>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open '12 - turniej główny kobiet

Status
Zamknięty.
yaro8 21

yaro8

Użytkownik
Napisz mi które buki odnotowały spadki na Sharapovą? Od dnia wczorajszego - gdy pojawiły się kursy na rynku, kurs wynosił @1.22-1.20, obecnie mamy już nawet [email protected] (pinnek) .
Tak więc wywnioskować nie ciężko, że ludzie próbują value w tym spotkaniu.
Ja szczerze wątpię, żeby Ekatarina zagrała po raz drugi mecz życia, zresztą przeciwko Serenie to nie musiał być mecz życia, bo to Amerykanka grała jak ...
http://www.oddsportal.com/tennis/australia/wta-australian-open-2012/makarova-ekaterina-sharapova-maria-971085/#home-away;2 nie chce mi się wypisywać wszystkich, więc proszę tu masz listę wszystkich buków u których kursy spadły, następnym razem najpierw sprawdź a potem udawaj mądrzejszego niż jesteś ;]

L 58

lgaw

Użytkownik
Kvitova oscyluje z granicach 25 UE na mecz, z Hiszpanką miała ich prawie 40 stąd ten wynik. Co do Twojej teorii że gra piłki z których ciężko atakować też trudno się zgodzić, jej serwis od razu powinine być zabity przez Petrę, tak samo jak jej przebitka. To czeszka będzie ustawiała wymiany bo dla niej nie stanowi różnicy gra fh czy bh. Jak Errani ugra 3 gemy to będzie dobrze.

Co do Makarovej, obyście się nie zdziwili, grałem ja z Vera dlatego ze Zvona w tragicznej formie, oczywiście dla was Vera byla peffka. Teraz szukacie doga na siłe
A ja co do Twojej opinii zgadzam się tylko z tym, że 2gi serwis wloszki Petra bedzie starała sie konczyc od razu i nalapie na nim troche winnersow. Jesli chodzi o &quot;przebitke&quot; to Cie kompletnie nie rozumiem. Ogladam mecz i jest lepiej niz sie spodziewalem. Konktetniej - zaskoczyla mnie duza liczba winnersow po stronie Errani, a duza liczba UE u Kvitovej to wlasnie to na co liczyłem (efekt trudnych, slajsowanych i rotowanych pilek przez wloszke). Reasumujac - jak Kvitova sie nie ogarnie to przegra mecz (w co jednak watpie). Popełnia zbyt wiele bledow, przy czym Włoszka gra nadspodziewanie dobrze. W 2gim secie to Sara zaczela dyktowac warunki i ustawia pod siebie wymiany.

A co do Makarowej - nie martw sie, nie zdziwimy sie ????

L 58

lgaw

Użytkownik
Makarova +5g - Szarapova 1.85 betsson

Nie chce mi sie rozpisywac, zreszta mecz zostal opisany przez kilka osob powyzej wiec bedzie krociotko. Makarova gra turniej swojego zycia. Juz po odeslaniu do domu Kanepi jest dla mnie jednym z czarnych koni turnieju. Turnieju raczej nie wygra, ale szarapova ma duze szanse odeslac do domu. Jednakze wybieram bezpieczniejsza opcje w postaci handicapu.

D 54

domeltomek

Użytkownik
A ja co do Twojej opinii zgadzam się tylko z tym, że 2gi serwis wloszki Petra bedzie starała sie konczyc od razu i nalapie na nim troche winnersow. Jesli chodzi o &quot;przebitke&quot; to Cie kompletnie nie rozumiem. Ogladam mecz i jest lepiej niz sie spodziewalem. Konktetniej - zaskoczyla mnie duza liczba winnersow po stronie Errani, a duza liczba UE u Kvitovej to wlasnie to na co liczyłem (efekt trudnych, slajsowanych i rotowanych pilek przez wloszke). Reasumujac - jak Kvitova sie nie ogarnie to przegra mecz (w co jednak watpie). Popełnia zbyt wiele bledow, przy czym Włoszka gra nadspodziewanie dobrze. W 2gim secie to Sara zaczela dyktowac warunki i ustawia pod siebie wymiany.

A co do Makarowej - nie martw sie, nie zdziwimy sie ????
A co mają slajsowane i rotowane piłki do serwisu Kvitovej? Słabe prędkości dziś miałą i tylko 1 as. Błędy błedami a pomimo tego kilkukrotnie łamała Errani tak jak miało to być planowo od początku mecz tylko nie spodziewałem się słabej dyspozycji serwisowej. Poza tym gdzie Twoja duża liczba winnersów po stronie Errani? w każdym innym meczu miała ich więcej (może z Zheng nie ale tam Zheng sama się wykończyła). Kvitova przegrywając 2-4 i wygrywając seta udowodniła że gdyby od początku zagrała na 100% skoncentrowana to po Errani nie byłoby co zmiatać.

