - Errani od poczatku turnieju gra bardzo pewnie. Kvitova natomiast nie jest w swojej optymalnej formie. Poza tym styl gry wloszki polegajacy na dlugich wymianach i oczekiwaniu na bledy rywalki jej nie pasuje. Errani zagrywa pilki ktore jest ciezko atakowac i spodziewami sie wielu bledow popelnionych przez kvite. Z zawodniczka prezentujaca podobna gre (Suarez-Navarro) prawie odpadla z turnieju. Spodziewam sie w miare wyrownanego meczu

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Napisz mi które buki odnotowały spadki na Sharapovą? Od dnia wczorajszego - gdy pojawiły się kursy na rynku, kurs wynosił @1.22-1.20, obecnie mamy już nawet [email protected] (pinnek) .
...
Nie napisałem że kursy na Sharapovą spadają tylko że kursy na E. Makarova rosną.
&quot; Rosjanka to największa rewelacja Australian Open jak do tej pory. Kurs na jej zwycięstwo sukcesywnie rośnie,&quot;
Proszę czytać ze zrozumieniem, a potem coś napisać. Oczywiście bukmachera podam. Wczoraj kurs wynosił żeby nie skłamać ok. 3,85 teraz wynosi 4.00. Bet365 (nie powiem o której godzinie, ponieważ nie pamiętam) Podejrzewam że może ponownie spaść.

M 0

miqq

Użytkownik
Jeżeli na Makarovą rosną, to na Sharapovą jakie są wówczas ruchy? ????
Być może tak było jak piszesz w śmiesznym b365, lecz tam było wczoraj z tego co widziałem @1.2 na faworytkę, a obecnie @1.28
Nie wiem na którym rynku,,, jest tak, że jeżeli na jedną panią kurs spada, to na drugą również? ;)

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Napisz w takim razie do &quot;śmiesznego Bet365&quot; i zapytaj ich na temat polityki zmieniania kursów. Nie mam powodu aby wprowadzać w błąd kogoś a podałem fakt który zaobserwowałem. To było tyle. Żeby nie zaśmiecać tematu takimi postami dodam jeszcze aby uważać podczas graniu na porażkę M. Sharapovej. Maria nowy rok zaczęła bezpośrednio od turnieju w Australian Open i jak na razie mimo wszystko gra bez potknięcia i nie wiadomo do końca na ile jest przygotowana Rosjanka fizycznie. Sugerowanie się spotkaniami z końcówki ubiegłego roku a dokładnie dwiema porażkami z najpierw z Na Li później S. Stosur może się okazać błędne. Makarova podobnie w ubiegły rok skończyła tragicznie a początek tego jest już rewelacyjny. Mecz nie zapowiada się mimo wszystko jednostronnie.

rumak57 271

rumak57

Coach
Makarova - Sharapova
Typ:1
Kurs. 4.05
Betsson , pinnacle
4/10

Kursy maleja naprawde duze value Makarova gra ten turniej jak znut pierwsza niespodzianak jaka zrobila bylo pokonanie Kanepi ktora naprawde forme ma najwyzsza w zyciu chyba a teraz pogrom nad Serena Willaims moze budzic podziw co wiecej w tym meczu Eketerina miala 17 UE przy 37 Williams to musialo sie tak skocznyc teraz licze na podobne statystki gdyz Sharapova miala tych ledow duzo wiecej w ostatnim meczu z Lisicki bo az 47 co prawda w 3 setowej walce ale to i tak pokazuje jej nieregularnosc przy stanie 3-0 w pierwszym secie przegrala 6 kolejnych gemow nikt nie wie cos ie stalo jezeli to powtorzy naprade kurs moze siasc dodatkowo Eketerina nie ma w zwyczaju DF a Sharapova znow miala tych bledow bodajze 7 jezeli dziewczyny beda graly to samo co w ostatnich pojedynkach t0 dla mnie kursy powinny byc w granicach 1.8-1.9 a tedy bym sie nie skusil ale taki bet naperawde mnie zacheca zaluje bo mialem postawic na nia przy meczu z Serena juz ale nie skusilem sie tego bledu nie chce popelnic drugi raz i dlatego za nieduza stawke sprobuje !! zlapalem jeszcze malyochlap po 4.25 zobaczymy jak bedzie polecam zgodnie ze stawka by za duzo w razie czego nie stracic ale sadze ze ten typ ma naprawde ok 45% szans na wejscie dlatego musze zaryzykowac pzdr

