>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Info Aktualności, transfery, pytania i rozmowy dotyczące lig amerykańskich

lipex 349

lipex

Użytkownik
Na pewno będę przysyłał jak zawsze linki, coś się znajdzie, chociaż strzelam, że będą się pojawiać trochę później niż z okazji normalnych meczów. No ale będę szukał, więc proszę czatować tutaj ????
Już się szczerze nie mogę doczekać tego, kto zgarnie nagrody. Moim faworytem oczywiście jest Malkin i nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mógł mu odebrać najbardziej prestiżowe indywidualne trofeum sezonu. Zresztą, co to za rozdanie bez swoich indywidualnych typów, więc wstawiam listę wszystkich nominowanych do dzisiejszych nagród i zapraszam w imieniu Odi&#39;ego (jako iż jest na tym swoim wyjeździe) ???? do dyskusji.
1. Hart Trophy (najbardziej wartościowy zawodnik dla swojego zespołu):
- Evgeni Malkin (!!!) ????
- Henrik Lundqvist
- Steven Stamkos

2. Ted Lindsay Trophy (najlepszy zawodnik sezonu regularnego)
- Evgeni Malkin
- Henrik Lundqvist
- Steven Stamkos

3. Vezina Trophy (najlepszy bramkarz sezonu)
- Henrik Lundqvist
- Jonathan Quick
- Pekka Rinne

4. Norris Trophy (najlepszy obrońca ligi)
- Zdeno Chara
- Erik Karlsson
- Shea Weber

5. Masterton Trophy (największa wytrwałość, uczciwość itp.)
- Daniel Alfredsson
- Joffrey Lupul
- Max Pacioretty

6. Selke Trophy (najlepszy cofnięty atakujący)
- Pavel Datsyuk
- Patrice Bergeron
- David Backes

7. Adams Trophy (najlepszy trener roku)
- Paul MacLean
- John Tortorella
- Ken Hitchcock

8. Lady Byng Trophy (najuczciwszy zawodnik)
- Brian Campbell
- Jordan Eberle
- Matt Moulson

9. Calder Trophy (najlepszy pierwszoroczniak)
- Adam Henrique
- Gabriel Landeskog
- Ryan Nugent-Hopkins

10. Funation Award
- Mike Fisher
- Jonh-Michael Liles
- Matt Moulson

11. GM of the year
- Doug Armstrong (St.Louis)
- David Poile (Nashville)
- Dale Tallon (Florida)

Osobiście kibicuję Malkinowi, chociaż sądzę, że może obu nagród nie zdobyć, bo Hart Trophy może się należeć Stamkosowi, bez którego Tampa Bay nie istnieje kompletnie i jest wręcz uzależniona od niego.
Jestem trochę zniesmaczony, że nie ma nominacji dla Mike Smith&#39;a, który moim zdaniem spokojnie mógł walczyć z Quickiem czy Lundqvistem o miano najlepszego bramkarza sezonu. Pokazał klasę i sądzę, że powinien się znaleźć w tym gronie.
http://www.nhl.com/ice/page.htm?id=81039&amp;navid=DL|NHL|home
Gwiazdy na czerwonym dywanie za darmo do 1.00 ????
http://atdhe.tw/watch.php?id=325754
Bardzo ładny stream do już samej gali. OGLĄDAMY!!
MALKIN, MALKIN, MALKIN!!

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Piękna ceremonia, chociaż mam wrażenie że w tamtym roku bardziej się postarano jeśli chodzi o atrakcje poza sportowe (śmieszne filmiki, wejściówki itd). Z zaskoczeń muszę wymienić nagrodę dla Landeskoga - w mojej opinii z trójki debiutantów był najgorszy no ale też nie o tyle by robić z tego aferę ????
Polecam dobrze ogarnięty tekst na temat wczorajszej gali (poniżej tylko nagłówek):
http://sport.onet.pl/zimowe/hokej/nhl/nhl-jewgienij-malkin-nagrodzony-tytulem-mvp,1,5166949,wiadomosc.html
NHL: Jewgienij Małkin nagrodzony tytułem MVP

Las Vegas co rok staje się na jeden dzień stolicą światowego hokeja. W mieście uciech i rozrywek odbywa się gala rozdania nagród za zakończony sezon. Najważniejsze trofeum przypadło w tym roku Jewgienijowi Małkinowi.

lipex 349

lipex

Użytkownik
No to krótka notatka z pierwszych gorętszych dni na rynku transferowym:
- Jesse Joensuu przedłużył kontrakt na jeszcze jeden rok z Islanders&#39;ami.
- Podstawowy obrońca St.Louis Blues - Barret Jackman - przedłuża kontrakt z nutkami o trzy lata (Barret dla ciekawości ma najwięcej zablokowanych strzałów w swoim zespole w sezonie 2011/2012 - 153)
- Teemu Selanne najprawdopodobniej zagra jeszcze jeden sezon w NHL w barwach Anaheim Ducks.
- Numer 2 z draftu 2006 roku - Jordan Stall - przedłuża kontrakt z Pittsburgh Penguins o dziesięć lat.
- Erik Karlsson - zdobywca nagrody za najlepszego obrońcę sezonu - przedłuża kontrakt z Ottawa Senators o kolejne siedem lat.

lipex 349

lipex

Użytkownik
Jest jeszcze parę takich kwiatków tranferowych. Mnie najbardziej ciekawi los Nasha, o którym się sporo mówi, dwójki z Nashville czyli Suter-Weber, Parise, który niby jest w siódmym niebie, ale nic jeszcze chyba nie wiadomo, no i jestem też ciekawe tego Evandera Kane&#39;a, który ma za sobą fajny sezon w Jets - jest perspektywiczny i ponoć nie chce przedłużyć kontraktu z Winnipeg.
EDIT:
Na forach Detroit chodzą też pogłoski o najlepszym punktującym w Szwajcarii - Damien Brunner - statystyki bardzo dobre. Wydaje mi się, że go na mistrzostwach widziałem, ale nie jestem pewny. Ktoś ogarnia gościa? Jest warty uwagi?
EDIT2:
No i mamy pierwszą wymianę dzisiejszego dnia:
Sergei Bobrovsky do Columbusa za picki ????
EDIT3:
Stream do draftu:
http://forum.wiziwig.eu/threads/75004-2012-NHL-Draft-Pittsburgh
Chociaż na NHL.COM też pewnie będzie.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Damien Brunner - statystyki bardzo dobre. Wydaje mi się, że go na mistrzostwach widziałem, ale nie jestem pewny. Ktoś ogarnia gościa? Jest warty uwagi?
Dobry zawodnik myślę że by się sprawdził w NHL. Problem tylko taki że on chyba z kontuzją zakończył MŚ, nie pamiętam tylko jak poważny ten uraz. Nie wiem też czy to jest człowiek na miarę DRW tam wymagania są szczególnie wysokie.
Co do ruchu Columbus to totalnie nietrafiony IMO. Za drugą rundę draftu poszerzyli tylko swoje grono niepewnych młodych goalie. Polecieć powinna głowa GMa Blue Jackets bo od trzech sezonów totalnie tam śpią.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Co do ruchu Columbus to totalnie nietrafiony IMO. Za drugą rundę draftu poszerzyli tylko swoje grono niepewnych młodych goalie. Polecieć powinna głowa GMa Blue Jackets bo od trzech sezonów totalnie tam śpią.
Według mnie nie jest to wcale taki zły ruch, biorąc pod uwagę to co działo się przez ostatnie sezony na pozycji bramkarza w CBJ to Bobrovksy może okazać się tu bardzo trafionym &quot;trejdem&quot;, jest młody ale na tą chwilę doświadczenia już mu na pewno nie brakuje, rozegrał wiele świetnych spotkań w bramce Flyers, nie wierzę by był słabszy od Mason&#39;a, co więcej może w końcu będzie to człowiek który pozytywnie wpłynie na rywalizację ze Steve&#39;m
Btw. Yakupov no. 1 pick Edmonton Oilers ;)

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
No proszę, Ribeiro, bardzo solidny center za stosunkowo niską cenę trafia do Caps. Eakin jest młody, ma jeszcze czas, natomiast Mike, który ma już swoje lata, wciąż imponuje szybkością, jest bardzo doświadczony, powinien się wkomponować w nasz team, usuwając na dalszy plan &#39;gwiazdy&#39; naszych trzecich i czwartych formacji, pokroju Hendricksa. Oby tak dalej ;)
btw, na ten moment wybory raczej zgodne z oczekiwaniami