I jeszcze jedno, jednak Makarovą się zdziwiliście ; )

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
WTA, Australian Open

A. Radwańska - B. Mattek-Sands - 2:0 (1,35) ⛔
T. Pironkova - S. Mirza - 1 (1,50) ✅
L. Safarova – Ch. McHale – 1 (1,50) ⛔
C. Wozniacka - A. Rodianowa - over 17,5 gemów (2.00) ⛔
D. Cebulkowa - M. Rybarikova - 2:0 (1,40) ✅
V Rozzano - M. Bartoli - 0:2 (1,35) ✅
V. Zvonareva - A. Dulgheru - over 19,5 gemów (1,83) ✅
J. Dokic - A. Chekvetadze - 2 (1,66) ⛔
T. Pironkova - G. Voskoboeva - 2 (1,53) ✅
M. Barthel - P. Cetkovkska - 1 (1,40) ✅
A. Parmetier - M. Niculescu - 2 (1,35) ✅
C. Mchale - M. Erakovic - 1 (1,40) ✅
V. Azarenka - zagra w finale (3.20) - ✅ !
S. Cristea - U. Radwańska - 1 (1,45) ✅
A. Pavlyuchenkova - V. King - +1,5 set V. King (1,50) ✅
S. Lisiecki - S. Peer - 2 (1,85) ⛔
J.Dokic - M. Bartoli - 0:2 (1,44) ✅
M. Barthel - V. Azarenka - 0:2 (1,45) ✅
A. Radawńska - G. Voskoboeva - 1 (1,18) ✅
I. Benesova - N. Bratchikova - 1 (1,55) ✅
C. Wozniacka - M. Niculescu - +1,5 seta M. Niculescu (2,90) ⛔
Jie Zheng - M. Bartoli - 2 (1,53) ⛔
A. Radwańska - J. Georges - 1 (1,20) ✅
C. Wozniacka - J. Jankovic - +1,5 seta J. Jankovic (1,55) ⛔ Clijsters K. - Li N. - +1,5 seta Li N. (1,55) ✅
S. Errani - J. Zheng - 2 (1,43 ) ⛔
S. Lisiecki - M. Sharapova - 2 (1,30) ✅
E. Makarova - S. Williams - +7gemów E. Makarova (2,25) ✅
A. Radwańska - V. Azarenka - +1,5seta A. Radwańska (1,80) ✅
K. Clijsters - C. Wozniacki - +1,5 seta K. Clijsters (1,30) ✅
E. Makarova - M. Sharapova - +4,5 gemów E. Makarova (2,10) ⛔
------------------------------------------------------------------------------------
V. Azarenka - K. Clijsters - 1 (1,90) ✅
bet365

Zapowiada się wielka walka. Najbezpieczniej chyba byłoby postawić na urwanie seta przez Belgijke, kurs oscyluje ok. 1.30 (bet-at-home). Statystyki przemawiają za K. Clijsters. Rywalki tegorocznego turnieju już niekoniecznie. Pierwsze dwie rundy Kim to kelnerki. Dopiero potem trafiła się Daniela Hantuchova która jak na swoje przeciętne umiejętności tenisowe całkiem ładnie pokazała się w turnieju ale bez przesady wszyscy wiemy co Daniela gra. Przegrała bezlitośnie w dwóch setach. Później była Na Li. która niczego nowego od turnieju Syndey nie pokazała. Na Li grała w miare na swoim poziomie jak zwykle mając problemy z przebiciem piłki przy własnym podaniu. Na Li prawie i wygrałaby z Kim no właśnie prawie, Chinka po prostu popełnianiła za dużo błędów z własnej winy. Dodam że Azarenka pokonała Na Li w finale w Sydeny i pomimo że mecz trwał także 3 sety to dało się odczuć przewage Viki w trzecim secie. Km mozna powiedzieć ż wygrała rzutem na taśme. Potem była C. Wozniacka na której temat już pisałem wielokrotnie w tym turnieju a dokładnie o braku przygotowania odpowiedniego z jej strony i pokonanie jej naprawdę było kwestią czasu chyba sama nie wierzyła że wygra ten turniej. Muszę jednak przyznać że wraz z turniejem Carolina powoli się rozkręcała co nie zmieniło faktu że grała cały czas to samo zmieniając jedynie częstotliwość swoich błędów. Gra Wozniackiej mnie po prostu nie przekonała i podejrzewam że Azarenka jeszcze szybciej pokonałaby Caroline. Dwie pierwsze rundy Białorusinki to także kelnerki. W trzeciej trafiła się jej Mona Barthel - mały czarny koń którego nazwałem także kelnerką podczas spotkania z Viki. Bardzo dobry występ ze strony Niemki, myślę że każda tenisitka z TOP 10 miałaby wielkie lub duże problemy z zatrzymaniem tej zawodniczki przy tej dyspozycji. Wystarczy spojrzeć co wyczyniała ostatnio. W skróci powiem tylko że odniosła 10 zwycięstw z rzędu pokonując takie tenisistki po drodze jak Y. Wickmayer (w finale w Hobart), A. Kerber, J. Gajdosova, P. Cetkovska dopiero przegrała z Viki. Później V. Azarenka trafiła na I. Benesova która bardzo pozytywnie wypadła w turnieju ponując S. Peng która nie zachwycała ostatnio. Później trafiła na A. Radwańską która jest nadal niedoceniana przez bukmacherów i kto wie czy gdyby nie zagrała po drugiej stronie barykady nie znalazła by się w półfinale turnieju. Victoria prezentuje życiowy formą a jeśli nie życiową to blisko jej. Ktoś to się może sugruje dużą ilością straconych własnych podań Białorusinki w meczu z A. Radwańską. Widziałem to spotkanie jak wiele innych osób i dało sie zaobserwować że obu zawodniczkom strasznie utrudniało słońce panujące na korcie o tamtej godzinie. Zresztą widziałem spotkanie N. Djocovica jak grał z Włochem na tym samym korcie i także mieli na początku obaj panowie straszne problemy szczególnie po jednej stronie kortu podczas serwowania piłek. Spikerzy telewizyjni sami zauważyli problem i dyskutowali o niesprawiedliwości jaka panowała podczas tibreaku między A. Radwańską a V. Azarenką. Prawie wszystkie piłki Victoria rozgrywała w tibreaku własnie po tej niekorzystnej stronie kortu. Dodam jeszcze że spotkanie między dwiema paniami było tak na prawdę wielkim obciążeniem psychicznym dla obu zawodniczkem ponieważ waga spotkania była duża a obie wielokrotnie już ze sobą grały i ostatnio naprzemian wygrywały stąd emocje były duże i masa błędów na początku spotkania. Dopiero jak Azarenka przegrała seta cała presja z niej zeszła i rozbiła Agnieszke pokazując co sobą prezentuje. Spodziewam się że podobnie będzie jutro. Jak tylko Kim podrażni Viki ta odpali swój tenis.