D 54

domeltomek

Użytkownik
Errani +6,5g - Kvitova 1.85 betsafe

Krótko i na temat - Errani od poczatku turnieju gra bardzo pewnie. Kvitova natomiast nie jest w swojej optymalnej formie. Poza tym styl gry wloszki polegajacy na dlugich wymianach i oczekiwaniu na bledy rywalki jej nie pasuje. Errani zagrywa pilki ktore jest ciezko atakowac i spodziewami sie wielu bledow popelnionych przez kvite. Z zawodniczka prezentujaca podobna gre (Suarez-Navarro) prawie odpadla z turnieju. Spodziewam sie w miare wyrownanego meczu
Kvitova oscyluje z granicach 25 UE na mecz, z Hiszpanką miała ich prawie 40 stąd ten wynik. Co do Twojej teorii że gra piłki z których ciężko atakować też trudno się zgodzić, jej serwis od razu powinine być zabity przez Petrę, tak samo jak jej przebitka. To czeszka będzie ustawiała wymiany bo dla niej nie stanowi różnicy gra fh czy bh. Jak Errani ugra 3 gemy to będzie dobrze.

Co do Makarovej, obyście się nie zdziwili, grałem ja z Vera dlatego ze Zvona w tragicznej formie, oczywiście dla was Vera byla peffka. Teraz szukacie doga na siłe

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Półfinał w górnej półowce drabinki mega mocny. Właściwie spotykają się dwie zawodniczki, które spokojnie mogą wygrać ten turniej.

Może na pierwszy plan pójdzie Vika. Strasznie dziwiłem się sytuacji, która miała miejsce przed spotkaniem Białorusinki z Radwańską. Na wszelakich stronach ludzie pisali, że Vika zmiecie Polkę. Tylko pomyślmy racjonalnie kogo ona pokonała w pierwszych czterech rundach. Widzicie tam jakąś poważną rywalkę? Bo ja nie bardzo. Starcie z Isią pokazało, że Azarenka to nie jest maszyna. W pierwszym secie Vika grała słabiutko, w ogóle całe spotkanie stało na bardzo niskim poziomie, masa niewymuszonych błędów. W sumie nie wiem jak odnieść się do drugiego i trzeciego seta, ale obejrzałem sobie jeszcze raz skrót i twierdzę, że to bardziej Radwańska przegrała te partie niż jej rywalka je wygrała. Zgadzam się z twierdzeniem, że Azarenka jest w bardzo dobrej formie, ale na pewno nie w świetnej jak twierdzą niektórzy.

Kim była już na wylocie w meczu z Li, ale potrafiła przetrzymać najważniejsze piłki i obronić meczbole. To też świadczy o tym, że ona umie grać pod presją a właśnie na nią będą narażone obydwie w półfinale. To jest prawdopodobnie ostatni rok Belgijki w turze. Na pewno jest zmotywowana żeby karierę zakończyć z przytupem. Clijsters wyglądała bardzo dobrze w spotkaniu z Wozniacki. Dunka miała ledwie 5 szans na przełamanie rywalki. Dużo mówi się o problemach Kim z kostką, ale on je ma już od długiego czasu. Nawet jeśli będzie odczuwała lekki ból to zaciśnie zęby i będzie walczyła o każdą piłkę.

Jestem pewien, że przy tak wyrównanej klasie jednej i drugiej, dużą rolę odegra psychika. A to jednak Clijsters ma za sobą więcej ważnych meczów i to ona wie lepiej co w nich robić. To jest przecież 1/2 Australian Open, nerwy będą odgrywać niemałą rolę. Kluczem do zwycięstwa Kim będzie wyrzucenie Azarenki za linię końcową. Na pewno ma atrybuty, które jej w tym pomogą.