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Zgadzam się z Tobą Uoniaki, Ribeiro na pewno się przyda, Knuble cały sezon praktycznie nie istniał, także to mała strata, co do Eakin&#39;a to nie śledziłem tej postaci ale na pewno Caps nie stracili.
▶Wyspiarze pozyskali Lubomir Visnovsky za pick w drafcie, całkiem dobre posunięcie.
▶Jordan Staal dołączy do swojego brata w Carolina Hurricanes, w drugą stronę wedrują Brandon Sutter i Brian Dumoulin

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Capitals bardzo fajnie na tą chwilę ???? Zyskali mega technika Ribeiro (rzuty karne - poezja) + bardzo dobry wybór pierwszej rundy Filip Forsberg ustawiany w rankingach nawet na 3 pozycji.

lipex 349

lipex

Użytkownik
Ja myślę, że obok Capitals, największymi zwycięzcami są oczywiście Pingwiny, bo moim zdaniem wykonały być może najwartościowszy trade w tym roku. Oddali Staal&#39;a, który jest JEDNYM Z gwiazd ataku drużyny Pittsburgh&#39;a, a dostali w zamian dwóch obrońców, którzy mają ogromną szansę na 1 parę w przeciągu kilku lat i niezłego centra. Staal nie był niezastąpioną gwiazdą pokroju Malkina czy Crosby&#39;ego czy chociażby Neal&#39;a, który zagrał kapitalny sezon. Atak Pingwinów (na pewno jeden z lepszych w NHL) dużo na tym nie straci, a obrona zyska wiele w perspektywie czasu, a to jest potrzebne, żeby zagrać dobrze nie tylko w zasadniczym, ale też w PO, bo tam jednak trzeba mieć równowagę w zespole, a takiej Pingwiny kompletnie nie miały. Ogromny plus dla nich i ogromny minus dla Hollanda. Detroit miało zmienić taktykę na pozyskiwanie silniejszych i nic z tego, miało być agresywne i nic się nie zdarzyło. I teraz jak mu wierzyć, że po 1 lipca będzie agresywnie walczył o Sutera/Webera/Parise/Semina, o których się mówi dużo...
EDIT:
A teraz jak na zawołanie, jakiś mutant w Detroit ???? 195/105kg ????

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Co więcej Pens mają teraz sporo miejsca pod czapką i mogą te mln dolarów zainwestować w takich zawodników jak Parise i Suter, a to by oznaczało że wtedy będziemy mieli Dream Team w Pittsburghu :razz:

lipex 349

lipex

Użytkownik
Dokładnie, oni mają na razie największe zadatki na stworzenie kapitalnego zespołu na następny sezon. Już teraz mieli niesamowitą siłę rażenia (bez Crosby&#39;ego przez większość sezonu). Teraz wyobrazić sobie, że wraca do trzeciej trójki Crosby grający cały sezon na poziomie 90-100 punktów, taki sam sezon ma Malkin i Neal + dochodzi nowy center, który jest w najlepszym wieku, żeby jego talent eksplodował i od razu siła ataku jest miażdżąca. A obrona też nie aż taka słaba może być. Letang, Oepik, Niskanen, Martin, Engelland no i ten Suter, który tutaj moim zdaniem by idealnie pasował i jest wręcz niezbędny po nieudanych play-offach i wymianie Michalka na dwóch defensywnych prospektów, którzy nie są jeszcze chyba gotowi na grę w takim zespole.
Kunitz - Malkin - Neal
Kennedy - Sutter - Sullivan
Dupuis - Crosby - Parise
Asham - Vitale - Cooke
Orpik - Suter
Letang - Martin
Strait - Engelland
Fleury/Vokoun
To jest naprawdę skład na mistrza moim zdaniem. Przy dobrej formie gwiazd (Malkin, Crosby, Fleury, Letang, Neal) będą nie do zatrzymania.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Spokojnie spokojnie na razie to takie rozważania z głową w niebach ???? Przecież sami niedawno pisaliście że Parise chce zostać w Devils, a odejście Sutera też nie jest przesądzone. Poza tym Pingwiny z tego co wiem pracują nad nowym kontraktem dla Crosby&#39;ego aby uniknąć nerwów za rok - pewnie pochłonie to sporą część z wolnego salary.
Nadal utrzymuje swoje zdanie, że najbardziej wygrali Capitals.
Edmonton trzy trójki pod rząd, jak w tym roku nie zrobią play-off to będzie parodia, poleci głowa GM (póki co leciał tylko treneiro).
BTW:
http://sport.onet.pl/zimowe/hokej/nhl/nhl-van-riemsdyk-za-schenna-wymiana-lotnikow-i-klo,1,5169736,wiadomosc.html

lipex 349

lipex

Użytkownik
Crosby podpisał przed chwilą kontrakt na 12 lat, w czasie którego zarobi 104 miliony dolarów ???? Bardzo dobre posunięcie Pens, że nie czekali do następnego roku tylko teraz załatwili sobie tę sprawę. Widać, że Pittsburgh buduje się na kapitalny sukces w tym roku.
Kapusta ustalona na 70,2 miliony dolarów w tym sezonie.
Coraz bardziej niepokoi mnie sytuacja Detroit powiem szczerze. Przy 70 milionach nie tylko my mamy duże rezerwy i spokojnie mogą nam sprzątnąć Sutera i Parise i innych. Teraz Schultz odrzucił kompletnie możliwość dojścia do RW, a to jest też niezły defenceman. Odszedł Lidstroem, odszedł Stuart, a my nawet z nimi mieliśmy dziurawą obronę, a szczytem słabej gry defensywy była konfrontacja z Nash, z którymi teraz będziemy rozpoczynać sezon. Mamy dwie poważne luki i teraz jest jedyny moment, kiedy możemy coś ogarnąć, bo nie wyobrażam sobie, żeby Detroit odpuściło sezon, by dostać dobrego drafta i zgarnąć obrońcę, jak to swojego czasu robił przez kilka lat Pittsburgh, a teraz Edmonton.
PS: Odi - komu kibicujesz, bo nie wierzę, że jesteś bezstronny ???? A nie zauważyłem wcześniej, żebyś przychylał się do jakiejś drużyny.

odi 2,3K

odi

Forum VIP

NHL: Jonathan Quick na dłużej w Los Angeles Kings

Wczorajszy dzień upłynął pod znakiem nowych wielkich kontraktów. Oprócz umowy Sidneya Crosby&#39;ego z Pittsburgh Penguins dogadali się także...
więcej na http://sport.onet.pl/zimowe/hokej/nhl/nhl-jonathan-quick-na-dluzej-w-los-angeles-kings,1,5174806,wiadomosc.html
-----------------------------------
Lipex ja nie mam teamu za który oddałbym życie, natomiast mam tak zwane dwie grupy ???? Grupę drużyn które lubię i szanuje i trzymam za nie kciuki, oraz grupę której nie lubię i życzę złych wyników. Wszystko jest i tak sprawą dosyć &quot;płynną&quot; u mnie, jedno się raczej nie zmienia wolę Zachód od Wschodu ????

lipex 349

lipex

Użytkownik
Panowie, za mniej więcej 3/4 godziny zacznie się szał na transfery, więc miejmy się na baczności. Została rozwiązana sprawa chyba najbardziej przereklamowanego gościa tegorocznego preseason, czyli obrońcy Schultza... trochę mnie zniesmaczyły te newsy ciągłe na twitterze i brak pokory ze strony zawodnika. Mam szczerą i głęboką nadzieję, że paru prawdziwych chłopów z NHL pokaże mu, że na chwałę i prawdziwą sławę trzeba sobie zapracować na lodowisku, a nie w internecie. Na razie nikt go nie widział na parkiecie NHL, a stękanie o nim było większe dotychczas niż o Parise i Suterze, którzy zaraz być może znajdą nowych pracodawców.
Już Chelios i Ilitch pojechali do Sutera, a Holland do Parise - zobaczymy czy DRW wyciągnie coś z tego i mam nadzieję, że Holland coś w końcu zaatakuje i nie będziemy musieli zbierać ogryzków po wszystkich.
No i news doszedł taki, że Brodeur jest bliski odejścia... dziwne trochę, ale to prawda - zobaczymy co z tego wyjdzie.
Trzymam kciuki oczywiście za Detroit, niech coś pokażą na rynku, bo z roku na rok wartość zespołu maleje i teraz odeszli następni. Jeżeli nic nie ukąsimy porządnego w tym roku, to naprawdę zacznę się obawiać o play-offy, bo nie będziemy mieli wyrównanego składu, który może nas doprowadzić do najlepszych miejsc. Liczę, że Helm i Abdelkader oczywiście zostaną w klubie i jest to bardzo prawdopodobne, bo w końcówce grali naprawdę nieźle i szczególnie ten drugi mnie zaskoczył swoją postawą w trzeciej trójce.
Można powiedzieć, że zaczynamy prawdziwą zabawę teraz.

Do góry Bottom