by scotratez

C 1

ciutke1987

Użytkownik
Dyscyplina: AO
Spotkanie: Azarenka V.-Clijsters K.
Typ:Beda 3 sety
Kurs:2.45
Buk:Milenium

Analiza:

Wedlug mnie jest to bardzo ciekawy typ i bardzo mozliwe ze wejdzie poniewaz obydwie zawodniczki pokazuja w tym turnieju bardzo wysoka forme. Azarenka nie bedzie chciala tak latwo odposcic poniewaz jezeli wygra to bedzie dwa kroki od objecia prowacenia w klasyfikacy ogolnej WTA. Natomiast Clijsters che wrocic do czolowki...pokonala dosyc gladko C.Wozniacki 6-3 7-6(4). Jest mocna!!!

W 18

wlodas60

Użytkownik
K. Clijsters - V Azarenka. - Typ - 2 - 1:2 - 3.75 - bet365

Dla większosci mecz nie do typowania 50/50.
Ja mam faworykkę;jest nią Azarenka. Postaram się w analizie to wykazac. Clijsters przez dłuzszy czas nie grała, wobec czego analizuję na potstawie tego turnieju. Kim pierwsze rundy łatwo wygrane ze słabymi rywalkami. Problem pojawił się z NaLi i tak naprawdę ten mecz przegrała NaLi, a nie wygrała Kim [ NaLi 6:2 w tie-breaku ] . Co do meczu z C. Wozniacki to w 2-secie ze stanu 5:2 wygrana dopiero w tie-breaku swiadczy o duzej niepewnosci w grze Kim [ Wozniacka obecnie to poziom naszej Agnieszki i to dlatego duzo fachowcow przecenia morzliwosci Agnieszki - inteligena i sprytna gra to zamało na Extra- klasę, to tylko 1- liga. To tak na marginesie dla tych ,ktorzy widzieli Agnieszkę jako faworytkę w meczu z Azarenką] Natomiast Victoria w tym turnieju gra bardzo pewnie, wygrywając wszystkie mecze zdecydowanie. Dotyczy to rowniez meczu z Agnieszką. Victoria zastosowała ten sam manewr taktyczny co w Sydney ,traktując pierwszy set jako rozgrzewkę [ jesli Victoria nie potrafi przebic 2- piłek w wymianie, robi 25 niewymuszonych błędow i przegrywa kilka podan to niech mi nikt nie wciska kitu, ze ona gra na powaznie , a ci co uwazają inaczej to nie mają zielonego pojęcia o taktyce w tenisie ]. Własnie to zachowanie Azarenki swiadczy o jej sile i formie w tym turnieju. Trzeba naprawdę byc pewnym swej gry, aby w takich warunkach +35 C planowac mecz 3- setowy. Uwazam to za celowe działanie w przygotowaniu sie do meczu z Clijsters. Dlatego gram 2:1 dla Victori; bo daje większe szanse w 3-secie. Reasumując: ostatnie mecze Kim z takimi tenisistkami jak Jvanovic i Hantuchova w Brisbone oraz NaLi i Wozniacki [ oglądałem wszystkie ] w kazdym duza niepewnosc gry a nawet momentami zapasc. Warto zauwazyc fakt i porownac ich ostatnie spotkania z NaLi .Victoria pewne zwycięstwo; Kim moim zdaniem przegrała. Ostatnie mecze Azarenki w Sydney i teraz oglądałem i nie mam zadnych zastrzezen. Nalezy jednak pamiętac, ze kazdy mecz jest inny, Kim to tenisistka sprawniejsza i lepiej porusza się po korcie; Jesli będzie miała swoj dzien, to nie wygra z nią zadna.