Clijsters K. - Azarenka V. 1 1.88

blads 187

blads

Użytkownik
nie rozumiem ogolnego zachwytu nad gra Makarovej. ok ma swoj turniej zycia, idzie jak burza ale zeby az tak sie nia zachwycac...bardzo dobra wzmianka na temat jej meczu z Williams byla dzis w przegladzie sportowym, w sumie to juz wczorajszym ???? Amerykanka gra na raty, ten sezon to tylko i wylacznie wystepy w szlemach oraz olimpiada. olewa treningi, zajmuje sie moda, wystepuje w tv...dla mnie ona sie juz skonczyla. wyszla z przekonaniem ze rozstrzela Makarova jak kazdego innego leszcza a tu psikus, dlatego nie sadze ze ten sam blad popelni Maria. Widzialem ja na tym turnieju i mi osobiscie imponuje. widac motywacje, czerpie radosc z gry, taka chce ja ogladac i nie daje wiekszych szans tutaj na ugranie seta Makarovej. tak na szybko chcialem tylko przedstawic swoja opinie co do meczu, pisze z telefonu dlatego przepraszam za ewentualne bledy. osobiscie gram tutaj 2-0 w strone Sharapovej, wiem ze kurs nie zachwyca, ale do kuponu jak znalazl. Nie sadze zeby dzis mial pasc jakis nieprzewidywalny wynik. wiadomo po ktorej stronie stoi doswiadczenie, granie w takim upale tez robi swoje, a Makarova mimo wydawaloby sie pogromu w ostatnim meczu zostawila duzo zdrowia na korcie. Nadrabiala braki ambicja, dzis w mojej opinii jej to nie wystarczy
✅ tak jak myślałem...bez większych problemów, nie wiem po co było doszukiwać się niespodzianki w tym meczu

rumak57 271

rumak57

Coach
Półfinał w górnej półowce drabinki mega mocny. Właściwie spotykają się dwie zawodniczki, które spokojnie mogą wygrać ten turniej.

Może na pierwszy plan pójdzie Vika. Strasznie dziwiłem się sytuacji, która miała miejsce przed spotkaniem Białorusinki z Radwańską. Na wszelakich stronach ludzie pisali, że Vika zmiecie Polkę. Tylko pomyślmy racjonalnie kogo ona pokonała w pierwszych czterech rundach. Widzicie tam jakąś poważną rywalkę? Bo ja nie bardzo. Starcie z Isią pokazało, że Azarenka to nie jest maszyna. W pierwszym secie Vika grała słabiutko, w ogóle całe spotkanie stało na bardzo niskim poziomie, masa niewymuszonych błędów. W sumie nie wiem jak odnieść się do drugiego i trzeciego seta, ale obejrzałem sobie jeszcze raz skrót i twierdzę, że to bardziej Radwańska przegrała te partie niż jej rywalka je wygrała. Zgadzam się z twierdzeniem, że Azarenka jest w bardzo dobrej formie, ale na pewno nie w świetnej jak twierdzą niektórzy.

Kim była już na wylocie w meczu z Li, ale potrafiła przetrzymać najważniejsze piłki i obronić meczbole. To też świadczy o tym, że ona umie grać pod presją a właśnie na nią będą narażone obydwie w półfinale. To jest prawdopodobnie ostatni rok Belgijki w turze. Na pewno jest zmotywowana żeby karierę zakończyć z przytupem. Clijsters wyglądała bardzo dobrze w spotkaniu z Wozniacki. Dunka miała ledwie 5 szans na przełamanie rywalki. Dużo mówi się o problemach Kim z kostką, ale on je ma już od długiego czasu. Nawet jeśli będzie odczuwała lekki ból to zaciśnie zęby i będzie walczyła o każdą piłkę.

Jestem pewien, że przy tak wyrównanej klasie jednej i drugiej, dużą rolę odegra psychika. A to jednak Clijsters ma za sobą więcej ważnych meczów i to ona wie lepiej co w nich robić. To jest przecież 1/2 Australian Open, nerwy będą odgrywać niemałą rolę. Kluczem do zwycięstwa Kim będzie wyrzucenie Azarenki za linię końcową. Na pewno ma atrybuty, które jej w tym pomogą.

Clijsters K. - Azarenka V. 1 1.88

jak dla mnie im nie manajmniejszych szans 2-0 dla azarenki widzi misie ale niegram bo co za duzo to nie zdrowoaczkolwiek zycze powodzenia

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom