????Millman John -
Zemlja Grega 1.4 0-2 ????Mayer Florian - Kubot Łu kasz
1 .36 2-1
????Lorenzi Paolo -
Fognini Fabio 1.4 Bet365 1-2 ????Carreno-Busta Pablo - Goffin David
1.72 Bet365 2-1 ????Peya A./Soares B. - Nieminen J./Tursunov D.
1.28 Bet365 0-2
????Mayer F.-Matosevic M.
1.36 Bet365 2-1
???? Aleksandr Dolgopolov - Dodig Ivan
1.44 bet365
Jak widać na forum, ludzie grają w stronę Chorwata. Ja jednak zagram w stronę Ukrainca. W związku z tym, że ludzie grają w stronę Dodiga, kursy na niego spadają a na Ukraińca rosną i mi to gra. Tak jak ktoś napisał, że analizę czesto się pisze pod swój typ, często to prawda. Jednak w tym przypadku poprę wszystko argumentami, które wskażą mi zagrać na Ukraińca. Po pierwsze ranking: Dolgopolov - 23, Dodig - 56. H2H wprawdzie dla Chorwata, ale mecz był na hardzie. Obaj panowie grają na tej nawierzchni średnio. Ktoś napisał, że Dolgopolov ma słaby sezon - 11/10. Jeśli on ma słaby to Chorwat również 12/13. Obaj przegrywali swoje mecze z bardzo dobrymi zawodnikami. Ja bym tak bardzo nie brał do siebie tego, że np Dolopolov w tym roku na hardzie ma bilans 2/8. Wiadomo, że jego ulubiona nawierzchnia to mączka. Ja w każdym razie mam co do niego takie zdanie, że jeśli przegrywa to jak leci, a jak już ma formę to ładnie ciśnie. Obaj zaczęli ten turniej mocno wygrali swoje spotkania po 2-0. Ktoś napisał Dodig wygrał z Cilicem 2-0, że grał bardzo dobrze(sam meczu nie oglądałem). To, że pokonał Cilica nie znaczy że pokona Ukraińca. Mój argument przecież Dolgopolov pokonał w dwóch setach Tursunova. Ktoś by się mogł doczepic( przeciez Tursunov na mączce gra średnio. No tak, ale chłop musi być w formie, jeśli pokonał jednego z najlepszych graczy na clayu - Ferrera. Jak dla mnie Ferrer to największy walczak ze wszystkich zawodników). Serwis zapewne będzie po stronie Chorwata, lecz Ukrainiec w formie też potrafi ukąsić rywala serwem. Podczas wymian na pewno przewagę będzie miał Ukrainiec. Jeśli obaj są w nie najlepszej formie( aczkolwiek w tym turnieju pokazują, że na mmączce są w dobrej formie), a na mączce lepszym graczem jest Dolgopolov to nie widzę sensu gry na Dodiga. Nie mówię, że mecz będzie łatwy. Może być strasznie zacięty dlatego nie gram żadnego handicap gemowego, tylko czysty win Ukraińca. To jest tylko moje skromne przemyślenie na temat meczu, wiadomo kto się nie zgadza to pewnie zagra coś w stronę Chorwata. Moje pieniądze powędrują jednak na Ukraińca.
Jeśli typ się spodobał, skorzystałeś - kliknij dzięki, dla Ciebie to tak niewiele, a dla mnie tak dużo znaczy.
???? Florian Mayer -
Tommy Haas 1.25 bet365
O Florianie już pisałem w dwóch analizach i nie będę tego powielał - tyle o nim. Pora opisać drugiego Niemca. Tommy jest wyżej w rankingu, znajduje się na 14 pozycji. Przy dobrej grze w tym sezonie, może on wejść nawet do 10. Jego ulubiona nawierzchnia to hard, jednak na każdej czuje się dobrze. W H2H prowadzi Tommy 4-0, dwa spotkania wygrał na mączce. Wszystkie spotkania wygrał do zera. Ewidentnie to pokazuje, że Florian siedzi Tommiemu. Kiedyś ale to było ponad 10 lat temu Tommy był nawet 2 w rankingu, co pokazuje ze to gracz ze scislej swiatowej czołowki. Wprawdzie jest już troszkę zaawansowany wiekowo, ale grac potrafi. Nic tylko zagrać na niego.
Jeśli typ się spodobał, skorzystałeś - kliknij dzięki, dla Ciebie to tak niewiele, a dla mnie tak dużo znaczy.
Double @ 1.8