>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australia (A-League, Ligi Stanowe)

badurraf 1,8K

badurraf

Użytkownik
Albo Ruch Chorzów ???? Żeby nie było ???? kibicuję wszystkim polskim zespołom w pucharach ????
badurraf nie obrażaj się za ten Chorzów ???? , ale trochę na razie siara na Łazienkowskiej.
Ja się nie obrażam...ja po prostu będę wkur... jako kibic Polonii Bytom i do tego mieszkający obecnie na Nikiszowcu (dzielnica Katowic kibicująca Ruchowi)...:cool:

Ale wracając do tematu, raz na sto spotkań to i Legia z Realem nie przegra...a naprawdę nie ma co porównywać naszej kopanej do Australii...przecież nie powiecie mi,że tak tą ligę kochamy za jej wysoki poziom taktyczno -sportowy...nie,jest świetna, bo jest wesoła,tak jak Chile, Boliwia,Paragwaj, które uwielbiam oglądać ( Panowie może jakiś nowy temat zarzucimy, rozwijając trochę Amerykę Płd? ) drużyny chcą strzelać bramki ( oczywiście poza Roar - i myślę,że Ci akurat u nas daliby radę najlepiej ze wszystkich drużyn A-League ;)), są oczywiście jednostki, które w naszych drużynach byłyby wiodącymi postaciami ( z chęcią widziałbym u nas Castro, Broicha, Rojasa, Holosko czy innego Brosque), ale bez przesady, nie róbmy z naszych drużyn aż takich ogórków...

Otrzymane punkty reputacji: +4
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Ja się nie obrażam...ja po prostu będę wkur... jako kibic Polonii Bytom i do tego mieszkający obecnie na Nikiszowcu (dzielnica Katowic kibicująca Ruchowi)...
Nie wiesz nawet że jesteśmy ziomkami, bo moja ciotka mieszka w Bytomiu, kiedyś tam bywałem raz w roku. Ona pracowała w takiej pijalni piwa/stołówce kopalnianej ???? Świat jest mały ???? Żeby nie było nie na temat, próbowałem trochę interesować się innymi ligami poza Australią, ale nie wyrobiłem: żona, dzieci, praca - wiadomo. Została mi a-league czasem Irlandia ???? Do zobaczyska ????

badurraf 1,8K

badurraf

Użytkownik
Nie wiesz nawet że jesteśmy ziomkami, bo moja ciotka mieszka w Bytomiu, kiedyś tam bywałem raz w roku. Ona pracowała w takiej pijalni piwa/stołówce kopalnianej ???? Świat jest mały ???? Żeby nie było nie na temat, próbowałem trochę interesować się innymi ligami poza Australią, ale nie wyrobiłem: żona, dzieci, praca - wiadomo. Została mi a-league czasem Irlandia ???? Do zobaczyska ????
Mam podobnie...ale właśnie z tego braku czasu zainteresowały mnie bardziej te &quot;dziwne&quot; ligi...wiesz,weekend, 7 rano, żona śpi, dziecko śpi...tata ma wewnętrzny budzik i dzień w dzień wstaje o 5 ( nawet jak kładzie się spać o 2), to odpala dwa lapki, na jednym zapuszcza skrypty SAS-owe, a na drugim ogląda A-League, to samo, po 22 w sobotę i niedzielę, dziecko śpi, żona ma soje klimaty :cool:, to ojciec odpala jakieś Colo Colo, UdC czy inny Bolivar...

badurraf 1,8K

badurraf

Użytkownik
Nie mam sprecyzowanych argumentów. Tak mi się wydaję po prostu po oglądaniu meczy (dużo tego oglądam) :wink: i nawet tak to wywnioskowałem po oglądaniu ichniejszej ligi mistrzów i porównując to z naszymi pucharami i rozgrywkami europejskimi (zupełnie inne podejście. powiem nawet, że ciekawa byłaby taka konfrontacja - szkoda, że nigdy nie dojdzie do skutku) , Ja rozumiem, że ty możesz wnikać w taktyki itd. ale napisałem, że inaczej drużyna pewnie zachowałaby się w lidze a inaczej w takim meczu o stawkę z przeciętną drużyną europejską. Oczywiście znaczenie ma kondycja drużyny w danym momencie sezonu, wiec nie chcę tego dalej argumentować, bo suma sumarum żaden z nas niemiałby racji i w zasadzie każdy z nas mógłby mieć swoją rację w zależności kto jaką ma siłę persfazji, a na koniec nic z tego by nie wynikło. Po prostu nie chcę być ciągnięty za język, chciałem tylko polecić dalsze oglądanie meczy A-league dla kolegi i nie wdawać się w konfrontację słowną.
Uciekam oglądać meczyk Legii, bo piwko mi ciepleje :wink: pozdrawiam i przypominam, że ja jestem tu tylko po to, żeby jakoś razem robić kasę i nie napinać się :wink: bez podziałów, hej ????
Nie no spoko, bez spiny...po prostu i WIERZ MI, jako ŚLĄZAKOWI, ciężko mi to przez gardło przechodzi,doceńcie co taka Legia zrobiła przez te ostatnie sezony w Europie...jak jeszcze na stałe taka Lechia, Lech,Pogoń ( jak stadion będzie) czy inna Wisłą ( oby się odbudowała) doszlusują i zaczną grać na miarę swojego potencjału to i w Europie wyjdziemy z zaścianka...a porównania z całkiem inną mentalnością i kulturą piłkarską sensu nie mają,nie teraz...chociaż nie ukrywam, w dobie globalizacji, naprawdę zamiast iść w zamkniętą LM z tymi samymi, granymi co roku meczami, poszedłbym jednak w stronę światowej LM, to na pewno byłoby ciekawsze rozwiązanie...a pieniądze na pewno dużo większe...

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
po 22 w sobotę i niedzielę, dziecko śpi, żona ma soje klimaty , to ojciec odpala jakieś Colo Colo, UdC czy inny Bolivar...
Ja &quot;odpalam&quot; czteropak ???? i na słuchawkach &quot;Live after Death&quot; Iron Maiden (podwójny album jest gdzieś w kartonie, wkładka wisiała na słomce, po 3 szt. wtedy w moim mieście biegłem ze 4 km - zdobyłem ostatni egzemplarz ???? ), a jak dzieciaki poza domem, to z żoną &quot;wyjemy&quot; sobie Fear of the Dark z koncertu w Rio ???? ???? ????
No i żeby nie było ???? stary dobry Saxon i Judasi, zawsze na 100% ????
PS Młodszym użytkownikom aby ducha nie stracić ????
PS 2 Tak, tak słuchało się takich kawałków zanim stało się to modne ????
PS 3 no proszę 33 lata ma ten kawałek, a nic się nie zestarzał ????
PS 4 Głośniki/słuchawki maksymalna moc taka rada ????
https://www.youtube.com/watch?v=yhhDbaah9DQ

badurraf 1,8K

badurraf

Użytkownik
Ja &quot;odpalam&quot; czteropak ???? i na słuchawkach &quot;Live after Death&quot; Iron Maiden (podwójny album jest gdzieś w kartonie, wkładka wisiała na słomce, po 3 szt. wtedy w moim mieście biegłem ze 4 km - zdobyłem ostatni egzemplarz ???? ), a jak dzieciaki poza domem, to z żoną &quot;wyjemy&quot; sobie Fear of the Dark z koncertu w Rio ???? ???? ????
No i żeby nie było ???? stary dobry Saxon i Judasi, zawsze na 100% ????
He he dokładnie, najlepsze wykonanie Fear of the Dark jakie słyszałem...Live mam na &quot;spółę&quot; ze swoim przyjacielem na winylu (chociaż obecnie adaptera nie mam ???? )
Ja teraz mam klimat na Blaze, uwielbiam jego wokal (solowe i &quot;jego albumy&quot; z Ironami, kawałków Paula i Bruca z ich charyzmą nie zaśpiewa, ale swoje 2 AM, Man on The Edge czy Futureal śpiewa genialnie). A co do dinozaurów to na dokładkę :
https://www.youtube.com/watch?v=WyF8RHM1OCg

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Whitesnake dla mnie zawsze było &quot;za lekkie&quot; ???? , ale to solidny rock. W tym miejscu wszystkich fanów piłki australijskiej pragnę zapewnić, że dział ten mimo wszystko pozostanie piłkarski ???? Za &quot;przynudzanie&quot; o dinozaurach z góry przepraszam ???? , a Panów Moderatorów proszę o nieusuwanie postów muzycznych - może młodzież się czegoś oprócz bukmacherki nauczy ? ????

