>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Info Aktualności, transfery, pytania i rozmowy dotyczące lig amerykańskich

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Fakt faktem w Detroit muszą ruszyć trochę swoje cztery litery i zacząć coś załatwiać, bo szczerze powiedziawszy na razie zbyt kolorowo nie jest, ale taki Suter myślę że idealnie by tam przypasował. Nie można też zapominać o Penguins którzy trochę miejsca pod czapką mają i wcale bym się nie zdziwił jakby do Pittsburgha zawitał ktoś taki jak Nash :grin:, ale to tylko takie moje wolne myśli, w Detroit widziałbym też Semin&#39;a, według mnie świetnie by się tam mógł wpasować z Datsyukiem w jednej linii ;) Już niebawem na pewno kilka spraw się wyjaśni i wtedy będziemy mieli temat do dyskusji.
Pozdrawiam

lipex 349

lipex

Użytkownik
Nash jest przymierzany na tę chwilę najbardziej do Lotników. Semin - fajny gość, trochę upadł z formą pod koniec sezonu, ale biorąc pod uwagę mocny akcent i styl europejski w Detroit, mógłby się tam ładnie odrodzić. Półgodziny temu powstała mała plota o tym, że Parise zostaje w NJD, ale to niepotwierdzone...
EDIT: No i zaczynam się niepokoić. Najpierw Holland sam miał jechać do Sutera, a Chelios i Illitch do Parise. Potem agent Sutera powiedział, ze nie spotka się z nikim, to Holland miał też jechać do Parise i atakować tylko jego, a teraz się okazało, że Illitch też jest u Sutera, zeby go ogarniać. Obyśmy nie skończyli z Kubą zamiast Sutera na obronie...
EDIT:
No tak, &quot;Monter&quot; u nas na sto procent ???? Mamy backup&#39;a, który pewnie sobie pogra trochę. Jeżeli nawali, to trudno, ale może się okazać naprawdę dobrym transferem, chociaż statystyki nie są dla niego zbyt dobre, a wręcz słabe.

lipex 349

lipex

Użytkownik
No i zaczynam nowy post, gdzie będę umieszczał wszystkie ciekawe ruchy. Mamy pierwszy mocny akcent:
- Ray Whitney w Dallas Stars po 9mln za 2 lata.
- Panowie, panowie, panowie - DETROIT POTWIERDZA PODPISANIE BRUNNERA ???? Nasłuchałem się o nim bardzo dużo ciepłych słów, bardzo dobre statystyki i niewątpliwie jedna z największych gwiazd Szwajcarii. WITAMY!
- Brad Boeys w Islanders.... nikt mu nie dał więcej... poszedł tylko za milion.
- Kuba w Panthersach za 8 milionów na dwa lata - skromnym moim zdaniem trochę przepłacone, słaba umowa.
Pittsburgh bardzo aktywny, ale nie rozumiem transferu Zatkoffa z AHL. Mając Vokouna i Fleury&#39;ego kupują średniaka z AHL, bo niczym ten bramkarz się nie wyróżnił w sezonie. Już lepszego zakupu dokonały Kojoty, bo kupiły fajnego bramkarza z Connecticut - Johnsona.
Straszne nudy na rynku... straszne... Suter, Parise, Jagr, Brodeur, Jokinen, Doan - wszyscy na tę chwilę bez klubu... tylko z ciekawszych graczy to Parenteau został ściągnięty do Colorado za 16mln/4year.
Suter i Parise czekają, kto im najbardziej wyliże tyłek, ale coraz częściej słyszę na forach, że lada moment będziemy mieli topowego obrońcę w składzie DRW.
@ODI
Wiadomo, nikt nie chce przepłacić, więc nie liczyłem na wielkie fajerwerki, ale po cichu wierzyłem, że może ktoś z czołówki się odsłoni.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Co do Red Wings póki co widzę tylko potwierdzoną informację o podpisaniu Gustafssona &quot;Potwora&quot; który ostatnio grał w Toronto. Trochę dziwny ruch ???? Ten sezon udowodnił że akurat w bramce jest w Detroit bardzo spokojnie.
Straszne nudy na rynku... straszne...
Pierwszy dzień, trochę szachy każdy patrzy też na innych. Oczywiście cele są już od dawna znane, ale historia pokazała że nie tylko zaraz po otwarciu okienek zdarzają się największe trade&#39;y.

