>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Paryż, 07-13.11.2011

Status
Zamknięty.
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Stak pod koniec sezonu w końcu znalazł swoją formę. W kwalifikacjach zaprezentował się nieźle, wczoraj wygrał z Nishikorim, który fakt faktem był prawdopodobnie zmęczony poprzednim turniejem, ale mimo wszystko Stak to solidny grajek, dość dobrze serwuje i gra z głębi. Troicki to bardzo nieprzewidywalny ostatnio tenisista, zaliczył dużo wpadek, słynie z wybuchowego temperamentu - a co za tym idzie, często miewa problemy z psychiką i łatwo się poddaje. Postanowiłem zagrać Ukraińca, który wydaje się być dobrze zmotywowany i ma duże szansę dzisiaj z przeważnie niepewnym Serbem.

Sergiyj Stakhovsky - Victor Troicki @2,85 (5/10) / Pinnacle ⛔

manager91 66

manager91

Użytkownik
Kohlschreiber P. - Dolgopolov A.
Typ: 2-1
Kurs: 3,90
Bukmacher: Unibet
Analiza: Uważam, że mimo iż Ukrainiec jest w słabej formie odpadając w ostatnich turniejach w pierwszych rundach to dziś jest szansa, że zobaczymy go walczącego, takie właśnie mam małe przeczucie, mimo wszystko jednak myślę, że obeznany z paryskimi kortami, dzięki kwalifikacjom i pierwszej rundzie z Youzhnym lepiej jest Niemiec i to na niego dziś stawiam. Zdecydowałem się na poszukiwanie dokładnego wyniku tej rywalizacji z dwóch powodów: po pierwsze Kohlschreiber ma przestoje w grze tzn zdarzają mu się słabsze momenty, a po drugie myślę, że Dolgopolov dziś zagra lepiej niż ostatnimi czasy i również jest w stanie seta ugrać.
Analiza może nie jest hmm rewelacyjna być może dlatego, że troszkę gram również na przeczucie no ale może te kilka zdań kogoś akurat przekonają. Pozdrawiam

tenthu 6

tenthu

Użytkownik
A ja mam takie pytanko do mądrzejszych ode mnie. Nie jestem znawcą tenisa, a pocisnąłem dzisiaj trochę kasy na handi +1,5 seta na Mahuta. Myślałem, że chociaż seta ugra. No nieważne. Chciałbym się odegrać i waham się między dwoma typami
Fish - Mayer
Almagro - Seppi

Co waszym zdaniem pewniejsze?

Pewniejsza jest wygrana I. Dodigi z Djokovicem
To wiem, to też puściłem ;) Ale swoją drogą to jak okaże się, że Novak już zaleczył w miare kontuzje i rozniesie jednak Dodiga to chyba sporo osób dzisiaj będzie chodziło złych. Zwłaszcza patrząc, że kurs na Dodiga spadł z ok 6zł do ok. 3zł

apator 29

apator

Użytkownik
Odpuść Fish-Mayer. Forma Fisha była bardzo wysoka, ale przed kontuzją. Mayer gra dobry tenis ostatnio, ale... nie wiadomo jak się czuje Mardy. Nawierzchnia w Bercy jest w miarę wolna co pokazały wczorajsze serwisy Isnera, tak więc Fish wcale nie musi wygrywać wiele punktów serwisem.
Almagro-Seppi. Hmm, wczoraj postawiłem sporo na Stakhovsky&#39;iego w meczu z Nishikori wedle prostej zasady-nie można wygrywać wszystkiego na dłuższą metę. Podobnie argumentuję ten typ. Seppi w końcu popłynie i dzisiaj nadarza się ku temu spora okazja w meczu z Almagro. Jeśli tylko u Hiszpana będzie funkcjonował backhand, powinien sobie poradzić z Włochem. Nie wrzucam na ten mecz, bo są ciekawsze spotkania, ale gdybym &quot;musiał&quot;, postawiłbym na Almagro. Pamiętaj jednak, że bukmacherka to zabawa na dłuższą metę. Nie graj na siłę. Lepiej wygrać mniej niż ryzykować by się odkuć.

tenthu 6

tenthu

Użytkownik
Masz racje, chyba odpuszczę, może jutro będzie coś ciekawszego. Pojedynek almagro z seppim jest na zasadzie zawodnik w formie vs. zawodnik bez formy i typ opiera się na założeniu, że ten bez formy wreszcie się przełamie. To przecież nic pewnego, tym bardziej, że stawka dla almagro jest bardzo duża - a nie na każdego taki stres działa mobilizująco...

mozi 552

mozi

Użytkownik
Moim zdaniem najlepszymi typami na dziś z Paryża są: Kohlschreiber (1.57 B365) i Djokovic (-4.5 @ 1.8). Kolba ostatnio w niezłej formie, pasuje mi jego styl do szybkich kortów w Paryżu. Dolgopolov kompletnie bez formy, myślę że solidność Kolby w każdym elemencie tu przeważy. Co do Djokovica to myślę, że to jest tak mądry gracz, że gdyby kontuzja, z którą zmagał się w Bazylei była poważna to po prostu wycofał by się z tego turnieju. Skoro tego nie zrobił to pewnie powalczy, a jeśli wygra to raczej nie po 2 tie-breakach. Tym bardziej, że Dodig to bardzo przeciętny grajek ostatnio, a Nole takich tenisistów łyka (pokazał to w meczu z jednostajnie grającym Kubotem).

apator 29

apator

Użytkownik
@Mozi
Korty w Paryżu są cholernie wolne, więc nie wiem dlaczego tym argumentujesz zwycięstwo Kohlschreibera. Djokovic gra w Masters 1ooo bo musi. Poza tym wystarczy, że wystąpi dziś z Dodigem przegrywając 0-6, 0-6 (równie dobrze może tak samo wygrać) i zgarnia dużą pulę kasy za uczestnictwo.
Kohlschreiber powinien wygrać, co nie zmienia faktu, że twoja analiza jest bardzo błędna. Anyway, życzę powodzenia.

rondo 23

rondo

Użytkownik
Fish-Mayer

Dlaczego? Mardy prezentował się dobrze do czasu kontuzji. Był naprawdę w bardzo jak na niego dobrej formie. Dziś to już nie ten sam Amerykanin. Nawierzchnia jak pisał mój poprzednik, jest wolna tak więc kolejna rzecz z której Fish na pewno nie będzie zadowolony. Tu jego gra (szybki serwis i krótkie wymiany) raczej się nie sprawdzą. Co do Mayera, gra swój znany nam wszystkim tenis, jest w dobrej formie. Poradził sobie w pierwszej rundzie ze Stepankiem, a to jak wiadomo wysoka półka. Myślę, że Mardy po kontuzji ma mniej argumentów od Mayera w tym meczu. Kurs 2.0 warty gry

D 18

darkk7

Użytkownik
Moje typy:

Almagro
- Seppi +1.5 seta 1.45
Moze tu byc ciezki mecz, Almagro ma wahania formy. Raz gra rewelacyjnie a jak psuje to psuje wszystko.. ostatnio nie mial zbytnio szczescia, ale z Seppim mysle ze moze powalczyc. Asekuracyjnie obstawilbym tu jednak ze Almagro wygra chociaz jednego seta po kursie 1.45. Zastanowie sie jeszcze nad tym.

Mardy Fish - Florian Mayer 1.72

Sadze ze Mardy wypoczal juz po tej swojej kontuzji i nie powinien zawiesc dzis ! Mysle ze spokojnie mozna na niego stawiac !! poza tym musi bronic 8 pozycji w rankingu! Florian jest dobry zawodnikiem, ale nie na tyle zeby wygrac nawet srednio grajacym po kontuzji Fishem.

Andy Rodick - Andy Murray 1.20
Murray jest glownym pretendentem do wygrania Paris jak i Masters w Londynie dla mnie ! Ogolnie moim faworytem jest Djokovic tylko ze on ostatnio boryka sie z kontuzjami i moze miec ciezko. A Andy doskonale ostatnio sobie radzi !! z Rodickiem nie bedzie mial najmniejszych problemow !

Edit:

Chcialem jednak odpuscic sobie Almagro, ale jednak mnie pokusilo i zagralem ???? szkoda.. mialem juz praktycznie 700 zl w kieszeni... Bravo Fish !!

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Almagro od pamiętnej porażki na turnieju US Open wygrał tylko 2 mecze, ostatnio w Szanghaju z Roddickiem i później w Walencji z Monaco, który bardzo dobrze prezentował się przez cały turniej, mimo to Hiszpan zagrał dość dobry, wyrównany mecz. Potencjał i umiejętności ma spore i teoretycznie nadal liczy się w walce o fotel zapewniający udział w turnieju Londyńskim, więc motywacja na pewno będzie przemawiać za nim. Liczę więc, że przełamie złą passe z przeszłości i zaliczy swój dobry start w turnieju Paryskim.

Nicolas Almagro - Andreas Seppi @2,21 (8/10) / Pinnacle ⛔

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Lopez jest typem gracza, którego styl może stworzyć dużo problemów Monfilsowi. Niewygodny serwis i okazjonalnie &quot;serve &amp; volley&quot;, i na pewno Francuzowi będzie trudno przełamać Lalo. Co prawda rok temu Gael doszedł tutaj do finału, poza tym to jego teren i na pewno jest tutaj faworytem. Jednak Lopez w tamtym roku już zdołał wygrać z Francuzem na dość wolnej nawierzchni w Johannesbourgu, wygrywając nawet 2 seta 6-1. Dużo będzie w tym meczu zależało od postawy Lopeza, a jeśli zaprezentuje podobny poziom jak we wczorajszy meczu z Llodrą, to HC bez problemu będzie pokryty, a na pewno jest w stanie przełamać kilkakrotnie serwis Monfilsa, a nawet pokusić się o małą niespodziankę w postaci wygranej.

Feliciano Lopez +3,5 - Gael Monfils @1,93 (8/10) / Pinnacle ✅

-----------------------------------------------------------------------

Typ dość trudny, można powiedzieć , że w ciemno, bowiem nie wiadoma jest forma Fisha po ostatnich wpadkach, z koleji Mayer jest aktywny i w kilku meczach imponował swoją grą i umiejętnościami, chociażby w ostatnim ze Stepankiem. Ja jednak mam nadzieję, że Fish podejdzie zdrowy i wypoczęty do tego meczu i nawiąże walkę o pozycję, jaka gwarantuje mu udział w turnieju Londyjskim. A jeśli rzeczywiście jest dyspozycyjny to na pewno mecz ma w zasięgu ręki.

Mardy Fish - Florian Mayer @1,88 (7/10) / Pinnacle ✅

-----------------------------------------------------------------------

Obaj gracze prezentują podobny styl, dobrze grają w defensywie, lubią przebijać i sprowadzają grę do długich wymian. Jednak w mojej opinii Simon pomimo swoich kilku porażek z rzędu jest lepszym graczem, i nie wierzę, że podejdzie do tego meczu z podobną postawą jak chociażby ostatnio z Mannarino czy z Davydenko w Valencji. Monaco ostatnio bardzo imponuje i udowodnił ,że nieźle gra mu się w Hali, ale na pewno kondycyjnie odczuwa już lekki deficyt. Sądze więc, że górą będzie dziś Francuz, który znajdzie sposób na Monaco i zdoła go wypunktować, poza tym jest bardziej wypoczęty i powinien pokazać się z jak najlepszej strony
w swoim ostatnim turnieju tego sezonu i w dodatku w swoim kraju.

