>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Algorytm - próby.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Ten &quot;dodatek&quot; dotyczy meczów z przyporządkowaną prognozą: &quot;Szanse 1X = 88%, szanse 1 = 61%&quot; (Czyli akurat większości ww. meczów hokejowych).
... No zobaczymy ...

[...]

Sądzę, że &quot;dodatek&quot; się sprawdził.
Uważam także, że algorytm hokejowy sprawdził się w zaprezentowanych meczach. Ważne jest dla mnie tak jak w algorytmie piłkarskim (o niego pytał nie będę, bo jako &quot;wersja stabilna&quot; jak widać powyżej też się sprawdza) aby miał on zastosowanie do każdego meczu hokejowego na lodzie, niezależnie od ligi. I takie zastosowanie ten algorytm posiada.
Nie mogę odżałować meczu Krefeld Pinguine - ERC Ingolstadt gdzie remis utrzymywał się w zasadzie do końca spotkania ale i takie mecze zdarzać się będą. Jedyne co teraz zostanie zmienione w algorytmie hokejowym, to &quot;szanse&quot; w procentach.
Może na typ &quot;czysty&quot; nie daję bardzo dużych szans procentowo ale zauważcie, że podpórki w hokeju są chyba często nie do pogardzenia ... Np. 1,43, 1,53, 1,31, 1,68 przy naprawdę solidnym procencie prawdopodobieństwa wystąpienia konkretnego wyniku.
I to pewnie byłoby na tyle, bo nie mam w głowie mózgu elektronowego :grin:
i nic więcej w tym zakresie nie wymyślę. Posiadam przesłanki aby twierdzić, że &quot;trafialność&quot; hokejowa jest już w tym momencie ustabilizowana. Podane ostatnio prognozy były po prostu reprezentantami pewnej &quot;szerszej klasy&quot;. Nie ma więc potrzeby sprawdzania np. kilkuset jeszcze meczów. Tak też było w przypadku podawanych przeze mnie podpórkowych prognoz piłkarskich.
I hokejowe i piłkarskie będę tutaj jednak podawał w miarę możliwości czasowych.
... a nuż ktoś będzie chciał skorzystać? ;)

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Hokej
23.01.2012 r.
✅ (wynik: 2:0) HC Benatky Nad Jizerou - HC Most 1X=91 1=75
✅ (wynik: 5:3) Horacka Trebic - HC Olomouc 1X=87, 1=62
✅ (wynik: 2:1) Lulea HF - Frölunda HC 1X=88, 1=52
⛔ (wynik: 0:1) Heinolan Peliitat - Vaasan Sport 1X=87, 1=62 (Jeśli jest to mecz PlayOff, to wynik może nie wejść!)
24.01.2012 r.
✅ (wynik: 2:1) Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 12=99, 1=57
✅ (wynik: 3:0) Toronto Maple Leafs - New York Islanders 1X=88, 1=52
✅ (wynik: 1:1) Edmonton Oilers - San Jose Sharks 1X=87, 1=62

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...] Heinolan Peliitat - Vaasan Sport 1X=87, 1=62 (Jeśli jest to mecz PlayOff, to wynik może nie wejść!)
[...]
To pewnie nie był PlayOff. Tego meczu miałem nie podać również i z innych względów .., no ale &quot;poszło&quot; ...
Tak jak napisałem wcześniej, podawane prognozy są reprezentantami pewnej &quot;szerszej klasy przedmiotów&quot;
co zapewnia względną &quot;powtarzalność&quot;, stabilność wyników przyporządkowywanych do pewnego, określonego rodzaju meczów.
Stąd, nie ma potrzeby wg mnie przeprowadzać już prób na setkach czy tysiącach spotkań. Wyniki będą podobne.
Algorytmy piłkarski i hokejowy, nie biorą pod uwagę kursów, jakie ustala bukmacher.
Nie jestem reprezentantem nauk matematycznych. Właściwie powiedzieć można, że jestem typowym matematycznym osiołkiem. Dyplom {dawno to już było) mam z nauk humanistycznych :grin: i podszedłem prawdę mówiąc do tych algorytmów trochę tak jak do badań społecznych.
Nieważne zresztą ... Działa jakoś? Działa.
Traktujcie to jako wkład humanistyki w matematykę ;).
Opinie mile widziane ale od razu może napiszę, że algorytmów piłkarskiego i hokejowego już nie zmienię (ten ostatni, chyba jedynie w zakresie &quot;szans&quot; procentowych). Próbowałem w piłkarskim rozdzielić remisy od reszty ale do niczego dobrego mnie to nie doprowadziło.
Wiem, że każdy chciałby &quot;pewniaki&quot; absolutne, ale po to mamy jeszcze głowy, żeby z nich korzystać, przecież.
Tyle byłem w stanie zrobić. Myślę, że podobne algorytmy mogą mieć zastosowanie do pozostałych, drużynowych spotkań. W tym momencie nie będę miał jednak na to i sił i czasu. Powody osobiste.

V 0

victor152

Użytkownik
Siema.
Co dzisiaj polecasz na piłke nożną?
Jesteś w stanie obliczyć mi Twoje prawdopodobnosci wygrania/remisu jutro Barcelony vs Real madryt?
Pozdrawiam.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Siema.
Co dzisiaj polecasz na piłke nożną?
Jesteś w stanie obliczyć mi Twoje prawdopodobnosci wygrania/remisu jutro Barcelony vs Real madryt?
Pozdrawiam.
Tylko mecze ligowe. Puchar Króla nie wchodzi więc w rachubę.
Tak na szybko teraz, na dzisiaj, bo muszę wyjść:
⛔ Mersin Idman Yurdu - Kayserispor 1X (1,35)
1 (2,35), X (3,10)

Coś później spróbuję wrzucić.
Pzdr.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
Coś później spróbuję wrzucić.
[...]
Powyżej w nawiasach są przykładowe kursy oczywiście a nie prawdopodobieństwo wystąpienia wyniku. Algorytm piłkarski różni się tutaj od hokejowego brakiem podawania &quot;procentów&quot; i pewnie mniejszą ilością meczów &quot;do zagrania&quot;. Tu (w piłce nożnej) są tylko typy z podpórkami.
Cd.
24.01.2012 r.
Piłka nożna, podpórki:
✅ Scunthorpe United - Sheffield Wednesday X2
✅ Torquay United - Dagenham &amp; Redbridge 1X
✅ Motherwell FC - Dunfermline Athletic 1X
⛔ Lincoln City - Southport FC X2
✅ FC Halifax Town - Gainsborough Trinity 1X

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
25.01.2012 r.
Hokej
✅ (wynik: 4:2) Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets 1X=92%, 1=76%
✅ (wynik:eek:ne:0) Dallas Stars - Anaheim Ducks 1X=92%, 1=76%
⛔ (wynik: 2:3) Colorado Avalanche - Minnesota Wild 1X, Mam przy tym meczu troszkę wątpliwości, wymknął się poza schemat.
Edit: I faktycznie ...

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Hokej
26.01.2012 r.
✅ (wynik: 3:3) Herlev Eagles - Aalborg Panthers 1X ale mam wątpliwości też ...
Edit: nie było tak źle ... Właśnie trwa dogrywka.

⛔ (wynik: 1:4) HC Valpellice - HC Bozen 1X=81%, 1=54% Niebezpiecznie wysokie tutaj mają buki kursy :grin:
✅ (wynik: 0:2) WSV Sterzing Vipiteno - SG Cortina 12=99%, 1=60%
I tu jeszcze coś dziwnego, bo kursy również b. b. wysokie z tego co patrzyłem:
✅ (wynik: 5:1) CSG Strasbourg - Rouen HE 1X=85%, 1=53%

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Columbus Blue Jackets u San Jose Sharks
Ottawa Senators u Boston Bruins
Winnipeg Jets u Philadelphia Flyers
Co Ty na to?
Na pewno w takiej kolejności Gospodarze/Goście?
I jeszcze jedno; mam nadzieję, że to nie faza PlayOff? Jeśli PlayOff to algorytm zadziała błędnie ...

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Sprawdziłem. Niestety, te trzy ww. mecze leżą poza moim &quot;schematem&quot; algorytmu. ????
To nie jest tak, że gramy wszystko ... Czasami lepiej nie grać niż wtopić ;)
Kiedy będzie się zbliżała nast. kolejka NHL to postaram się coś z niej wyłowić, albo wcześniej, gdy będę tutaj dostępny ...

Otrzymane punkty reputacji: +1
yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
Kiedy będzie się zbliżała nast. kolejka NHL to postaram się coś z niej wyłowić, albo wcześniej, gdy będę tutaj dostępny ...
Sprawdziłem pary NHL na dzień 1 lutego br. i niestety nie ma tam nic co się mieści w obrębie tego mojego algorytmu. Tzn. wyniki wychodzą liczbowe takie, których nie jestem wstanie zinterpretować. Aby to zrobić musiałoby się odbyć kilkadziesiąt podobnych meczów, z których powinienem wyciagnąć jakieś wnioski i zmodyfikować algorytm a na to nie mam niestety czasu.
Pozostaje (jeśli chodzi o NHL) poczekać na spotkania, które odbędą się dzień później czyli 2 lutego (i jakieś są chyba 3 lutego) - może tam coś będzie ciekawego ... (ale wpierw muszą odbyć się te 1 lutego i w jakiejś mierze zmieni się tabela ligowa).

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Hokej
27.01.2012 r.
⛔ (wynik: 1:1) HC Karlovy Vary - HC Kladno 12=99%, 1=56%
✅ (wynik: 4:0) GE Servette HC - SCL Tigers 1X=93%, 1=75
✅ (wynik: 1:3) Rapperswil Jona Lakers - EHC Biel 12=99%, 1=56%
⛔ (wynik: 0:0) HC Caen - Ducs De Dijon 12=99%, 1=56%
✅ (wynik: 4:7) Neuilly-Sur-Marne - HC Briancon X2=99%, 2=66%
⛔ (wynik: 1:3) ASG Angers - HC Amiens Somme 1X=93%, 1=75
⛔ (wynik: 1:1) Morzine - Avoriaz - Chamonix HC 12=99%, 1=56%
✅ (wynik: 6:3) Linköpings HC - Timra IK 1X=93%, 1=75
✅ (wynik: 3:4) MMKS Podhale Nowy Targ - KH Zaglebie Sosnowiec X2=99%, 2=66%
✅ (wynik: 4:7) TKH Nesta Torun - KH Sanok X2=99%, 2=66%
✅ (wynik: 3:0) ESV Kaufbeuren - EV Ravensburg 1X=93%, 1=75
✅ (wynik: 3:3) Landshut Cannibals - Starbulls Rosenheim 1X=86, 1=55
✅ (wynik: 4:4) SC Bietigheim/Bissingen - Heilbronner EC 1X=75, 1=50
✅ (wynik: 5:2) SC Riessersee - Lausitzer Füchse 12=99%, 1=56%

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Fajnie by było jakbyś podawal jeszcze kursy na dane spotkania.
Trochę mi to komplikuje przy większej ilości meczów i często przy braku czasu bo w przypadku hokeja,
po lewej będą wyniki, po prawej są typy i procenty. Podawałbym do tego kursy na typy czyste i na typy z podpórkami więc poza tym trochę też nieczytelnie zrobiłoby się ..
Edit:
W miarę możliwości czasowych i niewielkiej liczby meczów, będę podawał.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Cd.
28.01.2012 r.
Hokej
✅ (2:0) Horacka Trebic - HC Dukla Jihla 1X (1,57) =76%, 1 (2,55)= 46% Algorytm algorytmem... ale intuicja mi coś podpowiada, że będzie X2 ... Zobaczymy ...
✅ (4:1) GCK Lions - HC Sierre-Anniviers 1X (1,25) =90%, 1 (1,70) =75%
✅ (1:1) HC Ambri Piotta - HC Fribourg Gotteron 1X (1,80) =76%, 1 (3,00)= 46% Uwagi jak wyżej ...
✅ (4:2) JYP Jyväskylä - Espoo Blues 1X (1,14) =87%, 1 (1,50) =54%
✅ (2:2) SG Cortina - HC Valpellice 1X (niezn.w BAH) =90%, 1 (1,50) =75%
⛔ (2:5) EHC Visp - EHC Basel 1X (1,17) =87%, 1 (1,50) =54%
✅ (5:2) VIK Västeras HK - MIF Redhawks 1X (1,32) =87%, 1 (1,85) =54%
✅ (4:2) Sapko - K-Vantaa 1X (niezn.w BAH) =90%, 1 (1,75) =75%

Do góry Bottom