lipex 349

lipex

Użytkownik
Chyba zaraz za przeproszeniem .... właśnie podpisaliśmy na dwa lata Samuelssona na 6 milionów. Mamy teraz 20 milionów, do podpisania Abdela i Quinceya i w tym momencie straciliśmy możliwość większej swobody i podpisania Parise + Sutera lub kogoś z nich + jakichś dwóch ogarniętych gości. Mamy teraz 20 gości + Abdel i Quincey, czyli 23 zawodnikiem będzie Suter i na tym kończymy imprezę... Holland po raz kolejny pokazuje swoją &quot;wielką&quot; klasę... I w tym momencie również Brunner idzie w odstawkę na kolejny sezon, a jak nie daj Boże Suter pójdzie gdzie indziej, to z Lebdą jako jedynym zastępcą dla Ryan&#39;a.
Masakra... teraz za 1.8 dołączył Tootoo... i popatrzcie jak prezentuje się na ten moment obrona DRW
Kronwall - White; Smith - Quincey; Kindl - Eryk
Coś pięknego, chyba spokojnie możemy walczyć o miano najgorszej obrony ligi... kompletnie nie rozumiem tych zagrywek Hollanda, jutro się obudzę, to aż się boję, co zobaczę ze strony jego... idę spać, bo się rzygać chce i tyle.
EDIT:
Dobra, jeszcze tego Tootoo mogę przełknąć, ale nie zmienia to faktu, że jestem zniesmaczony.
Tylko tyle mi się teraz nasuwa: http://www.youtube.com/watch?v=qy03EDdDsBw

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
właśnie podpisaliśmy na dwa lata Samuelssona na 6 milionów
To moim zdaniem jeden z najdziwniejszych ruchów, żeby nie powiedzieć najgłupszych. Po co Wam chłop, który w swojej karierze rozegrał bodaj jeden pełny sezon w NHL, w dodatku mający 35 lat i gwarantujący, przy bardzo dobrych wiatrach, może jakieś 40 pkt? A jego kontrakt może śnić się Wam po nocach, bo chyba zamyka drogę do jakichś spektakularnych kontraktów. Jeśli on się Wam spłaci, to zjem swoje Bauer&#39;y przegryzając kaskiem.

lipex 349

lipex

Użytkownik
Zdążyłem usunąć niecenzuralne słowa z tekstu, ale powoli mnie szał bierze, jak widzę ofertę za Parenteau na 4 mln za rok, podczas gdy my dajemy tylko milion mniej za gracza dwie klasy gorszego i bez perspektyw... A Parenteau pokazał klasę w ostatnim sezonie i z Tavaresem naprawdę podtrzymywali zespół.
Brodeur zostaje w Devils 2x4.5 mln.
Doan też powiedział, ze jeszcze tydzień poczeka z decyzją.

lipex 349

lipex

Użytkownik
No i z tych poważnych graczy podpisani zostali Jokinen (Winnipeg), Hudler (Calgary), no i Brodeur zostaje oficjalnie na dwa lata.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Mnie z koleji martwi trochę sytuacja Leafs... oddali Gustavssona z bramki i został sam Reimer, który był dość nieobliczalny w zasadniczym i prawde mówiac to całe zaplecze bramkowe było jednym wielkim mankamentem. Ciekaw jestem jaki krok poczynią w tym kierunku. Póki co skład zasilił James Van van Riemsdyk z Flyers i Jay Macclement z Avalanche, którzy na pewno sie przydadzą na większe zasilenie w ofensywie ;)