Juan Monaco - Gilles Simon @1,78 (8/10) / Pinnacle ⛔

D 570

duff999

Użytkownik
Berdych T. - Tipsarevic J. 2 1.91
Nie myślę o Serbie w granicach kontuzji i tego typu spraw bo dziś wyglądał na bardzo wypoczętego i raczej nic mu nie dolega pomijam nawet to ,że Bogomolov grał bardzo słabo. Taki tenis może wystarczyć na Bellucciego jednak na Tipse było to zbyt mało. Świetna gra z głębi kortu ,która powinna na tym dużo wolniejszym korcie niż w ub. roku &quot;zrobić robotę&quot; przeciwko Berdychowi. Tomasz to naprawdę dobry tenisista mógłbym wymienić jego atuty jednak w tym momencie to po prostu nie ma sensu. Serb gra o niebo lepszy tenis jeśli ktoś widział chociaż 2 set Czecha przeciwko Verdasco to sam może wywnioskować ,że z takim poruszaniem i tak średnią grą będzie mu bardzo ciężko.
Janko wygra moim zdaniem regularnością , którą w tym sezonie aż nadto się popisuje.
Mógłbym tu kłaść argumenty ,ale to moim zdaniem wystarczy ja wchodzę w ten typ za podwójną stawkę kursy lecą jeszcze na bwin było do wzięcia 2.25, godzine temu w pinnacle złapałem po 1.91 jutro pewnie będzie z 1.65-1.7.

S 10,5K

sheva91

Użytkownik
Monaco +2,5g 1,75 Bwin ✅
Monaco jest w gazie, finał w Walencji gdzie pokonał m.in. Ferrero i Ferrera, a poległ dopiero z rewelacyjnym Granollersem. W Bercy Argentyńczyk ograł już dość łatwo Younga.
Simon natomiast formy nie ma. 3 ostatnie to 3 porażki, odpowiednio z: Ebdenem, Mannarino i Davydenką. To będzie ich 6 pojedynek w H2H 3-2 prowadzi Gilles, który ich 3 ostatnie mecze.
Nie gram na zwycięstwo Monaco, ponieważ mecz odbędzie się w Paryżu, a chamska francuska będzie ze wszystkich sił wspierać swojego rodaka.
Linia 22,5g jaką zaproponował Bwin również mi nie leży. bo Monaco może odpalić i zniszczyć Francuza, a z drugiej strony może to być długi i wyrównany mecz.
Dlatego gram handi dodatnie na Juana i uważam to za peffkę.

Otrzymane punkty reputacji: +3
michu00 86

michu00

Użytkownik
Djokovic - Troicki 2 @3.2 bwin ⛔

Zagrałem na Troickiego, w buku który nie daje zwrotów w przypadku kreczy (bwin). Jak powszechnie wiadomo Djokovic po fenomenalnym sezonie, wielu triumfach, rekordach itp, po USO nie wytrzymuje fizycznie. Najpierw krecz w meczu z Delpotro (u siebie w Pucharze Davisa), ostatnio &quot;przeczłapane&quot; spotkanie z Nishikorim (6:0 w trzecim). W Paryżu wygrana z mało wymagającym przeciwnikiem - Dodigiem. Troicki postawi znacznie wyżej poprzeczkę, motywacja sportowa, finansowa na pewno po jego stronie, w tenisa grać potrafi, więc czas poprawić bilans z rodakiem (9:1 dla Novaka)

B. Bryan/M. Bryan - J. Benneteau / N. Mahut 2 @4.0 bwin✅

Tu upatruje niespodzianki. Uważam, że kursy są znacznie przeszacowane i warto zagrać tu na underdogów - starych wyjadaczy, którzy w debla grać potrafią. Obaj odpadli już z turnieju singlowego, więc nie będzie mowy o odpuszczeniu meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +3
J 13

jrq-

Użytkownik
Co sądzicie o zagraniu DW 2-0 na
Tsognę z Seppim 1.75
Federera z Gasquetem 1.50
Ferrera z Dolgopolovem 2.00
Pytam, bo nie oglądałem żadnego z nich w akcji.

gju 134

gju

Użytkownik
a) Tsonga nie szaleje. Potrafił w Valencii stracić seta z Martim. Tutaj też był złamany przez GGL&#39;a, który w formie nie jest. Odpuściłbym takie granie.
b) Francuzi jak Simon czy Rysio właśnie lubią sprawić problemy Fedowi. Tu Gasquet pokazał się z niespodziewanie dobrej strony w pierwszym meczu. odpuściłbym.
c) Jak mozna było przewidzieć Dog w końcu przestał przechodzić obok meczów. Dziś był zdecydowanie lepszy od Kohliego. Oczywiście Ferrer powinien sobie poradzić, ale czy w dwóch setach. Pod koniec sezonu wszystko się może zdarzyć i tak też bym podsumował ten wywód.
jeszcze nie zaglądałem w jutrzejszą ofertę ale Troickiego gram bankowo. Djo Chorwatowi nie odpuścił, ale dobremu kumplowi...dlaczego nie? Serbowie to straszni krętacze, a na czele stoi zdecydowanie Djoker. Swoje już osiągnął Novak tutaj.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Lopez w dzisiejszym meczu z Monfilsem podobnie jak we wczorajszym z Llodrą udowodnił jak bardzo solidnie przykłada się w tym turnieju; bardzo dobry serwis, dobre wymiany z obu skrzydeł, efektowne woleje i przedewszystkim solidna gra przy siatce, gdzie był skuteczniejszy wczoraj nawet od Llodry - rasowego deblisty. Dziś również utrzymał swój efektywny poziom ogrywając Monfilsa, który mimo wszystko nie grał źle w tym meczu. Isner wczoraj po dość wyrównanym, długim meczu wyeliminował Wawrinkę i dzisiaj Kunitsyna. Serwis dość dobry, forhend na poziomie, jednak gra przy siatce pozostawia wiele do życzenia, co udowodnił wczoraj grając z Wawrinką. Poza tym w hali nie jest już tak skuteczny, jak chociażby w Stanach, gdzie na prawdę dobrze sobie poczyniał. W tym przypadku upatruję zwycięstwo Hiszpana, który dysponuje większym urozmaiceniem gry w danej chwili w porównaniu do Johna, dlatego konsekwentnie, po raz trzeci Lopez, który może tutaj sporo jeszcze namieszać.

John Isner - Feliciano Lopez @1,93 (8/10) / Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +4
gju 134

gju

Użytkownik
z Lopezem jest trochę tak, że rozkręca się z meczu na mecz. Pierwszy set z Llodrą był słaby. Nie ma się co oszukiwać. Im dalej w mecz tym lepiej. Dziś podejrzewam, że zagrał sporo lepiej niż Llodrą. (nie widziałem) Często tak to wyglądało w przypadku Felka.
Zgadzam się w zupełności z tym typem. Lopez 1.9!

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Djokovic wbrew pozorom czuł się dzisiaj bardzo dobrze w meczu z Dodigiem, uraz jaki rzekomo nabawił się w Szwajcarii w ogóle nie dawał się we znaki i pewnie wygrał z Chorwatem. Ogólnie prezentował się solidnie,
grał bardzo agresywnie, a zarazem skutecznie. Podejmie jutro swojego rodaka, z którym bilans wynosi 9-1 i aż 6-krotnie linia -4 HC została pokryta i uważam, że tym razem będzie podobnie, ponieważ Troicki do fachowców nie należy i jego ogólna postawa momentami pozostawia wiele do życzenia.

Novak Djokovic -4 AH - Victor Troicki @2,03 (7/10) / Pinnacle ✅

-----------------------------------------------------------------------------

Monaco kontynuuje swoją doskonałą grę, jaką wyłapał w Valencji. W dzisiejszym meczu z Simonem dominował pod każdym względem, popełniał bardzo mało błędów, był niezwykle solidny w wymianach (te krosowe zagrania.. aż miło było patrzeć), serwował nienajgorzej i przedewszystkim kondycyjnie ma się dobrze. Fish dziś również pokonał w ładny sposób Mayera i na pewno jutrzejszy mecz z Argentyńczykiem będzie o wiele bardziej trudniejszy a kursy jak widać są niezbyt adekwatne i na pewno z nich skorzystam grając Monaco.

Mardy Fish - Juan Monaco @2,40 (5/10) / Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom