Lopez jest typem gracza, którego styl może stworzyć dużo problemów Monfilsowi. Niewygodny serwis i okazjonalnie "serve & volley", i na pewno Francuzowi będzie trudno przełamać Lalo. Co prawda rok temu Gael doszedł tutaj do finału, poza tym to jego teren i na pewno jest tutaj faworytem. Jednak Lopez w tamtym roku już zdołał wygrać z Francuzem na dość wolnej nawierzchni w Johannesbourgu, wygrywając nawet 2 seta 6-1. Dużo będzie w tym meczu zależało od postawy Lopeza, a jeśli zaprezentuje podobny poziom jak we wczorajszy meczu z Llodrą, to HC bez problemu będzie pokryty, a na pewno jest w stanie przełamać kilkakrotnie serwis Monfilsa, a nawet pokusić się o małą niespodziankę w postaci wygranej.
Feliciano Lopez +3,5 - Gael Monfils
@1,93 (8/10) / Pinnacle
-----------------------------------------------------------------------
Typ dość trudny, można powiedzieć , że w ciemno, bowiem nie wiadoma jest forma Fisha po ostatnich wpadkach, z koleji Mayer jest aktywny i w kilku meczach imponował swoją grą i umiejętnościami, chociażby w ostatnim ze Stepankiem. Ja jednak mam nadzieję, że Fish podejdzie zdrowy i wypoczęty do tego meczu i nawiąże walkę o pozycję, jaka gwarantuje mu udział w turnieju Londyjskim. A jeśli rzeczywiście jest dyspozycyjny to na pewno mecz ma w zasięgu ręki.
Mardy Fish - Florian Mayer
@1,88 (7/10) / Pinnacle
-----------------------------------------------------------------------
Obaj gracze prezentują podobny styl, dobrze grają w defensywie, lubią przebijać i sprowadzają grę do długich wymian. Jednak w mojej opinii Simon pomimo swoich kilku porażek z rzędu jest lepszym graczem, i nie wierzę, że podejdzie do tego meczu z podobną postawą jak chociażby ostatnio z Mannarino czy z Davydenko w Valencji. Monaco ostatnio bardzo imponuje i udowodnił ,że nieźle gra mu się w Hali, ale na pewno kondycyjnie odczuwa już lekki deficyt. Sądze więc, że górą będzie dziś Francuz, który znajdzie sposób na Monaco i zdoła go wypunktować, poza tym jest bardziej wypoczęty i powinien pokazać się z jak najlepszej strony
w swoim ostatnim turnieju tego sezonu i w dodatku w swoim kraju.
Juan Monaco -
Gilles Simon @1,78 (8/10) / Pinnacle