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Jak dla mnie Dallas nawet się postarało aby uzupełnić lukę po Ribeiro, ściągnęli Roy&#39;a z Sabres co uważam za bardzo dobre posunięcie, a kilka godzin temu dopięli Jagra, wcześniej zakontraktowany został Ray Whitney i jeśli cała reszta ofensywy pozostanie to naprawdę fajną paczkę będą mieli w Dallas.
Najbardziej rozbawił mnie ruch Calgary które ściągnęło Hudler&#39;a 16 mln za 4 lata i tym samym są drugą drużyną w NHL, która płaci swym graczom najwięcej. Nie wiem czy Jiri jest tyle wart, ale Flames przyzwyczaili do dziwnej polityki transferowej.
Ostatnie wieści odnośnie sytuacji Suter&#39;a to publiczne oferty z Minnesoty i aktualnie podano że Red Wings dają 90 mln za 13 lat gry, także powoli robi się gęsto wokół tego gracza, oczywiście niby ma się obyć bez szybkich decyzji, zapewne będzie mała licytacja teraz ze strony zainteresowanych, ale koniec końców wydaje mi się że Suter wzmocni defensywę Wings.
Przeglądałem sobie dzisiaj zawodników &quot;do wzięcia&quot; i naprawdę ciekawi gracze są do wyjęcia z NYR tacy jak choćby Del Zotto czy Zuccarello, myślę że parę ekip powinno się zainteresować tymi nazwiskami.

lipex 349

lipex

Użytkownik
Nie wiem czy Jiri jest tyle wart
Zapewniam Cie, że nie jest. Zero gry defensywnej, słaby na nogach, bez żadnej walki. Wiadomo, że punktuje nawet nieźle, ale jakoś nie trawię tego zawodnika i patrząc, że Avalanche dało tyle samo za Parenteau, to stwierdzam, że Flames jeszcze bardziej przepłacili.
Dallas - kapitalne ruchy. Tak się zastanawiając, można stwierdzić, że to już w tym momencie jest twarda walka o PO. Widzi mi się tam jeszcze jeden obrońca (może nawet dwóch) i wtedy mamy pełną ekipę.
Szkoda, że wszyscy czekają na dwie gwiazdki, które siedzą na dupie i cały rynek spowalniają, bo dziwię się, że nikt nie atakuje takich zawodników jak Kyle Wellwood, Andrei Kostitsyn, Carlo Colaiacovo... to są naprawdę w mojej ocenie klasowi zawodnicy nieodstający od tych wszystkich wielkich gwiazd. A na pewno można teraz, w czasie działania praktycznie przy dwóch zawodnikach, wyciągnąć nie przepłacając.
Dobra, to teraz oficjalnie mogę zacząć już płakać.
Suter + Parise w WILD za 7,5 miliona na sezon ???? Przez 13 lat.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Flames jeszcze bardziej przepłacili.
Flames to śmiechowy zespół którego GM może się równać chyba tylko z beznadziejnym GM z Toronto. Te ich ruchy to cytując pewien utwór &quot;jak Mario Bros, chociaż idzie to stoi wciąż&quot;. Albo się uwolnią od Kiprusoffa albo od Iginlii i budują od nowa, w innym wypadku to takie drobnostki im nic nie dadzą tym bardziej że w draftach także mają dziwną politykę.
NHL: ogromne wzmocnienia Minnesota Wild
Zach Parise i Ryan Suter zostali zawodnikami Minnesota Wild. Obaj hokeiści byli jednymi z najbardziej pożądanych wolnych agentów tegorocznego okienka transferowego NHL. więcej

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Tego się nie spodziewałem, ale to tylko znaczy że Wild, mają w sobie mega sportową złość po ostatnim sezonie i takie wzmocnienia mogą robić wrażenie, a jeszcze biorąc pod uwagę że wcześniej doszedł Granlund, to jest &quot;paka&quot; jestem tylko ciekaw czy wszystkich utrzymają, jeśli tak to będzie naprawdę ciekawie.
Red Wings porażka ruchy transferowe, nie dziwie Ci się Lipex że już myślisz o płaczu, no bo tak naprawdę to Detroit się osłabiło mocno, a nie wzmocniło, a jeszcze nie wiadomo co z Helm&#39;em i Kyle&#39;em, ale już wyjścia nie mają jak im soczyste kontrakty zaproponować.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Paka jest rzeczywiście, nie wiem czy to zagra na 100 % w pierwszym sezonie ale z pewnością rokowania na kolejne lata dla Wild są mega korzystne co mnie bardzo cieszy. Heatley, Setoguchi, Parise, Suter, Koivu, Granlund, dobra wyrównana obstawa bramki ... dobrze się to zapowiada.