Najlepsza analiza ma się nijak do trafialnosci

yaro8 21

yaro8

Użytkownik
Ojj kolego powyżej... Czasami użyć mniej argumentów niż na siłę popierać swój typ i się przy tym nieco ośmieszać ???? Poważnie sądzisz że specjalnie grała 3 setowy pojedynek w temperaturze +35 stopni?? Ja z kolei przy równych kursach na obie zawodniczki bez zastanowienia gram na Clijsters. Rywalki moim zdaniem w drabince miała silniejsze, w meczu z Woźniacką pokazała że jest w dobrej dyspozycji, bo Karolina zagrała wcale nie najgorzej. Myślę, że Belgijka będzie grała podobną taktyką jaką próbowała Isia czyli będzie ganiać Vike po korcie kątowymi piłkami, a jak wiadomo bieganie to nie jest najmocniejszą stroną Białorusinki. To już co prawda mniej istotne ale publika też będzie po stronie Kim i przy równych kursach u buków dla mnie garnie na Azarenke nieopłacalne. A co sądzicie o takim becie: Więcej asów w meczu - Azarenka 2.30 Tobet ??

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Maria Sharapova - Petra Kvitova
Typ: 1
Kurs: 2,30
Gra Kvitovej mi nie imponowała nigdy, ale jeśli ktoś po tym turnieju (mimo dotarcia do półfinału) nadal twierdzi, że zasługuje na bycie nr 1 w rankingu to stawiam mu internetową świeczkę. Jej rywalki to: Dushevina (to musiała być formalność), Suarez Navarro (stracony set), Kirilenko (niebiegająca - kreczowała po pierwszym secie), Ivanovic (męczarnia mimo że Serbka grała słabo i nie mogła utrzymać serwisu, bo piłka jej wylatywała z ręki), Errani (w drugim secie przegrywała już bodajże 1-4). Petra gra mocno i albo trafia albo nie. Nieciekawy, wręcz brzydki tenis. Do tego dochodzi solidne jak na kobiece warunki podanie i to niestety wystarcza jej by wygrywać.
Sharapova to generalnie o wiele lepsza tenisistka, jednak nierówna i też ma swoje wady np. raz idzie jak burza i nie daje rywalce szans, a na następny dzień robi błąd za błędem i wtapia z kimś dużo słabszym. W tym turnieju miała tylko jedną wpadkę, z Lisicki, a pozostałe tenisistki wyeliminowała tracąc dosłownie parę gemów i pokazując świetną grę, aż się miło patrzyło. Mam nadzieję, że się nie spali (tak jak np. pod koniec roku w Istambule) i awansuje do zasłużonego finału. Mam wielkie nadzieje, że w ogóle nie imponująca mi Petra przegra, a jeśli jakimś cudem wygra to gram grubo przeciwko niej w finale.
Wynik: ✅ 2-1 (6-2, 3-6, 6-4)

Co do drugiego półfinału - całym sercem jestem za Azarenką, ale Clijsters to nie byle kto, więc nie polecam nic tutaj obstawiać, każdy wynik wydaje się realny.

psm 921

psm

Użytkownik
[ jesli Victoria nie potrafi przebic 2- piłek w wymianie, robi 25 niewymuszonych błędow i przegrywa kilka podan to niech mi nikt nie wciska kitu, ze ona gra na powaznie , a ci co uwazają inaczej to nie mają zielonego pojęcia o taktyce w tenisie ]. Własnie to zachowanie Azarenki swiadczy o jej sile i formie w tym turnieju. Trzeba naprawdę byc pewnym swej gry, aby w takich warunkach +35 C planowac mecz 3- setowy. Uwazam to za celowe działanie w przygotowaniu sie do meczu z Clijsters.
Czasem trzeba reagowac bo ktos kto szuka typow i zajrzy tu a troche mniej rozumie tenis jest gotow Ci uwierzyc... Zastanow sie co Ty wyplatasz chlopie.Nawet Azarenka w wywiadzie po meczu powiedziala ze jej tenis z Isia w pierwszym secie byl tragiczny i nic nie mogla zrobic (pewnie to toz taka taktyka).Widzialem mnostwo takich meczy Azarenki z ktorych juz sie nie podnosila.Jest wiele lepsza zawodniczka niz kiedys i ciagle pnie sie do gory ale wciaz potrafi miec wlasnie takie dolki,to jest zrozumiale zwlaszcza w dlugich turniejach.A nie jakas idiotyczna taktyka.Przytocze tu slowa Matsa Willandera po wczorajszej wygranej Kim z Karolina,&quot;Azarenka w karierze doczeka sie na pewno jeszcze wygranej w wielkoszlemowym turnieju,ale po tym co pokazala Belgijka raczej jeszcze nie teraz..&quot;
Azarenka-Clijsters 2 1,88 Expekt
A co sądzicie o takim becie: Więcej asów w meczu - Azarenka 2.30 Tobet ??
Jesli o mnie chodzi zdecydowanie na NIE,ogladalem Clijsters z Wozniacka,serwis funkcjonowal u Kim bardzo dobrze,nie ryzykowalbym.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis Australian Open 4-45 26.01.2012
Sharapova - Kvitova
typ: 2:0
4.0
Tobet
Analiza
Dziś w spotkaniu polfinalowym turniej wielkoszlemowego pan Rosjanka Maria Sharapova zagra z Czeszka Petra Kvitova. Obie zawodniczki jak do tej pory w tym turnieju tracily po secie. O wile bardziej imponujaco wyglada jednak seria Rosjanki. Sharapova tracila po jednym gecie zarowno z Dulko jak i Hampton, 3 gemy z Kerber, 5 gemow z Makarova, sensacyjna pogromczynia Sereny Williams. Miala problemy w meczu z Lisicką, z ktora jednak przydazyl jej sie kryzys w I secie, ktorego zagrala duzo ponizej mozliwosci. Kvitova juz w Sydney nie zachwycila, przegrala z Chinka Na Li. Czeszka w tym sezonie jakos mnie nie przekonuje. Meczyla sie juz w pojedynku drugiej rundy z Carla Suarez Navarro, po trzysetowym pojedynku. Nie bylo jej latwo mimo dwusetowych pojedynkow zarowno z Serbka Ivanovic jak i Wloszka Errani, z ktora w drugiej partii przegrywala juz 1:4. Osobiscie wyzej ocecniam umiejetnosci Marii Sharapovej, uwazam rowniez, ze prezentuje sie ona lepiej w tym turnieju od swojej dzisiejszej przeciwniczki i to ja widze jako uczestniczke finalu tego turnieju.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Maria Sharapova - Petra Kvitova
Kurs: 2,30

Gra Kvitovej mi nie imponowała nigdy, ale jeśli ktoś po tym turnieju (mimo dotarcia do półfinału) nadal twierdzi, że zasługuje na bycie nr 1 w rankingu to stawiam mu internetową świeczkę. Jej rywalki to: Dushevina (to musiała być formalność), Suarez Navarro (stracony set), Kirilenko (niebiegająca - kreczowała po pierwszym secie), Ivanovic (męczarnia mimo że Serbka grała słabo i nie mogła utrzymać serwisu, bo piłka jej wylatywała z ręki), Errani (w drugim secie przegrywała już bodajże 1-4). Petra gra mocno i albo trafia albo nie. Nieciekawy, wręcz brzydki tenis. Do tego dochodzi solidne jak na kobiece warunki podanie i to niestety wystarcza jej by wygrywać.
Sharapova to generalnie o wiele lepsza tenisistka, jednak nierówna i też ma swoje wady np. raz idzie jak burza i nie daje rywalce szans, a na następny dzień robi błąd za błędem i wtapia z kimś dużo słabszym. W tym turnieju miała tylko jedną wpadkę, z Lisicki, a pozostałe tenisistki wyeliminowała tracąc dosłownie parę gemów i pokazując świetną grę, aż się miło patrzyło. Mam nadzieję, że się nie spali (tak jak np. pod koniec roku w Istambule) i awansuje do zasłużonego finału. Mam wielkie nadzieje, że w ogóle nie imponująca mi Petra przegra, a jeśli jakimś cudem wygra to gram grubo przeciwko niej w finale.

Co do drugiego półfinału - całym sercem jestem za Azarenką, ale Clijsters to nie byle kto, więc nie polecam nic tutaj obstawiać, każdy wynik wydaje się realny.
P. Kvitova - M. Sharapova - 1 (1,70) ⛔
bet-at-home
Zgadzam się z kolegą co do argumentów na temat meczu M. Sharapova - P. Kvitova. Jednak muszę dodać fakt, że M. Sharapova też miewa upadki podczas meczu. Stracony set z Sabina Lisiecka która rozczarowała mnie swoją grą to nic pochlebnego. P. Kvitova zachowuje się trochę jak Viki. Jak zaczyna nie iść nagle dostaje zastrzyk energii i tłucze rywalkę ile wejdzie. Pytanie na ile to się uda przy takiej rywalce jak M. Sharapova. Według mnie wynik tego meczu jest podobnie otwarty jak mecz V. Azarenki i K. Clijsters. Jednak znając życie przejdzie dalej P. Kvitova i jej monotonny do bólu styl grania okaże się skuteczniejszy. Kibicuje w tym spotkaniu M. Sharapovej ale obstawiam jednak Czeszkę.

M 0

miqq

Użytkownik
Azarenka-Clijsters 2 1,88 Expekt
Również uważam, że jeżeli Clijsters nic nie będzie dokuczać, to powinna wziąć to spotkanie. Tylko pytanie, jak tam kondycja i te wszystkie urazy się mają... W spotkaniu z Dunką wszystko było OK, więc i dziś w nocy powinno być podobnie, jednak nie można zapominać o tym co działo się w spotkaniu z Chinką.
Tak więc jeżeli grać Clijsters to tylko w tych bukach gdzie krecz=zwrot, akurat expekt takiej opcji nie posiada ;)

david295 80

david295

Użytkownik
Kim Cljisters - Victoria Azarenka 1 1.85 4/10

Konsekfentnie na Kim, ktora wedlug mnie zmierza po obrone tytulu. Drobny uraz w niczym jej nie przeszkodzil w meczu z Wozniacka, zwyciestwo w dwoch setach na pewno sie nie przemeczyla. W tym turnieju wyeliminowala juz dwie bardzo mocne konkurentki Na Li i Caroline Wozniacki. Azarenka jest w dobrej formie, lecz nie miala zadnej trudnej rywali, oprocz Agnieszki, ktora urwala jej seta i to drugi raz z rzedu, tak samo bylo w Sydney. Mimo, ze ostatni mecz wygrala Azarenka to H2H wyglada 4-2 dla Belgijki. Reasumujac przed Viktoria pierwszy tak powazny sprawdzian w tym turnieju. Natomiast Kim po odprawieniu dwoch trudnych rywalem dazy do obrony tytulu.

I 2

iessevero

Użytkownik
Kim Clijsters - Victoria Azarenka
Kim Clijsters pokazał przed Caroline Wozniacki skręconą kostkę, że miał w czwartej rundzie meczu przeciwko Li Na nie była tak dotkliwa, jak wcześniej sądzono, i dosłownie krok nad Wozniacki w końcu stracił numerem jeden rankingu WTA. Będziemy mieć nowych królową WTA Tour i będzie między Kvitova ponieważ Victoria Azarenka i Szarapowa tu dostać. Kim ogłosił, że jest to jego ostatni Australia Open, obrońca tytułu i być odrzucić z innego tytułu. Azarenka nie będzie tym, który zapobiega niespójne.

Wysłany: Jan-25-2012 20:38 CET
Bet: 1X2 (Ostateczne wyniki)
Wskazówka: Kim Clijsters
Opłata: 2,05
Stawka: 3
House: bet365
Data: Jan-26-2012
Kategoria: WTA

drago 108

drago

Użytkownik
W tej fazie już chyba każdy gra po swojemu. Widzę, że większość jest za Clijsters, popieram. Kim gra najrówniej ze wszystkich tenisistek i to w ciągu meczu, jak i ogólnie w turnieju. Horror zaliczyła w meczu z Li, gdzie już praktycznie schodziła do szatni, jednak to raczej Chinka oddała wygrane spotkanie, niż Kim w jakiś sposób go wyszarpała. Azarenka na każdy mecz wychodzi zmobilizowana, co od razu widać, lecz w trakcie gry albo ta koncentracja ucieka albo oddaje inicjatywę rywalkom. Przykładowo w meczu z Barthel w 2. secie wyserwowała aż 7 df przy 5 gemach serwisowych i tylko dziękować Niemce, że jej piłki lądowały daleko od linii. Białorusinka lubi przejmować kontrolę nad spotkaniem, ale z Kim będzie o to trudniej niż poprzednimi rywalkami. Belgijka ostatnio miała mieć problemy ze ścianą - Woźniacką, ale nic nie robiła sobie z tego, że musi jedną piłkę kończyć więcej niż dwa razy. W tym spotkaniu popisała się świetną formą, przez co widzę ją w roli faworytki do wygrania turnieju. Szykuję się ciekawe spotkanie z grą opartą na ofensywie, a o tym która wygra zadecyduje liczba popełnionych ue.
Kim Clijsters
- Victoria Azarenka @2.05 ⛔
Drugi, równie ciekawy pojedynek to mecz Sharapovej z Kvitovą. Mieliśmy już rewanż za AO&#39;11, więc teraz nadszedł czas na rewanż za Łymbledon, w którym Petra wygrała 6/3 6/4 i to ostatnie pełne spotkanie, które panie rozegrały między sobą. Na szybszej nawierzchni, niż w Australii Petra rozrzucała Sharapovą, która często odbijała tam, gdzie stała Petra, przez co Czeszka miała łatwiejsze zadanie kończenia piłek. Maria niejednokrotnie popisała się świetnym wygrywającym returnem, ale za rzadko dała Czeszce trochę pobiegać. Obie prezentują podobny styl. Wejdzie, to wejdzie, jak nie to nie. W takich meczach jeszcze w większym stopniu decyduje forma dnia i to, jak tego dnia jest ustawiony celownik. W trakcie turnieju obie miały gorszy dzień. Rosjanka z Lisicki, a Czeszka z Suarez Navarro. Jednak Kvitova grała średnio przez cały turniej. Nie miała meczu w którym zagrała tak, jak przystoi przyszłej (lub nie) #1. Maria zdominowała Makarovą, która zmuszona do gry, jak rasowa defensorka. Atutem Petry na pewno będzie serwis. We wspomnianym finale właśnie serwis odegrał główną rolę, poza winnerami (w większości Petry). Mimo tego, że Rosjance często wchodził pierwszy serwis (76%) wygrała po nim jedynie 58% piłek, co w porównaniu z rywalką wypada blado. Maria poprawiła swój return w porównaniu z ubiegłorocznym Wimbledonem, więc upatruję tu szansę jeszcze lepszego odbioru.
Maria Sharapova - Petra Kvitova @2.20 ✅
A no i jeszcze jedno. Tak, jak wspomniałem. Główną faworytką do wygrania turnieju jest Clijsters. Aktualny kurs 4.00 wypada wziąć.
Kim Clijsters win AO&#39;12 @4.00 ⛔

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Victoria Azarenka - Maria Sharapova
Kurs: 1,82 (Pinnacle)
Jestem w skowronkach, bo wreszcie zapowiada się szlem dla Białorusinki. &lt;3 Wybaczcie gimboemotkę. Taki żarcik, Piotrek. Zasługuje na to jak nikt inny (nie Piotr, Azarenka). Tak samo jak na pierwszą pozycję rankingową WTA. Kibicuję jej od lat i wiedziałem, że ten moment w końcu nadejdzie. To musi być teraz! Nie ma innej opcji, zważywszy że została jej ostatnia prosta. Vicky gra fenomenalnie, nie jest w szczytowej formie, ale na pewno bardzo dobrej. W półfinale pokonała dobrze grającą Clijsters. Drugiego seta przegrała, miała wtedy serwis na poziomie 30-paru procent, pecha, no i mega grę Belgijki, można wybaczyć. Pierwszy i trzeci set natomiast to kwintesencja jak kobiecy tenis powinien wyglądać. O poprzednich meczach nie ma co wspominać, ogólnie pewne wygrane, miała też słabe momenty w pierwszym secie z Radwańską. Zawsze jest mała szansa, że i w finale będzie miała z 2-3 gorsze gemy, ale w ostatecznym rozrachunku nie powinno być niespodzianki.
Maria natomiast doskonale zaczęła ten turniej, ale z meczu na mecz jest coraz gorzej. Półfinał z Kvitovą to w większości tak niski poziom, że można było się nieźle zażenować. Masa niewymuszonych błędów (z obu stron), podwójne błędy (Sharapova ponad 10), nieudolne próby szybkiego kończenia wymian, nieco dłuższe też się przeważnie kończyły UE. Na palcach jednej ręki można było zliczyć fajne zagrania. Po tym spotkaniu tylko się utwierdziłem w przekonaniu, żeby grać na Azę w finale.
Gdybym nie znał WTA, śmiałbym rzec, że to będzie spacerek po wiktorię dla Victorii, ale zapobiegawczo powiem, że po prostu wygra, choć ja także gram dokładny wynik 2-0 za niemały hajs.
Wynik: ✅ 2-0 (6-3, 6-0)

