yar000
Użytkownik
Sądzę, że "dodatek" się sprawdził.Ten "dodatek" dotyczy meczów z przyporządkowaną prognozą: "Szanse 1X = 88%, szanse 1 = 61%" (Czyli akurat większości ww. meczów hokejowych).
... No zobaczymy ...
[...]
Uważam także, że algorytm hokejowy sprawdził się w zaprezentowanych meczach. Ważne jest dla mnie tak jak w algorytmie piłkarskim (o niego pytał nie będę, bo jako "wersja stabilna" jak widać powyżej też się sprawdza) aby miał on zastosowanie do każdego meczu hokejowego na lodzie, niezależnie od ligi. I takie zastosowanie ten algorytm posiada.
Nie mogę odżałować meczu Krefeld Pinguine - ERC Ingolstadt gdzie remis utrzymywał się w zasadzie do końca spotkania ale i takie mecze zdarzać się będą. Jedyne co teraz zostanie zmienione w algorytmie hokejowym, to "szanse" w procentach.
Może na typ "czysty" nie daję bardzo dużych szans procentowo ale zauważcie, że podpórki w hokeju są chyba często nie do pogardzenia ... Np. 1,43, 1,53, 1,31, 1,68 przy naprawdę solidnym procencie prawdopodobieństwa wystąpienia konkretnego wyniku.
I to pewnie byłoby na tyle, bo nie mam w głowie mózgu elektronowego :grin:
i nic więcej w tym zakresie nie wymyślę. Posiadam przesłanki aby twierdzić, że "trafialność" hokejowa jest już w tym momencie ustabilizowana. Podane ostatnio prognozy były po prostu reprezentantami pewnej "szerszej klasy". Nie ma więc potrzeby sprawdzania np. kilkuset jeszcze meczów. Tak też było w przypadku podawanych przeze mnie podpórkowych prognoz piłkarskich.
I hokejowe i piłkarskie będę tutaj jednak podawał w miarę możliwości czasowych.
... a nuż ktoś będzie chciał skorzystać?