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Sobota 09:50 Melbourne Victory - Adelaide United
Tok rozumowania: Big V dobrze zaprezentowali się we wczorajszym meczu. Widać, że im się chciało, mam nadzieję, że u siebie zaprezentują się nie gorzej. Do tego dochodzi aspekt psychologiczno/sentymentalny. Dalej obowiązuje hasło &quot;bij mistrza&quot;, a historia spotkań obfitowała w epickie mecze (w linku poniżej finał z 2007 r. - Panie Boże jak to zleciało? ???? )
http://www.melbournevictory.com.au/article/victory-2007-melbourne-secures-first-championship-in-style/kqn2rr5flblb18srj5yue50up
I co krysteeek powiesz na takie mecze ? ????
Co do Redsów, w środę grają z Osaką, mocnym zespołem, z którym będą chcieli nawiązać walkę. H2h to zamierzchła historia, ale pokazuje, że &quot;iskrzyło&quot; w tych rozgrywkach - jak zawsze w &quot;zawodach&quot; pomiędzy Aussie i Japsami. To tak jak my Polacy z Niemcami, czy Rosją ????
http://www.transfermarkt.pl/spielbericht/index/spielbericht/2823368
Mimo ostatniego zwycięstwa (wrrrr...) w A-league się nie liczą. Pozostała im walka w mocnej grupie AFC. No i potem ciężki wyjazd do Melbourne.
Typ: Co tu gadać 6-0 to może nie będzie ???? , ale 2,3 do zera zupełnie realne. Kurs teraz w premium na handicap 0:1 to 2,05, przy opcji 0:2 - 3,40. Pobiorę dziś bo może jeszcze spaść, odpowiednio za małą stawkę i dukata. Wrzucę też do tygodniowej taśmy.
PS Oczywiście należy śledzić wszystkie informacje, składy itd., ale to oczywiste. GL!

Otrzymane punkty reputacji: +7
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
I 2 kierunki na sucho ????
25.02. 12:00 Perth Glory - WS Wanderers: na pierwszy rzut oka bts/over jak malowany ???? Ale czy to nie jest pułapka aby? Coś mi &quot;podpowiada&quot; żeby zostawić ten mecz na &quot;live&quot;. Nie postawie takich zakładów przed meczem, chyba, że w taśmie za miedziaki. Często tak robię, aby ostatni mecz oglądać i wtedy zamykać/kontrować - mniejsze nerwy, a człowiek niemłody już i ciśnienie skacze ???? . Wczoraj miałem takie mecze w Szwajcarii i Francji (Koniki polne vs Sion i PSG vs Tuluza) i się udało.
26.02. 07:00 Newcastle Jets - Central Coast Mariners - niby Jets, niby będą chcieli się zrehabilitować, u siebie przegrali tylko z Blue Sky (2 razy), wczorajszy mecz adwersarzy był kichowaty (szczególnie w 2 poł. Marynarze się nie popisali), ale kursy pospadały na 1 i w ramach eksperymentu wolę za miedziaka spróbować remis po kursie 4,0 w premium niż aktualnie jedynkę po ok. 1,67.
PS Coś ta grupa pościgowa walcząca o 6 miejsce niemrawo się zaprezentowała w minionej kolejce. No i to tyle na razie. Pozdrawiam wszystkich i do &quot;usłyszenia&quot; ????

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Panowie jest dzisiaj szansa na over 2.5 w meczu WSW?Panowie jest dzisiaj szansa na over 2.5 w meczu WSW?[/QUOTE

Nie mam dobrych wyników w AFC, liga to inna sprawa, a kto gra puchary... ????
Tego meczu nie czuję, dużo zależy od postawy gości i szczęścia poszczególnych ekip - tak, tak WSW są mistrzem AFC z przed 3 lat, ale szczęścia mieli wtedy co niemiara. Co będzie jeśli gospodarze zaczną od murowania, a goście się dostosują do poziomu/taktyki? Ciężko przewidzieć, trzeba obejrzeć ????

majekx 974,7K

majekx

Znawca A-League
w oczekiwaniu na LM dodam moje typy na najbliższą kolejkę... typy szalone.. ale może w szaleństwie jest metoda:

Melbourne Victory - Adelaida
1 HA-1 - @2,15

Perth Glory - WSW
1+bts - @3,5

Brisbane Roar - Wellington Phoenix
1 - @1,66
A słowo komentarza i jakaś tam argumentacja - pozwolicie, że dodam dziś popołudniu... Bo sporo będzie zależeć od tego jak dziś się zespoły zaprezentują.

A teraz pora na meczyk ????
pzdr

Otrzymane punkty reputacji: +11
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
w oczekiwaniu na LM dodam moje typy na najbliższą kolejkę... typy szalone.. ale może w szaleństwie jest metoda:
A tam ???? normalne typy ???? w tym troszkę świrniętym dziale ???? - poprawkę bym dał ewentualnie na Roar, po AFC, ale ja się w typowaniu tego zespołu nie liczę ????
Pozdrawiam
Q..a znowu nie mogę dać reputy tym co chcę ???? , co za komunistyczne ustawienia ????

majekx 974,7K

majekx

Znawca A-League
WSW - do przerwy nuuuuuuuda

//e1: czy mi się wydaje czy komentatorzy na b365 się obudzili?
//e2: 2 min 2 gole... hm.. a to niespodzianka.. i do tego nie zdążyłem napisać, żeby zagrać ov 2,5.. to teraz lecimy ov 3,5 - @1,72 ✅
//e3: tak patzrę na te teamy z Tajlandii.. to po za Buriramem to chyba Chiangrai wygląda najlepiej.. z Azevedo w składzie.
//e4: no to WSW zostało zbite.. nic nie pokazali - szkoda... tzn w lidze też raczej na nich nie zagram.

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Co będzie jeśli gospodarze zaczną od murowania, a goście się dostosują do poziomu/taktyki? Ciężko przewidzieć, trzeba obejrzeć
Flaki z olejem, bramka nieuznana - był spalony.
A teraz 1-0 dla Urawy. I już 2. I 3-0 - tak to z overami i pucharami w takich meczach jest.

prezezo 2K

prezezo

Użytkownik
Ja zasnąłem ponownie ????
Brisbane trochę chyba lekceważy sobie Tajów dziś. Skład mocno eksperymentalny. Bez Theo w bramce, De Vere, McKaya, Broicha, MacLarena...
Za to w pierwszym składzie bliżej nieznani Crestani i D`Agostino. Dziwne. Oby się nie przejechali. W składzie Muangthong niejaki Xisco. Znany z boisk hiszpańskich (Deportivo, Mallorca, Cordoba) czy angielskich (Newcastle). Niezłe nazwisko jak na tą ekipę.

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Ja zasnąłem ponownie ????

Brisbane trochę chyba lekceważy sobie Tajów dziś. Skład mocno eksperymentalny. Bez Theo w bramce, De Vere, McKaya, Broicha, MacLarena...

Za to w pierwszym składzie bliżej nieznani Crestani i D`Agostino. Dziwne. Oby się nie przejechali. W składzie Muangthong niejaki Xisco. Znany z boisk hiszpańskich (Deportivo, Mallorca, Cordoba) czy angielskich (Newcastle). Niezłe nazwisko jak na tą ekipę.
Teerasil Dangda (Muangthong) - ten koleś jest niezły, wbił ostatnio naszym Kangurom 2 bramy!

Do góry Bottom