snice 457

snice

Użytkownik
Do Columbus zawitał dzisiaj były już Lewoskrzydłowy Ottawy Nick Foligno na okres lat 3.Kontrakt warty ma na 9.25 mil. W pierwszym sezonie dostanie 2.5 , w 2 sezonie 3 miliony a na koniec 3.75.Dodatkowo w odwrotną strone w ramach &quot;wymiany&quot; powędrował defensor Marc Methot.
Luongo prawdopodobnie zmieni barwy klubowe po 6 latach gry u orek , plotki głoszą że potencjalnymi nabywcami mogą tu być 2 ekipy , Florida Panthers oraz Chicago Blackhawks

Tampa pozyskała byłego już rezerwowego goalie Nashville Predators Andersa Lindbacka na okres lat 2.Cały dwuletnie kontrakt opiewa na sumę 3.6 mil.

Otrzymane punkty reputacji: +10
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Dużo pomniejszych wiadomości ...
Według plotek, Aleksander Siemin dostał ofertę od CSKA Moskwa opiewającą na 30 milionów dolarów za trzy lata gry. Odmówił dlatego, że chce grać w NHL. Dodam tylko, że godząc się zostałby najlepiej zarabiającym hokeistą na świecie (10 milionów na rok nie ma nikt).

lipex 349

lipex

Użytkownik
Dużo pomniejszych wiadomości ...
Według plotek, Aleksander Siemin dostał ofertę od CSKA Moskwa opiewającą na 30 milionów dolarów za trzy lata gry. Odmówił dlatego, że chce grać w NHL. Dodam tylko, że godząc się zostałby najlepiej zarabiającym hokeistą na świecie (10 milionów na rok nie ma nikt).
A Crosby? 103 na 10 lat + w pierwszych więcej, w ostatnich trochę mniej ????
A no może Sid więcej dostał zapomniałem o nim, a musiałbym przyjrzeć się bliżej jego kontraktowi jak to tam zbudowane jest - Odi ????

Kapitalny ruch Capitals... i powiem szczerze, że nie spotkałem na oficjalnej stronie Caps chyba żadnych sprzeciwów. Wszyscy chwalą transfer, a szczególnie śmieszną jak na Wolskiego cenę. Gość ma potencjał na +50 i na kończenie niejednokrotne meczów, a tutaj m.in. jest to kwota 5 razy mniejsza od tej, co dostał u nas Samuelsson ???? Kapitalny ruch. Tylko pogratulować, że GM tak wszystko dopiął.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
http://capitals.nhl.com/club/news.htm?id=637707&amp;navid=DL|WSH|home
Wojtuś Wolski zmienia klub, oczywiście na Capitals :razz: Z uwagą śledziłem poczynania naszego GMGM i w sumie nie jest to jakieś spore zaskoczenie. 26 lat, wciąż sporo potrafi, pięknie pakuje karne.. troszkę zagubił się po odejściu z Avs (wtedy prezentował baaardzo solidny poziom), ale to nie zmienia faktu, że był jednym z lepszych dostępnych zawodników. Ze skrzydłami był problem, więc ten ruch wydaje się bardziej rozsądny, niż sprowadzanie kolejnego, średniej klasy centra, jakim jest Ryan Stoa (nie widzę go w żadnej z formacji) ;)
NHL: Wolski zawodnikiem Washington Capitals
Wojtek Wolski ponownie zmienił klub. Kanadyjczyk z polskimi korzeniami w kolejnym sezonie zagra w Washington Capitals, gdzie jego partnerami w ataku będą takie sławy jak Aleksander Owieczkin i Nicklas Backstrom więcej

Do góry Bottom