Otrzymane punkty reputacji: +7
assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Victoria Azarenka - Maria Sharapova
Kurs: 1,82 (Pinnacle)
Jestem w skowronkach, bo wreszcie zapowiada się szlem dla Białorusinki. &lt;3 Wybaczcie gimboemotkę. Taki żarcik, Piotrek. Zasługuje na to jak nikt inny (nie Piotr, Azarenka). Tak samo jak na pierwszą pozycję rankingową WTA. Kibicuję jej od lat i wiedziałem, że ten moment w końcu nadejdzie. To musi być teraz! Nie ma innej opcji, zważywszy że została jej ostatnia prosta. Vicky gra fenomenalnie, nie jest w szczytowej formie, ale na pewno bardzo dobrej. W półfinale pokonała dobrze grającą Clijsters. Drugiego seta przegrała, miała wtedy serwis na poziomie 30-paru procent, pecha, no i mega grę Belgijki, można wybaczyć. Pierwszy i trzeci set natomiast to kwintesencja jak kobiecy tenis powinien wyglądać. O poprzednich meczach nie ma co wspominać, ogólnie pewne wygrane, miała też słabe momenty w pierwszym secie z Radwańską. Zawsze jest mała szansa, że i w finale będzie miała z 2-3 gorsze gemy, ale w ostatecznym rozrachunku nie powinno być niespodzianki.
Maria natomiast doskonale zaczęła ten turniej, ale z meczu na mecz jest coraz gorzej. Półfinał z Kvitovą to w większości tak niski poziom, że można było się nieźle zażenować. Masa niewymuszonych błędów (z obu stron), podwójne błędy (Sharapova ponad 10), nieudolne próby szybkiego kończenia wymian, nieco dłuższe też się przeważnie kończyły UE. Na palcach jednej ręki można było zliczyć fajne zagrania. Po tym spotkaniu tylko się utwierdziłem w przekonaniu, żeby grać na Azę w finale.
Gdybym nie znał WTA, śmiałbym rzec, że to będzie spacerek po wiktorię dla Victorii, ale zapobiegawczo powiem, że po prostu wygra, choć ja także gram dokładny wynik 2-0 za niemały hajs.
Kobiecy tenis jest na tyle nieobliczalny i nieodgadniony, że często zamiast umiejętności i warunków fizycznych liczy się dyspozycja dnia, zimna głowa, pewność siebie i przede wszystkim trzymanie nerwów na wodzy.
Victoria na pewno na plus ma warunki fizyczne i gra szybszy tenis, ale Sharapova potrafi lepiej zachować spokój. W pojedynku z Kvitovą, Maria wcale nie wygrała, bo grała lepiej, lecz dlatego bo ma silniejszą psychikę i umiała zachować nerwy na wodzy lepiej od Czeszki. Azarenką w meczu z Kim, bym się nie zachwycał. Belgijka nie zagrała swojego najlepszego tenisa i wydaję mi się, że grała tak na 80% - tzn. chciała zagrać jak najlepiej, ale nie była to dla niej kwestia życia i śmierci.
Azarenka nigdy nie wygrała indywidualnie wielkiego szlema, a Maria ma na swoim koncie trzy tytuły wielkoszlemowe w tym też AO.
Uważam, że podobnie jak &quot;piękna&quot; Petra, tak samo Victoria nie zachowa nerwów na wodzy do końca i po raz drugi AO zdobędzie Sharapova.
Sharapova @1,90 Betclic ⛔
Sharapova wynik 2-1 @3,7 Betclic
⛔

Otrzymane punkty reputacji: +7
v3471 223

v3471

Użytkownik
Gra Kvitovej mi nie imponowała nigdy, ale jeśli ktoś po tym turnieju (mimo dotarcia do półfinału) nadal twierdzi, że zasługuje na bycie nr 1 w rankingu to stawiam mu internetową świeczkę. Jej rywalki to: Dushevina (to musiała być formalność), Suarez Navarro (stracony set), Kirilenko (niebiegająca - kreczowała po pierwszym secie), Ivanovic (męczarnia mimo że Serbka grała słabo i nie mogła utrzymać serwisu, bo piłka jej wylatywała z ręki), Errani (w drugim secie przegrywała już bodajże 1-4). Petra gra mocno i albo trafia albo nie. Nieciekawy, wręcz brzydki tenis. Do tego dochodzi solidne jak na kobiece warunki podanie i to niestety wystarcza jej by wygrywać. Sharapova to generalnie o wiele lepsza tenisistka, jednak nierówna i też ma swoje wady np. raz idzie jak burza i nie daje rywalce szans, a na następny dzień robi błąd za błędem i wtapia z kimś dużo słabszym.
moim zdaniem jesteś subiektywnie-niesprawiedliwy, {do czego masz prawo}, ale moim zdaniem zaniżasz wartość Kvitovej, co może źle się odbić na twojej celności typów... ????
Przypomnij sobie masters.. jak Kvitovej siedzą te FH bomby to nikt nie może jej powstrzymać..Maria o wiele lepszą zawodniczką ...no cóż ..to ten sam typ co wali z całej siły..ile beznadziejnych meczy widzieliśmy jak Maria waliła po autach ...
Piszę już po fakcie i Maria wygrała, więc gratuluję. nie widziałem meczu, słyszałem tylko że poziom nie porywał.
chodzi mi tylko o to żeby nie lekceważyć Petry, ona ma dopiero 21 lat i jak okrzepnie trochę to może być spoko nr 1.

W 18

wlodas60

Użytkownik
Odnosnie krytyki mojej ostatniej analizy:

Podam dwa przykłady.
Ktos stawia na Clijsters argument w analizie- Kim lepsza mentalnie bo obroniła meczbole z NaLi. Chłopie, to NaLi była beznadziejna mentalnie.

Dzisiaj mecz Clijsters - Azarenka 2-set wszyscy rewelacyjna gra Kim. Dla mnie Victoria to olała szerokim łukiem.

Roznica między moją analizą a Waszymi jest taka, ze ja o takim secie wiedziałem 2-dni wczesniej, a do Was nie dociera to nawet po fakcie. Tak ja widzę mecze , a jak ktos inaczej- jego sprawa. Uwazam, ze ma problem.

Przez 40 lat zajmowałem się tenisem w roznym charakterze i dla mnie Mats Willander, czy komentatorzy polskiego Eurusportu to zadni znawcy kobiecego tenisa. Jezeli dla Was są to znawcy to macie drugi problem.

Pozdrawiam prawdziwych znawcow tenisa.

christopher48 // Mogłeś się jednak powstrzymać z obrażaniem innych użytkowników. Usunąłem to zdanie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom